-
مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
سلام به همه دوستای گلم
خوب ! وقتی میایم توی بخش خانه و خانه داری 3 تا تاپیک موجود هست که یکی رو داداشی زحمتش رو کشیدن که پیشنهاد می کنم سر بزنید اسم تاپیک هم هست خوشمزه به پیشنهاد داداشی که در آن انواع غذاها وطرز تهیه اون ها در دسترس شماست
و یک تاپیک دیگه هم موجوده که باستان شناس زحمتش رو کشیدن و اسمش هم هست قنادی و شیرینی پز خونه خاله سارا
و یک تاپیک دیگه هم هست به نام آشپر خانه نخبگان جوان که admin زحمتش رو کشیدن
بین این همه جای تاپیکی برای مربا ها و مارمالاد ها خالی می مونه و برای این که طرز تهیه مربا و مارمالاد در این تاپیک ها پراکنده نشه
من اومدم . این تاپیک رو گذاشتم
که هم خودم هم شما دوستان عزیز بتونیم ازش استفاده کنیم و دستور پخت مارمالاد و مربا ها رو اینجا قرار بدیم
اگر باز هم پیشنهاداتی راجع به شکل گیری این قسمت بخش ها در نظر دارید پیشنهاد بدید
خوشحال میشم که از مربا ها ی معرفی شده خوشتون بیاد
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه :به راتمیز کرده وقسمت وسط آن رابیرون آوریدوسپس آن راقطعه قطعه کرده دریک ظرف آب ریخته وبجوشانید تا نرم شود.سپس آن راآبکش کرده ویک ونیم لیوان آب حاصله رامجددا"درظرف ریخته ودوبرابرآن آب عسل اضافه نموده وبجوشانیدسپس قطعات آبکش شده راتوی شیره جوشان ریخته وباحرارت کم آهسته بجوشد وقتی قطعات به شفاف شدآن راازروی آتش برداریدودرظرفهای مخصوص ریخته ومصرف نمایید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای پوست هندوانه
مواد لازم :
پوست هندوانه و آهک
|
از هر کدام یک کیلوگرم
|
شکر
|
یک و نیم کیلوگرم
|
گلاب
|
نصف پیمانه
|
دانه هِل کوبیده
|
یک تا دو قاشق مرباخوری
|
طرز تهیه :همه طور مربا و همه جورش را دیده بودید. الا این یکی رو، اما چه بخواهید و چه نخواهید پوست هندوانه اگر به شکل مربا در آید بسیار خوشمزه خواهد شد. اما یادتان باشد اگر این مربا را تهیه میکنید عینا مطابق دستور انجام شود وگرنه آنطور که باید و شاید خوشمزه نخواهد شد.
هندوانه جزو میوههایی است که بیشتر افراد آن را دوست دارند و در فصل تابستان مورد استفاده همگان است.
گذشتگان تخم هندوانه را جدا میکردند و بو میدادند و از پوست هندوانه هم مربای بسیار خوشمزهای تهیه میکردند.
طرز تهیه مربای پوست هندوانه به این ترتیب است که ابتدا آهک را در ظرفی میریزیم دو یا سه کاسه بزرگ آب روی آهک ریخته و کاملا هم میزنیم. سپس پوستهای هندوانه را تمیز کرده تا حدی که تمامی قرمزی هندوانه گرفته شود، آنها را خرد کرده یا قالب میزنیم. آب زلال آهک را صاف کرده و روی پوست هندوانه آماده شده میریزیم و میگذاریم ۲۴ ساعت در آب آهک بماند بعد آنها را خارج کرده با آب زیاد میشوییم. این کار را چند بار تکرار میکنیم و بعد از هر بار شستن پوست هندوانهها آب آن را خالی کرده و دوباره این کار را انجام میدهیم و با مقداری آب میگذاریم تا بپزد.سپس پوست هندوانهها را در صافی میریزیم تا آب آن برود. شکر را در ظرف لعابی مناسبی ریخته به اندازه سه لیوان آب روی آن میریزیم و شکر را میجوشانیم. شربت را صاف کرده و پوست هندوانهها را در شربت ریخته روی حرارت گذاشته تا جوش بیاید. کف روی مربا را چند بار میگیریم. وقتی شربت قوام آمد دانههای هِل و گلاب را داخل مربا میریزیم. مربا باید کاملا شفاف و شکننده باشد. بعد مربا را از روی حرارت بر میداریم و در ظرف ریخته و پس از خنک شدن در یخچال نگهداری میکنیم.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای زنجبیلی
مواد لازم :پرتقال |
2 عدد |
آب |
3 پیمانه |
شکر |
2/1 و 3 پیمانه |
زنجبیل تازه |
1 قاشق سوپخوری |
طرز تهیه :پرتقال را برش داده و آب را به آن افزوده و کمی بجوشانید تا پرتغال نرم شود . سپس شکر و زنجبیل رنده شده را افزوده و هم بزنید تا شکر حل شود و بعد حرارت را زیاد کرده و حدودا 30 دقیقه بجوشانید تا مربا قوام بیاید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای توت فرنگی
این روزها اغلب خانمهای خانهدار مشغول درست كردن انواع و اقسام مرباها از میوههای فصل هستند كه مربای توتفرنگی در رأس همه آنها قرار دارد.همان قدر كه توت فرنگی به صورت خام، لذیذ و خوشمزه است، مربا، مارمالاد و شربت آن نیز طرفداران بسیاری دارد.
مواد لازم :توت فرنگی ریز و سفت و رسیده
|
1 کیلو گرم
|
شکر
|
1 کیلو گرم
|
وانیل ( در صورت تمایل )
|
1 قاشق چایخوری
|
طرز تهیه :رایجترین روش برای درست كردن مربای توت فرنگی به شرح زیر است:پس از آنكه دم توتفرنگیها را جدا كردید و آنها را خوب شستید، توتفرنگیها را داخل قابلمهای كه بهتر است لعابی باشد بریزید، لابهلای آنها شكر بپاشید و حدود 8 الی 9 ساعت بگذارید تا توتفرنگیها به اصطلاح آب بیندازند. سپس قابلمه را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید. هنگام جوشیدن، كفی روی سطح مربا ایجاد میشود كه بهتر است آن را یكی دوبار بگیرید. در صورتی كه مایل هستید طعم وانیل نیز در مربای شما باشد حالا هنگام اضافه كردن وانیل است. وقتی كه شربت مربا قوام آمد، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید. برای آماده شدن مربای توتفرنگی، به حدود نیمساعت زمان نیاز است؛ هر چه این مدت طولانیتر شود، مربا تیرهرنگتر میشود.
شربت توت فرنگی : در صورتی كه میخواهید از شربت مربا نیز به صورت جداگانه استفاده كنید، پیش از پخت كامل توت فرنگیها، مقدار زیادی از آب آن را به داخل ظرف دیگری منتقل كنید و سپس با اضافه كردن مقدار نیم كیلوگرم شكر به توتفرنگیهای داخل قابلمه، حرارت دادن را برای چند دقیقه دیگر ادامه دهید تا شربتی كه بعد از اضافه كردن شكر حاصل شده نیز قوام بیاید.
نكته: در چنین شرایطی مدت زمان نیمساعته برای پخت كامل توت فرنگی باید كم شود زیرا در غیر این صورت توت فرنگیها در مرحله دوم حرارت دیدن، له میشوند یا تغییر رنگ میدهند.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای هویج و خیار
مواد لازم :هويج و خیار
|
از هر کدام 500 گرم
|
جوهر ليمو
|
1/4قاشق چايخوري
|
آهك سفيد
|
دو پيمانه
|
آب
|
هشت پيمانه
|
شکر |
12 پيمانه |
وانیل |
نصف قاشق چايخوري |
طرز تهيه :هويج و خيار را بشوييد سپس هويج را پوست بكنيد. خيار و هويج را با رنده ورقهكن از طول ورقه كنيد و حدود يك تا دو ساعت در آب نمك قرار داده تا نرم شوند، سپس ورقههاي هويج را برداشته يك ورق خيار روي آن قرار داده لوله كنيد. بعد از هر دور پيچيدن يكبار كل نوار هويج و خيار را برگردانيد و دوباره به پيچيدن ادامه دهيد. در پايان با يك خلال دندان انتهاي گل را ببنديد و گلها را يكساعت در آب معمولي قرار دهيد تا نمك آنها برود. آهك را با آب مخلوط كرده و صبر كنيد تا آهك تهنشين شود. آب صاف روي ظرف را گرفته و گلها را به آب زلال آهك منتقل كنيد و 12 ساعت گلها را در اين آب قرار دهيد. پس از آن دوباره سه تا چهار ساعت گلها را در آب معمولي قرار دهيد.ظرفي را پر از آب كنيد و روي حرارت قرار داده تا جوش بيايد. گلها را به آبجوش اضافه كرده و پنج دقيقه بجوشانيد سپس آبكش كنيد. شكر و آب را مخلوط كرده، روي حرارت گذاشته تا بجوشد جوهر ليمو را اضافه كنيد تا داخل شربت حل شود، گلهاي هويج و خيار را به شربت اضافه كرده و پس از جوش آمدن شعله را خاموش و صبر كنيد تا خنك شود. مربا را به ظرفهاي مورد نظر با شيره فراوان منتقل كنيد چون شيره آرامآرام به خورد ميوه ميرود.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای سیب
مواد لازم :
سیب سفت
|
1 کیلو
|
شکر
|
1/5 کیلو
|
دانه هل
|
1 قاشق چایخوری
|
طرز تهیه :
شکر و آب را قوام بیاورید . سیب ها را پوست بکنید و قاچ قاچ کنید و یا اگر از سیب ریز گلاب استفاده می کنید ، وسط آن را با چاقوی نازکی خالی کنید وسیب را درسته در شکر بیندازید . هل را در پارچه نازکی بریزید و سر پارچه را محکم ببندید و در شیره شکر بیندازید . برای پخت این مربا یک ساعت کافی است .
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای زرد آلو
مواد لازم:زردآلوی تقریباً سفت
|
2/5 كیلو
|
شكر
|
1/5 كیلو
|
آب
|
2 لیوان
|
آبلیمو
|
2 قاشق غذا خوری
|
طرز تهیه:زردآلوها را شسته وهسته آنها را با دقت درآورید و كنار بگذارید . شكر را با 2 لیوان آب بگذارید بجوشد. وقتی شربت قوام آمد، بگذارید تا خنك شود. سپس زردآلوها را درشربت بریزید و ظرف را روی حرارت ملایم و یكنواخت قراردهید تا شربت بجوشد و زردآلوها بپزد ولی له نشود. در انتها آبلیمو را هم اضافه كنید و بعد از قوام آمدن شربت، ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا مربا خنك شود. سپس آن را در شیشه ریخته و در یخچال نگهدارید.
نكات تغذیه ای :
همان طوری كه در مطلب تغذیه ای مربوط به خواص زردآلو در همین سایت اشاره شد، زرد آلو برای تقویت سیستم ایمنی بدن، نوسازی پوست و جلوگیری از آفتاب سوختگی مفید است. همچنین به علت دارا بودن بتاكاروتن به عنوان پیش ساز ویتامینA ، در تقویت بینایی مؤثر است و باعث دید بهترحتی در تاریكی می شود. بنابراین اگر احساس می كنید شب ها و در طلوع آفتاب خوب نمی توانید ببینید، زرد آلوی بیشتری مصرف كنید. البته هر ماده غذایی باید به مقدار مناسب و متعادل مصرف شود .بعضی اوقات خوردن زرد آلوی خام نفخ آور است و علاج نفخ آن، خوردن هسته زرد آلوی شیرین می باشد ولی پخته شده آن مشكلی ایجاد نمی كند.همچنین بایستی از زیاده روی در مصرف زرد آلو خودداری نمود ، زیرا مصرف زیاد آن، باعث اختلال در هضم و یا به هم خوردگی عمل روده می شود و در نتیجه فرد به اسهال مبتلا می گردد.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای تمشک
مواد لازم :تمشک
|
3 کیلو گرم
|
شکر
|
یک کیلو گرم
|
طرز تهیه :تمشک بیدانه را شسته در سبد بریزید و بگذارید آبش بخشکد سپس آن را در لگن لعابی بیعیب با شکر مخلوط نموده ، مقدار لازم آب در آن ریخته بجوشانید. همین که شکرش بخورد تمشک رفت آن را برداشته از صافی گذرانده دانههای تمشک را گرفته در ظرف مربا بریزید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای هویج
مواد لازم:
هویج
|
3 كیلوگرم
|
شكر
|
یك كیلوگرم
|
آب
|
به مقدار نیاز
|
آب لیمو
|
دو قاشق سوپخوری
|
طرزتهیه:
هویج ها را شسته و آن ها را چرخ كرده و یا خرد می كنیم وبعد شكر را در آب جوش می آوریم و وقتی شكر به نقطه جوش رسیده، هویج ها را به آن اضافه می كنیم و می گذاریم ملایم بجوشد تا هویج ها خوب پخته شوند و وقتی شكر آن قوام آمد از روی شعله برمی داریم و میگذاریم تا خنك شود و آنرا در ظرف مخصوص ریخته و در جای خنك نگه می داریم.
تذكر: برای اینكه مربا شكرك نزند، چند قطره آب لیمو به آن اضافه می كنیم.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای کیوی
مواد لازم :کیوی
|
یک کیلوگرم
|
شکر
|
یک و نیم کیلوگرم
|
جوهر لیمو
|
یک قاشق سوپخوری
|
وانیل
|
نصف قاشق چایخوری
|
طرز تهیه :
۱) کیویها را شسته و پوست آن را به صورت نازک با چاقو بکنید و سروته آن را نیز بزنید. سپس هرکدام را به قطر یک سانتیمتر حلقه حلقه کنید.
۲) در یک قابلمه استیل یا لعابی، حدود یک استکان آب بریزید و مقدار یک و نیم کیلوگرم شکر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجاقگاز قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود.پس از حلشدن شکر، حرارتدادن را ادامه دهید تا شیره جوشیده و قوام آید.
کیویهای حلقهحلقهشده را داخل شیره بریزید و کمی حرارت دهید. سپس جوهرلیمو را به همراه وانیل به آن اضافه کنید.
توجه داشته باشید که این مربا نباید زیاد بجوشد زیرا بافت کیوی نرم بوده و به سرعت له میشود. بنابراین با اولین جوش، زیر اجاقگاز را خاموش کنید و پس از سردشدن، داخل شیشه بریزید.
نکته۱) بهدلیل آنکه کیوی پس از جوشیدن، رنگ اصلی خود را از دست میدهد، میتوانید از رنگ سبز خوراکی مخصوص غذا استفاده کنید. این رنگ به صورت محلول در آب بوده یا به صورت پودری است که میتوانید مقدار خیلی کمی از آن را در یک قاشق سوپخوری آب حل کرده و سپس به مربا اضافه کنید.
نکته۲) باتوجه به اینکه رنگ مخصوص غذا معمولا خیلی غلیظ است، ابتدا یکی دو قطره از آن را در مربا بریزید و هم بزنید، اگر کافی نبود، دوباره کمی دیگر اضافه کنید تا رنگ مربا به صورت دلخواه درآید.
نکته۳) به جای وانیل از هل یا کمی گلاب نیز میتوانید استفاده کنید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای کامکوات
مواد لازم :كامكوات
|
1 كيلو گرم
|
شكر
|
1 كيلو گرم
|
آب پرتقال
|
2 الي 3 ليوان
|
دارچين نكوبيده
|
1 تكه
|
گلاب |
نصف ليوان |
طرز تهيه :به وسيله يك شيئ نوك تيز مثل سيخ كباب چوبي از يك سر كامكوات فرو كنيد تا سيخ از سر ديگر خارج شود بعد با حركت دادن آن هسته هاي كامكوات را خارج كنيد . وجود هسته موجب تلخي مربا ميشود در صورتي كه در آوردن هسته برايتان مشكل بود كامكوات را از وسط نصف و آنرا خارج كنيد. بعد از رنده ريزي براي پوست آن استفاده كرده و سطح پوست را طوري كه به پوست آسيب نرسد كمي بساييد و اطراف آن را بشوييد تا پوسته ها ي اضافي شسته شود .سپس كامكوات و دارچين را در آب انداخته و بگذاريد تا بجوشد آب آن نبايستي زياد باشد وقتي پخت شكر و آب پرتقال را اضافه كرده و به آرامي بجوشد تا زماني كه شيشه اي شود در آخر گلاب اضافه نموده و به قدر كافي كه جوشيد حرارت را خاموش كنيد . و قطعه دارچيني كه در شهد است را خارج و دور بيندازيد .
اين مربا بسيار خوشمزه و زيبا و مجلسي ميباشد و وجود آب پرتقال طعم آن را عالي ميكند . اضافه كردن آب پرتقال در اين مربا را از خواهرم مهوش ياد گرفتم وبه شما هم سفارش ميكنم امتحان كنيد .منبع : ashpazierangin.blogfa
- - - به روز رسانی شده - - -
طرز تهیه ی مربای گل محمدی
مواد لازم :شکر
|
800 گرم
|
گل محمدی خشک
|
800 گرم
|
جوهر لیمو
|
یک قاشق چایخوری
|
گلاب
|
2 قاشق غذاخوری
|
آب |
به میزان لازم |
رنگ خوراکی قرمز |
2 قطره |
طرز تهیه :
گل خشک را به مدت یک ساعت خیس کرده بعد به مدت 5 دقیقه می جوشانیم آنرا در آب سرد ریخته به مدت 4 الی 5 ساعت دوباره آب آن را عوض می کنیم ، بعد شکر را با آب پیمانه کرده یعنی هر لیوان شکر یک لیوان آب می جوشانیم جرم آن گرفته به مدت 45 دقیقه با شعله ملایم بجوشد بعد گل را اضافه کرده و جوهر لیمو را در دو قاشق غذاخوری آب سرد حل کرده و در داخل مواد ریخته به مدت 15تا20 دقیقه بجوشد گلاب را اضافه می کنیم و رنگ خوراکی قرمز را ریخته و می گذاریم 2 دقیقه بجوشد شعله را خاموش کرده و می گذاریم سرد شود.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای انار
مقدار تهیه: 3 تا 4 پیمانه
مواد لازم:
آب انار
|
سه و نیم پیمانه
|
دانه انار
|
یك پیمانه
|
شكر
|
سه پیمانه
|
آب لیمو
|
به مقدار لازم
|
طرز تهیه:
1- ابتدا برای تعیین غلظت نهایی مربا، یك بشقاب را در جای خنكی مثل یخچال قرار دهید.
2- انار را به اندازه ی یک پیمانه، دانه دانه كنید و به اندازه ی سه و نیم پیمانه، آب بقیه را بگیرید.
3- در ظرف بزرگی، آب انار و شكر را با هم تركیب كنید و روی حرارت متوسط قرار دهید و به مدت 30 دقیقه آن ها را بجوشانید.
مربای انار
4- دانههای انار و آب لیمو را به ظرف اضافه كنید و 30 دقیقه ی دیگر آن ها را بپزید.
5- برای این كه غلظت مربا را بفهمید، با استفاده از یك قاشق، یك قطره از مربا را روی ظرف سرد شده بچكانید و ظرف را سرازیر كنید، اگر به سختی روان شد، مربای شما آماده است.
6- مربا را در ظرف تمیزی بریزید. درب آن را ببندید و در جای تاریك و خنك قرار دهید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای پرتغال درسته
مواد لازم :
آب
|
4 الي 5 پيمانه
|
پرتقال درشت
|
6 عدد
|
شكر
|
2 الي 2/5 كيلو
|
آب پرتقال
|
1 پيمانه
|
طرز تهيه :
براي تهيه مرباي پرتقال درسته از پرتقالهاي پوست كلفت و درشت بايد استفاده كرد . پوست پرتقال را با رنده كمي مي سائيم تا پوست صاف و باز شود م بعد يك دايره با قطر دو سانت از ته پرتقال عميق برش داده و در مي اوريم و با نوك كارد هسته هاي پرتقال را حتي المقدور خارج مي كنيم و پرتقال را مي شوئيم و در ظرفي مي ريزيم و مقداري آب روي آن ريخته و مي جوشانيم و بعد پرتقال را در صافي مي ريزيم .دوبار ديگر ني زپرتقالها را به همين طريق مي جوشانيم , بطويكه پوست پرتقال كاملاً نرم بشود , بعد در رف بزرگي آب مي ريزيم و پرتقالها را در آن مي اندازيم . دو الي سه روز بايد در اب سرد بماند. در اين مدت چندين بار آب پرتقال را عوض مي كنيم هر دفعه پرتقال را در دست كمي فشار مي دهيم تا آب داخل پرتقال خارج شود . آب داخل پرتقال را مي چشيم ,هر وقت تلخ نوبد پرتقال براي تيه مربا آماده است .آب و شكر را مخلوط نموده روي حرارت قرار مي دهيم تا قوام آبد . شربت را از صافي رد مي كنيم بعد پرتقالها را درشربت مي اندازيم با حرارت ملايم مي گذاريم پرتقالها بجوشندو شربت آن كاملاً قوام بياد. بعد آب پرتقال را اضافه مي كنيمو باز هم مي گذاريم پرتقال چند جوش بزندو شربت غليظ شود. توجه داشته باشيد وقتي پرتقالها در حال جوشيدن است گاهي با پت قاشق پرتقالها را كمي قشار مي دهيم تا شربت رقيق داخل آن خارج شود .شربت اين مربا معمولاً بعد از يكي دو روز رقيق مي شود , بايد بعد از دو روز پرتقالها را از شربت بيرون آرده ,شربت را دوباره چند جوش داد و بعد از غليظ شدن پرتقالها را در شربت مي اندازيم و در شيشه دهان گشاد و در دار محفوظ نگاه مي دايم. زمانيكه مربا را براي مصرف در ظرف مي گذاريم ته هاي آنرا كه جدا كرده ايم روي پرتقالها مي گذاريم .
منبع:jadidtarin.com
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی هلو
مواد لازم :
شكر
|
1 كيلو
|
آب
|
3 پيمانه
|
بادكا
|
1/4 پيمانه
|
هلو
|
1 كيلو
|
خلال بادام |
1/4 پيمانه |
وانيل شكري |
1/4 قاشق چايخوري |
آب ليموي تازه |
1/4پيمانه |
طرز تهيه :
يك كيلو شكر را با سه پيمانه آب و بادكا روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا قوام آيد . پس از قوام آمدن , حرارت را خاموش مي كنيم .براي انتخاب هلو بهتر است , هلوهائي را انتخاب كنيم كه رنگ زرد زعفراني داشته باشند , سپس هلو را پوست گرفته و برش مي دهيم , بهمراه خلال بادام در شيشه مي رييزيم , شربت را روي آن ريخته , در شيشه را محكم مي بنديم. در قابلمه اي مقداري آب ريخته و شيشه را درون آن قرار مي دهيم بطوريكه تا سه چهارم شيشه را آب بگيرد وروي حرارت قرار مي دهيم .زمانيكه آب به جوش آمد , حرارت را ملايم كرده و حدود بيست دقيقه شيشه در اب بجوشد . پس از اين دت از اب داغ بيرون آورده , در آن را باز كنيد وانيل و آب ليمو را اضافه كنيد و در شيشه را محكم ببنديد. دوباره در آب جوش قرار دهيد بعد از چند جوش از آب بيرون آوريد .
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای گیلاس
مواد لازم:
گيلاس
|
3 کيلو
|
شکر
|
5/2 کيلو
|
وانيل
|
يک سوم قاشق چايخوري
|
طرز تهيه:
گيلاس ها را بشوئيد و هسته آنها را درآوريد. سپس لابه لاي آنها شکر بپاشيد و بگذاريد يک شب تا صبح، در يک جاي خنک بماند تا آب بيندازد. بعد قابلمه را روي حرارت اجاق قرار دهيد تا با حرارت يکنواخت بجوشد. وانيل را هم به آن اضافه کنيد. وقتي شربت مربا قوام آمد، آن را امتحان کنيد. بعد از آماده شدن مربا آن را از روي حرارت برداريد. شما مي توانيد از گيلاسهاي صورتي رنگ هم به همين صورت مربا تهيه کنيد.
اين مربا هم بسيار خوش رنگ و هم خوشمزه است.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای آلبالو
مواد لازم:آلبالو
|
1 كيلو
|
شكر
|
5/1 كيلو
|
آبليمو
|
1 قاشق غذاخوري
|
وانیل
|
در صورت تمایل
|
طرز تهيه:مرباي آلبالو را نيز مانند مرباي توت فرنگي آماده مي كنيم فقط براي هر يك كيلو آلبالو تقريباً 5/1 كيلو شكر لازم است به شرط آنكه آلبالوي خراب نداشته باشد.ابتدا آلبالوها را شسته و تميز مي كنيم.بعد يك ظرف پيركس آماده كرده و هسته آلبالو را از آن خارج كرده داخل ظرف مي ريزيم (يا با هسته گير يا اينكه آلبالو را بين دو انگشت شست و اشاره كمي ورز داده تا آلبالو شل شود بعد با كمي فشار هسته را از قسمتي كه آلبالو سوراخ است خارج ميكنيم به نحوي كه آلبالو شكل اوليه خود را حفظ كند) .درحال انجام اينكار لايه اي از آلبالو كه ته ظرف را پوشاند يك لايه شكر مي پاشيم به طوريكه شكر روي آلبالو را بپوشاند و دوباره يك لايه آلبالو , اينكار را ادامه داده تا شكرها و آلبالو ها لايه لايه درون ظرف را پر كند . سپس آنرا به مدت نصف روز يا بيشتر داخل يخچال ميگذاريم تا آلبالو كاملاً آب بيندازد .حالا آلبالوها را داخل قابلامه مي ريزيم و بقيه شكري كه از 5/1 كيلو اضافه آمده را نيز درون قابلامه مي ريزيم (بهتر است از قابلامه ي بزرگتر استفاده كنيم تا هنگام جوش آمدن مربا سر نرود) . وقتي آلبالو ها جوش آمد تقريباً يك ربع تا بيست دقيقه زمان داريم تا مربا آماده شود تو اين زمان زير شعله را زياد كرده و مرتباً كفهاي بالا آمده را با يك كفگير از سطح مربا جمع ميكنيم بطوريكه تمام كفها گرفته شود براي سر نرفتن مربا بعضي وقتها زير شعله را كمتر مي كنيم .بعد از بيست دقيقه زير شعله را خاموش كرده و 1 قاشق غذاخوري آبليمو اضافه ميكنيم و ميگذاريم مربا سرد شود .بعد مقداري از آب مربا را به عنوان شربت جدا كرده و مربا را نيز در ظرف مورد نظر ميريزيم .
نكته:
1- بهتر است تمام كف مربا را قبل از سرد شدن از روي سطح آن جمع كنيم .تا هنگام درست كردن شربت كف روي سطح آن جمع نشود.2- اين مربا احتياج به اضافه كردن آب ندارد فقط ته ظرف پيركس را بعد از خالي كردن آلبالوها ميتوان كمي آب ريخت تا شكرهاي ته آن حل شود و آن را داخل قابلامه مورد نظر مي ريزيم.3- بهتر است مربا را زياد نجوشانيم چون رنگ آن تيره مي شود.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربا زرشک
مواد لازم :
زرشک
|
1 کیلو
|
شکر
|
1/5 کیلو
|
هل
|
2 قاشق چایخوری
|
طرز تهیه :
زرشک را پاک کنید و خوب بشویید . ( بهترین راه برای شستن زرشک این است که زرشک را در صافی ریخته و صافی را در کاسه ای پر از آب بگذارید تا شن و سنگ موجود در زرشک کاملاٌ در آب ته نشین شود . ) شکر را در آب بریزد و بگذارید بجوشد . زرشک را در شیره بریزید تا بپزد . هل را در پارچه نازکی بگذارید و سر آن را ببندید و در قابلمه بیندازید . بعد از قوام آمدن شکر ، مربا آماده است .
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای کدوحلوایی
مواد لازم:
کدو حلوایی
|
1/5 کیلو
|
شکر
|
2 کیلو
|
دانه هل نکوبیده
|
1 قاشق مربا خوری
|
آهک
|
5 قاشق سوپخوری
|
گلاب |
۴/۱ پیمانه |
جوهر لیمو |
نصف قاشق چایخوری
|
طرز تهیه آب آهک:آهک را در ظرفی بریزید و حدوداً دولیترونیم تا سه لیترآب سرد روی آن بریزید و کمی هم مخلوط کنید تا آهک در آب تقریباً حل شود. ۲۰تا۱۵ دقیقه اجازه دهید تا مواد آهک ته نشین شود. و آب زلال آن را مصرف کنید و مواد ته نشین شده را دور بریزید.
طرز تهیه مربای کدوحلوایی:کدو حلوایی را پوست بکنید و به ضخامت نیم سانت قالب بزنید و یا به شکل مربع یا ....به قطر نیم سانت خرد کنید.کدوهای قالب زده رادرون آب اهک آماده شده بریزید و ۲۴ ساعت در آب آهک بماند. کدو حلوایی را از آب آهک خارج کنید و ۴-۵ ساعت در آب سرد بریزید و در طول این مدت ۳ بار آب آن را عوض کنید.بعد کدو را در صافی بریزید تا آب آن برود.شکر را در قابلمه بریزید و ۵ - ۶ لیوان آب درون آن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد بعد شربت را از صافی رد کنید .کدو را داخل شربت بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و گاهی کف روی مربا را بگیرید . وقتی شربت قوام آمد دانه هل و گلاب و جوهر لیمویی را که قبلاً در یک ق غ آب گرم حل کرده اید را داخل مربا بریزید و بعد از ده دقیقه جوشیدن حرارت را خاموش کنید .این مربا ترد و شکننده و براق و خوشمزه است.۱- قوام آمدن شربت: یعنی موقعی که مربا آماده شد مقداری از شربت آنرا در قاشق بریزید کمی که سرد شدباید به حالت کش از قاشق بریزد.۲- ویا قاشق را داخل شربت مربا کنید و بیرون بیاورید و انگشت خود را داخل قاشق کنید و دوانگشت اشاره و انگشت شصت خود را که آغشته به شربت مربا کرده اید را چند بار به هم بزنید اگر شربت بین دو انگشت شما حالت کش یا مثل نخ شد شربت مربا قوام آمده.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
كپك زدن و ترش شدن مربا و شربت
این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید كه مربا یا شربت به حد كافی قوام نیامده باشد . اگر در یكی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید , ان را مجدداً بجوشانید تا قوام بیاید .
شكرك زدن مربا مربا و شربت
این حالت در زمانی به وجود می آید كه شربت و مربا با حرارت تند جوشدیه باشدو آب آن سریع تبخیر شده باشد . درچنین حالتی كمی آب جوش اضافه كردهو شربت را مجدداً می جوشانیم م یا ممكن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد. 0بهتر است برای مربایها و شربتهای شیرین از كمی آبلیومی تازه استفاده شود.)
مارمالادها
مارمالادها مرباهایی هستند كه روش پختشان با مربا فرق دارد. در مارمالادها میوه ها را یا خرد می كنیم و یا بصورت پورهدر می آوریم . در مارمالاد چون زمان پخت كوتاه است , عطر و طعم میوه بهتر حفظ می شود. مارمالادها اگر با دقت وبطور صحیح درست و در شیشه های استرلیزه نگهداری شوند, می توان آنها را بمدت یكسال در یخچال نگهداری نمود.
نكات لازم مارمالادها:
1-شیشه مارمالادمارمالاد را باید از نوعی انتخاب كنید كه اندازه آن كوچك و دایوراه آنها صاف و یكدست باشد .
2-مارمالادها, زمانی تغییر رنگ داده و شفافیت خود را از دست می دهند كه:
الف : در جای گرم نگهداری شوند.
ب : تاریخ نگهداری آنها گذشته باشد .
ج : دوباره جوشانده شوند.
3-شناور بودن میوه روی شیشه و جدا شدن آن از شیره به دلایل زیر می باشد:
الف : ممكن است میوه نارس باشد .
ب: میوه كمتر از مدت تعیین شده پخته شده باشد.
ج: زمانیكه مارمالاد از روی حرارت برداشته می شود, درون شیشه ریخته شود.
4-زمانیكه مارمالاد را از روی حرارت بر می دارید, باید آنرا حداقل بمدت ده دقیقه هم بزنید تا میوه شیره بطور یكنواخت با هم مخلط شوند. اگر كف روی آن جمع شد, كف آنرا بایك قاشق فلزی جدا كنید .
5-مارمالادها را بیشتر از یكسال نگهدار نكنید .
6-مارمالادهای آماده را قبل از استفاده بمدت پانزده روز الی یكماه در یخچال نگهداری نمائید تا عطر و طعم مطبوعتری برایتان داشته باشد .
7-شكرك زدن مارمالاد ممكن است به دلایل زیر باشد:
الف : شكر آن زیاد باشد.
ب : مارمالاد بیشتر از زمان پخت مقرر پخته شود.
8-مارمالاد بیشتر آماده شده را در شیشه های در بسته نگهداری نمائید.
9-مارمالادها باید در قابلمه لعابی یا استیل پخته شوند. ظرف باید متناسب با اندازه شكر و میوه باشد . بطوریكه وقتی شكر و میوه را درون ظرف می ریزیم , بیشتر از یك سوم حجم ظرف را نگیرد تا زمان پخت , مخلوط از ظرف بیرون نریزد . مقدار مارمالاد را طبق دستور بپزید . زیرا اگر آنرا چند برابر كنید, مارمالاد مطلبوبی بدست نخواهید آورد. مارمالد را روی حرارت تند بپزید و زمانی مارمالاد را از روی حرارت بردارید كه مارمالاد به اندازه كافی پخته شده و بخار آب آن تمام شده باشد. اگر مارمالاد به دلایلی شكرك زد,آنرا درون یك ظرف لعابی یا استیل خالی نموده , چند قطره اب لیمو ترش تازه و مقداری آب جوشیده به آن اضافه نموده و بمدت چند دقیقه بجوشانید , سپس آنرا درون شیشه استرلیزه نگهداری نمائید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای چغندر قرمز یا لبو
http://www.mamipic.com/image-49D8_4CFCE205.jpg
مواد لازم:
- لبو یا چغندر قرمز / 1 کیلو
- شکر / 700 گرم
- آب / به میزان لازم
- وانیل / یک دوم قاشق چایخوری
- پودر ژلاتین / 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
آب را در ظرفی روی حرارت می گذاریم تا بجوشد بعد شکر را اضافه می کنیم.
وقتی آب و شکر جوشید و جرم روی آن به وجود آمد این جرم را جمع می کنیم و میگذاریم به مدت 35 دقیقه با شعله متوسط بجوشد.
بعد از این مدت لبو را اضافه میکنیم و شعله را زیاد میکنیم لبوها کف میکند کف را جمع می کنیم تا سرریز نشود بعد شعله را متوسط میکنیم و به مدت 30 دقیقه میگذاریم با شعله ملایم لبوها پخته شود.
یک قاشق مرباخوری یا نصف قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را به روش بن ماری حل کرده و همراه با وانیل در 5 دقیقه آخر پخت مربا یعنی بعد از اینکه 30 دقیقه مربا پخته شد به آن اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم بعد حرارت را خاموش میکنیم.
نکته ها:
- هر چقدر این مربا بیشتر بماند رنگ آن بهتر خواهد شد.
- از هیچ رنگ خوراکی برای مربا استفاده نکنید.
- دقت کنید لبو بعد از پوست کندن و قالب زدن باید یک کیلو باشد.
- لبوها باید کاملاً قرمز رنگ باشند و من لبوها را به شکل مثلثهای کوچک برش زدام.
- از هر شکل قالبی که دوست داشته باشید می توانید استفاده کنید.
- اضافه های لبو را بعد از قالب زدن میتوانید با سرکه بپزیم و ترشی لبو درست کنیم.
- لبوی خوب باید گرد و قرمز باشد و کشیده نباشد.
- وقتی شکر را وزن کردیم و 700 گرم شد بعد با پیمانه اندازه می گیریم و برای هر پیمانه شکر یک پیمانه آب در نظر می گیریم.
پیشنهاد :
میتوانیم حدود 500 گرم آهک را داخل یک لیتر یا یک لیتر و نیم آب حل کرده بعد صاف کرده و یک کیلو لبو را داخل آن بریزیم و بگذاریم به مدت 4 - 5 ساعت بماند بعد آب آن را خالی کنیم و با آب سرد دو سه دفعه بشوییم بعد 5 - 6 ساعت داخل آب ساده بگذاریم بماند و چند بار آبش را عوض کنیم بعد به روش گفته شده مثل مربا بپزیم که در این صورت پودر ژلاتین نیاز نداریم و میتوانیم 300 گرم شکر اضافه کنیم و از این لبوها به جای قند همراه چایی استفاده کنیم که بسیار ترد و خوشمزه است.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای بالنگ یا بالهنگ
مرباي بالنگ يا بالهنگ
http://www.mamipic.com/image-AFE3_4C823674.jpg
http://www.mamipic.com/image-E612_4C823674.jpg
مواد لازم:
بالنگ 3 كيلو
شکر دو و نيم كيلو
آب لیموترش نصف فنجان
دانه هل 8 عدد
تخم مرغ ۱ عدد
برای تهیه مربای بالنگ ممکن است از بالنگ تازه یا خشک استفاده کرد
من آموزش هر دو روش رو براتون ميذارم :
● تهیه مربا با بالنگ خشک:
بالنگ را یک روز در آب سرد خیس می کنیم تا کاملاً نرم شود بعد با کارد تیزی روی پوست آن را می تراشیم و نه آنکه به کلی پوست آن گرفته شود زیرا هر قدر پوست آن بیشتر گرفته شود عطر آن کمتر می شود بعد بالنگ را در آبجوش دوباره می جوشانیم تا مغز آن پخته و نرم شود ۱۰ تا ۱۲ ساعت آن را در آب سرد می ریزیم دو سه بار آب آن را عوض می کنیم و کمی از آن را می چشیم باید تلخی نداشته باشد.
بعد پارچه روی میز می کشیم و بالنگ ها را روی پارچه می چینیم تا آب زیادی آن گرفته شود و بالنگ آماده شده را وزن می کنیم و دو برابر وزن آن شکر در نظر می گیریم یعنی به نسبت ۱.۵ کیلو بالنگ ۳ کیلو شکر کافی است شکر را در ظرفی می ریزیم ۶ لیوان آب روی آن می ریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط می کنیم و شربت را می جوشانیم و از پارچه نازک رد می کنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگ های آماده را در این شربت می ریزیم و می جوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو و چند دانه هل در آن می ریزیم و چند جوش که زد از روی آتش برمی داریم و بعد از سرد شدن در شیشه می ریزیم.
● تهیه مربا با بالنگ تازه:
بالنگ را به چهار قاچ می کنیم و قسمت تخم و لیزی وسط آن را می گیریم و باریک باریک به پهنای ۳ تا ۴ سانت می بریم و قطعه را به شکل لوزی یا چهار گوش خرد می کنیم ( در تبريز بالنگ رو از وسط به دو نيم تقسيم ميكنن و همونطوري درسته بالنگ رو مربا ميكنند و زياد خوردش نميكنن ) در صورتی که بخواهیم مربا ترد شود آن را ۱۰ تا ۱۲ ساعت در آب آهک می خوابانیم و در صورتی که بخواهیم نرم شود آب آهک لازم ندارد
در صورت گذاردن در آب آهک آن را چند بار می شوئیم و بعد دوباره در آب می جوشانیم مغز آن نرم که شد ۲۴ ساعت آنها را در آب سرد می ریزیم و مرتب آب آن را عوض می کنیم و می چشیم تلخی آن که گرفته شد آنها را مثل مربای بالنگ روی پارچه پهن می کنیم که آب آن گرفته شود ( من بين دستدام فشار ميدم كه آبش كامل بيرون بياد و تلخيش زودتر گرفته بشه ) بعد دو برابر وزن آن شکر در نظر می گیریم و ۶ لیوان آب روی آن می ریزیم و یکی دو عدد سفیده تخم مرغ با آن مخلوط می کنیم و شربت را می جوشانیم و از پارچه نازک رد می کنیم تا شکر تمیز شود بعد بالنگ های آماده را در این شربت می ریزیم و میجوشانیم تا شربت کاملاً غلیظ شده قوام بیاید و در آخر کار نصف استکان آبلیمو و چند دانه هل در آن می ریزیم، چند جوش که زد از روی آتش برمی داریم و بعد از سرد شدن در شیشه می ریزیم. اين مربا نيازي به دم كشيدن ندارد، دم گذاشتن اين مربا باعث تيرگي رنگ آن ميشود كه چندان مقبول نيست.
● تهیه آب آهک:
به نسبت هر یک کیلو بالنگ یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل می کنیم به هم می زنیم و می گذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بالنگ می ریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بالنگ را مطابق دستور بالا آماده می کنیم.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای شلیل
مربا و شربت شلیل:
http://www.mamipic.com/image-08D9_4E37E4EB.jpg
http://www.mamipic.com/image-6C59_4E37E4EB.jpg
http://www.mamipic.com/image-6396_4E37E75B.jpg
مواد لازم:
شلیل 1 کیلو
شکر 1 کیلو
آب 1 لیتر
پودر ژلاتین نصف ق غ
اول شلیلها رو به اندازه دلخواه قطعه قطعه می کنیم شکر و آب رو روی حرارت می گذاریم تا قوام پیدا کند بعد شلیلها را توی شیره می ریزیم و 10 تا 15 دقیقه بعد(بر اساس نرمی یا سفتی شلیلها) حرارت را خاموش می کنیم. اگر دوست داشتید می تونید بهش وانیل هم بزنید ولی به نظر من عطر خودش خوبه...
این مربا مقدار زیادی آب داشت که جدا کردم و بعنوان شربت مصرف می شه
بعد از پخت شلیل رنگ قابل توجهی به مربای شما می دهد
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای کدو سفید
http://www.mamipic.com/image-130E_4C75B6A0.jpg
مواد اولیه :
كدو سفيد دو كيلوگرم
آهك يك كيلوگرم
شكر يكونيم كيلوگرم
بادكا يك پيمانه
آب به مقدار لازم
هل پودرشده و دانه هل ده عدد
طرزتهيه :
آهك را در سه ليتر آب سرد خيس ميكنيم وقتي كه تهنشين شد آب آهك را در ظرف ديگري ميريزيم ، بعد كدو را پوستكنده و كمي آن را نازك ميكنيم و قالب ميزنيم و در حدود 12 ساعت كدو را در آب آهك ميگذاريم سپس در ظرف ديگر آن را به مدت سه ساعت در آب سرد قرار ميدهيم و چندبار آب آن را عوض ميكنيم آنگاه در قابلمه لعابي شكر و بادكا را ميريزيم و روي حرارت ملايم قرار ميدهيم تا شكر حل شود. در اين لحظه كدو را به شكر اضافه ميكنيم تا كمي جوش بيايد و هل را هم داخل شكر ريخته تا مزه آن خوب شود.
وقتي كه كمي جوشيد آن را در ظرف مورد نظر قرار ميدهيم تا خنك شود و در يخچال ميگذاريم.
نكته:
بادكا نوعي شربت غليظ و مخصوص است كه از گلوكز مايع به دست ميآيد. اين ماده در تهيه مربا و شربتها به كار ميرود و در فروشگاههاي لوازم قنادي به فروش ميرسد.
مجله خانواده سبز
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
نکات قابل توجه برای تهیه ی مارمالاد
مارمالادها
مارمالادها مرباهایی هستند كه روش پختشان با مربا فرق دارد. در مارمالادها میوه ها را یا خرد می كنیم و یا بصورت پوره در می آوریم. در مارمالاد چون زمان پخت كوتاه است، عطر و طعم میوه بهتر حفظ می شود. مارمالادها اگر با دقت و بطور صحیح درست و در شیشه های استرلیزه نگهداری شوند، می توان آنها را به مدت یكسال در یخچال نگهداری نمود.نكات لازم:
- شیشه مارمالاد را باید از نوعی انتخاب كنید كه اندازه آن كوچك و دایواره آنها صاف و یكدست باشد.
- مارمالادها، زمانی تغییر رنگ داده و شفافیت خود را از دست می دهند كه: الف: در جای گرم نگهداری شوند. ب: تاریخ نگهداری آنها گذشته باشد. ج: دوباره جوشانده شوند.
- شناور بودن میوه روی شیشه و جدا شدن آن از شیره به دلایل زیر می باشد: الف: ممكن است میوه نارس باشد. ب: میوه كمتر از مدت تعیین شده پخته شده باشد. ج: زمانیكه مارمالاد از روی حرارت برداشته می شود، بلافاصله درون شیشه ریخته شود و زمان لازم را برای سرد شدن در قابلمه سپری نکرده باشد.
- زمانیكه مارمالاد را از روی حرارت بر می دارید، باید آنرا حداقل بمدت ده دقیقه هم بزنید تا میوه و شیره بطور یكنواخت با هم مخلط شوند. اگر كف روی آن جمع شد، كف آنرا ب ایك قاشق فلزی جدا كنید.
- مارمالادها را بیشتر از یكسال نگهدار نكنید.
- مارمالادهای آماده را قبل از استفاده به مدت پانزده روز الی یكماه در یخچال نگهداری نمائید تا عطر و طعم مطبوعتری برایتان داشته باشد.
- شكرك زدن مارمالاد ممكن است به دلایل زیر باشد: الف: شكر آن زیاد باشد. ب: مارمالاد بیشتر از زمان پخت مقرر پخته شود.
- مارمالاد بیشتر آماده شده را در شیشه های در بسته نگهداری نمائید.
- مارمالادها باید در قابلمه لعابی یا استیل پخته شوند. ظرف باید متناسب با اندازه شكر و میوه باشد. بطوریكه وقتی شكر و میوه را درون ظرف می ریزیم , بیشتر از یك سوم حجم ظرف را نگیرد تا زمان پخت، مخلوط از ظرف بیرون نریزد . مقدار مارمالاد را طبق دستور بپزید. زیرا اگر آنرا چند برابر كنید، مارمالاد مطلوبی بدست نخواهید آورد. مارمالد را روی حرارت تند بپزید و زمانی مارمالاد را از روی حرارت بردارید كه مارمالاد به اندازه كافی پخته شده و بخار آب آن تمام شده باشد. اگر مارمالاد به دلایلی شكرك زد، آنرا درون یك ظرف لعابی یا استیل خالی نموده، چند قطره آب لیموی ترش تازه و مقداری آب جوشیده به آن اضافه نموده و به مدت چند دقیقه بجوشانید، و پس خنک شدن آنرا درون شیشه استرلیزه نگهداری نمائید.
- - - به روز رسانی شده - - -
نکات قابل توجه برای تهیه ی مارمالاد
مارمالادها
مارمالادها مرباهایی هستند كه روش پختشان با مربا فرق دارد. در مارمالادها میوه ها را یا خرد می كنیم و یا بصورت پوره در می آوریم. در مارمالاد چون زمان پخت كوتاه است، عطر و طعم میوه بهتر حفظ می شود. مارمالادها اگر با دقت و بطور صحیح درست و در شیشه های استرلیزه نگهداری شوند، می توان آنها را به مدت یكسال در یخچال نگهداری نمود.نكات لازم:
- شیشه مارمالاد را باید از نوعی انتخاب كنید كه اندازه آن كوچك و دایواره آنها صاف و یكدست باشد.
- مارمالادها، زمانی تغییر رنگ داده و شفافیت خود را از دست می دهند كه: الف: در جای گرم نگهداری شوند. ب: تاریخ نگهداری آنها گذشته باشد. ج: دوباره جوشانده شوند.
- شناور بودن میوه روی شیشه و جدا شدن آن از شیره به دلایل زیر می باشد: الف: ممكن است میوه نارس باشد. ب: میوه كمتر از مدت تعیین شده پخته شده باشد. ج: زمانیكه مارمالاد از روی حرارت برداشته می شود، بلافاصله درون شیشه ریخته شود و زمان لازم را برای سرد شدن در قابلمه سپری نکرده باشد.
- زمانیكه مارمالاد را از روی حرارت بر می دارید، باید آنرا حداقل بمدت ده دقیقه هم بزنید تا میوه و شیره بطور یكنواخت با هم مخلط شوند. اگر كف روی آن جمع شد، كف آنرا ب ایك قاشق فلزی جدا كنید.
- مارمالادها را بیشتر از یكسال نگهدار نكنید.
- مارمالادهای آماده را قبل از استفاده به مدت پانزده روز الی یكماه در یخچال نگهداری نمائید تا عطر و طعم مطبوعتری برایتان داشته باشد.
- شكرك زدن مارمالاد ممكن است به دلایل زیر باشد: الف: شكر آن زیاد باشد. ب: مارمالاد بیشتر از زمان پخت مقرر پخته شود.
- مارمالاد بیشتر آماده شده را در شیشه های در بسته نگهداری نمائید.
- مارمالادها باید در قابلمه لعابی یا استیل پخته شوند. ظرف باید متناسب با اندازه شكر و میوه باشد. بطوریكه وقتی شكر و میوه را درون ظرف می ریزیم , بیشتر از یك سوم حجم ظرف را نگیرد تا زمان پخت، مخلوط از ظرف بیرون نریزد . مقدار مارمالاد را طبق دستور بپزید. زیرا اگر آنرا چند برابر كنید، مارمالاد مطلوبی بدست نخواهید آورد. مارمالد را روی حرارت تند بپزید و زمانی مارمالاد را از روی حرارت بردارید كه مارمالاد به اندازه كافی پخته شده و بخار آب آن تمام شده باشد. اگر مارمالاد به دلایلی شكرك زد، آنرا درون یك ظرف لعابی یا استیل خالی نموده، چند قطره آب لیموی ترش تازه و مقداری آب جوشیده به آن اضافه نموده و به مدت چند دقیقه بجوشانید، و پس خنک شدن آنرا درون شیشه استرلیزه نگهداری نمائید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای قطره طلا
قطره طلا 2 کيلو گرم
شکر 2 کيلوگرم
آبلیمو 3 قاشق مرباخوری
طرز تهیه
ابتدا آلوها را شسته و در قابلمه با حرارت ملایم حدود20 دقیقه بجوشانید تا پوست آنها به راحتي گرفته شود.
پوست آلوها را با دقت بگيريد. در ظرف مناسبی مقداري شکر بريزيد و آلوها را لابه لا شکر قرار دهيد.اگر آلوی شما بسیار شیرین بود می توانید از مقدار کمتر شکری استفاده نمایید. ظرف شکر و آلو را را يک شب تا صبح در يخچال نگهداريد تا آب بيندازند.
بعد از اين مدت ، قابلمه را روي حرارت يکنواخت و ملايم اجاق قرار دهيد و مخلوط آلو و شکر را بجوشانید تا زمانی که شربت آن قوام بيايد.
در صورتي که آلوها کم آب بودند، مي توانيد ابتدا يک ليوان آب به آن اضافه کنيد تا مرباي شما زياد کم آب نباشد، ولي اگر در حين پخت ، آب مربا زياد بود، آلوها را پس از پختن با کفگير از شربت خارج کنيد و شربت را روي حرارت قرار دهيد تا غليظ شود و سپس آلوها را به آن بيفزاييد تا له نشوند.بعد از اینکه مربای آلو به غلظت دلخواه رسید آن را از روی شعله برداشته و صبر نمایید تا خنک شود و در مرحله آخر آبلیمو را اضافه کرده و مربا را بعد از هم زدن شیشه نمایید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای گل گاو زبان
مواد لازم
گل گاوزبان 50 گرم
شكر 100 گرم
آب چهار پيمانه
آبليمو يك قاشق غذاخوري
طرز تهيه
گلهاي گاوزبان را از شب قبل در آب خيس كنيد تا خاكشان گرفته شود، بعد آن را در آبكش ريخته و كاملا بشوييد تا تميز شود. آب و شكر را در قابلمه مسي (حتما بايد مسي باشد) ريخته تا قوام بيايد و كشدار شود. گلها را داخل آن ريخته و چهار الي پنج دقيقه صبر كنيد تا چند جوش بزند. در آخر آبليمو را اضافه كنيد تا مربا كپك نزند.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای پوست پسته
موادلازم
▪ پوست پسته تازه ۱ کیلو
▪ شکر ۱ کیلو
▪ هل یا وانیل به قدر لازم
▪ آبلیمو نصف استکان
▪ گلاب در صورت تمایل ۱ فنجان
▪ خلال پسته ۱ فنجان
طرز تهیه
پوست پسته را شسته و آن را ۴ بار و هر بار ۲۰ دقیقه می جوشانیم تا تلخی پوست گرفته شود و آن را در آب سرد می ریزیم. یک ساعت بعد آن را صاف می کنیم. شکر را با ۳ لیوان آب و گلاب می جوشانیم تا کمی قوام بیاید و پس از سرد شدن شربت پوست پسته ها را در شربت می ریزیم و بعد از ۳-۲ ساعت قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق قرار می دهیم تا مربا جا بیفتد و شربت قوام بیاید. آبلیمو و خلال پسته را هم اضافه می کنیم و بعد از سه تا چهار جوش ظرف را از روی حرارت برمی داریم و می گذاریم مربا خنک شود.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای بهار نارنج
▪ مواد لازم:
ـ شکوفه نارنج دو کیلو
ـ وانیل یا هل کوبیده نصف قاشق چایخوری
ـ شکر دو کیلو
ـ آب یک لیتر
▪ طرز تهیه: ابتدا بهار نارنج را با آب مخلوط کرده کمی روی حرارت جوشانده، آبکش کنید سپس آنها را ۲۴ ساعت در آب خوابانیده و آب آن را چند بار عوض کنید تا تلخی آن از بین برود.
سپس شکر را نیز در ظرفی جداگانه با آب مخلوط کرده و شربت غلیظی تهیه نموده و آن را از صافی رد کنید.
در مرحلهٔ بعد شربت را روی اجاق گذاشته و بهار نارنجها را داخل آن بریزید پس از جوشیدن وانیل یا هل کوبیده را به آن اضافه کرده و پس از مدت کوتاهی از روی اجاق بردارید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
چگونه مربا و مارمالاد بهتری بپزیم ؟
مارمالاد:
با میوه های بسیاری می توان مربا درست كرد حتی با پوست برخی میوه ها نظیر پسته تر، اما میوه هایی كه می توان با آن ها مارمالاد تدارك دید، عبارتند از: زردآلو، توت فرنگی، به، سیب، هلو، آلبالو، كیوی، آلوزرد یا قطره طلایی.
▪ در مورد میوه هایی كه هسته دارند، ابتدا هسته آن ها را خارج و سپس چرخ كنید. برای یك كیلو میوه شیرین، نیم كیلو شكر و برای یك كیلو میوه ترش، ۷۵۰ گرم شكر اضافه كنید و بگذارید تا با شعله ملایم بپزد. چنانچه بخواهید مارمالاد شما حالت ژلاتینه داشته باشد، می توانید برای یك كیلو میوه، یك قاشق مرباخوری پودر ژلاتین را به نصف فنجان آب جوش بیفزایید و آن را به میوه مورد نظرتان افزوده و بعد از سه تا چهار بار جوش زدن، آن را از روی حرات بردارید.
▪ برای تهیه مارمالاد سیب و به، پوست آن ها را كنده، چرخ كنید و آن را با دو لیوان آب بپزید، سپس شكر را بیفزایید.
▪ میوه های كاملاً رسیده برای تهیه مارمالاد مناسب ترند.
● مربا:
▪ میوه هایی كه برای مربا در نظر می گیرید، ترجیحاً سالم و بدون لك بوده و زیاد رسیده نباشند.
▪ در صورتی كه شكر تمیز نبوده و رنگ آن زرد است، می توانید برای هر یك كیلو شكر، یك عدد سفیده تخم مرغ را با چنگال خوب به هم بزنید و آن را به شربت در حال جوش بیفزایید و از صافی ظریف رد كنید تا رنگ آن سفید و شفاف شود.
▪ برای این كه مربای مورد نظرتان نرم و لطیف شود، حتماً میوه ها را قبل از افزودن به شكر بپزید، زیرا شكر سبب سفت شدن پوست میوه می شود.
▪ شربت مربا را آن قدر بجوشانید تا قوام بیاید، یعنی اگر مقداری از مربا را در نعلبكی بریزید و با یك قاشق وسط آن خطی بكشید، دو قسمت كاملاً جدا به وجود بیاید.
▪ همواره برای یك كیلو میوه ترش، یك كیلو شكر و برای یك كیلو میوه شیرین، ۷۵۰ گرم شكر در نظر بگیرید.
▪ هیچ وقت مربای گرم را در شیشه نریزید، صبر كنید تا خنك شود.
▪ برای پیشگیری از شكرك زدن مربای میوه های شیرین از آبلیمو استفاده كنید.
علت شكرك زدن مربا، جوشیدن بیش از حد آن است. در این شرایط بهتر است یك تا دو فنجان آب جوش به آن اضافه كرده، بگذارید سه تا چهار جوش بزند سپس كمی آبلیمو به آن بیفزایید تا شكرك مربا برطرف شود.
▪ همیشه آبلیمو را یك ربع قبل از برداشتن ظرف مربا از روی حرارت به آن اضافه كنید.
▪ موقع پخت مربا در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ آن تغییر نكند، به جز مربای به كه باید حتماً در ظرف را ببندید تا رنگ آن سرخ ارغوانی شود.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای شقاقل
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...4vrKXu5gn6ucMA
مواد لازم
شقاقل : ۱۰۰۰ گرم
شکر : ۱۰۰۰ گرم
طرز تهیه
شقاقل را بشوئید و دو روز در آب سرد بخیسانید و روزی سه بار آبش را عوض کنید. سپس پوستش را با چاقو پاک نموده آب را جوش آورده شقاقل ها را مدت یکساعت بجوشانید.
آنگاه آبش را مجدداً عوض، نموده یکبار دیگر جوش داده خوب که شقاقلها پخته شد، از روی آتش برداشته باز مدت دو روز در آب سرد بخیسانید و در طی این دو روز باز روزی سه بار آبش را عوض کنید.
سپس شکر را مات نموده، شقاقل را از آب بیرون آورده در شکر مات شده ریخته مدت یک الی یک ساعت و نیم بجوشانید. در آخر کار مقداری گلاب و هل به آن اضافه کنید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای بادمجان
مواد لازم
بادمجان : ۱۰۰۰ گرم
شکر : ۱۰۰۰ گرم
جوهر لیمو : قدری
طرز تهیه
سر بادمجانهای خیلی ریز را گرفته دو سه روز در آب آهک و دو روز در آب شیرین بخوابانید. سپس پوستش را کنده در آب خالص یک جوش داده قدری جوهر لیمو در آن ریخته و در شکر قوام آمده بپزید.سپس می توان آن را سرو کرد
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه مربای انجیر
http://www.ashpaziasan.ir/wp-content...2/10/anjir.jpg
مربای انجیر
انجیر یکی از میوه**هایی است که با توجه به طبیعت ایران عزیز، در خیلی از شهرها رشد می*کند
البته در شهرهای کویری و گرم بیش*تر است و هرچه هوا گرم*تر باشد، انجیرها بزرگ*تر و شیرین*تر خواهند بود
تیر و مرداد فصل رسیدن انجیرهاست
اگر شما هم در خانه درخت انجیر دارید، می*توانید با این روش یک مربای خوشمزه داشته باشید
خاطره*ی خوش یک آشپزی موفق همیشه همراهتان باشد.
وقتی می*خواهید انجیرها را از درخت بچینید، دقت کنید اولا با دقت آن*ها را از شاخه*ها جدا کنید، طوری که ساقه و پوست انجیر سالم بماند و انجیرهایی را انتخاب کنید که به هیچ وجه له نشده باشد یا گنجشک*ها و پرندگان دیگر سوراخش نکرده باشند. هرچه انجیرها سالم*تر و یک*اندازه*تر باشند، مربای زیباتری خواهید داشت. راستی، وقتی خواستید تمام انجیرهای درخت*تان را بچینید، یادتان باشد آن بالاترها را کامل نچینید و سهمی هم از نعمتی که خدا برایتان آفریده، برای پرنده*ها و گنجشک*ها بگذارید.
و اما مواد لازم برای تهیه مربای انجیر:
انجیر/ یک کیلو
شکر/ یک کیلو
آب/ یک لیوان
آب*لیمو/ دو قاشق
دارچین/ دو قاشق
گلاب/ دو قاشق
هل/ چند حبه
زعفران/ کمی
طرز تهیه:
انجیرها را آهسته می*شوییم و می*گذاریم خوب آبش برود. یادتان باشد ساقه*های انجیر را نچینید. در یک قابلمه به*ترتیب یک لایه شکر و یک لایه انجیر می*ریزیم.
قابلمه را می*گذاریم توی یخچال تا چند ساعت بماند. این*طوری شکر خوب به خورد انجیرها می*رود و طعم*دار می*شود و انجیر هم کم*کم آب می*اندازد. بعد از ۶-۷ ساعت، قابلمه را روی حرارت بگذارید تا انجیر و شکر جوش بیاید. سپس حرارت را کم*تر کنید.
حالا با یک کف*گیر آهسته*آهسته کف*هایی را که می*بینید، بگیرید. بعد یک لیوان آب*جوش را آهسته به مواد اضافه کنید. یک ربع بگذارید مواد بجوشد. دیگر باید مواد قوام آمده باشد و انجیرها پخته و شیشه*ای شده باشند. الان باید آب*لیمو، دارچین و هل را اضافه کنید. پنج دقیقه*ی بعد، زعفران و وانیل را اضافه کنید. چند جوش که زد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.
انجیرها باید خوب طلایی شده باشند و قوام مایع مثل عسل شده باشد. مربا را داخل شیشه*ها بریزید و بعد از خنک شدن، در یخچال نگهداری کنید. مربای انجیر برای دسر یا صبحانه محبوبیت زیادی دارد. می*توانید همراه چای، به*جای یک حبه قند، یک دانه انجیر از این مربا بردارید و بخورید.
این مربا طبیعت گرمی دارد و برای مزاج*های سرد بسیار مفید و مقوی خواهد بود. مربای انجیرتان اگر به فصل سرما هم برسد، در پاییز و زمستان بسیار انرژی**بخش خواهد بود.
نوش جان.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای پوست خربزه
مواد لازم
خربزه : ۳۰۰۰ گرم
شکر : ۱۰۰۰ گرم
زاج سفید : ۱ قاشق سوپخوری
سرکه : قدری
میخک : قدری
دارچین : قدری
طرز تهیه
قسمت خارجی پوست خربزه را تراشیده و آن را در آبی که مقدارش دو ثلث وزن پوست خربزه است ریخته، یک قاشق زاج سفید به آن اضافه کرده بگذارید بپزد همین که پوستها پخته شد، آبش را دور ریخته یک ثلث وزن خربزه، شکر و نصف اندازه شکر، سرکه و کمی میخک و دارچین به آن مخلوط کرده در شیشه ریخته درش را محکم ببندید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای قیسی
مواد لازم
شكر 1 پيمانه
قيسي 250 گرم
بادكا 1/4 پيمانه
هل درسته به ميزان لازم
آب ليموي تازه 1 قاشق سوپخوري
طرز تهيه
ابتدا قيسيها را شسته و همراه آب روي حرارت قرار مي دهيم , كمي كه نرم شد, شكر و بادكا را اضافه مي كنيم. زمانيكه شربت قوام آمد , هل و آب ليمو را اضافه مي كنيم . پس از اينكه چند جوش زد, حرارت را خاموش كرده و پس از سرد شدن در ظرف مورد نظر مي ريزيم .
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای آلووار
http://www.bartarinha.ir/files/fa/ne...105665_944.jpg
مواد لازم:
- آلوورای تازه پوست گرفته و خردشده: یك كیلوگرم
- شكر: یك كیلو گرم
- آب: 700 گرم
- اسانس آلوورا: 2 قطره
- آبلیموی تازه: یك قاشق غذاخوری
روش تهیه:
1 - آلوورا را پوست بگیرید و ژل*های وسط آن را بیرون بیاورید و به صورت حبه*ای خرد كنید.
2 - آلوورای خرد شده را به مدت 2 ساعت داخل فریزر بگذارید.
3 - بعد از اینكه آلوورا را از داخل فریزر بیرون آوردید آنها را درون ظرف ریخته و 200 گرم از شكر را روی آنها بریزید. سپس اجازه دهید تركیب شكر و آلوورا به مدت 2 تا 3 ساعت در دمای محیط قرار بگیرد.
4 - تركیب شكر و آلوورا را روی حرارت بالا قرار*دهید تا جوش بیاید. بعد از اینكه به جوش آمد به مدت 35 تا 40 دقیقه و البته با در بسته اجازه دهید با حرارت سوزنی به مدت 35 تا 40 دقیقه دیگر بجوشد.
5 - 800 گرم باقیمانده از شكر را در این مرحله داخل ظرف ریخته و 700 گرم آب را هم اضافه کنید. با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا شكر كاملا در آب حل شود.
6 - سپس تركیب آب و شكر را روی حرارت بگذارید تا زمانی كه به نقطه جوش برسد.
7 - هنگام جوشیدن كف شكر سطح آب می*آید كه باید آنها را با یك قاشق بردارید.
8 - حرارت گاز را ملایم كنید و اجازه دهید به مدت یك ساعت همین*طور بجوشد.
9 - وقتی كه تركیب كمی غلیظ شد آلوورا و شكری را كه قبلا پخته**اید روی شربت بریزید و بگذارید حدود 15 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد، آبلیمو را هم اضافه كنید.
10 - مربای شما آماده است فقط اجازه دهید كه كاملا خنك شود و بعد اسانس آلوورا را به آن اضافه كنید.
نكته:
اگر نتوانستید اسانس آلوورا پیدا كنید می*توانید وانیل را جایگزین آن كنید.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
مربای خلال نارنج
http://img.tebyan.net/big/1388/08/28...5112620690.jpg
مواد لازم:
خلال پوست نارنج خشک 100 گرم
شکر یک کیلو
آب*لیمو دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- خلال نارنج *ها را پاک کنید و بشویید و مدت سه ساعت در آب گرم خیس کنید تا تازه و نرم شوند. در این مدت چند بار آب آن*را عوض کنید.
- مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
- خلال*ها را در آب جوش بریزید و بگذارید چند جوش بزند.
- سپس خلال*ها را در آب*کش بریزید و با آب سرد بشویید. این عمل را برای 4 تا 5 بار تکرار کنید تا تلخی خلال*ها گرفته شود.
- شکر را با سه لیوان آب روی حرارت ملایم بگذارید تا جوش بیاید.
- بعد از این*که شکر کاملا حل شد و چند جوش خورد، خلال*ها را داخل شربت بریزید و بگذارید با حرارت ملایم شربت قوام بیاید.
- در انتها آب*لیمو را به مربا اضافه کنید.عد از یکی دو جوش، مربا آماده است.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای بادمجان
مواد لازم :بادمجان کوچک |
یک کیلو |
شکر |
۵/۱ کیلو |
گلاب |
یک استکان |
آب لیمو |
۲ قاشق سوپخوری |
طرز تهیه :سر بادمجانها را کمی کوتاه می کنیم و در یک قابلمه آب را جوش می آوریم . بادمجانها را یکی یکی پوست کنده و سریع در آبجوش می ریزیم این کار سبب جلوگیری از سیاه شدن بادمجانها می شود.مواظب باشید تا آنها له نشوند سپس آنها را در صافی ریخته تا کمی خنک شوند . سه لیوان آب را با شکر می گذاریم بجوشد سپس بادمجانها را دانه دانه در شربت می اندازیم تا زمانی که شربت قوام بیاید و سپس گلاب و آبلیمو را اضافه کرده ( آبلیمو برای اینکه مربا قندک نزنه ) و حرارت را خاموش می کنیم، مربا پس از سرد شدن آماده است . نوش جانتان
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه مربای گل پالدو
مواد لازم :شیر
|
دو پیمانه
|
آب
|
یک پیمانه
|
شکر
|
۱/۴ پیمانه
|
گل محمدی
|
۱/۴ پیمانه
|
آرد |
نصف پیمانه |
طرز تهیه :آرد را تفت داده تا بوی آن گرفته شود. سپس بگذارید سرد شود. سپس آن را الک کرده با شیر و آب مخلوط کنید و روی حرارت گذاشته و مرتب هم بزنید بعد از ده دقیقه گلمحمدی را به مخلوط اضافه کنید وقتی سفت شد شکر را همزمان که هم میزنیم درون مواد میریزیم تا کاملا سفت شود.
-
پاسخ : مرکز تهیه مرباو مارمالاد نخبگان جوان
طرز تهیه ی مربای توت فرنگی با مایکروفر
مربای توتفرنگی با مایکروفر
این روزها ازجمله دغدغههای خانمهای کدبانو، پختن مرباهای مختلف با میوههای فصل است که در بهار و اوایل تابستان معمولا این جریان با درستکردن مربای توتفرنگی شروع میشود.
حالا اگر شما از آن جمله خانمهای پرمشغله هستید که بهرغم میلتان هنوز فرصت نکردهاید، مربای توتفرنگی موردنیاز برای بقیه فصلهای سال را درست کنید، نگران نباشید. شما میتوانید این مربا را در مدت زمانی کمتر از یک ساعت در مایکروفر تهیه کنید.
به این ترتیب دیگر لازم نیست امسال از پختن مربای توتفرنگی صرفنظر کنید و به مرباهای آماده کارخانهای رو بیاورید. مقداری توتفرنگی بخرید و یک ساعت بعد مربای آماده را تحویل بگیرید.مدتزمان لازم برای آمادهسازی این مربا: 30 دقیقه
مدتزمان لازم برای پخت: 30 تا 33 دقیقه ودرنهایت هم 4 پیمانه مربا خواهید داشت.
مواد لازم:
- توتفرنگی ریز؛ 4 پیمانه
- شکر؛ 4 پیمانه
- آب لیموترش؛ یک قاشق سوپخوری
1 – ابتدا توتفرنگیها را شسته و برگهای قسمت بالایی آن را بکنید، سپس در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، کاسهای بزرگ آماده کنید و توتفرنگی را به همراه شکر در آن بریزید و صبر کنید تا آب بیندازد.
2 – بعد از آنکه توتفرنگی آب انداخت، مخلوط را در مایکروفر قرارداده و بدون در روی حداکثر قدرت و به مدت 5 دقیقه یا تا زمانی که آب آن شروع به جوشیدن کند، حرارت دهید. در این فاصله گاهی مخلوط توتفرنگی و شکر را هم بزنید.
3 – پس از این مدت، آب لیموترش را اضافه کنید و با همان قدرت، به مدت 10 دقیقه دیگر یا تا زمانی که مربا غلیظ شود، حرارت دهید.
نکته: برای اینکه از آمادهشدن شیره مربا مطمئن شوید، یک قاشق سوپخوری از شیره مربا را در یک نعلبکی حاوی آب سرد بریزید و 2 تا 3 دقیقه صبر کنید. گر شیره مربا بهصورت لایهای روی آب قرار گرفت و با کجکردن نعلبکی، این لایه چینخوردگی پیدا کرد، مربا آماده است. در غیر این صورت، 2 تا 3 دقیقه دیگر حرارتدادن در مایکروفر را با حداکثر قدرت ادامه دهید.