(((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
چلغوز ناسزا نیست
http://1doost.com/Files/Posts/Thumbs/77/12554.jpgشاید نام چلغوز از نظر برخی افراد جامعه معنی و مفهوم خوبی نداشته باشد و عده ای آن را ناسزا بدانند، اما اشتباه نکنید. چلغوز فحش نیست! بلکه دانه ای آجیلی و سودمند است که مغز آن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد.
مشهدی ها این دانه را بخوبی می شناسند و از طرفداران پر و پا قرص آن هستند. اگر سفری به قسمت های مختلف استان خراسان داشته باشید حتما از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب این استان، چلغوز را در مغازه ها و فروشگاه های خشکبار بارها خواهید دید.
دانه ای قهوه ای رنگ که وقتی آن را در پوسته چوبی اش می بینی به یاد هسته خرما می افتی. این دانه را وقتی بو می دهند با صوت خاصی سر باز می کند و دانه چلغوز از آن خارج می شود. در واقع چلغوز، میوه نوعی صنوبر بزرگ با برگ های سوزنی کوتاه و ضخیم بوده که بومی پاکستان، افغانستان و شمال شرق ایران از جمله شیروان است.
http://1doost.com/Files/Pictures/139...1367689117.jpg
در قدیم شیرازی ها و اراکی ها چلغوز خور قهاری بودند، اما امروزه در شمال بخصوص گیلان و در سراسر مشهد مصرف آن متداول شده است؛ اما پرسش اینجاست چلغوز چه مزیت تغذیه ای یا درمانی دارد که با توجه به قیمت گران آن مردمان برخی شهرها و استان های کشورمان به مصرف آن روی آورده اند ؟
چلغوز، مزیت آجیل را دارد
چلغوز، دانه ای پرچرب و سرشار از اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب غیراشباع مفید است. روغن آن همچون روغن زیتون از افزایش کلسترول بد خون جلوگیری کرده و سرخرگ ها را از آسیب حفظ می کند و از حملات قلبی می کاهد.
به دلیل کمک به کاهش تری گلیسیرید خون, یار مهربان کبد است و به جهت فیبر و چربی بالا کور کننده خوب اشتهاست. پتاسیم و منگنز آن به تعادل فشار خون کمک کرده و منیزیم این دانه از بی خوابی های شبانه می کاهد و دردهای عضلانی، خستگی مفرط، تنش و اضطراب را بر طرف می کند.
چلغوز به دلیل دارا بودن ویتامین های A، E و K برای شادابی و سلامت پوست و تقویت چشم نافع است. نیاسین یا همان ویتامین B3 آن برای تقویت حافظه و حفظ شادابی روح و روان موثر است و آهن گیاهی آن به اکسیژن رسانی سلول ها و بافت های بدن کمک می کند.
http://1doost.com/Files/Pictures/139...1367689159.jpg
خصوصیات تغذیه ای و درمانی چلغوز تقریبا با انواع مغزهای آجیلی برابری می کند، اما ویژگی قابل توجه، میزان بالای ترکیبات آنتی اکسیدانی چلغوز است که می تواند رادیکال های مضر حاصل از واکنش های مخرب بدن را به طور نسبی خنثی کند.
اما لازم است بدانید این دانه طبع بسیار گرمی دارد و برای همه افرادی که مزاج خشک دارند همچون صفراوی ها و سوداوی ها مناسب نیست و مصرف آن فقط به مزاج های رطوبی همچون دموی بویژه بلغمی ها توصیه می شود.
این را هم بدانید اکنون در بسیاری از استان های کشورمان چلغوز ناشناخته بوده و کمتر به فروش می رسد. حال اگر وسوسه شده اید که مزه این مغز پرچرب را امتحان کنید برای اطمینان از تازگی این دانه، آن را از آجیل فروشی های معتبر خریداری کنید.
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
فعلا که بااین قیمت بالاش بدتر از ناسزاست عزیزم![nishkhand]
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
من که این حرف رو تا بحال نشنیده بودم[nadanestan]
ولی قیافش آشناست فکر کنم تو خونمون داریم
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
رفتیم بودیم مشهد تو ویترین یه مغازه دیدیم . یعنی داشتیم زمین رو چنگ می زدیم از خنده:))
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
یه سوال ریشه این اسم از چی میاد؟
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عرفان سلیم زاده
رفتیم بودیم مشهد تو ویترین یه مغازه دیدیم . یعنی داشتیم زمین رو چنگ می زدیم از خنده:))
آآآآآآآآآآآههههههاااایییی یی
به چلغوز ما مشهد ها میخندیدین؟[delkhoori]
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
یکسو کَشمَش چادر، یکسو نهمش موزه
این مرده اگر خیزد ورنه من و چلغوزه .
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عرفان سلیم زاده
یه سوال ریشه این اسم از چی میاد؟
درخت صنوبر چون غوزه ٔ آن بسیار است آن را چلغوزه گویند و معرب آن جِلغَوز باشد.
غوزه:1 - غلاف پنبه . 2 - غلاف و پوست بعضی گیاهان مانند شقایق ، خشخاش .[golrooz]
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
sr hesabi
درخت صنوبر چون غوزه ٔ آن بسیار است آن را چلغوزه گویند و معرب آن جِلغَوز باشد.
غوزه:1 - غلاف پنبه . 2 - غلاف و پوست بعضی گیاهان مانند شقایق ، خشخاش .[golrooz]
با سلام دوست بزرگوار ممنونم از اطلاع رسانی [golrooz]
و با تشکر از همراهی و همکاری تک تک شما عزیزان [golrooz]
پیروز و سر بلند باشید[golrooz]
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۱
چلغوز، یک آجیل اشرافی البته بیشتر خشکبارفروشی ها در آستانه عید چلغوز نمی فروشند. چون اولا خریدار زیادی ندارد و ثانیا قیمت آن در دوماه گذشته از کیلویی حدود 70 درصد افزایش پیدا کرده است. یعنی از 60هزار تومان به 100هزار تومان رسیده است.
عید امسال اگرچه قیمت پسته ترمز بریده است اما در آجیل فروشیها خشکبارهای دیگری هم هستند که چند برابر پسته قیمت دارند؛ خشکبارهایی که اگر قرار بود برای هر کدام از آنها یک اعتصاب عمومی شکل بگیرد، حالا باید شاهد نهضت «ما چلغوز نمیخریم» و «ما ماکادمیا نمیخوریم» بودیم!
به گزارش مجله مهر، چلغوز و ماکادمیا در ظرف پذیرایی نوروزی ایرانی ها جایی ندارند اما با قیمت های بالایشان تبدیل به خشکبار قشر مرفه شده اند. چلغوز که دانه ای شبیه تخمه آفتابگردان است و مشهدی ها آن را خوب می شناسند، این روزها کیلویی 100هزار تومان معامله می شود. این رقم بسته به کیفیت و تازگی چلغوز می تواند کمی بالاتر یا پایین تر هم باشد. البته بیشتر خشکبارفروشی ها در آستانه عید چلغوز نمی فروشند. چون اولا خریدار زیادی ندارد و ثانیا قیمت آن در دوماه گذشته از کیلویی حدود 70 درصد افزایش پیدا کرده است. یعنی از 60هزار تومان به 100هزار تومان رسیده است.
دلیل گرانی چلغوز وارداتی بودن آن است. چلغوز از نوعی کاج که بومی هیمالیا، پاکستان و افغانستان است به دست می آید و به جز قیمت بالایش، پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان، پتاسیم، ویتامین E، چربی و انرژی بالایی هم دارد. روغن چلغوز خاصیت روغن زیتون را دارد و به عملکرد بهتر قلب و کبد کمک می کند.
اما چلغوز با آن قیمت نجومی اش، وقتی پای ماکادمیا به میان می آید حرفی برای گفتن ندارد. ماکادمیا گران ترین خشکبار جهان است که هر کیلوگرم از آن حدود 45دلار امریکا خرید و فروش می شود و اگر در خشکبار فروشی های ایران بتوانید پیدایش کنید، باید بین 180 تا 200هزار تومان برای هر کیلوگرم آن هزینه کنید.
البته از 5سال قبل پرورش ماکادمیا در شمال ایران آغاز شده اما از آنجایی که درخت آن هر 7 تا 10 سال یکبار بار می دهد، هنوز زمان برداشت محصول ماکادمیا نرسیده است. برای خرید این خشکبار اشرافی، باید یا سراغ آجیل فروشی های خاص در شمال تهران بروید، یا سفارش شخصی تان را به واردکننده های آجیل و خشکبار بدهید وگرنه پرس و جو کردنتان از معروف ترین خشکبارفروشی های شهر هم بی نتیجه خواهد ماند.
ماکادامیا که به نام فندق استرالیایی معروف است، بومی مناطق هاوایی و استرالیا و مرغوبترین میوه دنیا به حساب می آید که از مغز آن در تولید شکلات و بستنی و از روغن مغز آن در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. ماکادمیا نه فقط گران ترین خشکبار جهان لقب دارد، بلکه مغذی ترین آنها هم هست. میوه های ماکادمیا پروتئین، آهن و آنتی اکسیدان بالایی دارند و روغن آن برای جوان سازی پوست مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل است که ماکادمیا اکسیر جوانی استرالیایی نام گرفته است.
ماکادمیا البته هزینه پرورش بسیار پایینی دارد چون با نور کم رشد می کند و کشت آن می تواند به صورت دیم باشد. حتی برداشت محصول ماکادمیا هم به دلیل ریزش دانه ها در فصل بار دهی، کار کم هزینه و کم دردسری است اما باردهی دیر به دیر این درخت که هر بار حدود 5 تا 7 کیلوگرم بار می دهد به علاوه هزینه صادرات آن از استرالیا، ماکادمیا را تبدیل به گران ترین خشکبار دنیا کرده است.
منبع
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mahmoodmah
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۱
چلغوز، یک آجیل اشرافی
البته بیشتر خشکبارفروشی ها در آستانه عید چلغوز نمی فروشند. چون اولا خریدار زیادی ندارد و ثانیا قیمت آن در دوماه گذشته از کیلویی حدود 70 درصد افزایش پیدا کرده است. یعنی از 60هزار تومان به 100هزار تومان رسیده است.
عید امسال اگرچه قیمت پسته ترمز بریده است اما در آجیل فروشیها خشکبارهای دیگری هم هستند که چند برابر پسته قیمت دارند؛ خشکبارهایی که اگر قرار بود برای هر کدام از آنها یک اعتصاب عمومی شکل بگیرد، حالا باید شاهد نهضت «ما چلغوز نمیخریم» و «ما ماکادمیا نمیخوریم» بودیم!
به گزارش مجله مهر، چلغوز و ماکادمیا در ظرف پذیرایی نوروزی ایرانی ها جایی ندارند اما با قیمت های بالایشان تبدیل به خشکبار قشر مرفه شده اند. چلغوز که دانه ای شبیه تخمه آفتابگردان است و مشهدی ها آن را خوب می شناسند، این روزها کیلویی 100هزار تومان معامله می شود. این رقم بسته به کیفیت و تازگی چلغوز می تواند کمی بالاتر یا پایین تر هم باشد. البته بیشتر خشکبارفروشی ها در آستانه عید چلغوز نمی فروشند. چون اولا خریدار زیادی ندارد و ثانیا قیمت آن در دوماه گذشته از کیلویی حدود 70 درصد افزایش پیدا کرده است. یعنی از 60هزار تومان به 100هزار تومان رسیده است.
دلیل گرانی چلغوز وارداتی بودن آن است. چلغوز از نوعی کاج که بومی هیمالیا، پاکستان و افغانستان است به دست می آید و به جز قیمت بالایش، پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان، پتاسیم، ویتامین E، چربی و انرژی بالایی هم دارد. روغن چلغوز خاصیت روغن زیتون را دارد و به عملکرد بهتر قلب و کبد کمک می کند.
اما چلغوز با آن قیمت نجومی اش، وقتی پای ماکادمیا به میان می آید حرفی برای گفتن ندارد. ماکادمیا گران ترین خشکبار جهان است که هر کیلوگرم از آن حدود 45دلار امریکا خرید و فروش می شود و اگر در خشکبار فروشی های ایران بتوانید پیدایش کنید، باید بین 180 تا 200هزار تومان برای هر کیلوگرم آن هزینه کنید.
البته از 5سال قبل پرورش ماکادمیا در شمال ایران آغاز شده اما از آنجایی که درخت آن هر 7 تا 10 سال یکبار بار می دهد، هنوز زمان برداشت محصول ماکادمیا نرسیده است. برای خرید این خشکبار اشرافی، باید یا سراغ آجیل فروشی های خاص در شمال تهران بروید، یا سفارش شخصی تان را به واردکننده های آجیل و خشکبار بدهید وگرنه پرس و جو کردنتان از معروف ترین خشکبارفروشی های شهر هم بی نتیجه خواهد ماند.
ماکادامیا که به نام فندق استرالیایی معروف است، بومی مناطق هاوایی و استرالیا و مرغوبترین میوه دنیا به حساب می آید که از مغز آن در تولید شکلات و بستنی و از روغن مغز آن در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. ماکادمیا نه فقط گران ترین خشکبار جهان لقب دارد، بلکه مغذی ترین آنها هم هست. میوه های ماکادمیا پروتئین، آهن و آنتی اکسیدان بالایی دارند و روغن آن برای جوان سازی پوست مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل است که ماکادمیا اکسیر جوانی استرالیایی نام گرفته است.
ماکادمیا البته هزینه پرورش بسیار پایینی دارد چون با نور کم رشد می کند و کشت آن می تواند به صورت دیم باشد. حتی برداشت محصول ماکادمیا هم به دلیل ریزش دانه ها در فصل بار دهی، کار کم هزینه و کم دردسری است اما باردهی دیر به دیر این درخت که هر بار حدود 5 تا 7 کیلوگرم بار می دهد به علاوه هزینه صادرات آن از استرالیا، ماکادمیا را تبدیل به گران ترین خشکبار دنیا کرده است.
منبع
با سلام دوست عزیز
پست مکمل تون عالی بود
ممنون که در هر چه پر بار تر کردن مطالب تاپیک ها مساعدت لازم رو به عمل میارید
پیروز و کامروا باشید[golrooz]
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
بله خییییییییلی خوشمزس من هم خییییییلی دوسش دارم
پاسخ : (((((((چلغوز ناسزا نیست))))))))
من اگه گیر آوردم میزارم لای دفترم یادگاری نگه دارم[nishkhand]