پاسخ : خلاقیت خود را محك بزنيد.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
hossien
سلام مجدد
چند تا سوال دارم...
ایا تا به حال غاری دیدین یا شنیدین که داخلش روشن باشه بدون لامپ منظورمه طبیعی روشن باشه؟؟؟
به نظر شما چطور میشه یک تونل با استفاده از نور خورشید روشنایی اون را تامین کنه؟ این یک پروژه اجرا شده در کشور اوکراین هست.
با استفاده از فیبر نوری
یعنی نور رو از سطح بیرونیه کوه با صفحاتی شیشه ای و جمع کننده ی نور با اینه به رشته های فیبر نوری منتقل کرد
و بعد فیبر نوری از سورهاخایی در داخل کوه که قبلا با مته حفر شدند میگذره و مثل چراغ دسته دسته فیبرها هرکدوم قسمتی از نور رو اونجایی که قطع میشن پخش میکنن
در واقع اون دسته ی اولیه که بزرگ بوده(فیبر نوری) به چند دسته تبدیل و هر کدوم مثل 1 لامپ اونجایی که قطع شدند نور رو تحویل میدن!!!
من پرسیدم از ایشون گفت از اینه استفاده نشده و جایی هم حفر نمی کنیم.
یک کوه را در نظر بگیرین که از پایین اون تونل باشه ؟
چه تخمینی هزینه برای این مورد می زنید حالا با طرح شما؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
hossien
من پرسیدم از ایشون گفت از اینه استفاده نشده و جایی هم حفر نمی کنیم.
یک کوه را در نظر بگیرین که از پایین اون تونل باشه ؟
چه تخمینی هزینه برای این مورد می زنید حالا با طرح شما؟
خب نمیدونم باید حسابی حساب بشه!!! به خیلی چیزا بستگی داره
عمق تونل از سطح قابل دسترس؟
طول طونل؟
خاک کوه؟ سنگه یا خاک هم داره؟ نوع سنگ و خاکش؟
اب و هوا؟
حجم تونل که نوردهی میخواد؟
چند لومن نور میخواد؟؟
ولی میتونه از متوسط تا خیلی زیاد هزینه داشته باشه ولی با توجه به عمر حداقل 20 ساله ی سیستم و دسترسی منطقه به برق و قیمت روز افزون برق تا 20 سال دیگه و زیبایی و جهات جذب توریسم و .... احتمال زیاد اقتصادی خواهد بود-بسته به مدیریت و ... هم داره!
راستی حتما نیاز نیست فیبرهای نوری از دل کوه رد بشند با توجه به انعطاف پذیریشون میشه از بیشون واردشون کرد!!
صفحات گیرنده هم نزدیکترین مکان به ورودی و خروجیها هستند!!
برای بدون اینه اش نمیدونم!!!
شاید با شیشه های شکلدار که مثل ذره بین با اختلاف ضریب شکست نورو هدایت میکنند بشه اینکارو کرد؟!!!
روی کف تونل کاری نکردند؟که در اثر تابش خورشید عامل انتقال دهنده ی نور کف تونل باشه.
سلام...[golrooz]
عكسي چيزي ندارين ازش؟
من نديدم تا حالا غارِ روشن...[nadanestan]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
SaSaMc2
سلام...[golrooz]
عكسي چيزي ندارين ازش؟
من نديدم تا حالا غارِ روشن...[nadanestan]
بیان غار روشن می خواستم ببینم تو طبیعت هست یا نه؟ چون این کار رو شاید از طبیعت گرفته باشن و اجرایی کردن.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
hossien
بیان غار روشن می خواستم ببینم تو طبیعت هست یا نه؟ چون این کار رو شاید از طبیعت گرفته باشن و اجرایی کردن.
نمیدونم ولی همونطور که گفتم با کریستالهای شفاف از مواد معدنی و نمکی احتمالا شدنیه!!
[nadidan] بازتاب نور که میگی نیست.احتمالا باید استفاده از یه فرایند شیمیایی باشه که منبع تغذیش خورشیده.و حاصل کار انتقال نور به درون تونل هست