والدین شرقی و والدین غربی !
نوشته شده توسط سعید جنگجوی · تیر ۱۴, ۱۳۹۲
http://succes.ir/wp-content/uploads/...00158299-b.jpg
یکی از مواردی که توجه من را خیلی جلب میکند تفاوت روشهای تربیتی والدین غربی و شرقی است. نتیجه مشاهداتم هم در یک جمله خلاصه میشود.
“والدین شرقی خود نیاز به یک تربیت اساسی دارند.“
۱- بعنوان مثال بچه غربی سرفه میکند. مادر یک دستمال درمیآورد و به بچه میدهد
بچه شرقی شدید سرفه میکند. مادر به او میگوید “نکن”. بعد هم بچه را دعوا میکند. بچه حالا علاوه بر سرفه، زِر هم میزند..
۲- بچه غربی غر میزند و نمیخواهد از مغازه بیرون برود. پدر به او میگوید که راه خروج را بلد نیست و از بچه میخواهد خروجی را نشانش بدهد. بچه یورتمه کنان بطرف در میرود و خوشحال است. احساس میکند کار مهمی انجام میدهد.
بچه شرقی غر میزند و نمیخواهد از مغازه بیرون برود. او را بزور و کشان کشان بیرون میبرند. بچه زِر میزند.بچه شرقی غر میزند و نمیخواهد از مغازه بیرون برود. قربان صدقهاش میروند و وعده شکلات و بستنی میدهند. بچه رشوه را قبول میکند. همچنان غر میزند و از مغازه خارج میشود. مشغول چانهزدن بر سر تعداد بستنی است.
۳- بچه غربی در مدرسه دعوا کردهاست. داستان را برای مادر تعریف میکند. مادر گوشمیدهد، اما عکسالعملی نشان نمیدهد.
بچه شرقی در مدرسه دعوا کردهاست. داستان را برای مادر تعریف میکند. مادر درحالیکه سعی دارد باقیمانده غذا را از لای دندانش بیرون بکشد، گوش میدهد. به بچه میگوید: “اون فقیره. واسه همین بیتربیته. تو باهاش بازی نکن!” ( من غرق در منطق و فراست این جورمادرها شدهام!!)
….. ۴- بچه غربی بستنی میخورد. مادر به او دستمال میدهد تا دهانش را پاک کند.
بچه شرقی بستنی میخورد. مادر دور دهانش را پاک میکند
…. ۵- بچه شرقی زر میزند. مادر دعوایش میکند. پدر به مادر میتوپد که بچه را دعوا نکن. بچه لگدی حواله پدر میکند. مادر میخندد. پدر بچه را دعوا میکند . بچه شرقی زر میزند. باز هم به او وعده و رشوه میدهند
(بچه غربی کلاً زیاد زر نمیزند)
۶- بچه غربی زمین خوردهاست. بلند میشود و به بازی ادامه میدهد.
بچه شرقی زمین خوردهاست. مادر توی سرش میزند و “یا امام رضا” میگوید. بچه را بلند میکند و مثل کیسه سیبزمینی میتکاند. بچه میترسد و جیغ میکشد. مادر گونه میخراشد. هر دو مفصل هوار میکشند. بعد بچه میرود بازی کند. مادر آینه درمیآورد تا آرایشش را کنترل کند.
۷- در مطب دکتر حوصله بچه غربی سر رفتهاست. مادر از کیفش کاغذ و مدادرنگی بیرون میآورد. بچه مشغول میشود.
در مطب دکتر حوصله بچه شرقی سر رفته است.. مادر کاغذ و مداد رنگی ندارد. یک صورتحساب از کیفش درمیآورد. یک خودکار ته کیفش پیدا میکند. اول کلی “ها” میکند و نوک زبانش میزند تا بنویسد. بچه دو خط میکشد. رنگ ندارد و جذبش نمیکند. از جایش بکند میشود تا دور اتاق چرخی بزند. مادر مثل گرامافونی که سوزنش گیر کردهباشد لاینقطع میگوید “نرو، نکن، نگو، دست نزن، بیا، حرف نزن، آروم باش، ول کن، به پدرت میگم …”
اعصاب همه خرد شدهاست. دلت میخواهد بلند شوی و دودستی بکوبی توی سر مادر شرقی !!!
و این ماجرا ها تمام نشدنی است و شاید بهتر باشه بازهم بگیم : والدین شرقی خود نیاز به یک تربیت اساسی دارند
پاسخ : والدین شرقی و والدین غربی !
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
محمد نظری گندشمین
نوشته شده توسط سعید جنگجوی · تیر ۱۴, ۱۳۹۲
.
.
.تربیت اساسی دارند
1-مطلب اصالتا از نويسنده مذكور نيست http://my-7071.blogfa.com/post-82.aspx
2-پرستش غربيها و تكفير شرقيها غلط مشخص محاسباتي هست.جمع بستن يك سري معايب براي شرقيها ويك سري محاسن براي غربيها تاييدكننده برتري تربيت غربيها نبوده ونيست.
3-براي كسي كه تحقير خودش وملت خودش يك اصل هست ارائه تز روانشناسي يك كار عادلانه علمي بحساب نمياد
....
دوست عزيز ما چشممون ضعيف نيست.درشتي فونت نوشته هاتون تاثيري در مقبوليت مطلب نداره.اون زمان كه با هزار ادعاي بزرگ ,غربيها دنبال بالا نشون دادن خودشون!! هستندو توانا به تربيت فرزنداني با نصف سطح هوش فرزندان كشورمون نيستند نبايد جلوي غربيها احساس غبن فرهنگي داشت.مطمئنا هر نوشته به زبان فارسي,مورد تاييد فارس زبانهاي ايران وجهان نيستباور كنيم مرغ همسايه غاز نيست
من از اونور دنیا خبر ندارم اما واقعا نیاز میبینم یه دوره تربیتی با چند صدتا کارشناس تربیتی میگن چی میگن رو نمیدونم به تمام نقاط کشور و محله به محله بفرستن تا طرز تفکر پدر مادر ها رو ترمیم کنن
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mamadshumakher
من از اونور دنیا خبر ندارم اما واقعا نیاز میبینم یه دوره تربیتی با چند صدتا کارشناس تربیتی میگن چی میگن رو نمیدونم به تمام نقاط کشور و محله به محله بفرستن تا طرز تفکر پدر مادر ها رو ترمیم کنن
در قبول فرمایشات دوست عزیزم [golrooz]
لازم به یادآوری می بینم که یادگیری لازمه و نیاز مادام العمر هر کس است
و در این بین والدین ما نیز مستثنی نیستند
برچسب والدین داشتن به این معنی نیست که دیگه والدین ما نیازی به دانستن هیچ چیزی ندارند
بلکه به نظر خودم والدین آدمی در طول زمان والدین بودن خودشان را یاد می گیرند
والدین زیستی بودن به منزله توفیق در والدین در نقش مربی بودن کودک نیست
والدینی که هیچ چیزی نمی داند مگر می تواند چیزی را به کودکانش یادش بدهد
دیگر چه لزومی داشت کودکان خود را به مدرسه و دانشگاه فرستادن
آن که چیزی ندارد هیچ را به دیگری می بخشد
آن که ندارد چه دهد
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
محمد نظری گندشمین
در قبول فرمایشات دوست عزیزم [golrooz]
لازم به یادآوری می بینم که یادگیری لازمه و نیاز مادام العمر هر کس است
و در این بین والدین ما نیز مستثنی نیستند
برچسب والدین داشتن به این معنی نیست که دیگه والدین ما نیازی به دانستن هیچ چیزی ندارند
بلکه به نظر خودم والدین آدمی در طول زمان والدین بودن خودشان را یاد می گیرند
والدین زیستی بودن به منزله توفیق در والدین در نقش مربی بودن کودک نیست
والدینی که هیچ چیزی نمی داند مگر می تواند چیزی را به کودکانش یادش بدهد
دیگر چه لزومی داشت کودکان خود را به مدرسه و دانشگاه فرستادن
آن که چیزی ندارد هیچ را به دیگری می بخشد
آن که ندارد چه دهد
اخه در بسیاری موارد میبینم والدین اونجوری که خودشون راحتن نسبت با بچه هاشون برخورد دارن.بعضیا فکر میکنند دارن تربیت میکنند بعضیام فقط نگه داری میکنند و تربیت رو فراموش کردند ...کلا نظامی یا فرهنگی وجود نداره که اکثریت رو به یه شکل اگاه کنه چجوری فرزند رو نگه داری و تربیت کنند
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
312
2-پرستش غربيها و تكفير شرقيها غلط مشخص محاسباتي هست.جمع بستن يك سري معايب براي شرقيها ويك سري محاسن براي غربيها تاييدكننده برتري تربيت غربيها نبوده ونيست.
3-براي كسي كه تحقير خودش وملت خودش يك اصل هست ارائه تز روانشناسي يك كار عادلانه علمي بحساب نمياد
....
دوست عزيز ما چشممون ضعيف نيست.درشتي فونت نوشته هاتون تاثيري در مقبوليت مطلب نداره.اون زمان كه با هزار ادعاي بزرگ ,غربيها دنبال بالا نشون دادن خودشون!! هستندو توانا به تربيت فرزنداني با نصف سطح هوش فرزندان كشورمون نيستند نبايد جلوي غربيها احساس غبن فرهنگي داشت.مطمئنا هر نوشته به زبان فارسي,مورد تاييد فارس زبانهاي ايران وجهان نيستباور كنيم مرغ همسايه غاز نيست
سلام
اگر ممکنه یک منبع معتبر نشون بدین که اثبات کنه میانگین هوش ایرانی ها از غرب بالاتر هست. البته گفتن کلمه " غرب" خیلی درشته کوتاهش میکنم، با توجه به نوع صحبت شما بیشتر به نظرم اومد منظورتون آمریکا هستش (البته حدث زدم)
در کل اگر منظورتون از غرب آمریکا هست یک منبع معتبر بیارین که نشون بده میانگین هوشی ایران از آمریکا بالاتر هست.
ممنون
پی نوشت: میدونی اولین نکته ای که برای حل یه مشکل باید بهش توجه کنی چیه؟ اینکه باور کنی مشکلی برای حل شدن وجود داره
[golrooz]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
312
....
مرغ همسایه جوجه اردک زشته
به نظر من 213 چشم من که ضعیفه فونتش خوبه تو هم فونت غرب زده نشیم اندازه رو بزرگ کن
منظورش شرق که ما ایران نبودیم بودیم
سلام[golrooz]
من با حدی با شما موافقم.....
ما توی خونوادمون یه بچه ی 4 ساله داریم.....خودم هم حتی نه...ولی بقیه به شخصه طوری باهاش برخورد میکنن که انگار پادشاهه
قدیم ها همیشه میگفتن بچه ها شاه هستن و باید بهشون احترام بذاری تا بعدا احترام ببینی....
ولی الان مادر پدرا حوصله ی خودشونم ندارن چه برسه به بچه
جناب 312 حالا این مطلب کلیه و آقای گندمشین نگفتن همه ی شرقیا اینطورن.....ب
هتره تو چیزایی که خوبیم خوب بمونیم و تو چیزایی که عقبیم از بقیه تقلید کنیم....
مثل فرهنگ فوتبال غربی ها....
چرا همیشه افراد از اینکه به پایین تر بودن خودشون اعتراف کنن میترسن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
baaarooon
سلام[golrooz]
درود
من با حدی با شما موافقم.....
ما توی خونوادمون یه بچه ی 4 ساله داریم.....خودم هم حتی نه...ولی بقیه به شخصه طوری باهاش برخورد میکنن که انگار پادشاهه
قدیم ها همیشه میگفتن بچه ها شاه هستن و باید بهشون احترام بذاری تا بعدا احترام ببینی....
ولی الان مادر پدرا حوصله ی خودشونم ندارن چه برسه به بچه
جناب 312 حالا این مطلب کلیه و آقای گندمشین نگفتن همه ی شرقیا اینطورن.....ب
هتره تو چیزایی که خوبیم خوب بمونیم و تو چیزایی که عقبیم از بقیه تقلید کنیم....
مثل فرهنگ فوتبال غربی ها....
چرا همیشه افراد از اینکه به پایین تر بودن خودشون اعتراف کنن میترسن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
درود!
اگه میگن من غرب زده ام بگن خب!!
فرهنگ غربی ها فوق العاده است
فرهنگ ملی ما نمیتونه حد واسط فرهنگ ایرانیت+عربیت+ترکیت+غربیت باشه
نمیشه 4فرهنگ رو قاطی کرد و بگیم این فرهنگمونه!!
مرحوم محمد علی فروغی (نخست وزیر و بنیان گذار فرهنگستان زبان و ادب پارسی)
گفتند که همه را کنار بزنیم و بشیم فرهنگ ایرانی
حالا!!
والدین هم طرز رفتارشون رو ایرانی گونه با فرزند انجام بدن!
مثلا یه کارشون با بچه اسلامیه!
یه کار دیگه ایرانیه!
یه کار دیگه ترکی است
و یه کار دیگه میگن اهه فرهنگ باکلاس غربی!! اینو غربی بار بیاریم!!
4تاش با هم نمیشه خب!!
ـــــــــــــــــــــــــ ـ
در مورد دوستی هم که گفتن برای ضریب هوش منبع بیارین
ژنرال فردریک فولر صراحتا ضریب هوش نظامیان غیر آموزش دیده ی ایرانی وقت رو بسیار بسیار بالاتر از افسران ارشد همون دانشگاه نظامی برلین میدونه!!
سلام
باتشکر از دوستان
نظرات سایر دوستان در این تایپیک مشابه که قبلا گذاشته شده بود هم مطالعه کنید
http://www.njavan.com/forum/showthre...B1%D9%86%D8%AF