ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نسل‌هاي آينده پنبه مي‌خورند؟



Rez@ee
27th February 2011, 07:30 PM
محققان دانشگاه تگزاس با ايجاد تغييرات ژنتيكي در گياه پنبه و زدودن رنگدانه سمي دانه‌هاي اين گياه موفق شدند منبع جديدي از غذا را براي مقابله با بحران افزايش جمعيت و گرسنگي در آينده‌اي نه چندان دور ارائه كنند.

پنبه از محصولاتي است كه بيش از هفت هزار سال به منظور استفاده از الياف تحت كشت كشاورزان قرار داشته و اكنون توسط بيش از 20 ميليون كشاورز در 80 كشور تحت كشت است.

پنبه بيش از 40 درصد از الياف مورد نياز صنايع پارچه و لباس جهان را تشكيل مي‌دهد اما تا كنون قادر به توليد مواد غذايي براي بشر نبوده است، پديده‌اي كه با كمك مهندسي ژنتيك امكانپذير خواهد شد. دانه‌هاي پنبه منابع غني از پروتئين به شمار مي‌روند و محصول كنوني پنبه در جهان به اندازه‌اي است كه به صورت سالانه بتواند نياز 500 ميليون انسان را تامين كند.

اما اين دانه‌ تنها زماني به عنوان يك ماده غذايي قابل استفاده خواهند بود كه دوره پيچيده و پرهزينه پالايش را پشت سر بگذارد تا از رنگدانه سمي كه گياه را از هجوم آفات در امان نگه مي‌دارد پاك شود. اما زدودن اين ماده از دانه‌هاي پنبه باعث هجوم آفات به دانه‌ها و الياف آن خواهد شد.

به همين منظور محققان دانشگاه تگزاس از مهندسي ژنتيكي براي رفع اين مشكل كمك گرفته‌اند. به گزارش خبرگزاري مهر، اين محققان موفق به خاموش كردن ژن ماده سمي در دانه پنبه شدند در حالي كه سيستم دفاعي گياه همچنان پابرجا باقي مي‌ماند. چنين روشي مي‌تواند امكان استفاده ايمن از بيش از 40 ميليون تن دانه پنبه در سال به عنوان منبعي با ارزش از پروتئين را فراهم آورد.

شيوه به كار گرفته شده در اين روش تداخل rna نام دارد و طي آن توالي ژنتيكي به منظور مسدود كردن آنزيم توليد رنگدانه سمي پنبه تنها در دانه پنبه به وجود مي‌آيد.

محققان پس از آزمايش موفقيت آميز در آزمايشگاه، تست اين شيوه را در محيط گلخانه‌اي آغاز كردند تا توانايي بقاي گياه پنبه را با كمك گرفتن از اين شيوه جديد مورد سنجش قرار دهند.

نتايج نشان داد پنبه‌هاي اصلاح ژنتيكي شده از شرايط كاملا عادي برخوردار هستند و تنها تفاوت آنها با پنبه‌هاي معمولي قابل خوراك بودن دانه‌ها در اين گياهان است.

بر اساس گزارش تايمز، دانه‌هاي پنبه تراريخته قبل از ارائه در بازارها نيازمند دريافت تاييد دولتي خواهد بود. گمان مي رود در ابتدا اين دانه‌ها به عنوان غذاي ماهي‌ها و ديگر جانداران مورد استفاده قرار گيرند اما با توجه به رشد سريع جمعيت اين دانه‌ها مي‌توانند به عنوان منبع سرشار از پروتئين مورد استفاده انسانها نيز قرار گيرند.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد