پاسخ : بحث داغ هفته : نخبه یعنی...
به نظر من نخبه بودن، یه چیز عجیب و غریب نیست و فرد نخبه هم آدم فضایی نیست. یه نفره که مثل بقیه است. برخی مواقع یه استعدادی هم داره که بقیه ندارند ولی همیشه این طور نیست. مثلا توی دبیرستان ما چند سال قبل از ما یه پسره بوده که ضرب چهار پنج رقمی رو ذهنی انجام می داده. این طوری می گفتن. البته دیگه هیچ اسم و رسمی هم ازش نیست. خب هر کسی این استعداد رو نداره. پس این نمی تونه تعریف درستی از نخبه باشه. به نظر من نخبگی یعنی استفاده درست و به موقع و حداکثر از حداقل امکانات در بدترین شرایط. این هم که می گن ایرانی ها نخبه اند به نظر من با این تعریف جور درمیاد. مثلا ما 8 سال در بدترین شرایط که تحریم بودیم، به عراق کمک می شد، و ... با حداقل امکانات در مقابل جهان ایستادیم.
سلام از نظر من ن نخبه یعنی نبوغ ، خ اون خودجوش ، ب اون بی ریا ، ه اون همت و از نظر من از این 5 مورد با توکل به خدا یه نخبه بدست میاد...
واقعا ................؟
نه یکم فکر کن
شاید................
نه نه بیشتر ........
نخبه ؟ کی میتونه باشه؟ چه شکلی ؟ چه طوری؟ چطوری فک میکنه؟و ...........؟
ن = نابغه
خ= خلاق
ب= باادب /درک شرایط
ه= هوشیار
ایا واقعا اینا میتونن تعریفی از نخبه باشن؟
به نظر من هرکسی سازنده زندگی خودشه وهرکسی که بهترین سازنده باشه نخبه هست
جایزه بهترین معماری زندگی مال کسی که واقعا بتونه متعالی بشه که من بهش میگم نخبه
چه از لحاظ علمی چه مالی چه معنوی[golrooz][shaad]
نخبه یعنی همه ی بچه های سایت www.njavan.com
نخبه یعنی کسی که به دونسته هاش مغرور نشه
نخبه یعنی...... کسی که باتمام وجود برای رسیدن به آرزوهاش تلاش کنه.آرزویی که توش به همه کمک کنه وهمش به نفع خودش نباشه![khejalat]
مرسی از دوست عزیزی که این تاپیک رو برایم معرفی کردند. باید خدمت دوستان عرض کنم که نخبه بودن در تعریف بنیاد ملی نخبگان ایران چنین گفته شده:
"نخبه به فرد برجسته و کارآمدی اطلاق می شود که اثرگذاری وی در تولید علم، هنر و فناوری کشور محسوس باشد و هوش، خلاقیت، کارآفرینی و نبوغ فکری وی در راستای تولید دانش و نوآوری موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و متوازن کشور گردد. احراز نخبگی افراد بر اساس آیین نامه پیشنهادی هیأت امناء و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود." - ماده 4 از فصل اول (کلیات) آیین نامه بنیاد ملی نخبگان - مصوب سال 1384
همانطور که ملاحظه می فرمایید در این تعریف به چند ویژگی مهم اشاره شده:
1-برجسته بودن - باید فرد از نظر جامعه و ترجیحاً از نظر وجهه ملی و بین المللی فردی شاخص و ممتاز باشد. (در همان رشته ای که کار می کند.) یعنی به نوعی دارای Brand یا نام مشخص مشهور باشد که دیگران بدانند که او در چه زمینه ای صاحبنظر و متخصص است.
2-کارآمد بودن - شکی نیست که مجموعه اطلاعات و دانش فرد تا به مرحله اجرا نرسد نه برای خودش و نه برای جامعه سود و منفعتی نخواهد داشت.
3-اثرگذار بودن - باید از قابلیت و توانی برخوردار باشد که در کوران مشکلات و تنگناهای اقتصادی و سیاسی بتواند طرح و ایده خود را به مرحله ظهور و بهره برداری برساند و بر کیفیت و کارایی نقطه هدف (که می تواند یک سازمان یا یک شرکت یا حتی یک گروه کوچک) تأثیر بگذارد.
4-تولید علم - اگر به فرآیند تولید دانش خوب دقت کنیم (داده ها-اطلاعات-دانش-خرد یا Data-Information-Knowledge-Wisdom) متوجه می شویم که تمامی فرآیندهای سیستماتیک موجود در جامعه باید در جهت ایجاد خروجی های مشخص که دانش و خرد می باشند قرار گیرند تا نتیجه بخش باشند.
5-تولید هنر - هنر هم به عنوان یک خروجی مهم از منظر زیبایی شناختی دارای اهمیت و ویژگی فوق العاده ای است که دانش را به زیور عاطفه و احساسات انسانی می آراید و قدرتمند می سازد.
6-هوش، خلاقیت، کارآفرینی و نبوغ فکری به عنوان مشخصه های کلیدی فکری و رفتاری یک فرد نخبه
7-رشد و توسعه علمی - رشد در یک جهت خاص و توسعه از جهاتی مشخص هر دو لازم و ملزوم یکدیگرند و قدرت اقتصادی و سیاسی یک جامعه و کشور در عرصه بین المللی مستلزم وجود چنین فرآیندی است.
8-متوازن بودن رشد و توسعه - برای گسترش کمی و کیفی ساختارهای یک جامعه باید تمامی جنبه ها به طور هماهنگ و نرمال کار کنند و رو به جلو حرکت کنند.
9-ملی گرایی یا Nationalism - شاخصه مهم رفتاری هر انسانی در جغرافیای امروز داشتن حس علاقه و وابستگی به خاک و میهن خویش است تا هم از انجام کارهایی که به زیان کشور و مردم است خودداری کند و هم با انجام رفتارهایی که موجبات رشد و تعالی در تمامی جنبه ها در کشور را فراهم می کند به رشد و تکامل خود کمکی شایان کرده باشد.
حال از نظر شخصی خودم اگر بخواهم برای نخبه تعریفی بگویم باید عرض کنم که شخصی می تواند نخبه محسوب شود که در هر حالت و شرایطی با خلاقیت و شم خویش به دنبال تغییری مثبت هر چند کوچک در جهت بهسازی و بهبود امور چه فردی چه گروهی باشد و این حالتی مقطعی است. به قول احمد شاملو که می گوید: من زمانی شاعرم که شعر می سرایم. بنابراین فردی نخبه قلمداد می شود که در آن مقطع زمانی و مکانی خاص، تغییری مثبت ایجاد کرده باشد.
با سلام به همه دوستان عزيز نخبه.از اينكه مي تونيم تو يك همچنين فضايي با هم تبادل نظر كنيم ممنون.
اگر بخواهيم به يك تعريف دقيق از نخبه بپردازيم بايستي گفت نخبه كسي است كه از استعداد ذاتي يا IQ بالايي برخوردار است و هم از هوش هيجاني يا EQ.يعني شخصي كه هم به صورت ذاتي هوش بهر بالايي داره و هم اينكه اموخته به چه نحوي از اين هوش و استعداد وجودش استفاده كنه. امروزه طبق تحقيقات ثابت شده كه با استفاده صحيح از هوش هيجاني حتي اگر از بخش كمي از هوش بهر هم استفاده كنيم مي توانيم يك نخبه باشيم. اما اگر از حداكثر ظرفيت موجود استفاده كنيم مي تونيم بشيم نخبه نخبه ها مثل انيشتين پس نخبه كسي است كه هدف والايي رو تعيين مي كنه سپس براي دستيابي به هدفش برنامه ريزي كرده و با پشتكار و تلاش و البته توكل به خداوند متعال گام در راه تعالي مي گذارد . ببخشيد كه با اين سرعت اينترنت نميشه بيشتر بحث رو باز كنيم[golrooz][golrooz][golrooz]
تعريف نخبگي تغيير ميكند/ شاخصهاي جديد شناسايي نخبگانعضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي از تغيير تعريف نخبگي در سند راهبردي نخبگان خبر داد و گفت: مسئولان بنياد ملي نخبگان قول داده اند كه پيشنويس سند راهبردي امور نخبگان را در هفته جاري به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارائه دهند.دكتر منصور كبگانيان افزود: اين پيشنويس داراي چند ويژگي است كه اتخاذ رويكردهاي متفاوت نسبت به اسناد مشابه، از ويژگيهاي آن است.وي يادآور شد: در اين سند در بحث تعريف نخبه علاوه بر موضوع استعداد، موضوع تخصص و اثربخشي درنظر گرفته شده و استعداد تنها گام اول محسوب مي شود و به تنهايي كافي نيست.دكتر كبگانيان خاطرنشان كرد: در واقع موضوع برچسب زني در اين سند مورد توجه قرار گرفته است. به اين معني كه به كسي گفته نمي شود كه تمام عمر نخبه هستي بلكه به او گفته مي شود كه شما يك استاد برجسته و يا محقق نخبه در حوزه تخصصي خودتان هستيد.وي اضافه كرد: بسياري از نخبگان خود در را معرض ساختارهاي شناسايي نخبگان قرار نمي دهند از همين رو راهكار شناسايي نامحسوس اين افراد هم در سند نخبگان ديده شد.عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: يك ويژگي ديگر اين سند اين است كه سه مرحله براي نخبگي و احراز آن تعيين شده است. قدم اول هوش و استعداد، قدم دوم خبرگي و كاركردهاي علمي پژوهشي فرد است و در قدم سوم نيز تاثيرگذاري و اثربخشي فرد در مجموعه علمي و پژوهشي و فرهنگي بررسي مي شود.وي تاكيد كرد: اين سه مرحله حلقه نخبگي را تكميل مي كند و به اين ترتيب تمام فرآيندي كه لازم است تا يك نخبه شناسايي شود در سند ديده شده است.دكتر كبگانيان تاكيد كرد: اين سند در ۷ فصل، ۹ راهبرد ملي و۶۸ اقدام ملي با ساختار نقشه جامع ععلمي كشور هماهنگ و در راستاي اين سند بالادستي است.