-
پاسخ : پاسخ به سوالات شرعي
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Sartip Dadbin
ببخشید پس ما چه کنیم
(پوزش ) حالا ادراره اثراتش پاک نشده و احتمالا چند قطره میخوره به لباسه[nadidan] اونو چیکار کنیم یعنی اگه ولش کنم خشک بشه دیگه مشکلی که نداره![negaran]
در صورتی که یقین به نجس شدن داشته باشیم نمیشه با اون لباس نماز خوند
اگر امکان شستن هست و لو اینکه در آخر وقت باید صبر کنه
اگر امکان شستن لباس نیست ولی امکان تعویضش هست تا با لباس دیگری نماز بخونه ..باید همین کار رو بکنه
اگر هیچ لباس دیگری نیست و امکان شستن هم تا اخر وقت نماز فراهم نیست باید نماز رو بدون اون لباس بخونه
چون برای آقایون در صورت وجود شرایط (عدم وجود نامحرم و وجود شرایط عرفی) با حداقل لباس هم میشه نماز خوند (این برای شرایط اضطراریه)
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mamadshumakher
سلام مهدی جان.یه سوالی واسم پیش اومد
کشور ما حجاب رو در راس پوشش داره.ولی تعداد زیادی از فیلمای خارجی در تلویزیون دیده میشه.سر لخت و استین کوتاه دیدیم خانم هارو ولی گاهی در مسابقات تماشاگران رو ساسنسور میکنند؟
علت این کار چیست؟
چه فوایدی دارد؟
سلام محمد جان
اینکه در این کار چه فایده ای هست رو باید از صدا و سیما پرسید..
چون اخیرا مراجع تقلید هم به بعضی از فیلمهایی که پخش میشه و رویکردی که هست اعتراض کرده اند و اینه چرا به بحث پوشش بی اهمیتی میشه...
-----
اما مسئله بعدی که در پاسخ این استفتائات رو تقدیم می کنم ( از مقام معظم رهبری حفظه الله )
س 1183: نگاهکردن به تصوير زن نامحرم و بدون پوشش چه حکمى دارد؟ نگاهکردن بهصورت زن در تلويزيون چه حکمى دارد؟ آيا بين زن مسلمان و غيرمسلمان و بين پخش آن بهطور مستقيم و يا غير مستقيم تفاوتى وجود دارد؟
ج: نگاهکردن به تصوير زن نامحرم، حکم نگاهکردن به خود زن نامحرم را ندارد، بنا بر اين اگر نگاه از روى لذّت نبوده و خوف افتادن به گناه نباشد و تصوير هم متعلّق به زن مسلمانى که بيننده آن را مىشناسد نباشد، اشکال ندارد و بنا بر احتياط واجب نبايد به تصوير زن نامحرم که بهطور مستقيم از تلويزيون پخش مىشود، نگاه کرد ولى در پخش غيرمستقيم تلويزيونى اگر ريبه و خوف افتادن به گناه نباشد، نگاهکردن اشکال ندارد.
س 1184: مشاهده برنامههاى تلويزيونى که از ماهواره دريافت مىشوند، چه حکمى دارد؟ اگر ساکنان استانهاى مجاور دولتهاى خليج فارس برنامههاى تلويزيونى آن دولتها را مشاهده کنند، حکم آن چيست؟
ج: از آنجا که برنامههايى که توسط ماهوارههاى غربى پخش مىشوند و همچنين برنامههاى تلويزيونى بيشتر دولتهاى مجاور، دربردارنده آموزش افکار گمراهکننده و تحريف حقايق و لهو و فساد هستند و غالباً مشاهده آنها باعث گمراهى و فساد و ارتکاب کارهاى حرام مىگردد، بنا بر اين دريافت و ديدن آنها جايز نيست.
س 1188: آيا ديدن تصاوير زنان برهنه و نيمه برهنه در فيلمهاى سينمايى و غير آن، در صورتى که آنان را نشناسيم، جايز است؟
ج: نگاهکردن به فيلمها و تصاوير، حکم نگاهکردن به اجنبى را ندارد و در صورتى که از روى شهوت و ريبه نباشد و مفسدهاى هم بر آن مترتب نشود، شرعاً اشکال ندارد ولى با توجه به اينکه ديدن تصوير برهنهاى که شهوت برانگيز است، غالباً از روى شهوت بوده و به همين دليل مقدمه ارتکاب گناه مىباشد، بنا بر اين ديدن آنها حرام است.
-
نقل قول:
بنا بر احتياط واجب نبايد به تصوير زن نامحرم که بهطور مستقيم از تلويزيون پخش مىشود، نگاه کرد
یعنی منظورت همون پخش زنده هست؟
یعنی دیدن یک مستند که مثلا با یک زیست شناس که سطح پوشش با توجه به کشور و همچنین هوای گرم اونجا هست مصاحبه میشه اگه پخش زنده باشه نباید دید اونوقت اگه تکرارش باشه عیبی نداره؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mamadshumakher
یعنی منظورت همون پخش زنده هست؟
یعنی دیدن یک مستند که مثلا با یک زیست شناس که سطح پوشش با توجه به کشور و همچنین هوای گرم اونجا هست مصاحبه میشه اگه پخش زنده باشه نباید دید اونوقت اگه تکرارش باشه عیبی نداره؟
بله پخش زنده.
ببین اصل اینه که بر نگاه کردن به تصویر یا فیلم زنده یا غیر زنده ... فسادی مترتب نشه. حالا اگر فرض بگیریم بیننده نیت نادرستی داره اینجا دیگه فرقی بین مستقیم و غیرمستقیم و عکس و فیلم و مسلمان و غیر مسلمان نداره.
نسبت به مسلمانان و مومنین چون خداوند اجر و قرب معنوی و احترام بیشتری براشون قائل هست حکم کمی سخت تره. اونم از این جهت که نگاه کردن به تصویر یا فیلم زن مسلمان علاوه بر اینکه قصد و نیت گناه نباید باشه احتیاط هم کردن که بصورت زنده نباشه که این احترام و اجر و قرب بیشتری رو شامل حال اون شخص می کنه.
البته بحث در مستقیم و غیر مستقیم احتیاطی هست یعنی فتوا نیست.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
سلام
در اين بخش دوستان مي توانند سوالات شرعي خودشون رو بپرسن و ما هم در اسرع وقت پيگيري كنيم.
با تشكر
سلام
شماره یا منبعی رو برا استخاره میتونین معرفی کنین؟
ممنون از لطفتون
-
نقل قول:
نگاه کردن به تصویر یا فیلم زن مسلمان علاوه بر اینکه قصد و نیت گناه نباید
اگه نامسلمان بود چی؟
حالا اگه یک مسلمان بره خارج از کشور و بین اون افراد چی؟عیبی نداره؟چون تمام اون صحنه هارو از نزدیک و زنده میبینه.اونجا زمینه منحرف شدن فکرش در بین اون مردم به وجود نمیاد؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
zoh_reh
سلام
شماره یا منبعی رو برا استخاره میتونین معرفی کنین؟
ممنون از لطفتون
اساتید و علمائی که اهل استخاره گرفتن هستند زیادن
اما اجازه ندارم که شماره شون رو پخش کنم
دو تا شماره که 118 قم هم داره و زیاد مطرح میشه رو براتون خصوصی ارسال می کنم.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mamadshumakher
اگه نامسلمان بود چی؟
حالا اگه یک مسلمان بره خارج از کشور و بین اون افراد چی؟عیبی نداره؟چون تمام اون صحنه هارو از نزدیک و زنده میبینه.اونجا زمینه منحرف شدن فکرش در بین اون مردم به وجود نمیاد؟
محمد جان همانطور که از استفتائات هم مشخصه این رو کلی میگم : در هر شرایطی در نگاه کردن مهم اینه که مفسده و گناهی نداشته باشه.
حالا شما (در مورد غیر مسلمان) هر شرایطی رو که مطرح کنی اگر واقعا مفسده و گناه و حرامی در بر نداشته باشه مشکلی نیست.
در مورد سوال دوم
اینکه شخص مسلمان بخواد صحنه ای رو که می دونه گناه هست نگاه نکنه دست خودشه. و باید سعی کنه که نگاه نکنه. حالا اگر به دلیل ضرورتی در شرایطی است که اطرافش این مسائل هست و او هم سعی می کنه که به این مسائل توجهی نداشته باشه ، تا جایی که دست خودش هست و نگاه نمی کنه مشکلی نیست. یعنی اگر ناخواسته نگاهش افتاد اما نگاهش رو ادامه نداد اشکالی نداره.
بله زمینه انحراف هست. یک مسلمان باید تا جایی که می تونه زمینه ایجاد فساد و انحراف رو برای خودش فراهم نکنه. اما اگر فرض این باشه که مجبوره به هر دلیلی به کشورهایی بره که از نظر ظاهری وضع مناسبی ندارند اونجا باید تمام توانش این باشه که توجهی نداشته باشه به اون تفصیلی که عرض کردم.
-
ببخشید در همون بحث ( ا د ر ا ر)
شما گفتین که اگه چند قطره بریزه رو لباس دیگه نجسه و باید درش بیارین و بخونین(پوزش جلو 100-200 نفر چطور اینکارو بکنم)
میگم نمیشه جای اون چند قطره رو یه آبی زد(لباسه تو تن باشه بعد یه کم آب بزنیم به قطره های ا د ر ا ر
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Sartip Dadbin
ببخشید در همون بحث ( ا د ر ا ر)
شما گفتین که اگه چند قطره بریزه رو لباس دیگه نجسه و باید درش بیارین و بخونین(پوزش جلو 100-200 نفر چطور اینکارو بکنم)
میگم نمیشه جای اون چند قطره رو یه آبی زد(لباسه تو تن باشه بعد یه کم آب بزنیم به قطره های ا د ر ا ر
سلام
بنده هم اول همین رو خدمتتون عرض کردم
یعنی بصورت مرحله به مرحله توضیح دادم که :
نقل قول:
در صورتی که یقین به نجس شدن داشته باشیم نمیشه با اون لباس نماز خوند
اگر امکان شستن هست و لو اینکه در آخر وقت باید صبر کنه
اگر امکان شستن لباس نیست ولی امکان تعویضش هست تا با لباس دیگری نماز بخونه ..باید همین کار رو بکنه
اگر هیچ لباس دیگری نیست و امکان شستن هم تا اخر وقت نماز فراهم نیست باید نماز رو بدون اون لباس بخونه
چون برای آقایون در صورت وجود شرایط (عدم وجود نامحرم و وجود شرایط عرفی) با حداقل لباس هم میشه نماز خوند (این برای شرایط اضطراریه)
خوب حالا اگه موقعیت این هم نیست و میدونه که تا آخر وقت نه آب گیرش میاد که لباسش رو بشوره و نه لباس دیگری داره و نه می تونه بدون اون لباس نماز بخونه... در اینصورت با همون لباس مجبوره که نمازش رو بخونه.
اما اینکه لباسی که با بول نجس شده رو چجوری میشه پاک کرد:
اولین و بهترین راه اینه که یک بار با آب کر (kor) اون محلی رو که نجس شده، بشورند.
اگر آب کر نبود با آب قلیل سه بار شسته بشه پاک میشه.
تمام بحثهای قبلی مون هم سر این بود که آبی برای شستن لباس نیست. اما اگر اینقدری که عرض کردم آب هست، باید لباس شسته بشه.
-
سلام و عرض احترام خدمت آقای مهدوی عزیز
از حضورتو سوال داشتم که حکم یه شیء گرانبهایی رو که پیدا میکنیم چی هستش؟
البته با توضیحات ذیل مطلب:
بنده قبلا از کسانی که اطلاعاتی در این زمینه داشتم پرس و جو کردم و جوابهاشونو خدمتتون ارائه میدم فقط از شما میخوام که درستی و نادرستی مطالب رو برای بنده مشخص کنید یا اگر مشکلی داره تصحیح فرمایید
بنده حدود دو سال پیش گردنبند طلایی به دستم رسیده از کسی با عنوان اینکه این گردنبند رو داخل خیابان پیدا کرده
اون زمان با پیگیری که داشتم گفتند که باید تو محل مورد نظر پرس و جو کنم و به طلافروشی ها و مغازه ها مراجعه کنم تا اگر کسی با این عنوان به کسی سپرده باشه که چیزی گم کرده مشخص بشه و شاید بر حسب این کار لصاحب گردنبند پیدا بشه و اگر مالک پیدا نشد شیء رو تا دو سال نزد خودم نگه دارم تا اون زمان اگر صاحبی نداشت و مطمئن شدم گم کرده ی مال ازش ناامید شده اون رو بفروشم و به فقیر و مستمند بدم به نیت مالک
اصلا چنین حکمی در این زمینه صحت داره یا خیر؟
اگر صحت داره که بعد از دو سال ه مال ارزشش بالا پایین شده چی؟
مشکلی پیش نمیاد؟
حکم این دو سال چی میشه؟
خیلی برام سخت شده حل این مشکل لطفا کمک کنید
ممنونم از حضور شما[golrooz]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Dorna dordone
بنده قبلا از کسانی که اطلاعاتی در این زمینه داشتم پرس و جو کردم و جوابهاشونو خدمتتون ارائه میدم فقط از شما میخوام که درستی و نادرستی مطالب رو برای بنده مشخص کنید یا اگر مشکلی داره تصحیح فرمایید
بنده حدود دو سال پیش گردنبند طلایی به دستم رسیده از کسی با عنوان اینکه این گردنبند رو داخل خیابان پیدا کرده
اون زمان با پیگیری که داشتم گفتند که باید تو محل مورد نظر پرس و جو کنم و به طلافروشی ها و مغازه ها مراجعه کنم تا اگر کسی با این عنوان به کسی سپرده باشه که چیزی گم کرده مشخص بشه و شاید بر حسب این کار لصاحب گردنبند پیدا بشه و اگر مالک پیدا نشد شیء رو تا دو سال نزد خودم نگه دارم تا اون زمان اگر صاحبی نداشت و مطمئن شدم گم کرده ی مال ازش ناامید شده اون رو بفروشم و به فقیر و مستمند بدم به نیت مالک
مشکلی پیش نمیاد؟
حکم این دو سال چی میشه؟
سلام و خسته نباشید و عرض ادب و احترام خدمت شما
بله . برای اشیاء گمشده این حکم هست که وقتی ارزشش زیاد باشه تا دوسال در محلی که پیدا شده اعلام میشه (به همون صورتی که گفته شده) و بعد از ناامیدی از اینکه صاحبش پیدا بشه , با اجازه حاکم شرع فروخته میشه و پولش به نیازمند داده میشه.
این موارد رو باید انجام داد:
- اعلام تا 2 سال
- بعد از ناامیدی از پیدا شدن صاحب مال با اجازه حاکم شرع فروختن
- و با اجازه حاکم شرع به مستمند نیازمند دادن...
در اینصورت شما نسبت به رشد مالی این گردنبند یا کم شدن قیمتش ضامن نیستید مگر اینکه شما در این گردنبند تصرفی کرده باشید که موجب کم شدن یا زیاد شدن قیمت شده باشه. اگر هیچ تصرفی نکردید و هیچ کوتاهی هم در نگهداری انجام نشده ضامن چیزی از این جهت نیستید.
اگر صاحب مال بعد از اینکه مال با شرایط فوق و با اجازه حاکم شرع فروخته شد, پیدا شد شما ضامن نیستید و در صورت راضی نشدن صاحب مال به حاکم شرع مراجعه می کنید.
این اصل حکم بود حالا اگر شرایط خاص دیگری داره می تونید تا ببینیم چه باید کرد.
موفق باشید[golrooz]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Dorna dordone
مشکلی پیش نمیاد؟
حکم این دو سال چی میشه؟
ولی یک نکته :
اکر چیزی پیدا کردید اصلا برش ندارید
-
یه سوالی من داشتم :
برای انتخاب مرجع تقلید که باید دو نفر عادل داشته باشیم . ما این دو نفرو از کجا پیدا کنیم ؟؟؟؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
سلام و خسته نباشید و عرض ادب و احترام خدمت شما
بله . برای اشیاء گمشده این حکم هست که وقتی ارزشش زیاد باشه
تا دوسال در محلی که پیدا شده اعلام میشه (به همون صورتی که گفته شده) و بعد از ناامیدی از اینکه صاحبش پیدا بشه , با اجازه حاکم شرع فروخته میشه و پولش به نیازمند داده میشه.
این موارد رو باید انجام داد:
- اعلام تا 2 سال
- بعد از ناامیدی از پیدا شدن صاحب مال با اجازه حاکم شرع فروختن
- و با اجازه حاکم شرع به مستمند نیازمند دادن...
در اینصورت شما نسبت به رشد مالی این گردنبند یا کم شدن قیمتش ضامن نیستید مگر اینکه شما در این گردنبند تصرفی کرده باشید که موجب کم شدن یا زیاد شدن قیمت شده باشه. اگر هیچ تصرفی نکردید و هیچ کوتاهی هم در نگهداری انجام نشده ضامن چیزی از این جهت نیستید.
اگر صاحب مال بعد از اینکه مال با شرایط فوق و با اجازه حاکم شرع فروخته شد, پیدا شد شما ضامن نیستید و در صورت راضی نشدن صاحب مال به حاکم شرع مراجعه می کنید.
این اصل حکم بود حالا اگر شرایط خاص دیگری داره می تونید تا ببینیم چه باید کرد.
موفق باشید[golrooz]
سلام مجدد خدمت جناب مهدوی عزیز
فرا رسیدن ماه فضیلت و برکت رو خدمتتون تبریک میگم[golrooz]
طاعات و عباداتتون قبول درگاه حق انشاالله...
بسیار ممنونم از پاسخگویی شما ..
تنها سوالی که در رابطه با موضوع مطرح شده دارم از خدمتتون اینه که:
اگر بعد از ناامید شدن از پیدا کردن مالک تصمیم به فروش و بخشیدن بهای مال به مستمند داشته باشیم
آیا حکم خاصی در مورد چگونگی این موضوع وجود داره؟
توضوح اینکه : "بر فرض مثال اگر فرد مستمندی رو بشناسه از نزدیکان خودش که با بحران شدید روبرو باشه آیا جایز هست که کمک مالی رو به ایشون منتقل کنه؟ یا اینکه باید فردی که مال بهش تعلق میگیره ناشناخته باشه؟"
آیا مشه که اون بها رو در ازای بدهی یک شخص پرداخت یا شرایط و ضوابط تعیین شده و خاصی برای موضوع وجود داره؟
باز هم ممنونم از همکاری شما[golrooz][golrooz]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
مهندس نوجوان
ولی یک نکته :
اکر چیزی پیدا کردید اصلا برش ندارید
ممنونم از مهندس نوجوان عزیز
کم و بیش این گفته ی شما رو شنیدم اما به نظر بنده دیدن هر مال یا چیز ارزشمندی یه مسئولیت بزرگ رو در پی داره...
اگر چه خود بنده هم تا جایی که شرایط ایجاب میکنه از این کار امتناع میکنم...
شاد باشی دوست من[golrooz]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
اسپوتنیک
یه سوالی من داشتم : برای انتخاب مرجع تقلید که باید دو نفر عادل داشته باشیم . ما این دو نفرو از کجا پیدا کنیم ؟؟؟؟
برای کسانی که نسبت به مراجع تقلید هیچ شناختی ندارند توصیه شده که اگر دونفر عادل فردی از مراجع رو معرفی کرد میشه اعتماد کرد و مشکلی نیست.این دونفر عادل می تونند دو نفر مومنی باشند که شما انها رو میشناسید و می دونید که اهل گناه و معصیت و دروغ نیستند. البته این نکته رو بگم که الان که جامعه مدرسین اسامی مراجع تقلید رو منتشر می کنه ، شما هر کدوم از مراجعی رو که جامعه مدرسین معرفی کرده انتخاب کنید مشکلی نیست و نیاز به تحقیق بیشتر نیست.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Dorna dordone
سلام مجدد خدمت جناب مهدوی عزیزفرا رسیدن ماه فضیلت و برکت رو خدمتتون تبریک میگم[golrooz]طاعات و عباداتتون قبول درگاه حق انشاالله...بسیار ممنونم از پاسخگویی شما ..تنها سوالی که در رابطه با موضوع مطرح شده دارم از خدمتتون اینه که:اگر بعد از ناامید شدن از پیدا کردن مالک تصمیم به فروش و بخشیدن بهای مال به مستمند داشته باشیمآیا حکم خاصی در مورد چگونگی این موضوع وجود داره؟توضوح اینکه : "بر فرض مثال اگر فرد مستمندی رو بشناسه از نزدیکان خودش که با بحران شدید روبرو باشه آیا جایز هست که کمک مالی رو به ایشون منتقل کنه؟ یا اینکه باید فردی که مال بهش تعلق میگیره ناشناخته باشه؟"آیا مشه که اون بها رو در ازای بدهی یک شخص پرداخت یا شرایط و ضوابط تعیین شده و خاصی برای موضوع وجود داره؟باز هم ممنونم از همکاری شما[golrooz][golrooz]
سلام علیکم بنده هم فرارسیدن ماه میهمانی خدا رو به شما تبریک میگم طاعات و عبادات شما هم مقبول درگاه احدیت انشاالله خواهش می کنم در مورد فروش همونطور که خدمتتون عرض کردم باید با اجازه حاکم شرع باشه. یعنی مرجع تقلید شما. باید با مشورت مرجع تقلید اجازه بگیرید که بعد از فروش پولش رو به مستمندی که می شناسید بدید (نیاز نیست که مستمند ناشناس باشه) اگر اجازه داده شد می تونید اقدام کنید و اگر اجازه ندهند نهایتا مال پیدا شده رو تحویل دفتر مرجع تقلید میدید و رسید دریافت می کنید که اگر احیانا صاحبش پیدا شد به اونجا ارجاع داده بشه . و اینجوری تکلیف از شما برداشته میشه. موفق باشید
-
اگر یه مدت خیلی کوتاه مثل 20 ثانیه یا 30 ثانیه بعد از اذان صبح چیزی بخوریم روزه باطل شده ؟؟
-
سلام
اگه فردی بخواد مرجع تقلیدش رو عوض کنه باید چیکار کنه؟
مثلا من مرجع تقلیدم آیت ا.. وحیدخراسانی هستش و بنظرم آیت ا.. خامنه ای نسبت به ایشون عالم تر هستن...
در ضمن من در سن نه سالگی بدون هیچ شناختی از پدرم تقلید کردم در حالی که اصلا درک درستی از انتخاب مرجع تقلید نداشتم!
خب تکلیف چیه؟!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ΜαsοοD
اگر یه مدت خیلی کوتاه مثل 20 ثانیه یا 30 ثانیه بعد از اذان صبح چیزی بخوریم روزه باطل شده ؟؟
سلام.
اگر مطمئن هستید که وقت اذان شده و می خورید - یعنی با آگاهی به اینکه الان نباید بخورید و اینکه روزه باطل میشه - روزه باطل هست.
اما اگر نمی دونستید حکمش رو و خوردید و فکر می کردید که اشکالی نداره - در اینصورت روزه باطل نیست.
البته اینجا علما می فرمایند که اگر در ندانستن حکم ، ما مقصر باشیم روزه اشکال داره. یعنی می تونستیم حکمش رو یاد بگیریم و نرفتیم یاد بگیریم.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
آن شرلی
سلام
اگه فردی بخواد مرجع تقلیدش رو عوض کنه باید چیکار کنه؟
مثلا من مرجع تقلیدم آیت ا.. وحیدخراسانی هستش و بنظرم آیت ا.. خامنه ای نسبت به ایشون عالم تر هستن...
در ضمن من در سن نه سالگی بدون هیچ شناختی از پدرم تقلید کردم در حالی که اصلا درک درستی از انتخاب مرجع تقلید نداشتم!
خب تکلیف چیه؟!
سلام
تغییر مرجع تقلید این احکام رو داره:
از غیر اعلم ....به .... اعلم : واجب است.
از اعلم ........به ..... غیراعلم: جایز نیست.
از مساوی .... به .... مساوی:
- حضرت امام خمینی و امام خامنه ای : بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.
- آیت الله فاضل : جایز است
- آیت الله بهجت: در صورتی که شخص دوم از نظر تقوا و علم مساوی باشد جایز است .
- آیت الله وحید: در صورت مساوی بودن دو مرجع ، باید به فتوایی عمل کرد که مطابق با احتیاط باشد.
( در این مورد که شما مثال زده بودید اگر عمل کردن به فتوای امام خامنه ای به احتیاط نزدیکتر باشه ، میشه به ایشون رجوع کرد)
- آیت الله مکارم. نوری همدانی. زنجانی. تبریزی.صافی : در مسائلی که بهش هنوز عمل نکرده اید ، رجوع به مساوی جایز است.
- آیت الله سیستانی : جایز است. (مگر در موارد علم اجمالی که باید احتیاط کرد)
--------------------
در مورد اینکه از ابتدای تکلیف مرجع نداشتید (به هر دلیلی) الان می تونید یکی از مراجع معرفی شده رو انتخاب کنید و اعمالی که بدون مرجع تقلید انجام داده بودید اگر می دانید طبق فتوای یکی از مراجع بوده است، صحیح میباشند.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
سلام
تغییر مرجع تقلید این احکام رو داره:
از غیر اعلم ....به .... اعلم : واجب است.
از اعلم ........به ..... غیراعلم: جایز نیست.
از مساوی .... به .... مساوی:
- حضرت امام خمینی و امام خامنه ای : بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.
- آیت الله فاضل : جایز است
- آیت الله بهجت: در صورتی که شخص دوم از نظر تقوا و علم مساوی باشد جایز است .
- آیت الله وحید: در صورت مساوی بودن دو مرجع ، باید به فتوایی عمل کرد که مطابق با احتیاط باشد.
( در این مورد که شما مثال زده بودید اگر عمل کردن به فتوای امام خامنه ای به احتیاط نزدیکتر باشه ، میشه به ایشون رجوع کرد)
- آیت الله مکارم. نوری همدانی. زنجانی. تبریزی.صافی : در مسائلی که بهش هنوز عمل نکرده اید ، رجوع به مساوی جایز است.
- آیت الله سیستانی : جایز است. (مگر در موارد علم اجمالی که باید احتیاط کرد)
--------------------
در مورد اینکه از ابتدای تکلیف مرجع نداشتید (به هر دلیلی) الان می تونید یکی از مراجع معرفی شده رو انتخاب کنید و اعمالی که بدون مرجع تقلید انجام داده بودید اگر می دانید طبق فتوای یکی از مراجع بوده است، صحیح میباشند.
باتشکر از راهنمایی شما
پس دیگه الان با توجه به شرایطی که گفتم مشکلی برای تغییر مرجع تقلیدم وجود نداره؟!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
آن شرلی
باتشکر از راهنمایی شما
پس دیگه الان با توجه به شرایطی که گفتم مشکلی برای تغییر مرجع تقلیدم وجود نداره؟!
خواهش میکنم
ظاهرا نه.
موفق باشین
-
سلام .
از راهنمایی شما تشکر میکنم .
اگر کسی رکنی را یا ذکری رو به اندازه لحظه ای اشتباه بخواند یا بگوید یا جابجا شود اینجا باید چه کار کرد؟
مثلا رکعت سوم نماز ظهر ما برای لحظه ای به اندازه دو سه کلمه اشهد بگوییم؟
-
سلام
هنگام سجده واجب که در بعضی از سوره ها هست ذکر واجب چیست؟
در صورت داشتن عذر اگر این آیات خونده بشه اشکالی داره؟
ممنون از لطفتون
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
سلام
در اين بخش دوستان مي توانند سوالات شرعي خودشون رو بپرسن و ما هم در اسرع وقت پيگيري كنيم.
با تشكر
با سلام
1. شخصی که برا زندگی به شهر دیگه ای میره یعنی ازدواج میکنه و شوهرش قصد اومدن به شهر خانم رو نداره، تو رفت و آمدهایی که خانم به شهرش میکنه نماز و روزه اش چه حکمی داره؟ مقلد رهبر
2. دعای سجده واجب چیه؟ کسیکه عذر داره باید چه جوری این آیات رو بخونه؟
ممنون از لطفتون
-
سلام
اگه نظر کنیم و صیغه اش رو هم بخونیم
آیا میشه این نظرو کاملتر هم کرد؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
banooye irani
سلام .
از راهنمایی شما تشکر میکنم .
اگر کسی رکنی را یا ذکری رو به اندازه لحظه ای اشتباه بخواند یا بگوید یا جابجا شود اینجا باید چه کار کرد؟
مثلا رکعت سوم نماز ظهر ما برای لحظه ای به اندازه دو سه کلمه اشهد بگوییم؟
سلام
خواهش می کنم
ببینید نماز دو نوع جزء دارد:
رکن (1. نيت. 2.تكبيرة الاحرام. 3.قيام در موقع گفتن تكبيرة الاحرام، و قيام متصل به ركوع يعنى ايستادن پيش از ركوع. 4.ركوع 5. دو سجده.)
غیر رکن (باقی اجزاء واجب نماز)
از اجزائی که رکن هستند وقتی یک جزء از روی عمد یا اشتباهی کم یا زیاد بشه نماز باطل میشه.
اما اجزاء دیگر نماز: اگر از روی عمد زیاد یا کم بشه نماز باطل میشه و اگر سهوا (اشتباهی) کم یا زیاد بشه نماز باطل نیست و قابل جبران هست.
-------------------
در مورد سوال شما:
اگر کسی اشتباهی ذکری رو بگه باید ، ذکر درست رو بگه و بعد از نماز دو تا سجده سهو انجام بدهد.
مثلا در مورد سوالی که پرسیدین بعد از اینکه متوجه شد که اشتباه گفته، ذکر رکعت سوم (تسبیحات اربعه ) رو می گه و بعد از تمام شدن نماز دو سجده سهو انجام میدهد.
---------------
دستور سجده سهو:
بلافاصله بعد از اتمام نماز دو تا سجده انجام می دهیم که در هر سجده این ذکر رو می گیم:
بسم الله و باالله، السلام علیک ایها النبی و رحمه الله و برکاته
و بعد از سربرداشتن از سجده دوم تشهدو سلام رو می خوانیم.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
zoh_reh
سلام
هنگام سجده واجب که در بعضی از سوره ها هست ذکر واجب چیست؟
در صورت داشتن عذر اگر این آیات خونده بشه اشکالی داره؟
ممنون از لطفتون
سلام علیکم
ذکر سجده واجب:
هرگاه در سجده ي واجب قرآن، پيشانى را به قصد سجده، بر زمين بگذارد اگرچه ذكر نگويد، كافيست
و گفتن ذكر، مستحب است
و بهتر است بگويد: (لا إلهَ إلاّ اللهُ حَقّاً حَقّاً، لا إلهَ إلاّ اللهُ ايمياناً وَ تَصْديقاً، لا إلهَ إلاّ اللهُ عُبودِيَّةً وَ رِقّاً، سَجَدْتُ لَكَ ييا رَبِّ تَعَبُّداً وَ رِقّاً، لاي مُسْتَنْكِفاً وَلاي مُسْتَكْبِراً، بَلْ أنا عَبْدٌ ذَليلٌ ضَعيفٌ خيائِفٌ مُسْتَجيرٌ).
این نکته رو هم خوبه بگم که:
در سجده هاى واجب قرآن، لازم نيست با وضو، غسل، رو به قبله باشد، يا عورت خود را بپوشاند و يا بدن و جاى پيشانى او پاك باشد و همچنين چيزهايى كه در لباس نمازگزار شرط مىباشد، در لباس او شرط نيست، اما اگر لباس او غصبى است، چنانچه سجده كردن، تصرّف در آن لباس باشد، سجده باطل است.
در صورت عذر داشتن حکمش این است:
خواندن سوره اى كه سجده ي واجب دارد و آن چهار سوره است: سوره ي سى و دوم قرآن (السجدة). سوره ي چهل و يكم (فصّلت). سوره ي پنجاه و سوم (النجم) سوره ي نود و ششم (العلق) و بنا بر احتياط اگر يك حرف از اين چهار سوره را نيز بخواند حرام است.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
zoh_reh
با سلام
1. شخصی که برا زندگی به شهر دیگه ای میره یعنی ازدواج میکنه و شوهرش قصد اومدن به شهر خانم رو نداره، تو رفت و آمدهایی که خانم به شهرش میکنه نماز و روزه اش چه حکمی داره؟ مقلد رهبر
2. دعای سجده واجب چیه؟ کسیکه عذر داره باید چه جوری این آیات رو بخونه؟
ممنون از لطفتون
سلام علیکم
1. در این مورد خانم می تونه در مورد وطن و قصد اقامت و اعراض از وطن اصلی از شوهر خود تبعیت کند و می تواند تبعیت نکند.
اگر خانم از همسر خود تبعیت می کند یا به هر دلیلی مجبور است تبعیت کند، اگر همسر او قصد برگشتن به وطن مشترکشان را ندارد یا قصد برگشتن و زندگی به وطن خانم را ندارد ، این امر به منزله اعراض خانم از وطن به حساب میاد (یعنی اینکه خانم دیگر قصد اقامت در وطن اولیه را ندارد ) و هر وقت که به آنجا برود حکم مسافر را دارد
و اگر خانم از همسر خود تبعیت نمی کند و از وطن اصلی خود اعراض نکرده است، نماز و روزه اش در مراجعت به وطن کامل و صحیح است.
این هم متن فتوا از مقام معظم رهبری حفظه الله:
س 704: آيا زن در وطن و اقامت تابع شوهر است؟
ج: مجرد زوجيّت موجب تبعيّت قهرى نمىشود، و زن مىتواند در انتخاب وطن و قصد اقامت تابع شوهر خود نباشد. بله، اگر زن در انتخاب وطن و اعراض از آن تابع اراده همسرش باشد، قصد شوهرش براى او كافى است و شهرى كه همسرش با او براى زندگى دائم و به قصد توطن به آنجا رفته است، وطن وى هم محسوب مىشود و همچنين اعراض شوهر او از وطن مشتركشان با خروج از آن و رفتن به جائى ديگر، اعراض او از وطن هم محسوب مىگردد، و براى اقامت ده روز در سفر، اطلاع او از قصد شوهرش مبنى بر اقامت ده روز با اين فرض كه وى تابع اراده شوهر است براى وى كافى است، بلكه اگر مجبور به همراهى با شوهرش در مدت اقامت در آنجا باشد، نيز حكم همين است.
س 705: جوانى با زنى از شهرى ديگر ازدواج نموده است، هنگامى كه اين زن به خانه پدرش مىرود، نمازش قصر است يا تمام؟
ج: تا زمانى كه از وطن اصلى خود اعراض نكرده، نمازش در آنجا تمام است.
------------------
2. جواب این سوال رو در پست قبلی توضیح دادیم.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
مهندس نوجوان
سلام
اگه نظر کنیم و صیغه اش رو هم بخونیم
آیا میشه این نظرو کاملتر هم کرد؟
سلام علیکم
اگر برای نذر صیغه خوانده شده باید طبق نذر عمل کرد
در مورد سوال شما نیاز به بررسی بیشتر هست که بعد از بررسی دوباره جواب کاملتر رو خدمتتون عرض می کنم
-
درود
یه سوال
مگه سفارش نشده که با دهن روزه
به کسی یا شخصی یا هرکی
توهین نشه
پس چرا برخی از دوستان
مثلا میگن لعنت به جورج بوش!
مرگ بر آمریکا!
و ازین حرفا
آیا روزه ی این افراد قبوله؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Team Sar Dadbin
درود
یه سوال
مگه سفارش نشده که با دهن روزه
به کسی یا شخصی یا هرکی
توهین نشه
پس چرا برخی از دوستان
مثلا میگن لعنت به جورج بوش!
مرگ بر آمریکا!
و ازین حرفا
آیا روزه ی این افراد قبوله؟
سلام علیکم!
این سفارش نسبت به مومنین و مسلمانان هست.
اما همانطور که تبری (برائت جستن نسبت به کفار و مشرکین) از فروع دین ماست
این سری شعارها اعلام برائت به حساب میاد و چون با دهان روزه این فروع دین داره انجام میشه ثواب هم داره.
-
نقل قول:
با سلام و احترام خدمت شما
یکی از بستگان و نزدیکان بنده مشکلی داشت که با بنده مطرح کرد و من تنها از در دلجویی تونستم پاسخ ایشون رو بدم و از چگونگی حکم شرعی و قانونیش بی اطلاع بودم
و قضیه از این قرار بود که ایشون اوایل همین ماه با ناراحتی سراغ بده اومدن و گفتن که متاسفانه روزه شون باطل شده
وقتی علتو جویا شدم ظاهرا "البته عذرخواهی میکنم" با همسرشون نزدیکی داشتند و همین موضوع روزه شون رو باطل کرده بود
باید یه توضیحی بدم که همسر ایشون زیاد به اصول دین پایبند نیستند و روزه نمیگیرن و اصرار بر این نزدیکی ها هم هست در شبانه روز ، ایشون هم از اونجایی که زندگیشون رو دوست دارند و نمیخوان پایه ی زندگیشون خراب بشه "بقول خودشون" امتناع نکردند و پاسخ شوهرشون رو دادند..
باز هم از صبر و حوصله ی شما ممنونم و التماس دعا دارم از حضورتون
سلام علیکم و خسته نباشید
این مطلب درسته که همسر باید از شوهرش در بحث جنسی تمکین کنه در هر شرایطی
اما ماه رمضان استثنا هست
یعنی همون خدایی که دستور داده که زن از شوهرش در این امر بدون چون و چرا اطاعت کنه ، همون خدا هم دستور داده که در ماه مبارک رمضان خودداری کنند.
این اصل حکم بود
اما اینکه اگر شوهری به هر دلیلی ( روزه نداشتن، عدم کنترل و ...) از همسرش که روزه است در ماه رمضان درخواست کرد و با امتناع مواجه شد. مسلما زن گناهی نداره. چون داره به حکم خدا عمل میکنه
در اینجا اگر شوهر، زن رو مجبور به این عمل بکنه طبق فتوای مراجع روزه زن باطل نیست.
حالا اگر نارضایتی زن تا آخر این عمل باقی باشه روزه اش باطل نیست و صحیح است و بعد از پایان عمل روزه اش رو ادامه بدهد.
اما اگر زن در بین عمل راضی بشه ، روزه او هم باطل هست. و کفاره هم باید بدهد.
اصل استفتائات و حکم های شرعی رو بصورت مستند خدمتتتون ارائه میدم:
از مقام معظم رهبری
روابط زناشويى روزهدار
97. مردى كه نمىتواند روزه بگيرد، آيا مىتواند با همسر روزهدار خود نزديكى كند؟
ج) خير، جايز نيست.
شوخى و ملاعبه با همسر در حال روزه
س 771: اگر مردى با همسرش در روز ماه رمضان شوخى و ملاعبه نمايد، آيا به روزهاش ضرر مىرساند؟
ج: اگر منجر به انزال منى نشود، به روزه خللى وارد نمىكند، ولى اگر باعث انزال منى شود، جايز نيست و روزه باطل مىشود.
جماع زوجين در حال روزه
99. س اگر شوهر با همسر خود در ماه رمضان جماع نمايد و زن نيز به آن راضى باشد چه حکمى دارد؟
ج) بر هر يک از آنان حکم افطار عمدى جارى است و علاوه بر قضا، کفّاره هم بر هر دو واجب است.
جماع از روى فراموشى
100. اگر شخص روزه دار در اثر فراموشى آميزش جنسى کند آيا به روزهاش ضرر مىرساند؟
ج) اگر فراموش کند که روزه است و آميزش جنسى کند، روزهى او باطل نمىشود، ولى هر لحظه که يادش آمد بايد فوراً از حال آميزش خارج شود وگرنه روزهاش باطل است.
از رساله امام خمینی (ره): (چون فتاوای مقام معظم رهبری خیلی نزدیک به حضرت امام خمینی است )
1678 اگر روزهدار در ماه رمضان با زن خود كه روزهدار است جماع كند، چنانچه زن را مجبور كرده باشد، كفاره روزه خودش و روزه زن را بايد بدهد، و اگر زن به جماع راضى بوده، بر هر كدام يك كفاره واجب مىشود.
1679 اگر زنى شوهر خود را مجبور كند كه جماع نمايد، يا كار ديگرى كه روزه را باطل مىكند انجام دهد، واجب نيست كه كفاره روزه شوهر را بدهد.
1680 اگر روزهدار در ماه رمضان با زن خود كه روزهدار است جماع كند،چنانچه به طورى زن را مجبور كرده باشد كه از خود اختيارى نداشته باشد، و در بين جماع زن راضى شود، بايد مرد دو كفاره و زن يك كفاره بدهد، و اگر با اراده و اختيار عمل را انجام دهد، اگرچه مجبورش كرده باشد، مرد بايد كفاره خودش و زن را بدهد.
1681 اگر روزهدار در ماه رمضان با زن روزهدار خود كه خواب است جماع نمايد،يك كفاره بر او واجب مىشود، و روزه زن صحيح است و كفاره هم بر او واجب نيست.
1682 اگر مرد زن خود را مجبور كند كه غير جماع كار ديگرى كه روزه را باطل مىكند بجا آورد، كفاره زن را نبايد بدهد، و بر خود زن هم كفاره واجب نيست.
1683 كسى كه به واسطه مسافرت يا مرض روزه نمىگيرد، نمىتواند زن روزهدار خود را مجبور به جماع كند، ولى اگر او را مجبور نمايد، بنابر احتياط بايد كفارهاش را بدهد.
موفق باشید
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
سلام علیکم!
این سفارش نسبت به مومنین و مسلمانان هست.
اما همانطور که تبری (برائت جستن نسبت به کفار و مشرکین) از فروع دین ماست
این سری شعارها اعلام برائت به حساب میاد و چون با دهان روزه این فروع دین داره انجام میشه ثواب هم داره.
[taajob][taajob][taajob]
آخه مثلا اوبامای بدبخت کجاش دشمن اسلامه[taajob][taajob][taajob]
یا چه میدونم رئیس جمهور فرانسه آقای اولاند[soal]
ببخشید برا من مفهوم نیست!
همین مرگ بر آمریکا
خب مگه همه ی آمریکا هم جنس باز و جنایت کار و... هستن!!
پس مومن که نباید یه ملت رو به خاطر دولتش یا یه عده تهمت و توهین کنه[nadanestan]
[golrooz]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Team Sar Dadbin
[taajob][taajob][taajob]
آخه مثلا اوبامای بدبخت کجاش دشمن اسلامه[taajob][taajob][taajob]
یا چه میدونم رئیس جمهور فرانسه آقای اولاند[soal]
ببخشید برا من مفهوم نیست!
همین مرگ بر آمریکا
خب مگه همه ی آمریکا هم جنس باز و جنایت کار و... هستن!!
پس مومن که نباید یه ملت رو به خاطر دولتش یا یه عده تهمت و توهین کنه[nadanestan]
[golrooz]
با توجه به اینکه اینجا جای بحث های سیاسی نیست من خیلی خلاصه جواب میدم
و امیدوارم که جواب این گونه سوالاتتون رو در تاپیک دیگه ای دنبال کنید
آمریکایی که دست به کشتار مسلمانان عراق می زنه
دست به کشتار مسلمانان افغانستان می زنه
هر جا اقلیت مسلمانی هست تحت فشار قرار میده
بارها و بارها ایران و تهدید به جنگ کرده و الان هم در سخت ترین شرایط تحریم قرار داده
و مداخله نظامی مستقیم در امور سوریه داره
و هر جا حرکتی بر علیه مسلمان ها میشه نه تنها مخالفت نمی کنه بلکه موافقتش رو هم اعلام می کنه
و در مصر و بحرین هم نشون داد که چقدر منتظر از بین رفتن اتحاد مسلمانان و فروپاشی حرکت بیداری اسلامی هست
و اینکه سالیانه چندمیلیارد دلار برای مبارزه با کشورهای اسلامی مثل ایران و بیداری اسلامی و .. هزینه می کنند..
اینها نشان از چی داره؟ از اینکه رفیق شفیق ماست؟!!!
نه عزیز من
خواهشا یا واقع بینانه تر حرف بزنید یا اینکه اگر میخواهید دفاع کنید در جای دیگری این کار رو انجام بدید.
فریاد مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل فریاد اعلام برائت از مشرکین و کفار هست ..
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
با توجه به اینکه اینجا جای بحث های سیاسی نیست من خیلی خلاصه جواب میدم
و امیدوارم که جواب این گونه سوالاتتون رو در تاپیک دیگه ای دنبال کنید
آمریکایی که دست به کشتار مسلمانان عراق می زنه
دست به کشتار مسلمانان افغانستان می زنه
هر جا اقلیت مسلمانی هست تحت فشار قرار میده
بارها و بارها ایران و تهدید به جنگ کرده و الان هم در سخت ترین شرایط تحریم قرار داده
و مداخله نظامی مستقیم در امور سوریه داره
و هر جا حرکتی بر علیه مسلمان ها میشه نه تنها مخالفت نمی کنه بلکه موافقتش رو هم اعلام می کنه
و در مصر و بحرین هم نشون داد که چقدر منتظر از بین رفتن اتحاد مسلمانان و فروپاشی حرکت بیداری اسلامی هست
و اینکه سالیانه چندمیلیارد دلار برای مبارزه با کشورهای اسلامی مثل ایران و بیداری اسلامی و .. هزینه می کنند..
اینها نشان از چی داره؟ از اینکه رفیق شفیق ماست؟!!!
نه عزیز من
خواهشا یا واقع بینانه تر حرف بزنید یا اینکه اگر میخواهید دفاع کنید در جای دیگری این کار رو انجام بدید.
فریاد مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل فریاد اعلام برائت از مشرکین و کفار هست ..
[soal][negaran]
استاد استاد
بحث سیاسی نیست که
مثلا الان من شنیدم یه نماینده ی مجلس به جک استراو وزیر خارجه ی سابق انگلیس توهین کرده!
استراو از دوستان آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محبوب هستن
پس این یعنی با ما ایرانی ها دشمنی نداره
خب چرا آخه!!
اسرائیل بله! ما با اسرائیل کاری نداریم!!
منتها آمریکا اگرم دستش به خون مسلمونا آلوده است
به نظرم صعه ی صدر (درست گفتم؟؟) خیلی بهتر از برائت از دشمنانی است که شاید ارتش و دولتش ضد مسلمانان بوده!! ولی دلیل نمیشه کل اون کشور رو زیر سوال ببریم و توهین نماییم
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Team Sar Dadbin
[soal][negaran]
استاد استاد
بحث سیاسی نیست که
مثلا الان من شنیدم یه نماینده ی مجلس به جک استراو وزیر خارجه ی سابق انگلیس توهین کرده!
استراو از دوستان آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محبوب هستن
پس این یعنی با ما ایرانی ها دشمنی نداره
خب چرا آخه!!
اسرائیل بله! ما با اسرائیل کاری نداریم!!
منتها آمریکا اگرم دستش به خون مسلمونا آلوده است
به نظرم صعه ی صدر (درست گفتم؟؟) خیلی بهتر از برائت از دشمنانی است که شاید ارتش و دولتش ضد مسلمانان بوده!! ولی دلیل نمیشه کل اون کشور رو زیر سوال ببریم و توهین نماییم
دوست عزیز
تشخیص و نظراتتون رو در تاپیک و بخش دیگری مطرح کنید که دوستان دیگر هم شرکت کنند و بحث کنید.
اینجا جای این بحث نیست.
ممنون
-
من یه سوال راجب حجاب دارم :اینکه خانوما روسری سر میکنن وگره میزنن بخشی از گردن دیده میشه یاشال هم همینطوریه این حکم شرعیش چیه ؟دوما اینکه از روسری یامقنعه که بعضیا زیاد جلو نمیکشن مقنعشو.نو البته به عمد عقبم نمیبرن ولی یه خرده از موهاشون معلومه این حکمش چیه ؟لطفا جواب بدین ممنون.