پاسخ : خرافه ی "بزنم به تخته!"
عقیده چشم زدن که به اشتباه در این فرهنگ وارد شده است خرافه ای بیش نیست! و هیچ آزمایش علمی معتبری آن را تائید نکرده است. این که یک سنگ یا یک وسیله یا یک جمله بخواهد مقابل چیزی را که اصلا وجود ندارد بگیرد بیشتر شبیه اوراد جادوگران در فیلم های هالیوودی است.[golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
"مهدی"
عقیده چشم زدن که به اشتباه در این فرهنگ وارد شده است خرافه ای بیش نیست! و هیچ آزمایش علمی معتبری آن را تائید نکرده است. این که یک سنگ یا یک وسیله یا یک جمله بخواهد مقابل چیزی را که اصلا وجود ندارد بگیرد بیشتر شبیه اوراد جادوگران در فیلم های هالیوودی است.[golrooz]
بخشی از حرف شما کاملا صحیح و مورد قبول است که جلوگیری کردن از پدیده ی چشم زخم با سنگ نمی شود.
اما
از اونجایی که ما مسلمان هستیم (و بنده مثل همیشه پیشاپیش از شما درخواست می کنم بدون تحقیق عقاید دیگران رو نفی و اثبات نکنید و سعی کنید منجر به توهین به عقاید دیگران نشود)
برخی مسائل جدای از اثبات علمی یا هر چیز دیگر از نظر دین کاملا مورد اعتنا و اثبات شده است.
یکی از این مسائل چشم زخم است. که در متن مطلب هم بهش اشاره شد. اما راه اینکه چگونه از چشم زخم جلوگیری کرد نباید به سمت خرافه برود.. مثل بزنم به تخته یا سنگ های آبی و ..
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
بخشی از حرف شما کاملا صحیح و مورد قبول است که جلوگیری کردن از پدیده ی چشم زخم با سنگ نمی شود.
اما
از اونجایی که ما مسلمان هستیم (و بنده مثل همیشه پیشاپیش از شما درخواست می کنم بدون تحقیق عقاید دیگران رو نفی و اثبات نکنید و سعی کنید منجر به توهین به عقاید دیگران نشود)
برخی مسائل جدای از اثبات علمی یا هر چیز دیگر از نظر دین کاملا مورد اعتنا و اثبات شده است.
یکی از این مسائل چشم زخم است. که در متن مطلب هم بهش اشاره شد. اما راه اینکه چگونه از چشم زخم جلوگیری کرد نباید به سمت خرافه برود.. مثل بزنم به تخته یا سنگ های آبی و ..
اینکه شما پدیده ای رو به وسیله دین اثبات کنید بدون حضور علم؛ آن پدیده تبدیل به حکم نمی شود.
من هم می توانم به وسیله اتکا کردن به قوانین داستان نویسی به سادگی شما رو توجیح کنم که "مرد عنکبوتی" وجود دارد.
اگر می توانید این پدیده را به وسیله علم (ابزار سنجش آن) توجیح کنید خوشحال می شوم بدونم. در غیر این صورت بهتر است که قسمت استفتاء پست پاک شود.[golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
"مهدی"
اینکه شما پدیده ای رو به وسیله دین اثبات کنید بدون حضور علم؛ آن پدیده تبدیل به حکم نمی شود.
من هم می توانم به وسیله اتکا کردن به قوانین داستان نویسی به سادگی شما رو توجیح کنم که "مرد عنکبوتی" وجود دارد.
اگر می توانید این پدیده را به وسیله علم (ابزار سنجش آن) توجیح کنید خوشحال می شوم بدونم. در غیر این صورت بهتر است که قسمت استفتاء پست پاک شود.[golrooz]
سلام برشما .
دوست من، علم هم عدم تواناییش را برای اثبات برخی از امور ماورایی اعلام کرده.
مثلا دانشمندان در ابتدا بر این باور و عقیده بودن که منشا پیدایش جهان و ... از برخورد سنگ های فضایی و بصورت خود به خودی و بدون هیچ برنامه ریزی و ... بوده ولی همان دانشمندان الان به این نتیجه رسیدن که نظرات قبلیشان را کاملا تکذیب می کنه و معتقد هستن که چنین نظمی نمیتونه خود به خودی داشته باشه ....
منشائی که برای اثباتش مدارک و مستندات علمی نمی توان یافت و....
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Client
سلام برشما .
دوست من، علم هم عدم تواناییش را برای اثبات برخی از امور ماورایی اعلام کرده.
مثلا دانشمندان در ابتدا بر این باور و عقیده بودن که منشا پیدایش جهان و ... از برخورد سنگ های فضایی و بصورت خود به خودی و بدون هیچ برنامه ریزی و ... بوده ولی همان دانشمندان الان به این نتیجه رسیدن که نظرات قبلیشان را کاملا تکذیب می کنه و معتقد هستن که چنین نظمی نمیتونه خود به خودی داشته باشه ....
منشائی که برای اثباتش مدارک و مستندات علمی نمی توان یافت و....
هیچ چیز ماورایی وجود ندارد. یکی از دانشمندان (اسمش در خاطرم نیست) بیان می کرد اگر علم از زمان خودش جلوتر باشد به سان یک معجزه برای مردم عمل می کند.
خوبی علم همین است که هیچ چیز ثابتی در آن وجود ندارد و همین مورد است که آن را انعطاف پذیر می کند. بدین گونه شما نیازی نداری که هیچ عقیده ای رو به عنوان چیز ثابتی در نظر بگیری و هرگز در آن تجدید نظر نکنی و همین اصل از تندروی ها و افراط و تفریط گری ها جلوگیری می کند.
----
هنوز منتظر یک منبع علمی برای چشم زخم هستم.[shaad]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
"مهدی"
هیچ چیز ماورایی وجود ندارد. یکی از دانشمندان (اسمش در خاطرم نیست) بیان می کرد اگر علم از زمان خودش جلوتر باشد به سان یک معجزه برای مردم عمل می کند.
خوبی علم همین است که هیچ چیز ثابتی در آن وجود ندارد و همین مورد است که آن را انعطاف پذیر می کند. بدین گونه شما نیازی نداری که هیچ عقیده ای رو به عنوان چیز ثابتی در نظر بگیری و هرگز در آن تجدید نظر نکنی و همین اصل از تندروی ها و افراط و تفریط گری ها جلوگیری می کند.
----
هنوز منتظر یک منبع علمی برای چشم زخم هستم.[shaad]
سلام مجدد بر شما.
دوست من، اون دانشمندی که می فرمایید درست گفته .منم بر آن موافق هستم.
من تصور می کنم ، در ابتدا بهتر هست تعریف درستی از ماورا - امور ماورایی و چشم زخم و علل ایجاد آن و البته "علم" بیان شود.
می دانین عرضم چیست ؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Client
سلام مجدد بر شما.
دوست من، اون دانشمندی که می فرمایید درست گفته .منم بر آن موافق هستم.
من تصور می کنم ، در ابتدا بهتر هست تعریف درستی از ماورا - امور ماورایی و چشم زخم و علل ایجاد آن و البته "علم" بیان شود.
می دانین عرضم چیست ؟
من متوجه منظور شما نمیشوم. ممنون میشم تعریف شما را از این دو بدانم.
چیزی که مسلم است این است که اگر شما همین الان یک گوشی موبایل و یا حتی ساده تر یک مداد را به انسان قرن ها پیش معرفی کنید؛ آن انسان شما را خواهد پرستید زیرا تعریف درستی از مداد ندارد و دقیقا نمی داند آن چیز سیاه چگونه در وسط یک چوب جای گرفته است.
مسلما اگر تکنولوژی قرن های آتی رو نیز همین امشب به ما عرضه شود آن را یک جادو یا یک معجزه و یا یک پدیده ماورایی خواهیم پنداشت زیرا تعریف درستی از آن نداریم.[shaad]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
اما
اتفاقا من یه داستانی شنیده بودم که مشرکان میخاستن رسول اکرم(ص) رو به وسیله ی چشم زخم از بین ببرن و ........،،
ممنون از مطالب مفیدتون[golrooz]
با تشکر از دوستان؛ برخی اعتقادات و باورها در طول زمان در اذهان عوام یک جامعه شکل یافته (حتی گاهی در میان طیف تحصیل کردگان) که تا این لحظه هیچ مبنای علمی و عقلی ندارند و شاید فقط در «شبه علم»؛ در مورد برخی از آنها داستان سرائی شود. در کشور ما؛ صنعت باطل سحر، سیستمهای ضد چشم زخم (نمک ترکی، ادعیه و...)، جن گیری، فال قهوه و ...، سالیانه میلیاردها تومان گردش مالی (در میان رمالان ، فالگیران و پیرزنهای روستائی) ایجاد می کند. در کشور ما هم به عمد یا سهو، به این گردش مالی توجه شده و از همین رو؛ کتبی مثل باطل سحر، فال بینی هندی، چینی، طالع بینی و ....، به راحتی مجوز نشر می گیرند. مانع مبارزه با این نوع خرافات در جوامعی مثل ما؛ ناآگاهی عمومی مردمان، تبلیغ ناخودآگاه اجتناب از تفکر عقلانی مستقل در افواه مردم و البته چسبیده شدن برخی گزاره های شبه مذهبی به آنهاست.