تا حالا جواب کامل دادین ولی یه جمله درست و حسابی می خوام.که این نیروی مورد نظر چگونه باعث رنگی شدن محلول میشه.
نمایش نسخه قابل چاپ
در تیتراسیون اسید وباز شناساگر معمولا یک اسید آلی ضعیف است که رنگ آن با مزدوج خودش فرق دارد که تغییر رنگ شناساگر در محدوده خاصی رخ میده وقتی سود به شناساگر اضافه میشود غلظت باز مزدوج شناساگر ما نسبت به مقدار خود شناساگر تغییر کرده که اگر از 10 بیشتر باشه رنگ باز مزدوج دیده میشود و اگر از 0.1 کمتر باشد رنگ شناساگر دیده میشود. در تیتراسیون هم بخاطر واکنش خنثی شدن اسید وباز غلظت یون هیدرونیوم تغییر کرده و طبق اصل لوشاتلیه نسبت باز مزدوج شناساگر و خود شناساگر تغییر خواهد کرد.
اگر در انحلال ما کمپلکس عناصر واسطه بوجود بیاید و یا تغییری در نوع کمپلکس ایجاد شود بخاطر لیگاندهای بکار رفته در کمپلکس و قدرت میدان لیگان چون شکافتگی سطح انرژی اربیتال d تغییر کرده رنگ ها نیز تغییر میکند چون فاصله شکافتگی تغییر کرده بنابر این طول موج حاصل از انتقال انرژی نیز تغییر میکند و اگر نوع لیگاند ثابت بماند بخاطر تغییر عدد اکسایش رنگ ماده تغییر خواهد کرد.
با توجه به شکل فضایی کمپلکس اینکه 8وجهی باشد یا مربع مسطح یا... چون نحوه شکافتگی اربیتال d فرق میکند بخاطر دافعه الکترون ها سطح انرژی پتانسیل اربیتال های d فرق می کند.
این نظراتی بود که من داشتم نمی دانم جواب سوال را تا چه حد میدهد.
آیا میشه گفت در برخورد نور مرئی با محلول مورد نظر آن طول موجی از نور مریی که میتواند انرژی لازم برای انتقال الکترونی به لایه بالاتر را فراهم کند جذب شده و بقیه طول موج ها را از خود عبور داده و ما رنگ آن طول موج را خواهیم دید
نیروهای ضعیف بین مولکولی واندروالس ، در اصل یک نیروی جاذیه الکتروستاتیکی مربوط به گشتاور دو قطبی است که ممکن است دائمی یا القایی باشند.
وقتی اتم ها ، مولکول را می سازند ، نیروهای شیمیایی که منشا الکترومغناطیسی دارند ، اشباع می شوند. بنابراین ، حتی در مولکولها نیز بخش کوچک و ضعیفی از نیروهای الکترومغناطیسی (نیروی واندروالس) برجا می ماند تا ماده را در سطوح ساختمانی منظم و منسجمی ، سازمان دهد.
لابد باشکستن نیروهای واندروالس فوتون ازاد میشه.
هر رنگی یک رنگ مکمل دارد مخلوط رنگهای مکمل تمام امواج مرئی را جذب میکند و سیاه به نظر میرسد و یک شیئ رنگ خاصی را به دو دلیل دارد
1. نور آن رنگ را بازتاب میدهد پس اگر چیزی تمام طول موج ها به جز سبز را جذب کند، نور بازتاب شده وارد چشم ما شده و به صورت سبز درک میشه
2. نور رنگ مکمل را جذب میکند پس اگر چیزی فقط نور قرمز را جذب میکند،(مکمل سبز)، مخلوط باقیمانده از طول موج های بازتاب شده (یا عبور داده شده) وارد چشم ما شده و به صورت سبز درک میشه.
سلام
سوالتون نا مفهوم بود چون خيلي از محلول ها با يك ديگر تركيب مي شوند ولي تغير رنگ حاصل نمي شود و استدلال من اينكه منظور شما كاغذ تورنسل(phمتر) است كه در محيط (محلول)اسيدي به رنگ قرمز و در محيط بازي به رنگ ابي در مي ايد. مكانيسم اون هم به اين صورته كه:
تورنسل ماده ای رنگین است که از گلسنگ به دست می اید.در واقع این ماده از تخمیر گلسنگ در کربنات دوپتاس اب امونیاکی تهیه میشود.برای شناسایی اسید ها و قلیا ها علاوه بر کاغذ تورنسل از محلول تورنسل نیز استفاده میشود.محلولهای خنثی رنگ تورنسل را تغییر نمیدهند.برای خنثی کردن یک محلول اسیدی چند قطره محلول تورنسل را به ان اضافه میکنند.به این ترتیب رنگ ان قرمز میشود.پس از ان قلیا یا باز را تا جایی که رنگ ان بنفش شود می افزایند
خب دوستان جواب دوست عزیز aisan. دادن.من ازشون تشکر میکنم.
با اجازه جواب کامل رو مینویسم.(مدیر کشتی مارو انقدر منتظر موندیم)
هنگام مخلوط شدن دو مایع نیاز به انرژی دارم برای تشکیل و شکست پیوند های جدید.این انرژی از نورهای(بهتر است بگیم فوتون)محیط گرفته میشود که بسته به نوع و مقدار طول موجی که دریافت میکندبرای تشکیل پیوند به رنگی دیده میشود که ان طول موج را دریافت میکند.اگه قانع نشدید بگید جواب میدم.
از تمام کسانی که در بحث شرکت کردند نهایت تشکر را دارم.
[golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz]
با تشکر [golrooz]