توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مسابقه هفتگی پزشکی شماره 27 ... دماغ ... خون ... خون دماغ و دیگر هیچ !
امير آشنا
23rd May 2010, 01:30 AM
مسابقه هفتگی پزشکی شماره 27
سلام و عرض خسته نباشید خدمت سروران عزیزم @};-
خونریزی از بینی یا خون دماغ (Epistaxis) یکی از مشکلات شایعیه که اغلب ما تو زندگیمون به درجات مختلف تجربه کردیم . این عارضه علل متعددی می تونه داشته باشه ولی خب صرفنظر از علت ایجاد ، در بعضی افراد به قدری شدیده که نیازمند اقدامات اساسیه وگرنه شاید جون فرد بخطر بیفته ...
سوال مسابقه پزشكي شماره27 :
تا دهه های اخیر برای جلوگیری از بروز مجدد خونریزی در افرادی که دچار خونریزی های شدید بینی میشدن ، مویرگ های بینی با روش های خاصی سوزانده میشد ... ولی امروزه نه تنها این روش توصیه نمیشه بلکه حتی اون رو خطرناک هم می دونن .. به نظرتون علت خطرناک بودن این کار چیه ...؟
مطابق معمول تا جمعه 1389/3/7 ساعت 7 بعد از ظهر فرصت حضور در مسابقه وجود داره و طبیعتا کسی که در ارائه پاسخ صحیح پیشگام باشه به عنوان برنده مسابقه معرفی میشه
منتظریم ببینیم این بار چه کسی برنده میشه ...;;)@};-
تاری
23rd May 2010, 01:48 AM
مسابقه هفتگی پزشکی شماره 27
سلام و عرض خسته نباشید خدمت سروران عزیزم @};-
خونریزی از بینی یا خون دماغ (epistaxis) یکی از مشکلات شایعیه که اغلب ما تو زندگیمون به درجات مختلف تجربه کردیم . این عارضه علل متعددی می تونه داشته باشه ولی خب صرفنظر از علت ایجاد ، در بعضی افراد به قدری شدیده که نیازمند اقدامات اساسیه وگرنه شاید جون فرد بخطر بیفته ...
سوال مسابقه پزشكي شماره27 :
تا دهه های اخیر برای جلوگیری از بروز مجدد خونریزی در افرادی که دچار خونریزی های شدید بینی میشدن ، مویرگ های بینی با روش های خاصی سوزانده میشد ... ولی امروزه نه تنها این روش توصیه نمیشه بلکه حتی اون رو خطرناک هم می دونن .. به نظرتون علت خطرناک بودن این کار چیه ...؟
مطابق معمول تا جمعه 1389/3/7 ساعت 7 بعد از ظهر فرصت حضور در مسابقه وجود داره و طبیعتا کسی که در ارائه پاسخ صحیح پیشگام باشه به عنوان برنده مسابقه معرفی میشه
منتظریم ببینیم این بار چه کسی برنده میشه ...;;)@};-
یارب
با سلام
درسته جوابو نمی دونم ولی بزارین اولین کسی باشم که جواب می ده شاید این دفعه اولین نفر جایزه ببره.
پس واقعا خطرناکه؟:-/
هنوز هم با سکه ای خون دماغو بندش می یارن:-/
Asghar2000
23rd May 2010, 01:51 AM
من فقط اینو می دونم که با مواد شیمیایی مویرگ هارو می سوزونن که واسه بدن مضر هستش!
ولی دیگه نمی دونم که اسم اون مواد چیه و چرا ضرر دارهhttp://www.uc-njavan.ir/images/wmyou54a2kpeq9huonu.gif
آبجی
23rd May 2010, 02:11 AM
یارب
با سلام
درسته جوابو نمی دونم ولی بزارین اولین کسی باشم که جواب می ده شاید این دفعه اولین نفر جایزه ببره.
پس واقعا خطرناکه؟:-/
هنوز هم با سکه ای خون دماغو بندش می یارن:-/
سلام {big green} میگم مریم بیا یواشکی زیر گوشت بگم من میدونم ;;) .
تو سریال دکتر غریب یادته چطور خون مماخ رو درمان کردن {worried} بنده خدا پسره رو گشت یادم نمیره هیچ وقت اون قسمتشو {big green}
سکه چطوریه :-/
سفیر 1389
23rd May 2010, 04:06 AM
والله من که عقلم به این چیزا قد نمیده ولی حتما با این عمل قسمت دیگه اسیب میدیده به قدری ناچیز که به توصیه پزشکان مشکلی نداشته ولی الان با پیشرفت علم متوجه شدن که این عمل برای فرد مضر است
چامه
23rd May 2010, 01:40 PM
منتظر بمانید من با جواب بر خواهم گشت.....{big green}
جواب و نمیدونم ولی سعی می کنم که پیداش کنم....;)
تاری
23rd May 2010, 02:55 PM
سلام {big green} میگم مریم بیا یواشکی زیر گوشت بگم من میدونم ;;) .
تو سریال دکتر غریب یادته چطور خون مماخ رو درمان کردن {worried} بنده خدا پسره رو گشت یادم نمیره هیچ وقت اون قسمتشو {big green}
سکه چطوریه :-/
سکه ای رو حین خونریزی دماغ بین پیوند دو ابرو می زارن و فشار می دن که بعد از مدت کوتاه بند می یاد.
khaalefer
23rd May 2010, 03:38 PM
خيلي فكر كردم ولي تنها جواب من اينه كه وقتي خون دماغ پيش ميياد يه علت ميتونه اين باشه كه فشار خون طرف بالا اومده و از طريق مويرگهاي بيني كمي خون حاصل از فشار خون بالا بيرونرانده ميشه و با سوزاندن مويرگها در اصل در چني مواقع بدن دچار سكته مي شود.
همين و بس
moji5
23rd May 2010, 05:24 PM
خوب کاره این مویرگ ها هر چی هست با مسدود کردنشون مختل میشه و همین نوعی اسیب به سیستم طبیعیه
shabnamshirin
23rd May 2010, 07:41 PM
با این کار احتمال عفونت زیاد نمیشه؟:-?
kamanabroo
23rd May 2010, 09:11 PM
خوب شاید با سوزوندن مویرگ ها راه بیرون آمدن خونهایی که بطور طبیعی باید از این قسمت خارج بشن بسته میشه
در نتیجه یا با انباشت خون ، خون به نقاط دیگه سرایت می کنه (مثل چاهی که پر شده...) و باعث گرفتگی ها و مشکلات دیگه ای میشه مثل ایجاد لخته خون ، که خودش نیاز به عمل جراحی داره.
{big green} حالا نمی دونم چقد درسته :-/
امير آشنا
24th May 2010, 05:48 PM
سوزاندن مویرگ های بینی بیشتر در خونریزی های دو طرفه بینی مطرح بوده که علت اون عمدتا ...:-?
آبجی
24th May 2010, 05:59 PM
سوزاندن مویرگ های بینی بیشتر در خونریزی های دو طرفه بینی مطرح بوده که علت اون عمدتا ...
عمدتا ;;) خب بقیه اش 8-> ما نتظر بقیه اش هستیم :-? .
میخواید من جواب رو بگم ؟؟؟{big green}{feeling beat up}
امير آشنا
24th May 2010, 09:41 PM
عمدتا ;;) خب بقیه اش 8-> ما نتظر بقیه اش هستیم :-? .
میخواید من جواب رو بگم ؟؟؟{big green}{feeling beat up}
بقیه رو شما باید بگید دیگه {big green}
خوشحال میشم جواب بدید 8->8->8->
چامه
25th May 2010, 12:18 PM
در ده درصد موارد هيچ علت خاصي براي خونريزي از بيني وجود ندارد دوطرف تيغه بيني(که بيني را به دو حفره راست و چپ تقسيم ميکند)توسط مخاطي پوشيده ميشود که در عمق اين مخاط مويرگهاي فراواني وجوددارند.
در بعضي از افراد اين مويرگها سطحي تر هستند لذا در اثر دستکاري يا ضربه يا گرماي هوا(تابستان)ويا خشکي هوا(در زمستان بدليل استفاده از شوفاژ يا تهويه مرکزي)اين مويرگها پاره ميشوند و منجر به خونريزي ميشوند که معمولا در قسمت جلوئي تيغه بيني است و با نگهداشتن بيني بين انگشت اشاره و شست معمولا خونريزي متوقف ميشود.
بنابراين مرطوب نگهداشتن(استفاده از قطره کلرور سديم)و چرب نگهداشتن ان(استفاده از پماد وينامينه)دفعات خونريزي را کم ميکند.چنانچه با تمهيدات فوق خونريزي ادامه داشته باشد تامپون کردن بيني و يا کوتر کردن رگ خونريزي دهنده (سوزاندن رگ)ضروري خواهد بود.
مهار خونريزي احتياج به همكاري بيمار و وسايل معاينه دقيق از جمله چراغ پيشاني و ساكشن دارد روشهاي متعددي براي هموستاز (توقف خونريزي) وجود دارد كه ميتواند از كوتريزاسيون شيميايي (اسيدتري كلرواستيك و نيترات نقره) و الكتريكي البته روشهاي ديگري از جمله كوتريزاسيون با كمك آندوسكوپي- بستن شريانهاي اصليتر جراحيهاي سپتوپلاستي تيغهي بيني و ... وجود دارد.
بايد در ابتدا خون، لختهها و اجسام خارجي را خارج شود. سپس از فنيل افرين و ليدوكائين جهت ايجاد انقباض عروقي و بيحسي لازم به شكل موضعي شود. ميتوان درست روي همان مخاط شكننده به آرامي يك قلم آغشته به نيترات نقره را به عروق خوني كه به موضع خونريزي ميرسند تماس دهيم بهتر است آن رگ خوني كه به محل خونريزي دهنده ميرسد سوزانده شود تا اين كه مستقيماً خود محل را بسوزانيم.
پس شاید علتش اینه که :1-نیترات نقره و اسیدتری کلرو استیک مضره و
2-احتمال سوختن نقاط اطراف مویرگ وجود داره که این باعث از بین رفتن مخاط موجو در آن محل می شود.
درسته؟؟؟{worried}
آبجی
25th May 2010, 02:06 PM
{big green}خب منم اومدم {tongue}
اندازه یه تاپیک جامع میشه از همین الان بگم :"> خوبیش این بود که کلی اطلاعات بدست اوردم {big green}این چیزایی بود که من متوجه شدم {loser}که میگم :
دوطرف تيغه مماخ {big green}که به دو حفره راست و چپ تقسيم ميشه توسط مخاطي پوشيده شده كه در عمق اين مخاط مويرگهاي زیادی هست که در بعضي از افراد اين مويرگها سطحي تر هست پس در اثر دستكاري{i dont want to see} يا ضربه {rock on}يا گرماي هوا و ... ممکنه اين مويرگها پاره بشن و باعث بشه که خونریزی کنند معمولا در قسمت جلوئي تيغه بيني است و با نگهداشتن بيني بين انگشت اشاره و شست معمولا خونريزي بند میاد ;) . که با قطره و چرب کردن میشه جلوگیری کرد یا اینکه کمتر میشه دفعاتش اما اگه خونریزی ادامه داشته باشه همون بحث سوزاندن مویرگ ها که کوتر کردن رگ(cautery)هست مجبور میشن :(( .
کوتر کردن یا سوزاندن رگ بینی توسط یه سری مواد شیمیایی یا محلولهای مخصوص یا وسایل الکتریکی یا حرارتی یا نامپونهای قدامی ( جلوی بینی )و خلفی( پشت بینی ) بکار میره تا خونریززی متوقف بشه یه جا هم خوندم که اگه با سوزاندن خونریزی بند نیومد باید عمل بشه {i dont want to see} . یه نکته دیگه هم این بود که تو خونریزی قدامی رگها سوزونده میشن و در خونریزی خلفی اینجوری که خوندم خیلی شدیدتر و یه جورایی خطرناک تره {i dont want to see} .
البته تامپون ها فکر کنم زمانی استفاده میشن که کوتر کردن جواب نده :-?
(cauterization) :در پزشکی به عمل سوزاندن بخشی از بدن از طریق نابود کردن برخی بافتها به منظور برداشتن یک بخش یا بستن زخم گفته میشود.جهت بریدن بافت و سوزاندن رگهای خونی از دستگاهی به نام الکتروکوتر ( Electrocauter) استفاده میشود.
دلیل خطرناک بودنش هم سوزاندن همون مویرگها هست چون باعث نابودی میشه {big green} همینا بید {tongue} .
آبجی
25th May 2010, 02:07 PM
بقیه رو شما باید بگید دیگه {big green}
خوشحال میشم جواب بدید 8->8->8->
گفتم حالا شما بگید درسته یا نه :">{big green}8->
shabnamshirin
25th May 2010, 03:02 PM
سوزاندن مویرگ های بینی بیشتر در خونریزی های دو طرفه بینی مطرح بوده که علت اون عمدتا ...:-?
بعید به نظر میرسه بخاطر خشکی مویرگها اونارو بسوزونن
به نظرم فشار خون علت عمدشه اینطور نیست؟
NeshaNi
25th May 2010, 06:09 PM
خونریزی از بینی علت های مختلفی داردنظیر: ۱-گرماي هوا۲-خشكي هوا۳-دستكاري بيني ۴-وارد شدن ضربه به بيني۵-التهاب و عفونت بيني و سينوسها۶-انحراف تيغه بيني
۷-اختلالات انعقادي مثل بيماري هموفي
در بعضي از افراد اين مويرگها سطحي تر هستند لذا در اثر دستكاري يا ضربه يا گرماي هوا(تابستان)ويا خشكي هوا(در زمستان بدليل استفاده از شوفاژ يا تهويه مركزي)اين مويرگها پاره ميشوند و منجر به خونريزي ميشوند كه معمولا در قسمت جلوئي تيغه بيني است و با نگهداشتن بيني بين انگشت اشاره و شست معمولا خوب می شود.بنابراين مرطوب نگهداشتن(استفاده از قطره كلرور سديم)و چرب نگهداشتن ان(استفاده از پماد وينامينه)دفعات خونريزي را كم ميكند.چنانچه با تمهيدات فوق خونريزي ادامه داشته باشد تامپون كردن بيني و يا كوتر كردن رگ خونريزي دهنده (سوزاندن رگ)ضروري خواهد بود.خونریزی متوقف ميشود.
ولی امروزه روش سوزاندن رگ های بینی در بعضی افراد خطرناک وباعث بیماری های دیگری می شود نظیر
برونشیت :( به بیماری های عفونی ریه,برونش:(راه های هوایی داخل ریه)واحتقان یا التهاب و....
می شود.
ElaBel
25th May 2010, 07:21 PM
http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203CD.gif (http://njavan.com/forum/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.sweetim.com%2F s.asp%3Fim%3Dgen%26lpver%3D3%26ref%3D10)
فشار خون همیشگی یا ناگهانی (فشار خون بالا) را نیز از جمله علل خون دماغ ميتوان عنوان کرد ، به دنبال افزایش فشار خون ممکن است فرد دچار خون دماغ شود، در غیر این صورت ممکن است با افزایش فشار خون، رگ مغز پاره شده و فرد به سکته مغزی مبتلا شود. همچنین ضربه به بینی میتواند سبب شود که به دنبال هر حرکتی از سوی فرد، خونریزی بینی ایجاد شود.
کاری که اینگونه افرادباید انجام بدن اینکه اولا پرهیز غذائی داشته باشند... تا نکنه بعلت ناپرهیزی فشار شون بالا بره... چیزی که در اغلب درمانگاه ها دیده میشه... و دوم اینکه با پزشکشون در باره بهترین رژیم درمانی مشورت کنند و سوم اینکه از پیاده روی و ورزش های ملائم هم غافل نباشند... برای اینکه موثر هست.. فشار خون که کنترل بشه مشکلات خونریزی بینی هم خیلی کم میشه
محممد
26th May 2010, 02:22 PM
خب من خدا رو شکر تا به امروز خون دماغ نشدم ولی پسر خاله ای دارم که همینکه جایی باشه که هوا گرمه و البته یه خورده آفتاب باشه به اون دچارمیشه البته برای رفعش سرشو به سمت بالا میگیره و اونوقت با انگشت شست و اشاره دو طرف دماغشو میگیره و اکثرا جواب میده .
امير آشنا
26th May 2010, 10:13 PM
جواب سوال این هفته موضوعیه که بر اساس قوانین ساده فیزیک قابل درکه ...:-?
ElaBel
27th May 2010, 10:25 AM
جواب سوال این هفته موضوعیه که بر اساس قوانین ساده فیزیک قابل درکه ...:-?
آقا امير تو رو خدا مارو درگير اين فيزيك ميزيكا نكن ;)
آبجی
27th May 2010, 01:16 PM
جواب سوال این هفته موضوعیه که بر اساس قوانین ساده فیزیک قابل درکه ...:-?:-? قانون های نیوتن نیست {big green} فیزیک که قانون ساده نداره {worried}
خب بستن مویرگ و شریان اصلی ممکنه یه عوارضی داشته باشه {feeling beat up}
ولی امروزه نه تنها این روش توصیه نمیشه بلکه حتی اون رو خطرناک هم می دوننولی خب بهتر از این هست که مریض مدام دچار خونریزی بینی بشه {i dont want to see} هیچ دارویی و درمانی بدون عوارض نیست حتی یه داروی ساده {big green}{tongue} ولی خب فکر کنم بیشتر مزیت باشه تا یکی از معایبش :">
عوارضی ممکنه از کوتر بینی( سوزاندن) پیش بیاد.. اما عارضه جدی شایع نیست. بطوری که گاهی دردناک هست... گاهی اختلال گردش خونی اون قسمت رو ایجاد میکنه( اسکلروز... یا سفت شدن) - گاهی لایه سطحی بینی ضخیم میشه- گاهی ایجاد خارش
میکنه.. مخصوصا در بچه ها که باعث میشه بچه ها بینی خودشو دستکاری کنن و همین دستکاری مانع بهبودی میشه و شاید عفونت بده( عفونت خونریزی مجدد میده...) - ممکنه لایه سطحی طبیعی بینی بیش از نازک بشه.. و باعث بشه احتمال سوراخ شدن دیواره بینی بالا بره:-?? همینا بود فقط
AvAstiN
27th May 2010, 01:28 PM
به قوانين پيچيده فيزيکي فک نکنين
يه قانون ساده است که همه بلديم ;;)
چامه
27th May 2010, 02:57 PM
نمی دونم آخه فیزیک قانون راحت نمیشه گفت زیاد ولی خوب چندتایی داره...
اگه مویرگ کاملا بسته میشه خوب خونی که واردش میشه نمی تونه برگرده و رگ ورم می کنه و فشار افزایش پیدا می کنه.
یا شاید به علت نیروی جاذبه و مسدود بودن رگ یه مشکلی پیش بیاد
چی گفتم خدم هم نفهمیدم{big green}
امير آشنا
27th May 2010, 03:04 PM
دیگه چیزی نمونده هااااااااااااا :!!{i dont want to see}
چامه
27th May 2010, 04:14 PM
مربوط به قوانین فشار نمیشه؟؟:-/
امير آشنا
28th May 2010, 12:21 PM
مربوط به قوانین فشار نمیشه؟؟:-/
چرا اتفاقا کاملا هم مربوط میشه {big green}
امير آشنا
28th May 2010, 12:50 PM
سلام و عرض ادب خدمت دوستان مهربونم @};-
بالاخره مسابقه شماره 27 هم به پایان رسید ، ممنونم از همه دوستانی که در مسابقه شرکت کردند . پاسخ های جالبی به سوال داده شد که این نشون دهنده اطلاعات پزشکی مناسب دوستانه {happy}@};- ... ولی خب برنده مسابقه این هفته کسی نیست جز :
khaalefer (http://www.njavan.com/forum/member.php?find=lastposter&f=742) گرامی
از طرف خود و همه دوستان عزیز بهتون تبریک میگم آقای مهندس {big green}@};-
{applause}{applause}{applause}{applause}{applause} {applause}{applause}{applause}{applause}{applause}
و اما جواب مسابقه :
همون طور که دوست عزیزمون به درستی اشاره کردند عامل خطر در اینجا فشار خون هستش . فرض کنید یه ظرف آب دارید . بعضی از جاهای این ظرف دیواره سست تری داره بنابراین در صورتی که فشار آب داخل ظرف زیاد بشه ، ابتدا از محلی که سست تره نشت پیدا می کنه ... حالا اگه این قسمت سست رو محکم کنید ، با افزایش فشار آب داخل ظرف ، آب از نقطه سست بعدی نشت پیدا می کنه ... دقیقا این قانون فیزیکی ساده و در عین حال مهم در بدن هم وجود داره ... زمانی که فشار خون افزایش شدیدی پیدا می کنه ، طبیعتا یکی از راه هایی که می تونه به صورت اورژانسی فشار رو از حد خطرناک کاهش بده خروج مقداری از خون از جداره رگهاست ( یا همون خونریزی ) و طبق همین قانون به طور طبیعی خون ابتدا از عروقی خارج میشه که سست ترین و ظریف ترین جداره رو داشته باشن ؛ از اونجا که معمولا مویرگ های بینی ظریف ترین مویرگ های بدن هستند ، خونریزی ابتدا از این عروق صورت می گیره ... ولی در صورتی که مویرگ های بینی سوزانده بشن و مسیر خروج خون مسدود بشه ، سوپاپ های اطمینان بعدی که همون عروق شبکیه چشم و مغز هستند وارد عمل میشن و این موضوع به این مفهومه که فرد ممکنه دچار کوری و یا سکته مغزی بشه ...{i dont want to see} بنابراین در حال حاضر سوزاندن رگ های بینی در افرادی که دچار خونریزی های شدید بینی میشن توصیه نمیشه ... البته واضحه که در هر صورت می بایست با روش های دارویی مناسب جلوی افزایش فشار خون در افراد گرفته بشه @};-
یه بار دیگه به برنده مسابقه تبریک میگم و از همه شرکت کننده های دوست داشتنی که بعضا پاسخ های مشابه و صحیحی دادند تشکر می کنم ;)@};-
ان شاالله مسابقه هفتگی شماره 28 هم فردا آغاز میشه
منتظرتون هستیم ...:)>-@};-
@};-@};-@};-@};-@};-
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.