-
پاسخ : خلاقیت خود را محك بزنيد.
تو بعضی از نیروگاه های خورشیدی با وسایلی شبیه دیش انرژی خورشید رو در کانون اون (دیش) بازتاب میکنند و درست از همونجا لوله های آب رد میشه و اب گرم میشه.
یه چیزی به طور سطحی به ذهنم رسید:بجای اون دیش ها نمیشه از یک عدسی بزرگ استفاده کنند و منبع اب رو هدف قرار بدن و اب به جوش بیاد و بقیه ماجرا...؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mamadshumakher
تو بعضی از نیروگاه های خورشیدی با وسایلی شبیه دیش انرژی خورشید رو در کانون اون (دیش) بازتاب میکنند و درست از همونجا لوله های آب رد میشه و اب گرم میشه.
یه چیزی به طور سطحی به ذهنم رسید:بجای اون دیش ها نمیشه از یک عدسی بزرگ استفاده کنند و منبع اب رو هدف قرار بدن و اب به جوش بیاد و بقیه ماجرا...؟
خیلی خوبه ....ولی فکر کنم هزینه ش زیاد باشه....
-
ایده جالبی هست به نظر شما چه مشکلات یا معایبی یا قوت و مزایایی می تونه این طرح (استفاده از عدسی به جای دیش یا اینه) داشته باشه.
البته دوست عزیزمون یکی مورد اشاره کردن.
-
خب من فکر میکنم متمرکز کردن نور خورشید راندمن کار رو بالاتر میبره در حالی که تو مسیر اینه ها تو فواصل بین اینه جای خالی زیاد داشت.
عدسی از بالا و پایینو چپ و راست نورو جمع میکنه و اما اون اینه ها فقط از بالا و پایین.
متمرکز کردن نور توسط عدسی حرارت بسیار بالاتری رو ایجاد میکنه.
مشکل حفظ و نگه داری اون حرارت ایجاد شده برای منبع هست که میشه منبع رو درون یک جداره شیشه ای قرار داد.تقریبا عملکردی مثل کلکتور های خورشیدی.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mamadshumakher
خب من فکر میکنم متمرکز کردن نور خورشید راندمن کار رو بالاتر میبره در حالی که تو مسیر اینه ها تو فواصل بین اینه جای خالی زیاد داشت.
عدسی از بالا و پایینو چپ و راست نورو جمع میکنه و اما اون اینه ها فقط از بالا و پایین.
متمرکز کردن نور توسط عدسی حرارت بسیار بالاتری رو ایجاد میکنه.
مشکل حفظ و نگه داری اون حرارت ایجاد شده برای منبع هست که میشه منبع رو درون یک جداره شیشه ای قرار داد.تقریبا عملکردی مثل کلکتور های خورشیدی.
میشه ...اون حرارتو به چند تا منبع منتقل کرد....نه یه دونه .....نه؟؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
وحید-الهام
میشه ...اون حرارتو به چند تا منبع منتقل کرد....نه یه دونه .....نه؟؟
شاید بشه از طریق رسانش گرمایی گرما رو به منبع های دیگه منتقل کرد.مثلا با مس که رسانایی گرمایی بالایی داره یا یه فلز دیگه.البته فکر کنم اینجوری اتلاف انرژی هم داشته باشیم.بهتره برای هر منبع یک عدسی بکار بره.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
shiny7
شاید بشه از طریق رسانش گرمایی گرما رو به منبع های دیگه منتقل کرد.مثلا با مس که رسانایی گرمایی بالایی داره یا یه فلز دیگه.البته فکر کنم اینجوری اتلاف انرژی هم داشته باشیم.بهتره برای هر منبع یک عدسی بکار بره.
اره.به نظرم برای هر منبع باید یک عدسی بکار بره.میشه در مقیاس کوچیک این روش رو آزمایش کرد.که ببینیم چه کاربردی ازش بهتر جواب میده.البته میشه یه منبع بزرگ داشت و چندتا عدسی غول پیکر کنار هم به منبع بتابن.البته باید عدسی ها متحرک باشند تا کانون عدسی بهم نخوره..به عبارتی عدسی باید با موقعیت خورشید نسبت به منبع جابه جا بشه
-
سلام...[golrooz]
مگه آينه چشه؟
-
فکر کنم هزینه آینه بیشتر از شیشه در بیاد.و همون طور که دوستمون گفتن عدسی نور را بهتر یکجا متمرکز می کنه...(البته من خودم علتشو متوجه نشدم!)
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
SaSaMc2
سلام...[golrooz]
مگه آينه چشه؟
شایدم ایده مناسبی نباشه.اما خب باید بررسی شه دیگه با کمک شما.چون یوهویی خورد تو سرم.
حالا در مقام دفاع: خب اینه بعد از لوله قرار میگیره و مرکزش در طول لوله هست و اونو گرم میکنه.در حالی که لوله خیلی باریک هست و ما مستونیم توان بیشتری رو از افتاب بگیریم.اگه منبعی هم جلوی اینه بزاریم دیگه نور به اینه نمیرسه که بخواد به منبع بتابونه.
اما اگه عدسی باشه عدسی بین جسم و خورشید قرار میگیره پس اندازه ی جسم خللی در کار ایجاد نمیکنه.
جسم رو هم میتونیم درون یک محفظه ی شیشه ای بزاریم که انرژی گرفته شده رو حفظ کنه.
یه چیزی تو مایه های ابگرمکن خورشیدی اما با توان خیلی بالاتر.
-
آییینه بیشتر انرژی رو بازتاب میده و تمام نور(تقریبی)به صفحه ی جذب انرژی میرسه ولی عدسی چون نور رو از داخل خودش عبور میده مقدار زیادی از انرژی رو جذب خودش میکنه و تازه قطر و وزن و البته قیمت زیادی داره
-
خب فکر می کنید چقدر انرژی می تونه ذخیره کنه که یک یا چند تا منبع بزرگو گرم کنه؟اصلا ابعاد خود آینه چقدر باید باشه؟!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
shiny7
خب فکر می کنید چقدر انرژی می تونه ذخیره کنه که یک یا چند تا منبع بزرگو گرم کنه؟اصلا ابعاد خود آینه چقدر باید باشه؟!
این دیگه بستگی به خروجی مورد نیاز شما و هزینه ای که میتونین بکنین و....داره
میشه ژنراتور برق آفتابی با کوره ی خورشیدی ساخت که 1وات یا خیلی کمتر باشه
و میشه ژنراتوری با کوره خورشیدی ساخت که چندین مگاوات باشه
این دیگه بستگی به نور خورشید منطقه-دمای هوا-باد -ارتفاع از سطح دریا-خروجی مورد نیاز و هزینه داره
ولی بین 2تا 8متر قطر من دیدم برای نیروگاه های کوچک و بزرگ
آیینه مقعر با فاصله ی کانونیمشخص که جاذب انرژی در اون فاصله قرار میگیره
و.....[khabalood][golrooz]
-
در اولین فرصت بیشتر طرح های نیروگاه های خورشیدی را برایتان معرفی معرفی می کنم تا راحت تر بشه نظر داد.
-
یجور نیروگاه هست که اینجوریه:
در نيروگاه خورشيدي، با استفاده از نيروي بخار ،برق توليد مي شود. تعداد زيادي آينه را به كار مي گيرند تا نور خورشيد را بر روي يك ديگ بخار بتابانند كه در لوله هاي درون آن مايعي مثل روغن جريان دارد. روغن حرارت خورشيد را مي گيرد و آن قدر گرم مي شود كه مي تواند آب ديگ را به بخار تبديل كند. بخار توربين را به چرخش در مي آورد. توربين هم ژنراتور را مي چرخاند و برق توليد مي شود.
سولاروان نام نيروگاه خورشيدي بزرگي است كه در كاليفرنياي آمريكا ساخته شده است. اين نيروگاه برج بسيار بلندي دارد. در بالاي برج يك ديگ بخار قرار گرفته است. تعداد زيادي آينه اطراف برج روي زمين چيده شده اند و نور خورشيد را بر ديگ مي تابانند. به اين ترتيب، آب ديگ به بخار تبديل مي شود و بخار هم براي توليد برق مورد استفاده قرار مي گيرد
http://uc-njavan.ir/images/jjx3a5t9uh60hg3btq4x.jpg
http://uc-njavan.ir/images/mno8nbm4f79sxuf8pyhg.gif
و یه جور دیگه هم اینجوری استفاده میشه که هر دوی اینا به بحث ما میاد [tafakor]
http://uc-njavan.ir/images/jkxl1my46gklb29skfn.jpg
آینه های مقعر فلزی که نور خورشید را روی لوله ای که وسط آنها قرار دارد متمرکز می کنند و در داخل این لوله یک سیال گرم کننده مانند اتیلن گلیکول وجود دارد.این آینه ها به سمتی که نور می تابد می چرخند. لوله های گرم در داخل یک مبدل گرمایی چند دور می چرخد که در داخل این مبدل یعنی اطراف لوله های گرم آب در موجود است، گرمای این لوله ها باعث
می شود آب داخل این مبدل به بخار تبدیل شود که این بخار برای چرخاندن یک توربین مورد استفاده قرار می گیرد. و در نهایت چرخش توربین باعث می شود که ژنراتور متصل به آن برق تولید کند. چون در شب نور خورشید وجود ندارد از یک محفظه برای نگهداری مایع گرم استفاده می شود در داخل این نگهدارنده از نمک مذاب استفاده می شود. تا در شب از آن برای گرم کردن آب داخل مبدل استفاده گردد. که به آن مخزن نگهدارنده گفته می شود.
-
سلام به همه دوستان خوبم. از یکی از دوستان عزیز یاد گرفتم که حتما یه گل به همه تعارف کنم! [golrooz]
سوال جالبیه! چرا از عدسی به جای آینه استفاده نمیشه؟
جواب: نمیدونم اما ...!!؟
سرنخ: ما به دنبال استفاده از حداکثر انرژی هستیم!
بیاین تا باهم دو حالت رو بررسی کنیم! اگه به جواب هم نرسیم حداقل فکر که کردیم!
خب من دو تا نقاشی کشیدم تا یه مقدار درک بهتری از قضیه داشته باشیم. (با توجه به اطلاعاتی که تو فیزیک سال اول دبیرستان به تو مغز ماها کردن!)
http://www.uc-njavan.ir/images/1tum2ozq4atj16sr0rh.jpg
همونطور که میبینیم پرتو های موازی با محور عدسی مثل پرتوهای B درکانون عدسی متمرکز میشن! چه خوب!!
پرتوهای غیر موازی مثل A در کانون متمرکز نمیشن!!
اما متاسفانه همه انرژی پرتوها در کانون متمرکز نمیشه و یه مقدار از انرژی به شکل پرتوهای C و 'C بازتاب میشن [tafakor]
اما در رابطه با آینه چطور؟
http://www.uc-njavan.ir/images/iazfvwx1ypmz80up3uku.jpg
خب مثل عدسی پرتوهای موازی در یک نقطه مترمکز میشن!! پرتوهای غیر موازی هم تمرکز مشخصی ندارن...
اما یه فرق بزرگ وجود داره!! خبری از پرتوهای C و 'C نیست!!
خب دیگه فکر کنم که کاملا واضحه که آینه با سرنخی که همون اول گفتم بیشتر مطابقت داره!
البته باید بگم که من اصلا توی نت تحقیق نکردم شاید من اشتباه میکنم... یا شاید بشه به یه طریقی مثل ترکیب عدسی و آینه از پرتوهای غیر موازی هم به شکل مفید سازمان دهی کرد و ....
-
حتما میدونید نوعی از کوره های خورشیدی بر اساس کار عدسی فعالیت میکنند.
این متن رو در باره ی کوره خوندم:
امروزه به جای استفاده از عدسی ها و آیینه های گرانقیمت می توان از یک قطعه پلاستیکی شیاردار به نام فرنسل استفاده کرد.لنزهای فرنسل با قیمت مناسبی از پلاستیک ساخته می شوند و برای هر دلار هزینه،در حدود 300 درجه سانتی گراد گرما تولید می کنند.پس از تهیه لنز باید نقطه کانونی لنز را روی قسمت خاصی از کوره تنظیم و ثابت کنیم که تقریبا سخت ترین مرحله کار است.برای درک بهتر از چگونگی ثابت کردن لنز بهتر است به نحوهً حرکت خورشید درطی روز توجه کنید (اکثراً کوره هایی طراحی میکنند که با خورشید حرکت میکنند).
مکانیزم:کوره آفتابی وسیلهای است برای تولید گرما بوسیله تجمع و تمرکز نور خورشید در یک نقطه خاص. کوره آفتابی به شکل بشقاب کاو (مقعر) و آینهای و صیقلی (که نورهای تابیده شده به طرف خود را بازتاب میکند) است. نورهای تابیده شده از بی نهایت دور موازی هستند، بنابراین همه آنها بعد از بازتابش از نقطه خاصی به نام کانون میگذرند. برای ورود به بحث با چند اصطلاح آشنا میشویم .
1. مرکز آینه (C): نقطهای است که فاصله تمام نقاط سطح از آن نقطه ثابت است .
2. کانون (F): نصف فاصله سطح تا مرکز را کانون مینامند و فاصله و سطح بشقاب (رأس آینه) تا کانون فاصله کانونی (f) نامیده میشود .
3. محور اصلی : خطی فرضی که وسط (رأس) بشقاب را به مرکز وصل کرده و کانون روی آن نیز کانون اصلی نامیده میشود .
پرتو نورهای تابیده شده نسبت به محور اصلی در بازتاب تقارن آینهای دارند. پرتو نورهایی که موازی محور اصلی بتابد حتما بازتاب آنها از کانون میگذرد (کانون
اصلی) ، پس در آن نقطه حرارت و گرما بسیار بالاتر از اطراف است. پس اگر منبع آب در آن نقطه قرار داده شود آب در اثر انرژی دریافتی از خورشید بسیار گرم خواهد شد و این اساس یک کوره آفتابی است .نمونه کوچک و قدیمی کوره آفتابی ذرهبین است که از شیشه محدب یا حتی یخ تراشیده شفاف ساخته میشد. امروزه از اجسام آینهای با توجه به ویژگی ساختمانی گفته شده برای تولید آب گرم منازل در ابعاد محدود در پشت بامها و در ابعاد بزرگتر ساختمان بلند که نمای بیرونی آن به شکل کاو طراحی شده و در نمای جلویی آن از شیشههای رفلکس و آینهای برای بازتاب نور استفاده میشود، به طوری که بازتابها در یک نقطه در مقابل یعنی کانون جمع میشوند.
.
.
.
.
این کار تقریبا شبیه همین نیروگاهی هست که عکسشو در بالا قرار دادم.
-
سلام...[golrooz]
با تشكر از ايجاد اين بحث به وسيله mamadshumakher و همكاري و همفكري همه ي دوستان...[golrooz]
و با اجازه رئيس جون...[golrooz]
عمده مشكلات اساسي در استفاده از لنز به جاي آينه:
1- با آينه ها ميشه نور رو به هر زاويه اي و فاصله اي انتقال داد...
ولي با عدسي شرايط خيلي دشوارتر ميشه...
2- آينه ها رو ميشه با قطر خيلي كم ساخت...
ولي در عدسي ها بستگي به كانون و شعاع، قطر خيلي بيشتري لازم ميشود...
3- آينه ها را ميتوان از هر جنسي با مقاومت و قيمت و وزن مختلف با پوشش كروميت ساخت...
ولي عدسي ها بايد از متريال هاي شفاف ساخته شوند...
4- آينه ها عموما تمام نور رو انعكاس ميدهند...
ولي عدسي ها در عبور كامل نور مشكل انعكاس محيطي دارند...
5- در اكثر نيروگاه هاي خورشيدي بزرگ با دريافت كننده مركزي...
نور از پايين به بالا روي كلكتور منعكس ميشود...
در صورتي كه همين كار اگر با عدسي انجام شود...
مثلا بايد عدسي ها رو در ارتفاع 100 متري قرار بدهيم...
و در اين صورت استراكچر و تلفات خورشيد ياب ما ازكل نيروگاه گرانتر و پرمصرف تر ميشود...
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــ
در مورد لنزهاي فرسنل PRI:
اصولا ساختاري دنده اي براي شكست نور دارند...
اصولا قطر اينگونه لنزها كمتر از عدسي هاي ديگر هست...
اما اكثر ايرادات عدسي ها را دارند...
و بيشتر در سايزهاي كوچك كاربرد دارند...
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــ
دوستان ميتونن موارد جديدي رو كه متوجه شدند به موارد بالا اضافه كنند...
يا در صورت اشتباه بودن موارد ذكر شده، به رفع آن اقدام كنند...
با تشكر...[golrooz]
-
دقیقا درسته.کلا میشه گفت عدسی برای این کار ساخته نشده
اما نمیشه جاهایی که سوخت فسیلی استفاده میکنند برای ایجاد گرما از عدسی استفاده کرد؟
مثل انواع نیروگاه ها
-
فکر نمی کنم انقدر گرما داشته باشه!!ولی...چرا می شه!!!هم می شه سوخت مورد نیاز کارخونه رو با این انرژی مشتعل کرد هم می شه برای گرم کردن قسمت های مختلف یا اصلا بخار کردن آب که بعضی جاها لازمه ازش استفاده کرد.چه ایده خوبی شد ها این استفاده از آینه!!!![cheshmak]
-
سلام...[golrooz]
عدسي و آينه فرق چنداني با هم ندارن...
كار جفتشون انتقال و تمركز نور هست...
همون كار جديدي رو كه با عدسي به ذهنتون ميرسه با آينه انجام بدين...
مهم اينجا عملكرد جديد و بهتر هست تا وسايل مورد نياز...
به نظر شما چه جاهايي و كارهايي بهتر بود با تمركز نور توسط آينه يا عدسي انجام بشه، تا روش مرسوم آن؟
در ايده هاي جديد يادتون باشه كه نور خورشيد هميشه نيست...
و فرموش نكنيد عدسي فقط به درد صبحونه پادگان ميخوره...[cheshmak]
-
اگه بحث حفظ انرژی نور خورشیده که سلول های خورشیدی زحمتشو چندین ساله که دارن می کشن...ولی اگه سر نگه داری انرژی گرمایی اونه شاید بتونیم در طول روز انرژی گرمایی رو به یک دیگ بزرگ آب بدیم تا آب داخل اونو گرم کنه و طوری تنظیم بشه که تا رسیدن زمان به غروب آب داخل دیگ بخار داغ بشه...و در شب از حرارت بخار آب استفاده کنیم.
-
نقل قول:
به نظر شما چه جاهايي و كارهايي بهتر بود با تمركز نور توسط آينه يا عدسي انجام بشه، تا روش مرسوم آن؟
سوال اصلی اینه.
-
شاید مسخره باشه
ولی من فکر میکنم میشه برای استفاده تو آبگرم کن استفاده بشه دیگه لازم نیست برای مصرف انرژی هزینه ای پرداخت بشه
- - - به روز رسانی شده - - -
یعنی میشه گرما رو از خورشید گرفت و آون رو به آب آبگرم کن انتقال داد
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mamadshumakher
سوال اصلی اینه.
بله ممنون سوال فعلي همينه...[golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
shiny7
ولی اگه سر نگه داری انرژی گرمایی اونه شاید بتونیم در طول روز انرژی گرمایی رو به یک دیگ بزرگ آب بدیم تا آب داخل اونو گرم کنه و طوری تنظیم بشه که تا رسیدن زمان به غروب آب داخل دیگ بخار داغ بشه...و در شب از حرارت بخار آب استفاده کنیم.
الان خيلي جاها از روشهاي مختلف ذخيره به همين صورت استفاده ميشه...
ولي اصولا تا نيمه شب جواب مبده...
براي همين در مستقل از شبكه سيستم ها رو هيبريد ميكنن...[golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
زهرا قربانی
شاید مسخره باشه
ولی من فکر میکنم میشه برای استفاده تو آبگرم کن استفاده بشه دیگه لازم نیست برای مصرف انرژی هزینه ای پرداخت بشه
یعنی میشه گرما رو از خورشید گرفت و آون رو به آب آبگرم کن انتقال داد
اين اتفاق رخ داده...
يعني الان سالهاست كه آبگرمكن هاي خورشيدي وجود دارن...
ولي اونا هم معايبي دارن كه باعث همه گير شدنشون نشده...[golrooz]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
SaSaMc2
سلام...[golrooz]
عدسي و آينه فرق چنداني با هم ندارن...
كار جفتشون انتقال و تمركز نور هست...
همون كار جديدي رو كه با عدسي به ذهنتون ميرسه با آينه انجام بدين...
مهم اينجا عملكرد جديد و بهتر هست تا وسايل مورد نياز...
در ايده هاي جديد يادتون باشه كه نور خورشيد هميشه نيست...
و فرموش نكنيد عدسي فقط به درد صبحونه پادگان ميخوره...[cheshmak]
خب ایده و یا نظر خودتون در این باره چیه؟؟
فکر می کنید راه های بهتری اصلا وجود داره؟و یا اصلا می شه این کارو مقرون به صرفه تر و یا با بازدهی بیشتر از این انجام داد؟
-
فکر کردین په نوع انرژی هایی رو میشه با هم ترکیب کرد الان به این نکته رسیدیم که در تولید برق حتی در نیروگاه ها برای تولید برق از سیستم هیبرید استفاده می کنند تا راندمان بالاتر بره می تونید چند مثال و یا ایده بدین در این خصوص
-
میشه به جایانتقال آب به اعماق زمین کخه هزینه زیادی داره از عدسی و آینه برای جوش آوردن آب استفاده کرد که هزینه کمتری داره
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
زهرا قربانی
میشه به جایانتقال آب به اعماق زمین کخه هزینه زیادی داره از عدسی و آینه برای جوش آوردن آب استفاده کرد که هزینه کمتری داره
خب این که الان داره استفاده میشه
هزینه شاید خیلی مهم نباشه
ولی بازده مهمه
زمین گرمایی خیلی بازده بالایی داره چون از انرژی بالایی مشابه سوختن سوخت استفاده میکنه و هیچ خرجی هم نداره
و خرجش مشابه توربینهای معمولی مصرف کننده ی سوخت فسیلیست
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
shiny7
خب ایده و یا نظر خودتون در این باره چیه؟؟
فکر می کنید راه های بهتری اصلا وجود داره؟و یا اصلا می شه این کارو مقرون به صرفه تر و یا با بازدهی بیشتر از این انجام داد؟
بله حتما راه هاي بهتري وجود داره...
حتما نبايد يه نيروگاه باشه يا يه تاسيسات عظيم...
خودم نميتونم روشي رو بگم...
هنوز مراحل ثبتش تموم نشده...
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
hossien
فکر کردین چه نوع انرژی هایی رو میشه با هم ترکیب کرد الان به این نکته رسیدیم که در تولید برق حتی در نیروگاه ها برای تولید برق از سیستم هیبرید استفاده می کنند تا راندمان بالاتر بره می تونید چند مثال و یا ایده بدین در این خصوص
راهنمايي:
دوستاني كه نمايشگاه دائمي شهرداري سمت راست گيشا رو رفته باشن...
حتما يه مدل نمادين و كوچيك هيبريدي، خورشيدي بادي رو روي پل ورودي ديدن...
-
می تونیم یه خودکاری طراحی کنیم که مثل اسپری باشه برای کارهای ریز
-
فک کردین چه نوع انرژی هایی را با هم ترکیب کنیم راندمان بالایی به ما می دن و می تونیم برق تولید کنیم.
تا الان در این مورد نیروگاه خورشیدی را بررسی کردیم و ترکیب ان با انرژی باد. همچنین راهی در این زمینه به تازگی در حال انجام هست که راندمان بسیار خوبی نسبت به قبل داشته می تونید بگین چی هست یا اطلاع دارین؟
-
سلام.
تو افکارم یوهویی یاد اب شیرین کن های ساده خورشیدی افتادم.که بخار اب حاصل از گرما با برخورد به شیشه تقطیر میشه.بعد یهو دوباره یاد اون قضیه لنز و عدسیو کوره های خورشیدی افتادم.
بعد این متن به چشمم خورد
نیروگاه بخار به 3نوع تامین انرژی نیاز دارد:
1:انرژی شیمیایی موجود در سوخت فسیلی به انژی حرارتی برای بخار کردن اب استفاده میشود
2:تبدیل انرژی حرارتی بخار به انرژی مکانیکی توسط توربین
3:تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی توسط ژنراتور قبل اینکه این مطلب رو بخونم تو ذهنم شکل یه زودپز بود که بزارمش تو حیاط و یه عدسی بزرگ رو بالاسرش بگیرم و نور خورشید رو متمرکز کنم روش تا اب رو به بخار تبدیل کنه و توسط یه چیزی مثل شیر سماور بخار رو به توربین های یه ژنراتور بدم و ازونطرف اب بخار شده رو دوباره سردکنم [nishkhand]
که میدونید اصل نیروگاه های بخار هم همینه فقط اونا سوخت فسیلی استفاده میکنند برای ایجاد حرارت.خب حیف نیست.حرارت خورشیدی رو ول کنیم سوخت فسیلی استفاده کنیم؟
-
http://ansarsina.persiangig.com/image/8.jpg
http://ansarsina.persiangig.com/power%20tower/1.jpg
http://www.energyhouse.ir/fckimages/images/sanfran4.jpg
سلام عزيزم...[golrooz]
توي نيروگاه هاي زيادي همين روش هست...
يه مشكل در نوشته بالا:
نيروگاه بخار به چهار مرحله تبديل انرژي نياز داره...
شيميايي به گرمايي...
گرمايي به جنبشي...
جنبشي به مكانيكي...
مكانيكي به الكتريكي...
حالا شما با در نظر گرفتن تصاوير بالا كه تمركز نور با آينه انجام ميشه...
جاش عدسي رو فرض كن...
حتي توي سايز زودپز...
يه ديش ماهواره رو كروم بزني چقدر راحتر و ارزونتر و سبكتر ميشه نسبت به عدسي به همون قطر...
نميخواد هم بالا بگريش تا متمركز بشه خورشيد...
-
منظورم از عدسی که میگم به خاطر علاقم به این شی هست [nishkhand] وگرنه منظورم همون لنز یا هر روشی که نور رو متمرکز کنه هست [nadidan]
این نیروگاه هاروکه میشناسم اما هدفم همون سایز کوچیک بود.البته مقرون به صرفه نیست.اما دوست دارم بدونم راندمانش چجوریه؟
برای شهری که واقعا افتاب خیز هست و خونه های ویلایی داره یعنی مکان برای انجام این کار رو داره میشه از طرح کوچیک شده این نیروگاها استفاده کرد؟
-
سلام...[golrooz]
فكر ميكنم پنل فتو ولتاييك براي سيستم هاي خورشيدي مستقل از شبكه مفيدتر باشه...
اصولا در نيازهاي خانگي هرچقدر سيستمي به اپراتوي كمتر نياز داشته باشه بهتره...
-
ممنون داداش sasa گلم.
راستی دقت کردید که وقتی از پله های ایستگاه مترو میای بالا با باد باحالی مواجه میشید؟
دلیل این باد دقیقا چیه؟اختلاف دمای هوای داخل ایستگاه با دمای بیرون؟
اساس کار برج های نیرو هم همینه؟
توضیح برج های نیرو:
هوای گرمی که بوسیله ی خورشید در یک گرمخانه شیشه ای یا پلاستیکی تولید میشود به طرف یک دودکش (برج) بلندی که در مرکز گرمخانه قرار گرفته هدایت میشود.این هوای گرم به علت ارتفاع زیاد برج با سرعت زیاد صعود کرده و سبب چرخیدن پروانه میشود.چرخش پروانه باعث تولید برق توسط ژنراتور متصل به ان میشود(پروانه داخل برج و در ارتفاع 8متری نصب شده)
تولید باد شدید در داخل برج ارتباطی به وجود و عدم وجود باد در سطح زمین و خارج برج ندارد.
حتی در ظهر روزهای ارام و گرم که اختلاف دما در داخل گرمخانه و خارج ان به 11درجه سانتیگراد میرسد ,همین اختلاف کم باعث ایجاد بادی بسرعت 40کیلومتر در ساعت در داخل برج میگردد.
متاسفانه عکسی پیدا نکردم که بزارم.
نظرتون راجب این نوع نیروگاه که المانیا طراحی کردن چیه؟به نظرتون با تغییراتی میشه راندمانشو بالا برد؟چون در حال حاضر تنها راه افزایش توان نیروگاه بلند تر ساختن برج و استفاده از مساحت زیادی زمین برای ساخت گرمخانه و در ضمن قطر برج هم باید زیاد شود.
-
سلام عزيزم...[golrooz]
ثبت اختراع اول من در رابطه با همين پديده دودكش خورشيدي هست...
اما با يه روش متفاوت...
مشكلات اصلي در اين سيستم ها وقوع طوفان هست كه تاسيسات رو ميكنه ميبره...
البته نه توي سيستم من...
و دومين مشكل گران بودن برج يك كيلومتر هست...
اين مشكل رو منم دارم ولي با مكنده يه خورده كمتر شده...
سومين مشكل ساعت 12 شب به بعد هست كه گرماي گل خونه ميره...
اين رو با هيبريد باد كاهش دارم...
مشكل بعدي دماي حدود 50-60 درجه هست كه اختلاف كم و سرعت كمي ايجاد ميكنه...
كه اينم تا 6000 درجه بالا برم...
ولي در كل براي اقليم ايران به دليل وجود گاز رايگان در كشور توان رقابت نيست...
اما در يه نيروگاه ديگه كه دستور ساختش در برسي مجلس و استانداري هست...
اون مشكل اساسي فيمت زياد هم كلا حل شده...
-
نقل قول:
كه اينم تا 6000 درجه بالا برم...
دمای گرمخانه رو تا 6000درجه بالا بردی؟ 6000??? نمیشه که.
[taajob]
-
سلام عزيزم...[golrooz]
خب تفاوت سيستم توي همين هست...
ولي براي آسيب نرسيدن به كلكتور سيال طوري گذر ميكنه كه دما از 600 درجه بالاتر نره...
وگرنه تاسيسات ذوب ميشه...[khanderiz]