چرا بارش باران بوی طراوت دارد ؟
محققان میگویند: به دنبال بارش باران، چندین رایحه مختلف در فضا پخش میشود که برای ما خوشایند و مطبوع هستند. یکی از این رایحهها «پتریکور» نام دارد که به دنبال بارش باران و پس از یک دوره خشکی در هوا منتشر میشود.
آیا تا به حال با خود فکر کردهاید که چرا بوی طراوت و رایحه دلانگیز باران، انسان را شاد و سرمست میکند و چه عاملی باعث میشود که باران بوی خوشایندی داشته باشد؟
واژه «پتریکور» در سال 1964 میلادی توسط دو دانشمند استرالیایی که بر روی رایحه هوای مرطوب تحقیق میکردند، ابداع شد. این رایحه در حقیقت از یک جفت واکنش شیمیایی نشأت میگیرد.
در واکنش نخست، برخی از گیاهان در دوره خشکی هوا اقدام به ذخیره روغنهای خاصی میکنند که در هنگام بارش باران این روغنها در هوا آزاد میشوند.
دومین واکنشی که منجر به شکلگیری پتریکور میشود، هنگامی رخ میدهد که مواد شیمیایی تولید شده توسط باکتری «آکتینوومیسیت» که یک باکتری خاکزی است، آزاد میشوند. این ترکیبات معطر و بو دار پس از برخورد قطرات باران به زمین، رایحه پتریکور را منتشر میکنند.
رایحه دیگری که در هنگام بارش باران به مشام میرسد با «اوزون» ارتباط دارد. در هنگام رگبار، رعد و برق در واقع مولکولهای اکسیژن و نیتروژن را از هم شکافته و این مولکولها پس از ترکیب دوباره به شکل مولکولهای اکسید نیتریک درمیآیند و این ترکیب ضمن انجام واکنش با سایر مواد شیمیایی در جو، بویی شبیه به بوی ملایم کلر ایجاد میکند.
در نتیجه وقتی فردی میگوید بوی آمدن باران را حس میکند این بدین معناست که بادهای حاصل از بارانهای نزدیک، اوزون ابرها را همراه با خود به مشام آن فرد میرسانند.
منبع : بیکاری
پاسخ : چرا بارش باران بوی طراوت دارد ؟
البته جدا از اون بوی بارون
من هر وقت بارون میاد از لحاظ روحی هم یه بوی خیلی خوب احساس میکنم!
نمی دونم یک سری ها وقتی بارون میاد شروع به دویدن می کند ولی من دوست دارم ساعت ها زیزش قدم بزم چرا که هم یه حس مادی که همون رایحه بارون باشه هم یه حس معنوی با حال.
سلام دوستان[golrooz]
ممنونم از حضورتون و نظرهاتون
اتفاقا من هم حس بسیار خوبی در زمان قدم زدن زیر بارون دارم و علاوه بر احساس طراوت احساس نوعی آرامش و حس نشاط دارم هیچ وقت از این حالت خسته یا کلافه نمیشم و به قول دوستانمون از کسانیکه چیزی روی سرشون میزارن و میدوند تعجب میکنم(البته من بیشتر قدم زدن در زیر بارون نم نم منظورمه نه رگبارهای فصلی )[nishkhand]
در ضمن در یک مجله خوندم حس علاقمندی به قدم زدن در زیر باران در خانمها بیشتر از آقایان هست[golrooz]
خیلی ممنون دیگه یعنی رفتار من دخترونس دیگه بله!!![taajob]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
neo_x
خیلی ممنون دیگه یعنی رفتار من دخترونس دیگه بله!!![taajob]
سلام دوست عزیز[golrooz]
اختیار دارید شما بزرگوارید
من قصد بی ادبی نداشتم[khejalat] اگر از بیانم چنین منظوری استنباط میشه من عذر خواهی میکنم[labkhand]
بنده عرض کردم در خانم ها بیشتره نگفتم در آقایان این حس و جود نداره
اتفاقا مردانی هم که از بارون حس خوبی میگیرند افراد با احساسی هستند و این حالت غیر معمول نیست بلکه بسیاری از آقایان علاقه به باران دارند ولی در صد علاقمندی به نسبت آقایون در خانومها به مراتب بیشتره
با تشکر فراوان[golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
almas parsi
سلام دوست عزیز[golrooz]
اختیار دارید شما بزرگوارید
من قصد بی ادبی نداشتم[khejalat] اگر از بیانم چنین منظوری استنباط میشه من عذر خواهی میکنم[labkhand]
بنده عرض کردم در خانم ها بیشتره نگفتم در آقایان این حس و جود نداره
اتفاقا مردانی هم که از بارون حس خوبی میگیرند افراد با احساسی هستند و این حالت غیر معمول نیست بلکه بسیاری از آقایان علاقه به باران دارند ولی در صد علاقمندی به نسبت آقایون در خانومها به مراتب بیشتره
با تشکر فراوان[golrooz]
اتفاقا من شرمنده ام چرا که قصد شوخی داشم فکر نم کردم جدی بگرید من واقعا عذر می خوام خواستم به چیزی بگم بخندیم قصد جسارت نداشتم و در ضمن با تمام حرف هایی که زدید موافقم خانوم محترم[khejalat][golrooz]
بچه ها دعوا نکنبد[nishkhand]
مهم حس بارونه عشقو قشنگی بارونه که میتونی خدا رو حس کنی
باران از جنس من است و من از جنس باران
هر دو بی هدف میباریم به امید رویش یک امید
غمگین مباش باران نزدیک است
لحظاتتون بارونی
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
neo_x
اتفاقا من شرمنده ام چرا که قصد شوخی داشم فکر نم کردم جدی بگرید من واقعا عذر می خوام خواستم به چیزی بگم بخندیم قصد جسارت نداشتم و در ضمن با تمام حرف هایی که زدید موافقم خانوم محترم[khejalat][golrooz]
ممنونم از بیان زیبا تون و حلاوت بیانتون
خواهش میکنم دشمنتون شرمنده
با همین متنتون ثابت کردید که فرد با احساس و بلند نظری هستید [tashvigh]
براتون آرزوی موفقیت دارم[golrooz]
این آدولف هیتلر کجاست یه کوره بسازه که خانوما رو بندازیم توش[nishkhand] چون احساس باران گرایی اشون! از ما بیشتره[taajob]
شوخیدم شوخیدم[shaad]
راستش نمیدونم هر وقت بارون میاد یاد داستان گیله مرد (از بزرگ علوی ) در کتاب دوم دبیرستان میوفتم!![tafakor]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Sartip Dadbin
این آدولف هیتلر کجاست یه کوره بسازه که خانوما رو بندازیم توش[nishkhand] چون احساس باران گرایی اشون! از ما بیشتره[taajob]
شوخیدم شوخیدم[shaad]
راستش نمیدونم هر وقت بارون میاد یاد داستان گیله مرد (از بزرگ علوی ) در کتاب دوم دبیرستان میوفتم!![tafakor]
سلام دوست عزیز[golrooz]
بایستی خدمتتون عرض کنم خانمها سرشتشون از جنس نسوزه [nishkhand] همه این تلاشها بیهوده است
و در خصوص باران گرایی هم چون وجود خانمها ترنم زیبای رویشه چاره ای جز پذیرش این قانون ندارید[khande]
البته مزاح بود[khanderiz]
اتفاقا باران حس زیبای مناطق شمالی رو هم تو ذهن آدم تجلی میکنه ......
یاد دوران مدرسه بخیر درست میگید [golrooz]