توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزشی شکلات؟؟؟
پژواک
28th October 2010, 09:42 PM
كمتر كسی پیدا میشود كه از شكلات متنفر باشد؛ خوراكی پرطرفداری که انواع و اقسام زیادی دارد و این روزها وارد هر فروشگاه مواد غذایی كه میشویم، قفسههای رنگارنگی مملو از شكلات میبینیم که ناخودآگاه، توجهمان را جلب میکند. اما یک سوال تغذیهای مهم در این میان، بیپاسخ مانده است:
1.شكلات تلخ
این روزها وقتی صحبت از بهترین شكلات میشود، حرف اول را شكلات تلخ میزند كه از خلوص بیشتری برخوردار است و خواص بسیاری را به آن نسبت میدهند؛ از كاهش فشارخون و كنترل دیابت گرفته تا كاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی.
2.شكلات سفید
این شكلات كه كاملا سفیدرنگ است، از كره كاكائو گرفته شده و كالری بالایی دارد. پس بهتر است هنگام خرید شکلات، جزو آخرین گزینههای انتخابیتان باشد؛ به خصوص اگر در حال كاهش وزن هستید.
3.شكلات شیری
شکلات شیری، شكلاتی است كه هنگام تولیدش، شیر به صورت شیرخشك در میان اجزای تشكیلدهندهاش جای گرفته. البته این مقدار شیر كمكی به تامین كلسیم مورد نیاز بدن نمیكند اما افرادی كه به پروتئین شیر حساسیت دارند، باید از مصرف آن صرفنظر كنند؛ زیرا همین مقدار كم هم میتواند برای آنها دردسرساز باشد.
4.شكلات قهوه
این شکلات، شكلاتی است كه وقتی آن را از بستهبندی خارج میكنیم بوی خوش قهوه به مشاممان میرسد و كافئین موجود در آن برای رفع خستگی (البته به طور موقت) در اواسط روز میتواند كمككننده باشد. اما یادتان باشد كه در خوردن این شكلات زیادهروی نكنید زیرا صرفا دریافت حد متعادلی از كافئین نشاطآور است و خوردن بیش از اندازهاش میتواند محرك و آسیبرسان باشد.
5.شكلات مغزدار
نسل جدیدی از شكلاتها كه با مغزهای درسته فندق، بادام یا بادام زمینی پوشیده شدهاند، به شكلات مغزدار شهرت یافتهاند و ارزش غذایی بالاتری، به خصوص برای كسانی كه لاغرند و میخواهند وزن اضافه کنند، دارند. حتی بچههایی كه كم اشتها هستند، میتوانند در میانوعدههای خود از این نوع شكلاتها استفاده كنند اما باید بدانید كه این شكلاتها پركالریاند و بنابراین نباید تعادل را در مصرفشان فراموش كرد.
6شكلات میوهای
این شكلاتها، روكشی روی انواع كشمش یا میوههای خشك بوده و گزینهای مناسب برای كسانی هستند كه هوس شكلات كردهاند اما باید كالری كمتری را دریافت كنند.
افراط شکلاتی
گاهی ما بیش از مصرف روزانهمان شكلات میخریم و ممكن است مدتی آنها را در قفسه خوراكیهایمان نگه داریم اما شرایطی برای ذخیره این گروه وجود دارد. اینكه دمای نگهداری باید 15 تا 18 درجه باشد، دور از تابش آفتاب قرار گرفته و در ظروف در بسته ریخته شوند و چون جاذب بو هستند در كنار غذاهایی كه بوی تندی دارند (مثل قفسه ادویهها) قرار نگیرند. در ضمن، شكلاتهایی كه روكش كاغذی ندارند هم باید به سرعت مصرف شوند زیرا گذاشتن آنها در معرض هوا میتواند موجب اكسید شدن چربیهای اشباع نشدهای شود كه در آنها به كار رفته است.
7.آبنبات و تافی
میشه باید تافی و آبنبات جزو آخرین گزینههای انتخابی شما باشند؛ زیرا تنها شكر دارند و كمی اسانس و مواد رنگی. هر چند كه همه آنها در مقادیر مجاز به این نوع محصولات اضافه میشوند اما چسبندگی این خوراكیها بیشترین آسیب را به دندانها وارد میكند؛ به خصوص اگر بلافاصله پس از مصرف، مسواك نزنید.
گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
پژواک
28th October 2010, 09:43 PM
آیا می دانید چرا گفته می شود که شکلات تلخ بخورید؟
* مصرف مقدار کم شکلات تلخ در هر روز می تواند از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کند.
* محققان آلمانی اعلام کرده اند که مصرف مقدار کم شکلات تلخ روزانه باعث پائین رفتن فشار خون می شود.
* این تحقیق که روی 44 نفر که از 56 تا 73 سال انجام شده است نشان میدهد که مصرف مقدار کم شکلات تلخ که حاوی کالری پائینی است فشار خون این افراد را پائین برده و آنها نسبت به افرادی که شکلات شیری سفید رنگ خورده اند فشار خون کمتری دارند.
* مصرف مقدار بسیار کم شکلات تلخ که حدود 30 کالری انرژی دارد می تواند برای سلامت افراد مفید باشد و با وجود کالری کمش موجب چاقی نیز نمی شود.
پژواک
28th October 2010, 09:44 PM
شکلات = قلب سالم
شیرینی هدیه دادن در روزهای جشن، باعث شادی و سلامت قلب شما میشود. محققان گفته اند،که شکلات حاوی آنتی اکسیدانهایی است که از چسبیدن کلسترول به دیواره های سرخرگ جلوگیری می کند و ریسک ابتلاء به بیماریهای قلبی و سکته را کاهش می دهد. شکلات حاوی فلاون نیز میباشد که ماده ای شیمیایی است و در چای نیز وجود دارد.
هرچه شکلات تیرهتر باشد حاوی فلاون و آنتی اکسیدان بیشتری میباشد ولی با وجود همه فوایدی که شکلات دارد بهتر است در خوردن آن زیاده روی نکنید. مزه، عطر و شکل آن بعلاوه کالری زیاد شکلات را لذیذ و خوشمزه ساخته است. از روزهای خوش خود لذت ببرید و همه شکلاتهایتان را با هم نخورید.
پژواک
28th October 2010, 09:47 PM
آیا به شیرینی و شکلات علاقه ی زیادی دارید؟
یك متخصص تغذیه اظهار كرد: علائق شدید و نابجای تغذیهای در افراد میتواند نشانهای از وجود بیماریهای جسمی مانند کم خونی یا روحی روانی باشد؛ به طوری که فرد هر روز و همواره به خوردن طعمی خاص از جمله مواد شیرین، شور یا ترش تمایل نشان میدهد.
دکتر احمدرضا درستی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران با بیان این مطلب خاطرنشان كرد: کسانی که ضعف تغذیهای دارند و یا دچار کم خونی هستند به مواد محرک مانند شیرینی و شکلات، علاقه شدیدی نشان میدهند و با مصرف آنها احساس نشاط پیدا میکنند.
وی در ادامه ضمن بیان این که مصرف قرصهای هورمونی و به هم خوردن سیستم تغذیه در افراد منجر به تغییر علایق یا تشدید آن نسبت به برخی مواد غذایی میشود، تاکید کرد: مراجعه به متخصص تغذیه و قرار گرفتن تحت نظر پزشک بهترین و اولین راه برخورد با این علایق افراطی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: البته افرادی هم عادات افراطی به خوردن مواد شور یا ترش دارند که اغلب این افراد فشارخون بیش از حد پایین یا بالا دارند و بنا به تجربه با خوردن این مواد احساس بهتری دارند. این در حالی است که تنها عده کمی از آنها نیاز واقعی به خوردن شوری یا ترشی برای افزایش یا کاهش فشار خونشان دارند و اغلب آنها به اشتباه عادت به خوردن این طعمها پیدا کردهاند در نتیجه نه تنها به حل مشکل خود کمک نمیکنند بلکه احتمال ابتلا به ضایعات قلبی عروقی را نیز در خود افزایش خواهند داد.
دكتر درستی در پایان ضمن اشاره به این که علاقه شدید به مواد شور یا ترش، اغلب نشانه مشکل جسمی و گاه روانی است، تاکید کرد: در صورت وجود چنین عاداتی، مناسبترین راه مشورت با متخصص و بررسی علت زمینهای است
پژواک
28th October 2010, 09:49 PM
افسانه جوش صورت و شکلات حقیقت دارد؟
70 درصد از جوانان و نوجوانان فکر می کنند که خوردن شکلات سبب بروز جوش پوستی می شود.
این درحالی است که محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آتلانتا در مقاله ای که در ژورنال علمی انجمن پزشکی آمریکا منتشر کردند نشان دادند که جوشهای پوستی در اثر مصرف غذاهای خاص مثل شکلات ایجاد نمی شوند.
این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "آکنه یا جوش پوستی بی شک شایع ترین بیماری در بین نوجوانان است و حتی می تواند به 70 تا 87 درصد از بزرگسالان نیز آسیب برساند. فاکتورهای متعددی در بروز این جوشها مشارکت دارند.
از جمله این فاکتورها می توان به ترشح بیش از حد چربیها به سلولهای پوست و فعالیت میکروبهای مسئول التهاب در فولیکولهای پوست اشاره کرد.
همچنین شرایط دیگری چون جنبه های ژنتیکی و خود ملتهب کننده ها،استرس و استعمال دخانیات در بروز این جوشها دخالت دارند."
بین 62 تا 70 درصد از جوانان معتقدند که بین جوش و غذاها یک ارتباط مستقیم وجود دارد این درحالی است که به گفته این دانشمندان، نقش غذاها در بروز این جوشها بسیار کم و یا اصلا هیچ است.
اولین تلاشهای علمی برای درک ارتباط جوش و شکلات در دهه های 60 و 70 آغاز شد و نشان داد که شکلات موجب وخیم شدن حالت جوشها نمی شود.
اکنون این تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف شکلات برای جوشها کاملا بی ضرر است.
نازخاتون
30th October 2010, 04:15 PM
بعضي از شكلاتهاي خودمون كه كاملا از روغن و شكر استفاده مي كنند و كاملا مضر براي قلب و منجر به افزايش وزن ولي شكلاتهاي خارجي واقعا هزاران مرتبه بهتر و خوش طعم تر از شكلاتهاي ايراني هستند...
با خوردن شكلاتهاي خارجي واقعا احساس خوبي به انسان دست مي ده ...[shaad]
mahmoodmah
10th July 2013, 02:41 AM
مصرف شکلات باعث افزایش محاسبات ذهنی میشود
http://fa.parsiteb.com/images/normall/12946848.jpg
به گفته دانشمندان محاسبات ذهني در داوطلباني که در آزمايش شرکت کردند پس از مصرف ميزان زيادي از ماده فلايانولز که در شکلات به وفور وجود دارد، افزايش يافته است. نتايج اين آزمايشات نشان مي دهد، داوطلبان پس از مصرف اين ماده کمتر احساس خستگي فيزيکي و ذهني کرده و دقت ذهني آنها افزايش پيدا مي کند.
محققان دانشگاه نورث آمبريا پس از ارائه نتايج آزمايشهاي خود اعلام کردند که شکلات مي تواند در انجام وظايف پيچيده و طاقت فرساي ذهني موثر واقع شود. بر اساس اين گزارش ،يافته ها نشان مي دهد دانش آموزاني که قبل از امتحانات شکلات مصرف کرده باشند مي توانند نتيجه بهتري از امتحان خود به دست آورند. ماده "فلاوانولز" قسمتي از ماده شيميايي پلي فنولز است که مصرف آن باعث افزايش جريان خون در مغز انسان مي شود.
اين گزارش مي افزايد:به منظور نمايش توانايي اين ماده، دانشمندان از 30 داوطلب در گروههاي سه تايي درخواست کردند که اعداد مبدا احتمالي که توسط رايانه انتخاب مي شد را به صورت معکوس شمارش کنند. نتايج نشان مي دهد که داوطلبان پس از نوشيدن شکلات داغ که حاوي مقادير زيادي از ماده فلاوانولز بود نسبت به زمان قبل از مصرف اين ماده، شمارش معکوس را با دقت بيشتر و سرعت بالاتري انجام دادند، در عين حال داوطلباني که شکلات را نوشيده بودند حتي پس از ساعتها شمارش احساس خستگي نکرده و به فعاليت خود ادامه دادند.
به نقل از سلامت نیوز
mahmoodmah
10th July 2013, 02:44 AM
خوبیها و بدیهای کاکائو
http://img.tebyan.net/big/1387/12/1286118657127111541015614124565132552104.jpg
شاید این موضوع کمی خندهدار و غیرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 میلادی، شکلات یا کاکائو (chocolate) ، ماده غذایی گران قیمتی در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده میکردند. در آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس محسوب میشد و مردم از دانههای کاکائو به جای پول استفاده میکردند.
اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنیها استفاده میشد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه میکردند.
http://img.tebyan.net/big/1387/12/901836819023448419318981291803520414023.jpg
در سال 1828، هلندیها روشی اختراع کردند که طی آن چربی دانههای کاکائو گرفته می شد و از آن "کره کاکائو" تهیه می گردید. از باقیمانده آن نیز "پودر کاکائو" تهیه میشد.
گفته میشود جوزففرای اولین کسی بود که در سال 1847 میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای اینکه قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائو، چربیهای دیگری هم افزود.
تلخ، شیری و سفید
کاکائو مادهای تلخ مزه است که از دانههای درخت گرمسیری کاکائو به دست میآید.
دانههای کاکائو از نظر طعم، تلخی و عطر با هم متفاوتاند و گرانترین نوع کاکائو از دانههای درخت کرئیولو به دست میآید که تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها خیلی کمتر است و تنها 10 درصد شکلاتهای دنیا با استفاده از این نوع کاکائو تهیه میشود.
جالب است بدانید که در نوع مرغوب شکلاتها، تنها 10 درصد کاکائو به کار میرود.
http://img.tebyan.net/big/1387/12/8216714421518517810120321411013191561128121.jpg
بهطور کلی شکلات ها را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم میکنند:
- شکلاتهای تلخ بدون شیر هستند.
- شکلاتهای شیری حاوی شیر، شکر و وانیلاند.
- در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو استفاده میشود.
برای طعم دادن به شکلات نیز از اسانس های پرتقال، توتفرنگی، نعناع، نارگیل، یا انواع مغزها استفاده میشود.
فواید شکلات
تحقیقات جدید نشان داده است شکلات برای سلامت قلب مفید است و مانع از لخته شدن خون میشود. کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی از التهاب و نابودی سلولها جلوگیری میکند.
از طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد وسبب افزایش حافظه نیز میشود.
این ماده خوراکی لذیذ میتواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید.
جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضدسرفه استفاده میشود و خوردن شکلات تلخ میتواند دفعات سرفه و تاثیر سوء آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش دهد.
شیر کاکائو نیز سبب سرحالی و تقویت عضلات میشود و برای ورزشکاران بسیار مفید است.
http://img.tebyan.net/big/1387/12/164140926116798183170731619813544177228237.jpg
و اما بشنوید از مضرات
فراموش نکنید قند و چربی موجود در شکلات میتواند سبب چاقی و افزایش کلسترول خون شود، پس در صورت مصرف آن باید چربی و قند سایر غذاها را کاهش دهید.
چربی زیاد میتواند برای افرادی که اضافه وزن دارند، بیماران کلیوی و افراد مبتلا به فشارخون بالا خطرناک باشد.
همچنین شکلات کافئین دارد و محرک اعصاب است به همین خاطر توصیه میشود در مصرف آن زیادهروی نکنید.
3 نکته شکلاتی
1- بهترین دما برای نگهداری شکلات 15 تا 18 درجه سانتیگراد است.
2- شکلات را باید دور از تابش مستقیم نور آفتاب، در ظرف دربسته و در جای خشک نگه دارید.
3- شکلات جاذب بو است و نباید مواد غذایی با بوی تند را در مجاورت آن قرار دهید.
ترجمه: سمیه مقصودعلی
منبع:Linternaute
mahmoodmah
10th July 2013, 02:49 AM
کاکائو و چای قدرت ذهن را افزایش میدهند
تحقیقات نشان میدهد كه مصرف کاکائو و چای، قدرت مغز را افزایش میدهند. بر اساس نتایج پژوهشهای اخیر، افرادی كه کاکائو یا چای مصرف میكنند، در امتحانات مفهومی نمرات بالاتری میگیرند و قدرت عملكردهای ذهنی و ادراكی آنها نیز نسبت به كسانی كه به خوردن این مواد عادت ندارند، به مراتب بیشتر است.
در این تحقیقات، پژوهشگران دپارتمان فیزیولوژی، آناتومی و ژنتیك دانشگاه آكسفورد روی دو هزار و 31 فرد سالمند در گروه سنی بین 70 تا 74 سال مطالعه كردند. آنها رابطه بین عملكرد ذهنی و مصرف کاکائو و چای را كه مهم ترین مواد حاوی فلاوونوئیدها هستند، در این افراد مورد ارزیابی و آزمایش قرار دارند.
شركت كنندگان ابتدا پرسشنامههایی را درباره عادات غذایی خود پُر كردند و پس از آن به درخواست محققان در آزمون های ذهنی شركت كردند. به گزارش ایسنا، مطالعه روی نقش مواد مغذی در كاهش توانایی ذهنی ناشی از افزایش سن همواره مورد توجه دانشمندان بوده و این تحقیقات هم چنان رو به افزایش است. میوهها و نوشیدنیهایی چون چای، قهوه و كاكائو منابع غذایی اصلی حاوی پلی فنولها هستند. پلی فنولهای موجود در مواد غذایی در واقع فلاوونوئیدهایی هستند كه بر اساس یافتههای قبلی دانشمندان، نقش بسیار مهمی در جلوگیری از زوال عقل و اختلال حواس دارند. نتایج این پژوهش در مجله «نوتریشن» منتشر شده است. با این حال دانشمندان توصیه میكنند این مواد خوراكی نیز در حد تعادل مصرف شوند، چرا كه زیادروی در خوردن آنها میتـواند از سوی دیگر مشكلاتی برای سلامتی به همراه آورد.
منبع (http://www.bitrin.com/ARTICLE42286.html)
mahmoodmah
10th July 2013, 03:02 AM
خواص کاکائو ... (http://salamat.vcp.ir/forum/thread-11196-21971.html)
http://s4.picofile.com/file/7796169030/kakaoo.jpg
از دانههای جمعآوری شده درخت کاکائو، پودر کاکائو تهیه میشود که به عنوان ماده دارویی و غذایی، نوشیدنی، شکلات، و...، مورد استفاده قرار میگیرد.
کاکائو را بیشتر مردم تحت عنوان شکلات کاکائویی میشناسند.
کره کاکائو نیز در شیرینیپزی، پردازش توتون، صابون و فرآوردههای آرایشی استفاده میشود و گرانترین چربی جهان است.
کاکائو به عنوان دارویی انرژیبخش، شادیآفرین و تقویتکننده قلب شناخته میشود.
در بعضی از مطالعات ثابت شده است کاکائو باعث کاهش فشار خون و تنظیم کلسترول بد در خون میشود.
این گیاه به عنوان ضدعفونیکننده و انگلکش نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
از خواص دیگر کاکائو میتوان به خاصیت ادرارآوری، قاعدهآوری و سقطکنندگی آن اشاره کرد.
در بعضی از نقاط دنیا از کاکائو برای درمان طاسی، سوختگی، سرفه، خشکی لبها و چشم استفاده میکنند.
کاکائو انرژیبخش بوده و باعث از بین رفتن بیحالی، سختیهای زایمان ، حاملگی و روماتیسم میشود.
محلیها از کاکائو در درمان مارگزیدگی و جراحتها نیز بهره میبرند.
به علت وجود تانن در پوسته و ریشه کاکائو، فعالیت ضدتوموری برای این گیاه نیز پیشبینی شده است.
کاکائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتیاکسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و سرطان دارد، اما طی فرآیند شکلاتسازی، مقدار زیادی از مواد آنتیاکسیدانی کاکائو از بین میرود. بنابراین میتوان گفت شکلات تهیه شده از کاکائو به دلیل انجام فرآیند در کارخانه خواص مفید دانه کاکائوی خالص را ندارد.
نوشابه کاکائو
اگر پوست هسته کاکائو را دم کنید، نوشابه مطبوعی از آن به دست میآید که بوی شکلات دارد و دارای مقدار زیادی ویتامین و برای تقویت استخوانها مفید است. مخصوصا به کسانی که دارای نرمی استخوان (راشیتیسم) هستند، مصرف این جوشانده توصیه میشود.
کره کاکائو
دانه کاکائو دارای 50 درصد چربی است. از کاکائو در صنعت لوازم آرایش و زیبایی و همچنین عطرسازی استفاده میشود.
** عوارض جانبی **
مصرف ناصحیح کاکائو باعث عوارض کبدی و قلبی میشود. کسانی که طبع گرمی دارند، باید از خوردن بیش از حد کاکائو و محصولات آن خودداری کنند. برای افراد دچار بیماری قند نیز خوردن کاکائو ممنوع است.
*** موارد احتیاط در مصرف کاکائوی تلخ ***
در افراد مبتلا به آلرژیهای غذائی، شکلاتهای تلخ بهدلیل داشتن میزان زیاد مادهٔ خشک ممکن است آلرژی آنها را تشدید کند.
همچنین این شکلاتها در افرادیکه مبتلا به عارضهٔ کهیر هستند، ممکن است موجب تشدید بیماری شود.
برای افراد مضطرب نیز توصیه میشود مصرف این شکلاتها محدود شود، زیرا شکلاتها بهدلیل داشتن کافئین زیاد، باعث افزایش اضطراب میشوند.
با توجه به اینکه شکلات یکی از موادی است که نسبت آرژینین به لیزین در آن زیاد است، به افرادیکه زمینهٔ تبخال زدن دارند توصیه میشود کمتر شکلات مصرف کنند و با توجه به اینکه درصد مادهٔ خشک شکلات تلخ زیاد است در افراد مبتلا به این عارضه، محدودیت مصرف این نوع شکلات باید بیشتر رعایت شود.
بررسیهای بلندمدت نشان میدهند که مصرف این نوع شکلات بهدلیل داشتن کافئین زیاد در زنان مبتلا به بیماری فیبروکیستیک پستان باعث تشدید عوارض بیماری میشود.
کافئین اسیدمعده را افزایش میدهد، مصرف موادغذائی حاوی کافئین زیاد، مانند شکلات تلخ، ممکن است باعث وخامت زخممعده در افراد مبتلا به این بیماری شود. همچنین بیماران مبتلا به رفلاکس معدی مری باید مصرف موادغذائی حاوی کافئین زیاد را محدود کنند.
کافئین مادهای محرک است و تأثیرات آن تا ۲۰ ساعت در بدن باقی میماند. از اینرو، افراد مبتلا به بیخوابی باید از مصرف اینگونه شکلاتها خودداری کنند.
افرادیکه کلیهٔ سنگساز دارند و همچنین افراد مبتلا به سیروز کبدی مصرف این نوع شکلاتها به ترتیب بهدلیل داشتن اگزالات و مس زیاد توصیه نمیشود.
منبع (http://salamat.vcp.ir/forum/thread-11196-21971.html)
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.