ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : اتاق تعاون را بيشتر بشناسيم

Geek
6th January 2010, 07:05 PM
اتاق تعاون سعي دارد به عنوان عاليترين نهاد مردمي بخش تعاون ايران شناخته شود و جايگاه خود را در فرآيند تصميم سازي ها و تصميم گيري هاي کلان اقتصاد کشور تثبيت کند.

http://www.irna.ir/NewsMedia/Photo/Smal_Pic/2010%5C1%5C6%5Cimg633983778775312500.jpg (http://www.irna.ir/NewsMedia/Photo/Larg_Pic/2010%5C1%5C6%5Cimg633983778775312500.jpg)
روزي به ساختماني راه يافتم عظيم ،در حد وزارتخانه اي وزين که اسمش اصلا درخور جثه اش نبود؟! نام اتاق را بر آن نهاده بودند ،اتاقي به نام تعاون ...و اين هشتمين از هفتگانه عجايب من بود.
فقط نامش را شنيده بودم و بي خبر از کارش.دبيرش را مي شناختم بدون ديدارش، که هر چه خبر از او خوانده بودم به نقل از روابط عمومي اتاقش بود و بس .
و از کجا که اين نباشد علت العلل مجهول الهويه ماندن اتاقي چنين عظيم : کمبود تعامل رسانه اي در عصر ارتباطات جمعي.
از پله ها بالا رفتم و ندانستم که به کجا مي روم ! شايد کمي گنگ بودم و گيج ،چرا که داشتم با خود فکر مي کردم اگر ساختماني با اين عظمت اتاق نام دارد ، پس اتاق هايش را در اين فرهنگ چه مي خوانند؟
پرسيدن عيب نيست، ندانستن عيب است.اما نمي دانستم و نپرسيدم و نامي مطابق ميل خود بر اتاق هايش گذاشتم و وارد اتاقک روابط عمومي اتاق تعاون شدم.
مکاشفاتم ادامه داشت و دهانم از تعجب باز که به راستي چنين مجموعه دقيقي از روابط عمومي و اطلاعاتش را در خود وزارت تعاون هم نديده بودم. همه چيز بسيار مرتب و دسته بندي شده و من مبهوت تر از قبل که با وجود چنين روابط عمومي به اين قوت و با اين همه اطلاعات دقيق ، اين متولي تاثيرگذار بخش تعاون چرا تا اين حد ناشناخته مانده است.
با سعيد شريعتي مديرکل روابط عمومي اتاق تعاون گفت و گويي داشتيم و ايشان اطلاعات بسيار جامع و ارزشمندي از وظايف اتاق و خدماتش در اختيارم گذاشت.او نيز ابراز تاسف کرد از ناشناخته ماندن اين اتاق بزرگ،که چرا هيچ کس نمي شناسدش، اينجا بود که دانستم اتاقي را يافته ام که مي گويند کسي نمي شناسدش.

اما اتاق تعاون چيست و کي بوجود آمده و چه کار مي کند؟
اتاق تعاون مرکزي در سال 1371 تاسيس شد و اختيارات اتاق بازرگاني و صنايع و معادن را در ارتباط با بخش تعاون بر عهده گرفت .
البته لازم به ذکر است اتاق تعاون با عضويت اتحاديه ها و شرکت هاي تعاوني تحت نظارت وزارت تعاون تشکيل مي شود.
اکنون دفتر اتاق تعاون مرکزي در تهران و شعب آن در استان ها و شهرستان ها در راستاي حمايت و پشتيباني از تعاوني ها و تشويق و ترغيب همگان به همکاري براي ايجاد تعاوني هاي فعال تلاش مي کنند.
در واقع اين اتاق ،پارلمان بخش تعاون محسوب مي شود و موظف است نقطه نظرات تعاوني ها را به دولت و مجلس ارائه کند و از طرف ديگر لوايح مربوط به اين بخش را قبل از فرستادن به مجلس با اتحاديه ها در ميان بگذارد .از سوي ديگر اتاق تعاون به عنوان مشاور اقتصادي روساي سه قوه به حساب مي آيد.
اتاق تعاون مرکزي در راس هرم تشکيلاتي شرکت ها و اتحاديه هاي تعاوني قرار دارد ولي به دليل معافيت از داشتن دفاتر قانوني و پرداخت ماليات، مجاز به انجام فعاليت هاي تجاري و کسب سود از اين طريق نمي باشد.
طبق قانون اتاق تعاون در تمام مجامع و شوراها شامل :هيات عالي واگذاري ،شوراي عالي اجراي سياست هاي اصل 44، شوراي عالي بورس ،حساب ذخيره ارزي، شوراي پول و اعتبار عضو بوده و سعي در ايجاد تعامل ميان بخش تعاون و بخش خصوصي و حضور پر رنگ تر بخش تعاون در عرصه هاي اقتصاد ملي دارد.
از جمله خدمات اين اتاق مي توان به موارد زير اشاره کرد:
1.ارائه خدمات مشاوره و کارشناسي مورد نياز تعاوني ها
2.بررسي و حل و فصل مسائل بازرگاني داخلي و خارجي اعضا از طريق مرکز داوري اتاق
3.برگزاري دوره هاي آموزشي و تخصصي مورد نياز تعاوني ها با مشارکت دستگاه هاي ذيربط
4.تشکيل سمينار و کنفرانس هاي مربوط به حوزه تعاون
5.شناسايي بازار کالاهاي صادراتي ايران در خارج از کشور براي معرفي به اعضا
6.صدور کارت عضويت و بازرگاني داخلي و خارجي
7.کمک به تعاوني ها براي شرکت در نمايشگاه هاي بازرگاني داخلي و خارجي
همچنين اتاق تعاون با تشکيل کميته هاي اقتصادي ،بازرگاني و فرهنگي و کميته هاي تخصصي زيرمجموعه آنها سعي در فراهم کردن زمينه تقويت ارتباط ميان تعاوني ها با يکديگر را دارد.
اتاق تعاون مي تواند با توجه به ظرفيت هاي بالفعل و بالقوه شيوه تعاوني ،براي کمک به حل مشکلات اقتصادي کشور از طريق توسعه مشارکت هاي مردمي در امور اقتصادي و اجتماعي اقدامات شايان ذکري انجام دهد.
شريعتي گفت و من شنيدم و آموختم و بعد از اين طي طريق بود که ارشميدس وار به خود گفتم: يافتم، يافتم. من اتاقي را کشف کردم که مي گويند کسي نمي شناسدش و نوشتم چون خواستم شما نيز بدانيد اتاقي هست که شما هم مي شناسيدش.
فائزه محمدي/ 1338

انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 881403

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد