PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : پاسخ به سوالات شرعي

صفحه ها : 1 [2]

"VICTOR"
17th August 2013, 06:49 PM
عدول نیت: یعنی نیت رو تغییر دادن . تغییر دادن نیت از چیزی به چیزی دیگر.

بین نماز های یومیه که هر روز در وقت صبح و ظهرو شب واجب میشه که حتما باید خوند.

حالا اگر نماز قضا داشتیم نیازی نیست که حتما اول نمازهای قضا خونده بشه بعد نمازهای ادا.

مثلا اگر نماز صبح قضا شده و الان می خواهد نماز ظهر رو بخواند، واجب نیست اول قضای صبح رو بخواند بعد نماز ظهر. بلکه می تواند نماز ظهرو عصر را بخواند بعد نماز قضای صبح رو بخواند.

اما در خواندن نماز های قضا:
بهتر است که در خواندن نماز های قضا ترتیب رعایت شود.
مثلا اول صبح بعد طهروعصر بعد مغرب و عشا.

منظورم اینه که اګه اول نماز قضا رو بخونیم بعد واجب در صورت وجود وقت لازم اشکال داره ؟

kamanabroo
17th August 2013, 06:56 PM
منظورم اینه که اګه اول نماز قضا رو بخونیم بعد واجب در صورت وجود وقت لازم اشکال داره ؟

اگر وقت خوندن نماز واجب یومیه هست اشکالی نداره.

zoh_reh
26th August 2013, 04:48 PM
سلام
در اين بخش دوستان مي توانند سوالات شرعي خودشون رو بپرسن و ما هم در اسرع وقت پيگيري كنيم.
با تشكر

سلام
خسته نباشید
تو نماز شکسته ، دورکعت آخری که خودمون وصل به جماعت می کنیم باید با چه نیتی باشه؟(مقلد رهبر)

کسی که خودش نماز قضا داره میتونه برای یه نفر دیگه نماز قضا بخونه؟

ممنون از لطفتون

kamanabroo
26th August 2013, 05:37 PM
سلام
خسته نباشید
تو نماز شکسته ، دورکعت آخری که خودمون وصل به جماعت می کنیم باید با چه نیتی باشه؟(مقلد رهبر)

کسی که خودش نماز قضا داره میتونه برای یه نفر دیگه نماز قضا بخونه؟

ممنون از لطفتون

سلام
ممنونم شما هم خسته نباشید

وقتی نماز ما شکسته است دو رکعت بیشتر نباید بخونیم . یعنی دو رکعت بعدی واجب نیست.
حالا اون دو رکعتی که وصل به جماعت می کنیم باید به نیت نماز قضا باشه. یعنی مثلا نیت نماز قضای صبح اگه برعهدمون باشه.

کسی که خودش نماز قضا داره ، می تواند نماز قضای دیگران (شخصی که فوت کرده) رو بخونه.
برخلاف روزه ؛ که اگر کسی روزه قضا داره نمی تونه روزه ی کسی دیگر رو بگیره یه روزه مستحبی بگیره.

خواهش میکنم

نارون1
29th August 2013, 04:54 PM
سلام

خسته نباشید

اگه امکان داره ، چند نفر از مراجع تقلیدی که بیان کردن ، اشکال نداره از رساله های مرجع تقلید فوت شده تقلید بشه ، رو نام ببرید

ممنون

kamanabroo
30th August 2013, 12:24 PM
سلام

خسته نباشید

اگه امکان داره ، چند نفر از مراجع تقلیدی که بیان کردن ، اشکال نداره از رساله های مرجع تقلید فوت شده تقلید بشه ، رو نام ببرید

ممنون

سلام
سلامت باشید

قبلش این رو بگم که
توضیح:
همه مراجع فرموده اند که اگر کسی می خواهد تازه یک مرجع تقلید انتخاب کند (قبلا مرجع تقلید نداشته) نمیتواند مرجعی را که فوت شده انتخاب نماید.

اگر کسی مرجع تقلیدش فوت کرد باید چه کند؟
اول: یکی از مراجع تقلیدی که زنده هستند را انتخاب می کند

دوم: بعد با اجازه او ، از مرجع تقلیدی که فوت شده تقلید می کند. و اگر سوالی جدید برایش پیش آمد که در رساله مرجع فوت شده نبود باید از مرجع تقلید زنده ای که انتخاب کرده بوده سوال نماید.

با توجه به توضیحی که دادم همه مراجع فعلی اجازه داده اند که از مرجع فوت شده (که قبلا مرجع تقلیدش بوده) تقلید کند.

Capitan Totti
9th September 2013, 11:01 PM
سلام
امروز ظهر 4-5تا از ازین بچه های فامیل 7-8 تا 15-16 ساله تو حیاط چنان بلوایی به پا کرده بودند
رفتم تو حیاط و برای اینکه ساکتشون کنم مجبور شدم قهر آمیز برخورد کنم و نفری یه کشیده زدم

الان عذاب وجدان گرفتم !!
با توجه بدینکه مجبور بودم بزنمشون تا ساکت شن
و اینکه زدمشون خب
حکم شرعی چیه

2671
10th September 2013, 12:19 AM
با سلام
من ترم قبل از دانشگاه وام گرفتم و هدفم هم فقط خرج کردن اون بود یعنی مشکل مالی خاصی هم برای تحصیل نداشتم. بعد از یه مدت متوجه شدم که اگه یه وامی گرفتی و بعد در یه راه دیگه مصرف کنی مشکل شرعی داره . با توجه به اینکه وام من کمک هزینه تحصیلی یعنی اگه من بالفرض یه خودکار گرفتم و بعد با اون خودکار در یه مورد غیر از تحصیل استفاده کردم مشکل داره؟ حالا اومدیم من از دانشگاه فارغ التحصیل شدم و هنوز یه مقدار از پولم باقی مونده بود یا یه وسیله خریدم و بعد از فارغ التحصیلی هم قابل استفاده بود حالا این وسط من باید چیکار کنم؟؟؟؟ خواهش میکنم جواب بدین آخه خیلی ذهنمو مشغول کرده.ممنون

kamanabroo
11th September 2013, 06:29 PM
سلام
امروز ظهر 4-5تا از ازین بچه های فامیل 7-8 تا 15-16 ساله تو حیاط چنان بلوایی به پا کرده بودند
رفتم تو حیاط و برای اینکه ساکتشون کنم مجبور شدم قهر آمیز برخورد کنم و نفری یه کشیده زدم

الان عذاب وجدان گرفتم !!
با توجه بدینکه مجبور بودم بزنمشون تا ساکت شن
و اینکه زدمشون خب
حکم شرعی چیه

سلام

اگر زدن شما از روی ظلم بوده باید کسب رضایت و توبه کنید

همچنین اگر اثر زدن شما روی صورت آنان ظاهر شده باشد مشمول پرداخت دیه خواهید شد.

و این حقی که است که چه قانون اثبات کند چه نکند بر شما خواهد بود.

Capitan Totti
11th September 2013, 07:13 PM
سلام

اگر زدن شما از روی ظلم بوده باید کسب رضایت و توبه کنید

همچنین اگر اثر زدن شما روی صورت آنان ظاهر شده باشد مشمول پرداخت دیه خواهید شد.

و این حقی که است که چه قانون اثبات کند چه نکند بر شما خواهد بود.
نمیدونم از روی ظلم بوده یا نه
سر و صداشون همسایه ها رو آزار میداد
و منم چند بار تذکر داده بودم[delkhoori] !!
بعدش کشیده های افسری رو خوردند
[golrooz]

مهندس نوجوان
18th September 2013, 02:39 PM
دیدن برنامه های زنده ای از جمله فوتبال ، کشتی ، والیبال و . . . برای خانوم ها چه حکمی دارد . . .
لطفا برای هرکدام از بازی ها جواب جداگانه ای بدهید . . .
با تشکر . . . [golrooz]

masoume.a.92
18th September 2013, 02:49 PM
دیدن برنامه های زنده ای از جمله فوتبال ، کشتی ، والیبال و . . . برای خانوم ها چه حکمی دارد . . .لطفا برای هرکدام از بازی ها جواب جداگانه ای بدهید . . . با تشکر . . . [golrooz]سلام عزیزم حالا با حکم کشتی کاری ندارم. مگه فوتبال و والیبال چه موردی داره؟؟؟

Capitan Totti
18th September 2013, 03:10 PM
دیدن برنامه های زنده ای از جمله فوتبال ، کشتی ، والیبال و . . . برای خانوم ها چه حکمی دارد . . .
با تشکر . . . [golrooz]
سلام[golrooz]
بقول آقای قرائتی
این چیزا رو بزارید کنار
به مسائل اصلی مردم توجه کنید

دیگه وقتی شما میدونید حکم مشخصه...[golrooz]

مهندس نوجوان
18th September 2013, 03:28 PM
سلام عزیزم حالا با حکم کشتی کاری ندارم. مگه فوتبال و والیبال چه موردی داره؟؟؟

سلام
برای والیبال شنیدم که اشکال داره
حالا مگه اشکالی داره بخوایم کامل تر بدونیم ؟؟؟؟[golrooz]

shiny7
18th September 2013, 03:36 PM
سلام .
می بخشید سر نماز توی قنوت میشه به زبان خودمون(فارسی) دعا کنیم؟

مهندس نوجوان
18th September 2013, 03:38 PM
سلام .

سلام . . .
بـــــــــــــــــله[golrooz]

masoume.a.92
18th September 2013, 03:46 PM
سلامبرای والیبال شنیدم که اشکال داره حالا مگه اشکالی داره بخوایم کامل تر بدونیم ؟؟؟؟[golrooz]صاحب اختیاری عزیزم منم میخواستم ببینم شما چی شنیدی....

masoume.a.92
18th September 2013, 03:48 PM
سلام .می بخشید سر نماز توی قنوت میشه به زبان خودمون(فارسی) دعا کنیم؟سلام بااجازه صاحب مجلس من بگم؟ ;-) بله.

kamanabroo
21st September 2013, 11:41 PM
با تشکر . . . [golrooz]

س 1190: آيا براى زنان، ديدن کشتى مردان جايز است؟
ج: اگر مشاهده آن باحضور در ميدان کشتى و به‌طور مستقيم باشد و يا آن را به‌طور زنده و مستقيم از تلويزيون ببينند و يا به قصد لذت و ريبه بوده و يا در آن خوف ارتکاب گناه و فساد وجود داشته باشد، جايز نيست و در غير اين صورت اشکال ندارد.

توضیح: ظاهرا حکم در مورد والیبال و فوتبال هم همین گونه است. ( البته با توجه به نوع پوشش کشتی مسلما احتیاط بیشتری وجود دارد )

kamanabroo
21st September 2013, 11:49 PM
سلام .

دعاى غير عربى در نماز
114. دعا به زبان فارسى و يا هر زبان ديگر در نماز مانعى ندارد، خواه نماز واجب باشد يا مستحب و خواه در قنوت باشد يا غير قنوت.
-----------
س: آيا مى‌توان در قنوت نماز به زبان فارسى دعا کرد؟ (واجب و مستحبى)
ج) مانع ندارد.
----

نارون1
22nd September 2013, 12:01 AM
دعاى غير عربى در نماز
114. دعا به زبان فارسى و يا هر زبان ديگر در نماز مانعى ندارد، خواه نماز واجب باشد يا مستحب و خواه در قنوت باشد يا غير قنوت.
-----------
س: آيا مى‌توان در قنوت نماز به زبان فارسى دعا کرد؟ (واجب و مستحبى)
ج) مانع ندارد.
----

سلام

ببخشید یعنی به جای متن عربی قنوت ، فارسی دعا کنیم ؟ اینطوری نظم بهم نمیریزه ؟

خیلی جالب بود ..... ممنون [golrooz]

masoume.a.92
22nd September 2013, 12:32 AM
دعاى غير عربى در نماز 114. دعا به زبان فارسى و يا هر زبان ديگر در نماز مانعى ندارد، خواه نماز واجب باشد يا مستحب و خواه در قنوت باشد يا غير قنوت.-----------س: آيا مى‌توان در قنوت نماز به زبان فارسى دعا کرد؟ (واجب و مستحبى)ج) مانع ندارد.----سلام جناب. شب شما بخیر. من اونجا که گفتم با اجازه صاحب مجلس منظورم مشخصا شما بودید. یوقت جسارت نکرده باشیم اظهار فضل کرده باشیم؟ دیگه ببخشید آن بودیم گفتیم اندک اطلاعات رو دراختیار قرار بدیم. همین فقط...

kamanabroo
22nd September 2013, 10:04 AM
سلام

ببخشید یعنی به جای متن عربی قنوت ، فارسی دعا کنیم ؟ اینطوری نظم بهم نمیریزه ؟

خیلی جالب بود ..... ممنون [golrooz]

سلام
خواهش می کنم
بله به زبان خودمون آنچه را که می خواهیم می تونیم بگیم و مشکلی هم ایجاد نمیشه.

خوب خود خدا اینجوری از ما می پذیره
البته در اینکه چه جوری فارسی دعا کنیم مسلما باید با ادبیات مناسب و بدون گریه صدادار برای امور دنیوی و.. باشه

سلام جناب. شب شما بخیر. من اونجا که گفتم با اجازه صاحب مجلس منظورم مشخصا شما بودید. یوقت جسارت نکرده باشیم اظهار فضل کرده باشیم؟ دیگه ببخشید آن بودیم گفتیم اندک اطلاعات رو دراختیار قرار بدیم. همین فقط...

سلام خواهش می کنم
مشکلی نیست
اگر یه وقتی نیاز به توضیح داشته باشه حتما اضافه می کنم.

ممنونم

عبدالله91
22nd September 2013, 10:10 AM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام خدت کارشناس محترم و عرض خسته نباشید خدمتتون

میبخشین شنیده ام اگه 4 رکعت از نماز شب قبل از اذان صبح خونده بشه نماز شب قضا نمیشه. این صحت دارد؟

ممنون از پاسخگویی و زحماتتون

kamanabroo
22nd September 2013, 12:24 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام خدت کارشناس محترم و عرض خسته نباشید خدمتتون

میبخشین شنیده ام اگه 4 رکعت از نماز شب قبل از اذان صبح خونده بشه نماز شب قضا نمیشه. این صحت دارد؟

ممنون از پاسخگویی و زحماتتون

سلام خدمت برادر عزیز

ببینید هر مقدار از نماز شب که در وقت خودش خوانده بشه به همون میزان ادا است و اون مقداری که خوانده نشده قضا است.

یه وقت می بینید طرف منظورش صدق نماز شب خوندن بوده .. بله با دورکعت هم میشه گفت که نماز شب خونده شده.

در مورد نماز شب روایت داریم که : خواندن قضای آن از خواندن ادای آن ، ثوابش بیشتر است! (نقل از آیت الله انصاری)

zoh_reh
25th September 2013, 10:50 AM
سلام[golrooz]

حضور در محفلی (مراسم جشن و عروسی) که نامحرم میاد و بعضی خانمها حجاب ندارند چیست؟

ممنون از لطفتون

kamanabroo
25th September 2013, 03:16 PM
سلام[golrooz]

حضور در محفلی (مراسم جشن و عروسی) که نامحرم میاد و بعضی خانمها حجاب ندارند چیست؟

ممنون از لطفتون

سلام و ممنون از سوال خوبتون

چند تا استفتاء از مقام معظم رهبری رو می گذارم و جواب سوال شما رو هم بولد می کنم:

س 1425: گاهى مجالس جشن دسته‏جمعى از طرف اساتيد يا دانشگاه کشورهاى بيگانه برگزار مى‏شود و از قبل معلوم است که مشروبات الکلى در آن مجالس وجود دارد، تکليف شرعى دانشجويان که قصد شرکت در آن جشن را دارند چيست؟

ج: حضور در مجالسى که در آنها شراب نوشيده مى‏شود براى هيچکس جايز نيست، در اين محافل شرکت نکنيد تا بفهمند که شما به علت مسلمان بودن در مجلس شرب خمر شرکت ننموده و مشروب نمى‏خوريد.

س 1426: حضور در مجالس عروسى چه حکمى دارد؟ آيا بر حضور در مجلس عروسى که خالى از رقص نيست، عنوان «الداخلُ في عَملِ قومٍ فَهُو مِنهم» صدق مى‏کند و لذا ترک آن مجلس واجب است يا اينکه حضور در آن مجلس بدون شرکت در رقص و مراسم ديگر، اشکال ندارد؟

ج: اگر مجلس به گونه‏اى نباشد که عنوان مجلس لهو و حرام و معصيت بر آن صدق کند و حضور در آن مفسده‏اى نداشته باشد، حضور و نشستن در آن در صورتى که عرفاً تأييد عملى که جايز نيست، محسوب نشود، اشکال ندارد.

س 1427. 1. شرکت در جشن‌هايى که زنان و مردان در آن‌ها مبادرت به رقص و نواختن موسيقى به‌طور جداگانه مى‏کنند چه حکمى دارد؟
2. آيا شرکت در عروسى‌هايى که در آن‌ها مبادرت به رقص و نواختن موسيقى مى‌شود، جايز است؟
3. آيا نهى از منکر در مجالسى که در آن‌ها رقص انجام مى‏شود، در صورتى که امر به معروف ونهى از منکر در شرکت کنندگان تأثيرى نداشته باشد، واجب است؟

ج. شرکت در مجلس معصيت اگر مستلزم ارتکاب حرام مانند گوش‏دادن به موسيقى لهوى مناسب با مجالس لهو و گناه باشد و يا مفسده‌اى بر آن مترتّب شود يا حضور در آن تأييد گناه محسوب شود، جايز نيست و امّا تکليف امر به معروف و نهى از منکر با عدم احتمال تأثير ساقط است.

س 1428: اگر مرد نامحرمى وارد جشن عروسى شود و در آنجا زن بدون حجابى حضور داشته باشد و مرد بداند که نهى از منکر در او تأثيرى ندارد، آيا واجب است مجلس را ترک کند؟

ج: اگر خروج از مجلس معصيت به عنوان اعتراض مصداق نهى از منکر باشد، واجب است.

س 1429: آيا حضور در مجالس و محافلى که در آنها به نوارهاى مبتذل غنا گوش داده مى‏شود جايز است؟ در صورتى که در غنا بودن آن شک داشته باشد، با توجه به اين که نمى‏تواند از پخش نوار جلوگيرى کند، حکم چيست؟
ج: حضور در مجلس غنا و موسيقى مطرب و لهوى مناسب با مجالس لهو و گناه در صورتى که منجر به گوش‌دادن يا تأييد آن شود جايز نيست ولى در صورت شک در موضوع، حضور در آن مجلس و گوش‌دادن به آن فى‏نفسه اشکال ندارد.

س 1430: شرکت در مجالس و محافلى که انسان در آنها گاهى مبتلا به شنيدن کلام غيرمناسبى از قبيل افترا بر مقامات دينى يا مسئولين جمهورى اسلامى يا مؤمنين ديگر مى‏شود چه حکمى دارد؟

ج: مجرّد حضور در آن مجالس تا زمانى که مستلزم ابتلا به عمل حرام مانند گوش‌دادن به غيبت و همچنين موجب تأييد و ترويج منکر نباشد، فى‌نفسه اشکال ندارد ولى نهى از منکر با وجود شرايط آن واجب است.

س 1431: در جلسات و انجمن‏هايى که در بعضى از کشورهاى غير اسلامى تشکيل مى‏شود، طبق عادت براى پذيرايى حاضران از مشروبات الکلى استفاده مى‏شود، آيا شرکت در اين جلسات و انجمن‏ها جايز است؟

ج: حضور در مجلسى که در آن شراب خورده مى‏شود جايز نيست و در صورت اضطرار واجب است به مقدار ضرورت اکتفا شود.

http://www.leader.ir/langs/fa/

Capitan Totti
25th September 2013, 03:23 PM
سلام[golrooz]
رکعت سوم و چهارم موقع سبحان اله و الحمد لله و...
میشه بجای این جملات مثلا چند بار بگیم سبحان اله سبحان اله؟

kamanabroo
25th September 2013, 03:38 PM
سلام[golrooz]
رکعت سوم و چهارم موقع سبحان اله و الحمد لله و...
میشه بجای این جملات مثلا چند بار بگیم سبحان اله سبحان اله؟

سلام برادر[golrooz]

نمی شود . اما می شود به جای آن سوره حمد رو قرائت کرد. (طبق فتوای اکثر مراجع)

Capitan Totti
25th September 2013, 04:13 PM
سلام برادر[golrooz]

نمی شود . اما می شود به جای آن سوره حمد رو قرائت کرد. (طبق فتوای اکثر مراجع)
یعنی من همیشه بین اینکه 2بار یا 3بار گفتمش
و البته تلفظ لفظی اون مشکل دارم
یک بار سوره ی حمد؟ کفایت میکنه؟
فقط سوره ی حمد دیگه؟

kamanabroo
25th September 2013, 04:20 PM
یعنی من همیشه بین اینکه 2بار یا 3بار گفتمش
و البته تلفظ لفظی اون مشکل دارم
یک بار سوره ی حمد؟ کفایت میکنه؟
فقط سوره ی حمد دیگه؟

تسبیحات اربعه که در رکعت سوم و چهارم گفته میشه یک بار هم گفته بشه کفایت میکنه.

بله سوره حمد یکبار که در اینصورت علاوه بر تمام سوره باید "بسم الله الرحمن الرحیم " را آهسته ادا کند

البته با توجه به وجود کلماتی در سوره حمد که باید تلفظشون رو درست ادا کنیم، گفتن یکبار تسبیحات اربعه راحت تر است.

zoh_reh
25th September 2013, 09:03 PM
سلام و ممنون از سوال خوبتون

س 1428: اگر مرد نامحرمى وارد جشن عروسى شود و در آنجا زن بدون حجابى حضور داشته باشد و مرد بداند که نهى از منکر در او تأثيرى ندارد، آيا واجب است مجلس را ترک کند؟

ج: اگر خروج از مجلس معصيت به عنوان اعتراض مصداق نهى از منکر باشد، واجب است.

http://www.leader.ir/langs/fa/

ببخشید حالا اگه تو محفلی که زنی درمقابل مرد نامحرمی بیحجابه، مثلا داماد وارد میشه بعضیا اصلا حجاب ندارند ، حضور یک زن با حجاب کامل چه حکمی دارد؟ آیا ماندن در آنجا با حجاب کامل اشکال دارد؟

ممنون از لطفتون

kamanabroo
25th September 2013, 09:50 PM
ببخشید حالا اگه تو محفلی که زنی درمقابل مرد نامحرمی بیحجابه، مثلا داماد وارد میشه بعضیا اصلا حجاب ندارند ، حضور یک زن با حجاب کامل چه حکمی دارد؟ آیا ماندن در آنجا با حجاب کامل اشکال دارد؟

ممنون از لطفتون

اگر فرض بگیریم خود مجلس هیچ کار حرامی انجام نمیده مثل موسیقی و رقص و..

و فقط مشکل اینه که یه عده خانم در برابر داماد بی حجاب هستن،

در اینصورت اگر حضور این فرد چادری معناش تایید کار این عده به حساب میاد حتما باید مانع این تایید بشه. با خروج یا هر کاری که می دونه این مفهوم رو می رسونه.

اما اگر تایید به حساب نمیاد و فرقی به حال اونها هم نمی کنه و شان این شخص چادری هم حفظ میشه اشکالی نداره.

خواهش می کنم

Sa.n
27th September 2013, 04:43 PM
ضمن عرض سلام و سپاس از پاسخگویی دقیق جناب kamanabroo
مدتی بود سوالی ذهنم رو مشغول کرده بود و خواستم بپرسم
اگر ما به مهمانی دعوت داشته باشیم که مطمئن باشیم هزینه خرج شده برای مهمانی از راه حرام تامین شده است آیا ما که مهمان هستیم و به مهمانی میریم و متوجه هستیم که هزینه این مهمانی از راه حلال نیست دچار گناه میشیم ؟
آیا رفتن به مهمانی صلاح هست؟
حکم اسلام در این باره چی هست ؟

kamanabroo
29th September 2013, 03:38 PM
ضمن عرض سلام و سپاس از پاسخگویی دقیق جناب kamanabroo
مدتی بود سوالی ذهنم رو مشغول کرده بود و خواستم بپرسم
اگر ما به مهمانی دعوت داشته باشیم که مطمئن باشیم هزینه خرج شده برای مهمانی از راه حرام تامین شده است آیا ما که مهمان هستیم و به مهمانی میریم و متوجه هستیم که هزینه این مهمانی از راه حلال نیست دچار گناه میشیم ؟
آیا رفتن به مهمانی صلاح هست؟
حکم اسلام در این باره چی هست ؟

سلام و خسته نباشید و ممنونم از لطفتون

اگر صاحب مهمانی هم در آمد حرام دارد و هم درآمد حلال و ما دقیقا ندانیم که این مهمانی از کدام در آمد تامین شده است، رفتن و استفاده کردن اشکالی ندارد.

اگر فقط در آمد حرام دارد (یا بخشی از در آمدش حرام است و میدانیم که مهمانی از حرام تامین شده است) و مطمئنیم که این مهمانی هم از در آمد حرام است استفاده کردن از آنچه در این مهمانی ارائه می شود (طعام و هدیه و ..) حرام است.

رفتن به این مهمانی اگر تایید صاحب مجلس به حساب می آید، باید ترک شود. مخصوصا وقتی که نرفتن شما نوعی امر به معروف و نهی از منکر به حساب آید.

اما اگر صاحب مجلس از نزدیکان هستند که نسبت به آنها سفارش به صله ارحام شده است تا وقتی صله ارحام مهر تایید بر حرام خواری و عمل منافی با دین او نمی شود رفت و آمد بدون خوردن و .. اشکالی ندارد اما در غیر اینصورت باید ترک شود.

zoh_reh
9th October 2013, 09:08 AM
با سلام و خسته نباشید

برای خواندن سوره سجده دار ، در صورت داشتن عذر ، کل سوره را نباید خواند یا فقط همان آیه سجده دار رو.

ممنون از لطفتون.

kamanabroo
11th October 2013, 09:26 PM
با سلام و خسته نباشید

برای خواندن سوره سجده دار ، در صورت داشتن عذر ، کل سوره را نباید خواند یا فقط همان آیه سجده دار رو.

ممنون از لطفتون.

با عرض سلام و خسته نباشید

خواندن خود آیات سجده حرام است .خواندن مابقی سوره اشکالی ندارد هر چند مستحب است آن هم نیز خوانده نشود.

موفق باشید.

zoh_reh
11th October 2013, 11:02 PM
سلام
در اين بخش دوستان مي توانند سوالات شرعي خودشون رو بپرسن و ما هم در اسرع وقت پيگيري كنيم.
با تشكر

سلام

آیا به حقوق بازنشستگی خمس تعلق می گیره؟

ممنون از لطفتون

kamanabroo
12th October 2013, 09:59 AM
سلام

آیا به حقوق بازنشستگی خمس تعلق می گیره؟

ممنون از لطفتون

سلام علیکم
(طبق فتوای امام خامنه ای حفظه الله)

س 872: افراد بازنشسته که همچنان حقوق ماهيانه دريافت مى‏کنند، آيا بايد خمس حقوقى را که در طول سال دريافت مى‏کنند، بپردازند؟
ج: در صورتى که از مخارج سال اضافه بيايد، پرداخت خمس آن واجب است.

سربلند باشید

david77
12th October 2013, 07:49 PM
سلام

آیا دیدن فیلم یا کارتون از کانال های ماهواره ای مشکلی دارد؟ یا باید از ویدیو کلوپ بگیریم؟

yas-90
21st October 2013, 08:54 PM
سلام[golrooz]

یه سوال برام پیش اومد.....حکم گناه کبیره بودن برای گناهان متفاوت فرق داره؟؟؟(مثلا گناه کبیره بد یا گناه کبیره خیلی بد یا گناه کبیره خیلی خیلی بد)....مجازات گناهان کبیره متفاوت چطور؟؟ شدت مجازاتشون با هم فرق داره؟؟

مثلا یک نفر دروغ میگه...یکی دیگه زنا میکنه

حالا چون دروغ برای عرف بیشتر جا افتاده بدیش کمتر به چشم میاد.....اما زنا مثلا جا نیفتاده واسه همین انجامش خیلی قبیحانه به چشم میاد

میخوام بدونم اگر این گناهان با هم برابر هستن کسی که دروغ میگه در حد کسی که زنا میکنه کارش زشت و قبیح هست؟؟؟ یعنی زشتی این دو رفتار با هم قابل مقایسه هست؟؟؟ آیا حتی از نظر خدا هم این تفاوت ها وجود داره؟؟

kamanabroo
26th October 2013, 07:07 PM
سلام

آیا دیدن فیلم یا کارتون از کانال های ماهواره ای مشکلی دارد؟ یا باید از ویدیو کلوپ بگیریم؟

سلام خدمت شما دوست گرامی

دیدن ماهواره از این جهات اشکال دارد:

حاوی تصاویر و فیلمهای نامناسب و ضد دینی با پوشش ها و محتوای نامناسب که موجب ایجاد انحراف در شخص و افکار و .. می شود.
محتوای نادرست برخی برنامه های ضد دینی و ..

حال :

اگر فیلم یا کارتونی که شما از ماهواره مشاهده می کنید حاوی این مسائل باشد که قطعا اشکال دارد
اما اگر حاوی این مسائل نبوده و رجوع به ماهواره هم شما را در مسیر دیدن فیلها و برنامه ها و شبکه های دیگر (که مجاز نیستنداز نظر دینی) قرار نمی دهد و موجب زمینه فساد در شما نمی باشد؛ اشکال ندارد.

خیلی ممنونم از جوابتون

من منظورم بیشتر این بود که فیلم ها یا کارتون هایی که دوبلورهای کشور خودمون انجام دادند اگر از طریق ماهواره ببینیم اشکال دارد؟ (در داخل ماهواره به صورت رایگان می بینیم) چون همون فیلم در داخل ویدیو کلوپ ها هم هستن.
میخواستم بدونم از این نظر اشکالی داره؟ یا باید اون کارتون بریم بخریم یا کرایه بگیریم.

سلام
خواهش می کنم

اگر شرکتی که دوبله می کنه این قانون رو گذاشته باشه که دوبله ی اون شرکت فقط از طریق های خاصی مثل (ویدیو کلوپ یا خرید با برچسب و ..) تهیه شود و غیر از اون رو خلاف قانون بداند, در اینصورت بله باید از طریق رسانه های معتبر داخلی استفاده کرد.

اما اگر این مسئله نیست. دیدن دوبله های ایرانی از طریق غیر آن شرکت ها (بصورت رایگان) اشکالی نداره.

homeyra
27th October 2013, 01:04 PM
سلام...
من نحوه درست تیمم رو که سرچ کردم این اومد....

. در تیمّم چهار چیز واجب است:الف. نیّت، ب. زدن کف دو دست با هم بر چیزى که تیمّم بر آن صحیح است. ج. کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانى و دو طرف آن، از جایى که موى سر مى ‌روید تا ابروها و بالاى بینى و بنابر احتیاط واجب، دست‌ها باید روى ابروها نیز کشیده شود. د. کشیدن کف دست چپ بر تمام پشت دست راست، و سپس کشیدن کف دست راست بر تمام پشت دست چپ.

حالا اگه کسی صورتش زخمه و پیشونی اش هم شامل این زخم میشه و نمیتونه رو پیشونی زخم تیمم کنه....باید چیکار کنه؟

kamanabroo
28th October 2013, 08:53 PM
سلام...
من نحوه درست تیمم رو که سرچ کردم این اومد....

. در تیمّم چهار چیز واجب است:الف. نیّت، ب. زدن کف دو دست با هم بر چیزى که تیمّم بر آن صحیح است. ج. کشیدن کف هر دو دست به تمام پیشانى و دو طرف آن، از جایى که موى سر مى ‌روید تا ابروها و بالاى بینى و بنابر احتیاط واجب، دست‌ها باید روى ابروها نیز کشیده شود. د. کشیدن کف دست چپ بر تمام پشت دست راست، و سپس کشیدن کف دست راست بر تمام پشت دست چپ.

حالا اگه کسی صورتش زخمه و پیشونی اش هم شامل این زخم میشه و نمیتونه رو پیشونی زخم تیمم کنه....باید چیکار کنه؟

سلام

کسی که پیشانی اش زخم هست و تیمم هم براش خوب نیست. باید بصورت جبیره تیمم کنه.

یعنی روی زخم رو بپوشونه و بعد تیمم کنه از روی پارچه ای که روی زخم گذاشته.

مثل وضوی جبیره.

kamanabroo
28th October 2013, 09:33 PM
سلام[golrooz]

یه سوال برام پیش اومد.....حکم گناه کبیره بودن برای گناهان متفاوت فرق داره؟؟؟(مثلا گناه کبیره بد یا گناه کبیره خیلی بد یا گناه کبیره خیلی خیلی بد)....مجازات گناهان کبیره متفاوت چطور؟؟ شدت مجازاتشون با هم فرق داره؟؟

مثلا یک نفر دروغ میگه...یکی دیگه زنا میکنه

حالا چون دروغ برای عرف بیشتر جا افتاده بدیش کمتر به چشم میاد.....اما زنا مثلا جا نیفتاده واسه همین انجامش خیلی قبیحانه به چشم میاد

میخوام بدونم اگر این گناهان با هم برابر هستن کسی که دروغ میگه در حد کسی که زنا میکنه کارش زشت و قبیح هست؟؟؟ یعنی زشتی این دو رفتار با هم قابل مقایسه هست؟؟؟ آیا حتی از نظر خدا هم این تفاوت ها وجود داره؟؟

سلام

گناهان کبیره در کبیره بودن فرقی ندارند. اما بخاطر اینکه هر گناهی تبعات خاص خودش رو داره بخاطر اون تبعات قبح و زشتی اش هم بیشتر میشه .

مثلا دروغ در روایات به عنوان کلید در خانه گناهان نام برده شده. اما آیا به این اندازه بهش توجه میشه؟

و زنا چون اثر تخریبی و اجتماعی خیلی ظاهر و آشکاری داره و تبعات آشکار زیاد و زودرسی داره خیلی بیشتر در معرض فهم و توجه قرار گرفته.

در صورتی که گناه غیبت کردن خیلی می تونه (گاهی ) از اثر زنا هم بدتر باشه. در روایات هم داریم که الغیبه اشد من الزنا..

این اثر گناه هست که زشتی اون رو نشون میده و در اصل حرام بودن و کبیره بودن فرقی ندارند.

بله جرات بر ارتکاب یک گناه خیلی زشت تر است در نزد خداوند و فرقی در کوچک و بزرگ ندارد.

اما خداوند برای اینکه به انسانها راه روشنی را نمایان کرده باشند یکسری از گناهان که اثرش خیلی بدتر و زشت تر است و دیرتر از بین می رود رو به عنوان گناه کبیره معرفی کردن که ما طرف اون ها هم نریم.

و جالبه بدونید که یکی از گناهان کبیره, اصرار داشتن بر انجام دادن یک گناه صغیره است. یعنی اگر کسی با خودش بگه مثلا فلان گناه که کبیره نیست پس بزار انجام بدم.. همین که مرتب اصرار بر انجام دادن داره و تکرار می کنه خودش موجب کبیره شدن میشه.

مهندس نوجوان
30th October 2013, 02:32 PM
سلام
در برخی احادیث داریم که مثلا اگر کسی به زیارت امام رضا برود و قطره ای اشک برای ایشان بریزد آتش جهنم بر او حرام می شود و از این قبیل حدیث ها ....
خب حالا یک سوال ؟
اگر فرد گناهکاری به زیارت امام رضا برود و برای ایشان گریه کند و پس از زیارت دوباره کار های ناشایست خود را انجام دهد از آتش جهنم دور می شود ؟

kamanabroo
31st October 2013, 12:53 AM
سلام
در برخی احادیث داریم که مثلا اگر کسی به زیارت امام رضا برود و قطره ای اشک برای ایشان بریزد آتش جهنم بر او حرام می شود و از این قبیل حدیث ها ....
خب حالا یک سوال ؟
اگر فرد گناهکاری به زیارت امام رضا برود و برای ایشان گریه کند و پس از زیارت دوباره کار های ناشایست خود را انجام دهد از آتش جهنم دور می شود ؟

سلام

بر طبق این احادیث این ثواب درنظر گرفته شده و صحیح هم هست. اما نکته اینجاست در روایات و احادیث دیگری بر این قضیه تبصره زده که این ثواب و حسنات به کسانی که می رسد که حق زیارت را ادا کنند. و ادا کردن آن به توبه واقعی و برنگشتن به سمت گناه و تلاش برای جبران گذشته می باشد.

بله اگر کسی بخاطر غلبه احساس در اماکن مذهبی یا هیئات یا عزاداری امام حسین علیه السلام اشک ریخت اما هیچ تغییری در رفتار های ناشایست او ایجاد نشد و همان رویکرد قبلی را دنبال کند، هیچ اثری از اثراتی که در روایات آمده است برای او نیست.

در روایت است اگر کسی از خداوند طلب استغفار کند و هیچ تلاشی در این راه نکند، خود را مسخره کرده است. ( کنایه از اینکه این توبه و اشک و انابه هیچ تاثیری ندارد)

zoh_reh
1st November 2013, 09:20 PM
سلام
با تشكر

با سلام

حین نماز متوجه بشم که اشتباه می خونم مثلا نماز سه رکعتی ، متوجه بشم که دارم چهار رکعت می خونم (یعنی شک ندارم ، مطمئنم)

باید همونجا نمازو بشکنم یا نه ادامه بدم ؟

ممنون از لطف شما

kamanabroo
1st November 2013, 09:37 PM
با سلام

حین نماز متوجه بشم که اشتباه می خونم مثلا نماز سه رکعتی ، متوجه بشم که دارم چهار رکعت می خونم (یعنی شک ندارم ، مطمئنم)

باید همونجا نمازو بشکنم یا نه ادامه بدم ؟

ممنون از لطف شما

سلام و وقت بخیر

در نماز سه رکعتی اگر متوجه شدید که وارد رکعت چهارم شدید:

اگر از ارکان نماز (نیّت . قیام . تکبیرة الاحرام. رکوع .سجود (دو سجده )) به نماز اضافه نکردید همون جا می نشینید و نماز رو تمام می کنید و دو سجده سهو انجام می دید.
اگر از ارکان نماز اضافه شده است؛ نماز باطل است و باید دوباره از ابتدا بخونید.

نکته: دو سجده با هم رکن هستند اما اگر یک سجده اضافه یا کم شده باشد نماز باطل نیست.
در نماز اگر رکن نماز چه عمدی و چه سهوی کم یا زیاد شود نماز باطل است
اما اگر اجزاء دیگر که رکن نیستند سهوا کم یا زیاد شوند نماز باطل نیست بلکه احکام خود را دارد.

خواهش می کنم

...آلوین...
13th November 2013, 10:31 PM
سلام....
میخواستم بدونم شرط بندی در هر صورتی حرام است؟؟؟
یا فقط رو چیز های مادی....
یعنی مثلا تو اینترنت (فضای مجازی) سر یک مسایقه فوتبال شرط بندی بشه ( شرط سره 3 کارت مجازی باشه )
و برنده اون 3 کارتو ببره ( 3 کارت مجازی داخل مثلا یک بازی آنلاینه اینترنتی هست)
این کار حرام است؟؟؟

Sa.n
15th November 2013, 11:47 AM
یک سوال برام پیش اومد که مزاحم شدم بپرسم
اگر ما 3 روز روزه نذر کرده باشیم وتوانای انجام روزه رو هم داشته باشیم آیا امکان پذیر هست که روزه رو به نذر دیگه ای تبدیل کنیم ؟ کفارش هم اگر توضیح بدید که چقدر هست متشکرتون میشم [golrooz]

kamanabroo
17th November 2013, 08:35 PM
سلام....
میخواستم بدونم شرط بندی در هر صورتی حرام است؟؟؟
یا فقط رو چیز های مادی....
یعنی مثلا تو اینترنت (فضای مجازی) سر یک مسایقه فوتبال شرط بندی بشه ( شرط سره 3 کارت مجازی باشه )
و برنده اون 3 کارتو ببره ( 3 کارت مجازی داخل مثلا یک بازی آنلاینه اینترنتی هست)
این کار حرام است؟؟؟

سلام

برخی از حالات شرط بندی:

یا خود شرکت کنندگان شرط بندی می کنند و از مال خود به برنده چیزی می دهند
یا افراد دیگری این کار را انجام می دهند و برای پیش بینی (شرط بندی) مسابقات مالی برنده می شوند..
یا شخص ثالثی مسابقه برگزار می کند و با شرط بندی روی برنده , مالی را به کسی که شرط بندی را برده می دهد.

در مورد اول, شرط بندی حرام و مالی که بدست می آید نمی توان در آن تصرف کرد. تنها در سه ورزش دین اسلام شرط بندی را جایز شمرده (شنا. تیراندازی. اسب سواری) که طرفین شرکت کننده با هم شرط بگذارند و علت آن هم آمادگی برای دفاع در برابر دشمنان و اعتلای دین بوده است.

باقی حالات شرط بندی حرام است و مالی که به دست می آید تصرف کردن در آن جایز نیست.

----------
اما اگر شرط بندی روی مال نباشد بلکه بصورت امری اعتباری یا معنوی باشد در اینجا اختلاف است برخی از علما فرموده اند که احتیاطا این هم اشکال دارد.

قدر مسلم این است که وقتی مالی از کسی گرفته نشود و با شرط بندی کسی مالی را از دست ندهد و کسی بخاطر شرط بندی مالی را به دست نیاورد, اشکالی نداشته باشد.
در مورد سوال ؛ اگر این کارت استفاده ی دیگری غیر از بازی نداشته و موجب از دست رفتن مال نمی شود ظاهرا اشکالی نداشته باشد.

kamanabroo
17th November 2013, 08:51 PM
یک سوال برام پیش اومد که مزاحم شدم بپرسم
اگر ما 3 روز روزه نذر کرده باشیم وتوانای انجام روزه رو هم داشته باشیم آیا امکان پذیر هست که روزه رو به نذر دیگه ای تبدیل کنیم ؟ کفارش هم اگر توضیح بدید که چقدر هست متشکرتون میشم [golrooz]

سلام و ممنون
شما هم خسته نباشید

اگر نذر کردید و توانایی انجام نذر رو هم دارید و مشکلی نیست, نباید از نذر تخلف کرد. و نمیشه تبدیلش کرد.
مگر اینکه شما صیغه ی نذر رو جاری نکرده باشید که در این صورت نذرتون واقع نشده و لزومی برای انجام دادن نداره.

صیغه نذر:
به عربی: لله علی .. ( برای خدا بر من است.. -در اینجا نذر خود را بیان می کند) مثلا: لله علی ان اصوم یوما
به فارسی: برای خدا بر من است که فلان کار را انجام دهم. یا: برای خدا بر من است که اگر فلان حاجتم روا شد فلان کار را انجام دهم.

در صیغه نذر فارسی حتما باید "برای خدا" بر زبان جاری شود و در نیت بودن کافی نیست.

کفاره شکستن نذر اختلافی است اما طبق فتوای مقام معظم رهبری, مثل کفاره شکستن قسم است : ( اطعام 10 مسکین, یا گرفتن سه روز روزه)

zoh_reh
15th December 2013, 07:22 PM
سلام[golrooz]

حکم شرعی راجع به پیوند عضو قصاص شده ، یا اعضاء شخصی که حد براش اجرا میشه برای کسیکه احتیاج داره، چیست؟

ممنون از لطف شما

zoh_reh
15th December 2013, 07:27 PM
سلام [golrooz]

برای پرداخت خمس ، یک پنجم از مازاد درآمد است، یعنی ممکنه کسی تو یک سال خمسی بهش تعلق نگیره؟(یعنی مازاد نداشته باشه)
---------------------------
وامی گرفته میشود ، بخشی از اقساط پرداخت شده ، مبلغ اولیه بصورت نقد موجود است.

خمس این مورد باید به چه صورتی محاسبه بشود؟

------------------------------

kamanabroo
15th December 2013, 08:55 PM
سلام [golrooz]

برای پرداخت خمس ، یک پنجم از مازاد درآمد است، یعنی ممکنه کسی تو یک سال خمسی بهش تعلق نگیره؟(یعنی مازاد نداشته باشه)
---------------------------
وامی گرفته میشود ، بخشی از اقساط پرداخت شده ، مبلغ اولیه بصورت نقد موجود است.

خمس این مورد باید به چه صورتی محاسبه بشود؟

------------------------------

سلام و وقت بخیر[golrooz]

1. در هر سال یک بار خمس حساب می شود. و ملاک تعیین و تعلق خمس به مازاد در آمد، سر سال خمسی است. یعنی مثلا اول دی ماه هر سال. اگر در اول دی ماه مازاد در آمدی برایش نماند، خمس ندارد. هر چند در ماه های گذشته و در بین سال (از اول دی سال گذشته تا اول دی سال حاضر) مازاد در آمد داشته باشد.

2. اگر وامی گرفته شود و استفاده نشود و سال خمسی بر آن بگذرد، به همان میزان که قسط وام داده شده است به آن خمس تعلق می گیرد.

نمونه استفتاء از امام خامنه ای حفظه الله: (اجوبه الاستفتائات)

س 868: چند سال پيش از بانك وام گرفته و آن را به مدت يك سال به حساب بانكى‏ام واريز كردم، و بدون آنكه موفق به استفاده از آن وام شوم، هر ماه قسط آن را مى‏پردازم، آيا به اين وام، خمس تعلق مى‏گيرد؟

ج: خمس آن مقدار از وام مزبور كه اقساط آن را تا سر سال خمسى از منفعت كسب خود پرداخت كرده‏ايد، واجب است.

kamanabroo
15th December 2013, 08:57 PM
سلام[golrooz]

حکم شرعی راجع به پیوند عضو قصاص شده ، یا اعضاء شخصی که حد براش اجرا میشه برای کسیکه احتیاج داره، چیست؟

ممنون از لطف شما

سلام و وقت بخیر [golrooz]

سوالتون رو ارجاع دادم. انشاالله در اسرع وقت پاسخش رو دریافت و به اطلاعتون می رسونم.

موفق باشید

معمار حانیه
1st January 2014, 12:09 AM
سلام یک سوال داشتم که مدتی ذهنم درگیر کرده. اونم اینه که. آیا فقط جایگاه کسایی که نماز اول وقت میخونن وهر روز میخونن بهشته؟؟؟

وکسانی که ممکنه حالا تنبلی یا سستی یا به هر دلیلی مثلا یک هفته میخونن ودوروز نمیخونن جهنمه/؟؟

وایا فقط نماز انشان میبره بهشت؟؟ واگر نماز نخونی وکار خوب انجام بدی ثواب نداره؟؟؟

Helena.M
8th January 2014, 08:33 PM
سلام خسته نباشید

با توجه به اینکه فرد شراب خوار به مدت 40 روز به علت نجاست شراب نمی تونه نماز بخونه آیا پولی که اونفرد طی این مدت از شغلی که داره حلال هست یا نه ؟ در کل حلال بودن درآمد به این مسئله مربوطه؟

ممنون[golrooz]

مهندس نوجوان
9th January 2014, 09:47 PM
سلام
دانلود کتاب های ایرانی مجازه ؟
ممنون می شم اگه پاسخ بدید . . . [golrooz]

kamanabroo
13th January 2014, 02:09 AM
سلام یک سوال داشتم که مدتی ذهنم درگیر کرده. اونم اینه که. آیا فقط جایگاه کسایی که نماز اول وقت میخونن وهر روز میخونن بهشته؟؟؟ وکسانی که ممکنه حالا تنبلی یا سستی یا به هر دلیلی مثلا یک هفته میخونن ودوروز نمیخونن جهنمه/؟؟ وایا فقط نماز انشان میبره بهشت؟؟ واگر نماز نخونی وکار خوب انجام بدی ثواب نداره؟؟؟

سلام می بخشید. سوال شما رو یکبار مفصل پاسخ دادم که ظاهرا بخاطر مشکل سایت علاوه بر عدم ارسال کلا متن رو از بین برده.

در مورد کسانی که نماز می خوانند , سر وقت می خوانند و هر روز می خوانند که حرفی نیست. اگر اعمال دیگرشان هم درست باشد بهشت نتیجه ی عمل آنهاست.

در مورد کسانی که سستی می کنند قرآن تذکر سختی داده:
فَوَيلٌ لِلْمُصَلِّينَ(الماعون/4) الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ(الماعون/5)

پس واي بر نمازگزاراني که...در نماز خود سهل‌انگاري مي‌کنند،

معناش این هست که مسلما بهشت در انتظار آنها نیست مگر اینکه نسبت به نماز جدی تر باشند.

و در روایات زیادی داریم که کسی که نمازش قبول نشد باقی اعمالش هم قبول نیست. و اینکه اولین سوال در قیامت نماز است. و... پس اگر ما نماز نخونیم و سعی کنیم در عالم مسلمانی خودمون هر کار خوب رو انجام بدیم و واجبات دیگرمون رو انجام بدیم غیر نماز, طبق روایات دین ما ناقصه و اعمال ما نتیجه ای در بر نداره.

چون نماز عمود و ستون و پایه دین به حساب میاد و همه اعمال با اون سنجیده میشه.

kamanabroo
13th January 2014, 02:16 AM
سلام خسته نباشید

با توجه به اینکه فرد شراب خوار به مدت 40 روز به علت نجاست شراب نمی تونه نماز بخونه آیا پولی که اونفرد طی این مدت از شغلی که داره حلال هست یا نه ؟ در کل حلال بودن درآمد به این مسئله مربوطه؟

ممنون[golrooz]

سلام و سلامت باشید

قبل از اینکه به اصل سوالتون پاسخ بدم , خود سوالتون یک پیش فرض نادرست داره:

فرد شراب خوار به مدت 40 روز به علت نجاست شراب نمی تونه نماز بخونه

اینطور نیست. فرد شراب خوار تا 40 روز نمازهایی که می خونه قبول نیست.
هر چند وظیفه ی شرعی اش اینه که بخونه و اگر نخواند دو تا گناه مرتکب شده. یکی شرابخواری . یکی ترک نماز.

اما پاسخ به اصل سوال:

در آمد حلال , حتی در این چهل روز هم حلال هست. و به این مسئله مربوط نیست.

kamanabroo
13th January 2014, 02:20 AM
سلام
دانلود کتاب های ایرانی مجازه ؟
ممنون می شم اگه پاسخ بدید . . . [golrooz]

سلام و وقت بخیر

دانلود کتاب هایی که ناشر یا نویسنده اجازه نشر فایل الکترونیکی رو داده اشکالی نداره.

در این خصوص میشه به اعتبار سایت های معتبر و مرجعی که ارائه کتب الکترونیکی میدهند اعتماد کرد. اما نسبت به سایر کتبی که در فضای اینترنت بصورت فروشی ارائه شده و برخی بصورت دانلود رایگان ارائه می دهند احتیاطا باید از ناشر سوال کرد.

zoh_reh
15th January 2014, 12:39 AM
سلام[golrooz]

ممنون از لطف شما

سلام[golrooz]
ضمن یادآوری سوال بالا،

یه نفر فیش حج عمره اشو فروخت و هنوز سال خمسش نشده ، آیا باید مبلغ فروخته شده را خمس بده؟

ممنون از شما[golrooz]

kamanabroo
15th January 2014, 01:18 AM
سلام[golrooz]
ضمن یادآوری سوال بالا،

یه نفر فیش حج عمره اشو فروخت و هنوز سال خمسش نشده ، آیا باید مبلغ فروخته شده را خمس بده؟

ممنون از شما[golrooz]

سلام [golrooz]

هنوز پاسخ سوال قبلی که ذکر کردید به دستم نرسیده.

در مورد فروش فیش حج عمره، اگر سال خمسی نرسیده خمس تعلق نمی گیره. مگر اینکه این مبلغ تا سر سال خمسی مقداری از آن یا همه ی آن باقی بماند.

Capitan Totti
23rd January 2014, 07:54 PM
سلام
نظر اسلام در مورد افراد خاله زنک و دو به هم زن و از کاه کوه ساز چیه؟ حکمشون چیه؟

و برای اینکه امام جماعت بشیم و نمازو چن نفر پشت سرمون بخونن موقع نماز باید چطوری نمازو بخونیم؟ یعنی نیت و اینا میخواد مثلا

kamanabroo
24th January 2014, 02:23 AM
سلام
نظر اسلام در مورد افراد خاله زنک و دو به هم زن و از کاه کوه ساز چیه؟ حکمشون چیه؟

و برای اینکه امام جماعت بشیم و نمازو چن نفر پشت سرمون بخونن موقع نماز باید چطوری نمازو بخونیم؟ یعنی نیت و اینا میخواد مثلا

سلام

در مورد عبارتی که قرمز کردم (هر چند ظاهرا شما در حال گلایه از چیزی هستید) باید گفت که اسلام همواره توصیه به رعایت حد وسط, رفتار منطقی و دور از نفاق داره.

اگر کسی بخواهد به عنوان امام جماعت نماز بخواند باید حتما نیت جماعت داشته باشد. و بقیه امور آن مثل نماز فرادی می باشد که باید شروط نماز در آن رعایت شود.
یکسری احکام نماز جماعت هم بر این نماز جاری می شود. مثل اینکه بهتر است اذان و اقامه گفته شود توسط امام جماعت و..

اما اگر خود شخص نیت امام جماعت بودن را ندارد و مشغول به خواندن نماز فرادی می باشد و در همین حال شخصی یا اشخاصی به او اقتدا کردند, نیت جماعت برای امام جماعت لازم نیست.

Capitan Totti
24th January 2014, 02:31 AM
سلام

در مورد عبارتی که قرمز کردم (هر چند ظاهرا شما در حال گلایه از چیزی هستید) باید گفت که اسلام همواره توصیه به رعایت حد وسط, رفتار منطقی و دور از نفاق داره.

اگر کسی بخواهد به عنوان امام جماعت نماز بخواند باید حتما نیت جماعت داشته باشد. و بقیه امور آن مثل نماز فرادی می باشد که باید شروط نماز در آن رعایت شود.
یکسری احکام نماز جماعت هم بر این نماز جاری می شود. مثل اینکه بهتر است اذان و اقامه گفته شود توسط امام جماعت و..

اما اگر خود شخص نیت امام جماعت بودن را ندارد و مشغول به خواندن نماز فرادی می باشد و در همین حال شخصی یا اشخاصی به او اقتدا کردند, نیت جماعت برای امام جماعت لازم نیست.

سلام مجدد
در مورد عبارتی که قرمز کردم!!
باید بگم بله!! گلایه مانند گفتم منتها از شخصی که الان تو این هوای سرد نگهبان تنبیهی میده[khande] پس خیالتون راحت

بسیار سپاس

میگم اگه اونایی که پشت امام جماعت نماز میخونن مثلا نمازشون باطل شه و ...
قضاش گردن امامه؟

kamanabroo
24th January 2014, 02:44 AM
سلام مجدد
در مورد عبارتی که قرمز کردم!!
باید بگم بله!! گلایه مانند گفتم منتها از شخصی که الان تو این هوای سرد نگهبان تنبیهی میده[khande] پس خیالتون راحت

بسیار سپاس

میگم اگه اونایی که پشت امام جماعت نماز میخونن مثلا نمازشون باطل شه و ...
قضاش گردن امامه؟

اگر منظور از باطل شدن همین راه های ظاهری می باشد (مثل بطلان وضو.. خواب .. زیاده و نقصان رکن و ..) در اینصورت باطل شدن نماز ماموم ربطی به امام جماعت ندارد. یعنی مسئولش امام جماعت نیست و خود ماموم باید دوباره بخواند چه اداء چه قضاء آن را.

همچنین اگر نماز امام جماعت از راه های ظاهری باطل شود یا به هر دلیلی قادر به ادامه دادن نماز نباشد, مامومین باید نماز خود را بصورت فرادی ادامه دهند و سلام دهند و نمازشان صحیح است. اما اگر امام جماعت متوجه شود بخاطر دلیلی نمازش باطل بوده است باید مامومین را آگاه کند تا نمازی که به جماعت خوانده اند را اعاده نمایند.

و اگر منظور از باطل شدن نماز ماموم , قبول نشدن نماز او بخاطر عدم عدالت امام جماعت یا دارا نبودن شرایط امام جماعت بودن است, در اینصورت اگر ماموم به اختیار و با علم به اینکه شاید امام جماعت شرایط را نداشته باشد اقتدا کرده باشد, خودش مسئول نماز است.

kamanabroo
28th January 2014, 09:45 AM
سلام ،خوبین؟خسته نباشید ،ببخشید یک سوال دارم،خواندن نماز جماعت با خانمی که این اجازه را دارد از لحاظ شرعی مشکلی داره؟قبلا فردی بهم گفته حتما امام نماز جماعت حتما باید مرد باشه و با خانم میشه نماز وحدت بخونی،به خاطر خوابگاه میپرسم چون حاج خانمی میان و بچه ها نماز جماعت میخونن.ممنون

سلام
ممنونم
شما هم خسته نباشید

بله ؛ زن می تواند برای زنان امام جماعت باشد.

س 596: در چه صورتى زن مى‏تواند امام جماعت شود؟
ج: امامت زن در نماز جماعت فقط براى زنان جايز است.

یاعلی

Capitan Totti
5th February 2014, 10:58 PM
یک نیروی نظامی مرزی
اگه با یک متجاوز برخورد
اون ناکار کنه
این حکمش چیه؟

kamanabroo
6th February 2014, 12:28 AM
یک نیروی نظامی مرزی
اگه با یک متجاوز برخورد
اون ناکار کنه
این حکمش چیه؟

یک نیروی نظامی طبق قانونی که در ارگان خودش هست باید وظایفش رو انجام بدهد
و تعیین تخلف و عدم آن و نوع برخوردها و مجازات ها هم طبق قانون همون ارگان بررسی میشه.

نمیشه گفت که خوب الان حکمش این است.

Capitan Totti
6th February 2014, 12:30 AM
یک نیروی نظامی طبق قانونی که در ارگان خودش هست باید وظایفش رو انجام بدهد
و تعیین تخلف و عدم آن و نوع برخوردها و مجازات ها هم طبق قانون همون ارگان بررسی میشه.

نمیشه گفت که خوب الان حکمش این است.

اونو کار ندارم خب
دادگاه نظامی هست و...
منتها بحث شرعی اش شامل دیه و حق الناسه؟

Capitan Totti
6th February 2014, 12:48 AM
تهمت دروغ و زیرآب زنی دروغ چه حکمی داره؟

kamanabroo
6th February 2014, 12:51 AM
اونو کار ندارم خب
دادگاه نظامی هست و...
منتها بحث شرعی اش شامل دیه و حق الناسه؟
مسلما اگر علاوه بر قانون حق الناس هم ایجاد بشه , مسئول هست.

تهمت دروغ و زیرآب زنی دروغ چه حکمی داره؟

تهمت زدن و دروغ گفتن حرام است

برداشت بنده این است که شما از سوالهاتون می خواهید بین بحث هایی که در سایت دارید به مطلبی برسید

این نکته لازمه که بگم ؛ پاسخ به سوالات کاربران وظیفه است که مثل همیشه انجام میشه

و اعلام می کنم که پاسخ به سوالات بدون لحاظ هیچ بحث و ارسال و تبادل نظرات و کل کل کردن ها در سایته.
و معناش حمایت از شخص یا گروه یا طرف خاصی نبوده و نخواهد بود.

Capitan Totti
6th February 2014, 12:56 AM
مسلما اگر علاوه بر قانون حق الناس هم ایجاد بشه , مسئول هست.

خب برای حفاظت از مرز اینکارو کرده

Capitan Totti
17th February 2014, 07:49 PM
سلام
این واجب عینی و کفایی رو مختصر و قابل فهم توضیح میدین

kamanabroo
17th February 2014, 09:14 PM
سلام
این واجب عینی و کفایی رو مختصر و قابل فهم توضیح میدین

سلام

واجب عینی:
یعنی بر هر فرد مکلف واجب است که اون فعل واجب رو انجام بدهد و حتی اگر تمام مکلفین جهان هم همان فعل را انجام بدهند باز هم تکلیف از روی دوش کسی که انجام نداده برداشته نمی شود.
مثل نماز خواندن. که حتی اگر همه عالم هم نماز صبح بخوانند باز هم بر من نماز صبح واجب است و باید انجام بدهم تا رفع تکلیف بشود.

واجب کفایی:
یعنی واجبی که وقتی یک عده مسلمان آن فعل واجب را انجام دادند, تکلیف از دوش کسانی که انجام نداده اند برداشته می شود.

مثل نجات دادن مسلمانی که در حال غرق شدن هست, بر همه ی کسانی که دارند می بینند واجب کفایی هست یعنی تا وقتی که کسی دیگر نجات نداده بر همه واجب است و به محض اینکه شخصی برای نجات اقدام کرد .. این وجوب از دیگران ساقط میشه و تکلیفی ندارند.

یا مثلا جواب سلام دادن در جمع: وقتی شخصی وارد جمعی می شه و سلام می کنه در مرحله اول بر همه واجب است که جواب سلام را بدهند (واجب کفایی) اما وقتی یک نفر جواب داد دیگه بر کسی جواب سلام اون شخص واجب نیست.

Capitan Totti
23rd February 2014, 10:19 PM
سلام
امروز یک روحانی
میگفت باید موقع نماز حتما بگید ولا ضــــــالین و اگه بگید ولاضالین مثلا نماز باطله و ازیم مثالا زیاد زد
حالا ایران بوم زبان ها و گویش های زیادی داره
که در حالت عادی هم برخی ها نمیتونن درست تلفظ کنن
یعنی اونی که لهجه داره و نمیتونه بگه ضــــــالین مثلا
نمازش باطله؟

kamanabroo
28th February 2014, 11:24 PM
سلام
امروز یک روحانی
میگفت باید موقع نماز حتما بگید ولا ضــــــالین و اگه بگید ولاضالین مثلا نماز باطله و ازیم مثالا زیاد زد
حالا ایران بوم زبان ها و گویش های زیادی داره
که در حالت عادی هم برخی ها نمیتونن درست تلفظ کنن
یعنی اونی که لهجه داره و نمیتونه بگه ضــــــالین مثلا
نمازش باطله؟

سلام و وقت بخیر
کلمه "ضالین" در سوره حمد دو تا مد داره. یکی از الفش ..ضا.. یکی هم در یاء ..لین..
اگر با نوشتار بخوام نشون بدم میشه این: ضاااا لیییین

اما برای خواندن فقط یکی از این دو را باید انجام داد. یا مد الف . یا مد یاء.
-----
در درجه اول باید سعی کند که یاد بگیرد اما اگر قدرت فراگیری به هر دلیلی ندارد، و نمی تواند مد رو رعایت کند باید سعی کند در نماز جماعت حاضر شود که نیاز به خواندن حمد نداشته باشد. اما اگر نماز جماعت هم نمی تواند شرکت کند یا همیشه نمی تواند شرکت کند به همان میزانی که می تواند رعایت کند باید سعی کند که انجام دهد.

مهندس نوجوان
2nd March 2014, 09:14 PM
سلام
خسته نباشید

یه جایی شنیده شد اگر فردی نماز نمی خونه دعوت کردن اون فرد به خونه و حتی دادن غذا به اون فرد مثل کشتن هفتاد پیامبر و .... است
پس این وسط صله رحم چه می شود ؟؟؟

ممنون[golrooz]

Capitan Totti
5th March 2014, 09:14 PM
سلام
خسته نباشید

یه جایی شنیده شد اگر فردی نماز نمی خونه دعوت کردن اون فرد به خونه و حتی دادن غذا به اون فرد مثل کشتن هفتاد پیامبر و .... است

ممنون[golrooz]
عذر میخوام از جناب کمان ابرو
نتونستم جلو خودمو بگیرم
اون کسی که همچنین حرفی رو زده
رو باااااید از دم تیغ گذروند

kamanabroo
7th March 2014, 06:59 AM
سلام
خسته نباشید

ممنون[golrooz]

سلام
ممنونم سلامت باشید
پاسخ شما رو از سایت "پاسخگو" نقل می کنم:

از روایات معصومین(ع) استفاده می شود صلة رحم مطلقاً واجب و قطع رحم مطلقاً‌حرام است. حتی کفر و فسق سبب سقوط حق رحم نمی شود. ابن حمید به حضرت صادق(ع) عرض کرد: بستگان من بر غیر دین من هستند. آیا باز برای ایشان حقی بر عهدة من است؟ حضرت فرمود:‌ بلی ،‌حق رحم به هیچ چیز ساقط نمی شود. اگر بستگانت بر دین تو بودند، دو حق بر تو داشتند: حق رحم وحق اسلام.(1)
در قطع رحم حتی مقابله به مثل جایز نیست؛ یعنی اگر کسانی قطع رحم کرده اند، دلیل نمی شود رابطة خویشاوندی نسبت به آن ها قطع شود.
شخصی به امام صادق(ع) عرض می کند: پسر عمویی دارم که هر چه با او می پیوندم،‌ از من می بُرَد. آیا اجازه می دهید با او قطع رابطه کنم؟ حضرت فرمود: آگر تو با او رابطه برقرار کنی واو از تو بِبُرَد، خدا شما را به هم می پیوندد واگر تو از او بِبُری و او از تو ببرد خدا از هر دو ببرد.(2)
با این تأکیدات معلوم می شود نمی توان به دلیل نماز نخواندن یا عدم رعایت موازین شرعی توسط خویشاوندان،‌قطع رابطه کرد. بر این اساس حضرت امام خمینی فرمود:‌قطع رحم جایز نیست و رفت و آمد اشکال ندارد و با مراعات شرائط مقرره، ‌امر به معروف و نهی از منکر نمایید.(3)
باید در نظر داشت "صلة رحم لازم نیست با رفتن به منزل ارحام و مهمانی کردن و مهمان شدن باشد. همین اندازه که قطع رحم نشود کافی است. صلة رحم متوقف بر رفت و آمد با ایشان نیست. با احوالپرسی و پیغام فرستادن و تماس تلفنی یا نامه هم محقق می شود.(4)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
پاورقی:
1- اصول کافی، ج 3، ص 229.
2-همان، ص 227.
3- استفتائات، ج 1، ص 486.
4- آیت الله تبریزی، استفتائات جدید، ص 500.

http://www.pasokhgoo.ir/fa/node/1838

معمار حانیه
31st July 2014, 06:51 PM
سلام

یک سوال مهم که شاید سوال خیلیا باشه وکه بنابر دلایلی نپرسن ... وبه خاطر همین از زیارت و... دوری میکنند من میپرسم

سوال: خانمی که عذر شرعی داره ومیخواد بره زیارت مثلا مشهد یا قم وحتی حج و نمیشه اون رو به روز های یگه موکول کرد شرایطش چیه؟

آیا نمیشه زیارت کرد؟؟
یا اگ میشه چه شرایطی داره . لطفا پاسخمون بدید دوس

mahmoodmah
2nd August 2014, 03:51 AM
سلام

یک سوال مهم که شاید سوال خیلیا باشه وکه بنابر دلایلی نپرسن ... وبه خاطر همین از زیارت و... دوری میکنند من میپرسم

سوال: خانمی که عذر شرعی داره ومیخواد بره زیارت مثلا مشهد یا قم وحتی حج و نمیشه اون رو به روز های یگه موکول کرد شرایطش چیه؟

آیا نمیشه زیارت کرد؟؟
یا اگ میشه چه شرایطی داره . لطفا پاسخمون بدید دوس

حکم ورود و توقف در حرم مطهر رضوي برای خانم ها در شرایط خاص (http://www.shafaf.ir/fa/news/111793/حکم-ورود-و-توقف-در-حرم-مطهر-رضوي-برای-خانم-ها-در-شرایط-خاص)

حجت الاسلام حسيني داريني با اشاره به اين که زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي گاهي سوال مي کنند که آيا کساني که عذر شرعي دارند مثل خانم ها در زماني که در ايام عادت ماهانه به سر مي برند يا کساني که غسل واجب بر عهده آن هاست، مي توانند وارد حرم مطهر رضوي شوند و به زيارت بپردازند، گفت:

از ديدگاه همه فقها ورود چنين افرادي به همه صحن هاي حرم مطهر امام رضا(ع) اشکالي ندارد به جز صحن جامع گوهرشاد که مسجد محسوب مي شود و چون مسجد است کسي با عذر شرعي نمي تواند وارد آن شود.

علاوه بر آن فقها معتقدند حضور در همه رواق هاي حرم مطهر اشکالي ندارد مگر، حضرت امام خميني(ره) که ايشان معتقدند احتياط واجب آن است که چنين افرادي در رواق هاي حرم مطهر متوقف نشوند.
درباره مساجدي که در حرم مطهر رضوي قرار دارد مثل مسجد جامع گوهرشاد و مسجد بالاسر همه فقها معتقدند توقف در آن حرام است اما ورود از يک در و خروج از در ديگر اشکالي ندارد.

شرايط شرعي عبور از زير گنبد طلا و اطراف ضريح

اين پاسخگوي سوالات شرعي حرم مطهر رضوي درباره توقف کساني که عذر شرعي دارند در زير گنبد افزود: توقف زير گنبد طبق نظر همه فقها حرام است. اما عبور کردن از زير گنبد و اطراف ضريح از نظر غالب مراجع بدون اشکال است

اما آيت ا... صافي گلپايگاني، مرحوم آيت ا... گلپايگاني و مرحوم آيت ا... بهجت معتقدند عبور کردن نيز اشکال دارد.

وي يادآور شد: ديدن ضريح براي کساني که عذر شرعي دارند با حفظ شرايطي که بيان شد اشکالي ندارد، عبور و توقف در زيرزمين هاي حرم مطهر رضوي مثل دارالاجابه و دارالحجة هم بلامانع است.

حائض شدن زن در حج - حج افراد و شرائطش- (http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/Posts/695/%d8%ad%d8%a7%d8%a6%d8%b6+%d8%b4%d8%af%d9%86+%d8%b2 %d9%86+%d8%af%d8%b1+%d8%ad%d8%ac+-+%d8%ad%d8%ac+%d8%a7%d9%81%d8%b1%d8%a7%d8%af+%d9%8 8+%d8%b4%d8%b1%d8%a7%d8%a6%d8%b7%d8%b4-/)

اگر خانمی قبل از میقات حائض بشود و بداند که مدت زمان حیض او آنقدر طولانی خواهد بود که زمان عمره تمتع را از دست خواهد داد ، چه طور عمل کند؟ یعنی چطور حج او به حج افراد تبدیل میشود و دقیقا باید چه کار کند؟

حالا اگر بعد از میقات و در اثنای طواف عمره تمتع حائض شد چه کند؟ چه وقت اجازه دارد نائب بگیرد؟ چه وقت باید حج افراد به جا آورد؟ تفاوت این دو را لطفا توضیح دهید که خانم های دیگر را راهنمایی کنم

آیت الله خامنه ای:
اگر زن در میقات حائض باشد و یقین کند که نمى‏ تواند عمره تمتّع را در وقت خود انجام دهد، مى‌ تواند به نیّت حج افراد محرم شود و نیز مى‌تواند به قصد ما فى‌الذّمه داخل احرام شود ولى در صورت اوّل اگر زودتر از موعد مقررّ پاک شود، لازم است براى عمره تمتّع بار دیگر محرم شود ، و اما در صورت دوم اگر پیش از موعد پاک نشد، احرام او براى حج خواهد بود و اگر پیش از موعد پاک شد با همان احرام مى‌تواند عمره تمتّع به‌جا آورد.
و اگر زنی بعد از سه شوط و نیم در طواف عمره تمتع حائض شد ، و تا وقت وقوف به عرفه پاک نشد ، باید سعى و تقصیر عمره تمتّع را انجام دهد و محرم شود براى حج تمتّع و در وقت انجام طواف حج، قبل یا بعد از آن، بقیه طواف عمره تمتّع و نماز آن را هم به‌جا آورد.
و اگر پس از ورود به مکّه و انجام طواف، قبل از اینکه نماز طواف بخواند حائض گردیده، اگر وقت وسعت دارد صبر کند تا پاک شود و نماز را بخواند و بقیه اعمال را انجام دهد و چنانچه وقت تنگ باشد سعى و تقصیر عمره تمتّع را انجام دهد و مُحرم شود به حج تمتّع و بعد از طواف حج یا قبل از آن، نماز را بخواند و سپس بقیه اعمال را انجام دهد.

آیت الله مکارم شیرازی :
1- اگر زن در میقات حائض باشد، و یقین کند که نمى‏تواند عمره تمتّع را در وقت خود انجام دهد، باید نیّت حجّ افراد کند، و براى حجّ افراد محرم شود، ولى اگر بعد از آن فهمید اشتباه کرده، در صورتى که براى حجّة الاسلام محرم شده، احرام او باطل است، و باید براى عمرهّ تمتّع مجدّداً محرم شود، ولى بهتر است زن در چنین مواردى در موقع احرام، نیّت کند احرامى را که بر او واجب است انجام دهد، تا مشکلى براى او پیش نیاید.

2- هرگاه زنى حائض باشد و نتواند طواف و نماز طواف را با طهارت قبل از وقوف به عرفات به جا آورد باید عدول به حجّ إفراد کند، و بعد از اتمام حج، عمره مفرده با طهارت انجام دهد، خواه حائض شدن قبل از احرام باشد یا بعد از احرام، حکم زنی که تازه زایمان کرده نیز همین است. ولى بانوان مى‏توانند با خوردن قرص عادت را به عقب بیندازند و طواف حج و عمره را به جا آورند.

آیت الله وحید خراسانی:
مساله 155اعمال حجّ افراد مانند أعمال حجّ تمتّع است، ولى در چند چیز با یکدیگر فرق دارند:
اوّل: در حجّ تمتّع ارتباط عمره به حجّ و انجام هردو در یک سال معتبر است ـ چنان که گذشت ـ و این در حجّ افراد معتبر نیست، مگر به سبب عارضى، مثل این که نذر کند آن دو را در یک سال انجام دهد، و یا بر انجام آن دو در یک سال اجیر شده باشد، و یا استطاعت انجام هردو را در یک سال داشته باشد.

دوم: آن که در حجّ تمتّع قربانى کردن واجب است ـ همان طور که گذشت ـ ولى در حجّ افراد قربانى کردن معتبر نیست.
سوم: آن که در حجّ تمتّع، در حال اختیار، تقدیم طواف و سعى بر وقوف در عرفات و مزدلفه جایز نیست، ولى در حجّ افراد جایز است.
چهارم: آن که احرام حجّ تمتّع باید از مکّه باشد، ولى احرام حجّ افراد براى کسى که اهل مکّه است از مکّه، و براى کسى که منزلش در حدّ فاصل بین میقات و مکّه قرار گرفته از منزلش، و براى غیر آنها از میقات مى باشد.
پنجم: آن که در حجّ تمتّع واجب است عمره آن پیش از حجّ به جا آورده شود، ولى در حجّ افراد معتبر نیست، بلکه احتیاط واجب این است که حجّ افراد پیش از عمره مفرده به جا آورده شود.
ششم: آن که انجام طواف مستحبى پس از بستن احرام حجّ تمتّع جایز نیست، ولى در حجّ افراد جایز است.

مسأله 288 ـ هرگاه زن محرمه در اثناى طواف حائض شود، چنانچه حیض شدن پیش از تمام شدن شوط چهارم باشد، طوافش باطل است و حکم او همان است که در مسأله قبل براى زنى که پس از بستن احرام حائض شده بیان شد.
و چنانچه حیض شدن او پس از تمام شدن شوط چهارم باشد و وقت کافى براى انجام اعمال عمره داشته باشد، بنابر اقوى طوافش باطل است و باید صبر کند تا پاک شود و غسل کند و پس از آن طواف را به جا آورد، و احتیاط مستحب آن است که طواف پس از غسل را به قصد اعم از تمام کردن طواف پیش و یک طواف کامل ـ بعنی قصدکند انجام آنچه راواقعا بر ذمه اش می باشدپس چنانچه تتمه طواف قبل بر ذمه اوست زائد بر آن از این طواف جدید لغو باشدوچنانچه طواف کامل بر ذمه اوست همین طواف جدید باشد ـ انجام دهد، و اگر پس از شوط چهارم باشد ولى وقت کافى نداشته باشد، احتیاط واجب آن است که پس از قطع طواف سعى و تقصیر را انجام دهد، و سپس احرام حجّ را به قصد مافى الذمه ـ آنچه بر ذمّه اوست از حجّ افراد یا تمتّع ـ ببندد و اعمال حجّ تمتّع را انجام دهد، و پس از انجام اعمال منى و بازگشت به مکّه باید نخست کسرى طواف قطع شده پیش از حجّ را به جا آورد و سپس طواف حجّ و باقى اعمال آن را انجام دهد، و پس از اتمام حجّ یک عمره مفرده هم به جا آورد.

مسأله 287 ـ چنانچه زن هنگام بستن احرام براى عمره تمتّع حائض باشد، و یا پس از محرم شدن حائض شود، و وقت کافى براى انجام اعمال عمره داشته باشد، باید صبر کند تا پاک شود و غسل کند و اعمال عمره را انجام دهد، و اگر وقت کافى نداشته باشد، مسأله دو صورت دارد:
الف) آن که حیضش هنگام احرام بستن یا پیش از آن باشد که در این صورت حجّ تمتّع او منقلب به حجّ افراد مى شود، و پس از انجام حجّ افراد باید یک عمره مفرده، اگر متمکّن از آن باشد، انجام دهد.
ب) آن که حیضش پس از احرام بستن باشد، که در این صورت اگرچه گفته شده است که: «مخیّر است یا حجّ افراد به جا آورد، همان طور که در صورت اوّل گذشت، و یا اعمال عمره تمتّع را بدون طواف و نماز آن به جا آورد، یعنى این که سعى کند و بعد از آن تقصیر نماید، و سپس براى حجّ محرم شود و پس از انجام اعمال منى و بازگشت به مکّه ابتدا طواف و نماز عمره تمتّع را قضا کند، و پس از آن طواف حجّ و نماز آن و باقى اعمال حجّ را به جا آورد» ولى احتیاط واجب آن است که در این صورت نیز ـ همچون صورت اوّل ـ حجّ تمتّع او منقلب به حجّ افراد مى شود.
و چنانچه یقین داشته باشد حتى پس از انجام اعمال منى و بازگشت به مکّه حیضش ادامه دارد و متمکّن از طواف نخواهد بود، باید براى طواف و نماز آن نایب بگیرد، و پس از انجام آنها توسط نایب، خودش سعى را به جا آورد، و اعمال عمره را تمام کند.

آیت الله سیستانی :
در فرض اول از همان ابتدا باید به نیت حج افراد احرام ببندد
و
در فرض دوم اگر بعد از تمام شدن شوط چهارم حائض شود سعى را انجام دهد وتقصیر کند وبعد از پاکى وغسل باقیمانده طواف ونماز را انجام دهد واگر پاک نشد تا وقت حج، قبل از انجام طواف حج، باقیمانده طواف عمره را بانماز قضا کند واگر قبل از طواف وبعد از احرام عادت شود مى تواند تبدیل کند به حج افراد وان احوط است ومى تواند سعى وتقصیر کند ومحل شود وقبل از انجام طواف حج قضا کند واما مورد نیابت صورتى است که تا وقتى در مکه مى تواند بماند از حیض پاک نمى شود

http://www.shafaf.ir/fa/news/111793/ (http://www.shafaf.ir/fa/news/111793/حکم-ورود-و-توقف-در-حرم-مطهر-رضوي-برای-خانم-ها-در-شرایط-خاص)
http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com// (http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/Archive/%d8%ad%d8%ac/)
http://roozberooz.mihanblog.com/post/86

مهندس نوجوان
19th August 2014, 04:01 PM
سلام
خسته نباشید
میخواستم بدانم حکم دانلود کتبی که نویسنده ایرانی دارند چیست ؟
ممنون [golrooz]

kamanabroo
19th August 2014, 08:23 PM
سلام
خسته نباشید
میخواستم بدانم حکم دانلود کتبی که نویسنده ایرانی دارند چیست ؟
ممنون [golrooz]

سلام
سلامت باشید

اگر سایت معتبر باشه و حق نشر رو رعایت می کنه معناش اینه که برای کتبی که جهت دانلود می گذاره اجازه داره.
فهمیدنش هم با پرسیدن از مدیران سایت و شرکتی که داره این خدمات رو ارائه میده حاصل میشه.
میشه با نویسنده یا ناشر خود کتاب ارتباط برقرار کرد (در صورت توان) و مسئله اجازه نشر کتاب رو پرسید.

اگر بخاطر عنوان کتاب و تیراژی که داره این احتمال رو میدیم سایت نشر دهنده حق نشر رو رعایت نکرده, باید احتیاط کنیم و دانلود نکنیم.[golrooz]

مهندس نوجوان
19th August 2014, 08:34 PM
سلام
سلامت باشید

اگر سایت معتبر باشه و حق نشر رو رعایت می کنه معناش اینه که برای کتبی که جهت دانلود می گذاره اجازه داره.
فهمیدنش هم با پرسیدن از مدیران سایت و شرکتی که داره این خدمات رو ارائه میده حاصل میشه.
میشه با نویسنده یا ناشر خود کتاب ارتباط برقرار کرد (در صورت توان) و مسئله اجازه نشر کتاب رو پرسید.

اگر بخاطر عنوان کتاب و تیراژی که داره این احتمال رو میدیم سایت نشر دهنده حق نشر رو رعایت نکرده, باید احتیاط کنیم و دانلود نکنیم.[golrooz]

سایت رسمی وجود نداشت
بیشتر انجمن هایی بودند که برای دانلود می بایست عضو می شدیم
به نظر امر قانونی ای نباشد چرا که کتاب ها هنوز در بازار موجود بوده و به فروش می رسند ...
ممنون ... [golrooz]

مهندس نوجوان
11th October 2014, 11:30 AM
سلام
خسته نباشید
در انجمن خودمان آهنگ های یک خواننده معروف قابل دانلود است .... حکم دانلود چیست ؟ باید حرام باشد مگر نه ؟
ممنون ...[golrooz]

مهندس نوجوان
24th October 2014, 08:38 PM
سلام
با عرض تشکر بابت پاسخ ندادن به سوال قبل ...
شخصی در قید حیات است و خمس مالش را نداده
آیا اشکالی دارد بدون آن که به او گفته شود شخص دیگری خمس مال آن فرد را بدهد ... ؟

mahmoodmah
9th November 2014, 08:06 PM
سلام
خسته نباشید
در انجمن خودمان آهنگ های یک خواننده معروف قابل دانلود است .... حکم دانلود چیست ؟ باید حرام باشد مگر نه ؟
ممنون ...[golrooz]

1- در صورتی که در اول فیلم تذکر داده باشد که تکثیر جایز نیست، نمی توانید بدون اجازه تولید کننده فیلم یا نرم افزار آن را دانلود کنید و به نظر آیت الله مکارم ؛ حق امتياز محترم است، بنا بر این بدون اجازه صاحب امتياز دانلود و تکثير آن و هم چنین بعد از تکثير هم خريدن و استفاده از آن جايز نيست. (1)
2- دانلود کتاب یا نرم افزار در صورتی که منع از تکثیر آن شده باشد جایز نیست و اگر منع نشده باشد و سایت برای دانلود گذاشته باشد در صورتي که نمي دانيد مؤلفين کتاب راضي است يا نه؟ و سايت ها هم به صورت آزاد براي دانلود گذاشته اند، دانلود کردن و استفاده از اين نرم افزار ها اشکال ندارد و بنا بر صحيح بودن کار سايت مي شود، يعني بنا بر اين گذاشته مي شود که حتما صاحب کتاب راضي یا نرم افزار راضی بوده است که سايت آن را براي دانلود گذاشته است. (2)
قرض دادن فیلم یا نرم افزاری که قانونا خریداری شده است، درصورتی که تکثیر نباشد اشکال ندارد. (3)
پي نوشت:
1. آيت الله مکارم شیرازی، استفتاآت ،ج3، س 1547 و 1548.
2. سؤال تلفني (7840001-0251) از دفتر آيت الله مکارم شيرازي.
3. همان.

http://pasokhgoo.ir/node/39325

آیا دانلود فیلم و موزیک از اینترنت گناه دارد و حرام است یا اشکالی ندارد؟

اگر فیلم مبتذل و مستهجن، و موزیک از موارد موسیقی حرام باشد دانلود و نگاه کردن و گوش دادن به آن حتی با اجازه صاحبان سایتها و با پرداخت قیمت آنها حرام است، اما فیلم ها و موزیک هایی که دیدن و گوش کردن آنها جایز است باید با رعایت شرایطی که صاحبان سایت ها و پایگاه ها و با پرداخت قیمت آنها دانلود شود در غیر این صورت سرقت محسوب شده و جایز نمی باشد.

پاسخ دفاتر مراجع معظم تقلید به این سؤال که آیا جایز است از طریق اینترنت از سایتهای دشمن که ما را تحریم کرده اند جنس اینترنتی یا نرم افزار سرقت کنیم؟، به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

سرقت به هر نحو که باشد جایز نیست. [1]

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):
با توجه به اینکه این امور باعث بدنمایی چهره مسلمین با ایمان می شود باید از این امور اجتناب کرد. [2] (http://islamquest.org/fa/ahkam/question/fa4611#)

- [1] استفتاء کتبی از دفتر معظم له.
[2] - استفتاء کتبی از دفتر معظم له.

http://islamquest.org/ (http://islamquest.org/fa/ahkam/question/fa4611)

بنا بر نظر اکثر مراجع عظام، استفاده از نرم افزار بدون اجازه و رضایت مالک اشکال دارد. همچنین استفاده از سی دی های قفل شکسته و رایت شده، بنابر احتیاط واجب جایز نیست. البته برخی فتوا می دهند. معظم له در تولیدات مسلمانان بنابر فتوا می فرمایند نیاز به اجازه دارد.
قابل توجه است که در هر مساله ای که احتیاط واجب باشد، مقلد می تواند به آن عمل کرده و یا به مجتهد دیگری که جامع شرایط تقلید بوده و از دیگر مجتهدین اعلم باشد، رجوع کند. و این در صورتی است که مجتهد دوم در آن مساله احتیاط نکرده و فتوا داده باشد.
لازم به ذکر است که بعضی از مراجع تقلید موجود، مثل آیت الله سیستانی دانلود، تکثیر، خرید و استفاده از سی دی های قفل شکسته و رایت شده را جایز می دانند، مگر اینكه از نظر قانون ممنوع باشد.
بعضی هم، مثل مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی، خرید محدود مثلا یک عدد و استفاده شخصی ازسی دی قفل شکسته را اجازه می دادند، ولی تکثیر آن را جایز نمی دانستند.
ضمنا در تولیدات داخل و خارج، نظر مراجع عظام بدین شرح است:
آیات عظام: امام، تبریزی، سیستانی و صافی: تفاوتی بین تولیدات داخل و خارج ـ در جواز استفاده ـ نیست.
آیت الله خامنه ای: اگر تولید داخل باشد، بنابر احتیاط واجب اجازه تولید کننده شرط است، و اگر تولید خارج باشد، تابع قرار داد است.
آیت الله مکارم شیرازی، تفاوتی بین تولید داخل و خارج ـ در عدم جواز ـ نمی کند؛ مگر این که تولید آمریکا و اسرائیل باشد.
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=78685&consultationid=569789

mahmoodmah
9th November 2014, 08:09 PM
سلام
شخصی در قید حیات است و خمس مالش را نداده
آیا اشکالی دارد بدون آن که به او گفته شود شخص دیگری خمس مال آن فرد را بدهد ... ؟

سؤال 855 :شخصى مال غير مخمّس خود را به ديگرى هبه نموده و موهوب له، خمس آن را بدون اطلاع او پرداخت است. آيا خمس از عهده واهب ساقط است؟ آيا برى الذّمه شده يا نه؟ و اصولا پرداخت خمس ديگرى تبرّعاً چه حكمى دارد؟ و آيا تكليف از صاحب خمس ساقط مى شود هرچند مال متعلّق خمس نزد او موجود باشد؟ مثلا شوهر خمس مال همسرش را تبرّعاً بدهد با اينكه مال متعلق خمس نزد زن موجود است.
جواب: به طور كلّى پرداخت تبرّعى خمسِ شخصِ ديگر ولو بدون اطلاع وى باشد. مبرء ذمّه او مى باشد و از عهده او ساقط مى گردد هرچند از ثواب اين عبادت محروم شده است لذا در فرض سؤال خمس از عهده هبه كننده و ديگرى كه خمس او را تبرعاً پرداخته اند ساقط و او برى الذمّه شده است حتّى اگر مال متعلق خمس نزد صاحب مال موجود باشد.

http://lankarani.ir/far/library/view.php?action=view&id_book=198&page=212

معمار حانیه
30th November 2014, 11:32 PM
سلام . باز هم من سوال شرعی دارم[nishkhand]

آقا میگن شبا برای اموات نباید فاتحه زد چون روحشون از قبر میاد بیرون و در به در میشه

حالا میخواستم بدونم .آیا حقیقت داره؟ یا خرافات/.؟؟

اصلا میشه شبا فاتحه زد؟

kamanabroo
30th November 2014, 11:42 PM
سلام . باز هم من سوال شرعی دارم[nishkhand]

آقا میگن شبا برای اموات نباید فاتحه زد چون روحشون از قبر میاد بیرون و در به در میشه

حالا میخواستم بدونم .آیا حقیقت داره؟ یا خرافات/.؟؟

اصلا میشه شبا فاتحه زد؟

سلام

هر وقت برای اموات فاتحه بخونیم می رسه..
اتفاقا خوشحال هم میشن. از خداشون هم هست..

البته وظیفه ی ماست!

این نقلی که فرمودید خرافاته..

vahid5835
1st December 2014, 10:22 AM
سلام
خوبی
من کلا می دونم بانکداری ما اسلامی نیست
حالا
من کسی رو دارم که پول می زاره بانک و ماهانه سود میگیره و خرج امورات زندگیش میکنه چون ایشون بانو هست توانایی فعالیت با پول رو نداره لذا من مقداری از پولش رو گرفتم و بعنوان اینکه 20میلیون از پول شما دست من باشه و من ماهانه مطابق همون بانکی که پول گذاشتی به شما سود بدم
از شما درخواست دارم منو روشن کنی که این پول چجوریه آیا ربا میشه یا نه؟؟؟؟؟
........
سوال بعدی
همین مسئله برام واسه یه مستاجر پیش اومده بود
صاحبخانه گفته بود پوله پیش رو کم کن و کرایه بیشتر بده
مستاجر توانایی پرداخت پول ماهانه رو نداره لذا من ده میلیون از مستاجر گرفتم و ماهانه 300000 کرایه اون رو پرداخت می کنم تا موعد قراردادش با صاحبخانه تموم بشه و هر سه (موجر مستاجر و بنده) راضی هستیم
(در قانون کرایه خونه هر میلیون 30000 کرایه میشه یعنی 10میلیون 300هزار کرایه)
تکلیف جیست؟؟؟؟؟

kamanabroo
1st December 2014, 06:02 PM
سلام
خوبی
من کلا می دونم بانکداری ما اسلامی نیست
حالا
من کسی رو دارم که پول می زاره بانک و ماهانه سود میگیره و خرج امورات زندگیش میکنه چون ایشون بانو هست توانایی فعالیت با پول رو نداره لذا من مقداری از پولش رو گرفتم و بعنوان اینکه 20میلیون از پول شما دست من باشه و من ماهانه مطابق همون بانکی که پول گذاشتی به شما سود بدم
از شما درخواست دارم منو روشن کنی که این پول چجوریه آیا ربا میشه یا نه؟؟؟؟؟
........
سوال بعدی
همین مسئله برام واسه یه مستاجر پیش اومده بود
صاحبخانه گفته بود پوله پیش رو کم کن و کرایه بیشتر بده
مستاجر توانایی پرداخت پول ماهانه رو نداره لذا من ده میلیون از مستاجر گرفتم و ماهانه 300000 کرایه اون رو پرداخت می کنم تا موعد قراردادش با صاحبخانه تموم بشه و هر سه (موجر مستاجر و بنده) راضی هستیم
(در قانون کرایه خونه هر میلیون 30000 کرایه میشه یعنی 10میلیون 300هزار کرایه)
تکلیف جیست؟؟؟؟؟

سلام. ممنونم برادر

برخی از بانکها تحت عقود اسلامی ، الان دارند معاملات و قراردادهای صحیح و اسلامی می بندند. شاید کامل درست نشده باشه اما این امکان الان در اکثر بانکها هست.

قبل از پاسخ به سوال شما، باید بدونیم که کار با پول چه روش هایی داره؟ و اینکه سود دهی بر چه مبنایی باید باشه تا اسلامی باشه.
ما یک عقد معامله اسلامی داریم به اسم "مضاربه" که یک نفر پول میده و شخصی دیگر با این پول کار می کنه و به شخص اول سود می ده. این عقد باید این شرایط رو داشته باشه : (میزان پول معلوم باشد، میزان سود ماهیانه بصورت اعشاری -یا درصدی- معلوم باشد، کاری که بنا هست با این پول انجام بشود معلوم باشد، و واقعا این کار با این پول همانقدر سودی را که به شخص اول می دهد را داشته باشد و هر دو در ضرر و سود شریک هستند) اگر این شرایط همه کامل نباشد عملی که انجام می شود مضاربه نیست و سود دهی حکم ربا رو پیدا می کند چون هیچ محاسبه ی دقیق اسلامی در اون انجام نشده است.

در مورد اون خانم و 20 میلیون:
ببینید ظاهرا شما قصد داشته اید که با این خانم قرارداد مضاربه داشته باشید. حالا اگر شرایط فوق را داشته باشد مشکلی نیست و الا باید تجدید نظر کنید. یعنی شما کاری به آنچه بانک می دهد نباید داشته باشید بلکه باید ببینید واقعا پولی که ایشون به شما داده و با کاری که شما روی پول انجام می دهید واقعا ماهیانه اون مقداری (درصد) به این خانم تعلق می گیره یا نه؟

در مورد مستاجر:
مثل همین فرض بالا که توضیح دادم باید پولی که این شخص می دهد و کاری که شما با این پول انجام می دهید و درصد ماهیانه که قرار هست بگیرد مشخص باشد و این سود هم برای این پول و کار ، عاقلانه و در عرف مورد قبول باشد.

(شخص اول: پول دهنده/ شخص دوم: کسی که با پول کار می کند)
یک تبصره:
اگر ما واقعا نمیدانیم با این پول مشخص و با این کار مشخص در ماه چقدر سود دهی دارد که بتوانیم طبق قراردادمان (مثلا 30 درصد ) به شخص اول بدهیم ، یک کار می توان انجام داد: اینکه ما ماهانه یک مقدار سود علی الحساب به او بدهیم (یعنی ما سود قطعی به او نمی دهیم که بگوییم هر ماه قطعا سود شما 300 هزار تومان است، بلکه علی الحساب و بصورت موقت این کار را انجام می دهیم) .

معنای علی الحساب هم اینست که ما در پایان قرار داد "مضاربه" حساب می کنیم که کل سودی که این پول در کار داشته چقدر بوده است، و درصدی که قرار بوده به این شخص بدهیم (مثلا 30 درصد) رو از این سود بر می داریم، اگر همان میزانی شد که ما علی الحساب به او می دادیم، که مشکلی نیست. اما اگر سودی که به شخص اول داده ایم بیشتر از کارکرد و سهم (مثلا 30) درصدی اش بوده باید برگرداند . و اگر پولی که شخص اول بصورت علی الحساب گرفته کمتر از درصدی بود که بنا بود به او تعلق بگیرد، شخص دوم باید مابقی را جبران کند به او بدهد.

مهندس نوجوان
28th January 2015, 07:07 PM
سلام...خسته نباشید
میخواستم بدونم چ افرادی در قیامت ب شکل سگ هستند...ممنون...[golrooz]

kamanabroo
30th January 2015, 12:58 AM
سلام...خسته نباشید
میخواستم بدونم چ افرادی در قیامت ب شکل سگ هستند...ممنون...[golrooz]

سلام و عرض ادب خدمت همکار گرامی
شما هم خسته نباشید

در قرآن کریم یک سری مَثل هایی هست که برخی قائلند که مثل واقعی است. یعنی در پشت این مثال مفهوم واقعی نهفته است.

یکی از این مثل ها ، تشبیه عالم بی عمل و کسانی که مردم را به رنج و زحمت زیاد می اندازند می باشند که خداوند آنها را در آیه 176 سوره اعراف به سگ تشبیه کرده است.

قرآن شریف، راجع به بلعم باعور(از عارفانی که مرتکب گناه کبیره شد) می‌فرماید:

«فَمَثَلُهُ کَمَثَلِ الْکَلْبِ إِنْ تَحْمِلْ عَلَیهِ یلْهَثْ أَوْ تَتْرُکْهُ یلْهَثْ»[اعراف/176]

کسی که در ظاهر انسان است، ولی ظلم و درنده خویی در وجود او رخنه کرده است، با زبانش دیگران را می‌گزد و با گفتار و کردارش به دیگران ظلم می‌کند، در واقع، یک سگ درنده است.

این افراد اکنون نیز به صورت سگ هستند و کسانی که چشم بصیرت دارند، صورت حقیقی آنان را می‌بینند. این سگ هار، خصوصیت حمله‌وری و گاز گرفتن را با خود دارد؛ به او حمله کنید یا او را رها سازید، در هر دو صورت حمله می‌کند. مخصوصاً اگر دانشمند و آگاه باشد و راه فریب و ظلم و تجاوز را هم بداند، درندگی و خطر او بیشتر است.

leila.s
31st January 2015, 01:07 PM
salam
age namadari dashte bashid baradarash va padaresh ke mishe be noei dayi va pedarbozorg be adam mahrame ya namahram?

kamanabroo
31st January 2015, 03:10 PM
salam
age namadari dashte bashid baradarash va padaresh ke mishe be noei dayi va pedarbozorg be adam mahrame ya namahram?

سلام دوست گرامی؛
لطفا طبق قانون سایت، ارسالهاتون رو با زبان فارسی انجام بدید.

سوال شما:
اگر نامادری داشته باشید، برادرش و پدرش که میشه به نوعی دایی و پدربزرگ ، به آدم محرم هست یا نامحرم؟

پاسخ:
خیر، برادر نامادری و پدرش فقط به فرزندانی که از همون نامادری متولد می شوند محرم هستند و فرزندان شوهر ِ این نامادری که از همسر سابق بوده اند به برادر و پدر ِ نامادری محرم نیستند.

معمار حانیه
18th September 2015, 09:30 PM
سلام
کسی که برای زیبایی ناخون میکاره ، آیا برای وضو ونماز مشکل داره؟؟

سوال 2؟
آیا کسی که عذر شرعی داره میتونه بره سفره ابوالفضل وباقی سفره وامام زاده ها یا خیر؟

آخه شنیدیم که فقط حرم آقا امام رضا مشکل داره؟؟؟

معمار حانیه
12th January 2016, 11:48 AM
سلام

اگر خانومی عذر شرعی داشته باشه.

اگر در همون زمان عقد کنه. آیا عقدش باطله یا ربطی به عذر شرعی نداره؟

راهنمایی لطفا

* Elahe *
12th January 2016, 12:52 PM
با سلام

کسی که چله سوره یس بعدازنماز صبح بگیره، یه روز به طوراتفاقی خواب بمونه و متوجه شده باشه آفتاب تازه طلوع کرده،ادامه دادن چله صحیحه یا باطل؟

سیدپویا
12th January 2016, 08:09 PM
با سلام

کسی که چله سوره یس بعدازنماز صبح بگیره، یه روز به طوراتفاقی خواب بمونه و متوجه شده باشه آفتاب تازه طلوع کرده،ادامه دادن چله صحیحه یا باطل؟

سلام اولش که مهم نیته فرده که اگه نیتش قلبی باشه دوست داره این چله رو ادامه بده و اگه اتفاقی خواب بمونه و قصد عمدی نباشه اشکالی نداره

- - - به روز رسانی شده - - -

با سلام

سلام اولش که مهم نیته فرده که اگه نیتش قلبی باشه دوست داره این چله رو ادامه بده و اگه اتفاقی خواب بمونه و قصد عمدی نباشه اشکالی نداره

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد