مواد غذایی که ممکن است در شیرخوار زیر یک سال ایجاد حساسیت کنند:
• شیر گاو (در تهیه فرنی، جوشاندن شیر مقدار مواد آلرژن موجود در شیر را کمتر میکند)
• سفیده تخم مرغ
• انواع توت، کیوی، آلبالو، گیلاس و خربزه
• بادام زمینی
مواد غذایی که در دوره شیرخواری مجاز نیست و ممکن است باعث خفگی شیرخوار شود:
• دانه کشمش
• دانه انگور
• ذرت
• تکههای سوسیس
• آجیل
• تکههای سفت و خام سبزیها مثل هویج و...
• تکههای گوشت
مواد غذایی که ممکن است مشکلات دیگری ایجاد نمایند:
قهوه یا چای پررنگ: سبب بیقراری کودک میشود.
عسل: باعث مسمومیت میشود (بوتولیسم) ولی استفاده از عسل پاستوریزه اشکالی ندارد.
به طور کلی تا پیش از پایان یک سالگی مصرف مواد زیر برای کودک توصیه نمیشود:
عسل غیر پاستوریزه، شیر پاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شکلات، میگو، بادام زمینی، فلفل و ادویه جات، ترشیها، نمک، نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی، از میوهها خربزه، کیوی، انواع توت (توت سفید، توت فرنگی، شاه توت، تمشک)، آلبالو، گیلاس، از حبوبات لپه و نخود، از گروه سبزیها اسفناج و کلم.
در تهیه غذای کمکی، ارجحیت با غذای خانگی است یا غذای کمکی تجاری؟
غذای کمکی خانگی که در خانه تهیه میشود بر آنچه که به صورت تجاری و در قوطیهای آماده در دسترس خانوادهها قرار میگیرد ارجحیت دارد زیرا اگر چه غذاهای کمکی تجاری مزایایی دارند از جمله:
• تا زمانی که در قوطی باز نشده است تمیز و بهداشتی هستند.
• تهیه کردنشان آسان است.
• بیشتر کودکان طعم آنها را دوست دارند.
• بعضی از آنها نیز مخلوط بسیار خوبی از مواد مغذی هستند.
ولی مضراتی نیز دارند که به آنها اشاره میشود:
• خیلی گران هستند و در مقایسه با هزینه غذای کمکی که در خانه تهیه میشود قابل مقایسه نیستند.• ممکن است در آب سرد نجوشیده حل شوند لذا در مناطقی که آب آلوده است احتمال بیماری زیادتر خواهد شد.• اکثر اوقات برای نگهداری آنها موادی اضافه میکنند که برای شیر خوار مناسب نیست.• نحوه نگهداری آنها در کشتی، گمرک، انبارهاو مغازهها نامعلوم است.• طعم آن با طعم غذاهای خانواده متفاوت است و در سفره هیچ خانوادهای غذای کمکی تجاری دیده نمیشود.
پانوشت:
متن از جناب دکتر احمد فشارکی - متخصص کودکان و نوزادان
منبع: مجله اینترنتی رویش






پاسخ با نقل قول


علاقه مندی ها (Bookmarks)