پاسخ : پاسخ به سوالات شرعي
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
zoh_reh
سلام
مریضی که نمیتونه خودش نمازشو بخونه یعنی میگه من نماز یادم رفته
بعد خودش هم کارهای شخصی اشو انجام نمیده یعنی دراز کشیده،
گفتند هر وقت خواست نماز بخونه یکی بلند بخون اون تکرار کنه.
حالا قسمت قیام متصل به رکوع (بحول الله)رو باید بخونم براش؟
سلام
اگر مریضی اونقدر هوش و حواس نداره که نماز بخونه قاعدتا نباید تکلیفی نسبت به نماز داشته باشه. البته بنده شرایط ایشون رو کامل نمی دونم
اما حالا که پرسیدید و گفتند به این نحوی که گفتید نماز خونده بشه اینها رو مد نظر داشته باشید
ذکرهای مستحب رو اگر نگفتید مشکلی ایجاد نمیشه ( مثل قنوت..بحول الله..دو تا سلام اول نماز... دو تا تسبیحات اربعه رکعت سوم و چهارم...)
برای ادای حرکات وقتی نمی تونه انجام بده بجاش سرش رو تکون بده . مثلا بجای رکوع و سجده سرش رو کمی به جلو بیاره
اگر این مقدار هم نمی تونه چشماشون رو به نیت رکوع و سجود ببندندو باز بکنند و اگر هم نشد فقط نیت کنند و ذکر گفته بشه.
در ذکر ها هم به حد اقل اکتفا کنید مثلا در ذکر رکوع و سجده به سه بار سبحان الله اکتفا کنید
تسبیحات اربعه یک بار کافیه
سلام آخر نماز هم جمله آخر کافیه
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
سلام
در اين بخش دوستان مي توانند سوالات شرعي خودشون رو بپرسن و ما هم در اسرع وقت پيگيري كنيم.
با تشكر
سلام
خانم 54 ساله ای که یائسه شده،اگه عادت ماهانه بشه باید احکام استحاضه رو رعایت کنه؟
ممنون از لطفتون
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
zoh_reh
سلام
خانم 54 ساله ای که یائسه شده،اگه عادت ماهانه بشه باید احکام استحاضه رو رعایت کنه؟
ممنون از لطفتون
سلام
بله. بعداز یائسگی حیض معنا نداره. و احکام مستحاضه روباید رعایت کنند.
یائسگی بین زنان سیده و غیر سیده فرق می کنه.
خواهش می کنم
باسلام چندی فکر مشغول است فکرهای ناهنجار ووحشتناک در ذهتم مرور می شود چه کار کنم از مرحله نجات پیداکنم
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
فایول
باسلام چندی فکر مشغول است فکرهای ناهنجار ووحشتناک در ذهتم مرور می شود چه کار کنم از مرحله نجات پیداکنم
سلام دوست عزیز
فکرهای ناهنجار و وحشتناک حاصل وسوسه شیطان و قرار گرفتن در شرایط خاصی مثل تنهایی و .. است.
شک نکنید که وسوسه و افکار نادرست کار شیطان است و همه ما در معرض این حملات شیطانی هستیم. چون خداوند در قرآن میفرماید :
وَمَنْ يعْشُ عَنْ ذِكْرِ الرَّحْمَنِ نُقَيضْ لَهُ شَيطَانًا فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ(الزخرف/36)
-------------------------
حالا برای علاج آن این دو روایت رو تقدیم حضورتون می کنم:
1. امام باقر علیه السلام در پاسخ به نامه مردی که به ایشان نوشته و در آن از وسوسه های که به ذهنش خطور می کند شکایت کرده بود،
امام در پاسخ نوشت: اگر خداوند عزوجل بخواهد تو را ثبات می بخشد و راه نفوذ شیطان را در تو می بندد. به پیامبر نیز عده ای از وسوسه های ذهنی خود شکایت کردند. وسوسه هایی که دوست داشتند باد آنان را به جاهای دور دست پرتاب کند و یا قطعه قطعه شوند اما آنها را به زبان نیاورند . اما رسول خدا (ص) به ایشان فرمود: سوگند به آنکه جانم در دست اوست این همان ایمان ناب است (به زبان نیاوردن وسوسه ها..) هرگاه با این وسوسه ها روبرو شدید بگویید: آمنا بالله و رسوله و لا حول ولا قوه الا بالله . (کافی.4/425/2)
2. در روایتی مشابه پیامبر (ص) فرمودند: " ... شیطان از طریق اعمال و کردارهایتان نزد شما آمده و بر شما زور نشده است (یعنی نتوانسته شما را گول بزند) و حالا از طریق وسوسه به سراغ شما آمده تا شما را بلغزاند هر گاه چنین چیزی برای شما پیش آمد خداوند را به یگانگی یاد کنید. (کافی.5/425/2)
--------
پس بهترین راه حل اینست که ما یاد خدا و ذکر خدا رو در دلمون زنده کنیم . و خواندن اذکاری همچون آنچه در روایت بالا و این آیات کریمه: خداوند در قرآن می فرماید:
وَقُلْ رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّياطِينِ(المؤمنون/97) وَأَعُوذُ بِكَ رَبِّ أَنْ يحْضُرُونِ(المؤمنون/98)
و بگو: «پروردگارا! از وسوسههاي شياطين به تو پناه ميبرم! و از اينکه آنان نزد من حاضر شوند (نيز) -اي پروردگار من- به تو پناه ميبرم!»
سلام
اگه روی یک شامپو نوشته باشه حاوی پنتول(نوعی الکل) اشکالی داره که ازش استفاده کنیم ؟؟؟؟؟؟؟
با تشکر[golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
سلام
در اين بخش دوستان مي توانند سوالات شرعي خودشون رو بپرسن و ما هم در اسرع وقت پيگيري كنيم.
با تشكر
سلام شبتون بخیر
منظور از رد مظالم چیه؟ درچه مواردی باید پرداخت بشه؟ به چه کسی باید داده بشه؟
به چه علت باید بعد از دست زدن به مُرده باید غسل کرد درصورتیکه برای حیوان مرده لازم نیست؟
ممنون از لطفتون
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
مهندس نوجوان
سلام
اگه روی یک شامپو نوشته باشه حاوی پنتول(نوعی الکل) اشکالی داره که ازش استفاده کنیم ؟؟؟؟؟؟؟
با تشکر[golrooz]
بحث درباره الکل مربوط به خوردنش میشه که حرام هست . چون آدم رو از حالت طبیعی خودش خارج می کنه و عقل رو از بین می بره و مست کننده است که در جای خودش حرمت و نجاستش اثبات شده است.
در مورد سوال شما:
الکلی که موجب مستی و .. میشه از نظر اسلام به حکم (آيه 219 سوره بقره،) و ( آیات 90 و 91 سوره مائده) نجس و حرام است.
حالا اگر الکلی که در این شامپو هست همان الکل باشد نجس است . و اگر یقین نداشته باشیم که همان الکل هست یا نه، اگر شامپو از تولیدات جامعه اسلامی و دولت اسلامی است و می دانیم که از نجس در تولیدات اینچنین استفاده نمی کنند میشه اعتماد کرد و استفاده کردن اشکالی ندارد. اما اگر تولید کشور اسلامی و جامعه اسلامی نیست باید احتیاط کرد.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
بحث درباره الکل مربوط به خوردنش میشه که حرام هست . چون آدم رو از حالت طبیعی خودش خارج می کنه و عقل رو از بین می بره و مست کننده است که در جای خودش حرمت و نجاستش اثبات شده است.
در مورد سوال شما:
الکلی که موجب مستی و .. میشه از نظر اسلام به حکم (آيه 219 سوره بقره،) و ( آیات 90 و 91 سوره مائده) نجس و حرام است.
حالا اگر الکلی که در این شامپو هست همان الکل باشد نجس است . و اگر یقین نداشته باشیم که همان الکل هست یا نه، اگر شامپو از تولیدات جامعه اسلامی و دولت اسلامی است و می دانیم که از نجس در تولیدات اینچنین استفاده نمی کنند میشه اعتماد کرد و استفاده کردن اشکالی ندارد. اما اگر تولید کشور اسلامی و جامعه اسلامی نیست باید احتیاط کرد.
سلام
ببخشید کنجکاو شدم مگه الکل با الکل فرق داره؟؟؟ خاصیتشون مگه فرق داره؟؟؟[tafakor]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
yas-90
سلام
ببخشید کنجکاو شدم مگه الکل با الکل فرق داره؟؟؟ خاصیتشون مگه فرق داره؟؟؟[tafakor]
بله تا جایی که بنده اطلاع دارم اون الکلی که در دسترس همه نیست و مصارف دارویی داره الکل سفید هست و اون الکلی که در دسترس عموم هست الکل صنعتی..
شاید انواع دیگری هم داشته باشه