پاسخ : من و پروفسور بارتزال ((مسابقه بزرگ سايت))
در مورد اينكه چرا طرح ماشين با انرژي خورشيدي در حد طرح و استفاده خاص باقي موند چند تا دليل وجود داشت كه در واقع معايب دستگاه بود كه يكيشو اشكان خان گفتند .. نبود هميشگي خورشيد در همجا .. دوم اينكه بايد سلولهاي خورشيدي رو سطح قرار ميگرفتند بنابراين ماشين بايد به يه شكل خاص طراحي ميشد .. و اينكه انرژي توليدي توسط سل هاي خورشيدي زياد نبود و ماشين مون تو سطح صاف جاده ميتونست حركت كنه يعني تو سربالايي ميذاشتمون .. برا اين رفع اين مشكل از باتري هاي نيكل كادميم استفاده كردند كه تا حدي مشكل رو حل ميكرد ولي نياز به شارژ طولاني داشت ( با انرژي خورشيدي ) بنابراين هم از تركيب شارژ با برق استفاده كردند و هم از استفاده با سل خورشيدي ..
ولي يه سوال برا خودم پيش اومد كه به جز استفاده از انرژي خورشيدي ميتونيم از وسيله نقليه اي استفاده كنيم كه از سوختهاي ديگه اي استفاده كنه كه با توجه به وضع ترافيك به درد يه شهري مثل تهران يا شهرهاي بزرگ بخوره ؟
در مورد ترمز اي بي اس تا اونجايي كه من ميدونم با استفاده از اصل اينرسي حركتي ساخته شده حالا نميدونم براي وسائط نقليه با دو چرخ هم ساخته شده يا نه .. اگه كسي توضيحاتي در مورد ساختار ترمز اي بي اس داره لطفا بذاره
اصغر جان شما هم طرحتو بذار برسيش كنيم تا اونجايكه كه بشه از نظر فنيش كمك ميكنم
و امااااااا اتفاقا فريبا خانوم محض اطلاعتون تو سه چهار تا مسابقه اي كه شركت كردم بايد بهتن بگم طرحها و ايده ها اتفاقا برعكس اونچيزي كه فك ميكنيد يه چيز پيچيده و خيلي خاص نيست و اتفاقا كساني هم كه رتبه ميارند ايدهاي مهندسي پيچيده اي ندارند .. كاغذ نسوز .. شارژر بي سيم ..تابلو تبليغاتي .. و اتفاقا از علوم و تجربي و حتي انساني هم طرح ها خيلي زياد بود فك كنم سال سال 79 يا 80 بود كه يه طرح از علوم انساني رتبه سوم كشوري رو اورد بين اونهمه طرح هاي فني و مهندسي ..
خودم يه طرح دارم كه اتفاقا به سبب درگيري خيلي شديد كه با رشته پزشكي داره نميدونم چطوري دنبالش كنم و اونم ساخت اعضاي مصنعي انسانه
مثلا براي ساختن يه دست مصنوعي نياز به 24 عدد ميكرو موتور پله اي داريم و ميشه دستي شبيه دست واقعي انسان ساخت البته نه به اون قابليت چرخش ولي براي كسي كه ارنجش از ارنج قطع شده ميتونه دستي باشه كه بتونه كارهاي روزانشو انجام بده
تهيه و ساخت سيستم مكانيكي رو ميشه انجام داد اما چيزي كه مهمه اتصال سيستم مكانيكي به اعصاب انسانه .. براي هدايت و كنترل قسمت مكانيكي دسي كه ما ساختيم از يه سي پي يو برنامه نويسي شده ميشه استفاده كرد و با هر فرماني ميشه يك يا چند تا موتو خاص رو در جهت مختلف حركت داد .. فرمانهاي ورودي سي پي يو يه صورت صفر و يك منطقي يعني صفر و پنج يا هر پالسي كه بشه اونو تقويت كرد و به عنوان فرمان به ورودي سي پي يو اعمال كرد .. مشكل اينجاست كه نميدونم كه اعصابي كه فرمان رو ميدند چطوري و با چه جريان و ولتاژي اين كارو انجام ميدند ؟ اينجا به رشته هاي پزشكي خيلي نياز هست
نقل قول:
خودم يه طرح دارم كه اتفاقا به سبب درگيري خيلي شديد كه با رشته پزشكي داره نميدونم چطوري دنبالش كنم و اونم ساخت اعضاي مصنعي انسانه
مثلا براي ساختن يه دست مصنوعي نياز به 24 عدد ميكرو موتور پله اي داريم و ميشه دستي شبيه دست واقعي انسان ساخت البته نه به اون قابليت چرخش ولي براي كسي كه ارنجش از ارنج قطع شده ميتونه دستي باشه كه بتونه كارهاي روزانشو انجام بده
تهيه و ساخت سيستم مكانيكي رو ميشه انجام داد اما چيزي كه مهمه اتصال سيستم مكانيكي به اعصاب انسانه .. براي هدايت و كنترل قسمت مكانيكي دسي كه ما ساختيم از يه سي پي يو برنامه نويسي شده ميشه استفاده كرد و با هر فرماني ميشه يك يا چند تا موتو خاص رو در جهت مختلف حركت داد .. فرمانهاي ورودي سي پي يو يه صورت صفر و يك منطقي يعني صفر و پنج يا هر پالسي كه بشه اونو تقويت كرد و به عنوان فرمان به ورودي سي پي يو اعمال كرد .. مشكل اينجاست كه نميدونم كه اعصابي كه فرمان رو ميدند چطوري و با چه جريان و ولتاژي اين كارو انجام ميدند ؟ اينجا به رشته هاي پزشكي خيلي نياز هست
این طرح به رشته ی مهندسی پزشکی مربوطه . واسه انجام این طرح شما نیاز دارین که آناتومی بدن رو بدونین .
من یه طرحی دارم واسه سیستم های دارورسانی نوین . دارو رو ابتدا تو یه ماده ای لود می کنیم . این ماده یه سری ویژگی داره مثلا در دمای پایین محلوله و در دمای بدن به صورت ژل در میاد . دارو رو در حالت محلول به اون لینک میکنیم بعد زیر پوست تزریق میکنیم . ماده به حالت ژل در میاد . دارو کم کم و بتدریج از اون آزاد میشه . این سیستم دارو رسانی خیلی مزیت داره مثلا واسه بیمارانی مثل دیابتی ها دیگه لازم نیست که هر روز انسولین تزریق کنند . می شه با تغییراتی در مادمون این سیستم رو هوشمند کنیم . مثلا با تغییراتی که می دیم آزاد سازی دارو رو کنترل کنیم .که با تغییر ph یا افزایش قند خون از حد نرمال آزاد سازی دارو از سیستم بیشتر بشه .
در مورد ترمز ABS براي دوچرخه توضيحاتي رو بدم:
توضيحاتي در مورد سوار شدن قطعات اين سيستم:
اين سيستم داراي دو وزنه که بسته به سرعت دوچرخه مي تونه تا 4 وزنه افزايش پيدا کنه مي باشد اين وزنه ها بر روي صفحه اي که در مرکزيت چرخ بايد نصب بشه توسط راهنماهاي خود قرار مي گيرند. هر وزنه توسط يک فنر (که بايد نيروي آن محاسبه بشه) به لوله مانندي که به مرکزيت صفحه اصلي با ياتاقان وصل شده، وصل مي شوند! اين لوله مي تواند در جاي خود بچرخد و در درون آن رزوه هاي با گام بزرگ وجود دارد.
در درون اين لوله ي رزوه دار يک پيچ مانندي قرار مي گيرد که با چرخش اين لوله اين پيچ حرکت خطي انجام مي دهد. بر سر اين پيچ سيم ترمز وصل مي شود که به انتهاي اهرم نشان داده شده در شکل وصل مي گردد. سيم ترمزي که از دسته فرمان آمده است به اهرم دومي ترمز از بالا وصل مي شود.
نحوه عمل کرد:
اين سيستم با نيروي گريز از مرکز کار ميکنه. وقتي که شخصي با سرعت در حال روندن دوچرخه هستش، اگه ناگهان ترمز رو بگيره طوري که چرخ به صورت آني قفل کنه! باعث مي شه که وزنه ها به طرف بيرون پرتاب بشن و در نتيجه مو جب چرخش لوله رزوه دار وسطي مي گردند، در نتيجه پيچ داخل لوله به طرف داخل کشيده شده و باعث مي شه که سيم ترمزي که از اين قسمت به زير اهرم هاي ترمز وصل هستش کشيده بشن، در نتيجه موجب مي شه که از نيروي لنت هاي ترمز از روي رينگ چرخ برداشته بشه، و اين خودش سبب مي شه که چرخ قفل شده در عرض چند دهم يا صدم ثانيه از حالت قفل آزاد بشه!
يه سوال پيش مياد که در هنگام چرخيدن چرخ وزنه ها از هم باز ميشن، براي جلوگيري از اين مشکل هم مي تونيم از خارهايي استفاده کنيم که از باز شدن وزنه ها جلوگيري بشه و وقتي که چرخ به صورت آني قفل شد از مسير وزنه ها بره بيرون و وزنه ها بتونن به راحتي پرتاب بشن.
اين طرح من بود اينم دوباره تاکيد مي کنم که هيچ محاسبه اي روي اين انجام نشده به نظر خودم در حد تئوري هستش، اينم نمي دونم که وجود داره يا نه!!
در ضمن اشکان جون يه سري ترمز هاي ديسکي براي دوچرخه اومده که اونا اگه منظورتون اونا هستن، من تستشون کردم و ABS نيستن و قفل مي کنن چرخ رو اين ترمزها!!
Solid work که نصب نشد واسه ويندوز 7.
اينم عکس نقشه شماتيک:
http://uc-njavan.ir/uploder/files/y88/1-2-3/photo5.jpg
لینک غیر مستقیم برای عکس:
http://www.4shared.com/file/11283810...81/photo5.html
نقل قول:
و امااااااا اتفاقا فريبا خانوم محض اطلاعتون تو سه چهار تا مسابقه اي كه شركت كردم بايد بهتن بگم طرحها و ايده ها اتفاقا برعكس اونچيزي كه فك ميكنيد يه چيز پيچيده و خيلي خاص نيست و اتفاقا كساني هم كه رتبه ميارند ايدهاي مهندسي پيچيده اي ندارند .. كاغذ نسوز .. شارژر بي سيم ..تابلو تبليغاتي .. و اتفاقا از علوم و تجربي و حتي انساني هم طرح ها خيلي زياد بود فك كنم سال سال 79 يا 80 بود كه يه طرح از علوم انساني رتبه سوم كشوري رو اورد بين اونهمه طرح هاي فني و مهندسي ..
منظور اینه که این طور طرح ها نیاز به اطلاعات مهندسی داره ، به عنوان مثال این طرحی که مطرح کردید مربوط به مهندسی پزشکی میشه و یه پزشک مستقیما نمی تونه کمک کنه ، مهندسین پزشکی اطلاعاتی در زمینه پزشکی و مهندسی دارن که با تلفیق هر دو میشه یه همچین طرح هایی رو عملی کرد.
نقل قول:
میشه یه مقدار بیشتر در این مورد توضیح بدید؟ من متوجه نشدم :-?
چطوری می خواید سیستم مکانیکی رو به اعصاب دست متصل کنید؟
نقل قول:
تاپیک خوبیه . جالبه باحاله ولی یه مشکلی هست که رشته ی همه فنی مهندسیه و طرحاشونم در همون زمینه اس . یکی مثه من که تو مایه های دارو و پزشکی طرح داره مظلوم واقع می شه تازشم جذابیتی نداره واسه کسی چون اطلاعات در این باره .
می شینم نگا می کنم که بقیه چه طرحی می دن یه وقت دیدین که ذهن منم یه ایده ی مهندسی و اینا داد !!{big green}
اگر نخبه بودن و فکر متفکر داشتن تنها در رشته های فنی است ، حق با توئه ..! ;)
ولی نخبه در همه چی ما داریم و مغز متفکر در محدوده ای محصور نیست و می تونه آزادانه هر طرحی بده و به هر چی فکر کنه.
مثلا نظری در مورد اختراع دارویی که باعث بشه انسان دروغ نگه و امثال اینها :">
نقل قول:
در مورد ترمز اي بي اس تا اونجايي كه من ميدونم با استفاده از اصل اينرسي حركتي ساخته شده حالا نميدونم براي وسائط نقليه با دو چرخ هم ساخته شده يا نه .. اگه كسي توضيحاتي در مورد ساختار ترمز اي بي اس داره لطفا بذاره
اصل اینرسی بیان خاصیت پتانسیل ماده است که بطور عمده در مواد لاستیکی دیده میشه و حتی فولاد هم ازین قاعده مستثنی نیست . و این اصل در ساختار ترمز های هیدرولیک بیشتر وجود داره .
ترمز ضد قفل مکانیزمی مثل آفتامات خوردو داره ، برخلاف ترمز هیدرولیک که یکسره قفل میشه ، با قطع و وصل شدن زبانه ترمز و دیسک از قفل شدن ترمز میکاهد و به نوعی نیرو را در سرتاسر دیست تقسیم میکند .
در دوچرخه هم بر روی دیست سوراخ هایی وجود داره که باعث ضربه زدن زبانه به دیسک میشه تا ترمز قفل نکنه .
نقل قول:
در این مورد از نظر من موتور ها ی پله ای و یا استفاده از میکروکنترولر ها مارو از مکانیزم اصلی دور میکنه و یه نوع روبات محسوب میشه . نظر من اینه که مواد الکترو مغناطیس میتونه شبیه ساز بسیار مناسبی برای تاندون ها و ماهیچه های عضلانی باشه .
نقل قول:
قسمت نخا مناسبترین مکان برای دریافت فرمان های عصبی بدن هست . و سنسورهای ریزپردازنده میتونن ازین طریق برخی نیاز هارو رفع کنن. اما نکته ای که مد نظره این هست که فعلا تا نتونیم شبیه سازی اندام رو صورت بدیم نمیتوانیم از اعصاب برای یک سری پیچ و مهره استفاده کنیم و به نوعی بدن این هارو پس میزنه .
من در نمایشگاه های مختلف میکروهای پردازنده ی شبیه سازی رو دیدم که بر ساس برنامه های داده شده میتونن حرکات غیر دقیق رو بخوبی انجام بدن ، یعنی ممکنه نتونن با یک مداد بنویسن اما میتونن به فرض بایه آب پاش محیطی رو آب پاشی کنن . و در علم رباتیک و کامپیوتر این مورد شبیه سازی در اولویت قرار داره .
نقل قول:
من یه طرحی دارم واسه سیستم های دارورسانی نوین . دارو رو ابتدا تو یه ماده ای لود می کنیم . این ماده یه سری ویژگی داره مثلا در دمای پایین محلوله و در دمای بدن به صورت ژل در میاد . دارو رو در حالت محلول به اون لینک میکنیم بعد زیر پوست تزریق میکنیم . ماده به حالت ژل در میاد . دارو کم کم و بتدریج از اون آزاد میشه . این سیستم دارو رسانی خیلی مزیت داره مثلا واسه بیمارانی مثل دیابتی ها دیگه لازم نیست که هر روز انسولین تزریق کنند . می شه با تغییراتی در مادمون این سیستم رو هوشمند کنیم . مثلا با تغییراتی که می دیم آزاد سازی دارو رو کنترل کنیم .که با تغییر ph یا افزایش قند خون از حد نرمال آزاد سازی دارو از سیستم بیشتر بشه .
این سیستم خیلی شبیه به دستگاه هرمونی بدن هست ، اگر انواع غدد رو مورد بررسی قرار بدید خواهید دید که با تحریک دستگاه عصبی فعالیت نوسانی ای رو ترتیب میدن . به فرض یک انسان سالم برای ترشح انسولین از لوزوالمعده استفاده میکنه و در بیماران دیابتی به دلیل عفت ترشح این هورمون ناچاریم از روش تزریق استفاده کنیم که شما نظرتون بر این هست که به واسطه ی ژلاتین و یا حالت ژلاتین شدن در بدن صورت بگیره و طوری باشه که قند باعث حل شدن این ماده در بدن بشه .
خیلی طرح خوبیه
از نظر من مشکلی در ساختش وجود نداره نیاز به کمی اطلاعات شیمی و داروسازی هست
بهتره بیشتر برای خودتون حالت سکرت نگه دارید
عکسی که قرار دادی من نتونستم مشاهده کنم ، اما مشابه این سیستم گریز از مرکزی که گفتی رو میتونم برای مثال بزنم . اگر به کلیک نور بالای اتوموبیل های دهه ی قبلی نگاه کنی کنار پدال بودن و سیستمس طوریه که شباهت هایی رو به این شیوه ی ترمزی که گفتی داره .
نیروی گریز از مرکز خیلی موثره در کنترل سرعت چون بینظمی بسیار کمی درش دخیل هستو خیلی راحت قابل کنترله . طرحتو قبول دارم بهتره بیشتر روش کار کنی و عملیش کنی.
نقل قول:
در ضمن اشکان جون يه سري ترمز هاي ديسکي براي دوچرخه اومده که اونا اگه منظورتون اونا هستن، من تستشون کردم و abs نيستن و قفل مي کنن چرخ رو اين ترمزها!!
بله ، اصل ترمز ضد قفل خاصیت الکترونیکی هست .
که این ترمز هایی که در دوچرخه وجود داره بخاطر عدم دقت در طراحیشون با مشکل مواجه میشند .
اگه فرض كنيم مغز انسان بهئعنوان فرمانده كل بدن اون عمل ميكنه مشابه اين مغز ميكرو كنترلر در سيستم دست ساخت انسان هستش كه به عنوان مركز فرمان اعمال مكانيكي رو به طور خودكار توسط برنامه از قبل نوشته شده يا به صورت هوشمند بر اساس اطلاعات دريافتي از سنسور ها و دستگاهاي جانبي ميگيره .. اما ميكروها توسط درگاه ورودي يشون فرمانهايي رو مبني بر صدور يك فرمان ميتونن از كاربر بگيرند و مطابق با اون عمل كنند .. مثلا من قبلان تو برنامه اي كه براي ميكرو نوشتم يه خط برنامه گذاشتم كه به محض دريافت فرمان فلان خروجي فلان رو فعال كن و فلان دستگاه جانبي رو فعال كن .. اين توضيحات رو دادم كه با ساختار ميكرو تا حدودي همه دوستان اشنا بشند .. حالا فرض رو بر اين بگيريم كه يك برنامه نوشته شده از قبل و درون حافضه برنامه ميكرو قرار داده شده .. كه با صدور هر فرمان به درگاه وررودي اي وي ار ميتونه مثلا چهار تا موتور را فعال كنه مثلا چهار تا موتور مربوط به مفصل انگشتان و انگتا رو جمع كنه .. اين كار امكان پذيره .. يعني رباتي ميتونيم بسازيم كه شبيه دست انسان باشه و اعمال فرمان مثل دست انسان عمل كنه .. اما مسئله اي كه اينجا وجود داره پيوند دادن قسمت سخت افزاري طرح با بدن انسانه
اين مستلزم اونكه بدونيم اعصاب انسان چطوري فرمان رو به اعضا صادر ميكنه ؟ تا اونجاييكه كه من ميدونم اينكار با اعمال يك جريان خيلي كوچيك به بافتها انجام ميشه .. مهم نيست كه اين ولتاژ چقد باشه در هر حدي كه باشه ميشه تقويتش كرد مهم اينكه بدونيم مثلا براي حركت دادن يك انگشت چه اعصابي و به چه بافتهاي فرمان ميدند؟
نقل قول:
عکسی که قرار دادی من نتونستم مشاهده کنم ، اما مشابه این سیستم گریز از مرکزی که گفتی رو میتونم برای مثال بزنم . اگر به کلیک نور بالای اتوموبیل های دهه ی قبلی نگاه کنی کنار پدال بودن و سیستمس طوریه که شباهت هایی رو به این شیوه ی ترمزی که گفتی داره .
نیروی گریز از مرکز خیلی موثره در کنترل سرعت چون بینظمی بسیار کمی درش دخیل هستو خیلی راحت قابل کنترله . طرحتو قبول دارم بهتره بیشتر روش کار کنی و عملیش کنی.
عکس رو ویرایش کردم مجبور شدم یه لینک غیر مستقیم بزارم!
اشكان خان ميشه توضيح بدي كه چطوري مواد الكترو مغناطيس ميتونه شبيه ساز بافت انسان باشه ؟ يعني مثلا من كه ميخام چهار تا انگشت رو جمع كنم با مواد الكتروغناطيس چطوري ميتونم اين كار بكنم يادمون باشه كه عضلات علاوه بر چرخش بايد داراي قدرت و همچنين كنترل شده اونم نه به صورت اف و اني بلكه تحت كنترل باشند.. در مورد ميكرو بايد بگم كه الان ار سيستمي كه قراره هوشمند عمل كنه از ميكرو استفاده ميكنه ميكرو ها فرمان ها رو منظم و سرعت و دقت كار رو بالتر ميبرند .. هر رباتي كه قراره به طور هوشمند عمل كنه ازميكرو بهره ميبره .. در مورد اين طرحي كه من گفتم در واقع ما دو تا فرمان داريم يكي سنسي ( احساسي كه عضو از محيط ميگيره ) و دوم فرماني كه ما به عضوميديم .. از اونجاييكه كه ما نميتونيم ميكرو رو تو مغز جاسازي كنيم بنابرابن بايد تو خود دست مكايكي تعبيه بشود كه رابط بين فرمانهاي ورودي و خروجي باشه
اصغر جان مطلب و طرحتو خوندم اما متوجه نشدم كه وزنه ها كجا قرار ميگيرند بايد اشكال كاملتري رو بذاري تو سايت تو از نظر فني و فيزيكي بيشتر بتونيم برسيش كنيم .. سوالي كه براي خودم پيش اومد اينكه با توجه به اين كه تعدل نيرو و گشتاور در هنگام چرخيدن چرخ هم از نظر سرعت و هم از نظر ايجاد تعادل مهمه و با توجه به اينكه قراره اين وزنه ها حركتت كنند ايا اين وزنه ها باعث از بين رفتن بالانس چرخ نميشند ؟