پاسخ : دانلود کتاب های معماری
نام کتاب :Lecorbusier 1910-65
http://memarchitect.persiangig.com/w...ecorbusier.jpg
توضیح :
معرفی معماری به ارزشمندی و بزرگی لکوربوزیه در این جستار کوچک مسلما ممکن نیست. بی شک او پیامبر معماری مدرن و یکی از سه معمار اسطوره ای مدرن است که تاثیری شگرف و عمیق بر معماری گذاشتند. میس واندر روهه ، فرانک لوید رایت و … شارل ادوارد ژانره یا لکوربوزیه … جالب اینجاست که در ذهن دانشجویان معماری (حداقل آن سالها که ما بودیم ) سه خانه مسکونی از این سه معمار نقش بسته است : خانه آبشار رایت ، ویلا ساووی یا ویلا ساوا از لکوربوزیه و خانه شیشه ای میس واندر روهه …
گاهی دیده میشود معماران جدید ما به دیده تحقیر … ببینید … کاری که این معماران در دوره خود کردند کاری بس بزرگ بود و آغاز دوره ای جدید که با پست مدرن و لیت مدرن ادامه پیدا کرد و بعدها با دیکانستراکشن و فولدینگ و … شاهد آن بودیم … اولین بار پلان باز را لکوربوزیه مطرح کرد و اگر شما با دیدن صد اثر مسکونی ، یک خانه نه چندان دلچسب را برای خاله خود طراحی میکنید … آنزمان که ویلاساوا طراحی شد نمونه مشابهی وجود خارجی نداشت … باغ در بام … بتن و فولاد و مصالح نمایان … سیستم مدولار …
کتاب حاظر در دو بخش مطرح شده که بخش اول آن را برای دانلود معرفی کردم.
لینک دانلود : لکوربوزیه جلد اول ( یا بخش اول)
حجم فایل : حدود 55 مگابایت
برای شناخت معماری مدرن و تاریخ آن ، کتاب از زمان و معماری منوچهر مزینی را مطالعه کنید ، سه بار . او نویسنده ای بزرگ بود و بستر معماری کنونی و روند شکل گیری معماری مدرن تا تقریبا زمان حال را در هیچ کتابی به این خوبی و شیوایی نمی یابید.
نمونه آشپزخانه های IKIA
http://www.soi.ir/pic/images/36037178562127366481.jpg
توضیح :
این یک کتاب معماری نیست ! با این حال غالبا طرح های آشپزخانه را در کتابهایی تبلیغاتی میتوان یافت و دیدن این مجموعه خالی از لطف هم نیست … طراحی آشپزخانه های لوکس با سیستم جزیره ای یا فضای صبحانه خوری و … از یک مساله تشریفاتی به یک خواسته کارفرما بدل شده با این حال در مرحله اول فضای لازم باید در اختیار معمار قرار گیرد. یک آپارتمان 50 متری یک خوابه نمیتواند … من به این مساله که طراح کاری کرده که آپارتمان 70 متری به نظر برسد!! اعتقادی ندارم.
لینک دانلود : نمونه آشپزخانه های IKIA
حجم فایل : حدود 7 مگابایت
نام کتاب : Renso Piano , Sustanable Architecture
http://memarchitect.persiangig.com/w...enzo-piano.jpg
توضیح :
رنزو پیانو یا معماری پایدار؟ بی شک رنزو پیانو یکی از معماران تاثیر گذار دوره لیت مدرن است. معماری خاص های تک (high tech.) او متفاوت از کارهای کالاتراوا و برای من دلچسب تر هستند. او در خانواده ای با پدر معمار به دنیا آمد ، حداقل دو بار ازدواج کرد ( دوبارش رو من خبر دارم … ) و همسن ما که بود ریش نداشت. بعدها … با کار مرکز جرج پمپیدو در کنار ریچارد راجرز معروف شد و … در سال 1998 جایزه بزرگ پریتزکر را برد …
رنزو پیانو چند دفتر در چند نقطه دنیا دارد و در دفتر ایتالیایی خود به طور محدود معماران مستعد و جوان را به مدت 6 ماه و با بورس کارآموزی خود میپذیرد. اگر علاقه مند به دریافت این بورس ارزشمند هستید اطلاعات بیشتر را از مرتضی میرغلامی بگیرید.
در کتاب حاظر چند کار از این معمار معرفی شده که فارغ از پایدار بودن یا نبودن ، کارهایی ارزشمندند. برج lend lease در نزدیکی اپرای سیدنی ( راستی یورن اوتزن هم درگذشت ، روحش شاد) مرکز فرهنگی در نائومیا (New Caledonia) و چند کار مسکونی ، موزه و … در این کتاب با اطلاعات کامل پلانها و نماها و مقاطع معرفی شده اند.
لینک دانلود : رنزو پیانو ، معماری پایدار
حجم فایل : حدود 26 مگابایت
نام کتاب : 100 more of the world’s best houses
توضیح :
یکی از دوستان پیام داده بود که در مورد خانه های مسکونی … راستش من به این مبحث خیلی علاقه دارم و مبحث سختی هم هست ولی وقتی نتیجه کار رو به خوب و بهتر شدن میرود کم کم خستگی… چند کار مسکونی هم برای تشریح کردن دارم و حرف و حدیثهایی که فکر میکنم در این زمینه مفید باشند و خیلی خیلی خوشحال هم میشوم که در اختیار دوستان قرار بدم با این حال فشردگی زیاد برنامه های کاری که گریبانگیر همه ما هست بخصوص در اسفند و فروردین ماه عملا این کار را غیر ممکن کرده و از این بابت خیلی خیلی عذر میخوام …
در عوض یک کتاب عالی برای طراحی خانه های مسکونی (غالبا ویلایی) در اختیار دوستان قرار دادم . چون در کنار پرسپکتیو ها ، پلانها هم قرار دارند درک منطق کار معمار خیلی راحت امکان پذیر شده. در کل کتاب شسته رفته و خوبی است. به جوانترها توصیه میکنم که اگر برای طراحی مسکونی کمی احساس میکنید دستتون راحت نیست ، پلانها را نه تنها ببینید بلکه روی پوستی کلیت پلانی را که در کتاب میبینید اتود زده و دیاگرام ارتباطی فضاها را در کنار آن پلان ترسیم کنید … حتی اگر وقت برای ترسیم بیشتر هست از پرسپکتیو هم اتود بزنید ، داشتن یک شاسی A4 به همراه مقداری پوستی دم دست …
لینک دانلود : بیش از 100 واحد از بهترین خانه های دنیا
حجم فایل : حدود 30 مگابایت
برای دیدن فایل باید از نرم افزار djvu استفاده کنید.این نرم افزار شبیه به adob acrobat و برای کتابهای پرتابل و ebook ساخته شده. توضیح و لینک دانلود از اینجا
نام کتاب : استانداردهای نقشه کشی ساختمان
توضیح :
سالها پیش وقتی که ویندوزهای 98 و 95 فونتهای فارسی را به خوبی پشتیبانی نمیکردند نرم افزارهایی مثل سینا یا پروین و … برای فارسی سازی ساخته شد. که ساختاری متفاوت از هم داشتند. این خبر را شنیدم که مایکروسافت برای ویندوز Xp از شرکتهای ایرانی خواست که code page های خود را برای اعمال و پشتیبانی فارسی اعلام کنند و چون هر شرکت به ساختار خود چسبیده بود و استانداردی واحد در ایران نبود ، مایکروسافت خود فارسی را برای ویندوز جدید تدوین کرد و هیچکدام از این ساختارها را به رسمیت نشناخت.
حال … مدتهاست فکر میکنم چرا شرکتهای مشاور ایرانی برای نقشه های اجرایی ساختمانی هنوز به استانداردهای واحدی نرسیده اند و آیا در سایر کشورها هم روال به همین شکل است ؟ آیا در هر شرکتی نام لایه ها ، ضخامت خطوط و نحوه صفحه بندی و … متفاوتند؟
ما باید به جای دروس چرند نقشه کشی دستی کم کم در دانشکده ها یک استاندارد واحد نقشه کشی با AutoCad را به دانشجویان معماری آموزش دهیم و راپید را نهایتا با چند ساعت درسی و فقط برای آشنایی چشم با ضخامت خطوط به کار بگیریم….
سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و یا معاونت راهبردی کنونی یکسری استاندارد سازیها را شروع کرد و بسیار هم خوب بود ولی یا من فکر میکنم رها شده یا واقعا این اتفاق افتاده چون جزییات ساختمانی که ارائه شده بود بسیار عالی هستند ولی تکمیل آنها را من ندیدم … یک نمونه از این حرکات خوب ، کتاب استاندارد نقشه کشی ساختمان است که فکر میکنم هر دانشجوی معماری باید آنرا مطالعه کند. اگر از یک استاندرد موجود پیروی نمیکنید، حداقل برای خود استاندارد خلق نکنید!
لینک دانلود : کتاب استانداردهای نقشه کشی
حجم فایل : حدود 3 مگابایت
دانلود کتاب معماری : فرمهای جدید
http://www.soi.ir/pic/images/88284400974092004381.jpg
توضیح :
یک حرفه ای همیشه در حال تمرین و استراحت او هم جزوی از برنامه تمرینی است. اگر پروژه خاصی در دست ندارید ( پروژه طراحی ) بهترین موقع برای مطالعه و بررسی فرمهای جدید خواهد بود. چون در هنگام انجام پروژه ها روی ساختمان یا ساختمانهای خاصی متمرکز هستیم و باید غالبا محتاطانه با دید نهایی به اجرا خط بکشیم ، وقتی پروژه ای نداریم …
کتاب حاظر برای طراحی بنای خاصی نیست و فرصتی است برای تمرین فرم. این گفته قدیمی و ترک خورده فرم از عملکرد پیروی میکند را فراموش کنید و به این مساله فکر کنید که پیروزی در سرسختی فاتحان است. و تقریبا هر فرمی با کار بر روی آن میتواند “بهتر” باشد.
کتاب از انتشارات معروف taschen و کار نویسنده خوره معماری Filip jodidio هست. لذت ببرید.
لینک دانلود : فرمهای جدید معماری در سال 1990
حجم فایل : حدود 17 مگابایت
معماری سبز
http://www.soi.ir/pic/images/44180884382786379285.jpg
ستفاده از انرژیهای پایدار در معماری مدتهاست ذهن طراحان را به خود جلب کرده. از آنجا که اجبار انگیزه را بیشتر میکند! رو به اتمام گذاشتن انرژیهای وابسته به فسیل این مسئله را اهمیت دو چندان داد و البته به صرفه کرد. تا وقتی که ما به برق و گاز و … ارزان دسترسی داریم طبیعتا استفاده از آبگرمکنها و سلولهای خورشیدی به صرفه نیست. اما به مرور با گران شدن انرژی ، مهندسین به دمبال راههای ارزان قیمت و به صرفه رفتند. کتاب حاضر مجموعه ای بی نظیر در زمینه معماری سبز با نمونه های عملی مسکونی را گرد آورده است . من در این زمینه فعلا کاری ندارم و مطالعه نکردم ولی ورقی که زدم … ضمنا کتاب عکس نیست و با فرمت pdf ارائه شده (یعنی متون قابل انتخاب هستند و کیفیتها عالیست) و کار انتشارات Princeton Architectural Press هستش. اگر برای کار دانشجویی یا استفاده خودتون بخشی رو ترجمه کردید برای من هم بفرستید ممنون میشم.(جوک گفتم؟)
دانلود کتاب معماری : خانه سبز
حجم فایل : حدود 23 مگابایت
سایر منابع : معماری سبز در آتلیه آزاد معماری ، معماری سبز از حمید خوشدل که اسم وبلاگش رو نشد تلفظ کنم ، مقاله معماری سبز در کلوب هنر و معماری ، معماری سبز از حسن حیدری
دانلود کتاب معماری : طراحی و مدیریت فرودگاه
http://www.soi.ir/pic/images/91620495543836629375.jpg
دوستی زنگ زده بود ، بعد از چند وقت ، که تو این کتابات در مورد طراحی فرودگاه چیزی داری یا نه ؟ گفتم اول که سلام دوم کار فرودگاه گرفتی تک خوری نکن ، بده ما پست برق و ساختمونهای جنبی رو طراحی کنیم تو این شرایط خراب!!
در هر صورت این مسئله کنجکاوم کرد تا سر مختصری به اینترنت بزنم در جستجوی معماری فرودگاه. کتاب نابی در یک جستجوی سریع دستم رو نگرفت ولی خرت و پرتهایی رو پیدا کردم از چند فایل پاورپوینت Power Point تا چند کتاب Pdf و چند کتاب هم در بخش جستجوی کتاب گوگل که البته رایگان نیست ، ولی میشود بخشی از آن را مطالعه کرد.
کتابی که در این زمینه میخوام معرفی کنم مربوط به انتشارات McGraw-Hill
و نسخه اینترنتی است و این یعنی متن قابل انتخاب و ترجمه است و تصاویر کیفیت بالا دارند.
لینک دانلود : کتاب طراحی و مدیریت فرودگاه
حجم فایل : حدود 8 مگابایت
این دو فایل ppt (پاور پوینت) هم خالی از لطف نیستند :
1-مجموعه عکس جالب از باندهای فرودگاه
2-مجموعه عکس از ترمینال 3 فرودگاه دبی
پاسخ : معرفی مجلات و کتب معماری
عنوان كتاب: كندوكاوي در تعريف طراحي شهري.
مولف: دكتر كورش گلكار(1338- استاديار طراحي شهري دانشگاه شهيد بهشتي).
چاپ اول: پاييز 1378.
ناشر: انتشارات مركز مطالعات و تحقيقات شهرسازي و معماري ايران.
66 صفحه – قيمت سال 78 550 تومن.
كتابخانه ملي ايران: 15455- 78م
فهرست مطالب:
1- مقدمه:
"هدف از اين نوشتار،كندوكاو در تعاريف گوناگوني است كه دانشمندان از مفهوم "طراحي شهري" پيشنهاد كرده اند. " (ص1)
تو اين بخش نحوه بررسي در هدف تحقيق رو نوشته. بر سهل و ممتنع بودن تعريف طراحي شهري هم اشاره كرده و گفته كه سهله چون بسياري از صاحبنظرا در موردش تعريف ارايه كردن و ممتنع چونكه با نگاهي عميقتر به اين تعاريف، ارايه تعريف واحد و مشخص كه در برگيرنده تمامي خصيصه هاي اين رشته باشه،بسيار دشواره.
در آخر هم گفته كه براي شناخت محورها و خصايص مورد مناقشه صاحبنظران، در اين پژوهش از روش "تحليل محتوا" استفاده كرده. يعني از بين آثار مكتوب كساني كه در اين زمينه صاحب انديشه و كلام اند، ساختمايه هاي اصلي مفهوم طراحي شهري رو بيرون كشيده و اونا رو مقايسه كرده.
2- زمينه ظهور و رواج رشته طراحي شهري.
الف- بسياري از نظريه پردازان طراحي شهري رو به عنوان واكنشي درقبال شكست جنبش معماري مدرن مي دونن. كه تكوين و رشد اون به دليل توجه روز افزون به واقعيتيه كه معماري مدرن ازش غافل بوده : تجربه انساني شهر.
ب- يه عده ديگه معتقدند كه اين رشته از عدم توفيق رشته برنامه ريزي شهري در پرداختن و سامان دهي محيط مصنوع نشات گرفته.
پ- شكاف و فاصله بين معماري و برنامه ريزي شهري هم يكي از مهمترين دلايل پيدايش اين حرفه معرفي شده.
ت- ...
به طور كلي دلايل ايجاد و رونق اين رشته به دو دسته عوامل متقدم و عوامل متاخر تقسيم شدن. عوامل متقدم همون علل پديد آورنده اين رشته هستند و عوامل متاخر باعث تداوم و رواج اون شدن.
(تاريخ شكلگيري رسمي اولين دوره هاي طراحي شهري در امريكا و در دهه 1960 عنوان شده)
3- تعاريف متقدمان از طراحي شهري(بخشي و جزء گرايانه)
- اولين تلقي ها از طراحي شهري تحت عنوان "معماري بزرگ" (خاص معدودي معماران بزرگ زمان) ياد شده.
- طراحي فضاي بين ساختمانها از ديگر تعاريف اين دوره بوده.
- يكي از مفاهيم اصلي طراحي شهري، مفهوم "ايجاد ارتباط" ـه كه تو تعريف كلارنس اشتاين(1955) اومده : " طراحي شهري هنر خلق ارتباط بين ابنيه با يكديگر و همچنين خلق ارتباط بنن ابنيه و قرارگاه طبيعيشان مي باشد،به نحوي كه امكان زندگي معاصر فراهم آيد."
- خصلت زيبايي شناختي هم يكي از مهمترين خصايص طراحي شهري در تعاريف بوده. ( گوت هايم Gutheim 1963 )
- خصيصه سه بعدي بودن از متداول ترين ويژگيهاي مورد اشاره صاحبنظران بوده.
- "بزرگي موقعيت مداخله" هم همينطور/
- بطور كلي در تعاريف متقدم اين رشته، يا تاكيد بر فرم بوده و يا عملكرد. در صورتي كه بعدها توسط متاخران اين امر رد شده.
4- خصيصه هاي بنيادين طراحي شهري.
تو اين فصل 9خصيصه اصلي طراحي شهري تبيين شده.
5- تاريف متاخران از طراحي شهري ( جامع و كل گرا)
6-نتيجه گيري
تو فصل آخر مولف سه مولفه اصلي رو به عنوان مولفه هاي سازنده كيفيت كلي طراحي شهري نام برده:
-كيفيات عملكردي
-كيفيات تجربي-زيباشناختي
-كيفيات زيست محيطي
در نهايت تعريف پيشنهادي خودش رو اينطور عنوان كرده:
"طراحي شهري فعاليتي است ميان رشته اي و گروهي كه توامان در برگيرنده فرآيند مسئله گشايي و راه حل هايي (فرآورده هايي) است كه هدفشان سازمان بخشي كالبدي عرصه عمومي شهري به نحوي است كه موجب ارتقاي كيفيات عملكردي، زيست محيطي و تجربه زيباشناختي مكانهاي شهري