پاسخ : پاسخ به سوالات شرعي
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
javan0012
با سلام ايا طلاي كه براي همسر مي خريم خمس دارد
سلام
طلایی که برای همسر خریداری میشود اگر برای زینت (درحدعرف و شانیت) باشد خمس ندارد. اما اگر برای غیر آن باشد خمس دارد.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
javan0012
سوال بعدي من 2ميليون وام برداشتم اقساط 10ماهه وان راسكه خريده ام ايا بعد از يكسال به سكه ها خمس تعلق مي گيرد
وام یا سود آن، به مقداری که قسطش پرداخت شده، خمس دارد.
البته چون مسائل خمس دقیق هست باید طبق نظر مرجع تقلید و بصورت دقیق مطرح شود.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
javan0012
**سوال بعدي يك نفر 1.500000 دارد مي خواهد دربانك بگذارد يك سال وسودش رابگيرد من مي خواهم پولش رابگيرم ودرچيزي سرمايه گذاري كنم كه اگر سود كند سودش ازبانك بيشتر است وتوافق كرده ايم كه اگر سود كنم يك مقداربيشتر ازسود بانك به او بدهم وبيشترش براي من باشد واگر سودش به اندازه بانك بيشتر نشد سودكلش براي او باشد ومن سودي نبرم ايا اينكار مشكل شرعي دارد وايا به اين مبلغ كه من مي گيرم خمس تعلق مي گيرد به سودش چطور ايا خمس تعلق مي گيرد
در قرارداد مضاربه سود و زیان در هر دو طرف می باشد و اگر شرط ضمن عقدی انجام شود که سود یا زیان از یک طرف برداشته شود مخالف اصل مضاربه است و عقد مضاربه را باطل می کند.
میزان سود تعیین شده برای طرفین در قرارداد مضاربه باید به صورت کسری (درصدی) باشد.
خمس به پولی که مال انسان می باشد تعلق می گیرد.
پیشنهاد می شود چون مسائل خمس دقیق هست به دفتر مرجع خود مراجعه کنید تا مشکلی پیش نیاید.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
javan0012
باسلام ايا روزي انسان دست خداست يعني خدا روزي هركس را در ان روز مشخص كرده مثلا يك كارگر روزي 15 هزار تومان مي گيرد روزيش همين مقدار است يا اگر فكرش را كار بيندازد ودرجايي سرمايه گذاري كند روزيش بيشتر مي شود يا فرقي ندارد چون اگر انسان روزي انروز برايش همان مقدار است كه خدا مي داند پس براي چه فكر كاري ديگر باشد يا همش در فكر پول در اوردن زياد از راههاي ديگر البته حلال باشد
سلام
بله روزی انسان دست خداست و نه تنها انسان بلکه تمام موجودات ریز و درشت...
درسته روزی هر کسی مشخص و تعیین شده هست. و این که مثلا کارگری روزی 15 هزار تومان می گیرد آیا روزی او فقط همین مقدار است یا می تواند بیشتر باشد؟
بله می تواند بیشتر باشد. یعنی روزی انسان طبق تلاش و تدبیری که می کند می تواند تغییر کند.
اما پشت این تدبیر و تلاش باز هم تقدیر حاکم است یعنی اینکه:
تقدیر مثلا این کارگر این است که اگر روزانه 10 ساعت کار کند ، سهم او از روزی (روزانه) مثلا 15000 است. و اگر روزانه 15 ساعت کار کند سهم او از روزی(روزانه) 20000 است.
اگر تحصیل می کرد و مدرک می داشت، زمینه استخدامش فراهم می شد و روزی اش (روزانه) 30000 می شد و ...
یا شاید هم اصلا تلاش و تدبیری نداشته باشد اما روزی اش زیاد باشد مثل کسی که ارث سنگینی به او می رسد.
مسائل زیادی هست که در مقدر شدن و مشخص شدن روزی انسان تاثیر گذار است. که تدبیر و تلاش فقط بخشی از آن به حساب می آید.
به عنوان مثال دعای پدر و مادر در حق فرزند تاثیر خیلی زیادی در نوع روزی شخص دارد.
احترام به والدین... صدقه دادن... کمک به دیگران ... گناه نگردن... انجام واجبات و...
بله این مسئله هم که فرمودید وقتی روزی انسان مقدر شده پس تلاش بیشتر فایده ای ندارد! تقریبا درست است.
اما معنایش این نیست که انسان به اندازه توانایی و قدرتی که خداوند به او عنایت کرده تلاش نکند بلکه منتظر روزی خود باشد.
بلکه معنایش این است که اگر انسان تمام کارهایی که جهت وسعت رزق می باشد انجام بدهد و حداکثر روزی ای که می تواند برایش مقدر شود، مقدر بشود، دیگر بیش از آن تلاشی اگر بکند نتیجه ای در واقع نخواهد داشت.
حضرت علی ع هم به این حقیقت اشاره می کند که تعجب می کنم از مردمی که روزی آنها مشخص شده می باشد اما تمام وقت و عمر خویش را برای جمع کردن مال دنیا هدر می دهند...
و اینکه همان روزی مقدر شده انسان از راه حلال به دست انسان برسد یا حرام ، انتخاب خود انسان است.
یعنی چه از راه حرام چه از راه حلال همان روزی ای که مقدر شده است به انسان می رسد نه بیشتر ....
یا علی
یه سوال
برای مرد ها زدن موی سینه و ابرو برداشتن گناهه؟؟؟؟؟؟؟
لطفا یکم توضیح بدین
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
غزاله عطازاده
یه سوال
لطفا یکم توضیح بدین
سلام
تا جایی که اطلاع دارم اصلاح مردان در صورتی که بصورت آرایش در بیاید حرام است.
البته نظر مراجع تقلید مختلف متفاوت است ولی کلیت امر همینه ...
باز نظر کارشناسی رو از کمان ابرو بخواهید...
اگه اشتباه نکنم شنیده بودم نگاه کردن به صفحه شترنجی گناهه یا کراهت داره.البته من یه چیزایی شنیدم که شاید به این مورد ربط داشته باشه.مثلا اینکه نمای کف معبد سلیمان شترجی بوده.یا مثلا رمال ها و کفبین ها از صفحه شترنجی برای فنون جادوگریشون استفاده میکنن.درکل اگه کسی چیزی میدونه بگه ممنون میشم
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
غزاله عطازاده
یه سوال
لطفا یکم توضیح بدین
نقل قول:
سلام
تا جایی که اطلاع دارم اصلاح مردان در صورتی که بصورت آرایش در بیاید حرام است.
البته نظر مراجع تقلید مختلف متفاوت است ولی کلیت امر همینه ...
باز نظر کارشناسی رو از کمان ابرو بخواهید...
سلام
ممنونم از آقا مصطفی بابت پاسخشون
کاملترش اینه که :
در مردان ، غیر از ابرو و ریش ، زدن موهای دیگه بدن اشکالی نداره.
حتی از گردن به پایین می تونن کل بدن رو موزدایی بکنن.
در مورد برداشتن ابرو: بله برداشتن ابرو برای مردان حرام است چون شباهت به زنان هست. و همچنین بخاطر نیت زیبایی که در مورد مردان نسبت به ابرو اشکال داره.
مگر اینکه شخصی بخاطر عذری (غیر از زیباسازی و آرایش) مثل درمان یا استعمال روغن و .. بصورت موقت که جنبه درمانی داره بخواد این کار رو بکنه.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
hyper neo
اگه اشتباه نکنم شنیده بودم نگاه کردن به صفحه شترنجی گناهه یا کراهت داره.البته من یه چیزایی شنیدم که شاید به این مورد ربط داشته باشه.مثلا اینکه نمای کف معبد سلیمان شترجی بوده.یا مثلا رمال ها و کفبین ها از صفحه شترنجی برای فنون جادوگریشون استفاده میکنن.درکل اگه کسی چیزی میدونه بگه ممنون میشم
سلام
نگاه کردن صفحه شطرنجی اشکالی نداره. می خواد مال معبد سلیمان باشه یا دیوار یا هر جای دیگه.
تنها چیزی که شاید درباره اش بشه حرف زدن نسبت به بازی شطرنج هست که اگر شطرنج آلت قمار باشه
در صورتی که الان دیگه شطرنج یه بازی فکری شده و از آلت قمار بودن در آمده ولذا نگاه کردن به صفحه شطرنجی در کل اشکالی نداره.
یاعلی
سلام خدمت تمامی دوستان.
یه سوال:
از چه آیه یا حدیث یا روایتی ما شیعیان میگیم که میشه نماز ظهر و عصر رو پشت هم تو زمان ظهر و اول وقت خوند با این که هنوز عصر نشده؟!
ایا این که در وقت ظهر نماز عصر رو خوندن اشتباه نیست؟
این سوال یکی از اساتیدمون بود که همه ما رو تو شک انداخت؟!
ممنون میشم پاسخ سوالم رو بدید.
با سپاس فراوان از شما دوستان خوب.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
poune
سلام خدمت تمامی دوستان.
یه سوال:
از چه آیه یا حدیث یا روایتی ما شیعیان میگیم که میشه نماز ظهر و عصر رو پشت هم تو زمان ظهر و اول وقت خوند با این که هنوز عصر نشده؟!
ایا این که در وقت ظهر نماز عصر رو خوندن اشتباه نیست؟
این سوال یکی از اساتیدمون بود که همه ما رو تو شک انداخت؟!
ممنون میشم پاسخ سوالم رو بدید.
با سپاس فراوان از شما دوستان خوب.
سلام
ممنونم از مطرح کردن سوالتون.
پاسخ مشروح رو بصورت یک پست جداگانه گذاشتم که می تونین در اینجا ببینین:
چرا شیعیان، نماز پنج گانه را در سه نوبت میخوانند؟
اما قبلش یه مقدمه کوتاه هم بگم:
خواندن نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء بصورت جداگانه طبق مبانی شیعه و از نظر قرآن و روایات مستحب هست نه واجب.
وقت های نماز به سه دسته تقسیم می شن:
وقت مخصوص (خاص): یعنی در این وقت فقط می شود همان نماز را خواند نه نمازهای دیگر را. مثلا در وقت خاص نماز ظهر فقط باید نماز ظهر خوانده شود نه نماز دیگری.
وقت مشترک: که می توان همه نماز هایی که وقت آنها رسیده است را خواند. مثلا می شود هم ظهر خواند هم عصر.
وقت فضیلت: یعنی اینکه در این وقت، مستحب است که نماز خاصی خوانده شود ولی به این معنا نیست که نمازهای دیگر اگر خوانده شوند باطل باشند.
شیعه معتقد است که در وقت مشترک می توان هر دو نماز را خواند. اما اهل سنت معتقدند که وقت نماز بخشی از آن مخصوص نماز ظهر یا مغرب است و بخشی از آن مخصوص عصر یا عشا است و چیزی به نام وقت مشترک ندارند. در صورتی که اطلاق آیات و روایات ، سیره نبوی و اهل بیت عصمت وطهارت ع بر خلاف اعتقاد اهل سنت می باشد.
علت جمع کردن نماز ظهر و عصر - مغرب و عشا در بین شیعه اطلاق آیه 78 از سوره اسراء می باشد:
أَقِمِ الصلَوةَ لِدُلُوکِ الشمْسِ إِلی غَسقِ الَّیْلِ وَ قُرْءَانَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْءَانَ الْفَجْرِ کانَ مَشهُوداً؛
همچنین سنت نبوی و روایات اهل بیت هم این کار را صحیح می دانند.
یکی از حکمتهای جمع بین نماز ظهروعصر و مغرب و عشا به جماعت خواندن و در اول وقت خواندن ، و به سختی نیفتادن امت پیامبر ص می باشد که صریح روایات نبوی است.
جواز وصحت جمع بین دو نماز (طبق نظر شیعه) از امور ذیل و روایاتی که لیست آنها را ارائه نموده ام به دست می آید(توضیح و تفصیل در اینجا):
۱- جمع بین دو نماز در یک وقت، به دلیل تسهیل امور و پیشگیری از رنج و زحمت:
۲- جمع میان دو نماز در یک وقت در عرفه، بیانگر کیفیت جمع است
۳- شیوه جمع میان دو نماز در سفر، بیانگر کیفیت جمع است
۴- شیوه جمع میان دو نماز در حال اضطرار، بیانگر کیفیت جمع در حال اختیار است
۵- رفتار صحابه پیامبر(صلی الله علیه و آله) بیانگر کیفیت جمع است
۶- سیره پیامبر(صلی الله علیه و آله) بیانگر شیوه جمع میان دو نماز است
روایات(به عنوان نمونه چند مورد ذکر کردم بقیه با آدرس در اینــــــــــــجا می باشد):
۱- احمد بن حنبل – رهبر گروه حنابله – در مسند خود از جابر بن زید، چنین روایت میکند:
«جابر بن زید گوید: از ابن عباس شنیدم که میگفت: با پیامبر گرامی هشت رکعت نماز (ظهر و عصر) را با هم و هفت رکعت نماز (مغرب و عشا) را نیز با هم به جای آوردم. میگوید به «ابوشعثا» گفتم: فکر میکنم رسول خدا، نماز ظهر را به تأخیر انداخت و نماز عصر را زودتر ادا نمود و نیز نماز مغرب را به تأخیر انداخت و نماز عشا را زودتر به جا آورد، (ابوشعثا) گفت: من هم چنین میاندیشم.»[۲]
از این روایت به روشنی معلوم میگردد که پیامبر گرامی، هر دو نماز ظهر و عصر را با هم و هر دو نماز مغرب و عشا را نیز با هم و بدون فاصله، به جای آورده است.
۲- احمد بن حنبل، از عبدالله بن شقیق، روایت ذیل را یاد آور میشود:
«ابن عباس بعد از نماز عصر، برای ما سخنرانی نمود تا آنگاه که خورشید غروب کرد و ستارگان آشکار شدند و مردم ندای نماز دادند و در آن میان، مردی از قبیله بنی تمیم به تکرار کلمه «نماز» پرداخت، ابن عباس خشمگین گردید و گفت: آیا تو میخواهی سنت پیامبر را به من بیاموزی؟ من شاهد و ناظر بودم که رسول خدا بین نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا جمع نمود.»[۳]
عبدالله میگوید: برای من در این مسأله، تردیدی بروز کرد و لذا در دیداری با ابوهریره در این مورد سؤال کردم و او سخن ابن عباس را تأیید نمود.
در این حدیث، دو تن از صحابه؛ «عبدالله بن عباس» و «ابوهریره» بر این حقیقت گواهی میدهند که پیامبر گرامی نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا را با هم خوانده و ابن عباس نیز به رفتار پیامبر، تأسی نموده است.
۳- مالک بن انس – رهبر گروه مالکیه – در کتاب «موطأ» اینگونه مینگارد:
«صلی رسول الله(صلی الله علیه و آله) الظهر و العصر جمیعا، و المغرب و العشاء جمیعا فی غیر خوف و لا سفر؛ رسول خدا(صلی الله علیه و آله) هر دو نماز ظهر و عصر را با هم خواندند و هر دو نماز مغرب و عشا را نیز با هم به جا میآورد، بدون این که از دشمن بهراسد و یا در سفر باشد.»
۴- مالک بن انس، از معاذ بن جبل، چنین روایت مینماید:
«فکان رسول الله (صلی الله علیه و آله) یجمع بین الظهر والعصر، والمغرب والعشاء؛ رسول خدا، نماز ظهر و عصر را با هم و نماز مغرب و عشا را نیز با هم میخواند.»
۵- مالک بن انس از نافع و او از عبدالله بن عمر چنین روایت میکند:
«کان رسول الله (صلی الله علیه و آله) اذا عجل به الشیر یجمع بین المغرب و العشاء: هرگاه پیامبر برای پیمودن سیری عجله داشت، نماز مغرب و عشاء را با هم میخواند.»[۴]
۶- مالک بن انس، از ابوهریره چنین روایت میکند:
«ان رسول الله (صلی الله علیه و آله) کان یجمع بین الظهر والعصر فی سفره الی تبوک: پیامبر گرامی در راه تبوک، نماز ظهر و عصر را با هم به جا میآورد.»[۵]
می خواستم توضیح اینکه بیرون رفتن زن باید با اجازه شوهر باشد را بدانم. یعنی حدودش را و آیا اینکه مرد می تواند به زنش بگوید که کلا اصلا از خانه بیرون نرود.