سلام بچه ها من فردا میرم خونه دانشجویی.4 نفر هستیم خب بگذریم.
قرض از مزاحمت اینه که بگین چه نکاتی رو در این خونه باید رعایت کنیم. میخوام به صورت منشور بزنم رو دیوار
نمایش نسخه قابل چاپ
سلام بچه ها من فردا میرم خونه دانشجویی.4 نفر هستیم خب بگذریم.
قرض از مزاحمت اینه که بگین چه نکاتی رو در این خونه باید رعایت کنیم. میخوام به صورت منشور بزنم رو دیوار
همدیگرو درک کنین و همو دوست داشته باشین از دست هم ناراحت نشین
اگه شدین توی یه وقت مناسب( نه اونموقع که خدای نکرده ناراحتین) با هم صحبت کنین چون مطمئنا سوء تفاهم بوده .. و برطرفش کنین
به درس خوندن اهمیت بدین[nishkhand]
مث دانشجو زندگی کنید.........
اخلاق رو رعایت کنین
هر کسی هر چی میریزه جمع کنه
تمیز کردن کل خونه دوره ای بچرخه
زباله ها دوره ای بره سر کوچه
درست کردن شام و نهار بستگی به خودتون داره تفاهمی یا هر کس خودش یا اینم دوره ای
گوش دادن به آهنگ و فیلم دیدنو اینا توی ساعت مشخص و....
یه ساعتم مشخص کنید واسه درددل[nishkhand]
بقیشم بعدا میگم
[golrooz]
من تا حالا خونه دانشجویی نبودم، به نظرتون عمل میکنند؟ [soal]
چه سیاستی به خرج بدیم رفی کمتر بیاد خونمون.هر چه رفت وامد کمتر مطالعه بهتر-نظافت بهتر-ارامش-کشیده نشدن به مواد های افیونی و پاستور بازی و....
سلام
آقا مهدي
من 3 سال خونه دانشجويي موندم.
اگر دانشگاتون غذا نده،مشكل خواهين داشت .
درمورد خونه هم اگر فضاتون كم باشه اذيت ميشين.
ولي در مورد چه نكاتي بايد رعايت كنيم به نظر من به جاي نوشتن اين نكات اينو بنويسين كه :
روزهايي كه الان ما باهم ،هم اتاقي هستيم خوب و بد مي گذرد پس سعي كنيم طوري رفتار كنيم كه بعد از جدايي از اخلاق و رفتار خودمان پشيمان نشويم.
حتما دوستانتون اين جمله رو ببينين رعايت همه چيو ميكنين نياز ي نيست چيز ديگه بنويسيد.
البته آقا مهدي خودش بهتر از من ميدونه فقط گفتم منم نظرمو بگم.
ممنون
اینکه بعضی کارا دوره ای بچرخه بله خب دقیقا عمل میکنن
مگر موارد خاص! مثلا یه شب که نا خوشه یا یکی امتحان داره ( نه پایان ترم که همه امتحان دارنا!) بقیه تمیز میکنن و اونم بعدا جبران میکنه
مشکل اینه که یکی داره درس میخونه اونیکی میخواد تلویزیون ببینه یا آهنگ گوش بده یا....
که این مشخص بشه ساعتش حله
یه مشکل دیگه هم این سوء تفاهماست............ دردسر سازه
البته اگه یه صبور بین جمع باشه و مدیریت کنه [labkhand] میتونه همرو آروم کنه و متوجهشون کنه که نه اونجوری که فکر میکنن نیست! اونم نمیخواست اینجوری شه طرف توی شرایط بدی بوده که حالا این مسئله پیش اومد...
به قولی حد اقل یکی باید عاقل باشه ( که خدا رو شکر الان همه عاقل هستن....)
یه چیز دیگه : ظرفها! هر کی مال خودشو بشوره
و چون سفره گذاشتن با سفره جمع کردن زمین تا آسمون فرق داره اینم دوره ای
که هم گذاشتن مثلا به دوره ی من بیفته و روز بعد (یا حالا شما 4تایین! روز بعدتر) جمع کردن به دوره ی همون شخص بیفته
ساعت بیدار باش و خواب باش![nishkhand] مشخص باشه
( البته خب پسرا رو نمیدونم به این مورد پایبند میشن یا نه)
روزای مشخص و تعداد مشخص واسه مهمونی دادن! حالا البته گاهی میشه که برات مهمون میاد و توی اونروز نیست یا تولدت میفته یروزی که باز جزء اون روز خاص نیست که این موارد استثناء در "کمسیون موارد خاص[nishkhand]" بررسی و تایید میشه
اما اینکه به دوستت میگی یروز پاشو بیا خونمون! این دیگه باید توی اون روز مشخص باشه
که همه تقریبا آزاد هستن و به تمرکز واسه درس و... نیاز ندارن
شرمنده خیلی شد[nishkhand]
سلام اقا مهدي- من 4 سال تو خونه دانشجويي بودم. ما برنامه ريزي كرده بوديم واسه غذا پختن ظرف شستن. تميز كردن اتاق حتي چايي دم كردن اين طوري با برنامه ريزي همه كارا خوب و با نظم پيش ميره و ناراحتي هم پيش نمياد. راستي يه هشدار دوستاي هم اتاقيت فقط واسه يه مدت باهات صميمين پس سفره دلتو باز نكن اينا رو تجربه كردم بهت ميگم موفق بشي
ممنون دوست عزیز نکته ی مهمی رو متذکر شدین.......
تازه متوجه شدم چقد بد گفتم.............
در زمینه ی باز کردن سفره دل .. نظری ندارم...
این:منظور مشکلات و خرج های خونه که پیش اومده و اینکه سهم هر کی چقدر میشه و باید بدهیتونو صاف کنین... .. گذاشتن پولا رو هم واسه کرایه خونه و پول آب و برق و ...نقل قول:
یه ساعتم مشخص کنید واسه درددل
اینکه چی کمه و چکار کنین ....
سلام مهدی جان.به سلامتی.
من تجربه ام اینجوری بوده که هر کاری بکنی بازم مشکل پیش میاد.پس صبور باش.
نه خیلی جدی باش نه خیلی بیخیال.میدونی که ما پسرا چجوری هستیم.یکم صبر کن ببین اصلا هم خونه ای هایی که داری چجوری هستن.اهل تمیزیو نظم هستن یا ازینایی که بشقاب میوه رو لگد میکنن اما بر نمیدارن ببرن تو اشپزخونه.
روی همه چیز هم برنامه بزارید جور در نمیاد.مثلا یه کتری اب کردن و روی گاز گزاشتن دیگه نباید حرفی از نوبت براش زد.
اما همدیگرو تشویق کنیدبه:
جمع و جور کردن و تمیز نگه داشتن خونه
شستن ظرف ها و استکان ها.
کمک کردن به پهن کردن و جمع کردن سفره.
خرید.
بیرون بردن اشغال.
اگه روحیه همکاری رو زیاد کنی نیاز به هیچ برنامه ای نیست.[golrooz]
چه جالب آقا مهدی منم امروز غروب راجب شرایطی که دارم با یه خانم برای همخونه شدن باهم صحبت میکردیم
من 2سال زندگی خوابگاهیو پشت سر گذاشتم و امسال سال دوم خونه دانشجویی
اما آقا مهدی اینکارا فاصله میندازه بینتون،شما "حالا هرچند نفر " چند تا جوون عاقل و بالغید،بنابراین بجای اینکارا بشینید باهم منطقی و روراست صحبت کنید و همه اونچه که دو پسفردا مشکل ساز خواهد بود رو مطرح کنید.حالا چیا رو مطرح بکنید،خود من بشخصه بعنوان خانم موارد زیر مد نظرم هست:
1-نظم و نظافت
2-مراعات حال همدیگر "بفرض مثال زمان استراحت و مطالعه هرساعتی که هست آرامش باشه"
3-عدم شلوغی و سروصدا یعنی طوری رفتار شه تا اگر تو آپارتمانت صاحبخونه هم هست تذکری داده نشه(مثلا سروصدا که بهش همه حساس اند و مهمون آوردنا)
4-نوع پوشش و ارتباط با بیرون
5-نه دقیقا هم فکر اما هدف تعریف شده ای از اومدن به شهر غریب و دانشجو شدن داشته باشه
دوست عزیز اگر در خانه و خوابگاه دانشجویی نبود قانون و برنامه یک مشکل باشد،وجود برنامه مشکلات جدیدی به وجود می اورد.
با این شعار میتوانی دوام بیاوری
آنچه را که برای خود می پسندی برای هم خانه ای ات هم بپسند و برعکس
salam
manam
chand
sal
khone
daneshjoye
bodam
saay
kon
ba
ham
khoneihat
hamkelasi
bashi
chon
baham
dars
mikhonid
baham
mirid
va
meayed
shabe
emtahan
hame
baham
mashgholid
karhatono
2be2
taghsim
konid
makharej
ham
hamintor
ma
bishtar
bazihaye
fekri
mikardim
shatranj
va
....
azroze
aval
beheshon
bego
mehman
mamno
va
moghararat
bayad
tahte
har
sharayti
roayat
beshe
movafagh
bashi
با سلام
دوست عزیز اصلا نگران هیچ موضوعی نباشید به نظر من دوران دانشجویی بهترین دوران زندگی هستش پس تا می توانید با هم مهربان و خوش برخورد باشید قرار نیست همه مثل خود ادم باشن ما باید خودمان را با شرایط وفق دهیم ولی میتوانید از ابتدا برخی موارد را شرط بگذارید که مثلا حتما نظافت رعایت خواهد شد و ........
امیدوارم روزهای خوبی در کنار هم داشته باشین.
سلام . . .
در كل فقط ميخواستم چند تا نكته بگم
اول اينكه خونه ي پسرا با خونه ي دخترا زمين تا آسمون با هم فرق داره...(وارد جزيات نميشم)
ما كه 3 سال خونه دانشجويي بوديم ، گند و مثافت از در و ديوار بالا رفت و ما هم همينجوري نگاش كرديم [sootzadan]
ظرف شستن و خونه تميز كردن و اينا اصلا مهم نيست
همه بلدن ظرف بشورن ، بلد هم نباشن ، كار سختي نيست كه ، ياد ميگيرن !!!
ولي بعضي كارها هست كه جز توي خونه دانشجويي ، هيچ جا ديگه ياد نميگيرين . . .
مهمترينش اينه كه روي پاي خودتون وايميسين . . . پول آب- برق - گاز رو بايد بدين ، صاحب خونه مياد با شما صحبت كنه ، يه جورايي پدر و مادر باهاتون نيستن ، تك و تنهايين
حس خيلي ترسناكيه ، شايد روزهاي اول گريتون دربياد ولي بعد از 1 ماه ، كاملا راه زندگي رو ياد ميگيرين [cheshmak]
سلام...[golrooz]
من از سال 76 مجرد زندگي كردم...
توي يه زمان مناسب ميام برات توضيح ميدم...
ببین یه نصیحت خواهرانه :
سعی کن با همه یه مرزی نگه داری سفره دلت باز نکنی حتی اگه خیلی صمیمی شدی باهاش شاید فردا دشمنت شد
احترام خوش اخلاقی درک کردن اینا خیلی مهمه
سلام مجدد. خیلی غافلگیر شدم از نظرات خیلی خوبتون ممنونم انشالله سر زنده باشین. این نکات رو هیچ وت فراموش نمیکنم.این تاپیک هم بازه تا نکات تکمیلی رو بشنوم. تجریبیاتتونو بگین چون هم من بهره مند میشم هم صدها دانشجوی دیگه. به نظرتون واسه چه چیزایی برنامه بزاریم؟
من بعدا میام جواب میدم الان باید برم شرمنده
سلام...[golrooz]
اول بايد طرفت رو بشناسي بعد باهاش همخونه بشي...
شايد فكر كني كه مجبوري الان...
ولي اين اجبار الانت براي انتخاب بهترت در آينده كمك ميكنه...
هرگز پيش خودت فكر نكن كه مجبوري يه نخاله آويزون رو تا ابد تحمل كني...
از شوخي دستي شديدا پرهيز كنيد...
اصولا كساني كه شوخي بلد نيستن يا يسره چرت و پرت بيمزه ميگن يا شوخي رو به سمت فيزيكي ميبرن...
شوخي دستي آخرش منجر به قتل ميشه...
اگه سيگاري نيستي از همون اول موضع خودت رو مشخص كن...
سيگار نكشيد سيگار نكشيد سيگار نكشيد سيگار نكشيد حتي يه نخ...
حتما يخچالي با فريزر بزرگ بخريد...
امكانات تفريحي رو خيلي زياد نكنيد...
يه تايم رو فقط به درس خوندن اختصاص بديد...
يهو ميبيني با هر همخونه ات 10 مين صحبت كردي روز تموم شد ترم تموم شد سال تموم شد عمر حروم شد...
سعي كن همخونه اي داشته باشي كه حرفي براي گفتن و دستي براي كمك داشته باشه...
يه آدم آويزون كه هميشه با كولش كني نه چيزي ياد ميگيره نه ميذاره تو پيشرفت كني...
اول هر ماه يه ميانگين پولي جمع كنيد براي خرج ماه...
4 تا 100 تومن ميشه 400 تومن و براي همين 400 تومن برنامه بريزيد...
محله داغون نريد و به جاش خونه كوچيكتر توي محله خوب بگيريد...
با در و همسايه و بقال راننده تاكسي و اينجور چيزا دوست نشين...
اگر توي شهر غريب و كوچيك هستيد هرگز دعوا نكنيد به ناموس مردم نيگاه نكنيد و كلا آدم باشيد و خلاف نكنيد...
تلفن خونه رو قطع كنيد و فقط از موبايل استفاده كنيد...
اجناس آشغال يه بار مصرف نخريد...
شديدن خونه رو تميز نگاه داريد...
هرگز هيچ كسي شبيه ما نيست...
هر فرد بايد مقداري كوتاه بياد و هر فرد بايد مقداري گذشت داشته باشه...
در صورت امكان همخونه ناسازگار رو با كسي كه ميشناسيد تعوض كنيد...
كرايه خونه رو 3 روز زودتر به حساب صاب خونه بريزيد...
براي پول پيش قرارداد تنظيم كنيد...
با هم خيلي دوست باشيد ولي نه اونقدر كه رودرباسي بيچارتون كنه...
تلفن عاقل ترين همخونه ات رو به خونوادت بده نه صميمي ترين رو...
توي ماه اول كلا مهمون بازي نكنيد...
حتما كارها رو بر اساس علاقه و توانايي تقسيم كنيد...
و هرگز فراموش نكنيد حساب حسابه و كاكو همخونه...
1-از مواردی که راجب قرار داد وجود داره حداقل برای من:
من و همخونه ای هام یک خانواده ایم برای صاحبخونه،بنابراین یک قرارداد کلی بین این خانواده و صاحبخانه تنظیم
و قراردادی رسمی بین اعضای ما تنظیم میشه و همه شروط برای نحوه پرداخت و تقسیم بندی پول پیش و اجاره قید میشه
2-بین اجاره،شارژ ساختمون و سایر هزینه هامون فاصله زمانی میگذارم
3-از لوازمی که استفاده میکنیم سعی میکنیم در جای خودش قرار بدیم و درحین آشپزی اکثر ظرفهارو میشوریم،وهربار با سیم ظرفشویی مجزا هرچند سطحی سینک رو تمیز میکنیم؛بنابراین خونه خیلی دیر بهم میریزه
4-اگر از هم دلخور شیم نهایتا بعد از 12 ساعت بهم میگیم و رفع ابهام میشه
فعلا .............
حالا اگه به دانشجو جماعت خونه دادن این مسایل را رعایت کن[khande]
فاصله ات را با همه حفظ کن.صمیمی باش ولی نزدیک نباش
سلام
صحبتهای دوستان جامع بود و با توجه به فرق خونه پسرها و دخترها این را هم من بگویم که اگر برای کوچکترین کار هم برنامه ریزی داشته باشید خودتان راحت ترین . و نباید مداوم نکات را یادآور شد به همدیگر چون دوستی ها را سرد می کند.و هرکس را همانگونه که است بپذیرید اما خودتان را هرگز تغییر ندهید به خاطر دیگران.برای خرید و پرداخت قبوض حتما برنامه کامل داشته باشید. و اینکه اگر خواستید با کسی درددل کنید این احتمال را هم دهید که فردا دشمنتان می شود.خصوصیات اخلاقی خاصتان را هم بگویید از روز اول .
سلام
من یه ترم خوابگاه بودم واقعا بد بود ،بد بخاطر اینکه بچه ها نمی تونستن همدیگرو درک کنن و از همه بدتر نظافت رعایت نمی شد ولی شما می توننین از اول همه قانونارو بذارین یکیش همین رعایت نظافت دوم رفتارتون درست باشه مثلا شبیه کوسه نباشین یعنی زود از کوره درنرین و با هم دیگه پدرکشتگی نداشته باشین شما میتونین مثل خرس مهربون باشین و با احترام وکلمات محبت امیز از هم اتاقیتون بخواین کار اون روزتون انجام بده من امتحان کردم واقعا موثر بود از اون روز ببعد سعی کردم رفتارم مثل خرس مهربون باشه یه موضوع دیگه اینکه حتما خرجتون تقسیم کنیین خیلی مهمه.
واستون آرزوی موفقیت و لحظات شاد دارم از این فرصتی که با دوستاتون هستین نهایت استفاده رو کنین ممکنه هیچ وقت تکرار نشه[golrooz]
سلام من درحال حاضر سه ترمه که توخونه دانشجویی هستم .به نظر من بهتره با افرادی همخونه بشید که خلق وخوی استان خودتون رو داره مابقی مسائل خود به خود درست میشه نگران نباش.