بله گناه هست و حرام.
دیدن بدن نامحرم در صورت ضرورت اون هم اگر احتمال به گناه افتادن و تحریک و ... نباشه شاید مشکلی نداشته باشه، مثل زمانی که دکتر زن نبود و زنان مجبور بودن به دکتر های آقا مراجعه کنند.
نمایش نسخه قابل چاپ
برای بحث قضا و قدر و علم خدا و اختیار انسان به این تایپیک مراجعه کنید
http://www.njavan.com/forum/showthread.php?t=98773
علم خدا ، قضا و قدر و اختیار انسان
سلام ، خسته نباشی
یه سوال داشتم ،
الان توی بازار خیلی مرسوم شده که اجناس رو میتونی به صورت قسطی برداری که خیلی هم خوبه ولی اکثر فروشنده ها چکی که بابت ضمانت مثلا می گیرن میگن اگه شما بر فرض 2 ماه دیگه همه پولو بدی مثلا فلان قدر به قیمتش اضافه میشه . میخواستم بپرسم این ربا نمیشه ؟
ممنون
سلام میخواستم بگم اگه زحمتی نیست میتونین گناهانی ک هیچ وقت بخشیده نمیشنو واسم بگین؟؟ادم چ طور میتونه واسه ی گناهان بزرگش توبه کنه.اصول خاصی وجود داره؟؟
یه سوال دیگه هم بود زن واسه نماز خوندن باید چی بپوشه یعنی اگه چادرش نازک باشه مثلا و دستاش معلوم باشه از زیر چادر نمازش باطل میشه؟؟
هیچ گناهی وجود نداره که بخشیده نشه
طبق آیه صریح قرآن که می فرماید:
«قل یا عبادی الّذین أسرفوا علی أنفسهم لا تقنطوا مِن رحمة الله إنّ الله یغفر الذّنوب جمیعاً إنّه هو الغفور الرّحیم وأنیبواإلی ربّکم»؛ (زمر،53) «ای بندگان خدا که بر خود اسراف و ستم کردهاید، از رحمت خداوند نا امید نشوید که خدا همه گناهان را میآمرزد و او بسیار بخشنده و مهربان است و به درگاه پروردگارتان انابه کنید».
خداوند در این آیه وعده داده که مغفرت و رحمتش رو شامل همه انسانها می کنه حتی کسانی که گنه کار هستند در صورتی که " انیبوا الی ربکم" یعنی توبه کنند و به سمت خداوند برگردند.
تنها گناهی که خداوند از اون نام برده و گفته که بخشیده نمیشه "شرک" هست.
که البته مفسرین گفته اند اگر قبل از مرگ از شرک توبه کند خداوند می بخشد
اما اگر با حال شرک از دنیا بره، شفاعتی نخواهد شد.
«إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاء»؛ (نسا،48) «خداوند (هرگز) شرك را نمىبخشد و پایينتر از آن را براى هر كس بخواهد (و شايستگى داشته باشد) مىبخشد».
یکی از توصیه های ائمه این هست که هیچ گناهی رو کوچک نشماریم
شاید همون گناهی که کوچک می شماریم باعث بشه ما وارد جهنم بشیم.
توبه کردن چند شرط داره:
اول پشیمان شدن
دوم تصمیم واقعی بر ترک گناه
سوم سعی بر عدم انجام گناه
چهارم جبران کردن گناهان، یعنی اگر حق الناس بر گردنش هست باید ادا کنه
اگر حق الله هست مثل نماز روزه و ... باید ادا کنه
س 437: زنان چه مقدار از بدن خود را بايد هنگام نماز بپوشانند؟ آيا پوشيدن لباسهاى آستين کوتاه و نپوشيدن جوراب اشکال دارد؟
ج: بر زنان واجب است در نماز تمام بدن و موى خود را به غير از صورت به مقدارى که شستن آن در وضو واجب است و دستها تا مچ و پاها تا مفصل ساق با پوششى که کاملاً بدن را مىپوشاند، بپوشانند و در حضور نامحرم پاها را نيز بايد بپوشانند.
س 439: آيا پوشاندن کامل چانه هنگام حجاب و در نماز واجب است، يا اين که فقط قسمت پائين آن بايد پوشانده شود، و آيا وجوبِ پوشش چانه مقدمه پوشاندن صورت است که شرعاً واجب است؟
ج: پوشاندن قسمت پائين چانه واجب است نه خود آن، زيرا چانه جزئى از صورت است.
س 432: زنى در اثناى نماز متوجه مىشود که مقدارى از موهايش پيداست و فوراً آن را مىپوشاند، آيا نماز خود را بايد دوباره بخواند يا خير؟
ج: تا زمانى که ظاهر شدن مو عمدى نباشد، اعاده واجب نيست.
سلام
من موقع نماز نمیتونم (ص) ، ( ط ) ،(ظ) ، (ض ) را خوب تلفظ کنم یعنی هرچی تمرین میکنم نمیشه ولی (ث) و (ذ ) رو درست تلفظ می کنم . اینجوری نمازم درست نیست ؟ . البته موقع خواندن قرآن هم همینطوریه .
میدونین من وقتی که خیلی تمرکز میکنم درست تلفظ کنم اینقدر بد میشه که نمازم بهم میریزه و اشتباه میشه . مجبور میشم دوباره بخونم . از نمازم اینجوری لذت نمیبرم .
* بهتره بگم موقع نماز خواندن هیچ قصدی از درست تلفظ نکردن ندارم و معنیش جلو چشمم میاد .
ممنون
سلام
تلفظ درست الفاظ درنماز واجبه و کسی که نمیدونه تلفظ صحیح رو باید بره و یاد بگیره.
اما اگه کسی نمی تونه اون حروف رو بصورت عربی تلفظ کنه و حرف رو از مخرج خودش ادا کنه ( یا اینکه سعی کرده یاد بگیره و باز نمیتونه ) نماز هاش درسته و نماز خوندنش مشکلی نداره.
س 467: آيا اداء كامل الفاظ عربى در نماز واجب است؟ آيا اگر كلمات به صورت عربى صحيح و كامل تلفظ نشود، نماز محكوم به صحت است؟
ج: واجب است كه همه ذكرهاى واجب نماز از قبيل قرائت حمد و سوره و غير آنها به طور صحيح قرائت شود و اگر نمازگزار كيفيت صحيح تلفظ كلمات عربى را نمىداند، واجب است كه ياد بگيرد و اگر قادر به يادگيرى نيست، معذور است.
این خیلی خوبه که به معانی نماز توجه دارین [golrooz][cheshmak]
ممنون [golrooz]
حالا با خیال راحت نمازمو میخونم .
مشکل من فقط تو همون 4 حرفه .
سلام من باز اومدم با سوالام!!!!
خواستم ببینم چرا ما باید وقت نماز کاملا حجاب داشته باشیم؟؟؟وقتی تو خونه ایم.اولش گفتم شاید واسه اینه که اگر کسی وارد شد ما پوشش داشته باشیم ولی حتی اگه مطمعن باشیم کسی نمیادم باید حجابمون کامل باشه.چرا؟؟؟مگه خدا نامحرمه؟؟؟
سلام همه چی خوبه..................
سلام خوش اومدید
می بخشین از تاخیر زیاد در پاسخگویی[golrooz]
درسته برای خداوند محرم یا نامحرم بودن معنا نداره.
مسئله پوشش در نماز هم برای مردان هست هم برای زنان
اما بخاطر جایگاه خاصی که زنان دارند حکمش هم خاص میشه.
اما جواب سوالتون بصورت مفصل
بخشی از حکم حجاب بر می گرده به تکلیفی که داریم. یعنی همانطور که آقایون در نماز بخشی از بدن رو واجب است بپوشونن حتی در تنهایی
خانم ها هم یک پوشش واجبی دارند (در نماز) که از احکام تکلیفی نماز هست و باید رعایت کنند.
اما بخشی از حکم حجاب در نماز مربوط میشه به ادب و معرفت
یعنی چطور وقتی ما در برابر شخص بزرگ و محترمی ، خیلی با ادب هستیم و این ادب خودش رو در همه رفتار ما حتی رفتار پوششی ما نشون میده
همین ادب هم در مقابل خداوند اقتضا داره که در برابر بزرگی خداوند ما ظاهر مرتب و زیبایی داشته باشیم
و زیبایی در برابر خداوندی که خودش زیباست و خالق زیبایی هاست و زیبایی رو دوست دارد چی هست؟
اینجا دیگه خود خدا وقتی بنده اش در مقابلش قرار میگیره دوست داره به بهترین شکل و زیبایی حاضر بشه
اون زیبایی که خداوند در نماز از بنده اش می خواد برای خانم ها اون پوشش قشنگ و معنوی است
همچنانکه برای اقایان هم هست که مستحب است با عبا و عمامه و تحت الحنک نماز بخونند.
البته وقتی که خانم ها تنها هستند و می دونن نامحرمی هم نیست بعضی از احکام پوشش برداشته میشه
مثل پوشاندن روی پا.
شاید به همه حکمت پوشش در نماز هم نرسیم اما اگه به این نکته دقت کنیم حتما نگاهمون قشنگ و زیبا خواهد شد . نکته این است که:
خدایی که ما رو آفریده
و ما هر چی داریم از برکت و منت اوست
او دوست داره وقتی ما میخواهیم با او حرف بزنیم دوست داشتنی باشیم
و دوست داشتنی بودن در نگاه خدای مهربون اینه که
همه عیوب ظاهری و باطنی مون رو در برابرش بپوشونیم
چون برهنه بودن خودش عیب هست و وقتی ما با یه عیب کوچیک به محضر خدا بریم در صورتی که میتونیم همون عیب کوچیک رو هم نداشته باشیم .. چرا اینکار رو نکنیم
چرا به بهترین و زیباترین چیزی که خدا می خواد خودمون رو نشون ندیم
اینجوری خدا هم بیشتر و بهتر بهمون نگاه می کنه
هر چی بیشتر ادب کنیم یشتر نزدیک می شیم به خدا...
سلام دوست عزیز
ممنونم از اینکه سوالتون رو مطرح کردین و اهمیت می دین به این مسائل.
اگر دایی شما مسلمان هست و مقید به حرام و حلال هم هست دیگه جای شک و شبهه ای نیست.
حتی اگر ایشون در آمد غیر شرعی هم داشته باشند علاوه بر در امد حلالی که دارند و شما ندونید پولی که به شما داده اند از کدوم در آمدشون بوده
حمل بر این می کنیم که از در آمد حلال بوده و مصرفش برای شما اشکالی نداره.
فقط در یک صورت جای اشکال هست
اینکه یقین داشته باشید که تمام در امدش حرام هست یعنی از راه غیر شرعی هست.
که شما فرمودین اطلاعی ندارین
ولذا نگران نباشین مشکلی در اون پول نبوده
.
موفق باشین.
با سلام من قبلا خانه خریده بودم ویک گوسفند قربانی کرده ام الان خانه ام را عوض کردم می توانم به جای قربانی کردن گوسفند به مبلغ 50000 گوشت گوسفند از قصاب بخرم وپخش کنم اشکالی دارد یا خیر مورد قبول واقع می شود یا خیر
سلام
برای برنامه ریزی طرح ها و ایده ها و شاید اختراعات برنامه ریزی مالی حرف اولو میزنه
از طرفی اختراع یعنی اینکه نمونه ی دیگه ای نداره و تکه و انحصاری
پس برای فروش توی بازار یه جورایی میشه بازی کرد باقیمت فروش از 0 درصد سود تا500درصد سود نسبت به هزینه ی ساخت و..
برای همین خواستم ببینم اصولیش چقدر باید سود بکنیم که حلال باشه 10 یا 20 یا....
چون مثل نون که نیست احتیاج ضروریه مردم باشه و با گرون فروشیش کسی بدبخت بشه یا اذیت بشه چون اصولا گرونی و ارزونیش دست سازندشه و سودی که میخواد برداشت کنه و گرونی و ارزونی تعریف نمیشه توش
فقط سطح رفاه زندگیو خیلی کم افزایش میده
یه جورایی توش موندم چون خیلی بستگی داره به سود و زیان اخرش
که بتونم دقیق برنامه ریزی کنم
با سلام ايا طلاي كه براي همسر مي خريم خمس دارد سوال بعدي من 2ميليون وام برداشتم اقساط 10ماهه وان راسكه خريده ام ايا بعد از يكسال به سكه ها خمس تعلق مي گيرد **سوال بعدي يك نفر 1.500000 دارد مي خواهد دربانك بگذارد يك سال وسودش رابگيرد من مي خواهم پولش رابگيرم ودرچيزي سرمايه گذاري كنم كه اگر سود كند سودش ازبانك بيشتر است وتوافق كرده ايم كه اگر سود كنم يك مقداربيشتر ازسود بانك به او بدهم وبيشترش براي من باشد واگر سودش به اندازه بانك بيشتر نشد سودكلش براي او باشد ومن سودي نبرم ايا اينكار مشكل شرعي دارد وايا به اين مبلغ كه من مي گيرم خمس تعلق مي گيرد به سودش چطور ايا خمس تعلق مي گيرد
باسلام ايا روزي انسان دست خداست يعني خدا روزي هركس را در ان روز مشخص كرده مثلا يك كارگر روزي 15 هزار تومان مي گيرد روزيش همين مقدار است يا اگر فكرش را كار بيندازد ودرجايي سرمايه گذاري كند روزيش بيشتر مي شود يا فرقي ندارد چون اگر انسان روزي انروز برايش همان مقدار است كه خدا مي داند پس براي چه فكر كاري ديگر باشد يا همش در فكر پول در اوردن زياد از راههاي ديگر البته حلال باشد
كسي جواب سوال ما رانميداند
سلام
طلایی که برای همسر خریداری میشود اگر برای زینت (درحدعرف و شانیت) باشد خمس ندارد. اما اگر برای غیر آن باشد خمس دارد.
وام یا سود آن، به مقداری که قسطش پرداخت شده، خمس دارد.
البته چون مسائل خمس دقیق هست باید طبق نظر مرجع تقلید و بصورت دقیق مطرح شود.
در قرارداد مضاربه سود و زیان در هر دو طرف می باشد و اگر شرط ضمن عقدی انجام شود که سود یا زیان از یک طرف برداشته شود مخالف اصل مضاربه است و عقد مضاربه را باطل می کند.
میزان سود تعیین شده برای طرفین در قرارداد مضاربه باید به صورت کسری (درصدی) باشد.
خمس به پولی که مال انسان می باشد تعلق می گیرد.
پیشنهاد می شود چون مسائل خمس دقیق هست به دفتر مرجع خود مراجعه کنید تا مشکلی پیش نیاید.
سلام
بله روزی انسان دست خداست و نه تنها انسان بلکه تمام موجودات ریز و درشت...
درسته روزی هر کسی مشخص و تعیین شده هست. و این که مثلا کارگری روزی 15 هزار تومان می گیرد آیا روزی او فقط همین مقدار است یا می تواند بیشتر باشد؟
بله می تواند بیشتر باشد. یعنی روزی انسان طبق تلاش و تدبیری که می کند می تواند تغییر کند.
اما پشت این تدبیر و تلاش باز هم تقدیر حاکم است یعنی اینکه:
تقدیر مثلا این کارگر این است که اگر روزانه 10 ساعت کار کند ، سهم او از روزی (روزانه) مثلا 15000 است. و اگر روزانه 15 ساعت کار کند سهم او از روزی(روزانه) 20000 است.
اگر تحصیل می کرد و مدرک می داشت، زمینه استخدامش فراهم می شد و روزی اش (روزانه) 30000 می شد و ...
یا شاید هم اصلا تلاش و تدبیری نداشته باشد اما روزی اش زیاد باشد مثل کسی که ارث سنگینی به او می رسد.
مسائل زیادی هست که در مقدر شدن و مشخص شدن روزی انسان تاثیر گذار است. که تدبیر و تلاش فقط بخشی از آن به حساب می آید.
به عنوان مثال دعای پدر و مادر در حق فرزند تاثیر خیلی زیادی در نوع روزی شخص دارد.
احترام به والدین... صدقه دادن... کمک به دیگران ... گناه نگردن... انجام واجبات و...
بله این مسئله هم که فرمودید وقتی روزی انسان مقدر شده پس تلاش بیشتر فایده ای ندارد! تقریبا درست است.
اما معنایش این نیست که انسان به اندازه توانایی و قدرتی که خداوند به او عنایت کرده تلاش نکند بلکه منتظر روزی خود باشد.
بلکه معنایش این است که اگر انسان تمام کارهایی که جهت وسعت رزق می باشد انجام بدهد و حداکثر روزی ای که می تواند برایش مقدر شود، مقدر بشود، دیگر بیش از آن تلاشی اگر بکند نتیجه ای در واقع نخواهد داشت.
حضرت علی ع هم به این حقیقت اشاره می کند که تعجب می کنم از مردمی که روزی آنها مشخص شده می باشد اما تمام وقت و عمر خویش را برای جمع کردن مال دنیا هدر می دهند...
و اینکه همان روزی مقدر شده انسان از راه حلال به دست انسان برسد یا حرام ، انتخاب خود انسان است.
یعنی چه از راه حرام چه از راه حلال همان روزی ای که مقدر شده است به انسان می رسد نه بیشتر ....
یا علی
یه سوال
برای مرد ها زدن موی سینه و ابرو برداشتن گناهه؟؟؟؟؟؟؟
لطفا یکم توضیح بدین
اگه اشتباه نکنم شنیده بودم نگاه کردن به صفحه شترنجی گناهه یا کراهت داره.البته من یه چیزایی شنیدم که شاید به این مورد ربط داشته باشه.مثلا اینکه نمای کف معبد سلیمان شترجی بوده.یا مثلا رمال ها و کفبین ها از صفحه شترنجی برای فنون جادوگریشون استفاده میکنن.درکل اگه کسی چیزی میدونه بگه ممنون میشم
نقل قول:
سلام
تا جایی که اطلاع دارم اصلاح مردان در صورتی که بصورت آرایش در بیاید حرام است.
البته نظر مراجع تقلید مختلف متفاوت است ولی کلیت امر همینه ...
باز نظر کارشناسی رو از کمان ابرو بخواهید...
سلام
ممنونم از آقا مصطفی بابت پاسخشون
کاملترش اینه که :
در مردان ، غیر از ابرو و ریش ، زدن موهای دیگه بدن اشکالی نداره.
حتی از گردن به پایین می تونن کل بدن رو موزدایی بکنن.
در مورد برداشتن ابرو: بله برداشتن ابرو برای مردان حرام است چون شباهت به زنان هست. و همچنین بخاطر نیت زیبایی که در مورد مردان نسبت به ابرو اشکال داره.
مگر اینکه شخصی بخاطر عذری (غیر از زیباسازی و آرایش) مثل درمان یا استعمال روغن و .. بصورت موقت که جنبه درمانی داره بخواد این کار رو بکنه.
سلام
نگاه کردن صفحه شطرنجی اشکالی نداره. می خواد مال معبد سلیمان باشه یا دیوار یا هر جای دیگه.
تنها چیزی که شاید درباره اش بشه حرف زدن نسبت به بازی شطرنج هست که اگر شطرنج آلت قمار باشه
در صورتی که الان دیگه شطرنج یه بازی فکری شده و از آلت قمار بودن در آمده ولذا نگاه کردن به صفحه شطرنجی در کل اشکالی نداره.
یاعلی
سلام خدمت تمامی دوستان.
یه سوال:
از چه آیه یا حدیث یا روایتی ما شیعیان میگیم که میشه نماز ظهر و عصر رو پشت هم تو زمان ظهر و اول وقت خوند با این که هنوز عصر نشده؟!
ایا این که در وقت ظهر نماز عصر رو خوندن اشتباه نیست؟
این سوال یکی از اساتیدمون بود که همه ما رو تو شک انداخت؟!
ممنون میشم پاسخ سوالم رو بدید.
با سپاس فراوان از شما دوستان خوب.
سلام
ممنونم از مطرح کردن سوالتون.
پاسخ مشروح رو بصورت یک پست جداگانه گذاشتم که می تونین در اینجا ببینین:
چرا شیعیان، نماز پنج گانه را در سه نوبت میخوانند؟
اما قبلش یه مقدمه کوتاه هم بگم:
خواندن نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء بصورت جداگانه طبق مبانی شیعه و از نظر قرآن و روایات مستحب هست نه واجب.
وقت های نماز به سه دسته تقسیم می شن:
وقت مخصوص (خاص): یعنی در این وقت فقط می شود همان نماز را خواند نه نمازهای دیگر را. مثلا در وقت خاص نماز ظهر فقط باید نماز ظهر خوانده شود نه نماز دیگری.
وقت مشترک: که می توان همه نماز هایی که وقت آنها رسیده است را خواند. مثلا می شود هم ظهر خواند هم عصر.
وقت فضیلت: یعنی اینکه در این وقت، مستحب است که نماز خاصی خوانده شود ولی به این معنا نیست که نمازهای دیگر اگر خوانده شوند باطل باشند.
شیعه معتقد است که در وقت مشترک می توان هر دو نماز را خواند. اما اهل سنت معتقدند که وقت نماز بخشی از آن مخصوص نماز ظهر یا مغرب است و بخشی از آن مخصوص عصر یا عشا است و چیزی به نام وقت مشترک ندارند. در صورتی که اطلاق آیات و روایات ، سیره نبوی و اهل بیت عصمت وطهارت ع بر خلاف اعتقاد اهل سنت می باشد.
علت جمع کردن نماز ظهر و عصر - مغرب و عشا در بین شیعه اطلاق آیه 78 از سوره اسراء می باشد:
أَقِمِ الصلَوةَ لِدُلُوکِ الشمْسِ إِلی غَسقِ الَّیْلِ وَ قُرْءَانَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْءَانَ الْفَجْرِ کانَ مَشهُوداً؛
همچنین سنت نبوی و روایات اهل بیت هم این کار را صحیح می دانند.
یکی از حکمتهای جمع بین نماز ظهروعصر و مغرب و عشا به جماعت خواندن و در اول وقت خواندن ، و به سختی نیفتادن امت پیامبر ص می باشد که صریح روایات نبوی است.
جواز وصحت جمع بین دو نماز (طبق نظر شیعه) از امور ذیل و روایاتی که لیست آنها را ارائه نموده ام به دست می آید(توضیح و تفصیل در اینجا):
۱- جمع بین دو نماز در یک وقت، به دلیل تسهیل امور و پیشگیری از رنج و زحمت:
۲- جمع میان دو نماز در یک وقت در عرفه، بیانگر کیفیت جمع است
۳- شیوه جمع میان دو نماز در سفر، بیانگر کیفیت جمع است
۴- شیوه جمع میان دو نماز در حال اضطرار، بیانگر کیفیت جمع در حال اختیار است
۵- رفتار صحابه پیامبر(صلی الله علیه و آله) بیانگر کیفیت جمع است
۶- سیره پیامبر(صلی الله علیه و آله) بیانگر شیوه جمع میان دو نماز است
روایات(به عنوان نمونه چند مورد ذکر کردم بقیه با آدرس در اینــــــــــــجا می باشد):
۱- احمد بن حنبل – رهبر گروه حنابله – در مسند خود از جابر بن زید، چنین روایت میکند:
«جابر بن زید گوید: از ابن عباس شنیدم که میگفت: با پیامبر گرامی هشت رکعت نماز (ظهر و عصر) را با هم و هفت رکعت نماز (مغرب و عشا) را نیز با هم به جای آوردم. میگوید به «ابوشعثا» گفتم: فکر میکنم رسول خدا، نماز ظهر را به تأخیر انداخت و نماز عصر را زودتر ادا نمود و نیز نماز مغرب را به تأخیر انداخت و نماز عشا را زودتر به جا آورد، (ابوشعثا) گفت: من هم چنین میاندیشم.»[۲]
از این روایت به روشنی معلوم میگردد که پیامبر گرامی، هر دو نماز ظهر و عصر را با هم و هر دو نماز مغرب و عشا را نیز با هم و بدون فاصله، به جای آورده است.
۲- احمد بن حنبل، از عبدالله بن شقیق، روایت ذیل را یاد آور میشود:
«ابن عباس بعد از نماز عصر، برای ما سخنرانی نمود تا آنگاه که خورشید غروب کرد و ستارگان آشکار شدند و مردم ندای نماز دادند و در آن میان، مردی از قبیله بنی تمیم به تکرار کلمه «نماز» پرداخت، ابن عباس خشمگین گردید و گفت: آیا تو میخواهی سنت پیامبر را به من بیاموزی؟ من شاهد و ناظر بودم که رسول خدا بین نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا جمع نمود.»[۳]
عبدالله میگوید: برای من در این مسأله، تردیدی بروز کرد و لذا در دیداری با ابوهریره در این مورد سؤال کردم و او سخن ابن عباس را تأیید نمود.
در این حدیث، دو تن از صحابه؛ «عبدالله بن عباس» و «ابوهریره» بر این حقیقت گواهی میدهند که پیامبر گرامی نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا را با هم خوانده و ابن عباس نیز به رفتار پیامبر، تأسی نموده است.
۳- مالک بن انس – رهبر گروه مالکیه – در کتاب «موطأ» اینگونه مینگارد:
«صلی رسول الله(صلی الله علیه و آله) الظهر و العصر جمیعا، و المغرب و العشاء جمیعا فی غیر خوف و لا سفر؛ رسول خدا(صلی الله علیه و آله) هر دو نماز ظهر و عصر را با هم خواندند و هر دو نماز مغرب و عشا را نیز با هم به جا میآورد، بدون این که از دشمن بهراسد و یا در سفر باشد.»
۴- مالک بن انس، از معاذ بن جبل، چنین روایت مینماید:
«فکان رسول الله (صلی الله علیه و آله) یجمع بین الظهر والعصر، والمغرب والعشاء؛ رسول خدا، نماز ظهر و عصر را با هم و نماز مغرب و عشا را نیز با هم میخواند.»
۵- مالک بن انس از نافع و او از عبدالله بن عمر چنین روایت میکند:
«کان رسول الله (صلی الله علیه و آله) اذا عجل به الشیر یجمع بین المغرب و العشاء: هرگاه پیامبر برای پیمودن سیری عجله داشت، نماز مغرب و عشاء را با هم میخواند.»[۴]
۶- مالک بن انس، از ابوهریره چنین روایت میکند:
«ان رسول الله (صلی الله علیه و آله) کان یجمع بین الظهر والعصر فی سفره الی تبوک: پیامبر گرامی در راه تبوک، نماز ظهر و عصر را با هم به جا میآورد.»[۵]
می خواستم توضیح اینکه بیرون رفتن زن باید با اجازه شوهر باشد را بدانم. یعنی حدودش را و آیا اینکه مرد می تواند به زنش بگوید که کلا اصلا از خانه بیرون نرود.
سلام بازی کردن پاستور بدون شرط و کاملا خانوادگی و دوستانه مثل بازی حکم حرام است یا کراحت دارد؟
سلام
این بازی ها بدون شرط برد و باخت و.. و برای تفریج اشکالی نداره.
تنها در صورتی شبهه ناک می شه که از حالت وسیله قمار بودن خارج نشده باشه. یعنی اگر این کارت غالبا برای قمار و حرام به کار میره از این جهت نباید با اون بازی کرد.
اما اگر نه؛ غالبا اینطور نیست اشکالی نداره.
بله بازی کردن با وسایلی که شک و شبهه توش هست کراهت داره. اما حرام نیست.
استفتائات امام خامنه ای(حفظه الله) :
س 1121. آيا اگر افراد بدون شرط بندى و قصد قمار و بُرد و باخت و کسب درآمد بلکه فقط براى سرگرمى و مشغول بودن، مبادرت به بازى با ورق کنند، آن افراد مرتکب حرام شدهاند؟ حضور در مجالس بازى با ورق براى تفريح چه حکمى دارد؟
ج. بازى با ورقى که عرفاً از آلات قمار محسوب مىشود، بهطور مطلق حرام است و جايز نيست انسان با اختيار در مجلس قمار يا بازى با آلات قمار شرکت کند.
س 1122. آيا استفاده از ورقهاى پاسور در صورتى که براى بازىهاى فکرى محض که بدون شرط بندى بوده و متضمّن مفاهيم علمى و دينى باشند، جايز است؟ بازى با ورقهايى که با چيدن آنها به نحو خاصى، بعضى از شکلها مثل موتورسيکلت يا ماشين و مانند آن ايجاد مىشود و در عين حال استفاده از آنها براى شرطبندى و مسابقه هم ممکن است، چه حکمى دارد؟
ج. بازى با ورقهايى که عرفاً، آلات قمار محسوب مىشوند، مطلقاً جايز نيست ولى بازى با ورقهايى که عرفاً آلت قمار محسوب نمىشوند، بدون شرط بندى اشکال ندارد.
و بهطور کلى بازى با هر چيزى که مکلّف تشخيص دهد از آلات قمار است و يا در آن شرط بندى شود، به هيچ وجه، جايز نيست.
و بازى با هر وسيله اى که جزء آلات قمار به حساب نيايد، بدون شرط بندى، اشکال ندارد.
سلام
جواب این سوالتون توضیحش کمی زیاده.
اما خلاصه اش اینه که:
اجازه گرفتن زن برای خارج شدن از منزل برای کارهایی هست که عرفا غیر ضروری به حساب میاد.
یا اینکه مواردی که شوهر شرط کرده که باید اجازه گرفته بشه یا اینکه زن بداند که در اون موارد همسرش ناراحت میشه.
اما در موارد خاص و ضروری که پای آبرو و جان مطرح میشه نه.
یه مسئله دیگه هم هست اینکه:
یکسری اموری هست که وقتی مرد به خواستگاری میاد بصورت ضمنی اون ها رو قبول می کنه و زن نمی خواد در مورد آنها اجازه بگیره:
مثل اینکه زن شاغل باشه و وقتی که مرد به خواستگاری اش میاد و همین طوری قبولش می کنه ؛ معنای ضمنی اش اینه که خروجش رو از منزل برای کار قبول کرده و نمی تونه جلوگیری کنه.
و از این دست...
اما در مواردی هم که باید اجازه بگیره و نگیره یا اینکه بداند که همسرش راضی نیست و بدون اجازه خارج بشه در روایت هست که از لحظه ای که خارج میشه تا لحظه ای که برمی گرده خداوند و فرشتگان همه او را لعنت می کنند.
نقل قول:
استفتائات امام خامنه ای (حفظه الله):
1174. زن شوهردارى در عروسىها بدون اطلاع شوهرش در برابر بيگانگان مىرقصد و اين عمل را چندين بار تکرار کرده و امر به معروف و نهى از منکر شوهرش در او اثر نمىکند، تکليف چيست؟
ج. رقص زن در برابر بيگانگان مطلقاً حرام است و خارج شدن از منزل بدون اجازه شوهر هم فىنفسه حرام است و موجب نشوز و محروميت از استحقاق نفقه نيز مىگردد.
سلام
یه سوال خیلی ذهنمو درگیر کرده..............یه جایی به نقل از یکی از امامان خوندم که اگر در عقد طرفین راضی نباشند اون عقد باطله........
حالا سوال؟؟؟؟
اینکه اگه یک نفر از طرفین هم مخالف باشن عقد باطله؟؟؟(شما به این حساب بذارین که فرد ناخواسته مجبور شده جواب بله رو سر عقد بده)
و اینکه حالا درسته مثلا دختر(اکثرا این برای دخترا صدق میکنه)بله رو گفته اما اون که از ته دل راضی نیست و حالا به هر دلیلی مثلا اجبار اون جواب رو داده ........اینکه میگن عقد باطله به جواب ظاهری(مثلا همون بله گفتن با اجبار) بستگی داره یا باید رضایت قلبی باشه؟؟؟؟
اینکه عقد باطله یعنی اینکه اون دو نفر هنوز با هم نامحرمن؟؟؟
خوب حالا اگه این دو نفر با هم زندگیشونو شروع کنن حکم در مورد روابطشون چیه؟؟؟(منظورم اینه که اگر اینا عقدشون باطل باشه و نامحرم باشن پس میشه گفت روابط زناشوییشون هم حکم حرام داره؟؟)
خوب حالا فکر کنید که بعد از شروع زندگی عشق بوجود بیاد اگه عقدشون باطله یعنی دوباره باید با هم عقد کنن؟؟؟؟
خیلی جالبه واقعا!!!
این سوال منم هستش!
من علاوه بر اون 1 سوال دیگه هم دارم:ازدواج 1 دختر با پسری که مقداری از نظر عقلی مشکل داره باطل نیست....من خودم مدتی پیش برنامه ای رو دیدم که خانم گول خورده بود و بعد از مدتی فهمیده بود هیچ یک از اموال شوهرش به نام خودش نیست(بعد از مدتی فهمید این مسأله به علت عدم سلامت عقلی شوهرش بوده و اون تحت قیمومیت مادرش قرار داره و همه چی به نام اونه)ولی در کمال ناباوری گفتن که این خانم باید به زندگیش ادامه بده و حق هیچ گونه اعتراضی رو هم نداره
اما این نکته رو هم بارها شنیدم که اگر مردی در هر مرحله از زندگی متوجه شه که همسرش از سلامت کامل عقلی برخوردار نیست میتونه بگه عقد باطله و....
میخوام بدونم شرع در این زمینه دقیقا چه حکمی داره؟آیا اینکه عملکرد زن و مرد بعد از اینکه متوجه شدن همسرشون از سلامت عقلی برخوردار نیست متفاوته؟یعنی زن هیچ حقی نداره ولی مرد میتونه عقد رو باطل کنه؟
ممنون
سلام
اگر طرفین یا کی از طرفین راضی نباشند و نخواهند با هم ازدواج کنند؛ بله عقد نکاح باطل هست.
البته بحث رضایت داشتن در عقد نکاح یک مقدار دقیق هست و بصورت کلی هم نمیشه گفت که چون فلانی راضی نبود پس عقد باطل هست.
مثلا شخصی هست که نسبت به طرف مقابلش مشکلی نداره اما اینکه الان بخواهد دراین شرایط خاص زمانی ازدواج کنه براش سخته اما مجبور میشه همین الان ازدواج کنه، این معناش باطل شدن عقد نیست.
و اینکه مجبور شدن به عقد با قبول کردن بصورت زوری فرق داره. مثلا یک نفر در شرایطی قرار می گیره که علی رغم میل باطنی اش می دونه که باید ازدواج کنه و قبول می کنه . این موجب باطل شدن نیست.
اما اینکه شخصی رو به اجبار بخواهند برای شخص دیگری به عنوان همسر عقد بخوانند و اصلا قبول نداره (به هیچ وجه) این میشه اجبار و صحیح نیست.
باز هم مراجع قضایی با توجه به قوانین خانواده و ..مصادیق واضح تر و دقیق تر رو می تونن شناسایی کنند و به گفته هایی که دراینجا نسبت به این مسئله هست نمی شه اکتفا کرد چون بحث رضایت جنبه های زیادی داره.
اما در صورتی که یک عقد ازدواج مصداق اجبار و عدم رضایت قرار بگیره و باطل باشه حکمش اینه:
اگر شخص بعد از خواندن عقد راضی شد ؛ طبق فتوای اکثر علماء عقد صحیح است.
اگر راضی نشد؛ عقد باطل است و برای جدا شدن نیازی به طلاق نیست.
ور در صورت باطل شدن عقد زن و مرد با هم نامحرم هستند و تمام احکام نامحرم بودن در اینجا هم جاری میشه. مثل حرمت نگاه با قصد لذت و نزدیکی و لمس و .. .
در مورد اینکه گفتین که اگر این دو نفر زندگی شون رو شروع کنن؛
ببینید همون طور که گفتم اون دیگه معناش اجبار و بطلان عقد نیست. چون وقتی طرفین بعد از عقد با هم زندگی می کنند به معنای قبول اون شرایط هست و عقد صحیح است.
این قضیه ای که گفتید رو درباره اش چون چیزی نمی دونم ، نمی تونم چیزی بگم
اما شرایط فسخ ازدواج رو براتون می گذارم تا بدونین از نظر دین چه چیزهایی این حق رو به زن یا مرد میده که ازدواج رو فسخ کنند:
مسئله شماره 2380 از رساله امام:
اگر مرد بعد از عقد بفهمد كه زن يكى از هفت عيب را دارد مىتواند عقد را به هم بزند :
اول: ديوانگى.
دوم: مرض خوره. (جذام)
سوم: مرض برص.
چهارم: كورى.
پنجم: شل بودن به طورى كه معلوم باشد.
ششم: آنكه افضا شده، يعنى راه بول و حيض و يا راه حيض و غائط او يكى شده باشد، ولى اگر راه حيض و غائط او يكى شده باشد، به هم زدن عقد اشكال دارد و بايد احتياط شود.
هفتم: آنكه گوشتيا استخوانى يا غدهاى در فرج او باشد كه مانع از نزديكى شود.
مسئله شماره 2381 : اگر زن بعد از عقد بفهمد كه شوهر او
ديوانه است
يا آلت مردى ندارد
يا عنين است و نمىتواند وطى و نزديكى نمايد
يا تخمهاى او را كشيدهاند مىتواند عقد را به هم بزند.
در این شرایطی که گفتم اگر شخص بخواهد عقد را بر هم بزند نیازی به طلاق نیست و میتواند جدا بشود.
اگر زن یا مرد پیش از عقد به معایب مورد اشاره آگاهی داشته باشد و با علم به آن مبادرت به عقد نکاح کند، حق فسخ او ساقط می شود. _اگر زن بعد از عقد به یکی از معایبی دچار شود که در لحظهی وقوع عقد به مرد حق فسخ می داد، حق فسخ برای مرد نخواهد بود.
اما یکسری شرایط هم هست که این حق را به شخص می دهد تا درخواست طلاق کند(نه اینکه بتواند عقد را بهم بزند):
ناداری ، ناتوانی مالی شوهر که به واسطه آن نتواند مهریه زن را پرداخت نماید.
غیبت طولانی مدت شوهر
فریب دادن همسر ( غیر از مسائلی که در بالا گفتم باشد)
این احکام اولیه از نظر دین هست (چیزی که در کتب احکام هست) و در رابطه با قانون مدنی و قانون خانواده و .. چیزی رو نگفتم که نیاز به تحقیق بیشتر داره.
شاید قانون همین مسائل رو با شرح و بسط بیشتری بیان کرده باشه که نیاز به مراجعه دارد.
1 سوال دیگه دارم ازتون!!!
اگه پسر و دختری بعد از ازدواج درحالیکه صاحب فرزند هم شده باشن،متوجه بشن که خواهر و برادر هستن در اینجا حکم بچه هاشون چیه؟
سلام
از اونجایی که عادت به خود ارضایی کرده بودم و قادر به ترکش نشدم بر سر اتفاقی نذر کردم که دیگر اینکار رو نکنم اما یکبار اینکار انجام شد می خواستم بپرسم کفاره ی این نذر چی هست؟ و اگر چند بار انجام شده باشد و حالا تصمیم به دادن کفاره و ادامه ی ادای نذر خود کرده باشم کفاره ی همان یکبار را باید بدهم؟
با سپاس
با عرض سلام و خسته نباشید
می دونم که بدون وضو وارد مسجد شدن گناه ه
اما آیا بدون وضو وارد نماز خانه شدن نیز گناه داره یا نه
باید حتما وضو داشته باشیم ؟