پاسخ : من و پروفسور بارتزال ((مسابقه بزرگ سايت))
آقا مهدی مشکل انفجاری هیدروژن یکی از مشکلات عمده این نوع سوخت هست که شرکت های خیلی خیلی بزرگ روی این جستجو میکنند . و تئوریهای ما میتونه به اونها کمک کنه و خودمون شاید به نوعی قادر به طراحی موتوری با این نوع سوخت نباشیم .
اما در مورد هواپیمای عمود پرواز ، شاید هیدروژن خیلی سوخت مناسبی برای این نوع هواپیما باشه چون اثر انفجاری زیادی نسبت به بنزین و گاز داره . آیا سوخت مورد نظر شما برای این نوع طرح هیدروژن هست ؟
نقل قول:
اين مستلزم اونكه بدونيم اعصاب انسان چطوري فرمان رو به اعضا صادر ميكنه ؟ تا اونجاييكه كه من ميدونم اينكار با اعمال يك جريان خيلي كوچيك به بافتها انجام ميشه .. مهم نيست كه اين ولتاژ چقد باشه در هر حدي كه باشه ميشه تقويتش كرد مهم اينكه بدونيم مثلا براي حركت دادن يك انگشت چه اعصابي و به چه بافتهاي فرمان ميدند؟
اول از همه یه توضیحی بدم در مورد سلول عضلانی :
عضله اسکلتی که بهش میوفیبر هم میگن از تعدادی زیر واحد به نام میوفیبریل ساخته شده ، این میوفیبریل ها خودشون از رشته های ضخیم اکتین و رشته های نازک میوزین تشکیل شدن.
حالا چگونگی انقباض عضله اسکلتی :
وقتی پیام عصبی به پایانه آکسونی عصب میرسه نفوذپذیری عصب به کلسیم افزایش پیدا می کنه و یون های کلسیم وارد پایانه عصبی میشن. افزایش غلظت کلسیم باعث میشه که وزیکول های حاوی استیل کولین ( یک نوع انتقال دهنده عصبی یا واسطه شیمیایی ) به غشای انتهای عصب بپیوندن و باعث آزاد شدن استیل کولین به فضای بین عصب و عضله بشن. استیل کولین به گیرنده هایی که روی عضله قرار دارن می چسبه و باعث باز شدن اونا میشه و یه پتانسیل عمل ایجاد میشه در سلول عضلانی. این پتانسیل عمل توسط توبول های عرضی T ( یه سری توبول هایی که از غشا سلول عضلانی به سمت داخل سلول میره و به شبکه سیتوپلاسمی که تو سلول عضلانی شبکه سارکوپلاسمی نامیده میشه متصل میشه ) به شبکه سارکوپلاسمی منتقل میشه و باعث آزاد شدن یون های کلسیم از شبکه سارکوپلاسمی میشه. در نتیجه در داخل سلول غلظت یون های کلسیم تا 100 برابر افزایش پیدا می کنه. این یون ها به زیر واحد C تروپونین متصل میشه و باعث تغییر شکل فضاییش میشه. در نتیجه تروپونین از روی جایگاه فعال اکتین کنار میره و اکتین به میوزین متصل میشه. بعد طی مکانیسم هایی سر اکتین روی میوزین حرکت می کنه و به این ترتیب طول عضله کم میشه و انقباض رخ میده.
http://img207.imageshack.us/img207/7224/ch16f58.gif
اینم یه انیمیشن در مورد اتصال اکتین به میوزین
http://www.sci.sdsu.edu/movies/actin.gif
برای این که بدونید چه عصبی به چه عضله ای عصب میده باید آناتومی بدن رو بدونید. از آرنج به پایین می خواید بدونید عصب دهی عضلات چطوریه؟
یه مورد دیگه هم این که برای حس پوستی چه می کنید؟
عالي بود MiNeRVa عزيز .. خوب دقيقا از ارنج به پايين رو ميخام .. چيزي كه شما توضيح دادين مكانيسم عمل عضله بود دقيقا چيزي كه ميخام بدونم اينكه مثلا براي اينكه مثلا انگشت سبابه خم بشه چه عصبي و با استفاده چه سيگنالي اينكارو ميكنه مثلا براي خم شدن همين انگشت چند تا عصب درگيرند و نوع فرستادن سيگنال از عصب تا همين انگشت چه شكليه اينا اين سيگنالها الكتريكي هستش اگه هست به چه صورت ؟ اما در مورد حساسيت پوستي چيزي كه تو الكترونيك عمل سنس رو انجام ميده سنسورهاي هستند كه ما ميتونيم كه سنسورهاي ابزار دقيقي تا حد ميكرو ولت يعني حساسيت فوق العاده به گرما و همچنين فشار هستند البته همنوطور كه ميدونيم اگه دست مكانيكي رو بخواهيم جايگزين دست قطع شده بگنيم ديگه حساسيت خيلي زيادي روي لمس پوستي نيست چيزي كه به نظر خودم مهم مياد مقدار فشارو نيروي توليد شده توسط اسن دست بايد محاسبه باشه كه همه اينا بسته به اينه كه ببينيم كه اعصاب ما چه شكلي باعث ميشند كه عضله دست ما بيشتر فشرده تر بشه .. مكانيسم كار اعصابي كه اين عضلات رو هدايت ميكنه تو طراحي خيلي مهمه
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Amir
عالي بود
MiNeRVa عزيز .. خوب دقيقا از ارنج به پايين رو ميخام .. چيزي كه شما توضيح دادين مكانيسم عمل عضله بود دقيقا چيزي كه ميخام بدونم اينكه مثلا براي اينكه مثلا انگشت سبابه خم بشه چه عصبي و با استفاده چه سيگنالي اينكارو ميكنه مثلا براي خم شدن همين انگشت چند تا عصب درگيرند و نوع فرستادن سيگنال از عصب تا همين انگشت چه شكليه اينا اين سيگنالها الكتريكي هستش اگه هست به چه صورت ؟ اما در مورد حساسيت پوستي چيزي كه تو الكترونيك عمل سنس رو انجام ميده سنسورهاي هستند كه ما ميتونيم كه سنسورهاي ابزار دقيقي تا حد ميكرو ولت يعني حساسيت فوق العاده به گرما و همچنين فشار هستند البته همنوطور كه ميدونيم اگه دست مكانيكي رو بخواهيم جايگزين دست قطع شده بگنيم ديگه حساسيت خيلي زيادي روي لمس پوستي نيست چيزي كه به نظر خودم مهم مياد مقدار فشارو نيروي توليد شده توسط اسن دست بايد محاسبه باشه كه همه اينا بسته به اينه كه ببينيم كه اعصاب ما چه شكلي باعث ميشند كه عضله دست ما بيشتر فشرده تر بشه .. مكانيسم كار اعصابي كه اين عضلات رو هدايت ميكنه تو طراحي خيلي مهمه
با سلام
تاپیخیلی جالبیه
امیر خان من دقیقا متوجه نشدم شما می خواین یه دست مصنوعی بسازید که تمام عصب ها رو دقیقا مثل دست طبیعی داشته باشه؟اگه اینجوریه کارتون خیی دقیق و حساس خواهد بود چون علاوه به تعداد بسیار زیاد عصب که در ر دست وجود داره هر عصب هم مکان خاصی داره و باید در جای خاص خودش قرار بگیره.
این که دوستان در مورد اختراعات و ابداعات جدید نظر بدن خیلی عالیه اما بنظرم این هم خیلی مهمه که به این مسئله بپردازیم که دستگاههای خیلی معمول که در حال حاضر در سطح دنیا ساخته میشه و ما اون ها رو مجبوریم که وارد کنیم بسازیم.مثلا من این روزها با دستگاه pcr کار می کنم که یک دستگاه خیلی معمول برای انجام کارهای مولکولی و بیوتکنولوژی است . اما این دستگاه متاسفانه در کشور ما ساخته نمی شه و ما مجبوریم از خارج از کشور وارد کنیم.چرااااا؟
سلام هيوا جان خوش امد ميگم .. اين براي خودم در حد يك طرحه موافقم با اينكه ما در سطح دستگاههاي بسيار ياده هم وارد كنننده شديم دليلشم مشخصه راه دانشگاه از راه صنعت جداست .. يعني نخبگان و دانشجويان مهندسان طراح از بخش صنعت و توليد جدا هستند برا همينكه استعداد اونا نميتونه به طور كامل در راه صنعت و توليد بياد كه اگه اين اتفاق بيفته انقلاب علمي و فناروي رخ خواهد داد دليل پيشرفت غرب تو صنعت هم همين بود .. اما در مورد طرح خودم خوب به هر حال اينم يه ايده است كه رو كاغد اوردمش از نظر مكانيكي ميدونم با وجود پيچيديگي قابل ساخت هستش و مشابه اينو هم ساخته شد البته خيلي محدود تر كه قدرت چرخش و جمع شدن رو داشت .. اعصاب كه به كل دست نميخان برند فقط به يه محدوده خاص ميرن و در واقع به همه اعصاب تو بخش ادابتور يعني تطبيق دهنده جمع ميشند ..
مسئله اين طرح اينكه بايد بدونم كه كدوم عصب چه سيگنالي رو و در چه حدي ميفرسته ..كه من قسمت الكتريكي و برنامه نويسي اي وي رو ار رو بر اون اساس انجام ردم
امیر ، شما ابتدا پرداختی به بحث استفاده از موتور های الکترونیکی .. بعد از شرح ماینروا بحث اعصاب رو بیشتر زیر ذره بین قرار دادی . به هر حال اون چه که روشن هست ادغام دستگاه عصبی که از مغز منتشر میشه به دستگاه مکانیکی هست .
اما من نکته ای که برام جای سوال هست ، اینه که در حال حاضر تمامی تحقیقات به سمت کشت سلول های بنیادی و شبیه سازی اونها هست که حتی در کشور خودمون با موفقیت انجام شده . فکر نمیکنی کشت سلولی خیلی موثر تر از جایگزین کردن مکانیک در اندام بدن باشه ؟
نه اینکه این طرح رو رد کنم ، اما از شواهد اینطور به نظر میرسه که پسوند اعضای بنیادی با بدن خیلی ساده تر از پیوند اعضای مکانیکی به بدن هست چرا که در این سیکل ممکنه اختلالات عصبی چشمگیری در برگیرنده بیمار باشه . آیا ابتدا نباید آینده چند تحقیق رو با هم مقایسه کنیم و سپس اقدام به تولید کنیم ؟
چون اگر بدون در نظر گرفتن " به طور مثال شبیه سازی سلولی " اقدام به ساخت اعضای مکانیکی کنیم ممکنه تحقیقات پزشکی از ما سبقت بگیرن و ما با شکست موجه باشیم .
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ashkan
امیر ، شما ابتدا پرداختی به بحث استفاده از موتور های الکترونیکی .. بعد از شرح ماینروا بحث اعصاب رو بیشتر زیر ذره بین قرار دادی . به هر حال اون چه که روشن هست ادغام دستگاه عصبی که از مغز منتشر میشه به دستگاه مکانیکی هست .
اما من نکته ای که برام جای سوال هست ، اینه که در حال حاضر تمامی تحقیقات به سمت کشت سلول های بنیادی و شبیه سازی اونها هست که حتی در کشور خودمون با موفقیت انجام شده . فکر نمیکنی کشت سلولی خیلی موثر تر از جایگزین کردن مکانیک در اندام بدن باشه ؟
نه اینکه این طرح رو رد کنم ، اما از شواهد اینطور به نظر میرسه که پسوند اعضای بنیادی با بدن خیلی ساده تر از پیوند اعضای مکانیکی به بدن هست چرا که در این سیکل ممکنه اختلالات عصبی چشمگیری در برگیرنده بیمار باشه . آیا ابتدا نباید آینده چند تحقیق رو با هم مقایسه کنیم و سپس اقدام به تولید کنیم ؟
چون اگر بدون در نظر گرفتن " به طور مثال شبیه سازی سلولی " اقدام به ساخت اعضای مکانیکی کنیم ممکنه تحقیقات پزشکی از ما سبقت بگیرن و ما با شکست موجه باشیم .
هرچند که پیوند اعضا امروزه در سطح وسیعی در دنیا انجام میشه تا جاییکه حتی اولین پیوند صورت در دنا هم با موفقیت انجام شد (تصاویر این پیوند در سایت:http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=46643) اما با توجه به اینکه پیوند دست انجام نشده و یا تاکنون موفقیت آمی نبوده و علاوه بر اون مشکلاتی که در مورد رد پیوند توسط سیستم ایمنی بدن وجود داره به نظر من تولید اعضای مصنوعی به روشی که جناب امیر خان طرحش رو دادن هم مهم باشه.
ببینید هر روزنه ای بسوی بهتر کردن شرایط میتونه موثر باشه ، حتی اگر پیوند دست طبیعی هم صورت گرفته باشه باز هم تولید دست مصنوعی اهمیت داره .
بفرض برای کارخانجات " www.kUka.com" دستگاه های روبات خیلی مثمر ثمر هستن . اما به عقیده من اگر بخواهیم از دید شبیه سازی و مثلا " اتصال به اعصاب بدن " نگاه کنیم روش طبیعی خیلی مفید تر خواهد بود .
سلام ، قبل از ایینکه طرح خودم رو بگم می خواستم بدونم تا به حال شده برای درمان یک بیماری از عامل ایجادکننده یک بیماری دیگر با اسیبی مخالف بیماری اولیه استفاده کرده باشن؟اگر شده چه نتایجی داشته؟
در این مورد نظر دوستان پزشکی مناسب تر هست و امیدوارم اونها هم راهنماییتون کنن .
به طور کلی بیماری شامل فعالیت تخریبی دستگاه بدن و یا نفوذ عوامل "زنده" تخریبی به بدن هست . مورد مشابه به طرح شما واکسن هست که ضعیف شده ی عین بیماری غیر متغیر هست یرخی بیماری های بدلیل تغییر در ساختارشون قابل واکسینه شدن نیستند .
چرک خشکن ها نیز عوامل زنده از باکتری ها هستند که ترشحات مخاطی اطراف سلول های تخریبی رو تحت حمایت قرار میدهند .
آنتیبیوتیک ها کنترل کننده موقت ویروسها هستند که ازدیاد اونها امثال بیماری هاست . اگر بخواهیم دو بیماری رو که همدیگرو خنثی کنن در نظر بگیریم . یعنی اگر با عدم وجود یکی بر دیگری به بدن آسیب برسانند میتونیم به مواد جنسی و مخدر اشاره کنیم . کهنوعی عارضه رو رفع میکنن وخودشون عوارض دیگری رو در بدن به وجود میارن که در صورت عدم کنترل دقیق ممکنه منجر به بیماری های سخت و یا مرگ باشن .