علت اصلی ماجرای پارک آب و آتش چیست؟(با درج نظرات خوانندگان خبر)
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۶
کد خبر: ۱۷۵۵۷۴
سایت خبری تحلیلی عصر ایران
آقایان و خانم ها مسول !!!!!!! علت اصلی ماجرای پارک آب و آتش چیست؟
الان در قرن 21 ، صدها شهر در کشور ما وجود دارند که حتی یک سالن سینما هم ندارند و حتی یک بار هم یک کنسرت موسیقی در آنها اجرا نشده است!
عصرایران ؛ جعفر محمدی -
درباره ماجرای آب بازی دختران و پسران جوان در پارک آب و آتش ، حرف و حدیث های زیادی گفته شده است :
از این که «مگر اشکالی داشته کار این جوانان؟» تا « این کار طرح دشمن بوده برای از بین بردن حیا در جامعه » .
این که کدام یک از باورهای فوق ، مقرون به واقع است و کدامشان نادرست ، موضوع این بحث نیست و در جامعه ای که تکثر فکری در آن یک واقعیت است ، چنین تضادهایی قابل تصور است.
موضوع بحث حاضر ، خود ماجرای پیش آمده و نقد دیدگاه های موافقان یا مخالفان آن نیست ، بلکه ریشه یابی این ماجرا دغدغه اصلی این نوشتار است ، موضوعی که نه رسانه های دل کباب برای ارزش ها بدان پرداختند ، نه مسوولانی که همه چیز ، حتی باریدن و نباریدن باران را توطئه دشمن می دانند و نه آنانی که گفتند "مگه چیه؟!" .
واقعیت انکار ناپذیر این است که جامعه جوان ایرانی ، با کمبود شدید و جدی "تفریح" و "دلخوشی" روبروست.
شور و انرژی جوانی در جوانان ایرانی ، کمتر فرصت تخلیه در مسیرهای صحیح می یابد و این انرژی متراکم یا «در درون جوانان به توده ای از اندوه و افسردگی و ناامیدی تبدیل می شود» ، یا «در مسیر تبهکاری هایی هرز می رود که هر روز اخبارش را در صفحات حوادث روزنامه ها می خوانیم » ، یا « به شکل رفتارهای هنجارشکنانه ای مانند رانندگی های خطرناک در معابر عمومی و به خطر انداختن جان مردم نمود می یابد» ، یا «در بیهودگی های روزمره مانند ایستادن در سرکوچه ها و گز کردن خیابان ها و پارک ها سپری می شود» یا «ناگزیر در فرار از دنیای واقعی به فضای مجازی و وبگردی های سرگردان طی می شود» و نظایر این ها.
البته این بدان معنا نیست که همه جوانان این گونه اند چه آن که جوانان زیادی هم داریم که انرژی جوانی شان را در مسیر علم و هنر و ورزش و کار و تولید و ... صرف می کنند و منشأ اثر و خدمت و افتخار می شوند ؛ اما نباید به این جوانان بسنده کرد و میلیون ها جوان پرانرژی ، بی برنامه و سرخورده را فراموش کرد.
جوان امروز ما ، وقتی شغلی ندارد تا امرار معاش کند ، وقتی محدودیت های روا و ناروا ، عرصه را بر او تنگ می کنند ، وقتی اماکن تفریحی مانند ورزشگاه ها ، کلوپ های بازی ، استخرها ، سینماها و تئاترها ، کنسرت ها ، انجمن های جوانان و ... یا وجود نداشته باشند ، یا محدود باشند و یا گران و تکراری ، چه کند؟
الان در قرن 21 ، صدها شهر در کشور ما وجود دارند که حتی یک سالن سینما هم ندارند و حتی یک بار هم یک کنسرت موسیقی در آنها اجرا نشده است!
اماکن تفریحی و ورزشی هم که بسیار محدودند و غالباً گران و خارج از توان مالی خیلی از جوان ها .
حتی خیلی از شهرهایمان پارک درست و حسابی هم ندارند و اگر هم داشته باشند ، اگر دو تا جوان بخواهند قدمی در آن بزنند هیچ بعید نیست که مورد استنطاق قرار بگیرند که "اینجا چه غلطی می کنید؟"
تازه ، این ها مشکلات عمومی جوانان در حوزه تفریح و سرگرمی است و الا اگر نگاه نزدیک تری به موضوع داشته باشیم درخواهیم یافت که اوضاع دختران جوان در جامعه ایران به مراتب بدتر است ؛
دخترانی که بر خلاف برادران خودشان ، حتی اجازه رفتن تا سرکوچه را هم ندارند و خیلی هایشان افسردگی و بیماری های مفاصل و دردهای ناشی ار بی تحرکی گرفته اند ،
دخترانی که آنقدر در اجتماع غایب بوده اند که وقتی به هر دلیلی مانند ازدواج ، قبولی در دانشگاه ، مرگ پدر و ... از بند قیدهای ناروا می رهند ،
دچار افراط می شوند ،اعتمادهای نابجا می کنند ، فریب می خورند و به همان اندازه که از کنج نشینی آسیب دیده اند و بلکه بیشتر ، از حضور در جامعه ضرر می کنند و حتی گاه ضرر می رسانند.
جوان چه کند؟
از صبح تا شب چگونه وقت خود را پر کند؟ همه اش را کار کند؟
لم بدهد و تلویزیون نگاه کند؟
خیابان ها را متر کند و آمار درختان پارک ها را دربیاورد؟
پی الواطی برود؟
واقعاً چه کند وقتی مدیران جامعه ، برای اوقات فراغت او و برای هدایت انرژی متراکم جوانی اش ، هیچ فکری نکرده اند.
همه اش که نمی شود با هیات و مسجد و اعتکاف و مانند این ها به انبوه نیازهای متنوع جوانان پاسخ داد
و در تلویزیون حضور جوانان در مجلس عزاداری محرم را پخش کرد
و نتیجه گرفت که همه چیز بر وفق مراد است و نمونه اش همین حضور انبوه جوانان در مثلاً اعتکاف مسجد دانشگاه تهران.
شاید اگر نصف انرژی ای که آقایان مسوولان برای طرح هایی مانند
"گشت ارشاد" گذاشته اند برای نشاط و تفریحات سالم جوانان می گذاشتند ، اساساً نیازی به چنان طرح هایی نبود.
در فضایی که جوان از یک سو ، با محدودیت امکانات مواجه است و از سوی دیگر انواع فشارها بر او تحمیل می شود و جایگزینی هم برای محدودیت ها عرضه نمی شود ، کاملاً قابل انتظار است که یک عده از همین جوانان ، با هم قرار بگذارند که یک روز بروند در پارک آب بازی کنند .
اصلاً فرض کنیم آنهایی که می گویند این کار ، توطئه دشمنان بوده و طرحی بوده که جوانان را به بهانه آب بازی دور هم جمع کنند و اختلاط دختر و پسر را ایجاد نمایند و ... راست گفته اند ؛ در چنین حالتی باز هم برمی گردیم به مساله اصلی این بحث که لابد خلأیی در زمینه تفریح و تخلیه انرژی جوانان وجود دارد که توطئه گران می توانند بر روی آن حساب کنند!
اگر مسوولان به خود نیایند و جوانان و نیازهای آنان را به رسمیت نشناسند و بخشی از ثروت مملکت را صرف رفاه و تفریح و خنده و خوشی جوانان نکنند ، هیچ تضمینی وجود ندارد که انرژی جوانی آنها در مسیر درست به کار برود ؛ این یک واقعیت جدی است و تعارفی هم در کار نیست.
نظرات در ادامه ....
پاسخ : علت اصلی ماجرای پارک آب و آتش چیست؟(با درج نظرات خوانندگان خبر)
دوستان علاقه مند لطفاً کمی با یکی از نظریه های روانشناسی به نام تحلیل رفتار متقابل(ta) آشنا شوید و بدانید که جامعه ما از کودک درون خود به طرز وحشتناکی دور شده و با شادی و لذت بیگانه ! به نام به خطر اقتادن شئونات دینی و غیره بدون آنکه آگاه باشیم داریم دین خود را به شدت شکننده و ضعیف نمایش می دهیم و توقع داریم جوانان از دین گریزان نشوند. تو را به خدا کمی فکر کنیم، آیا دین ما اینقدر ضعیف است که با آب بازی چند تا دختر و پسر در پارکها به خطر بیافتد؟؟؟!!!!
نظر دوم
بابا همه اینا برای اینه که بگن شهردار تهران آدم خوبی نیست و نباید دفعه بعد کاندید رییس جمهوری بشه! ...
نظر سوم
اشکم در اومد خدائیش، عالی نوشتی. خدا خیرت بده
نميدونم اين مسئله بد نيست ولي تو جامعه ما بد جا افتاده و ب نظر من جنبه هم ندارن !! ولي اگه توي عکس ها نگاه کنيد چنتا پسر علامت شيطان پرستارو در اوردن خب يعني چي؟ شما فک ميکني دليل اصليش بيکاريشون؟ اينا همش شعاره ک جوونا چيکار کنن !! اينا تهران بودن آيا نميتونستن ب جا همين باهم بازي کنند(پسرا با پسرا و . . .)يا چرا دنبال ورزش هاي مهيج مث جامپينگ و پارکور و ... نرن !!؟ مگه اينا تفريح نيس؟ ;)يا مثلا دوچرخه سواري يا اسکيت ؟؟؟؟
من ک خودم ترجيح ميدم ب جا اين کارا برم دنبال ورزش هاي مهيج !
البته 20:30نشون داد گرفتنشون ![nishkhand]
این بی انصافیه که بگیم همش تقصیر جووناست.
خوب تو تهران که تفریح مردم شده یا بی خود تو خیابونا با ماشین دور زدن یا نهایتا شام رفتن بیرو غذا خوردن.
تو پارکی جایی هم میرن مخصوصا دخترا اگه وسط یه بازی ورزشی باشن سریعا اگه روسریشون یکم عقب بره یکی بهشون گیر میده!
ما خودمون تو سالن ورزشی دانشگاه دخترا داشتیم بازی میکردیم از حراست اومدن گیر دادن که چرا با صدا بازی میکنید پسر تو حیاط نشسته! بگن دخترا خفه خون بگیرن چون پسرا میشنون صداشونو زشته![taajob]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
poune
این بی انصافیه که بگیم همش تقصیر جووناست.
خوب تو تهران که تفریح مردم شده یا بی خود تو خیابونا با ماشین دور زدن یا نهایتا شام رفتن بیرو غذا خوردن.
تو پارکی جایی هم میرن مخصوصا دخترا اگه وسط یه بازی ورزشی باشن سریعا اگه روسریشون یکم عقب بره یکی بهشون گیر میده!
ما خودمون تو سالن ورزشی دانشگاه دخترا داشتیم بازی میکردیم از حراست اومدن گیر دادن که چرا با صدا بازی میکنید پسر تو حیاط نشسته! بگن دخترا خفه خون بگیرن چون پسرا میشنون صداشونو زشته![taajob]
آره اينو با پونه موافقم خدايي هرچي امکانات واسه پسرا!!! من اونروز رفتم خيابون واسه دوچرخه سواري همه ي جوري نگام ميکردن انگار قتل انجام دادم ،خب چيکار کنم فرهنگش نيس ،من نوجوون واسه تفريح سالم بايد کجا برم؟ يا مثلا ي جاهايي اينجا زدن که زمين فوتبال و واليبال و بسکته ،و همش پسرا ميان جاهارو ميگيرن نميزارن دخترا بيان يا اگه هم بريم بازي ميان مزاحمت ايجاد ميکنن !!!!
خب جناب باستان شناس من یه سوال از شما دارم...
شما فرض کن خودت یکی از همین مسئولین هستی.
چه تفریحی رو می تونی برای این انبوه جوانان فراهم کنی که الان نیست ..؟
لطفا دقیق بگو مثلا فلان کار رو بجای فلان کار و هزینه می کردم ...
ممنون
اتفاقا ما مردم باید جلوی این اقدامات بی جای مسئولین بایستیم!
این اقدامات خشن با مردم فقط از یک چیز ناشی میشه!!
از جهل!!!اگه توجه کنید اولین معترضان مراجع تقلید نبودن!!!بلکه مسئولین دستگاه حکومتی بودن که این دخالتا به انها مربوط نیست!انها با سوء استفاده از مسائل تابوی این مملکت به تحریک اذهان عمومی پرداختن تا مسئله رو به نفع خودشون بزرگ کنن تا پیش بقیه عزیزتر بشن!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
مصطفی
خب جناب باستان شناس من یه سوال از شما دارم...
شما فرض کن خودت یکی از همین مسئولین هستی.
چه تفریحی رو می تونی برای این انبوه جوانان فراهم کنی که الان نیست ..؟
لطفا دقیق بگو مثلا فلان کار رو بجای فلان کار و هزینه می کردم ...
ممنون
راستش اقا مصطفی میدونید
واقعا اگه من جای یکی از این مسولین بخصوص شهرداری شهر بودم به جای پلارکاد هایی که گاهی هزینه ساخت و بنر هایی که بعضا استفاده یک روزه نمیکردم !بلکه اون هزینه رو صرف ساخت سینما و یا حداقل تکمیل کردن بعضی تاسیساتی می کردم که نیازشون کاملا احساس میشه !
چون من خودم در جریان ادارت دولتی هستم چند وقت قبل برای یک مراسم دو روزه حدود 100 میلیون هزینه بنر هایی شد که بعد از دو روز از سطح شهر شیراز جمع اوری شد و تبدیل به یک زباله شد.....انجام شد ولی به نظر خودتون 100 میلیون رو میشد حداقل به تکمیل سینمای شهر یا تاتر شهر واگذار کرد.....[negaran]
مثلا در شهر شیراز ....زمانی که کنسرتی باشه واقعا یک سالن سرپوشیده برای این مراسم ندارد میدونید کجا برگزار میشه ؟؟؟؟[esteress]
..در حیاط مدرسه احسان یکی از مدارس غیر انتفاعی شیراز که حیاط بزرگی دارد ....[negaran]که اغلب هم وضوح صدا واقعا اذیت کننده هست.
تعدادی استخرها با کمی هزینه کمتر در دسترس جوانان قرار گرفت با همون 100 میلیون میشه واقعا یک استخر ساخت ..یا حداقل وسایل یک استخر رو مجهز کرد !خیلی ها هزینه رفتن به استخر رو ندارن !
یک زمین خاکی فوتبال رو چمن کاشت !
میشه بیلط موزه رو رایگان کرد ...اینو جدی عرض میکنم خب برای توریست ها همون مبلغ باشه ولی واقعا از دانشجویان هزینه برای بازدید از موزه و اماکن باستانی نگیرن...حداقل برای جوانان ....نه حتی بزرگسالان.....
اینطوری بازدید از موزه بیشتر میشه و سرگرمی بسیار جالبی هست واقعا میگم خیلی لذت بخش بخصوص موزه تاریخ و باستان شناسی
مثلا کارتی تهیه کنن با درصد هزینه خیلی کمتر تا همه بتونن برن باشگاه ورزشی ....
اینروزا هزینه اموزش رشته های تخصصی ورزشی هم واقعابالاست !...
مثلا کنسرت موسیقی بزارن از طرف دولت خودش با نظارت خودش ولی هزینه بیلط 60 هزار تومان نباشه کمتر باشه تا همه به جای امار درختان پارک ی شادی بدست بیاره !
خب جوان از کجا بیاره این مبلغو....[nadidan]
مسولین می توانند باعث خیرو رشد شوند با کم کردن هزینه های حداقل باشگاه های دولتی.....
من مطمنم با حداقل 100 میلیون که مطمنا برای دولت پول خرد هست میشه خیلی کارا کرد.....
من حداقل ها رو که به ذهنم الان رسید گفتم ....
بازم موردی یادم اومد ذکر می کنم...[labkhand]
[golrooz]
نقل قول:
واقعا اگه من جای یکی از این مسولین بخصوص شهرداری شهر بودم به جای پلارکاد هایی که گاهی هزینه ساخت و بنر هایی که بعضا استفاده یک روزه نمیکردم !بلکه اون هزینه رو صرف ساخت سینما و یا حداقل تکمیل کردن بعضی تاسیساتی می کردم که نیازشون کاملا احساس میشه !
چون من خودم در جریان ادارت دولتی هستم چند وقت قبل برای یک مراسم دو روزه حدود 100 میلیون هزینه بنر هایی شد که بعد از دو روز از سطح شهر شیراز جمع اوری شد و تبدیل به یک زباله شد.....انجام شد ولی به نظر خودتون 100 میلیون رو میشد حداقل به تکمیل سینمای شهر یا تاتر شهر واگذار کرد.....[negaran]
خب یعنی تهران تئاتر و یا سینما به اندازه ی کافی نداره که این جوون ها بیان پارک آب بازی کنن ؟ [tafakor]
به نظرت با راه اندازی یه سینما مشکل حل میشه ؟
نقل قول:
مثلا در شهر شیراز ....زمانی که کنسرتی باشه واقعا یک سالن سرپوشیده برای این مراسم ندارد میدونید کجا برگزار میشه ؟؟؟؟[esteress]
..در حیاط مدرسه احسان یکی از مدارس غیر انتفاعی شیراز که حیاط بزرگی دارد ....[negaran]که اغلب هم وضوح صدا واقعا اذیت کننده هست.
توی تهران که هر روز یه کنسرت توی برج میلاد برگذار میشه ...!
توی جاهای دیگه هم خیلی بیشتر برگذار میشه ... پس مشکل نباید کنسرت باشه ...
نقل قول:
تعدادی استخرها با کمی هزینه کمتر در دسترس جوانان قرار گرفت با همون 100 میلیون میشه واقعا یک استخر ساخت ..یا حداقل وسایل یک استخر رو مجهز کرد !خیلی ها هزینه رفتن به استخر رو ندارن !
ما که با دوستان هر هفته استخر میرفتیم ... با هزینه ی 8000 تومن توی تهران.
تازه قبل از عید 6000 تومن بود جدیدا 2000 تومن گرون کردن.
استخر هم ماشا الله تو تهران کم نیست که بگیم مشکل کمبود استخره .!
نقل قول:
میشه بیلط موزه رو رایگان کرد ...اینو جدی عرض میکنم خب برای توریست ها همون مبلغ باشه ولی واقعا از دانشجویان هزینه برای بازدید از موزه و اماکن باستانی نگیرن...حداقل برای جوانان ....نه حتی بزرگسالان.....
خودت که بهتر در جریانی موزه ها خالیه ... کسی هم سر نمی زنه ، قیمتشم مگه چقدره که جوون ها نتونن برن موزه ؟
نقل قول:
ن حداقل ها رو که به ذهنم الان رسید گفتم ....
بازم موردی یادم اومد ذکر می کنم...[labkhand]
خب به نظر من اینها نمی تونه دلیل چنین تجمعی باشه ...
برای این هم دلایل خودم رو دارم ...
ببین اگه این تجمع مختلط نبود و فقط پسرا یا دخترا دور هم آب بازی می کردن حق با شما بود و می گفتیم که امکانات ندارن و استخر و ... کمه.
مشکلی که ما الان داریم اینه که با عرض پوزش جوون های ما ماجرا جو شدن ...
دوستم هفته ی پیش رفته بود دوبی میگفت خدا قسمت کسی نکنه ، کم ظرفیت ترین ها ایرانی ها بودن اونجا.
درسته حجاب درست و حسابی رعایت نمیشد توسط خانم ها ولی کسی جز اتباع ایرانی بی جنبه بازی در نمیاورد ... در چند صحنه می گفت خجالت کشیدم که ایرانی هستم و اینها هم وطن های ما هستن که اینجور رفتارهای زننده رو از خودشون نشون میدن.!
اونم در جایی که حجاب معنی چندانی نداره ...
به نظر من متاسفانه جوون های ما دوست دارن ماجرا جویی کنن نه تفریح سالم.
ماجرا جویی یعنی که تلافی اینکه در مکان های ورزشی زن و مرد جدا هستن رو در جاهایی مثل پارک در بیارن..!
برای من این دلیل اصلا قانع کننده نیست که با راه اندازی باشگاه های ورزشی و ... این تجمعات که تو عرف جامعه ی ما نیست تموم بشه .!
چون این جوون ها به مکان ورزشی نیاز ندارن به ارتباط با جنس مخالف به هر قیمتی نیاز دارن...
چیزی که در خارج آزاده و اینجا نه ...
غیر از اینه ؟
اگه غیر از اینه خیلی دوست دارم اثبات کنید که منه نوعی واقعا قانع بشم.
ممنون از لطفتون [shaad]
مگه تفریحات جوونا زیاده که میگید کافیه؟
اینو بدونید هزاران تفریح وجود داره که هیچ کدومشون هم از نظر مراجع تقلید، بر ضد اسلام نیست!
1-بانجی جامپینگ
2-پرش از ارتفاع ازاد
3-مدل های رادیوکنترول(که اکثر دوستاران این تفریح دربدر زمین های مناسب برای این کار هستند!!!)
و 997 تای دیگه اگر کاربران کمک کنن کاملش میکنیم...