MR_Jentelman
20th December 2010, 03:07 PM
کدو حلوایی از سبزی های فصل پاییز و زمستان است.
کدو حلوایی یکی از منابع مواد مغذی حیات بخش در طبیعت است و در عین حال برای حفظ زیبایی (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/dites/disease_dites/skin_hair/2006/2/5/15408.html) نیز بسیار مفید است.
این سبزی سرشار از خواص آنتی اکسیدانی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/healthy_nutrition/2008/4/24/65464.html) است که سلامت بدن را تقویت میکند، در حفاظت از پوست (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/skin_hair/2004/10/7/8706.html) موثر است و خاصیت بیماریزدایی نیز دارد.
متخصصان پوست تاکید میکنند که کدو حلوایی در زمینه مراقبت از پوست، قدرتمند و بینظیر است.
این گیاه خوراکی حاوی ویتامین A (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2010/4/27/122106.html)است که به تولید سلولهای پوستی جدید و نرم و جوانتر شدن پوست کمک میکند.
کدو حلوایی به دلیل داشتن مقادیر بالای کاروتنوئید، 30 درصد از بروز تمام انواع سرطانها (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=66166) پیشگیری میکند.
علاوه بر این کدو حلوایی به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد بتاکاروتن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2002/11/4/687.html) (پیش ساز ویتامین A) که در میوهها و سبزیهای نارنجی رنگ مثل هویج (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/vegetables/2008/12/13/80712.html) به وفور یافت میشود، از پوست در برابر تشعشعات ماورای بنفش خورشید (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/skin_hair/skin/2009/7/25/97635.html) محافظت میکند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتی تاثیر محافظتی کرم ضد آفتاب (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/skin_hair/skin/2005/8/21/12659.html) را افزایش میدهد.
استفاده ازعصاره کدو حلوایی بر روی پوست، از آن در برابر دیگر عوامل مخرب محیطی مثل آلودگی هوا (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/society_health/environmental_health/2009/2/1/84590.html)، استرس (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/healthy_nutrition/2004/4/13/6123.html) و دود سیگار (http://www.tebyan.net/nutrition_health/food_plans/special_groups/2006/5/27/17676.html)محافظت میکند.
تخمههای کدو حلوایی به دلیل این که سرشار از عنصر روی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/minerals/2010/2/22/116471.html) و اسیدهای چرب امگا ـ 3 (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/fats/2010/1/25/113802.html)هستند، مهارت و توان مغز را بالا (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/nutrition_news/healthy_nutrition/2010/9/6/136037.html)برده و به شما کمک میکنند بهتر و سریعتر فکر کنید و در عین حال سبب تقویت تراکم استخوانهای بدن (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/dites/disease_dites/joints_bones/2009/6/13/94359.html)میشوند.
اسیدهای چرب موجود در این محصول جالیزی همچنین در از بین بردن چین و چروکهای پوست (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/dites/disease_dites/skin_hair/2006/6/14/18081.html) موثرند.
کدو حلوایی علاوه بر اینها سرشار از ویتامین C (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2007/8/7/44109.html) است.
همچنین کارشناسان میگویند: اگر به هنگام پخت و پز اندکی از روغن تخم کدو استفاده کنید، در تقویت بهداشت دهان و دندان شما و پیشگیری از پوسیدگی دندانها (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/dites/disease_dites/joints_bones/2010/1/24/113779.html) بسیار موثر است.
عمر طولانی با خوردن کدو حلوایی
گروهی از متخصصان تغذیه در آمریکا ادعا کردهاند، کسانی که علاقه به خوردن کدو حلوایی دارند، عمرشان طولانیتر (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/healthy_nutrition/2010/1/2/111809.html)میشود.
این متخصصان میگویند: به نظر میرسد ماده آلفا ـ کاروتن موجود در کدو حلوایی یکی از مواد طبیعی است که این نقش مفید و مهم را ایفا میکند. آلفا ـ کاروتن در بسیاری از میوههایی که به رنگ زرد پرتقالی هستند، وجود دارد و در حفظ سلامت بدن بسیار مهم است.
علاوه بر این، ماده دیگری به نام بیت ـ کاروتن هم در کدو حلوایی وجود دارد که زیر مجموعه بتاکاروتن است و مزایای بسیار زیادی برای سلامتی بدن به ویژه خاصیت ضد سرطانی دارد. این مواد با یکدیگر بدن را سالمتر و شادابتر (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/dites/disease_dites/skin_hair/2009/4/12/89118.html)نگه میدارند و بر طول عمر انسان میافزایند.
کدو حلوایی در طب سنتی
کدو حلوایی یرقان (زردی) (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/Gland/2002/8/8/68.html)را برطرف میکند، ادرارآور و تببر است.
کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/respiratory/2008/12/7/80373.html) را آسان میکند.
اگر کدو حلوایی را بپزید و به صورت تان بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره باز می شود و صورت را براق و زیبا میکند.
برخی متخصصان طب سنتی بر این باورند خوردن کدو، غم و اندوه را از انسان دور می نماید و نشاط و شادابی را جایگزین آن میکند.
خوردن کدو با عدس (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/(Foods)/cereals_legumes/2003/9/7/3408.html)، رقت و نرمی قلب میآورد.
کدو برای درمان قولنج (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/joints_bones/2009/10/31/106220.html) مفید است و خوردن آن مغز را تقویت میکند.
همچنین خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافتهای بدن میشود.
کدو باعث خوابی راحت (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/society_health/sleeping/2005/12/18/14527.html) می شود. لذا کسانی که دچار کمخوابی (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/society_health/sleeping/2004/12/13/9665.html) هستند، کدو برای درمان کمخوابی آنها موثر است.
کدو طبیعتی سرد دارد و صفرا را تسکین میدهد.
تخم کدو ضد انگل است، بنابراین مصرف 75 تا 100 گرم تخم کدو برای افراد بزرگسال و 37 تا 50 گرم برای کودکان توصیه شده است.
روغن تخم کدو برای تسکین درد هموروئید (بواسیر) (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/digestive/2010/6/6/126016.html)بسیار مفید است.
ابنسینا، پزشک مشهور اسلامی، کدو را برای رفع سردرد (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/nerves/2008/4/23/65380.html)، بیخوابی و خستگی (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/nutrition_news/healthy_nutrition/2009/8/20/100243.html) اعصاب تجویز میکرد.
کمپوت کدو مخلوط با سیب (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/fruits/other_fuits/2009/10/14/104812.html)، غذای ملین خوبی است و برای رفع یبوست (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/digestive/2010/12/18/147811.html) تاثیر زیادی دارد.
چون کدو به آسانی پخته میشود، غذایی فوقالعاده مفید برای معدههای ضعیف است.
کدوی پخته را به بچهها، پیرمردان و به کسانی که دچار بیماری عفونی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/other_disease/2004/11/28/9470.html) شدهاند و دوره نقاهت را میگذرانند، بخورانید.
منبع:تغذيه وسلامت
کدو حلوایی یکی از منابع مواد مغذی حیات بخش در طبیعت است و در عین حال برای حفظ زیبایی (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/dites/disease_dites/skin_hair/2006/2/5/15408.html) نیز بسیار مفید است.
این سبزی سرشار از خواص آنتی اکسیدانی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/healthy_nutrition/2008/4/24/65464.html) است که سلامت بدن را تقویت میکند، در حفاظت از پوست (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/skin_hair/2004/10/7/8706.html) موثر است و خاصیت بیماریزدایی نیز دارد.
متخصصان پوست تاکید میکنند که کدو حلوایی در زمینه مراقبت از پوست، قدرتمند و بینظیر است.
این گیاه خوراکی حاوی ویتامین A (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2010/4/27/122106.html)است که به تولید سلولهای پوستی جدید و نرم و جوانتر شدن پوست کمک میکند.
کدو حلوایی به دلیل داشتن مقادیر بالای کاروتنوئید، 30 درصد از بروز تمام انواع سرطانها (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=66166) پیشگیری میکند.
علاوه بر این کدو حلوایی به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد بتاکاروتن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2002/11/4/687.html) (پیش ساز ویتامین A) که در میوهها و سبزیهای نارنجی رنگ مثل هویج (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/vegetables/2008/12/13/80712.html) به وفور یافت میشود، از پوست در برابر تشعشعات ماورای بنفش خورشید (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/skin_hair/skin/2009/7/25/97635.html) محافظت میکند و مصرف عصاره آن به طور روزانه حتی تاثیر محافظتی کرم ضد آفتاب (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/skin_hair/skin/2005/8/21/12659.html) را افزایش میدهد.
استفاده ازعصاره کدو حلوایی بر روی پوست، از آن در برابر دیگر عوامل مخرب محیطی مثل آلودگی هوا (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/society_health/environmental_health/2009/2/1/84590.html)، استرس (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/healthy_nutrition/2004/4/13/6123.html) و دود سیگار (http://www.tebyan.net/nutrition_health/food_plans/special_groups/2006/5/27/17676.html)محافظت میکند.
تخمههای کدو حلوایی به دلیل این که سرشار از عنصر روی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/minerals/2010/2/22/116471.html) و اسیدهای چرب امگا ـ 3 (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/fats/2010/1/25/113802.html)هستند، مهارت و توان مغز را بالا (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/nutrition_news/healthy_nutrition/2010/9/6/136037.html)برده و به شما کمک میکنند بهتر و سریعتر فکر کنید و در عین حال سبب تقویت تراکم استخوانهای بدن (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/dites/disease_dites/joints_bones/2009/6/13/94359.html)میشوند.
اسیدهای چرب موجود در این محصول جالیزی همچنین در از بین بردن چین و چروکهای پوست (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/dites/disease_dites/skin_hair/2006/6/14/18081.html) موثرند.
کدو حلوایی علاوه بر اینها سرشار از ویتامین C (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2007/8/7/44109.html) است.
همچنین کارشناسان میگویند: اگر به هنگام پخت و پز اندکی از روغن تخم کدو استفاده کنید، در تقویت بهداشت دهان و دندان شما و پیشگیری از پوسیدگی دندانها (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/dites/disease_dites/joints_bones/2010/1/24/113779.html) بسیار موثر است.
عمر طولانی با خوردن کدو حلوایی
گروهی از متخصصان تغذیه در آمریکا ادعا کردهاند، کسانی که علاقه به خوردن کدو حلوایی دارند، عمرشان طولانیتر (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/healthy_nutrition/2010/1/2/111809.html)میشود.
این متخصصان میگویند: به نظر میرسد ماده آلفا ـ کاروتن موجود در کدو حلوایی یکی از مواد طبیعی است که این نقش مفید و مهم را ایفا میکند. آلفا ـ کاروتن در بسیاری از میوههایی که به رنگ زرد پرتقالی هستند، وجود دارد و در حفظ سلامت بدن بسیار مهم است.
علاوه بر این، ماده دیگری به نام بیت ـ کاروتن هم در کدو حلوایی وجود دارد که زیر مجموعه بتاکاروتن است و مزایای بسیار زیادی برای سلامتی بدن به ویژه خاصیت ضد سرطانی دارد. این مواد با یکدیگر بدن را سالمتر و شادابتر (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/dites/disease_dites/skin_hair/2009/4/12/89118.html)نگه میدارند و بر طول عمر انسان میافزایند.
کدو حلوایی در طب سنتی
کدو حلوایی یرقان (زردی) (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/Gland/2002/8/8/68.html)را برطرف میکند، ادرارآور و تببر است.
کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/respiratory/2008/12/7/80373.html) را آسان میکند.
اگر کدو حلوایی را بپزید و به صورت تان بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره باز می شود و صورت را براق و زیبا میکند.
برخی متخصصان طب سنتی بر این باورند خوردن کدو، غم و اندوه را از انسان دور می نماید و نشاط و شادابی را جایگزین آن میکند.
خوردن کدو با عدس (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/(Foods)/cereals_legumes/2003/9/7/3408.html)، رقت و نرمی قلب میآورد.
کدو برای درمان قولنج (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/joints_bones/2009/10/31/106220.html) مفید است و خوردن آن مغز را تقویت میکند.
همچنین خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافتهای بدن میشود.
کدو باعث خوابی راحت (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/society_health/sleeping/2005/12/18/14527.html) می شود. لذا کسانی که دچار کمخوابی (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/society_health/sleeping/2004/12/13/9665.html) هستند، کدو برای درمان کمخوابی آنها موثر است.
کدو طبیعتی سرد دارد و صفرا را تسکین میدهد.
تخم کدو ضد انگل است، بنابراین مصرف 75 تا 100 گرم تخم کدو برای افراد بزرگسال و 37 تا 50 گرم برای کودکان توصیه شده است.
روغن تخم کدو برای تسکین درد هموروئید (بواسیر) (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/digestive/2010/6/6/126016.html)بسیار مفید است.
ابنسینا، پزشک مشهور اسلامی، کدو را برای رفع سردرد (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/diseases/nerves/2008/4/23/65380.html)، بیخوابی و خستگی (http://www.tebyan.net/Nutrition_Health/nutrition_news/healthy_nutrition/2009/8/20/100243.html) اعصاب تجویز میکرد.
کمپوت کدو مخلوط با سیب (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/fruits/other_fuits/2009/10/14/104812.html)، غذای ملین خوبی است و برای رفع یبوست (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/digestive/2010/12/18/147811.html) تاثیر زیادی دارد.
چون کدو به آسانی پخته میشود، غذایی فوقالعاده مفید برای معدههای ضعیف است.
کدوی پخته را به بچهها، پیرمردان و به کسانی که دچار بیماری عفونی (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/other_disease/2004/11/28/9470.html) شدهاند و دوره نقاهت را میگذرانند، بخورانید.
منبع:تغذيه وسلامت