پاسخ : خلاقیت خود را محك بزنيد.
تو بعضی از نیروگاه های خورشیدی با وسایلی شبیه دیش انرژی خورشید رو در کانون اون (دیش) بازتاب میکنند و درست از همونجا لوله های آب رد میشه و اب گرم میشه.
یه چیزی به طور سطحی به ذهنم رسید:بجای اون دیش ها نمیشه از یک عدسی بزرگ استفاده کنند و منبع اب رو هدف قرار بدن و اب به جوش بیاد و بقیه ماجرا...؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mamadshumakher
تو بعضی از نیروگاه های خورشیدی با وسایلی شبیه دیش انرژی خورشید رو در کانون اون (دیش) بازتاب میکنند و درست از همونجا لوله های آب رد میشه و اب گرم میشه.
یه چیزی به طور سطحی به ذهنم رسید:بجای اون دیش ها نمیشه از یک عدسی بزرگ استفاده کنند و منبع اب رو هدف قرار بدن و اب به جوش بیاد و بقیه ماجرا...؟
خیلی خوبه ....ولی فکر کنم هزینه ش زیاد باشه....
ایده جالبی هست به نظر شما چه مشکلات یا معایبی یا قوت و مزایایی می تونه این طرح (استفاده از عدسی به جای دیش یا اینه) داشته باشه.
البته دوست عزیزمون یکی مورد اشاره کردن.
خب من فکر میکنم متمرکز کردن نور خورشید راندمن کار رو بالاتر میبره در حالی که تو مسیر اینه ها تو فواصل بین اینه جای خالی زیاد داشت.
عدسی از بالا و پایینو چپ و راست نورو جمع میکنه و اما اون اینه ها فقط از بالا و پایین.
متمرکز کردن نور توسط عدسی حرارت بسیار بالاتری رو ایجاد میکنه.
مشکل حفظ و نگه داری اون حرارت ایجاد شده برای منبع هست که میشه منبع رو درون یک جداره شیشه ای قرار داد.تقریبا عملکردی مثل کلکتور های خورشیدی.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mamadshumakher
خب من فکر میکنم متمرکز کردن نور خورشید راندمن کار رو بالاتر میبره در حالی که تو مسیر اینه ها تو فواصل بین اینه جای خالی زیاد داشت.
عدسی از بالا و پایینو چپ و راست نورو جمع میکنه و اما اون اینه ها فقط از بالا و پایین.
متمرکز کردن نور توسط عدسی حرارت بسیار بالاتری رو ایجاد میکنه.
مشکل حفظ و نگه داری اون حرارت ایجاد شده برای منبع هست که میشه منبع رو درون یک جداره شیشه ای قرار داد.تقریبا عملکردی مثل کلکتور های خورشیدی.
میشه ...اون حرارتو به چند تا منبع منتقل کرد....نه یه دونه .....نه؟؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
وحید-الهام
میشه ...اون حرارتو به چند تا منبع منتقل کرد....نه یه دونه .....نه؟؟
شاید بشه از طریق رسانش گرمایی گرما رو به منبع های دیگه منتقل کرد.مثلا با مس که رسانایی گرمایی بالایی داره یا یه فلز دیگه.البته فکر کنم اینجوری اتلاف انرژی هم داشته باشیم.بهتره برای هر منبع یک عدسی بکار بره.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
shiny7
شاید بشه از طریق رسانش گرمایی گرما رو به منبع های دیگه منتقل کرد.مثلا با مس که رسانایی گرمایی بالایی داره یا یه فلز دیگه.البته فکر کنم اینجوری اتلاف انرژی هم داشته باشیم.بهتره برای هر منبع یک عدسی بکار بره.
اره.به نظرم برای هر منبع باید یک عدسی بکار بره.میشه در مقیاس کوچیک این روش رو آزمایش کرد.که ببینیم چه کاربردی ازش بهتر جواب میده.البته میشه یه منبع بزرگ داشت و چندتا عدسی غول پیکر کنار هم به منبع بتابن.البته باید عدسی ها متحرک باشند تا کانون عدسی بهم نخوره..به عبارتی عدسی باید با موقعیت خورشید نسبت به منبع جابه جا بشه
سلام...[golrooz]
مگه آينه چشه؟
فکر کنم هزینه آینه بیشتر از شیشه در بیاد.و همون طور که دوستمون گفتن عدسی نور را بهتر یکجا متمرکز می کنه...(البته من خودم علتشو متوجه نشدم!)
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
SaSaMc2
سلام...[golrooz]
مگه آينه چشه؟
شایدم ایده مناسبی نباشه.اما خب باید بررسی شه دیگه با کمک شما.چون یوهویی خورد تو سرم.
حالا در مقام دفاع: خب اینه بعد از لوله قرار میگیره و مرکزش در طول لوله هست و اونو گرم میکنه.در حالی که لوله خیلی باریک هست و ما مستونیم توان بیشتری رو از افتاب بگیریم.اگه منبعی هم جلوی اینه بزاریم دیگه نور به اینه نمیرسه که بخواد به منبع بتابونه.
اما اگه عدسی باشه عدسی بین جسم و خورشید قرار میگیره پس اندازه ی جسم خللی در کار ایجاد نمیکنه.
جسم رو هم میتونیم درون یک محفظه ی شیشه ای بزاریم که انرژی گرفته شده رو حفظ کنه.
یه چیزی تو مایه های ابگرمکن خورشیدی اما با توان خیلی بالاتر.