با سلام خدمت تمومی کاربران ... از این پس در این بخش غذاهایی رو برای پخت و پز قرار میدیم.
امیدوارم دیگر دوستان هم من رو یاری کنن تا آشپز خانه ی خوبی داشته باشیم..! ;)
نمایش نسخه قابل چاپ
با سلام خدمت تمومی کاربران ... از این پس در این بخش غذاهایی رو برای پخت و پز قرار میدیم.
امیدوارم دیگر دوستان هم من رو یاری کنن تا آشپز خانه ی خوبی داشته باشیم..! ;)
پلو قالبی با گوشت و سبزیجات
مواد لازم براي كوفته:
گوشت چرخ كرده=نيم كيلو
پياز=1 عدد متوسط
تخم مرغ=1 عدد
نمك،فلفل ، زردچوبه،پودر ليمو عماني و پودر زيره=به مقدار لازم
سير رنده شده=1 حبه
شويد=1 قاشق غذاخوري
مواد لازم براي پلو:
برنج شده شسته وخيس خورده=3 ليوان
هويج رنده شده=2 عدد
لوبيا سبز خرد شده=2/1 ليوان
سيب زميني خلال شده=2 عدد
پياز خلال شده=2 عدد متوسط
سير=2 حبه
نمك و ادويه=به مقدار لازم
جعفري و شويد ريز شده=2/1 ليوان
زعفران حل شده در آب=4 قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
1. ابتدا مواد لازم براي كوفته را با هم مخلوط كرده ورز دهيد سپس از هر كدام به اندازه يك گلوله كوچك برداشته در دست گرد كنيد. كوفته ها را در روغن فراوان با حرارت ملايم سرخ كنيد
http://www.shareha.com/imgup/1231873978.jpghttp://www.shareha.com/imgup/1231913713.jpg
2.برنج را پخته و در صافي بريزيد تا آب آن كاملا برود.http://www.shareha.com/imgup/1231915930.jpg
3. براي تهيه سبزيجات كمي روغن در ماهيتابه ريخته پيازهاي خلال شده را به آن اضافه كرده تا كمي سرخ شود سپس لوبيا سبز را به پياز اضافه كرده بگذاريد به مدت 5 دقيقه روي حرارت ملايم سرخ شود.
4. هويج رنده شده را به مواد اضافه كرده كمي هم بزنيد سپس سيب زميني خلال شده+سير رنده شده+ادويه را مواد اضافه كرده هم بزنيد تا وقتيكه سيب زميني ها كمي سرخ شوند.
http://www.shareha.com/imgup/1231905261.jpg
5. قالب مستطيل شكل پيركسي را آماده كرده سپس سطح آن را با كمي كره چرب كنيد. تا 3/1 ظرف را برنج پخته شده ريخته ،روي آن دو قاشق زعفران بريزيد سپس كوفته هاي گوشت را روي سطح برنج بچينيد.http://www.shareha.com/imgup/1231827476.jpg
6. روي سطح كوفته ها را سبزيجات آماده شده ريخته سپس روي سبزيجات را با نصف باقي مانده از برنج پر كنيد و روي برنج 2 قاشق زعفران حل شده در آب بريزيد.
http://www.shareha.com/imgup/1231830001.jpghttp://www.shareha.com/imgup/1231850290.jpg
7. روي ظرف را با آلومينيوم پوشانده سپس ظرف را به مدت 30 دقيقه با حرارت 175 درجه سانتيگراد در فر بگذاريد تا برنج دم بكشد.
8. ظرف را از فر خارج كرده در ديس برگردانيد.
خورش فسنجان
مواد لازم (برای 2 نفر)
پیاز سرخ کرده 3 تا 4 قاشق سوپخوری
فلفل 2/1 قاشق چایخوری
زرد چوبه 2/1 قاشق چایخوری
روغن یا کره 2 قاشق
گوشت نیم کیلو یا یک اردک یا یک مرغ
آرد 1 قاشق
مغز گردو چرخ کرده نیم کیلو
آب جوش 3/1 پیمانه
آب انار 3 تا 4 لیوان
نمک
آبلیمو (در صورت دلخواه)
طرز تهیه:
مرغ را با پیاز و 3 تا 4 لیوان آب و گردوی چرخ کرده کمی نمک و فلفل در ظرف مناسبی می ریزیم روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش اهسته بجوشد وآب انار یا رب انار را اضافه می کنیم و می گذاریم خورش کاﻤﻸ به روغن بیافتد در صورت ترش بودن خورش کمی شکر اضافه می کنیم . خورش باید بعد از آماده شدن کاﻤﻸ به روغن بیافتد و آب نداشته باشد . و در صورتیکه مرغ پخته شد و خورش جا نیافتاد مرغ را خارج می کنیم و موقع کشیدن داخل خورش قرار می دهیم . توضیح آنکه معموﻷ چاشنی فسنجان آب انار یا رب انار است ولی ممکن است بجای آنها کمی آبلیمو و شکر و زعفران ساییده مصرف کرد در خورش فسنجان آلو نیز میتوان ریخت . و خورش فسنجان را با مرغابی نیز می توان تهیه نمود. در صورتیکه رب انار مصرف کردیم یکی دو لیوان آب زیادتر می ریزیم زیرا فسنجان باید با آب بیشتر و مدت طولا نی تر بجوشد تا بروغن بیافتد. این خورش با برنج مصرف می شود.
طرز تهيه كوكوی سبزیهای زمستانی ایتالیا
http://www.shareha.com/imgup/1233023059.jpg
در فصول سرد سال در كشور ایتالیا كوكویی پخته میشود كه در واقع مخلوطی از سبزیجات مختلف فصل شامل ترهفرنگی، اسفناج و فلفل دلمهای قرمز و تخممرغ است.
برای پخت این كوكو، زمان زیادی لازم نیست، پس آن را برای شام امشب بپزید و لذت ببرید.
مواد لازم برای 3 تا 4 نفر:
2 قاشق سوپخوری روغن زیتون
یك عدد فلفل دلمهای قرمز بزرگ (نگینی خرد شود)
یك قاشق چایخوری زیره سبز
3 عدد ترهفرنگی حدود 450 گرم (خلالی خرد شود)
150 گرم برگ اسفناج
5 عدد تخممرغ بزرگ
یك قاشق سوپخوری ریحان تازه خرد شده
یك قاشق سوپخوری جعفری تازه خرد شده
نمك و فلفل به میزان كافی
دو سوم پیمانه پنیر پارمسان (برای سرو درصورت دلخواه)
طرز تهیه:
1- تابه متوسطی آماده كرده و روغن زیتون را در آن بریزید. سپس تابه را روی شعله اجاق گاز قرار دهید و فلفلدلمهای را در روغن ریخته و روی دمای متوسط اجاقگاز تفت دهید.
برای این منظور 6 تا 8 دقیقه زمان نیاز است. در طول این مدت، مرتب فلفلهای خردشده را هم بزنید. نصف قاشق چایخوری از زیره را نیز در مواد بریزید و 1 تا 2 دقیقه حرارت دهید.
2- حالا تره فرنگی خردشده را به مخلوط فلفل و زیره اضافه كنید و در ظرف را بگذارید و 4 تا 5 دقیقه صبر كنید تا تره فرنگی نرم شده و بپزد. سپس كمی نمك و فلفل سیاه اضافه كنید تا مواد مزهدار شوند.
3- برگهای اسفناج را شسته و همراه آب آن به مواد اضافه كنید و در ظرف را بگذارید. مدت 5 دقیقه دیگر حرارت دهید تا اسفناج در همان آب حاصل از شستن بپزد.
نكته: در صورتی كه برگهای اسفناج درشت است، آنها را خرد كنید.
4- تخممرغها را در كاسه دیگری شكسته و با نمك، فلفل، ریحان، جعفری و باقیمانده زیره مزهدار كنید.
سپس آن را روی سبزیجات پخته داخل تابه ریخته و شعله اجاقگاز را زیادتر كنید تا تخممرغ به اصطلاح، خودش را بگیرد و تغییررنگ پیدا كند؛ البته برای این منظور باید در تابه را بگذارید.
5- پس از اینكه سطح زیرین كوكو سرخ شد، شعله بالای فر را روشن كرده و تابه را داخل فر قرار دهید تا روی آن نیز سرخ شود، ولی مراقب باشید قهوهایرنگ نشود. در پایان، پنیر پارمسان را روی سطح كوكو رنده كرده و سرو كنید.
نكته:
اگرچه مرحله پایانی پخت این كوكو در ایتالیا داخل فر است، ولی اگر اجاقگاز شما فر ندارد، میتوانید پس از سرخشدن قسمت زیرین كوكو، آن را به چند قسمت بریده و پس از برگرداندن تكهها، سطح روی كوكو را نیز سرخ كنید.
طرز تهیه اسپاگتی به روش مکزیکی
http://www.shareha.com/imgup/1233481880.jpg
مواد لازم:
اسپاگتی رشته ای=500 گرم
سوسیس=4 عدد خرد شده
پیاز ریز شده=2 عدد
سیر ریز شده=4 حبه
فلفل دلمه سبز=2 عدد ریزشده
روغن زیتون=2/1 لیوان
گوجه فرنگی پوست کنده و رنده شده=4 عدد
رب گوجه فرنگی=4 قاشق غذاخوری
آب=1 لیوان
قرص عصاره مگی=1 عدد
زردچوبه=2/1 قاشق مرباخوری
پودر فلفل قرمز=2/1 قاشق مرباخوری
پودر اورگانو=کمی
نمک=به مقدار لازم
پنیر پیتزای رنده شده=1 لیوان
طرز تهیه:
1. اسپاگتی را طبق دستور روی پاکت آن می پزیم. سپس آن را در صافی ریخته روی آن کمی آب سرد می ریزیم تا به هم نچسبند و کنار می گذاریم تا آب آن کاملا برود.
2. سوسیس ها را به صورت حلقه ای خرد کرده و هر کدام را به دو قسمت تکه می کنیم. روغن را در ماهیتابه کمی گرم کرده اطراف سوسیس ها در روغن سرخ می کنیم. سپس سیر+پیاز+فلفل دلمه ای را به سوسیس اضافه کرده و با قاشق چوبی هم می زنیم تا بقیه مواد طلایی رنگ شود.3. گوجه فرنگی های رنده شده+3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی+1 لیوان آب را در ظرفی جداگانه با هم مخلوط می کنیم.
4. سس گوجه فرنگی را به مخلوط سوسیس و سبزیجات اضافه کرده،عصاره مگی+زردچوبه+پودر فلفل قرمز+پودر اورگانو+نمک را به آن اضافه کرده. مواد بدست آمده را به مدت 5 دقیقه روی حرارت می جوشانیم تا کمی غلیظ شود.
5. اسپاگتی ها را به مواد اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم سپس آن را در ظرف پیرکسی با عمق زیاد ریخته و روی مواد را پنیر پیتزای رنده شده می ریزیم.
6. ظرف را به مدت نیم ساعت با حرارت 170 درجه سانتیگراد در فر می گذاریم.منبع: آشپز انلاین
بعد آن را از فر خارج کرده و روی آن را با جعفری خرد شده تزئین می کنیم
مواد لازم:
تخم مرغ=6 عدد
شكر=1 ليوان
آرد=1 ليوان
بيكينگ پودر=1 قاشق غذاخوري
وانيل=2/1 قاشق چايخوري
مواد لازم براي كرم كيك:
خامه=1 ليوان
دريم ويپ=2 پاكت
ميوه مخلوط=1 ليوان
شكر=1 قاشق غذاخوري
مواد لازم براي تزئين:
ميوه هاي كيوي،هلو،توت فرنگي و خامه زده شده
طرز تهيه:
1. در ظرفي شكر را با تخم مرغ+وانيل با همزن برقي به مدت 5 الي 10 ديقه بزنيد.
2. آرد+بيكينگ پودر را به تدريج به مواد اضافه كرده با همزن دستي بزنيد.
3. ظرف مخصوص كيك را چرب كرده كمي آرد بپاشيد مواد را در ظرف بريزيد سپس ظرف را در فري كه از قبل گرم كرده ايد بگذاريد تا كيك به مدت 40 دقيقه با حرارت 160 درجه سانتيگراد بپزد.
4. كيك را از فر خارج كرده كنار بگذاريد تا خنك شود
5. دريم ويپ+خامه+شكر را با هم مخلوط كنيد.
6. كيك را از ظرف خارج كرده سپس با يك كارد آن را از وسط به دو نيم كنيد. كرم آماده شده را روي كيك كشيده روي كرم را كنسرو ميوه مخلوط بدون آب بريزيد سپس نيمه كيك را روي آن بگذاريد.
7. كيك را طبق شكل از وسط به دو نيم كرده كنار هم بگذاريد.
8. روي كيك را طبق شكل با خامه زده شده و ميوه تزئين كنيد.
9. كيك را در يخچال بگذاريد تا خنك شود.
سوپ اسپانيايي
مواد لازم:
جو : يک پيمانه
پياز : يک پيمانه خرد شده
کلم : 2 پيمانه ريز خرد شده
قلم گوساله : يک عدد
گشنيز : يک پيمانه خرد شده (پيمانه کاملاً فشرده(
فلفل و نمک : به اندازه کافي
رب گوجه فرنگي : 4 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
قلم را در ظرف گذاشته آب را به آن اضافه کرده و در رويحرارت مي گذاريم ، پس از جوش آمدن آب قلم را خارج کرده و دوباره روي آن آبمي ريزيم که دليل اين کار کف حاصل ازپخت قلم است. دو عدد پياز داخل ظرفمي ريزيم که بوي بد آن گرفته شود. جو، پيازوکلم را داخل ظرف ريخته ميگذاريم تا به مدت 2 ساعت خوب پخته شود. سپس قلم را بر مي داريم ، اگر سوپرادر ديگ زودپز مي پزيم ، کمي نمک مي ريزيم که ديگ زودپزسياه نشود.
سپس رب گوجه فرنگي را اضافه مي نماييم تا سوپ کاملاً رنگ بگيرد.
گشنيز، فلفل و نمک را در آخرين مرحله پخت اضافه مي نماييم و پس از چند بارجوشزدن و پختن سبزي ، سوپ حاضر است ( البته سبزي را نبايد زياد پخت تا رنگسبز آن از بين نرود . ) در صورت تمايل براي تزئين کردن سوپ مي توان ازليموي تازه استفاده کرد.
نکته: بهتر است جو را از شب قبل خيس کنيد و افزودن پيازنيز باعث مي شود بوي کلم گرفته شودو به هيچ عنوان سوپ را هم نمي زنيم .
نکات تغذيه اي سوپ اسپانيايي :
اين سوپ خوشمزه ويتامين هاي زياديدارد و به دليل دارابودن قلم ، کلسيم و پروتئين قابل توجهي دارد اين سوپخوشمزه يک غذاي مناسب در شبهاي سرد زمستان است که براي جلوگيري يا بهبودسرماخوردگي مفيد مي باشد ضمنا با اين غذا آب ليموي تازه را که Vitc زيادي دارد فراموش نکنيد.
تکناز
پیتزای سبزی و پنیرمواد لازم براي چهار پيتزا:
رب گوجهفرنگي يك قاشق سوپخوري
فلفل دلمهاي قرمز ورقه شده دو عدد
گوجهفرنگي ورقه شده هشت عدد
پياز حلقهاي شده يك عدد
سير نازك ورقه شده چهار حبه
خمير پيتزاي آماده يا خانگي به اندازه چهار پيتزا
پنير موزارلا ورقه شده به ميزان لازم
پنير فتا خرد شده، پنير چدار رنده شده و بلوچيز به ميزان لازم
برگ ريحان براي تزئين
نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
خميرهاي پيتزا را با مقداري ربگوجهفرنگي آغشته كنيد و كمي پنير رنده شده روي آنها بپاشيد.
سبزيها را به صورت مخلوط و به ميزان برابر روي خميرها پهن كنيد و روي آنها نمك و فلفل بپاشيد. در صورت تمايل از قارچ ورقه شده هم ميتوانيد استفاده كنيد. پنيرها را به ميزان برابر روي سبزيها بپاشيد.فر را از قبل با 180 الي 200 درجه سانتيگراد داغ كنيد و خميرها را درون آن قرار دهيد تا طلايي رنگ شوند و پنيرها آب شده و كمي تغيير رنگ دهند.
برگهاي ريحان را روي پيتزاهاي آماده قرار دهيد و سرو كنيد.
خوراک لوبیا سفیدمواد لازم براي چهار نفر:
گوجهفرنگي خرد شده 50 گرم
پياز ريز خرد شده يك عدد
فلفل تند خرد شده يك عدد
فلفل دلمهاي سبز بدون تخم خرد شده يك عدد
شكر قاشق چايخوري
سير له شده چهار حبه
لوبيا سفيد يا باقلاي پخته 400 گرم
روغن زيتون چهار قاشق غذاخوري
پوست ليموترش رنده شده همراه آب ليمو يك عدد
سركه سيب يا سركه سفيد يك قاشق غذاخوري
نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
جعفري خرد شده براي تزئين
طرز تهيه:
گوجهفرنگي، پياز، فلفل، فلفل دلمهاي، شكر، سير، لوبيا سفيد يا در صورت تمايل باقلاي زرد، نمك و پودر فلفل سياه را در كاسهاي ريخته و خوب هم بزنيد تا با هم مخلوط شوند ولي مراقب باشيد لوبيا يا باقلا خرد نشود.
سپس روغن زيتون، رنده پوست ليموترش، آب ليمو و سركه را در كاسهاي با هم مخلوط كرده و روي خوراك بريزيد.
اين غذا را سرد ميل كرده و براي تزئين آن از جعفري استفاده كنيد.
تکناز
كباب ويژه
مواد لازم:گوشت راسته گوسفند:250گرم
گوشت فيله مرغ:50 گرم
گوجه فرنگي درشت:يك عدد
گوشت چرخ كرده:150 گرم
پياز درشت:يك عدد
فلفل دلمهاي درشت:يك عدد
زيتون:ده عدد
زعفران:به ميزان دلخواه
نمك و فلفل:به ميزان دلخواه
طرز تهيه:
ابتدا گوشت راسته گوسفند را با مقداري پياز خرد شده مخلوط كرده و يك ظرف ريخته و به مدت يك روز در يخچال قرار دهيد. فيله مرغ را هم با پياز خرد شده مخلوط كرده و به و به وبه ميزان دلخواه زعفران به آن اضافه كنيد و آن را به تكههاي كوچك حدودا 20 سانتيمتر به قطر يك انگشت ببريد و اين تكه گوشت را به دور جوجه بريده شده پيچيده و به سيخ بكشيد و بين هر تكه گوشت ، فلفل دلمهاي را كه سر و ته آن را زدهايد و آن را تكه تكه بريدهايد به سيخ كشيده و آن را روي اجاق با حرارت ملايم قرار دهيد تا كاملا مغزپخت شود، سپس پياز را خرد كرده و ظرف چوبي را روي حرارت گذاشته تا كاملا داغ شود. وقتي كه كباب مغزپخت شد، پياز خرد شده و فيله مرغ آماده شده را به صورت گرد دور ظرف چوبي بپيچيد، سپس گوجه پخته شده را در وسط ظرف گذاشته و كباب كوبيده را دور آن قرار دهيد و در انتها آن را با زيتون و گوجهفرنگي تزيين كنيد.
مرغ شكم پر كره ايمواد لازم:
مرغ =يك عدد
پياز=2 عددبزرگ
هويج =3 عدد متوسط
كشمش پلويي=يك پيمانه
گردو =يك پيمانه
آلو بخارا=10 عدد
رب گوجه فرنگي =3 قاشق غذاخوري
كره =150گرم
زعفران=يك قاشق چايخوري
ادويه كاري و زدچوبه=هر كدام يك قاشق مرباخوري
نمك و پودر فلفل =به ميزان دلخواه
طرز تهیه:
1 - ابتدا مرغ را شسسته و خوب خشك ميكنيم سپس به ان نمك زده و كنار ميگذاريم تا مواد درون مرغ را آماده كنيم.
2 - براي تهيه مواد درون مرغ ابتدا پياز خورد شده را خوب درون روغن سرخ ميكنيم پس از سرخ شدن ادويه و زدچوبه و فلفل و نمك رااضافه كرده سپس كشمش پاك شده و شسته شده به همراه آلو و گردو به پيازهاي سرخ شده اضافه كرده و كمي تفت ميدهيم و با اين مواد درون شكم مرغ را پر كرده و مرغ را درون ظرف نچسب تقريباٌ گود با ديواره ارتفاع 5 سانت قرار داده.
3 - رب گوجه و زغفران و مقداري نمك را در2 آب حل كرده و روي مرغ اضافه كرده و هويج ها رانيز حلقه حلقه كرده و درون مايه رب گوجه افزوده و در آخر تكه هاي كره را با مقداري زعفران رو مرغ قرار داده تا با حرارت فر ذوب شود تا هم مرغ و هم سس آن طعم كره بگيرد سپس مرغ را درون فر با حرارت بالا قرار داده و مرتب هر چند دقيقه يكبار از مواد سس را با قاشق برداشته و روي مرغ ريخته تا مرغ مزه بهتري بگيرد لازم بذكر است براي پخت سريع مرغ ميتوان آنرا بچرخانيد يا در آخر شعله بالا را روشن كنيد و در اين صورت مواظب باشيد مرغ نسوزد .(در صورت امكان انتهاي مرغ را با خلال دندان بسته تا مواد درون آن حين برگرداندن مرغ جهت پخت بهتر خارج نشود)براي اينكه از پخت مرغ اطمينان حاصل كنيد متواني با فرو بردن چاقو نوك تيز درون ران مرغ از پخت آن مطمئن شويد. اين غذا بسيار خوشمزه است حتماٌ امتحان كنيد و با برنج سفيد ميل نمائيد . نوش جان
فسنجان گیلانىمواد لازم برای 7 نفر:
مرغابى یا اردك یا مرغ درشت یک عدد
مغز گردوی چرخ شده 750 گرم
رب انار ترش 3 قاشق غذاخورى
نمك و فلفل به اندازه كافى
طرز تهیه با مرغ:
گردوی چرخ شده را با 3 یا 4 لیوان آب و رب انار ترش مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا 2 یا 3 ساعت آهسته بجوشد.
گاهى هم خورش را هم می زنیم تا ته نگیرد و بوى خامى گردو از بین برود.
سپس مرغ را درسته یا به چهار قطعه تقسیم كرده و همراه با نمك و فلفل و کمی آب می گذاریم تا كاملا بپزد.
بعد از اینکه مرغ پخت، آن را به خورش اضافه می کنیم.
سپس صبر می کنیم تا خورش به روغن بیفتد و آب آن کم شود و به اصطلاح جا بیفتد.
طرز تهیه با مرغابی یا اردک:
برای این کار مرغابى را کاملا پاك کرده و می شوییم.
گردوی چرخ شده، مرغابى، آب و کمی نمک و فلفل را با هم در قابلمه می ریزیم و می گذاریم بپزد.
وقتى مرغابى كمى پخت، رب انار را به آن اضافه می کنیم.
سپس صبر می کنیم تا خورش به روغن بیفتد و آب آن کم شود و به اصطلاح جا بیفتد.
گیلانی ها فسنجان را به چه شکلی می خورند؟
در گیلان، معمولا فسنجان را با مرغابى یا اردك تهیه می كنند.
گیلانى ها فسنجان را همیشه ترش می پسندند، اما در صورتی كه بخواهیم فسنجان را شیرین كنیم، دو قاشق شكر در آخر كار به خورش اضافه می کنیم.
همچنین در صورت تمایل دو یا سه عدد بادنجان را پوست كنده و سرخ می کنیم. وقتى كه فسنجان كاملا جا افتاد، بادنجان های سرخ شده را به آن اضافه می كنیم و بعداز یك جوش برمی داریم.
در گیلان، فسنجان ترش با كته و ماهى شور یا ماهى دودى خورده می شود. ترب سفید هم از مخلفات سر سفره در کنار این غذاست.
منبع:تبيان
ماهي سالمون با گردو و سس مايونز
مواد لازم :
680 گرم فيله سالمون بدون پوست
4/3 پيمانه گردوي ريز خرد شده
2/1 پيمانه خرده نان خشك يا آرد سوخاري
نيم تا يك ق.چ. پودر فلفل سياه
2/1 ق.چ. نمك
1 تخم مرغ
2 ق.س. آب
3/1 پيمانه آرد
2/1 پيمانه فلفل دلمه اي قرمز كبابي
4/1 پيمانه مايونز يا سس سالاد
1 ق.س. چاتني انبه ريز خرد شده
1 ق.س. آب ليمو
4/1 ق.چ. پودر سير
8/1 ق.چ. پودر فلفل قرمز
2 ق.س. روغن مايع
روش تهيه:
1. ماهي را با آب سرد بشوييد و خشك كنيد. ابتدا ماهي را به سه قسمت مساويتقسيم كرده و هر برش را از طول به طور افقي به دو نيم كنيد.
2. گرد، خرده نان، فلفل سياه و نمك را در يك ظرف كم عمق مخلوط كنيد. تخممرغ و آب را در ظرف ديگري مخلوط كرده، بهم بزنيد و آرد را در سومين ظرفبريزيد. ماهيها را ابتدا با آرد بپوشانيد، سپس در تخم مرغ زده و در نهايتدر مخلوط گردو و آرد سوخاري بزنيد. اين قطعات را در ظرف بزرگي قرار داده،روي آنرا بپوشانيد و به مدت 30 دقيقه در يخچال بگذاريد. در اين مدت سس راآماده كنيد.
3. فلفلهاي كباب شده را به قطعات نسبتا درشت خرد كنيد. مايونز، فلفل،چاتني انبه، آب ليمو، پودر سير و پودر فلفل قرمز را در ظرف مناسبي مخلوطكرده، كنار بگذاريد.
4. روغن را در يك ماهيتابه نچسب مناسب داغ كنيد، ماهيها را اضافه كرده وبر روي حرارت متوسط به مدت 3 دقيقه بپزيد. ماهي ها را پشت و رو كرده، 3 تا 4 دقيقه ديگر بپزيد و صورت لزوم حرارت را كم كنيد.
5. ماهيها را با سس مايونز سرو كنيد.
سوپ مرغ با كاري
مواد لازم :
سينه مرغ بدون پوست و استخوان :400 گرم
پياز:2 عدد
كره :يك سوم پيمانه
آرد:2 قاشق سوپخوري
پودركاري :2 تا 3 قاشق چايخوري
آب مرغ :3 پيمانه
آب آناناس :سه چهارم پيمانه
پنير گودا:100 گرم
خامه :1 و دو سوم پيمانه
بادام خلال شده :2 قاشق سوپخوري
شكر:نصف قاشق چايخوري
نمك به ميزان لازم
طرز تهيه :
گوشت مرغ را خلال كنيد، پياز را پوست بگيريد و خرد كنيد.گوشت مرغ را دركره تفت دهيد و پيازهاي خرد شده را به آن اضافه كنيد و سپس آرد را هم رويآنها بريزيد و تفت دهيد (به قدري تفت دهيد كه پيازها طلايي رنگ شوند).پودركاري را هم اضافه كنيد.آب مرغ و آب آناناس را هم افزوده و بگذاريد 15 تا 20 دقيقه بپزد.پنير را رنده كرده و كم كم به همراه خامه به سوپ اضافه كنيدو نمك و شكر بزنيد.بادام هاي خلال شده را در تا به بدون روغن تفت بدهيد وسپس برروي سوپ بريزيد و سوپ را ميل كنيد.
همبرگر مرغ
مواد لازم براي 4 نفر
گوشت مرغ چرخ شده 800 گرم
سس مايونز يك پيمانه
پودر كاري شش قاشق چايخوري
ماست ساده يك و نيم قاشق غذاخوري
سس كچاپ يك و نيم قاشق غذاخوري
سير رنده شده يك حبه
جعفري خرد شده شش قاشق غذاخوري
پيازچه خرد شده يك چهارم پيمانه
دارچين دو قاشق چايخوري
فلفل قرمز سه چهارم قاشق چايخوري
نمك يك قاشق چايخوري
روغن زيتون يك قاشق غذاخوري
نان همبرگر كوچك 12 عدد
طرز تهيه:
سه چهارم پيمانه سس مايونز، دو قاشق چايخوري پودر كاري را به همراه ماست، كچاپ و سير در كاسهاي با هم مخلوط كنيد تا سس غذا آماده شود. بگذاريد اين سس مدتي در دماي اتاق بماند تا بقيه غذا آماده شود.گوشت چرخ شده مرغ يا بوقلمون، جعفري، پيازچه، دارچين، فلفل و نمك را به همراه بقيه سس مايونز و چهار قاشق چايخوري پودر كاري در كاسه بزرگي بريزيد و با دست يا چنگال كمي هم بزنيد تا مواد فقط با يكديگر مخلوط شوند. اين مايه را به 12 قسمت مساوي تقسيم كنيد.
دستانتان را مرطوب كرده و هر قسمت از مايه را به شكل همبرگري به ضخامت 5/1 سانتي پهن كنيد.يك قاشق روغن در تابه بريزيد و روي حرارت متوسط نزديك به زياد بگذاريد. در تابه را ببنديد و بگذاريد حدود چهار دقيقه سرخ شود و بپزد، سپس با كفگير كمي روي آنها فشار دهيد و آنها را يكي يكي برگردانيد تا طرف ديگر همبرگرها هم چهار دقيقه سرخ شود. همبرگرها را روي نيمه زيرين نانهاي همبرگري بگذاريد و روي آنها كمي سس بريزيد و سرو كنيد.
پیتزا رولمواد لازم برای خمیر:
آرد=2 لیوان
آب=3 لیوان
شیرخشک=4 قاشق سوپخوری
تخم مرغ=2 عدد
نمک=کمی
طرز تهیه خمیر:
1. شیرخشک+تخم مرغ+نمک را خوب با هم مخلوط کرده آب را به آن اضافه کنید.
2. در آخر آرد را به مواد اضافه کرده مواد را خوب با هم مخلوط کرده و به مدت نیم ساعت مواد را کنار بگذارید.(غلظت خمیر تقریبا مثل ماست است)
3. ماهیتابه کوچکی را روی حرارت گذاشته و کمی آنرا با کره چرب کنید.(می توانید از یک قاشق غذخوری روغن زیتون نیز استفاده کنید)
4. به اندازه 3 قاشق غذاخوری از مواد برداشته آن را در کف ماهیتابه پهن کنید(مثل خمیر پنکیک) تا یک طرف آن طلایی رنگ شود سپس طرف دیگر آن را برگردانده تا طلایی شود.
5. بقیه نانها را به همین ترتیب آماده کنید و کنار بگذارید.
مواد میانی پیتزا:
سوسیس رنده شده و سرخ شده،سس پیتزا،پیاز خلال شده،فلفل دلمه سبز،قارچ خرد شده و سرخ شده،زیتون خرد شده،پنیر پیتزا رنده شده.
طرز رول کردن پیتزا:
1. یکی از نانها را برداشته و قسمت بالای آن را به سس آغشته کنید.
2. بقیه مواد را بجز پنیر با هم مخلوط کرده، کمی از مواد برداشته روی سس بریزید سپس روی مواد را کمی پنیر رنده شده بپاشید.
3. اطراف نانها را بر روی آن برگردانده و آن را به صورت استوانه ای بپیچید.
بقیه نانها را نیز به همین طریق آماده کنید.
4. رول های آماده شده را ابتدا در تخم مرغ زده شده و سپس در آرد سوخاری بزنید و آنها را در روغن سرخ کنید
خورش چاقاله بادام
اون کیه که این روزها از جلوی چاقاله بادام ها رد بشه و دهنش آب نیفته ؟! یه میوه خوشمزه که آدم هرچی می خوره سیر نمی شه. حالا بهتره بدونیم که از این میوه می شه یه خورش خوشمزه درست کرد. قبل از هر چیز بگم کسانی که خورش کرفس دوست دارند، بدونند از این خورش خوششون میاد. چون مزه اش خیلی به خورش کرفس شبیهه. به نظر من به یه بار امتحانش می ارزه.
مواد لازم :
گوشت قیمه ای: به اندازه ای که برای بقیه خورش هاتون استفاده می کنید
چاقاله بادام: به مقداری که با گوشت تناسب داشته باشه (!)
نعنا و جعفری سرخ شده
رب ( در صورت تمایل )
طرز تهیه :
بهتره از چاقاله های ریز استفاده بشه. البته بعضی ها وقتی از ریزها استفاده می کنند، دیگه خلالش نمی کنند. ولی به نظر من چه از ریز استفاده کنیم چه از درشت، بهتره چاقاله ها رو خلال کنیم. به این صورت که چاقاله ها رو می شوییم و از وسط نصف می کنیم. سپس اون تکه سفیدی که قرار بوده بشه هسته یا میوه، ولی نشده (!) و در می آریم. سپس خلال می کنیم. فقط این مرحله یه کم کار می بره. بقیه اش کاری نداره. سپس پیازداغ درست می کنیم و گوشت ها رو توش تفت می دیم. زردچوبه هم می ریزیم. به نظر من اندازه گوشت ها باید از گوشت قیمه ای هم یه کم کوچکتر باشه. یعنی با اندازه چاقاله بادام ها تناسب داشته باشه. بعد از اینکه گوشت رو تفت دادیم، چاقاله ها رو هم با گوشت و پیاز تفت می دیم.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
در دستور اصلی اش، رب در خورش ریخته نمی شه. ولی من خیلی کوچولو رب هم اضافه کردم و با مواد تفت دادم. به نظرم خورش، رنگ و رو می گیره. البته کم بریزید که قرمز نشه مثل قیمه ! بذارید سبز بشه مثل کرفس !
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
بعد روش آب می ریزیم و اجازه می دیم بپزه. حدود دو ساعت کافیه تا گوشت و چاقاله ها بپزند. توی این فاصله می تونید نعنا جعفری رو خرد کرده و سرخ کنید. اگر هم زرنگ بوده باشید و نعنا و جعفری سرخ شده داشته باشید که این مدت رو می تونید استراحت کنید ! نعنا و جعفری سرخ شده رو تقریباً نیم ساعت قبل از اینکه کار خورش تموم بشه، بهش اضافه می کنیم و اجازه می دیم خوب جا بیفته. مثل بقیه خورش ها نباید آبش زیاد باشه. دیگه اندازه اش دست شماست.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
به نظر من این خورش چاشنی دیگه ای نمی خواد. در برخی از دستورها اومده که آبلیمو اضافه کنید ولی به نظر من نمی خواد. آخه خود چاقاله یه میوه نسبتاً ترشه. ولی بازم به سلیقه شما بستگی داره.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
نوش جان ؛ گوارای وجود
شیرینی نارگیلی با لایۀ شکلاتی
مواد لازم برای شیرینی
آرد : دو لیوان
شکر : سه چهارم لیوان
کره : 120 گرم
بکینگ پودر : یک قاشق چایخوری سر پر
وانیل : نصف قاشق چایخوری
تخم مرغ : یک عدد
پودر نارگیل : 5 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای لایه شکلاتی :
پودر قند : سه چهارم لیوان
کره : 50 گرم
کاکائو : یک قاشق سوپخوری سرپر
طرز تهیۀ شیرینی :
کره، شکر را با همزن برقی اینقدر میزنیم تا سفید و لطیف شود تخم مرغ را به آن اضافه کرده و آرد و بکینگ پودر را کم کم اضافه میکنیم..
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
خمیر را به اندازه یک قاشق چایخوری بر میداریم مثل گردو گردش میکنیم و در پودر نارگیل میچرخانیم و داخل سینی فر که از قبل چرب کرده ایم در فاصله های دو سانتی متری میچینیم.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
سینی فر را در فر با حرارت 150 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه قرار میدهیم دور شیرینی ها که طلائی شد فر را خاموش کرده و میگذاریم تا شیرینی ها خنک شوند.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
طرز تهیه لایۀ شکلاتی :
کره و پودر قند را با همزن برقی میزنیم تا خوب نرم شود و بعد کاکائو را به آن اضافه میکنیم.
شیرینی ها که خنک شد، دو شیرینی را توسط این کرم به هم میچسبانیم .
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
شیرینی نارگیلی اتان که یه کمی مزه اش متفاوت است آماده شد !
به همین سادگی !!!
تزئین ماست (1)
ماست دسریه که خیلی ها دوست دارند در کنار غذا اونو میل کنند. به خاطر رنگش که سفیده، خیلی راحت می شه تزئینش کرد و سفره رو رنگین تر جلوه داد. فعلا دو تا از تزتیناتش رو اینجا می ذاریم تا بعد.
این تزئین با استفاده از شوید و گل محمدی خشکه که هر دو تا رو می شه از عطاری ها تهیه کرد. استفاده اینها با ماست، باعث تکمیل خواص اینها با هم می شه. ماست قابضه و کسانی که مشکل یبوست دارند، توصیه شده که ماست رو به همراه برنج داغ نخورند. گل محمدی خشک، باعث روان شدن مزاج می شه. در نتیجه ترکیب اینها با هم مشکل ساز نیست. از طرفی طبیعت ماست، سرده ولی شوید گرمه. برای همین قدیمی ها اکثرا اینها رو با هم می خورده اند.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
یکی از تزئینات ساده ای که می شه برای ماست در نظر گرفت، استفاده از سبزیه. اینی که در تصویر می بینید، با استفاده از برش های تربچه و ساقه و برگه. خیلی هم راحته و ابزار خاصی نمی خواد. البته شکل ظرف هم در قشنگی اون مؤثره.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
ژله آکواریوم
برای تهیه این ژله، در واقع احتیاج نیست که کار خاصی انجام بدیم. فقط باید موادش دم دستمون باشه و یه کم دقت به خرج بدیم.
مواد لازم :
ژله آبی رنگ ( بلوبری )
پاستیل به شکل ماهی
شکلات های سنگی
طرز تهیه :
ابتدا ژله رو طبق دستورش درست می کنیم ( یک لیوان آب داغ و یک لیوان آب سرد) و توی ظرف مورد نظر می ریزیم. توی یخچال می ذاریم و اجازه می دیم خنک بشه. بعد سنگها رو به همراه پاستیل ها توش می ریزیم.
نکته مهم :
حتماً باید ژله سرد شده باشه و بعد شکلاتهای سنگی رو توش بریزیم. اگه گرم باشه شکلاتها رنگ پس می ده و ژله کدر می شه.
اگر ژله فقط سرد شده باشه ولی سفت نشده باشه، شکلاتهای سنگی رنگ کمتری پس می ده. مثل این تصویر:
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
ولی اگه اجازه بدیم ژله به غلظت سفیده تخم مرغ برسه، رنگ شکلاتهای سنگی ثابت تر می مونه. مثل این تصویر :
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
پیشنهاد :
شما می توانید این ژله را در تنگ ماهی نیز تهیه نمایید.
نوش جان ؛ گوارای وجود !
سمنو
مگه می شه سر سفره هفت سین سمنو نباشه ؟ ( آره که می شه، یه «سین» دیگه به جاش می ذاریم!) حالا از شوخی گذشته سمنو یه خوردنی خوشمزه و مقویه که تمام شیرینی که داره، مال خودشه و شکری بهش اضافه نمی شه. درست کردنش خیلی کار می بره ولی اگه آدم وقت و حوصله داشته باشه می ارزه.
مواد لازم:
گندم : یک کیلو
آرد : دو کیلو
طرز تهیه:
قبل از هر چیز ذکر این نکته ضروریه که شما در هر مقیاس می تونید سمنو رو درست کنید. فقط یادتون باشه که نسبت آرد به گندم، دو برابره. معمولا پانزدهم اسفند گندم رو برای سبزه، خیس می کنند. مثل همون خیس کردن گندم برای سبزه عید، گندم رو توی یه کاسه آب می ریزیم و می ذاریم یه روز بمونه. فرداش گندمها رو لای دستمال می ذاریم و توی سینی قرار می دیم و روزی چند بار دستمال رو نمدار می کنیم. بعد از یکی دو روز گندمها جوانه می زنند. ( همون رشته های دراز سفید)
حالا گندمهای جوانه زده رو چرخ می کنیم. ( قدیم می کوبیدنش) بعد گندمهای چرخ شده رو توی یه کاسه آب می ریزیم و چنگ می زنیم تا شیره اش دربیاد. سپس دوباره چرخش می کنیم. ( دو بار چرخ کردن کافیه) تفاله ها رو دور می اندازیم و شیره اش رو به همراه آب روی حرارت می ذاریم. آرد رو هم بهش اضافه می کنیم. از این به بعد کار شروع می شه. باید حسابی هم بزنیم که ته نگیره. برای همینه که برای پختن سمنو چند نفر باید باشند که نوبتی هم بزنند. این کار رو اینقدر ادامه می دیم تا سفت بشه. وقتی خوب سفت شد، روش دم کنی می اندازیم و می ذاریم حسابی دم بشکه. بعد از اینکه خوب دم کشید، دو سه کاسه آب سرد توش می ریزیم و می ذاریم سر حرارت بمونه تا خوب جا بیفته.
سمنو حاضره :
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=453
[CENTER]
http://img.over-blog.com/500x375/1/1...a07190---3.jpg
این دستور غذا رو وقتی درست کردم خیلی با موفقیت روبرو شد البته موفقیت که میگم منظورم مزه و طعم آن هست که مورد استقبال قرار گرفت اوایل که به اینجا آمده بودم از دیدن پنیر های مختلف با طعم و شکلهای گوناگون برای من خیلی جالب بود فرانسوی ها وبلژیکی ها البته دیگه کشورهای اروپائی رو هم میدونم شاید اینطور باشه خیلی به پنیر علاقمند هستند و یکی از بهترین دسر هاشون پنیر های مختلف هست با نان تست ولی باز پنیر علاوه بر دسر کاربردهای دیگه ایی هم داره و در واقع با استفاده از پنیرطعم غذا ها خیلی بهتر میشه و من تازه کم کم دارم عادت می کنم به بعضی مزه های پنیر که در ابتدای ورودم به اینجا خیلی برام خوشایند نبود همینکه توی بعضی غذاهام از پنیر استفاده میکنم و مزه و طعم غذا کلی تغییر می کنه این خیلی جالبه اگر تا به حال امتحان نکردید بد نیست امتحان کنید هر محصول جدید و تازه ایی رو بچشید نه یک بار بلکه چند بار یک دنیای دیگه ایی زیر این مزه ها نهفته که خودتان باید کشفش کنید
مزه ها بعد از مدت طولانی برای ما عادی میشند پس تغییرش بدید ببینید من چی میگم به عادت هاتون تکیه نکنید چون عادت داشتن به یک سری دستور غذا ها و مزه ها با عث عدم کشف مزه ها و طعم های شگفت انگیز و جدید تر میشند و این لذت رو ازخودتون دریغ نکنید بخشی از لذت خوردن در مزه ها و طعم های آن هست
خوب زیاد حرف زدم عکس دوم رو هم ببینیم و بعد سراغ دستور این غذای سبک و ساده بریم
http://img.over-blog.com/500x375/1/1...a07187---2.jpg
مواد لازم
یک بسته خمیر قویته
سیب زمینی کوچک 1 عدد
پیاز کوچک 1 عدد
سبزیجات شامل
هویج
فلفل دلمه رنگی
کدو
نصف از هر کدام
نمک و فلفل و ادویه
روغن زیتون با ریحان
تخم مرغ 1 عدد
پنیر بز به مقدار لازم
طرز تهیه
سیب زمینی رو پوست بگیرید و به صورت خام رنده کنید باپیاز خرد شده کمی آنرا تف دهید بعد هویج و فلفل دلمه و دیگر مواد را به صورت خیلی کوچولو خرد کنید با نمک و فلفل و روغن زیتون و ریحان و یا کمی پستوی ریحان تف دهید البته میتوانید اول کمی بخار پز کنید تا خیلی هم خام نباشند و بعد بگذارید موادتان کاملا سرد شود
خمیر فویته را قبل از اینکه استفاده کنید از یخچال خارج نکنید چون با گرمای اشپز خانه زود وا میره بنا بر این مواد باید کاملا سر باشد و بعد خمیر را خارج کنید و روی میز کارتان پهن کنید زیر خمیر را سلفون بکشید و بعد موادتان را روی خمیر بریزید و خوب پهن کنید و پنیر تان را تکه تکه کنید و همه جای خمیر بگذارید و بعد خمیر را خیلی آهسته رول کنید یا لوله کنید توجه داشته باشید این کار کمی مشکله چون مواد احتمالا از بالا و پائین خمیر شاید بیرون بریزه برای همین باید دقیق و آرام و آهسته کار کنید به محض اینکه خمیر را رول کردید سلفن بکشید و بگذارید درون فریزرتا خوب خنک شود توجه کنید جای کافی در فریزر داشته باشید تا اینکه خمیر کج و کوله نشود به مدت نیم الی 1 ساعت باید خمیر در فریزر باشد در این فاصله فر را گرم کنید
http://img.over-blog.com/500x375/1/1...a07186---1.jpg
بعد از گذشت 1 ساعت خمیر را خارج کنید و سلفن و یا پلاستیک را باز کنید و در سینی فر کاغذ مخصوص فر قرار دهید و با کارد تیزی خمیر را برش دهید مثل شکل بالا و روی سینی فر بگذارید و با زرده تخم مرغ و یک پنسو روی خمیر را آغشته به زرده کنید و سینی را درون فر قرار دهیدو به مدت 20 دقیقه بگذارید در دمای 220 البته با ید نگاه کنید به محض اینکه خمیرتان طلایی رنگ شد رولت های شما اماده هستند و بعد از آن از فر خارج کرده و با کمی سالاد میل کنید
ماهی در فویل
http://img.over-blog.com/300x225/1/1...---------1.JPG
برای کسانی که از سرخ کردن ماهی خسته شده اند بعد از پاک کردن و تمیز کردن ماهی مورد نظرتان اونو به قطعاتی که دوست دارید برش میدید و قطعات ماهی را در ورقه کاغذ آلومینیم میگذارید نمک و فلفل و چند عدد برگ بو ادویه جاتی که دوست دارید اضافه میکنید و بعد چند برش فلفل دلمه رنگی و چند برش پیاز روی ماهیها قرار میدید و اگر سبزیجات عطردار هم دم دست دارید بد نیست که روی ماهی اضافه کنید و بعد فویل را میبندید و در فر قرار میدید به مدت 40 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی گراد البته باید اضافه کنیم فر باید قبلا کاملا داغ و آماده باشه و ماهی طبعا خیلی زود میپزه احتیاج نیست مدتها در فر بمونه این دیگه بستگی به خودمون داره و بعد
ماهی آماده میباشد میتوانیم مقداری پور پاپریکا برای خوش رنگ شدن و یا کمی زعفران روی ماهیها اضافه کنیم در کنار این ماهی میتونیم چند سیب زمینی اب پز و یا کمی اسپاگتی و یا مقداری برنج اضافه کرد البته سبزیجات کنار غذا که از مهمترین بخش غذا میباشد رو هرگز نباید فراموش کرد فراموش نکنیم یا کمی اسپاگتی در کنار غذا و یا چند سیب زمینی آب پز و یا مقداری برنج پخته در کنار سبزیجات
رشته پلو با مرغ
شب عید نزدیکه و همه مشغولند. برای شب عید هر خانواده ای رسم داره یه چیزی می پزه. توی تهران معمولا سبزی پلو با ماهی می خورند. یه عده هم هستند که رشته پلو با مرغ درست می کنند. بر این باوند که باید رشته پلو خورد تا رشته کار برای سال آینده به دست آدم بیاد ! حالا هر تفکری که پشتش باشه، من خودم این غذا رو خیلی دوست دارم.
مواد لازم :
برنج
رشته پلویی
مرغ
کشمش
طرز تهیه :
قبل از هر چیز، یک نکته مهم بگم. برای درست کردن این غذا، به نظر من بهتره از برنجی استفاده کنید که زود قد نکشه و وا نره. و از اون مهمتر بهتره از برنجی استفاده کنید که می شناسینش و می دونید طی چه زمانی باید اونو آبکش کنید.
ابتدا آب رو جوش میاریم و برنج خیس کرده رو توش می ریزیم. مثلا اگه برنجتون رو می شناسید و می دونید ظرف ده دقیقه می تونید آبکشش کنید، یکی دو دقیقه مونده به آبکش کردنش، رشته پلویی رو خرد کنید و به برنج در حال جوش اضافه کنید. همین یکی دو دقیقه برای نرم شدن رشته کافیه. مواظب باشید له نشه !
سپس برنج رو آبکش کنید و دم بندازید. ته دیگ نون فراموش نشه !
مرغ رو هم که هر جوری که دوست دارید بپزید. من پیاز داغ درست کردم و زردچوبه ریختم و مرغ رو بهش اضافه کردم. تفت که خورد، آب ریختم و گذاشتم بپزه. بعد از پخت، مرغ رو از آب درآوردم و سرخ کردم.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
نکته 1 : رشته پلو با کشمش سرخ شده خوشمزه می شه.
نکته 2 : چون رشته پلو یه غذای نسبتاً خشکه، به نظر من بهتره آب مرغ رو همراش بخوریم. خوشمزه می شه.
این بیماری جدید ویروسی چند وقته امان همه رو بریده. وقتی هم که آدم خوب می شه، سرفه اش تا دو سه هفته بعدش می مونه. البته آلودگی هوا هم قطعاً بی تأثیر نیست. ولی یه راه حلی که یک پزشک معرفی کردند رو من بهتون می گم، مطمئن باشید نتیجه می گیرید :
مواد لازم :
شیر : یک لیوان
نشاسته : یک قاشق چایخوری
شکر : یک قاشق چایخوری
طرز تهیه :
شیر رو توی ظرف می ریزیم و می ذاریم روی حرارت ملایم. نشاسته و شکر رو بهش اضافه می کنیم و همین طور که ظرف روی حرارته، هم می زنیم. یه کم که غلیظ شد، کافیه. کسی که سرفه می کنه، اینو به صورت گرم قاشق قاشق بخوره.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=256
خدا همه مریض ها رو شفا بده !
کیک زنجبیل و گردو
مواد لازم :
آرد : دو لیوان
کره : 100 گرم یا روغن مایع : سه چهارم لیوان
تخم مرغ : 3 عدد
شکر : یک لیوان
پودر کاکائو : 4 قاشق چایخوری
گردو خرد شده : نصف لیوان
زنجبیل پودر شده : 1 قاشق چایخوری
شیر : یک لیوان
بکینگ پودر : یک قاشق چایخوری
جوش شیرین : نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه :
فر را با حرارت 170 درجه سانتی گراد روشن میکنیم . تمام مواد را بغیر از پودر کاکائو و گردو داخل ظرف بزرگ ریخته و با دور کند همزن میزنیم، پودر کاکائو را با دو قاشق غذاخوری آب مخلوط میکنیم و چهار قاشق از مواد مخلوط شده امان را به پودر کاکائو اضافه میکنم و خوب هم میزنیم. گردو را به مواد اضافه میکنیم کمی هم میزنیم . قالب فر را چرب کرده اول مواد کیک را در قالب ریخته و بعد از آن پودر کاکائو را که درست کرده بودیم به روی مواد میریزیم و قالب را در فر میگذاریم . (میتوانید کاکائو را لا به لای موادتان هم بریزید) بعد از 30 الی 35 دقیقه کیک شما آماده است. اگر میخواهید روی کیک شما طلائی شود میتوانید شعله بالای فر را به مدت 5 دقیقه روشن کنید.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
وای چه خوشمزه
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
به همین سادگی !!!
کلوچۀ محلی
مواد لازم :
آرد : 4 لیوان
شکر : یک سوم لیوان
شیر : یک لیوان
تخم مرغ : یک عدد
زعفران دم کرده : دو قاشق سوپخوری
نمک : یک سوم قاشق مرباخوری
روغن برای سرخ کردن نانها : دو لیوان
مواد لازم برای میان کلوچه:
دارچین : دو قاشق چایخوری
گردوی خرد شده : نصف لیوان
شکر : نصف لیوان
طرز تهیه :
آرد را در کاسۀ کودی ریخته و نمک و شکر را به آن اضافه میکنیم. تخم مرغ، شیر و زعفران را داخل آرد ریخته وقتی هم میزنیم خمیر لطیفی به دست می آید. خمیر نباید به دست بچسبد اگر به دست میچسبید کمی آرد اضافه کنید و اگر سفت شده بود کمی شیر به آن اضافه کنید.
طرز تهیه مواد میانی :
دارچین و گردو و شکر را با هم مخلوط میکنید.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=256
تختۀ چوبی آشپزخانه را کمی آرد می پاشیم و گلوله های کوچکی از خمیر را برمیداریم و روی تخته با وردنه باز میکنیم. و کمی مواد داخل آن گذاشته و دو طرف خمیر را روی هم می آوریم و فشار میدهیم تا به هم بچسبد.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=256
بعد از تمام شدن خمیر :
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=256
آنها را در روغن سرخ میکنیم. ( یا روغن مایع سرخ کردنی و یا در صورت در دسترس بودن روغن محلی)
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=256
وای خدا چقدر خوشمزه بود !!!
شیرینی نارگیلی
مواد لازم :
پودر نارگیل : یک لیوان و نصفی
شکر : دو لیوان
آبلیمو : یک قاشق مرباخوری
روغن مایع : نصف لیوان
سفیده تخم مرغ : 5 عدد
طرز تهیه :
شکر و سفیدۀ تخم مرغ را با هم مخلوط میکنیم ، هم میزنیم و میگذاریم روی حرارت با شعلۀ کم و شروع به هم زدن میکنیم تا شکر توی سفیدۀ تخم مرغ حل شود و تا جائیکه مخلوطمان خوب گرم شود. بعد آبلیمو را به آن اضافه میکنیم کمی هم میزنیم پودر نارگیل و روغن مایع را به آن اضافه کرده هم میزنیم. بعد زیر گاز را خاموش میکنیم میگذاریم تا مخلوط کمی سرد شود.
سینی فر را چرب کرده، اگر قالب یا قیف شیرینی پزی در دسترستان بود آن را قالب بزنید در غیر اینصورت با یک قاشق غذاخوری کم کم از آن بردارید و در سینی بچینید.
فر را از قبل با حرارت 150 درجه سانتی گراد گرم کرده ایم، سینی را در طبقه وسط فر قرار میگذاریم
بعد از 10 الی 15 دقیقه شیرینی شما آماده است. به همین سادگی !!!
پای سیب
مواد لازم :
آرد : یک و نیم لیوان
کره : 100 گرم
سیب زرد : 2 عدد
پودر قند یا شکر : نیم لیوان
دارچین : یک قاشق مرباخوری
کشمش : سه قاشق مرباخوری
گردو پودر شده : یک قاشق مرباخوری
کاکائو : به دلخواه
آب سرد : 7 قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
آرد را با کمی نمک مخلوط و الک میکنید. کره را که قبلاً از یخچال در آورده اید تا کمی نرم شود به آرد اضافه میکند و قاشق مخلوط میکنید . هفت قاشق آب سرد را کم کم به مواد اضافه کرده و خمیر را با دست به مدت 5 دقیقه ورز میدهید بعد از اینکه خمیر خوب ورز داده شد آن را با یک فویل شفاف میپوشانید و داخل یخچال میگذارید تا خمیر به مدت 30 دقیقه استراحت کند.
شکر ، دارچین، کشمش، گردو و کاکائو را با هم در ظرفی دیگر مخلوط کنید. سیب ها را پوست کنده و نازک ورقه ورقه کنید.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=256
بعد از گذشت نیم ساعت فر را با حرارت 200 درجۀ سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. قالبتان را چرب کنید. بیش از نیمی از خمیر را بردارید با وردنه به اندازۀ قالبتان باز کنید و داخل قالب بگذارید. سیبها را روی خمیر چیده و مخلوط شکر و دارچین را رویش بریزید و خمیر باقی مانده را باز کنید و روی مواد بگذارید و روی آن کمی پودر قند بپاشید.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=256
قالب را به مدت 45 دقیقه با حرارت 200 درجۀ سانتی گراد داخل فر قرار دهید تا کاملاً پخته شود.
نان کشمشی
مواد لازم
کره : یک عدد 100 گرمی
شکر : یک لیوان
آرد : یک و نیم لیوان
کشمش پلویی : یک لیوان
تخم مرغ : سه عدد
وانیل : نصف قاشق مرباخوری
طرز تهیه :
سینی فر یا سینی شیرینی پزی را چرب کنید و کمی آرد بپاشید، به مدت 15 دقیقه قبل از اینکه مواد شیرینی آماده شود فر را گرم کنیدکره را که از چند ساعت قبل از یخچال در آورده اید تا نرم شود با شکر و وانیل با همزن میزنید تا به صورت کرم در آید. تخم مرغها را یکی یکی به مخلوط اضافه کنید و با دور تند همزن بزنید تا کاملاً جذب مواد شود و بعد تخم مرغ بعدی را اضافه کنید. پس از تمام شدن تخم مرغ ها آرد را اضافه کنید و بزنید تا مایه ای کاملاً یکنواخت به دست آید بعد کشمش را اضافه کنید و هم بزنید.
با قاشق مرباخوری از مایه گلوله های کوچکی با فاصله زیاد در سینی بریزید.
سینی را روی طبقه وسط فر با حرارت 150 درجه که از قبل گرم کرده اید بگذارید. پس از 15 دقیقه وقتی دور شیرینی ها طلایی شد از فر بیرون آورید پس از سرد شدن در ظرف شیرینی خوری اتان بچینید و سرو کنید. (خود شیرینی ها وقتی در معرض گرما قرار بگیرد باز میشود)
به همین سادگی !!!
کیک گردو و نسکافه
این از جمله کیکهایی است که مواد اولیه اش سریع آماده میشود.
مواد لازم :
کره خرد شده : 100 گرم
شکر : یک لیوان
تخم مرغ : سه عدد
آرد : دو لیوان
شیر : یک لیوان
بکینگ پودر : دو قاشق چایخوری
آب پرتقال : دو قاشق سوپخوری
پودر نسکافه : دو قاشق چایخوری
گردو : یک استکان خرد شده
کشمش : به دلخواه
طرز تهیه :
فرا را با حرارت 175 درجه سانتی گراد روشن کنید تا فر گرم شود. تمام مواد را به جز کشمش و گردو داخل ظرف ریخته و با دور کند همزن شروع به مخلوط کردن مواد کنید. سپس با دور متوسط هم بزنید. مواد را تا اندازه ای با همزن بزنید که یکدست شود. سپس کشمش و گردو را داخل آن ریخته و کمی مخلوط کنید . بعد از مخلوط کردن مواد آنها را در قالب تفلون که از قبل چرب کرده اید ریخته و داخل فر به مدت 20 الی 25 دقیقه قرار دهید.
نکته 1 : مواظب دمای فرتان باشید ، هر کدام از اجاق گازها دمایشان یکسان نیست بعد از گذشت بیست دقیقه به کیک سر بزنید تا ببینید نیاز دارد تا باز هم بیشتر بماند . با یک قاشق چوبی یا یک چوب کبریت میتوانید امتحان کنید وقتی در فر فرو کردید و مواد به آن نچسبید کیک پخته است و میتوانید فر را خاموش کنید.
نکته 2 : اگر شیر در دسترس نبود میتوانید از آب هم استفاده کنید .
به همین سادگی !!
نون برنجی
واد لازم :
1- آرد برنج : دو پیمانه
2- پودر قند : سه چهارم پیمانه
3- روغن جامد : سه چهارم پیمانه
4- گلاب یا شیر : به میزان لازم
5- زعفران : به دلخواه
6- زرده تخم مرغ : دو عدد
7- خلال پسته : برای تزئین
طرز تهیه :
پودر قند و روغن را با همزن مخلوط میکنیم . زرده های تخم مرغ را دونه دونه اضافه میکنیم و همچنان به همزدن ادامه میدهم . آرد برنج را کم کم به مواد اضافه کرده و با دست خوب ورز میدهیم و کمی شیر یا گلاب اضافه میکنیم تا خمیر ما نرم و یکدست شود . خمیر را به مدت 12 ساعت در دمای معمولی آشپزخانه استراحت میدهیم .
بعد از سپری شدن 12 ساعت ، از خمیر به اندازه یک فندق برمیدارم و اگر مهر شیرینی پزی داریم رویش را مهر میزنیم اگر در دسترس نبود با دستمان انجام میدهیم و با یک قالب کوچک (ماسوره کوچک) به صورت شکل زیر رویش شکل میدهیم .
بعد از آماده شدن خمیر، در سینی یا ظرف مورد نظر میچینیم. .
مواد را به مدت 10 دقیقه با حرارت 175 درجه سانتیگراد داخل فر قرار میدهیم .
بعد از طلائی شدن دور مواد ، نون برنجی آماده است .
نکته : بعد از اینکه نون برنجی سرد شد میتوانید آنرا داخل ظرف مورد نظر بچینید درغیراینصورت خیلی راحت خورد میشوند .
شیرینی اسکار
آگوست 5, 2008 بدست سعیده
مواد لازم :
1- کره : 150 گرم
2- آرد : 250 گرم
3- زرده تخم مرغ : 2 عدد
4- سفیده تخم مرغ : 2 عدد
5- پودر قند : 100 گرم
6- پودر هل : یک قاشق چایخوری
طرز تهیه :
پودر قند و کره را با همزن اینقدر میزنیم تا مواد دو برابر شود، زرده های تخم مرغ را دونه دونه اضافه میکنیم و همچنان به همزدن ادامه میدهیم . پودر هل را داخل مواد میریزیم و با قاشق شروع به همزدن میکنیم بعد از آن آرد را کم کم اضافه میکنیم تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید .
خمیر را به اندازه یک گردو برمیداریم و گردش میکنیم و بعد از آن به مدت زیاد در سفیده تخم مرغ میغلطانیم و بعد از آن آغشته به گردو میکنیم و در ظرفی که از قبل به مقدار خیلی کم چرب کرده ایم مچینیم .
فر را با حرارت 175 درجه روشن میکنیم تا به مدت 10 دقیقه گرم شود بعد از آن شیرینی را با همان حرارت به مدت 20 الی 30 دقیقه قرار میدهیم تا شیرینی ها پخته شوند . بعد از سرد شدن به دلخواه میتوانید آنها را در پودر قند بغلطانید .
یکبار امتحانش کنید . مطمئناً پشیمون نمیشین .
زمان برای صرف انرژی و درست کردن مواد این شیرینی فقط 15دقیقه است .
منبع : مجله هنر آشپزی
ترشی سالاد
دسامبر 1, 2008 بدست سورملینا
نکته جالب در مورد این ترشی، اینه که توش میزان سرکه کمه. بعضی ها هم اصلا سرکه اش رو حذف می کنند.
مواد لازم :
گل کلم : نیم کیلو
هویچ : نیم کیلو
سبزی ترشی : یک کیلو
سیر و فلفل : به میزان لازم
کیلو گوجه فرنگی: 5 کیلو
نمک : حدود صد گرم
سرکه : یک لیوان
طرز تهیه :
همه مواد را می شوییم. گل کلم و هویچ را نگینی خرد می کنیم. آنچه در تهیه ترشی مهمه ، اینه که مواد نباید آب داشته باشند وگرنه ترشی کپک می زنه. سیر و فلفل رو هم به میزان دلخواه خرد می کنیم.
گوجه فرنگی ها رو مثل رب گوجه فرنگی عمل میاریم. یعنی چهارقاچ می کنیم و می ریزیم توی قابلمه می ذاریم یه کم بپزه. سپس صافش می کنیم و می ذاریم آب گوجه فرنگی به دست اومده، بیست تا سی دقیقه بجوشه تا یه کم غلیظ بشه. بعد اجازه می دیم خوب خنک بشه. سپس مواد رو به همراه سبزی ترشی که خرد کرده ایم، توش می ریزیم. نمک رو هم می ریزیم. یک لیوان سرکه هم بهش اضافه می کنیم. سپس درون ظرف در بسته می ریزیم و درش رو محکم می بندیم و جای خنک قرار می دیم. ( مثلاً یخچال ) بیست تا سی روز بعد آماده است.
نکته : به نظر من این ترشی به خاطر درصد کم سرکه ای که داره، می شه زمان سرماخوردگی هم مورد استفاده قرار بگیره. ( البته یکی مثل من به هیچ ترشی در هیچ زمان رحم نمی کنم. ) http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=256
ترشی لوبیا سبز
مواد لازم :
لوبیا سبز باریک : 250 گرم
فلفل تند قلمی : یک عدد
گلپر : یک قاشق مرباخوری
نمک : مقداری
سرکه : به مقدار لازم
سیر : در صورت دلخواه یک حبه
طرز تهیه :
لوبیا سبزها را خوب بشوئید و خشک کنید. سپس در ظرف تمیزی ریخته و مواد دیگر را رویش بریزید. در ظرف را محکم بسته و در جای خنک نگهدارید تا ترشی اتان جا بیافتد.
http://mizeghaza.files.wordpress.com...pg?w=341&h=257
به همین سادگی !!!
پيتزا دريايی
مواد لازم:
سه چهارم ليوان آرد
يك قاشق چاي خوري بيكينگ پودر
نصف قاشق چاي خوري نمك
يك سوم ليوان شير
دوقاشق سوپ خوري روغن مايع
120 گرم پوره گوجه فرنگي
يك قاشق مرباخوري رب گوجه فرنگي
يك حبه سيرله شده
يك قاشق چاي خوري پودر ارگانو
يك قاشق چاي خوري پودر جعفري
به ميزان لازم نمك و فلفل
سه چهارم ليوان ميگو
2-3 عدد ( بدون هسته) زيتون سياه يا سبز
150 گرم پنير پيتزا
يك عدد كنسرو كيلكا
طرز تهيه:
آرد، بيكينگ پودر و نمك را داخل كاسه اي ريخته ، شير و روغن را اضافه مي كنيم و به طور مرتب هم مي زنيم.
خمير را ورز داده و بصورت توپ در مي آوريم (اگر خمير چسبنده بود كمي آرد اضافه مي كنيم و اگر خيلي سفت بود شير مي افزاييم.
روي خمير پوشش كشيده و مي گذاريم خمير نيم ساعت بماند. پوره گوجه فرنگي،رب گوجه، سبزي هاي معطر و سير را در ماهي تابه كوچكي با هم مخلوط كرده،روي حرارت كم قرار مي دهيم تا غليظ شده و در ادامه بعد از سردشدن ، خميررا در ظرفي با قطر 30 سانتي متر پهن مي كنيم. سس آماده شده را برش نازكداده و روي بقيه مواد چيده شده، كمي پودر ارگانو مي پاشيم.
فر را از 20 دقيقه قبل در دماي 200 درجه سانتي گراد روشن كرده، پيتزا را درون فر گذاشته تا زماني كه روي پنير طلايي شود.
* نكات تغذيه اي :
ميگو يكي از لذيذترين غذاهاي دريايي است. از نظر مقايسه اي نسبت به سايرغذاهايي كه پروتئين زيادي دارند، نظير گوشت ماهي و گروه ماكيان ، ميگوكالري كمتري دارد. پروتئين موجوددر ميگو كيفيت بالايي داشته و حاوي تماماسيدآمينه هاي لازم جهت رشد مي باشد. پروتئين ميگو همانند ساير جانوراندريايي به دليل نداشتن بافت همبند به راحتي هضم مي شود.براي گروههايي از مردم نظير افراد مسن كه در جويدن و هضم غذا مشكل دارند،غذاي حاوي ميگو گزينه مناسبي براي تأمين پروتئين روزانه آنها است.
ميگوها در كل داراي چربي كمي مي باشند. اسيدهاي چرب امگا-3 كه از دستهاسدهاي چرب غير اشباع بوده و براي سلامتي مفيد هستند، در ميگوها به وفوريافت مي شوند. اين دسته از اسيدهاي چرب مي توانند در كاهش خطر بيماريهايقلبي مؤثر واقع شوند.اسيدهاي چرب امگا-3 همچنين اجزاي ضروري براي غشاي سلول مغز و بافت چشم است. و املاحي چون كلسيم، آهن، منيزيم،فسفر، پتاسيم، سديم،روي، مس، منگنز وسلنيم است.علاوه بر اين كلسيم، روي، آهن، منيزيم و فسفر ميگو نسبت به سايرآبزيان بيشتر است
كباب قارچ و فلفل
مــــــــــواد لازم :
گوشت فيله گوساله 700 گرم
پياز 4 عدد
فلفل دلمه اي سبز 2 عدد
گوجه فرنگي2 عدد
قارچ درشت 4 عدد
رب گوجه 4 قاشق سوپخوري
روغن مايع مقداري
نمك و فلفل به ميزان لازم
طـــــــــرز تهيه :
دو عدد از پيازها را با رنده ريز كرده و در تنظيف ريخته و فشار مي دهيم تا آب آن گرفته شود، سپس گوشت را به قطعات يك دست برش داده و به مدت 24 ساعت در آب و پياز خوابانده ، آن گاه 2 عدد پياز ديگر، فلفل دلمه اي و گوجه فرنگي را به قطعات يك دست برش داده و قارچ را نيز از وسط دو نيم كرده ، قسمت بالاي فر را روي آخرين درجه روشن كرده و برش هاي گوشت ، پياز، فلفل ، گوجه فرنگي و قارچ را به ترتيب به چوب كباب چوبي كشيده ، كف سيني فر را با روغن مايع چرب نموده ، كباب ها را در سيني قرار داده و در پنجره بالاي فر مي گذاريم تا يك طرف كباب بپزد . بعد آن را برگردانده و طرف ديگر را مي پزيم . كمي نمك و فلفل روي كباب مي پاشيم و رب گوجه فرنگي و كمي نمك و فلفل را در مقداري روغن مايع تفت داده و اندكي آب به آن اضافه كرده و مي گذاريم چند جوش بزند ، سپس اين مايع را در اواخر پخت كباب روي آن ريخته و بعد از 2دقيقه از فر بيرون مي آوريم .
کباب چوبی
مواد لازم برای 6-5 نفر :
1کیلوگرم گوشت مغز ران گوسفند
2عدد متوسط فلفل دلمهای سبز مکعبی خردشده
2عدد متوسط پیاز مکعبی خردشده
1قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی
یک دوم قاشق چایخوری زعفران
100 گرم کرهی پاستوریزه
بهمقدارلازم نمک و فلفل
2قاشق غذاخوری آب لیمو
روش تهیه:
گوشت را تمیز کنید و به صورت مکعبی برش دهید. سپس آن را در چوب مخصوص (سیخ کباب چوبی) به سیخ بکشید و در لابه لای هر تکه گوشت 2تکه پیاز و 2 تکه فلفل قرار دهید. کره را در ظرفی آب کرده و سیخها را در آن قرار دهید.آنگاه ظرفرا روی حرارت قرار دهید.
گاهی ظرف را تکان دهید تا گوشتها کمی تفت داده شود. سپس رب گوجهفرنگی را با مقداری کره تفت داده و 3-2 لیوان آب اضافه کنید و پس از جوش آمدن، داخل گوشت بریزید. پس از آن با حرارت ملایم بگذارید تا بپزد. در پایان زعفران ، آب لیمو ، نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه دهید تا آب آن کمی کشیده شود. آن گاه سیخها را در دیس چیده و سس باقی مانده را روی آن بریزید و همراه با چلو سرو کنید.
انرژی کل غذا 2860 کیلو کالری است.
کوفته گشنیز شیرازی
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده = 350 - 500 گرم
آرد نخودچی = نصف پیمانه
تخم مرغ = 1 عدد
پیاز = 2عدد
ادویه / نمک / فلفل / زردچوبه / =به مقدار نیاز
گشنیز خرد شده = 250 گرم
رب گوجه فرنگی = 2 قاشق سوپخوری
روغن = 3 قاشق سوپخوری
آب جوش = 3 لیوان
برنج نیم پز =1 پیمانه
طرز تهیه:
1. همه مواد را باهم ورز داده و گشنیز را در چند نوبت به مخلوط اضافه میکنیم تا وقتی حالت چسبندگی پیدا کردن ورز میدهیم بعد نیم ساعت در یخچال استراحت میدهیم.
2. یک عدد پیاز را با روغن تفت داده و رب گوجه فرنگی و نمک و زردچوبه را اضافه میکنیم تا خامی رب گرفته شود.
3. آب جوش را اضافه میکنیم و حرارت را کاملا کم میکنیم .
4. از مایه کوفته به اندازه نارنگی برداشته صاف و یکدست کرده در روغن سرخ میکنیم و به آب در حال جوش اضافه میکنیم و بعد از اینکه 15 - 20 دقیقه که در حالت ملایم جوشید غذا آماده خوردن میباشد.
ساندویچ فرانسوی گرم
مواد لازم:
نان فرانسوی بلند=1 عدد
پنیر كرافت شیشه ای=4 قاشق غذاخوری
مایونز=2 قاشق غذاخوری
سس خردل=كمی
سس كچاپ=كمی
كاهو خرد شده=به مقدار لازم
خیارسبز حلقه شده=1 عدد
گوجه فرنگی حلقه شده=1 عدد
زیتون سیاه حلقه شده=4 عدد
تخم مرغ آبپز حلقه شده=1 عدد
كالباس مكعبی شده=به مقدار لازم
پنیر ورقه ای=2 عدد
طرز تهیه:
1. نان را طبق شكل از وسط باز كنید.
http://www.ashpazonline.com/uploads/1244733937_1.jpg
2. یك طرف نان را با قاشق پنیر كشیده سپس طرف دیگر نان را سس مایونز كشیده و كمی كچاپ ریحته و روی كچاپ چند قطره سس خردل بریزید سپس دو طرف نان را روی هم فشار دهید تا مواد جذب هم شوند.
http://www.ashpazonline.com/uploads/1244733950_2.jpg
http://www.ashpazonline.com/uploads/1244733964_3.jpg
3. مواد مورد نیاز را لای نان گذاشته سپس پنیر ورقه ای را روی مواد بگذارید.
http://www.ashpazonline.com/uploads/1244733979_4.jpg
4. نان را در آلومینیوم پیچیده سپس به مدت 5 دقیقه در فر بگذارید تا پنیر آن ذوب شده و ساندویچ كمی گرم شود.
http://www.ashpazonline.com/uploads/1244733990_5.jpg
5. ساندویچ را از فر خارج كرده با كارد به صورت رول بریده و همراه با سیب زمینی سرخ كرده میل كنید.