-
پاسخ : آیا خواستگاری زن از مرد نادرست است ؟؟؟؟؟؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
f.y166
ضربه ای که مرد میخوره کمتره . زن برای ناز کردن مرد برای ناز خریدن آفریده شدن . شما به هیچ عنوان نمیتونید لطافت و روحیه
لطیف یک خانم رو با آقا حتی مقایسه کنید . لطافتی که برای تربیت یک فرزند لازم و ضروریه و در سرشت خانم ها قرار داده
شده نه آقایون ! مقایسه نا به جا انجام ندید لطفا دیگه . بله خب آقایون هم ضربه میخورن ولی خب در درجات پایین تر و نه به
اندازه ای که خانم میتونه ضربه بخوره
با تقديم احترام خدمت بانوان ارجمند و ارزشمند
ميشه لطفا بگيد با چه دستگاهي احساس و عاطفه زن و مرد رو اندازه گيري كرديد و به نتيجه رسيديد که مردها در درجه پايين تري قرار دارن ؟ اساسا تعريف شما و قياس شما اشتباهه چون يکي اهل بيان و اظهار عواطفه و ديگري توداره و اظهار و بيانش كمتره ؛ پس لطفا مردها رو ناقص و فاقد عواطف ندونيد چون ابراز عواطف زن و مرد باهم متفاوته ؛
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
نیماماهان
ميشه لطفا بگيد با چه دستگاهي احساس و عاطفه زن و مرد رو اندازه گيري كرديد و به نتيجه رسيديد که مردها در درجه پايين تري قرار دارن ؟ اساسا تعريف شما و قياس شما اشتباهه چون يکي اهل بيان و اظهار عواطفه و ديگري توداره و اظهار و بيانش كمتره ؛ پس لطفا مردها رو ناقص و فاقد عواطف ندونيد چون ابراز عواطف زن و مرد باهم متفاوته ؛
سلام
احساس و عواطف یک چیز کیفی هست و کمی نیست که اندازه گیری بشه
ولی از جنبه دیگر ، زنان عاطفی تر از مردان هستن و این به معنای این نیست که مردان فاقد احساس و عاطفه هستن ، چون انسان بودن و انسانیت لازمه اش همینه
این امر از این نظر اثبات شده هست که زنان به عنوان مادران به بهترین شکل این عواطف را نشان می دهند .
بازهم تاکید میکنم این به این معنا نیست که مردان بی عاطفه هستن ، اتفاقا ممکنه دوره سپری کردن شکست عشقی برای مردان طولانی تر باشد .
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
نیماماهان
من نگفتم احساس عاطفه ندارن ولی در خانم ها این بیشتره
-
بازم سلام.من این نوشتار رو در حالی مینویسم که تا یه هفته ی دیگه وارد سایت نمیشم و قهرا نمیتونم جواب بدم.
پست قبل از بنده خوب جواب شما رو دادن.زن مربی یک نسل باید باشه.حتی در مواردی مربی مرد هم باید باشه.
[eynaki]
اگر به این شکل روحیه ی زن به تدریج محکم بشه دیگه فرقش با مرد چیه؟!
بزرگترین حسن زن فرق اون با مرد هست.همینطور بزرگترین حسن مرد فرق داشتن اون با زن هست.
این که زن از مرد خواستگاری کنه یکی از گزینه هایی هست که زن رو شبیه مرد میکنه.و این یعنی بزرگترین حسن زن داره از میان میره.
اما در این میان باید به این نکته اشاره کرد که این نکته در اسلام حرام نیست.این بدین معناست که این امر مانعی بر سر راه تکامل بشر به حساب نمیاد.اما این را هم باید در نظر گرفت که این موضوع واجب یا توصیه شده نیست.
-
سلام درسته مسخره به نظر میاد.ولی به نظرم اگه یه خانوم بتونه فقط به اون آقا بگه ازتون خوشم اومده چیزه بدی هم نیست ولی خب یه جورایی انگار غرور خانوما میشکنه و اون خانوم میره زیره سوال
-
اتفاقا مردا نباید پر احساس باشن وگرنه زندگی میریزه بهم
-
البته ببخشید اینو میگم ولی تو کشوره ما هم بعضی از خانوما به آقایون ابراز علاقه میکنن چه تو دانشگاه چه هر جای دیگه و حتی انقد رو مخ طرف کار میکنن تا اون آقا بیاد خواستگاریش
-
به نظرم کار ناپسندی نیستش که ولی انجام نشه بهتره میدونین جنس دختر یه شرم و حیایی و ظرافتی داره که بهتره مرد این کارو انجام بده ازنظر جنس زن هم این کار صورت خوبی نداره اگرچه بستگی داره به نظر دختر خانم.تازه ما خیلی زن ها داشتیم از مردی خوششون اومده و به اون مرد پیشنهادازدواج دادن مثل خانم خدیجه علیه السلام .ازنظرمن این کار مانعی نداره ولی خب سعی بشه تا حد امکان این درخواست از طرف زن صورت نگیره.ولی اگه احیانا زنی قصد ازدواج با مرد خاصی رو داشت نه بصورت مستقیم بلکه به صورت غیر مستقیم به اون مرد بگه.مثلا از اقوام بخواد واسطه بشه و پیش اون مرد مورد نظربره و اون دختر خانم رو به عنوان یه یک گزینه خوب برا ازدواج معرفی کنه.کاری که خدیجه علیه السلام کردن و حضرت محمد که از روحیه ظریف و پر از حیای زنان آگاه بودند خودشون پیش قدم شدند .اگر پیشنهاد ازدواج زن از مرد با واسطه و غیر مستقیم انجام بشه هم حیای زن حفظ میشه و هم اگه مرد اورو رد کرد زن احساس سرشکستگی و به قولی ضایع شدن نمیکنه.
-
با یاد خدا و سلامی گرم در مورد موضوع خواستگاری زن از مرد که کاری است درست و نیکو در جوامع غربی که اینکار انجام می شود منتها در کشور ما که اسلامی می باشد و این موضوع هم به ظاهر مغایرتی با دین مبین اسلام ندارد و مورد تاکید دین ما می باشد و خدمتی برای زنان ما می باشد و البته خدمت چه عرض کنم حقی است که مردان از زنان گرفته اند و برای باز گرداندن این حق پایمال شده باید بزرگان دین عالمین . مجلس . قوه قضاییه . ومخصوصا صدا و سیما و نماینگان با دادن طرح اولیه و تصویب ان و شدن قانون و فرهنگ سازی انی و فوری انشا الله که دیگر توی ایران عزیز ما هیچ زنی به جهت عدم خواستگاری در خانه نماند به امید ان روز kazemi nazhd
-
یعنی من تصور کنم شازده پسرا توخونه نشستن تا برم خواستگاریشوون؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟
[khandeshadid] [khandeshadid][khandeshadid][khandeshadid][khandeshadid][khandeshadid]
-
به نظر من اصلا اشکالی نداره چون این که قانون نیستش که پسر ها همیشه قدم اول رو بر دارن البته پسر ها همیشه زود تر عجله می کنن
-
بله حتما چرا نه
چه بسا رابطه هایی که به خاطر اینکه طرفین از طرف مقابل مطمعن نیستن , تشکیل نمیشه
مثال میزنم
مثلا شما به یه نفر علاقه مند هستید ولی نمیدونید اون هم به شما علاقه داره یا نه و به همین خاطر پا پیش نمیزارید در صورتی که طرف مقابلتون هم خیلی به شما علاقه منده و به خاطر این که فک میکنه شما بهش حسی ندارید پا پیش نمیزاره
متاصفانهپا پیش نزاشتن خانمها باعث میشه شخص مقابل به یقین برسه که زن مورد نظرش حسی بهش نداره و منصرف شه
پس اگه از کسی خوشتون میاد حتما به راهش ابرازش کنید شاید طرف مقابلتون هم منتظر یه جرقهست
-
سلام
نه اینطور نیست کسی بهم علاقمند بود خیلی هم تلاش کرد نظر من رو جلب کنه و وقتی به هدفش رسید با این که سعی کردم متانتم رو حفظ کنم با تمام وجود تحقیرم کرد،ازم رو برگردوند،راهش رو کج کرد، منو مضحکه دوستاش کرد...
دلم رو شکست
از اون روز دیگه نتونستم کسی رو جاش بنشونم...
حتی به زور!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
armin_gera
بله حتما چرا نه
چه بسا رابطه هایی که به خاطر اینکه طرفین از طرف مقابل مطمعن نیستن , تشکیل نمیشه
مثال میزنم
مثلا شما به یه نفر علاقه مند هستید ولی نمیدونید اون هم به شما علاقه داره یا نه و به همین خاطر پا پیش نمیزارید در صورتی که طرف مقابلتون هم خیلی به شما علاقه منده و به خاطر این که فک میکنه شما بهش حسی ندارید پا پیش نمیزاره
متاصفانهپا پیش نزاشتن خانمها باعث میشه شخص مقابل به یقین برسه که زن مورد نظرش حسی بهش نداره و منصرف شه
پس اگه از کسی خوشتون میاد حتما به راهش ابرازش کنید شاید طرف مقابلتون هم منتظر یه جرقهست
-
دخترا من قصد ازدواج ندارم میخوام ادامه تحصیل بدم[sootzadan]
-
مشکلی نداره ولی اغلب چنین ازدواجهایی با شکست رو برو میشه البته استثنا هم وجود داره.
در شهرهای پر جمعیت این مساله جا افتاده ولی در شهرهای کوچیک حتی خود پسرا هم نمیتونن خودشون خواستگاری کنن و خواهر یا بزرگتری رو برای خواستگاری میفرستن.
-
سلااااااااااااااام.
آره اتفاقا خیلی خوبه دخترا از پسرا خواستگاری کنن. چند وقت پیش یه دختره بهم پیشنهاد ازدواج داد که من گفتم نمیتونم خدمت سربازی دارم[gerye][tafakor]. حال اونم گفت که 20 ماه دیگه دوباره میام و منتظرت میمونم[sootzadan]. منم گفتم باشه.[khejalat]
-
خیلی رو میخواد بری به یه پسر بگی بامن ازدواج میکنی بعد اونم شرایطشو برات بگه بیشتر زور تا رو داشتن[negaran]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
"golbarg"
خیلی رو میخواد بری به یه پسر بگی بامن ازدواج میکنی بعد اونم شرایطشو برات بگه بیشتر زور تا رو داشتن[negaran]
سلام گلبرگ خانوم صورتی خوبی؟
رو نمیخواد که !!!!!!!! مگه این همه پسرا از دخترا خواستگاری میکنن اتفاقی افتاده؟!!!!
خب اصلا خواستگاری نکنید مگه زور بالا سرتونه . اصلا بمونید تا ماماناتون ترشی بندازنتون.[khande]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
محمد 1990
سلام گلبرگ خانوم صورتی خوبی؟
رو نمیخواد که !!!!!!!! مگه این همه پسرا از دخترا خواستگاری میکنن اتفاقی افتاده؟!!!!
خب اصلا خواستگاری نکنید مگه زور بالا سرتونه . اصلا بمونید تا ماماناتون ترشی بندازنتون.[khande]
نه اینجوری نگو من دوس ندارم بترشم [negaran] من شوتک میخوام [nishkhand]
اما اونقدم بیچاره نشدم که دنبال پسربرم خواستگاری [khande]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
"golbarg"
نه اینجوری نگو من دوس ندارم بترشم [negaran] من شوتک میخوام [nishkhand]
اما اونقدم بیچاره نشدم که دنبال پسربرم خواستگاری [khande]
ن عزیز خدا نکنه که بترشی. ایشالا یه شوهر خوب و باکلاس گیرت بیاد.
یعنی پسرا بیچارن که میرن خواستگاری دخترا؟!!!!!
ما پسرا که میاییم خواستگاری شما دخترا ،شماها انقدر هول میشید که چایی ریختن یادتون میره و آوردنی میریزید رو دوماد.
-
خداوند وقتی حوا رو آفرید به آدم گفت حوا رو از من خواستگاری کن .وحضرت آدم حوا رو از خدا خواستگاری کرد...یعنی شما ها که میگید خواستگاری دختر از پسر اشکالی نداره از خدا بیشتر میفهمید....[sootzadan]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
MOJTABA 77
دخترا من قصد ازدواج ندارم میخوام ادامه تحصیل بدم[sootzadan]
نوش جون همه ی دخترایی که میگن خاستگاری دختر از پسر اشکال نداره..[bamazegi]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mahnaz174
خداوند وقتی حوا رو آفرید به آدم گفت حوا رو از من خواستگاری کن .وحضرت آدم حوا رو از خدا خواستگاری کرد...یعنی شما ها که میگید خواستگاری دختر از پسر اشکالی نداره از خدا بیشتر میفهمید....[sootzadan]
توجه دارید؛ خدیجه همسر اول پیامبر اسلام از ایشان تقاضای ازدواج کرد.ضمن اینکه در کدام آیه و روایت خواستگاری از پسر حرام است؟ حتی در ادیان ابراهیمی دیگر نیز اینکار منع نشده.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mahnaz174
من فکر میکنم منظور این بوده خداوند میخواسته بگه هیچ وقت از دختر مستقیم خواستگاری نکنید حتی پیامبرم
گفته از پدرش خواستگاری کنید خوب چون دخترا احساساتی هستن اینوربهتر
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
محمد 1990
ن عزیز خدا نکنه که بترشی. ایشالا یه شوهر خوب و باکلاس گیرت بیاد.
یعنی پسرا بیچارن که میرن خواستگاری دخترا؟!!!!!
ما پسرا که میاییم خواستگاری شما دخترا ،شماها انقدر هول میشید که چایی ریختن یادتون میره و آوردنی میریزید رو دوماد.
نه کار زشتی یا گناهی که نیست اما دختر بخاطرحیا ونجابت و .....که داره براش خود نیست چنین کاری
بعد چون لطیفم هست با یه جواب نه شنیدن دیگه کارش تموم اما پسرا ماشالله چند تا چندتا میرن این شد شد نشدم نشدم
خوب اونم برای نجابتشونه
-
خواستگاری دختر از پسر
|
از دوران گذشته و در بسیاری از اقوام و ملل مختلف خواستگاری مردان رسم بوده، که از بزرگترین عوامل حفظ حیثیت و احترام زن بوده است. خواستگاری مرد از زن بر طبق و میزان ناموس خلقت می باشد و عکس آن بر خلاف قانون آفرینش است؛ زیرا مرد به عنوان جنس مذکر همیشه خواهان است و زن خواسته؛ از مرد طلب و عشق مطلوب است، و از زن حیا، عفت، ناز و کرشمه.[1]
به قول ویل دورانت «زن فقط زنده است که معشوق باشد و توجه کردن به او مایه حیات اوست؟»[2]
این رسم منحصر به جامعه اسلامی و یا ایران نمی باشد. استاد شهید مطهری در این باره سخن جامع و کاملی دارند:
«طبیعت، مرد را مظهر طلب و عشق و تقاضا آفریده است و زن را مظهر مطلوب بودن و معشوق بودن، طبیعت زن را گل و مرد را بلبل، زن را شمع و مرد را پروانه قرار داده است».[3]
این یکی از تدابیر حکیمانه و شاهکارهای خلقت است که در غریزه مرد نیاز و طلب و در غریزه زن ناز و جلوه قرار داده است. خلاف حیثیت و احترام زن است که به دنبال مرد بدود، برای مرد قابل تحمل است که از زنی خواستگاری کند و جواب رد بشنود و آن گاه از زن دیگری خواستگاری کند و جواب رد بشنود تا بالاخره زنی رضایت خود را به همسری با او اعلام کند.
برای زن که می خواهد محبوب و معشوق و مورد پرستش باشد و از قلب مرد سر در آورد تا بر سراسر وجود او حکومت کند، قابل تحمل و موافق غریزه نیست که مردی را به همسری خود دعوت کند و احیاناً جواب رد بشنود و سراغ مرد دیگری برود.
به عقیده ویلیام جیمز، فیلسوف معروف: حیا و خودداری ظریفانه زن غریزه نیست بلکه دختران، در طول تاریخ دریافتند که عزت و احترامشان به این است که دنبال مردان نروند و خود را مبتذل نکنند و از دسترس مرد خود را دور نگه دارند، زنان این درس ها را در طول تاریخ دریافتند و به دختران خود یاد دادند.
مرد خریدار وصال زن است و با خضوع و خشوع خود را نیازمند به عشق به زن نشان می دهد و او با بی نیازی تمام در مقام معشوقیت سنگ محک مدعیان عشق شده و بهترین را انتخاب می کند.
در طول تاریخ زن مظهر عشق و جمال، با کمال خردورزی و هنر توانست مرد را در هر مقامی و هر وضعی بوده است به آستان خود بکشاند و خود را مظهر مطلوبیت و پاسخ گویی قرار داده است. این بهترین ضامن حیثیت و احترام زن و جبران کننده ضعف جسمانی او در مقابل نیروی جسمانی مرد است و هم بهترین عامل حفظ تعادل و توازن زندگی مشترک آن هاست.[4]
آیت الله جوادی آملی در کتاب زن آینه جلال و جمال روایتی پیرامون خلقت آدم و حوا نقل می کند: حضرت آدم(ع) بعد از آگاهی از خلقت حوا از پروردگارش پرسید: این کیست که قرب و نگاه او مایه انس من شده است؟ خداوند فرمود: این حوا است؛ آیا دوست داری که با تو بوده و مایه انس تو شود؟ آدم گفت (آری) آن گاه خداوند فرمود: از من ازدواج با او را بخواه، چون صلاحیت همسری تو را جهت علاقه جنسی نیز دارد... پس آدم عرض کرد: من پیشنهاد ازدواج با وی را عرضه می دارم.
بعد از ازدواج، آدم به حوا گفت به طرف من بیا و به من رو کن و حوا به او گفت تو به سوی من رو کن. خداوند امر کرد که آدم (مرد) برخیزد و به طرف حوا (زن) برود
.
خواستگاری دختران
البته خواستگاری دختران اشکالی ندارد، اما به نکات زیر باید توجه شود:
1. اقدام به خواستگاری از سوی دختر ها در واقع اظهار علاقه و آمادگی برای ازدواج است نه بیشتر از آن به این معنا که دختران باکره نمی توانند بدون اجازه و اذن ولی خود (پدر و جد پدری) به ازدواج تن دهند و مستقلاً در این زمینه تصمیم بگیرند[5]
2. تلاش «غیر مستقیم» در امر خواستگاری مطلوب و پسندیده است به این معنا که اگر واقعاً به جوانی پاک، متدین، اهل زندگی و برخوردار از ویژگی های مطلوب برخورد نمودید و در یک کلام او را شایسته همسری خود تشخیص دادید، می توانید از دوستان خود، افراد فامیل (که مورد اطمینان باشند) و معلمی خیر خواه و راز دار به عنوان پیک و رابط استفاده نمایید تا با طرح مسأله به صورت غیر مستقیم به شخصیت شما آسیبی نرسد.[6]
3. طرح پیشنهاد ازدواج از طرف زن به مرد در تاریخ اسلام بی سابقه نیست همانگونه که حضرت خدیجه ـ سلام الله علیها ـ وقتی به خصوصیات ایمانی و اخلاقی رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ واقف شدند، به آن بزرگوار پیشنهاد ازدواج دادند، اما این نکته باید حتماً مورد توجه قرار گیرد که طرف مقابل باید فردی با شخصیت و برخوردار از اخلاق حسنه و منشی نیکو باشد در غیر این صورت ممکن است طرف مقابل: طرح پیشنهاد ازدواج از سوی زن را به حساب نقاط ضعفی در زن بگذارد و پس از ازدواج همواره آن را دستاویز خود قرار دهد و به زن سرکوفت بزند و او را تحقیر نماید.
خواستگاری دختر از نظر شرعی
اقدام به خواستگاری از سوی دختر هیچ منع شرعی ندارد. البته به شرطی که با اذن پدر باشد و رضایت او جلب شده باشد. لازم به ذکر است که در صیغه عقد، درخواست ازدواج از جانب زن و پذیرش آن از طرف مرد است و از نظر حکم اسلامی خواستگاری زن حرام نمی باشد، و این (خواستگاری مرد) از سنت و عرف جامعه است. هر چند سنتی خوب و پسندیده است و با تحلیل و بررسی آن به درستی و هماهنگی آن با روحیات دختر و پسر پی می بریم.
پیامدهای منفی خواستگاری دختر
الف) درست است که اقدام به خواستگاری از آشنایی های پیشین حکایت می کند اما هر آشنایی منجر به دل بستگی و محبت به یکدیگر نمی شود و ممکن است به پیوندی خجسته و میمون و تشکیل خانواده ای موفق نیانجامد ... به دیگر سخن دختر جوان، تشنه محبت عشق و در جستجوی تأمین نیازهای عاطفی خویش است و گاه نمی تواند تشخیص دهد که همه جوانان در اظهار علاقه و ابراز محبت صادق نیستند.[7]
ب) امکان پاسخ منفی از سوی پسر یا خانواده و وابستگان او نباید مورد غفلت و بی توجهی واقع شود. بنابر این باید همانند پسری که اقدام به خواستگاری می کند و جواب رد می شنود، او نیز خود را برای شنیدن پاسخ منفی آماده نماید. چه بسا اتفاق می افتد که علی رغم تمایل دختر و پسر به زندگی مشترک، وابستگان دو طرف از این وصلت و پیوند جلوگیری می کنند. از این رو احتمال این که دختر از نظر روانی، روحی و عاطفی آسیب پذیر شوند، وجود دارد، این در صورتی است که دختر اذن پدر را جلب کرده باشد، اما در صورت اقدام خودسرانه و تصمیمی عجولانه، بر دشواری امر افزوده می شود؛ زیرا اجازه ندادن پدر به این کار، یعنی بر هم زدن تمام مقدمات و بستر های فراهم شده توسط دختر و پسر که سخت، طاقت فرسا و دشوار است.
ج) بر فرض که این خواستگاری به سرانجام برسد و به ازدواج ختم شود، دختر جوان باید خود را برای سرکوفت ها و منت گذاری های احتمالی، برچسب ها و انگ ها از سوی پسر و خانواده او و حتی از سوی خانواده خود مهیا نماید؛ چرا که ممکن است با بروز هر مشکلی در خانواده سیل تحقیرها و تهمت ها متوجه او شود.
از نظر عرفی، اقدام به این کار به صورت مستقیم چندان مطلوب و پسندیده نیست و بهتر آن است که وابستگان دختر در صورت وجود شرایط لازم، به صورت غیر مستقیم در این امر خدا پسندانه اقدام نمایند.
پس در نتیجه:
1. الزام شرعی در خواستگاری مرد نبوده و خواستگاری زن حرام نمی باشد.
2. رسم خواستگاری مرد منحصر به ایران و جوامع اسلامی و زمان حاضر نبوده؛ بلکه از دیر باز در اقوام و ملل مختلف رسوم بوده است.
3. خواستگاری مرد مطابق با راز خلقت انسان و هماهنگ با روحیات و نقش زن و مرد در زندگی است.
4. شکست و ناکامی در خواستگاری، برای مرد قابل تحمل است؛ اما در زن اثر روحی ـ روانی نامطلوب می نهد.
5. خواستگاری، مرد ضامن حفظ تعادل نظام اجتماعی است و ایجاد توازن میان قدرت جسمانی مرد و ضعف جسمانی زن است.
6. در مجموعه خواستگاری مرد نوعی احترام به شخصیت زن است.
7. زن با حفظ شرایطی می تواند خواستگاری کند تا از آسیب های یاد شده مصون باشد (غیر مستقیم ـ فرد مقابل دارای سجایای والای انسانی باشد ـ کمک از واسطه امین، کار آمد و رازدار و ...)
[1]. ابراهیم امینی، انتخاب همسر، تهران: شرکت چاپ و نشر بین الملل سازمان تبلیغات اسلامی، 1380، ص 169.
[2]. ابوالقاسم مقیمی حاجی، جوانان و روابط، چاپ اول، انتشارات مرکز مطالعات حوزه 1380، ص 6، (به نقل از لذات فلسفه، ص 122).
[3]. شهید مطهری، مرتضی، نظام حقوق زن اسلام، قم: صدرا، چ 27، ص 39.
[4]. شهید مطهری، نظام حقوق زن در اسلام، (چاپ 27، انتشارات صدرا، 1378، قم)، ص 39 و 40.
[5]. ر.ک: الحر العاملی، وسایل الشیعه، ج14، دار الکتب الاسلامیه.
[6]. ر.ک: غلام علی افروز، مبانی روان شناختی ازدواج، تهران: انتشارات دانشگاه تهران، 1380، ص 98.
[7]. ابراهیم امینی، پیشین، ص 183. |
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ab.bb
توجه دارید؛ خدیجه همسر اول پیامبر اسلام از ایشان تقاضای ازدواج کرد.ضمن اینکه در کدام آیه و روایت خواستگاری از پسر حرام است؟ حتی در ادیان ابراهیمی دیگر نیز اینکار منع نشده.
خواستگاری دختر از نظر شرعی
اقدام به خواستگاری از سوی دختر هیچ منع شرعی ندارد. البته به شرطی که با اذن پدر باشد و رضایت او جلب شده باشد. لازم به ذکر است که در صیغه عقد، درخواست ازدواج از جانب زن و پذیرش آن از طرف مرد است و از نظر حکم اسلامی خواستگاری زن حرام نمی باشد، و این (خواستگاری مرد) از سنت و عرف جامعه است. هر چند سنتی خوب و پسندیده است و با تحلیل و بررسی آن به درستی و هماهنگی آن با روحیات دختر و پسر پی می بریم.
و اینکه
درخواست ازدواج حضرت خدیجه به صورت غیر مستقیم و توسط اقوام ایشون مطرح شده!!که البته الان هم چنین روشی برای ازدواج مرسوم هست..
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mahnaz174
عجب...
چه جالب!
خیلی قشنگ بود. متشکرم
-
داشتیم که دختره به همکلاسیش ابراز علاقه میکنه بعدش پسره میره برا دوستاش تعریف میکنه کلی دختره رو مسخره میکنن وتو دانشگاه پخش میکنن که اخرش دختره انصراف میده!!واقعا پسری هس که جنبه این کارو داشته باشه؟؟!من یکی که هیچوقت این کارو نمیکنم!!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
"golbarg"
من فکر میکنم منظور این بوده خداوند میخواسته بگه هیچ وقت از دختر مستقیم خواستگاری نکنید حتی پیامبرم
گفته از پدرش خواستگاری کنید خوب چون دخترا احساساتی هستن اینوربهتر
عجب..!
ممنون . تاحالا بهش فکر نکرده بودم که اگه از پدر دختر اول خواستگاری کنیم بهتره.
ممنون
-
سلام
تشکر میکنم از همگی
اما یه سوال
ایا این موضوع غیر از عدم هماهنگی با عرف جامعه مشکل دیگه ای نداره؟
ذات زن بر دوست داشته شدن و دلبری و مطلوب بودنه و ذات مرد بر طالب بودن. به نظر من ربطی به نگرش فرهنگی نداره. اقایون دوست دارن همسرشون رو به سختی جستجو کنن و پیداش کنن و عاشقش میشن و خانم ها روند معمول. چیزی غیر از این مطابق ذات زنانه نیست. کم پیش میاد پایدار بمونه. لطفا از استثناها حرف نزنید. دخترها نمیتونن به خواستگاری برن همه مون میدونیم[golrooz]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Almas Parsi
http://atasheentezar.persiangig.com/...C%D9%852/8.gif
http://up.almsloob.com/uploads/image...41105e5f4a.gif
با سلام به همه کاربران عزیز
و با آرزوی قبولی طاعات شما بزرگواران
امروز میخوایم در خصوص اینکه آیا دختر خانم ها هم مى توانند از فرد مورد علاقه خود شون خواستگارى كنند و آیا چنین چیزی میتواند برای شرایط زندگی دختر مناسب یا نا مناسب باشد با شما عزیزان به بحث و گفتگو بنشینیم
هر چند ممکنه در کشور ما چنین مساله ای رواج نداشته باشه ولی در برخی از کشورها از این شیوه استفاده میکنند و دختران از پسران خواستگاری میکنند
حال با توجه به تحقیقات برخی اندیشمندان و روانشناسان میخواهیم به بررسی این مساله در جوامع بپردازیم و ببینیم چنین رویکردی در جامعه امروزی ما چگونه و چه بازتابهایی دارد و در مقایسه با سایر جوامع دارای چه محاسن و معایبی میباشد
مساله خواستگاری دختر از پسر طبق رسم و عاداتی که ما همیشه دیدیم و شنیدیم یک عرف تو جامعه ما نیست و امر خواستگاری یک مساله فرهنگی محسوب میشه و نه یک مساله شرعی و قانونی و حقوقی ......
بر این اساس در مناطقی از کشورهندوستان رسوم ازدواج به گونه ایه که عموما خانواده دختر از خانواده پسر خواستگاری میکنند
و از ناحیه خانواده دختر پیشنهاد میشه که آیا ما آمادگی این رو داریم که دخترمون رو به عقد پسر شما دربیاریم ....
طبق نظریه تحلیل گران در چنین فرهنگ هایی خواستگاری زن از مرد ، از منزلت زن کم نمیکنه و در صورتیکه از طرف خانواده پسر پاسخ منفی دریافت کنند باعث سرشکستگی خانواده دختر نخواهد شد و از دیدگاه روانشناسانه برای دختر هم آثار سوء روانی و افسردگی باقی نخواهد گذاشت ....
اما در کشورهایی مثل کشور ما که دقیقا شیوه ای بر عکس آن است و خواستگاری زن از مرد مورد علاقه ، عوارضی دارد که میتوان ازنظر روانی ، و حیثیت خانوادگی و اجتماعی و شخصیتی به آن اشاره کرد تماما به ضرر دختر تمام میشود خصوصا اینکه زن در این مساله پاسخ منفی بشنود....
چون خانمها از لحاظ هیجانی و عاطفی در عین حال که در مقایسه با آقایان در سطح بالاتری هستند اما آسیب پذیری و شکنندگی آنها از لحاظ عاطفی بیشتر از آقایان است.
بر همین اساس بایستی در مواجهه با چنین مسائلی با مدیریت و درایت خاصی عمل شود و رعایت نکاتی مورد توجه باشد
از جمله اینکه فرد مورد نظر در اصول مهم زندگی و کلیات آن با دختر خانم هماهنگ باشد و با ملاکهای اولیه او سازگاری داشته باشد....
مورد اعتماد بودن از لحاظ تعهد ، دلسوزی و رازداری واسطه ازدواج هم حائز اهمیت است ...
شخص واسطه بایستی بصورت کاملا محرمانه پیگیر کار ها باشد و فرد مورد نظر را ترغیب و تشویق به ازدواج کند و با آمادگی و زیر ساخت های لازم در این زمینه میل و رغبت به ازدواج در شخص ایجاد و جهت دهی نماید و خانواده پسر را به سمتی هدایت کند که با رضایت از خانواده دختر خواستگاری نماید
با این روش هم دختر از حق انتخاب خود به خوبی استفاده کرده و هم با شخص واسطه و بصورت غیر مستقیم از فرد مورد نظر خواستگاری کرده و همچنین از آسیبهای مستقیم در امان خواهد ماند.
حال دوستان با توجه به نظریات روانشناسی این دو فرهنگ چه اثرات مطلوب یا نامطلوبی دیگری ممکن است در جامعه بوجود آورد که در متن بدان ها اشاره نشده است
خواهشمندم با ارائه نظرات خود در تکمیل این تاپیک مساعدت های لازم را مبذول فرمایید
و در تحلیل این مساله سوای از عرف رایج ، تحلیل کارشناسانه و منطقی بیشتر دارای اهمیت است ...
با سپاس از مشارکت شما بزرگواران
http://khamenei313.persiangig.com/image/gol/4.gif
-
خیر اصلا
مثل خواستگاری دختران شعیب از حضرت موسی
-
در مجموع خواستگاری زن از مرد مناسب نیست ، چون بعداً اگر به مشکل برخوردن، احتمالاً پسره میگه : تو اگه دختر خوبی بودی از من خواستگاری نمیکردی و یادته التماسم کردی و . . . ! ؛ اما به هر حال به نظر بنده متناسب با شرایط و موقعیت و ظرفیت طرف (اونم ضمن رعایت جوانب احتیاط) می تونه خواستگاری کنه ![golrooz] پیشاپیش مبارکه [golrooz]
-
با سلام. ممنون از مبحث خوبی که شروع کردید.
معذرت میخوام، بی مقدمه نظرواحساس خودم رو عرض میکنم. برای کسی هم نسخه نمیپیچم... .من به عنوان یک دختر اگه آسمون به زمین و زمین به آسمون بره، حتی چراغ سبز هم نشون نمیدم و واسطه گری هم نمیکنم.چه برسه به اینکه خواستگاری کنم!. پایان!.
-
البته یه خورده نسخه هم بپیچم بد نیست! .ازاونجایی که ادم رکی هستم، اول برای بعضی دخترخانم هایی که شان ماها رو هم توی جامعه پایین اوردن!. و کاری هم کردن که جرات نداری بدون منظور جیک بخوری که یه وقت پسرا خیال میکنن تو عاشقشون شدی یا...!. دوما برای اقایونی که این افکار رو دارن و سرسختانه موافق این قضیه هستند. من بر ام مهم نیست کی چطور فکر میکنه یا عمل میکنه. خودم طبق ذاتم برای خودم عمل میکنم. ولی وقتی میبینم شان من هم خودبخود درجامعه به واسطه یکسری افکار و اعمال ممکنه دست خوش تغییراتی شده باشه!، اصلا خوش ندارم!. امیدوارم از حرفهام انواع سوءبرداشت ایجاد نشده باشه. تشکر
-
سلام به نظر من یه دختر این حقو داره که احساساتشو بیان کنه اما تا جایی که میتونه از بیان احساسش به یک پسر بپرهیزه چون هیچ پسری نمیتونه احساس واقعی یه دختر رو بفهمه و ممکنه دختر خانم رو از گفتن احساسش پشیمون بکنه.درسته جامعه و فرهنگ ما ایرانی ها ابراز احساس دختر به پسر رو نمی پذیره اما جدای از این کلا پسرا جنبه ندارن و حیفه یه دختر بخاطربیان کردن احساس پاکش مورد تمسخر قرار بگیره.
-
بستگی ب ظرفیت طرف مقابل داره ک چطور ادمی هست و در چ خانواده ای زندگی میکنه ولی درکل خاستگاری پسر از دختر بیشتر ب دل میشینه و ب نظر من بهتره ی دختر با کسی ازدواج کنه ک دوستش داره و علاقشو ابراز کرده تا کسی ک خودش نسبت بهش علاقمند شده
-
در قانون اومده که ایجاب یا پیشنهاد اول برای ازدواج و علقه ی زوجیت باید توسط مرد بیان بشه و قبول که به منزله ی قبول کردن ان پیشنهاد است باید توسط زن بیان بشه،یعنی پیشنهاد اول توسط مرد و قبول یا رد ان توسط زن باید صورت گیرد،این شکل و شیوه ای است که قانون بیان کرده اما اگر به نحوه ی دیگری بیان کنیم این که ایجاب اول توسط زن صورت گیرد و قبول این ایجاب توسط مرد باشد اشکالی ندارد اما متضاد با عرف و اعتقادات است و اگر این مورد صورت گیرد به دید مردم نوعی هنجار شکنی و لگد مال کردن عرف صورت گرفته است...
اما به نحوی صریح تر قانون جمهوری اسلامی ایران،بیان ایجاب توسط زن را منع نکرده است و ایجاب اول میتواند توسط هر کسی بیان شود چه زن و چه مرد...
-
چ بحث جالبی
مردم ب یک سوزن ب چشم یک کهکشان نگاه میکنند . ابراز علاقه یک دختر ب پسر یک سوال کوتاه است . من ب شما علاقه مندم . نظر شما چی هست ؟ جواب هم یا مثبت یا منفی .
در هر صورت اتفاق خاصی نیفتاده . در ضمن نشون میده اون دختر چقدر مرد زندگی هست . و اگر پسر اونو رد کنه ب هر دلیل دختر چیزی از دست نداده . دو نفر وقتی با هم دست میدن .
مهم نیست کی اول دستشو جلو برد . مهم اینه ک هر دو دست دادن . مردی ک ب درخواست دختری بله بگه پس خودشم اون دختر و خواست اگ نخواست میگفت نمی خوام چرا باید بپذیره بعد بگه
پیشقدم شما بودی . کسی ک پیشقدم هست ارزوی بدبختی ک نداره . مردی ک نمیتونه طرف خوشبخت کنه نباید جواب مثبت بده . انسانها ب هر موضوعی با نگاه بزرگ انگارانه نگاه میکنند .
ب این کار علاقه دارند . مثلا فردی کشته شد . در همان ان انسانها میگویند اتفاق وحشتناک و غیر قابل باوری افتاد . اما دقیقه ایی بعد ک مشغول انجام کاری شد فکر میکند ک اتفاق سخت و عجیبی
نبود . بسیار هم طبیعی بود . ابراز علاقه دختر هم یک مسئله عادی و معمولی است . که انن وحشنکاک جلوه میکند اما با یک روند معمولی این حادثه عجیب به یک روند معمولی تبدیل میشود
ک بستگی ب ما انسانها دارد ک عکس العملمان ب بزرگتری انتخاب زندگی یک دختر چگونه باشد و شعورمان چقدر ب ما کمک کند . ایا اگر من یک مانتو شیک انتخاب کنم شما مرا تمسخر
میکنید یا میگویید احسنت . چ انتخاب خوبی داشتی . بزرگترین انتخاب ما هم همسر است . اگر بد بود بگویید بد است اگر خوب بود بگویید افرین . زندگی کردن حق زن است و چگونه زندگی
کردن هم بطبع حق زن است و با چ کسی زندگی کردن هم حقی بالاتر . ما با رفتارمان ب وضوح نشان میدهیم از برخورد با افرادی متنفریم و عکس ان هم چندان کار سختی نیست . چرا بزرگ جلوه میدهید .خانواده ما سه مورد خواستگاری از پسر داشته . که همه هم رد شدن . الان هم هر کدام سر زندگی خودشان هستند . یکی از دوستان هم یک خواستگاری داشت . اما طرف او او را قانع کرد ک بدرد هم نمیخورند . و الان هر کدام در زندگی خود خوشبختن . هیچ عیب و ننگی هم برای دختر نیست .