ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزشی عسل طبیعی را چطور بشناسیم؟



Almas Parsi
27th January 2015, 11:08 AM
عسل طبیعی را چطور بشناسیم؟


دليل كيفيت بالاي عسل طبيعي آن است كه به طور كامل حاصل عصاره شهد گل‌هاي طبيعي و فرآوري زنبور بوده است.عسل مصنوعي كيفيتي بسيار كمتر دارد، زيرا يا با كمك زنبور ساخته شده، يا كاملا بدون كمك زنبور كه در اين صورت فقط حاصل فعاليت و فرآوري بشر است.

هر دو روش اخير در دسته عسل‌هاي تقلبي جامي‌گيرد.


در عسل‌هاي تقلبي فرآوري شده با كمك زنبور معمولا آب و شكر به تغذيه زنبورها افزوده مي‌شود و واضح است كه چنين تغذيه‌اي صددرصد حاصل شهد گل‌ها نيست.




http://www.laplas.ir/magimage/b/6/4667bbe65c116360803e7cff8bba0b/main_1.jpg




عسل‌هاي تقلبي فرآورده شده بدون دخالت زنبور نيز از مواد گلوكزي مثل شربت قند يا مواد نشاسته‌اي، يا شيره ميوه‌هايي همچون خرما و توت يا تركيبي بين آنها به دست مي‌آيد بنابراين، هر چه عصاره شهد گل‌هاي طبيعي و فعاليت طبيعي زنبور در تهيه عسل كمتر يا هيچ باشد، عسل به دست آمده مصنوعي‌تر و صنعتي‌تر بوده، خاصيت عسل طبيعي را نداشته و تقلبي محسوب مي‌شود.براي عموم مردم، شناخت عسل طبيعي از تقلبي بسيار سخت است اما با عمل به برخي موارد ذکر شده مي‌توان به صورتي مطمئن‌تر اقدام به خريد عسل طبيعي كرد:



http://www.laplas.ir/magimage/3/b/39f2918031bc661d8d2a90488e76af/0_1.jpg




عسل را به طور عمودي درون ليواني از آب بريزيد، در صورتي كه ته آن جمع شد و در آب حل نشد، كيفيت طبيعي عسل در حد مطلوب است.
هر چه سرعت حل شدن عسل در آب بيشتر باشد، خلوص آن كمتر، و در نتيجه غيرطبيعي‌تر است.



http://www.laplas.ir/magimage/3/b/39f2918031bc661d8d2a90488e76af/1_1.jpg




شيشه عسل را برگردانيد و به سرعت بالا يا پايين رفتن حباب‌هاي درون عسل دقت كنيد.
هر چه كندتر حركت كند، بهتر است.



http://www.laplas.ir/magimage/3/b/39f2918031bc661d8d2a90488e76af/3_1.jpg




مقدار كش‌آمدن عسل نيز تا حدودي در تشخيص عسل طبيعي از نيمه طبيعي و صنعتي مؤثر است.

عسل طبيعي به دليل داشتن رطوبت كمتر، روان‌شدگي كمتري دارد.



http://www.laplas.ir/magimage/3/b/39f2918031bc661d8d2a90488e76af/4_1.jpg




عسل طبيعي، شيريني، مزه، طعم و بوي مشخصي دارد.
شيريني عسل طبيعي برخلاف نوع مصنوعي هيچ شباهتي به مزه شكر و قند ندارد و به محض برداشتن درپوش آن، بو و رايحه مطبوع آن به مشام مي‌رسد.



http://www.laplas.ir/magimage/3/b/39f2918031bc661d8d2a90488e76af/5_1.jpg


منبع (http://لاپلاس)


و سخن پایانی اینکه :

موارد ذکر شده یقیقا با تجربه کسب شده
در نهایت بهترین کار اینه که توصیه میشه حتما عسل ، از نمایندگی ها و فروشگاه های معتبر و
تحت نظارت خریداری بشه تا با مشکلات تقلبی بودن و بهداشتی بودن و .... کمتر درگیر باشیم [cheshmak]

ab.bb
27th January 2015, 01:12 PM
همه زنبورداران سهمیه شکر دارن؛ که به صورت یارانه بهشون میدن.کل سال، 3 ماه بهار گل فراوان وجود داره؛بقیه ماه ها یا نیست یا کمه. به همین خاطر برای تغذیه زنبور و تولید عسل از شکر استفاده میکنن.

Almas Parsi
27th January 2015, 02:10 PM
همه زنبورداران سهمیه شکر دارن؛ که به صورت یارانه بهشون میدن.کل سال 3 ماه بهار گل فراوان وجود داره؛بقیه ماه ها یا نیست یا کمه. به همین خاطر برای تغذیه زنبور و تولید عسل از شکر استفاده میکنن.


با سلام خدمت دوست بزرگوارمون جناب ab.bb [golrooz]
ممنون از توجه تون به مطالب و نظر ارسالی تون
من هم در مقاله ای خوندم که همه زنبور داران همونطور که شما هم اشاره کردید ملزم به
قرار دادن شرایطی بصورت ظرف یا کیسه از شربت تهیه شده با شکر در کندو هستند
و از این طریق شرایط تغذیه زنبور رو فراهم میکنند خصوصا در فصولی که گل کمتر هست و
با استفاده از این شربت ، داروها یی رو طبق تشخیص متخصص به زنبورها میدن از جمله فوماژلین و تتراسایکلین ....

در این بین هم افراد سودجویی هم پیدا میشن که بدون دخالت و پرورش هیچ زنبوری از شکر و آب و مقداری افزودنی اقدام به
تولید عسل میکنند و نام اون رو عسل طبیعی میذارن

در ضمن توجه به نکته های زیر هم در تشخیص عسل مرغوب از تقلبی میتونه به ما کمک کنه:

چون هزینه تولید هر کیلو عسل بالای 10 هزار تومان برای زنبور داران هزینه دارد لذا عسل های زیر این قیمت به احتمال زیاد تقلبی هستند.
(طبق نظر بیشتر اعضای اتحادیه زنبورداران) کلیه عسل هایی که قیمت یک کیلو از آن یک یا دو هزار تومان هست
(مثل عسل هایی که به نام خوانسار و چینی بازار را فراگرفته اند) بی شک تقلبی (صنعتی یا شبه طبیعی هستند.)

معمولا ما با پدیده رسوب کردن یا اصطلاحا رُس کردن عسل آشنایی داریم
رسوب عسل در ته ظرف نشانه تقلبی بودن اون نیست

طبق نظر زنبور داران خریداران حرفه ای که با تناژ بالا عسل خریداری میکنندعموما عسلی را که رُس کرده باشد رو انتخاب میکنند
اگر این رسوبات با حرارت غیر مستقیم (مثلا روش بن ماری) به آسانی باز بشن صد درصد طبیعی هستند



ترکیبات موجود در عسل بایستیمیزان های تقریبی زیر رو شامل باشه :

ساکاروز زیر 5 درصد- رطوبت زیر 18.6 درصد- پی هاش (PH) بین 3.42 الی 6.10

این میزان ها در تشخیص عسل طبیعی میتونه موثر باشه .

حسنعلی ابراهیمی سعید
27th January 2015, 05:23 PM
سلام همکار گرام
عسل را باید از طعم ویا بو بشناسیم
باتوجه به پیشرفتهای علم زنبورداری ، به شکر تغذیه زنبورها ، هم طعم مصنوعی وهم عصاره شیمیایی افزوده میشه
عسل را باید بدانید از کی میخرید و یا در آزمایشگاه مشخص میشه طبیعی هست یا مصنوعی
ارادت

نو آور
27th January 2015, 05:49 PM
با تشکر از ایجاد کننده گرامی جستار، امروزه اوضاع به گونه ای است که گاهی حتی زنبورداران کهنه کار هم قادر به تشخیص عسل صد در صد طبیعی و عسل دارای ناخالصی نیستند و فقط آزمایشگاه است که می تواند درصد طبیعی بودن عسل را به طور دقیق مشخص کند. بنابراین به عنوان یک قاعده کلی شاید بتوان گفت که با توجه به فراهم نبودن شرایط فصول گل خیز در تمام فصول سال، در بازار ایران؛ عسل صد در صد طبیعی، بسیار بسیار بسیار کمیاب است.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد