پاسخ : یافتن موقعیت یک ستاره بدون اینترنت
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
alternative
تلسکوپهای کمی بهتر یک دستگاهی مثل کنترل تلوزیون دارن که به تلسکوپ وصل هست کارش چیه اصلا چیز جالبی میشه با یه تلسکوپ نسبتا خوب توی آسمون بیرون شهری دید
سلام
به اون دستگاه میگن موتور جستجوگر. کارش اینه که روی تلسکوپ نسب میشه و بعد از خطی کردن و قطبی کردن تلسکوپ با برنامه و نرم افزاری که روش نسب شده جای ستاره ها رو با توجه به تاریخ تشخیص میده و اون هارو پیدا میکنه. اگه درست تنظیم شده باشه خیلی راخت میشه حتی اجرام خیلی کم نور رو هم باهاش پیدا کرد. کار اصلی اون ردیابی و دنبال کردن اجرام هست ، اگه دقت کرده باشین وقتی از تلسکوپ به یک جسم نگاه می کنید کم کم از دید خارج میشه کار این وسیله دنبال کردن اونه و نمیذاره از دید خارج بشه.
بدی این وسیله هم اینه که تنظیم اون کمی سخته و بعضی اوقات تا جسم رو بخواد پیدا کنه وقت می گیره!
در جواب سوال دوم هم باید بگم که اگه یه تلسکوپ 6 یا 8 اینچی نیوتونی داشته باشید بیرون شهر جایی که آلودگی نوری نباشه خیلی چیزای زیادی می تونید ببینید. برای دیدن سحابی ها هم کافیه 2 3 تا فیلتر خوب داشته باشید!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
alternative
اگه به اینترنت دسترسی نداشته باشیم و بخوایم بدونیم ستاره مورد نظرمون کجاست یا مسیر یک سیاره کدوم سمته باید چکار کنیم؟بهتره بگم محیط خارج شهری
باید نقشه ی آسمون رو داشته باشی ، و کار باهاش رو هم بلد باشین (آسونه)
صورت فلکی ها رو یاد بگیرین
سمت و ارتفاع سنجی رو هم یاد بگیرید
بعد مثلا یه ستاره مد نظرتون هست ، ساعت رو ثبت میکنید ، سمت و ارتفاشم ثبت میکنید
این میشه آدرس دادن ستاره
اما اینکه فقط ستاره مورد نظرتون رو پیدا کنید(شخص خودتون) همون دونستن صورت فلکی کافیه
سیاره خب قضیش یکم فرق میکنه جای ثابتی نسبت به ستاره های دیگه ندارن واسه همین هر ماه جاشون توی صورت فلکی خاص توو نقشه ها ذکر میشه
اما اگه ساعت و دقیقه ی طلوع و غروب یا مکانش توی ساعتی رو میخواین باید از نرم افزار (استاری نایت) استفاده کنید
توی اون نرم افزار ساعت رو جلو میبرید و مشاهداتون رو یادداشت میکنید واسه شبی که قراره برید خارج از شهر ( در ضمن مشخصات اون مکانی که میخواید برید رو به نرم افزار میدین)
اما اگه نه همینجوری خودتون میخواید بدونید بدون کمک از نرم افزار
مسیرشو .. خب باید کتاب نجوم کروی(و.م اسمارت) رو خوب بلد باشید ، مکانیک کلپنر هم به درکتون کمک میکنه و کتابای پایه هم که خب .....
اما خیلی باید پشتکار داشته باشید
و شبهای رصدی زیاد..
موفق باشید
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Amaterasu
در جواب سوال دوم هم باید بگم که اگه یه تلسکوپ 6 یا 8 اینچی نیوتونی داشته باشید بیرون شهر جایی که آلودگی نوری نباشه خیلی چیزای زیادی می تونید ببینید. برای دیدن سحابی ها هم کافیه 2 3 تا فیلتر خوب داشته باشید!
سخت نگیرین![cheshmak] کسی که داره تازه شروع میکنه با تلسکوپ 2/5-3 اینچ هم تو آلودگی نوری (بالا سقف خونه یا توو کوچه) هم میشه خیلی چیزا رو ببینه
توو گرفتن و دیدن اینا مهارت پیدا کردیم بعد هزینه میکنیم واسه خارج از شهر رفتن
[golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
سونای
سخت نگیرین![cheshmak] کسی که داره تازه شروع میکنه با تلسکوپ 2/5-3 اینچ هم تو آلودگی نوری (بالا سقف خونه یا توو کوچه) هم میشه خیلی چیزا رو ببینه
توو گرفتن و دیدن اینا مهارت پیدا کردیم بعد هزینه میکنیم واسه خارج از شهر رفتن
[golrooz]
درسته توخونه هم خیلی چیز ها رو میشه دید. حتی با یه دوربین دو چشمی نجومی! ولی من منظورم سحابی ها و خوشه های ستاره ای و کهکشان ها بود که تو شهر هایی مثل تهران امکان نداره بتونید اونها رو تشخیص بدین. [tashvigh][nishkhand]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Amaterasu
درسته توخونه هم خیلی چیز ها رو میشه دید. حتی با یه دوربین دو چشمی نجومی! ولی من منظورم سحابی ها و خوشه های ستاره ای و کهکشان ها بود که تو شهر هایی مثل تهران امکان نداره بتونید اونها رو تشخیص بدین. [tashvigh][nishkhand]
سلام دوست آسمونی
ممنون از اینکه نظارت دارید رو پاسخ ها
ستاره پشت تلسکوپ که همون ستارست ! تنها گاهی دوتایی و.. بودن و رنگ و غیرش بیشتر مشخص میشه
منم منظورم دقیقا همون اجرام مسیه، ان جی سی ها، سحابی ها خوشه ها بود + سیارات
توو تهران تا حالا امتحان نکردم! ولی فکر نمیکنم (امکان نداره) باشه! استاد سختگیری نکن[cheshmak] ولی توو خیلی از شهر ها امتحان کردم همین دو شب پیش یجای صنعتی بودم بدتر از شهر و خونه ی ما!( از نظر آلودگی نوری )تعجب میکردم از اینکه انقـــــــــــــــــــــد برق مصرف میشه واسه روشن کردن شب! جوری که از آرنج تا کف دستمو میزاشتم رو افق و گاهی بالا تر که بتونم آسمونو ببینم! اما اونجا هم تونستم جرم بگیرم[nishkhand](با روس!!!!!!!)
سختیش اینه که تلسکوپو میزون کنی روو اون قسمت از آسمون چون دیدت رو آسمون کمه اما نشد نیست [kootak]
اینکه گفتید 6 & 8 اینچ درست راهنمایی کردید منم این 2/5 3 اینچ رو واسه این گفتم که کسی باا این امکانات نا امید نشه! چون اونم دقیقا خیلی از همون چیزارو میبینه[tashvigh] اما خب کیفیتش کمتره که طبیعیه... ولی میشه دید.
بازم ممنون از کمکتون [golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
سونای
سلام دوست آسمونی
ممنون از اینکه نظارت دارید رو پاسخ ها
ستاره پشت تلسکوپ که همون ستارست ! تنها گاهی دوتایی و.. بودن و رنگ و غیرش بیشتر مشخص میشه
منم منظورم دقیقا همون اجرام مسیه، ان جی سی ها، سحابی ها خوشه ها بود + سیارات
توو تهران تا حالا امتحان نکردم! ولی فکر نمیکنم (امکان نداره) باشه! استاد سختگیری نکن[cheshmak] ولی توو خیلی از شهر ها امتحان کردم همین دو شب پیش یجای صنعتی بودم بدتر از شهر و خونه ی ما!( از نظر آلودگی نوری )تعجب میکردم از اینکه انقـــــــــــــــــــــد برق مصرف میشه واسه روشن کردن شب! جوری که از آرنج تا کف دستمو میزاشتم رو افق و گاهی بالا تر که بتونم آسمونو ببینم! اما اونجا هم تونستم جرم بگیرم[nishkhand](با روس!!!!!!!)
سختیش اینه که تلسکوپو میزون کنی روو اون قسمت از آسمون چون دیدت رو آسمون کمه اما نشد نیست [kootak]
اینکه گفتید 6 & 8 اینچ درست راهنمایی کردید منم این 2/5 3 اینچ رو واسه این گفتم که کسی باا این امکانات نا امید نشه! چون اونم دقیقا خیلی از همون چیزارو میبینه[tashvigh] اما خب کیفیتش کمتره که طبیعیه... ولی میشه دید.
بازم ممنون از کمکتون [golrooz]
خیلی ممنون؛ بالاخره باید جواب سوال ها رو هم یکی بده دیگه[cheshmak][khande]
کاملا درسته ! با یه تلسکوپ 3 اینچی خیلی راحت دوتایی ها و سیارات و ماه رو میشه دید ولی مثلا کهکشانی مثل آندورمدا که حتی در آسمان از ماه هم از نظر قطر ظاهری بزرگتر هست یا سحابی جبار که نسبتا بزرگ است رو با یه تسکوپ کمتر از 5 اینچ نمیشه درست دید یا نهایاتا چیزی شبیه به ستاره میبینیم![soal] من هم به دوستان پیشنهاد میکنم که اگه می خوان تلسکوپ خریداری کنند و تجربه های خوبی تو رصد داشته باشن مقداری بیشتر پول جمع کنند و یه تلسکوپ حداقل 6 اینچی بخرن.
من خودم با 5،6 نوع تلسکوپ از 3 اینچ گرفته تا 12 اینچ کار کردم ولی هیچ چیزی جای یه تلسکوپ خوب بیشتر از 6 اینچ مثلا 8 اینچ رو نمیگیره. با قیمتی حدود 500000 تومان میشه یه همچین تلسکوپی خرید. ارزش اون خیلی بیشتر از یه تلسکوپ 3 اینچیه! [shademani2]