-
آیةالله مکارم: «چهارشنبه سوری» باید حذف شود
یکی از مراجع تقلید شیعیان در پاسخ به استفتائی مراسم شب چهارشنبه آخر سال را خرافه عنوان کرد و خواستار حذف این رسم غلط شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله ناصر مکارم شیرازی در پاسخ به سئوال یکی از شنوندگان برنامه "زمزم احکام" رادیو معارف، در پاسخ به آداب و رسوم نوروز و مراسمی که در شب چهارشنبه آخر سال برخی افراد انجام می دهند، گفت: بخشی از رسوم که در نوروز برگزار می شود بسیار خوب است و بخشی خرافی است انسان عاقل کارهای خوب را انجام می دهد و از خرافات پرهیز می کند.
وی افزود: نظافت، خانه تکانی، دید و بازدید و کمک به نیازمندان و خیلی از کارهای دیگر خوب است، اما آتش روشن کردن در چهارشنبه سوری یک بدعت خرافی است مخصوصا با گفتن این جمله که "سرخی تو از من زردی من از تو" این ها خرافات است.
استاد برجسته حوزه تصریح کرد: انسان عاقل نباید به سراغ این کارها برود مخصوصا این کار خطراتی در پی دارد. چقدر جوانان و نوجوانان چشم، صورت و عضوی از اعضای بدن خود را با این کارها از دست دادند؛ عزیزان رعایت کنند این رسم غلط را حذف کنند و آن رسوم مثبت را انجام دهند.
منبع : http://www.tabnak.ir/fa/news/232167/%D8%A2%DB%8C%D8%A9%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%85%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%85-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%B4%D9%86%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%AD%D8%B0%D9%81-%D8%B4%D9%88%D8%AF
-
پاسخ : آیةالله مکارم: «چهارشنبه سوری» باید حذف شود
به كجا چنين شتابان... ... ... ؟ ! ! ! [nadanestan]
-
باشه حرفه شما درست فقط احیانا ماشینتون ترمز هم داره [bietena][nadanestan]
-
از انعكاس نظر مرجع محترم ومحبوب شيعيان از استارتر تاپيك ممنونم.[golrooz][tashvigh]
انشالااز ضرر زدن به خودمون پرهيز كنيم.[dooa][dooa]
-
مطمنا این رسم زیبا مراسمش همیشه مشخص بوده است ولی متاسفانه ما عادت داریم هر چیزی که خودمون دوست داریم برداشت کنیم .
مراسم چهار شنبه سوری به شخصه تاپیک های بسیاری در مورد ایجاد کردم و توضیح دادم .
چهارشنبه سوری(جشن ایرانی)
اگر واقعا فرهنگ و نمود و سمبل واقعی این مراسم توسط دولتمردان برای مردم باز نمایی و اموزش داده میشد
هرگز به ترقه بازی و این موارد ختم نمیشد .
از ماست که بر ماست !
مطمنا بسیاری نیز خوشنود هستن که این مراسم در محاصره آتش بازی و ترقه بازی قرار بگیره
تا بتوانند بگن مراسم چهارشنبه سوری ...
بدعت هست و این اشتباه است .
اگر خود ما از مراسم واقعا ایرانی ها آگاه باشیم هرگز به خودمون اجازه نمیدم بگیم بدعت و یا خرافات
و ایرانی بودن خودمون زیر سوال ببریم!
اگر این مراسم چهار شنبه سوری خرافات و ضرر دارد و پس قمه زنی روز عاشورا که هنوزم مطرح هست در جامعه نماد چیست؟
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
باستان شناس
اگر این مراسم چهار شنبه سوری خرافات و ضرر دارد و پس قمه زنی روز عاشورا که هنوزم مطرح هست در جامعه نماد چیست؟
دقیقا قمه زنی هم خرافاته ومورد تایید هیچ کدوم از علما نیست.
حالا ارتباطش با موضوع چی بود[nadanestan]
-
من با اصل چهارشنبه سوری مخالف نیستم،اما آیا درسته که مردم(خصوصا آقایون)تا آدم بی دفاع (بیشتر دخترای جوونی مثل خود من)میبینن،با توپ و تانک و اسلحه ی ژ3 به سمتمون حمله ور میشن تا به قول خودشون کیف کنن و از زهر ترک شدن ما بخندن...![negaran]البته امیدوارم که آقایون این بخش اصلا از این کارا نکنن[dooa][dooa]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط Rez[MENTION=80088
ee;324861]
سلام خانم رضایی
احوال شما ؟
خوبین ؟
صبحتون بخیر ....[golrooz]
اگر قمه زنی خرافات هست ولی مراسم چهار شنبه و انواع و اقاسم دیگر آداب و رسوم ایرانی اصلا بدعت و خرافه نیستن ...
اگر به خرافات مراسم ایرانی هست مطمنا نوروز باستانی که تمامی کشورهای خاورمیانه و اسیای صغیر برگزار میشود
هم خرافات هست ...
هیچکدوم از مراسم ایرانی بدعت و خرافات نیست ...
مطمنا اگر ما از تاریخچه و شیوه صحیح مراسم آگاه نیستیم علت نیست اون رو خرافه و بدعت بگیم ....
همیشه مراسم ایرانی به پا خواهد بود و هرگز از بین نخواهد رفت !
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
سهیلا.م
من با اصل چهارشنبه سوری مخالف نیستم،اما آیا درسته که مردم(خصوصا آقایون)تا آدم بی دفاع (بیشتر دخترای جوونی مثل خود من)میبینن،با توپ و تانک و اسلحه ی ژ3 به سمتمون حمله ور میشن تا به قول خودشون کیف کنن و از زهر ترک شدن ما بخندن...![negaran]البته امیدوارم که آقایون این بخش اصلا از این کارا نکنن[dooa][dooa]
سلام خانمی
دقیقا مشکل اینجاست !
در مراسم اصلی چهار شنبه سوری ایرانی کجا رسم بوده فشفه و ترقه و ...؟؟؟
متاسفانه چون مردم از مراسم اصلی آگاه نیستند دچار مواردی میشن که فقط ضرر داره و باعث میشود هر کسی هر برداشتی از مراسم ایرانی داشته باشند.
مراسم اصلی در این تاپیک گفته شده ...
-
اینا از فرهنگ سازی درست عاجزند دارند فرهنگ کشی می کنند
واقعا شرم اوره![negaran]
-
جالبه!!! فردا میگن عید نوروز هم فرهنگ غلطی-یِ و باید حذف شه...واقعا مسخره اس
-
من با خود چهارشنبه سوري مخالف نيستم ولي با اين چهارشنبه سوري اي كه الآن برگزار مي شه مخالفم. كه مرجع عالي قدر، آيت الله مكارم شيرازي هم اون رو اعلام كردند.
در جواب كساني كه فكر مي كنند چهارشنبه سوري مربوط به ايران باستانه، بايد بگم كه چهار شنبه سوري كلاًً تاريخچه و اهداف ديگري دارد كه به شرح زير است كه به نظر من هم درسته:
چهارشنبه سوري يکی از آئينهای سالانه ايرانيان چهارشنبه سوری يا به عبارتی ديگر چارشنبه سوری است. ايرانيان آخرين سه شنبه سال خورشيدی را با بر افروختن آتش و پريدن از روی آن به استقبال نوروز می روند.
چهارشنبه سوري، يک جشن بهاري است که پيش از رسيدن نوروز برگزار مي شود.
مردم در اين روز برای دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوهايشان مراسمی را برگزار می کنند که ريشه اش به قرن ها پيش باز می گردد.
مراسم ويژه آن در شب چهارشنبه صورت می گيرد برای مراسم در گوشه و کنار کوی و برزن نيز بچه ها آتش های بزرگ می افروزند و از روی آن می پرند و ترانه (سرخی تو از من ، زردي من از تو ) می خوانند.
ظاهرا مراسم چهارشنبه سوری برگرفته از آئينهای کهن ايرانيان است که همچنان در ميان آنها و با اشکال ديگر در ميان باقی بازماندگان اقوام آريائی رواج دارد.
اما دکتر کورش نيکنام موبد زرتشتی و پژوهشگر در آداب و سنن ايران باستان، عقيده دارد که چهارشنبه سوری هيچ ارتباطی با ايران باستان و زرتشتيان ندارد و شکل گيری اين مراسم را پس از حمله اعراب به ايران می داند.
در ايران باستان هفت روز هفته نداشتيم.در ايران كهن هر يك از سي روز ماه، نامي ويژه دارد، كه نام فرشتگان است. شنبه و يکشنبه و... بعد از تسلط اعراب به فرهنگ ايران وارد شد. بنابراين اينکه ما شب چهارشنبه ای را جشن بگيريم( چون چهارشنبه در فرهنگ عرب روز نحس هفته بوده ) خودش گويای اين هست که چهارشنبه سوری بعد از اسلام در ايران مرسوم شد."
"برای ما سال ۳۶۰ روز بوده با ۵ روز اضافه ( يا هر چهار سال ۶ روز اضافه ). ما در اين پنج روز آتش روشن می کرديم تا روح نياکانمان را به خانه هايمان دعوت کنيم."
"بنابراين، اين آتش چهارشنبه سوری بازمانده آن آتش افروزی ۵ روز آخر سال در ايران باستان است و زرتشتيان به احتمال زياد برای اينکه اين سنت از بين نرود، نحسی چهارشنبه را بهانه کردند و اين جشن را با اعتقاد اعراب منطبق کردند و شد چهارشنبه سوری."
بخش كردن ماه به چهار هفته در ايران ،پس از ظهور اسلام است و شنبه و يكشنبه و دوشنبه و ........ناميدن روز هاي هفته از زمان رواج آن .شنبه واژه اي سامي ودرآمده به زبان فارسي و در اصل "شنبد" بوده است.
"سور "در زبان و ادبيات فارسيو برخي گويش هاي ايراني به معناي "جشن"،"مهماني"و "سرخ" آمده است
-
http://www.asriran.com/files/fa/news.../90574_284.gif
من یکی شخصا روزای اخر سال و به شوق رسیدن چهارشنبه سوری سر میکنم.
البته بطور کاملا رسمی.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
amaterasu
من با خود چهارشنبه سوري مخالف نيستم ولي با اين چهارشنبه سوري اي كه الآن برگزار مي شه مخالفم. كه مرجع عالي قدر، آيت الله مكارم شيرازي هم اون رو اعلام كردند.
در جواب كساني كه فكر مي كنند چهارشنبه سوري مربوط به ايران باستانه، بايد بگم كه چهار شنبه سوري كلاًً تاريخچه و اهداف ديگري دارد كه به شرح زير است كه به نظر من هم درسته:
چهارشنبه سوري
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
amaterasu
يکی از آئينهای سالانه ايرانيان چهارشنبه سوری يا به عبارتی ديگر چارشنبه سوری است. ايرانيان آخرين سه شنبه سال خورشيدی را با بر افروختن آتش و پريدن از روی آن به استقبال نوروز می روند.
چهارشنبه سوري، يک جشن بهاري است که پيش از رسيدن نوروز برگزار مي شود.
مردم در اين روز برای دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوهايشان مراسمی را برگزار می کنند که ريشه اش به قرن ها پيش باز می گردد.
مراسم ويژه آن در شب چهارشنبه صورت می گيرد برای مراسم در گوشه و کنار کوی و برزن نيز بچه ها آتش های بزرگ می افروزند و از روی آن می پرند و ترانه (سرخی تو از من ، زردي من از تو ) می خوانند.
ظاهرا مراسم چهارشنبه سوری برگرفته از آئينهای کهن ايرانيان است که همچنان در ميان آنها و با اشکال ديگر در ميان باقی بازماندگان اقوام آريائی رواج دارد.
اما دکتر کورش نيکنام موبد زرتشتی و پژوهشگر در آداب و سنن ايران باستان، عقيده دارد که چهارشنبه سوری هيچ ارتباطی با ايران باستان و زرتشتيان ندارد و شکل گيری اين مراسم را پس از حمله اعراب به ايران می داند.
در ايران باستان هفت روز هفته نداشتيم.در ايران كهن هر يك از سي روز ماه، نامي ويژه دارد، كه نام فرشتگان است. شنبه و يکشنبه و... بعد از تسلط اعراب به فرهنگ ايران وارد شد. بنابراين اينکه ما شب چهارشنبه ای را جشن بگيريم( چون چهارشنبه در فرهنگ عرب روز نحس هفته بوده ) خودش گويای اين هست که چهارشنبه سوری بعد از اسلام در ايران مرسوم شد."
"برای ما سال ۳۶۰ روز بوده با ۵ روز اضافه ( يا هر چهار سال ۶ روز اضافه ). ما در اين پنج روز آتش روشن می کرديم تا روح نياکانمان را به خانه هايمان دعوت کنيم."
"بنابراين، اين آتش چهارشنبه سوری بازمانده آن آتش افروزی ۵ روز آخر سال در ايران باستان است و زرتشتيان به احتمال زياد برای اينکه اين سنت از بين نرود، نحسی چهارشنبه را بهانه کردند و اين جشن را با اعتقاد اعراب منطبق کردند و شد چهارشنبه سوری."
بخش كردن ماه به چهار هفته در ايران ،پس از ظهور اسلام است و شنبه و يكشنبه و دوشنبه و ........ناميدن روز هاي هفته از زمان رواج آن .شنبه واژه اي سامي ودرآمده به زبان فارسي و در اصل "شنبد" بوده است.
"سور "در زبان و ادبيات فارسيو برخي گويش هاي ايراني به معناي "جشن"،"مهماني"و "سرخ" آمده است
منبع ؟!
-
من کاری به گذشته ندارم . اما به نظر بنده و به دور از هر تعصبی ، چهارشنبه سوری فعلی که تو کشور ما و بین مردم رایجه کاملا خرافاته . . .
-
به نظر من چهارشنبه سوری مثل نوروز یکی از رسوم ایرانیهاست ........
ما که اینجا انطوری که تعریف میکنن قبلا با قاشق زنی و .... همراه بوده و خانواده ها و مخصوصا همسایه ها در کنار هم این مراسم رو اجرا میکردن........
بنابراین به نظر من بهتره به جای حذف این رسم ، یک فرهنگ سازی دوباره کنن ....... با نشان دادن اجرای این آیین توسط گذشتگان ، نظر فعلی رو تغییر بدن.......
چون من به شخصه تنها چیزی که راجع به چهارشنبه سوری از تلویزیون می بینم دست و صورت سوخته آدمهاست .....[negaran]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
k a v i a n
من کاری به گذشته ندارم . اما به نظر بنده و به دور از هر تعصبی ، چهارشنبه سوری فعلی که تو کشور ما و بین مردم رایجه کاملا خرافاته . . .
خرافه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
چهار شنبه سوری فعلی همش با مواد منفجره عهد هیتلری برگزار نمیشه . در بسیاری از روستاها این رسم کهن ایرانی درست و حسابی اجرا میشه نه اینکه شروعش با پرتاب v-2 باشه و اخرش هم با امبولانس !
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
K A V I A N
سلام جناب کاویان
دقیقا حق با شماست چهارشنبه سوری فعلی کاملا دور از منطق هست ..
چون در هیچ کدوم از اداب و رسوم گذشته این مراسم ترقه و مردم آزاری و فشفشه بازی و .....نداریم .
متاسفانه امروزه مراسم اصلی برگزار نمیشه ....
ولی هنوزم در شهرهای کوچک و روستاها مراسم به قوت خودش باقی هست و ترقه بازی و مردم ازاری وارد نشده ...
ولی هر رسمی و ادابی در ایران دارای تاریخچه دقیق و خوبی هست و هرگز مردم ازاری و ...درشون نبوده
متاسفانه فعلا مراسم مندراوری جایگزین مراسم اصلی شده .
-
من یه سوالی برام پیش اومده خب کی این مواد محترقه رو از چین وارد می کنه؟؟؟؟؟؟
راستی تعداد آمبولانسها زیاد نیست و ممکنه بیش از 15 دقیقه آمدنشون طول بکشه
پس کمکهای اولیه رو بیاموزید و حتما به 115 هم زنگ بزنید.
-
به نام او
تا جایی که من میدونم اسلام دینی نیست که خط بطلان بر رسوم بگذاره.
چون چیزی که تو مراسمها وجود داره همدلی است.
اما بر همه واضحه که خوشی ما نباید خوشی دیگری رو نابود کنه.
اگه من عشق نارنجکم خب هستم اون طفل معصومی که چشمش رو از دست میده چی...
اون خانوم پیری که سکته قلبی میکنه چی و اصلا یه کسی که حالشم خوبه ولی شب نمیتونه راحت بخوابه چی؟
و متاسفانه همه میدونیم که سنت ما این نبوده و سنن ایرانی همه برپایه خرد نهادینه شدن.
پس مشکل چیه؟؟
مشکل اینه که من و شمایی که اینارو میدونم فردا تو خیابون میریم و یه چند تا ترقه میزنیم و سنت رو فراموش میکنیم.
پس به جای حذف مراسم خودمون به شخصه! سنت خردمندانه برگزار کنیم...
4 شنبه سوری ایرانی است 4 شنبه سوزی فتنه است!:دی
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
باستان شناس
مطمنا این رسم زیبا مراسمش همیشه مشخص بوده است ولی متاسفانه ما عادت داریم هر چیزی که خودمون دوست داریم برداشت کنیم .
مراسم چهار شنبه سوری به شخصه تاپیک های بسیاری در مورد ایجاد کردم و توضیح دادم .
اگر واقعا فرهنگ و نمود و سمبل واقعی این مراسم توسط دولتمردان برای مردم باز نمایی و اموزش داده میشد
هرگز به ترقه بازی و این موارد ختم نمیشد .
از ماست که بر ماست !
مطمنا بسیاری نیز خوشنود هستن که این مراسم در محاصره آتش بازی و ترقه بازی قرار بگیره
تا بتوانند بگن مراسم چهارشنبه سوری ...
بدعت هست و این اشتباه است .
اگر خود ما از مراسم واقعا ایرانی ها آگاه باشیم هرگز به خودمون اجازه نمیدم بگیم بدعت و یا خرافات
و ایرانی بودن خودمون زیر سوال ببریم!
کاملا با نظر شما موافقم
بله به جای ااینکه بگین این امور بدعت است و همین طور ی چیزی بدعت بشه و چیزی خوب
دیگر چی میشه کرد
نقل قول:
من در کل با این موضوع مخالفم
من بشتر از هرکسی عاشق و کشته این دو بزرگوار هستم ولی بخدا هیچوقت ایشان هم راضی نیستن که اینچنین به خود ضربه بزنید
من اهل تسنن هستم.
ا
-
راستش ژنرال جان با اون نارنجکایی که من گرفتم و ترقه ها فکر کنم بشه مثل بمب هسته ای حداقل یک شهر رو فرستاد هوا [nishkhand]
ولی کلا هیچ وقت شب چهارشنبه سوری این کارو نمی کنم فقط مثل رسوم قدیم بپر بپره بازی میکنم
-
چهارشنبه سوری یا چهارشنبه سوزی
مسئله این است......
جوونا دنبال چیزای جدیدن،اگه واسه این خواستشون تفکر مناسبی نشه،معلومه که به این کارا رو میارن
فرهنگ مناسبی باید به وجود بیاد که چیزای خوب جایگزین این تفریحات ناسالم بشه
-
-
چی میشد مثلا بجای اینکه با تانک و نارنجک و مسلسل و . . . میان اتیش بازی
همه خانواده دور هم جمع شن و برن پیک نیک بیرون یه اتیشی روشن کنن و دورش بشینن و فال حافظی و سیب زمینی اتیشی و . . .
من یکی تو بچگی یه اتیش بازی کردم جاش رو صورتم مونده دیگه واسم عبرت شده [khejalat]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
باستان شناس
[taajob] ای بابا ایشون هم که دختر از آب دراومدن!!!
[khande] فک کنم فردا پس فردا بفهمم خودمم دخترم خبر ندارم...!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
312
از انعكاس نظر مرجع محترم ومحبوب شيعيان از استارتر تاپيك ممنونم.[golrooz][tashvigh]
انشالااز ضرر زدن به خودمون پرهيز كنيم.[dooa][dooa]
خوب شد ایشون نظرشون رو گفتن وگرنه ما که هیچ وقت عقلمون به این چیزا قد نمیده!!!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
باستان شناس
نقل قول:
نوشته اصلی توسط Rez[MENTION=80088
ee;324861]
فک کنم منظور باستان شناس جون اینه که چرا همینجوری که هر سال تو تلویزیون سر و صورت سوخته نشون میدن یه بارم سر و صورت زخمی نشون ندادن بگن آدمای عاقل این چه کاریه میکنید آخه؟!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ارغنون
4 شنبه سوری ایرانی است 4 شنبه سوزی فتنه است!:دی
حتما کار آمریکا و متحدان غربیشه بازم!!!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
سهیلا.م
چهارشنبه سوری یا چهارشنبه سوزی
مسئله این است......
جوونا دنبال چیزای جدیدن،اگه واسه این خواستشون تفکر مناسبی نشه،معلومه که به این کارا رو میارن
فرهنگ مناسبی باید به وجود بیاد که چیزای خوب جایگزین این تفریحات ناسالم بشه
دقیقا مسئله همینه
اگه برای جوونا سرگرمی های سالم قرار بدن خب اونام خود آزاری ندارن که برن خودشون و دوستاشون رو منفجر کنن!!!
مثلا توی کره ی جنوبی بود فک کنم(دقیق یادم نیست) که موقع زمستون یه مکان هایی درست میکنن واسه برف بازی!
ولی خب گلوله ها رو با یه دستگاه میساختن و مکان بازی رو هم از قبل طراحی کرده بودند (با برف)
میشه گفت یه چیزی تو مایه های paintball بود ولی مدل برفیش [nishkhand]
-
بچه ها حالا به شوخی بگیریم یه ذره قضیه رو!!!!!!!!!کاتیوشا بهتره یا ککتل مولوتف؟؟؟؟؟؟؟
-
من بمب هیدروژنی رو بیشتر ترجیح میدم[tafakor]
-
نه بمب هیدروژنی که واسه من و شما نیست که؟؟!!بین ککتل مولوتف دست ساز که تخریبش در حد بنزه یا تی ان تی80 که در دسترس تره کدومو میگین؟؟؟[nishkhand]
-
اینها رو ولشون کنین .
اگه هیتلر خدابیامرز اینجا بود نه از نارنجک خبری بود و نه از مولوتف [nishkhand]
-
سلام...[golrooz]
حذف يا تحريم هر گونه جشن از سنت، تيشه ايست بر پيكر خودمون...
ترويج زير بته گرايي و بي اصل و نسبي ايست...
و مشكل از مراجع و غيره نيست...
مشكل از اشخاص تند رويي هست كه از غرض اين سوالات رو به بيت مراجع ميبرند...
هيچ آدم عاقلي هم نميگه خوبه، بريد خودتون رو بتركونيد چارشنبه...
متاسفانه سياست ما بيشتر به كل كل و روكم كني شبيه شده...
امروز امارات 50 فروند رافائل ميخره و ما دغدغمون تلاش براي حذف يا تاييد يه جشن چند هزار ساله است...
بدجور داريم به بيراهه ميريم...
شما فرض كنيد تاريخ رسمي ما شاهنشاهي بود...
و ما الان روي يه كالاي صادراتيمون مينوشتيم تاريخ توليد 2500 انقضاء 2510 و اين كالا به يه خارجي ميرسيد...
چه حسي بهش دست ميداد؟
در واقع الان مشكلات بين المللي و بيكاري و مسكن و ازدواج و فساد و قانون گريزي و كودكان كار و فقر و تورم و اينجور چيزا رو حل كرديم...
مونده چهارشنبه سوري رو هم حل كنيم و نيازمون از بهشت هم ارضاء كنيم...
مردم اگه همديگه رو منفجر ميكنن توي اين روز...
واسه مشكلات و فشارهايي هست كه توي كل سال روي هم انباشته شده و...
بلاخره اگه خيلي فشار بدي از يه جاش ميزنه بيرون...
به خدا نيازي نيست خيلي دورترا رو ببينيم...
يكم چشمامون و باز كنيم...
اميدوارم سنت هاي ما هر روز زيباتر و دوست داشتني تر و با شكوه برگزار بشه...
و نه ريشمون رو خشك كنيم و نه هم ديگه رو منفجر...
با تشكر...[golrooz]
-
|
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله ناصر مکارم شیرازی در پاسخ به سئوال یکی از شنوندگان برنامه "زمزم احکام" رادیو معارف، در پاسخ به آداب و رسوم نوروز و مراسمی که در شب چهارشنبه آخر سال برخی افراد انجام می دهند، گفت: بخشی از رسوم که در نوروز برگزار می شود بسیار خوب است و بخشی خرافی است انسان عاقل کارهای خوب را انجام می دهد و از خرافات پرهیز می کند.
وی افزود: نظافت، خانه تکانی، دید و بازدید و کمک به نیازمندان و خیلی از کارهای دیگر خوب است، اما آتش روشن کردن در چهارشنبه سوری یک بدعت خرافی است مخصوصا با گفتن این جمله که "سرخی تو از من زردی من از تو" این ها خرافات است.
استاد برجسته حوزه تصریح کرد: انسان عاقل نباید به سراغ این کارها برود مخصوصا این کار خطراتی در پی دارد. چقدر جوانان و نوجوانان چشم، صورت و عضوی از اعضای بدن خود را با این کارها از دست دادند؛ عزیزان رعایت کنند این رسم غلط را حذف کنند و آن رسوم مثبت را انجام دهند. |
................................................
هرچقدر نظافت و خانه تکانی و دید و باز دید و لطافت بهار زیباست ، اتش بازی و رعب و وحشت وسروصدا و نقص عضو و صدها دردسر دیگه زشت و زننده است
نظر ایت الله مکارم ناظر بر این موضوع است بخصوص اینکه چند ساله چهارشنبه سوری شده چهارشنبه سوزی !!
بنظرم حتی اگر 4شنبه سوری در حد یک هنجار و رسم بود باز هم لازم نیست حتما پابر جا باشه ، زمان هخامنشیان ازدواج با محارم رسم و سنت بود خب لابد اگر ادای هر سنتی لازم باشه الان هم باید ازدواج و ارتباط با محارم شایع میبود
درحالی که اینطور نیست چرا که عقل و دین و ایین چیز و دیگری میگوید
-
ما با این تفکری که شما عرض مینمایید
تاریخمون به گور بردیم و هیچی ازش نذاشتیم
نذارین این چند تا آیینی که مونده رو نابود کنیم
اگه دیدین الان به روش غلط انجام میشه چرا میخواین نابودش کنین
بهتره فرهنگ سازیش کنین
درضمن این همه مواد محترقه از کجا میاد
من و شما که نمیاریم
برن اون شخصی رو که این مواد میاد بگیر به سزای کارش برسونن
یادتون باشه اگه شخصی مریض شدش
نمیکشنش
میبرن درمانش میکنند
درسته رسممون داره سمت غلط میره
ولی باید اونو به سمت صحیح برسونیم
چهارشنبه سوری فقط آتیش و مواد منفجره نیست
اونایی که میگن چهارشنبه سوری حذف بشه برن یه تاریخ بخونن
میفهمند که فال گوش و قاشق زنی و خیلی از این کارهای دیگه هم هستش
-
سلام به همه دوستان
امیدوارم از حرفی که می زنم کسی ناراحت نشه و بهش بر نخوره .[labkhand]
اکثریت قریب به یقین گفتن که این رسم باید فرهنگ سازی بشه . من می خواستم بگم که برای فرهنگ سازی هر چیزی یا بهتر شدن وضع هر کاری یا چیزی حتما نیاز نیست که کسی بیاد و برای ما آدما فرهنگ سازیش کنه . انسان ها عقل دارند و هر چیزی رو می تونن به بهترین شکل و بهترین نوع فرهنگ در بیارن. پس بهتره که این فرهنگ سازی ها رو که فقط در موردش حرف زده می شه خودمون و از خودمون شروع کنیم و به دیگران هم اون ها رو نشون بدیم.[cheshmak][golrooz]
-
حرفتون کاملا درسته
ولی اگه دقت کرده باشین میبینین که کسانی که از این آداب و رسوم اطلاع کامل و یا حداق اطلاعاتی دارند
هیچ وقت نمیان کارهایی بکنن که فرهنگ باستانیمون زیر سوال بره
حرفتون درسته
کاملا موافقم
حالا به نظر شما چند درصد از مردم اطلاعات دقیقی از رسوم های چهارشنبه سوری دارند؟؟
ما آدمها همیشه خودمون عاقل تر و داناتر از بقیه میدونیم
خیلی هامون افکار غلطی داریم و خیلی ها افکار صحیح و درست
در ضمن این همه رسانه
حتی تو کشورهای پیشرفته دنیا برای فرهنگ سازی بهتر جامعه از رسانه ها استفاده میکنند
این همه دارن درباره فلسطین و عراق و افغانستان حرف میزنند
یک بار یه برنامه پخش کنند که از تمدن ما بگن
از فرهنگمون
از اینکه این مراسم های باستانی چطوری باید برگزار بشه
اینو بدونید وقتی به سادگی گذشته خودمونو فراموش میکنیم
مطمئنا برای آینده هم هیچ هدفی نداریم