PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خبر موفق ترین کلاهبرداری ها در اینترنت

s@ba
6th April 2010, 11:21 AM
http://tcmaster.persiangig.com/weblog/1389/nternet_scamming.jpgبسیاری از ما تصور می کنیم که هرگز گول هیچ حقّه ای را نمی خوریم. در واقع، این تصور همان چیزی است که کلاه بردار ها به دنبالش هستند. آنهایی که عقیده دارند بهتر می دانند، اغلب آخرین نفراتی هستند که در مقابل تبهکاران به دفاع از خود مشغول می شوند. بله، در ویرجینیا مردم مبلغ بسیار زیادی را از دست می دهند. خیلی زیاد. به لندن پول حواله می کنند، به خود این زحمت را نمی دهند که بدانند آیا واقعاً و با احتمال یک در یک میلیون از بازماندگان شاهزاده ای مرده در آفریقا هستند، حتی گاهی برای اطمینان به دنبال او تا نیجریه هم می روند.
اکثر کلاهبرداری هایی که درباره شان می خوانید خنده دار هستند، مثل "هیت من" (1) های مضحک که توسط تازه کار های واقعی ایجاد می شوند (کاربران یک پست الکترونیکی دریافت می کنند که می گوید تمام پول خود را به من بدهید در غیر این صورت شما را می کشم). حتی نمونه هایی را دیده اید که عواقب خیلی عجیبی دارند، مثل اعلامیۀ اخیر پلیس فدرال آمریکا (2) که بر اساس آن متداول ترین شیوۀ کلاهبرداری در اینترنت مجرمانی هستند که ادعا می کنند مأمور پلیس فدرال هستند. شاید تصور کنید که این ارقام کمی بزرگ نمایی شده باشند چون قربانیان کلاهبردار های پلیس نما بیشتر این جرایم را به پلیس فدرال گزارش می دهند.
اخباری از این دست تنها باعث می شوند که مشتریان امنیت خود را بیشتر از گذشته فراموش کنند، و به کلاهبردار های حرفه ای کمک کنند تا تعداد اهداف خود را افزایش دهند.
من می دانم، چون همیشه از قربانیان می شنوم. صندوق پستی من پر از نامه های افرادی است که می گویند، "می دانم باید بیشتر توجه می کردم، ولی..." و با این بهانه، از من می خواهند حساب های بانکی از دست رفته شان را بازگردانم. در واقع، همۀ کاربرانی که با آنها صحبت کرده ام گفته اند که حسی به آنها می گفت چیزی از ابتدا غلط است، ولی آنها از این احساس چشم پوشی کردند. پس مهمترین عامل در جلوگیری از کلاهبرداری این است: یاد بگیرید که به این حس در ته دلتان اعتماد کنید.
به طور معمول، برای بازگردانی اینگونه حساب های بانکی کمکی از دست من بر نمی آید. ولی اگر هنوز نوبت به شما نرسیده است می توانم کمکتان کنم. و حتی اگر مطمئن هستید که هرگز گول حقه بازی های اینترنتی را نمی خورید، کسی در بین دوستان یا خانوادۀ شما آسیب پذیر است. لطفاً این مطلب را برای او هم بفرستید.
چون در طول سال از قربانیان زیادی مطالبی را می شنوم، می دانم که کاربران بیشتر گول چه حقّه هایی را می خورند. در این مقاله پنج روش پر کاربرد که دزد های اینترنتی کاربران را از پول هایشان جدا می کنند، بر اساس تجربۀ من از دوازده سال نوشتن در مورد دزدی های اینترنتی، ارائه شده است.
1. دوست یابی های بر خط (3)
آیا بین شما کسی است که برای عشق کار احمقانه ای نکرده باشد؟ اگر شما دست خود را بلند کرده اید، تبریک می گویم. بهتر است صلاحیت خود در مورد انسان بودن را فراموش کنید. بقیۀ شما باید ادامۀ مقاله را بخوانید.
جرایم عشقی آسان ترین جرایم هستند. چرا؟ چون با عشق همیشه افزایشی در وفاداری همراه است - اعتماد به چیزی که نه می بینید و نه لمس می کنید. درست مثل جرایم اینترنتی. برای سال ها، مجرمین وبسایت های دوست یابی و اتاق های گفتو گوی افراد تنها (4) را تبدیل به پاتوقی برای خود کرده اند. افراد دل شکسته، اغلب در وضعیت عادی خود نیستند، در نتیجه اهداف خوبی هستند.
زمانی مسئول مبارزه با جرایم دوستی های اینترنتیِ پلیس فدرال آمریکا (5) را می شناختم. او اینگونه می گفت: آدم می تواند از کلاهبرداران عاشق پیشه چیز های زیادی را یاد بگیرد. وقتی آنها بخواهند قربانی خود را متقاعد کنند پشت سر هم برای او گل و شکلات می فرستند (البته با کارت اعتباری های دزدی). او من را مطمئن کرد که این هدیه ها واقعاً زن ها را در وضعیتی از اعتماد قرار می دهند.
آنها ماه ها قربانیان خود را تحریک می کنند، منتظر می مانند تا بعد از چندین "دوستت دارم" درخواست کنند هشتصد دلار برای حل یک مشکل اداری به ادارۀ گذرنامه در لندن حواله کند تا بتواند به آمریکا برای ملاقات سفر کند.
بله، کاملاً مسخره به نظر می رسد. ولی اینطور نیست. این کار به حدی سود آور است که مجرمین مبلغی ماهانه به بعضی از وبسایت های دوست یابی پرداخت می کنند. به طور کلی، هرچه بیشتر به یک وبسایت پول بپردازید، مجرم کمتری در آن پیدا می کنید، و تبلیغات شخصی در وبسایت Craiglist احتمالاً گردنۀ راهزن هاست. ولی من از قربانیانی هم شنیده ام که هرگز عضو هیچ وبسایت دوست یابی نبوده اند، ولی باز هم گرفتار عشق های دروغی در جاهایی مثلاً کاملاً سالم مثل گروه های فیس بوک و اتاق های گفتوگوی مخصوص به سرگرمی هایی مثل اسب یا خیاطی شده اند. کل ماجرا با یک پست الکترونیکی ساده شروع می شود، شاید با کمی جستوجو در فیس بوک ("سلام، شما هم عاشق نیویورک آیلندرز و بیتلز (6) هستین؟ وای!").
چون دربارۀ این نوع کلاهبرداری زیاد نوشته ام، خانواده های بسیاری از من خوسته اند که با عاشق گول خوردۀ آنها وقتی که می خواهد به کلاهبرداری پول حواله کند صحبت کنم و او را از خر شیطان پایین بیاورم. به طور معمول موفق نمی شوم، عشق کور و همچنین خیلی خیلی یک دنده است.
وقتی یک عاشق فریب خورده سر عقل بیاید و مجرم را بشناسد، آخرین ترفند کلاهبردار این است که به جرم خود اعتراف کند ولی سپس اضافه می کند: "آره، اول فقط دزدی بود، ولی بیشتر که صحبت کردیم واقعاً عاشقت شدم."
برای اینکه دربارۀ این جرم فراگیر و متداول تر از تصور، بیشتر بدانید، از romancescams.org بازدید کنید. این گروه، که توسط قربانیان سابق راه اندازی شده است، نزدیک به ده سال است که مبارزه می کند. آنها لیست های سیاهی از عکس ها، آدرس پست های الکترونیکی و ترفند های متداول کلاهبرداران برای آغاز رابطه و تعداد زیادی از ابزار های ضد کلاهبرداری را در این وبسایت قرار می دهند. اگر عاشق شده اید و مشکوک هستید، به این وبسایت سر بزنید.
2. ضد ویروس های تقلبی و پر زرق و برق (7)
همۀ ما این تبلیغ را دیده ایم: "رایانۀ شما آلوده شده است! اکنون کمک بگیرید!"
اگر تا حالا روی اینچنین تبلیغی کلیک کرده باشید (یک دزدی واقعی)، متوجه می شوید که هزینۀ رهایی از آلودگی بیست یا سی دلار در ماه است. در گذشته اینگونه تبلیغات مسخره بودند و تهدیدی وجود نداشت. ولی اکنون، تبلیغات بسیاری دقیقاً شبیه به پنجره هایی هستند که در ویندوز یا یک نرم افزار ضد ویروس می بینید. بعضی از سایت ها واقعاً اینگونه نرم افزار های اخاذی را به کار می گیرند که رایانۀ شما را تا وقتی که پول اخاذی را ندهید یا آنها را با یک ضد ویروس قوی از بین نبرید، از کار می اندازند. به همین دلیل است که به گفتۀ کمیتۀ فدرال تجارت آمریکا (8) مشتریان در سال 2009 صدها میلیون دلار به توزیع کنندگان ضد ویروس های تقلبی پرداخت کرده اند.
بهترین راهکار برای شما چیست؟ اکنون تصمیم بگیرید. این نوع کلاهبرداری از آنهایی است که هر کسی ممکن است گرفتار آن شود. بهترین محافظ، پشتیبان گیری از فایل های مهم شماست، در تنیجه وقتی رایانۀ شما آلوده می شود، زندگی دیجیتال شما در معرض خطر قرار نمی گیرد. همچنین داشتن یک کپسول آتش نشانی هم ضروری است. رایانۀ دوم یا لپ تاپ بهترین کمک هنگام بالا گرفتن بلاست. بیشتر ویروس ها دسترسی به اینترنت را از از کار می اندازند، در نتیجه به رایانۀ دومی برای بررسی آلودگی و دانلود نرم افزار پاکسازی نیاز دارید. یک حافظۀ همراه هم در دسترس داشته باشید، تا ابزار های مورد نیاز را از یک رایانه به دیگری منتقل کنید.
در ضمن، اگر برای ضد ویروس پول نمی دهید، حداقل از یکی از محصولات پر طرفدار رایگان مثل آنتی ویروس اِی وی جی ( لینک دانلود) یا ویندوز دیفندر استفاده کنید.
3. نقش بازی در فیس بوک
فیس بوک دیگر تنها یک وبسایت نیست - بلکه یک سیستم کاملاً پیشرفته است، که به سرعت و به تنهایی تمام اینترنت را در اختیار می گیرد. بیشتر کاربران جوان در فیس بوک زمان بیشتری را نسبت به صندوق پستی خود سپری می کنند، و به واقع از فیس بوک به عنوان پست الکترونیکی استفاده می کنند. این یعنی کلاهبردار ها اکنون دور این وبسایت می خزند، چون آنها همیشه به جایی می روند که مردم می روند. صدها نوع از دزدی در فیس بوک اتفاق می افتد، مثل دزدی با نامه های الکترونیکی (9)، آلودگی با اسب های تروجان، تبلیغات فریب دهنده و ...
ولی جرمی که باید خیلی نگران آن باشید نقش بازی در فیس بوک است. مجرمی که حساب فیس بوک شما را می دزدد می تواند اطلاعات بسیار زیادی را دربارۀ شما به دست آورد. بدتر از این، او می تواند به دوستان و خانوادۀ شما هم دسترسی مطمئنی داشته باشد. ماجراهای زیادی را شنیده ایم که دوستان در فیس بوک به راحتی گول خورده و در جواب درخواست کمک پول فرستاده اند.
به همین دلیل، زمان آن رسیده است که رمز عبورتان در فیس بوک را عوض کنید. فیس بوک را مثل یک سایت مالی بر خط در نظر بگیرید، چون بی راه نیست که بگوییم یک مجرم با دزدیدن حساب فیس بوکِ شما تنها چند قدم کوچک با سرقت پول شما فاصله دارد ("سلام، بانک ملی؟ من رمز عبورم را گم کردم، ولی حیوان مورد علاقۀ من جغد، اسم فامیلی مادرم قبل از ازدواج اسمیت، آها، اسم نامزد اول من هم مری بود. ممکن است رمز عبور من را بازیابی کنید؟")
4. تبدیل شدن به یک ربات رایانه ای (10)
شاید ندانید، ولی رایانۀ شما می تواند یک مجرم باشد. ربات های شبکه ای - لشگری از رایانه های خانگی هک شده که برای ارسال هرزنامه یا ارتکاب دیگر جرایم استفاده می شوند - بزرگترین معضل برای متخصصان امنیتی باقی مانده اند. ربات های شبکه ای در اندازه متغیر هستند، ولی در هر لحظه، میلیون ها رایانه در اینترنت تحت تأثیر یک مجرم هستند. البته هیچ کس فکرش را هم نمی کند که رایانۀ او اینگونه باشد، ولی نگاهی به احتمالات بیاندازید. اگر فرض صد میلیون آلودگی درست باشد، در نتیجه از هر بیست رایانه یکی آلوده است. به عبارت دیگر، یک نفر از خانوادۀ پر جمعیت شما در حال کمک به یک هرزنامه نویس (11) است.
چطور امکان دارد؟ قربانیان به طور معمول از رفتارهای مجرمانه خبردار نیستند. دزدهای اینترنتی بدون اینکه رد پایی به جا بگذارند یا بازده رایانۀ شما را پایین بیاورند، به راحتی می توانند از آن استفاده کنند. آنها آدرس پست های الکترونیکی درون پوشۀ موارد ارسالی شما را جمع آوری نمی کنند، بلکه به جای ارسال یک میلیون نامه از رایانۀ شما، در هر ساعت یک نامه از یک میلیون رایانۀ آلوده می فرستند.
همۀ شرکت های ضد ویروس معتبر به شما می گویند که هر روز تعداد بسیار زیادی بدافزار ساخته می شود که آنها قادر به مقابله نیستند. اینترنت مملو از نامه های الکترونیکی و وبسایت هایی است که می توانند رایانۀ خانگی شما را تبدیل به یک ربات کنند. امروز رایانۀ شما در امان است ولی فردا به خطر می افتد. به همین دلیل به روز نگه داشتن ابزار های امنیتی شما بسیار مهم است. البته نباید تصور کنید که این کار شما را در امنیت صد درصدی قرار می دهد. از گوشۀ آلودۀ اینترنت دوری کنید، و به کودکان اجازه ندهید موسیقی یا بازی های غیر قانونی را، که منبع مهمی از آلودگی هستند، دانلود کنند. و همیشه مراقب نرم افزارها و فایل های ناشناخته یا رفتار های عجیب رایانه تان باشید.
5. دروغ نویسی (12)
اینترنت در حال حاضر پر از وبلاگ ها، تبلیغات، محصولات بهداشتی. مشاغل کار در خانه و وبسایت های تقلبی است که می گویند این محصولات چقدر با ارزش هستند. شما حتی می توانید تبلیغات اینگونه محصولات را در همۀ وبسایت های مهم اجتماعی ببینید، به طوری که آنها تبدیل به پاسخ اینترنت به تبلیغات طولانی شبانۀ تلویزیون شده اند.
کمیتۀ تجارت فدرال آمریکا، اخیراً با صراحت اعلام کرده است که تبلیغات فریبکارانه خلاف قوانین فدرال است، به همین دلیل تعدادی از معروف ترین تبلیغات هم ناپدید شده اند. ولی دروغ نویسی راه زیادی تا نابودی در پیش دارد.
درست است که تبعیت از یک دستور برای لاغر شدن، پولدار شدن و یا درمان سرطان جلب توجه می کند. ولی نباید هرچه را که در اینترنت می خوانید باور کنید. هرگز محصولی را بدون اینکه در گوگل دربارۀ آن جستوجو نکرده اید نخرید ("نام محصول شکایت") و ("نام محصول کلاهبرداری"). سپس سه دقیقه برای اطمینان از شهرت محصولی که می خواهید بخرید و قیمت آن صرف کنید. یک یا دو شکایت شاید بیراه بگویند، ولی پانصد شکایت بر سر شما داد می زنند که باید کارت اعتباری خود را به کیف پولتان بازگردانید.
The Internet's most successful scams

(1) Him Man
(2) F.B.I. : بر اساس این گزارش در سال 2009 بیش از 560 میلیون دلار از طریق اینترنت دزدی شد. (+)
(3) Online dating
(4) Lonely-heart chat rooms
(5) investigating cyber-love scams
(6) یک تیم بیس بال آمریکایی و یک گروه موسیقی
(7) Fake or rogue anti-virus software
(8) the Federal Trade Commission
(9) phishing e-mails
(10) bot
(11) Spammert
(12) Fakosphere

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد