ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث سایست یک بام و دو هوای نظام ایران در قبال ملیت ها و قومیت ها یا قانون گریزی مسئولین؟؟؟

محسن آزماینده
6th August 2014, 10:00 AM
با سلام

ایران از ملت ها و قوم های مختلفی تشکیل شده است.کمترین حقوق هر ملتی و هر قومی توجه به زیان و فرهنگ آنهاست.

اصل 15 و اصل 19 قانون اساسی به صراحت بر حق ملیت ها و قومیتها در تحصیل به زبان مادری و زنده نگه داشتن فرهنگ اونها اشاره میکند.

ولی طرح تدریس زبان مادری با انتقادهای تند مسئولین حکومتی مواجه شده است.

این یک نمونه از مخالفتهای حاکمان سیاسی ایران است. مثالهای دیگری نیز وجود دارد.

مخالفت فرهنگستان زبان فارسی با آموزش به زبان مادری (http://www.monazereh.ir/fa/ndt/453005/%d9%85%d8%ae%d8%a7%d9%84%d9%81%d8%aa-%d9%81%d8%b1%d9%87%d9%86%da%af%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d 9%86-%d8%b2%d8%a8%d8%a7%d9%86-%d9%81%d8%a7%d8%b1%d8%b3%db%8c-%d8%a8%d8%a7-%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-%d8%a8%d9%87-%d8%b2%d8%a8%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%a7%d8%af%d8%b1%db%8c)

اکثریت اعضاء فرهنگستان زبان و ادب فارسی با مخالفت در موضوع آموزش به زبان مادری به وسیله آموزش و پرورش در استانها که اخیرا از سوی دولت اعلام شده است این مسئله را تهدیدی جدی برای زبان فارسی و یک توطئه برای کمرنگ کردن این زبان عنوان کردند.
http://www.monazereh.ir/fa/ndt/45300...AF%D8%B1%DB%8C (http://www.monazereh.ir/fa/ndt/453005/%D9%85%D8%AE%D8%A7%D9%84%D9%81%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D 9%86-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%A8%D9%87-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D8%B1%DB%8C)

در ادامه اظهارات آقای خامنه ای درقبال فرهنگ و زبان جالب و تامل برانگیز است.

http://uc-njavan.ir/images/x3xfl52evgftdkccq5uj.jpg

آیا این فرمایشات علی خامنه ای همان کاری است که جمهوری اسلامی با ملیت ها و قومیتها انجام میده؟؟

دلایل موافقت و مخالفت خودتون را ذکر کنید.

از دوستان خواهش میکنم با رعایت ادب و بدون اینکه فرمایشات دیگران را (با این بهانه که حق آموزش در آموزش گاههای آزاد با پرداخت شهریه وجود دارد) توجیه کنند نظر خودشون نه به عنوان یک کارشناس،بلکه را به عنوان یک شهروند ارائه بدن.

طبیعی هست(با توجه با سابقه) که خیلی از دوستان صلاحیت خودشون را برای پاسخگویی رد میکنند و میگویند در حدی نیستند که در این مورد جواب بدهند. ولی این پاسخ به عنوان یک شهروند می باشد و هر نظری قابل قبول هست

تاکید میکنم از ایجاد حاشیه جلوگیری کنید

ممنون

ریپورتر
6th August 2014, 11:04 AM
سلام

به نظرم هیچ نیازی به آموزش به زبان مادری نمی باشد زبان رسمی کشور پارسی هست و زبان رسمی آموزش هم باید همین زبان باشد.

محسن آزماینده
6th August 2014, 01:10 PM
سلام

به نظرم هیچ نیازی به آموزش به زبان مادری نمی باشد زبان رسمی کشور پارسی هست و زبان رسمی آموزش هم باید همین زبان باشد.

کشور ایالات متحدهٔ آمریکا دارای زبان رسمی نیست، گرچه انگلیسی آمریکایی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%86%DA%AF%D9%84%DB%8C%D8%B3%DB%8C_%D8%A2% D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%DB%8C%DB%8C) نقش زبان ملی را دارد و در عمل نیز زبان اصلی کشور است.

سوییس:
زبان رسمی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C) :
آلمانی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7% D9%86%DB%8C)
ایتالیایی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%DB%8C%D B%8C)
فرانسوی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%88%DB%8C)
رومانش (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D8%B1%D9%88%D9%85%D8%A7% D9%86%D8%B4)

مثالهای زیادی وجود دارد.

کشور آذربایجان که حدود 20 سال هست استقلال پیدا کرده زبانهای ترکی، انگلیسی و روسی را توسط اموزش و پرورش ارائه میکند

برای پرنده ای که پرواز را فراموش کرده باشد، آزاد بودن با زندانی بودن فرقی ندارد. قفس را ترجیح میدهد. آب و دون و ... دارد ولی اصالت خودش را ندارد. دیگر پرنده نیست

پی نوشت: منابع مطالب این پست ویکی پدیا هست

ریپورتر
6th August 2014, 05:56 PM
کشور ایالات متحدهٔ آمریکا دارای زبان رسمی نیست، گرچه انگلیسی آمریکایی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%86%DA%AF%D9%84%DB%8C%D8%B3%DB%8C_%D8%A2% D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%DB%8C%DB%8C) نقش زبان ملی را دارد و در عمل نیز زبان اصلی کشور است.

سوییس:
زبان رسمی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C) :
آلمانی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7% D9%86%DB%8C)
ایتالیایی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%DB%8C%D B%8C)
فرانسوی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%88%DB%8C)
رومانش (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D8%B1%D9%88%D9%85%D8%A7% D9%86%D8%B4)

مثالهای زیادی وجود دارد.

کشور آذربایجان که حدود 20 سال هست استقلال پیدا کرده زبانهای ترکی، انگلیسی و روسی را توسط اموزش و پرورش ارائه میکند

برای پرنده ای که پرواز را فراموش کرده باشد، آزاد بودن با زندانی بودن فرقی ندارد. قفس را ترجیح میدهد. آب و دون و ... دارد ولی اصالت خودش را ندارد. دیگر پرنده نیست

پی نوشت: منابع مطالب این پست ویکی پدیا هست

به نظرم یک تحقیق بکن فرانسه شامل چندین زبان هست و زبان رسمی آموزش دارند آمریکا هم همینطور اکثر کشورها چندین زبانه هستند ولی زبان رسمی آموزش یکی هست .این که یک کشور به چندین زبان آموزش داده بشه آخر ساده لوحی و بی تدبیری هست.

محسن آزماینده
6th August 2014, 08:07 PM
به نظرم یک تحقیق بکن فرانسه شامل چندین زبان هست و زبان رسمی آموزش دارند آمریکا هم همینطور اکثر کشورها چندین زبانه هستند ولی زبان رسمی آموزش یکی هست .این که یک کشور به چندین زبان آموزش داده بشه آخر ساده لوحی و بی تدبیری هست.

شما منابعتون را چک کنید

آمریکا زبان رسمی ندارد

در سوئد آموزش به 8 زبان توسط دولت(وزارت آموزش) آموزش داده می شود

در سایر کشورها آموزش به چندین زبان اصلا اصلا دلیلی بر رد زبان رسمی نیست

برگردیم به دوران قاجار

زبان دربار 2 زبان ترکی و فارسی بوده

خواهشا مستند صحبت کنید. لینک منبع را قید کنید

✿elnaz✿
6th August 2014, 08:44 PM
با سلام

ایران از ملت ها و قوم های مختلفی تشکیل شده است.کمترین حقوق هر ملتی و هر قومی توجه به زیان و فرهنگ آنهاست.

اصل 15 و اصل 19 قانون اساسی به صراحت بر حق ملیت ها و قومیتها در تحصیل به زبان مادری و زنده نگه داشتن فرهنگ اونها اشاره میکند.

ولی طرح تدریس زبان مادری با انتقادهای تند مسئولین حکومتی مواجه شده است.

این یک نمونه از مخالفتهای حاکمان سیاسی ایران است. مثالهای دیگری نیز وجود دارد.

http://uc-njavan.ir/images/x3xfl52evgftdkccq5uj.jpg

آیا این فرمایشات علی خامنه ای همان کاری است که جمهوری اسلامی با ملیت ها و قومیتها انجام میده؟؟

دلایل موافقت و مخالفت خودتون را ذکر کنید.

از دوستان خواهش میکنم با رعایت ادب و بدون اینکه فرمایشات دیگران را (با این بهانه که حق آموزش در آموزش گاههای آزاد با پرداخت شهریه وجود دارد) توجیه کنند نظر خودشون نه به عنوان یک کارشناس،بلکه را به عنوان یک شهروند ارائه بدن.

طبیعی هست(با توجه با سابقه) که خیلی از دوستان صلاحیت خودشون را برای پاسخگویی رد میکنند و میگویند در حدی نیستند که در این مورد جواب بدهند. ولی این پاسخ به عنوان یک شهروند می باشد و هر نظری قابل قبول هست

تاکید میکنم از ایجاد حاشیه جلوگیری کنید

ممنون

سلام
چون نوشتید که به عنوان یک شهروند نظر بدیم من هم نظرو خودم رو میگم
یکی اینکه اگه لفظ "آقای" رو هم اول اسم ایشون به کار میبردید خیلی بهتر بود نشان از ادب شماست.

فکر میکنم نظر ایشون در رابطه با زبان رایج فارسی در مقابل زبان بین المللی دنیاست نه اقوام داخلی ایران.
مثلا قبل این نوشته که بالا آوردید این موضوع رو عنوان کردند:

"من به شما عرض کنم: تسلّط فرهنگی از تسلّط اقتصادی و از تسلّط سیاسی هم خطرناکتر است. چرا؟ چون وقتی یک ملت بر ملت دیگر تسلّط فرهنگی پیدا کرد، هویّت ملتی که زیر سلطه است، از بین میرود. شما فرض کنید یک انسان اصیلِ نجیبِ خانواده‌داری که دارای نیاکان و خانواده بسیار باشرافتی است. اگر کسی بخواهد از او نوکری بگیرد، به آسانی نمیتواند؛ چون او به شرافت خانوادگی خود متّکی است و حاضر نیست کارهای پست انجام دهد. راه این‌که بتوانند او را به کارهای پست وادار کنند و از او نوکرىِ بیمزد و منّت بگیرند، این است که شخصیت او را، خانواده او را، سابقه او را، هوّیت او را و تاریخ او را از یاد او ببرند تا فراموش کند کیست و چه شخصیتی دارد. آن‌گاه همه‌گونه میتوانند در او تصرّف کنند؛ همه‌گونه میتوانند بر سر او دست دراز کنند. یک ملت نیز همین‌طور است."

http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3036

کل سخنرانی اون روز رو هم از لینک بالا میتونید بخونید

ممنون

محسن آزماینده
7th August 2014, 12:35 AM
سلام
چون نوشتید که به عنوان یک شهروند نظر بدیم من هم نظرو خودم رو میگم
یکی اینکه اگه لفظ "آقای" رو هم اول اسم ایشون به کار میبردید خیلی بهتر بود نشان از ادب شماست.

فکر میکنم نظر ایشون در رابطه با زبان رایج فارسی در مقابل زبان بین المللی دنیاست نه اقوام داخلی ایران.
مثلا قبل این نوشته که بالا آوردید این موضوع رو عنوان کردند:

"من به شما عرض کنم: تسلّط فرهنگی از تسلّط اقتصادی و از تسلّط سیاسی هم خطرناکتر است. چرا؟ چون وقتی یک ملت بر ملت دیگر تسلّط فرهنگی پیدا کرد، هویّت ملتی که زیر سلطه است، از بین میرود. شما فرض کنید یک انسان اصیلِ نجیبِ خانواده‌داری که دارای نیاکان و خانواده بسیار باشرافتی است. اگر کسی بخواهد از او نوکری بگیرد، به آسانی نمیتواند؛ چون او به شرافت خانوادگی خود متّکی است و حاضر نیست کارهای پست انجام دهد. راه این‌که بتوانند او را به کارهای پست وادار کنند و از او نوکرىِ بیمزد و منّت بگیرند، این است که شخصیت او را، خانواده او را، سابقه او را، هوّیت او را و تاریخ او را از یاد او ببرند تا فراموش کند کیست و چه شخصیتی دارد. آن‌گاه همه‌گونه میتوانند در او تصرّف کنند؛ همه‌گونه میتوانند بر سر او دست دراز کنند. یک ملت نیز همین‌طور است."

http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3036

کل سخنرانی اون روز رو هم از لینک بالا میتونید بخونید

ممنون

سلام

ممنون از مشارکتتون

احترام بنده به این شخص با لفظ آقا و سید و ... محدود نمیشه.[cheshmak]

بله درست می فرمایید این سخنرانی مربوط به زبان فارسی در مقابل سایر زبانهای خارج از مرز هست.

مطلبی که من به اون اشاره کردم این بود که این رفتار نظام دقیقا و عینا در برابر زبانهای موجود در داخل مرزها هم تکرار می شود و قابل انکار نیست.

سوال بنده در مورد دلیل این رفتار بود.

آیا ایشان و سایر سران حکومتی با چشم بیگانه به ترکهای ایران،عربهای ایران،کردهای ایران و ... نگاه میکنند که این رفتار را عینا تکرار میکنند؟

در طول زمان عقب بر میگردیم.

همه میدونیم که رشدیه اولین مدرسه نوین(به سبک امروزی) را در ایران در تبریز راه اندازی کرده و چه مصیبتهایی که بر سرش آمده.

در مدرسه ایشان درسهاس"آنا دیلی" و "وطن دیلی" به ترتیب با معانی زبان مادری و زبان وطنی(ملی) جزء دروس اصلی بودند. در زمان قاجار آموزش به سایر زبانها در آموزشگاهها انجام میشده و هیچ ممانعتی نداشته

سیاستهای نژادپرستانه پهلوی در جهت ایجاد حکومت مرکزگرا آموزش سایر زبانها را با محدودیت مواجه کرد. ولی در سال 1326(فکر کنم) با تشکیل حکومت خودمختار اذربایجان آموزش زبان ترکی رسمی شد و این حکومت با توطئه انگلیس و ... شکست خورد.

سال 57 با پیروزی انقلاب اسلامی حق تحصیل به زبان مادری امیدها برگشت. ولی با سیاست "حزب فقط حزب الله" که گفته شد حزبهای فعال در جریان انقلاب اسلامی حذف شده و انقلاب از اهدافش دور شد تا این خواسته بازهم برآورده نشود.

امروزه طرح دولت برای ایجاد فرهنگستان زبان ترکی و طرح آموزش زبان مادری توسط آموزش و پرورش با انتقادهای تندی از طرف فرهنگستان زبان فارسی مواجه شده است

جوان ایرانی
7th August 2014, 12:57 AM
سلام به همگی
بحث جالبیه ولی اگر هر کسی به دور از تعصبات شخصی و قومی بخواد حرف بزنه
خب ببینید قومیت در اکثر جاهای کشور هست ما فکر کنید در کشور عزیزمان چند استان داریم و چند نوع لهجه و گویش!
حالا من یه مسافر تهرانی وقتی میخوام به فرض مثال در یکی از استان هایی که زبان و گویش خاص خودشون رو دارن برم و از جذابیت های توریستی اون استان استفاده کنم این طور که شما فرمودین باشه وقتی بنده برم در اون استان کاملا دچار مشکل شده و مسافرت و اون همه هزینه که میکنم با کمال تاسف کوفت بنده میشه چون همش باید دنبال یه مترجم بگردم که حداقل یه خرید ساده از مغازه اون شهر داشته باشم
حالا چرا ما زبان معیار داریم و اونم فارسی هست شاید یکی از دلائلش همین مثالی که زدم هستش و این که زبان رایج کشور بسیار آسان هستش
در ادامه میتونم به مشکلات بسیار دانشجو های شهرستانی که بازم با فرضیه زبان محلی جلو رفتیم اشاره میکنم
این دانشجو تا بخواد با دیگران ارتباط برقرار کنه واقعا به مشکل میخوره زبان معیار یک نوع وحدت و پل ارتباطی بین تمام گویش ها است کسی نگفته حق نداره احدی در استان آذربایجان ترکی حرف نزنه یا در استان شمالی گویش ها از بین بره ولی درس دادن و یادگیری باید به زبان معیار باشه تا وقتی اون شاگرد به مدارج بالاتر خواست برسه به مشکل برخورد نکنه
چند درصد از مقاله ها رو میشه به گویش مختلف ترجمه کرد؟ آیا فرد خارجی از شما بپرسه زبان معیار کشورتون چیه و بخواد برای رسیدن به علمتون یادبگیره از چه چیزی استفاده کنه ؟
اصالت هر کسی مهمه ولی این نکته رو باید بدونیم که به دور از قومیت و گویش همه ما ایرانی هستیم [cheshmak]

محسن آزماینده
7th August 2014, 01:53 PM
سلام به همگی
بحث جالبیه ولی اگر هر کسی به دور از تعصبات شخصی و قومی بخواد حرف بزنه
خب ببینید قومیت در اکثر جاهای کشور هست ما فکر کنید در کشور عزیزمان چند استان داریم و چند نوع لهجه و گویش!
حالا من یه مسافر تهرانی وقتی میخوام به فرض مثال در یکی از استان هایی که زبان و گویش خاص خودشون رو دارن برم و از جذابیت های توریستی اون استان استفاده کنم این طور که شما فرمودین باشه وقتی بنده برم در اون استان کاملا دچار مشکل شده و مسافرت و اون همه هزینه که میکنم با کمال تاسف کوفت بنده میشه چون همش باید دنبال یه مترجم بگردم که حداقل یه خرید ساده از مغازه اون شهر داشته باشم
حالا چرا ما زبان معیار داریم و اونم فارسی هست شاید یکی از دلائلش همین مثالی که زدم هستش و این که زبان رایج کشور بسیار آسان هستش
در ادامه میتونم به مشکلات بسیار دانشجو های شهرستانی که بازم با فرضیه زبان محلی جلو رفتیم اشاره میکنم
این دانشجو تا بخواد با دیگران ارتباط برقرار کنه واقعا به مشکل میخوره زبان معیار یک نوع وحدت و پل ارتباطی بین تمام گویش ها است کسی نگفته حق نداره احدی در استان آذربایجان ترکی حرف نزنه یا در استان شمالی گویش ها از بین بره ولی درس دادن و یادگیری باید به زبان معیار باشه تا وقتی اون شاگرد به مدارج بالاتر خواست برسه به مشکل برخورد نکنه
چند درصد از مقاله ها رو میشه به گویش مختلف ترجمه کرد؟ آیا فرد خارجی از شما بپرسه زبان معیار کشورتون چیه و بخواد برای رسیدن به علمتون یادبگیره از چه چیزی استفاده کنه ؟
اصالت هر کسی مهمه ولی این نکته رو باید بدونیم که به دور از قومیت و گویش همه ما ایرانی هستیم [cheshmak]
با سلام

فکر کنم شما اموزش زبان مادری را با حذف زبان ملی برابر میدانید. اینکه ما در کشورمان علاوه بر زبان رسمی، آموزش زبان مادری هم داشته باشیم مشکلی برای گردشگران ایجاد نمیکند.

دویا چند زبانه بودن مدارس یعنی حذف زبان فارسی؟؟؟

✿elnaz✿
7th August 2014, 02:53 PM
سلام

ممنون از مشارکتتون

احترام بنده به این شخص با لفظ آقا و سید و ... محدود نمیشه.[cheshmak]

بله درست می فرمایید این سخنرانی مربوط به زبان فارسی در مقابل سایر زبانهای خارج از مرز هست.

مطلبی که من به اون اشاره کردم این بود که این رفتار نظام دقیقا و عینا در برابر زبانهای موجود در داخل مرزها هم تکرار می شود و قابل انکار نیست.

سوال بنده در مورد دلیل این رفتار بود.

آیا ایشان و سایر سران حکومتی با چشم بیگانه به ترکهای ایران،عربهای ایران،کردهای ایران و ... نگاه میکنند که این رفتار را عینا تکرار میکنند؟

در طول زمان عقب بر میگردیم.

همه میدونیم که رشدیه اولین مدرسه نوین(به سبک امروزی) را در ایران در تبریز راه اندازی کرده و چه مصیبتهایی که بر سرش آمده.

در مدرسه ایشان درسهاس"آنا دیلی" و "وطن دیلی" به ترتیب با معانی زبان مادری و زبان وطنی(ملی) جزء دروس اصلی بودند. در زمان قاجار آموزش به سایر زبانها در آموزشگاهها انجام میشده و هیچ ممانعتی نداشته

سیاستهای نژادپرستانه پهلوی در جهت ایجاد حکومت مرکزگرا آموزش سایر زبانها را با محدودیت مواجه کرد. ولی در سال 1326(فکر کنم) با تشکیل حکومت خودمختار اذربایجان آموزش زبان ترکی رسمی شد و این حکومت با توطئه انگلیس و ... شکست خورد.

سال 57 با پیروزی انقلاب اسلامی حق تحصیل به زبان مادری امیدها برگشت. ولی با سیاست "حزب فقط حزب الله" که گفته شد حزبهای فعال در جریان انقلاب اسلامی حذف شده و انقلاب از اهدافش دور شد تا این خواسته بازهم برآورده نشود.

امروزه طرح دولت برای ایجاد فرهنگستان زبان ترکی و طرح آموزش زبان مادری توسط آموزش و پرورش با انتقادهای تندی از طرف فرهنگستان زبان فارسی مواجه شده است

خب ممنون که دارید تاپیک بالا رو واضح تر بیان می کنید. چون اولین تاپیک خیلی پراکنده و کلی بود
ببینید بنظرم اون چیزی که بیشتر اهمیت داره محتوای کتاب های درسی هست نه صرفا زبانو گویش اون
در حالت عادی مردم با گویش خودشون صحبت می کنن دیگه حتی با تصور این که کتاب ها هم تغییر کنه کم کم فک می کنم زبان فارسی فراموش بشه :)
آموزش گویش به خوبی تو خانواده ها داده میشه

یه پیشنهاد: تو ده ما ی آقایی خدابیامرز ی کتاب نوشتن درمورد خود ده و تاریخچه و ی دیکشنری حتی با فونِتیک آخر کتاب نوشتن [cheshmak]
که بین تمام خانواده ها پخش شد و استقبال خوبی هم ازش شد
خب هر شهری برای خودش میتونه ی همچین کار فرهنگی داشته باشه و حتی به توریست ها هم عرضه کنه.

محسن آزماینده
7th August 2014, 03:11 PM
خب ممنون که دارید تاپیک بالا رو واضح تر بیان می کنید. چون اولین تاپیک خیلی پراکنده و کلی بود
ببینید بنظرم اون چیزی که بیشتر اهمیت داره محتوای کتاب های درسی هست نه صرفا زبانو گویش اون
در حالت عادی مردم با گویش خودشون صحبت می کنن دیگه حتی با تصور این که کتاب ها هم تغییر کنه کم کم فک می کنم زبان فارسی فراموش بشه :)
آموزش گویش به خوبی تو خانواده ها داده میشه

یه پیشنهاد: تو ده ما ی آقایی خدابیامرز ی کتاب نوشتن درمورد خود ده و تاریخچه و ی دیکشنری حتی با فونِتیک آخر کتاب نوشتن [cheshmak]
که بین تمام خانواده ها پخش شد و استقبال خوبی هم ازش شد
خب هر شهری برای خودش میتونه ی همچین کار فرهنگی داشته باشه و حتی به توریست ها هم عرضه کنه.

بله فرمایش شما متین هست.

ولی اینجا صحبت از حق است. حقی که قانون به مردم داده ولی حاکمان دریغ میکنند.

در مورد محتوا من نظری نمیدم. ولی محتوای کتابهای ابتدایی با دوران قبل از انقلاب تغییر نکرده

در مورد پیشنهادی که دادین در چند سال اخیر اجرا کردنش مشکل تر شده

برای مثال تغییر نام فروشگاهها به نام فارسی از دیگر اقداماتی هست که به بهانه ترویج زبان فارسی انجاممیشه

برای مثال تغییر نام پوشاک holyday به تعطیلات، فست فود زاپاتا به مرد خسته و ... از این قبیل اقدامات هست.

تغییر نام شهرها اقدامی که جنایت میشه نامگذاری کرد اون را

برای مثال:

موغان به پارس آباد، خیاو به مشکین شهر، قوشا چای به میاندوآب و ...

آیا این اقدامات در جهت حذف فرهنگ بومی مناطق است یا صرفا ترویج زبان فارسی که از هر کانالی انجام میشه

مثال دیگر: بهترین سنین آموزش زبان 4تا 6 سالگی است. قانونی که تصویب شده بود و خوشبختانه متممی به اون اضافه شده این هست که تمامی برنامه های کودک باید به زبان فارسی باشد (که البته زبان محلی و مادری هم میتوانند در سایر ساعات برنامه اجرا کنند)

یا برای مثال آموزش در آمادگی ها و مهدکودکها و مدارس باید به زبان فارسی باشد.

کسانی که این ضرورت را درک کرده اند چرا این آموزش را برای زبان انگلیسی که زبان بین المملی و زبان رسمی علوم هست انجام نمی دهند.

پی نوشت: طبق آمار معتبر جهانی، ایرانیها بی سوادترین مردم جهان از نظر سطح زبان انگلیسی هستند

آموزش زبان رسمی و زبان ملی امری ضروری است ولی از بین بردن زبان و فرهنگ میلیت ها ، قومیتها و اقلیتها جنایت بزرگی است که به بهانه ترویج زبان ملی نمیتوان ان را نادیده گرفت.

مجددا به کشورهایی که چندین زبان در آنها آموزش داده میشود اشاره میکنم

فرانسه، سوئد، سوییس، آذربایجان، کانادا، بلژیک و ... مثالها به قدری زیاد است که نمیتوان همه آنها را ذکر کرد.

✿elnaz✿
7th August 2014, 03:32 PM
بله فرمایش شما متین هست.

ولی اینجا صحبت از حق است. حقی که قانون به مردم داده ولی حاکمان دریغ میکنند.

در مورد محتوا من نظری نمیدم. ولی محتوای کتابهای ابتدایی با دوران قبل از انقلاب تغییر نکرده

در مورد پیشنهادی که دادین در چند سال اخیر اجرا کردنش مشکل تر شده

برای مثال تغییر نام فروشگاهها به نام فارسی از دیگر اقداماتی هست که به بهانه ترویج زبان فارسی انجاممیشه

برای مثال تغییر نام پوشاک holyday به تعطیلات، فست فود زاپاتا به مرد خسته و ... از این قبیل اقدامات هست.

تغییر نام شهرها اقدامی که جنایت میشه نامگذاری کرد اون را

برای مثال:

موغان به پارس آباد، خیاو به مشکین شهر، قوشا چای به میاندوآب و ...

آیا این اقدامات در جهت حذف فرهنگ بومی مناطق است یا صرفا ترویج زبان فارسی که از هر کانالی انجام میشه

مثال دیگر: بهترین سنین آموزش زبان 4تا 6 سالگی است. قانونی که تصویب شده بود و خوشبختانه متممی به اون اضافه شده این هست که تمامی برنامه های کودک باید به زبان فارسی باشد (که البته زبان محلی و مادری هم میتوانند در سایر ساعات برنامه اجرا کنند)

یا برای مثال آموزش در آمادگی ها و مهدکودکها و مدارس باید به زبان فارسی باشد.

کسانی که این ضرورت را درک کرده اند چرا این آموزش را برای زبان انگلیسی که زبان بین المملی و زبان رسمی علوم هست انجام نمی دهند.

پی نوشت: طبق آمار معتبر جهانی، ایرانیها بی سوادترین مردم جهان از نظر سطح زبان انگلیسی هستند

آموزش زبان رسمی و زبان ملی امری ضروری است ولی از بین بردن زبان و فرهنگ میلیت ها ، قومیتها و اقلیتها جنایت بزرگی است که به بهانه ترویج زبان ملی نمیتوان ان را نادیده گرفت.

مجددا به کشورهایی که چندین زبان در آنها آموزش داده میشود اشاره میکنم

فرانسه، سوئد، سوییس، آذربایجان، کانادا، بلژیک و ... مثالها به قدری زیاد است که نمیتوان همه آنها را ذکر کرد.

ممنون که وقت گذاشتید و تشکر از توضیحاتتون
من در این زمینه مطالعه دقیق نداشتم اگه امکان داشته باشه بتونید منابع دقیق رو هم اضافه کنید ممنون میشم
"جنایت" بار هیجانی این کلمه خیلی زیاده

در مورد پیشنهادم هم خود نویسنده و افراد خود ده هزینه رو جمع کردن از سازمانی هم حمایت نشدن

جوان ایرانی
7th August 2014, 04:01 PM
با سلام

فکر کنم شما اموزش زبان مادری را با حذف زبان ملی برابر میدانید. اینکه ما در کشورمان علاوه بر زبان رسمی، آموزش زبان مادری هم داشته باشیم مشکلی برای گردشگران ایجاد نمیکند.

دویا چند زبانه بودن مدارس یعنی حذف زبان فارسی؟؟؟
دوباره سلام
نه بنده نمیگم که آموزش زبان مادری یعنی حذف زبان ملی ! ولی در شهری که گویش محلی خاص خودشون رو دارن و درس هم با زبان مادری بخواد آموزش داده بشه اون بچه علنا فارسی یاد نمیگیره تا بخواد در یک محیط جدید وارد بشه تو همین شهر تهران و کرج بیاید من چند نفر نشون بدم که بچه در خانه با زبان محلی خودش صحبت میکنه ولی در مدرسه آموزش از طریق فارسیه ! این چه اشکالی داره؟ این روشی که الان هست چه مشکلی داره؟ هیچ خانواده ایی گویش خودش رو فراموش نمیکنه
بنده مازندرانی هستم و گویش خاص خودمون رو داریم ، بنده تو خونه خودم مازندرانی صحبت میکنم!
نمیتونیم مدارس رو دویا چند زبانه کنیم چون هر گویش خاصی رو در کنارش بزاریم گویش های مختلف استان دیگه براشون سو تفاهم و احساس تفاوت قائل شدن پیدا میکنند (این رو از جهتی گفتم که اگر مد نظرتون آموزش گویش دیگه در کنار زبان فارسی در کل کشور باشه!)
کسی مجبور نمیکنه خانواده ای رو که زبان مادری دارن رو آموزش کودک خودش نده چون اصن امکان نداره ، چون بچه اول در خانواده بزرگ میشه و بعد در مدارس و اجتماع !
مثال میزنم براتون فرض کنید فردی از توابع کرد نشین ها برای سفر به استان های ترک زبان بیاد وقتی این دو فرد بخوان با هم تعامل داشته باشن دقیقا با چه زبانی صحبت کنن؟ آیا زبان فارسی پل ارتباطی نیست؟
شاید از این طریق هم زبان همدیگر را آموزش بدهند، نمی تونیم بگیم که وقتی میگیم آموزش از طریق زبان معیار هست یعنی زبان مادری حذف خواهد شد چون امکان نداره
قبول دارین؟

علي پارسا
7th August 2014, 04:59 PM
سلام،
دوستان توجه کنيد:
"اگر يک ملت را از تاريخ و فرهنگش جدا کنند هر بلايي مي خواهند مي توانند بر سرش بياوردند"
ولي اين تنها راه آنها نيست، خيلي زبل تر از اين حرفها هستند!
يک راه ديگر اين است:
"قوميت ها را به جان به هم بياندازند!" به چه بهانه؟ به اين بهانه که: آي ملت چه نشسته ايد که مليتها و قوميتها در کشور دارد سرکوب مي شود!

مردم ما هم که ديده ايد! جو که بگيردشان ديگه .........عقل و منطق تــــــعطـــــــيل!
در صورتي که اصلا" تا ديروز هيچ کس همچين ذهنيتي در خاطرش نبوده که همچين چيزي در کشور وجود دارد!

مثال مي زنم، شما در دو سه تا روزنامه يک مقاله بنويسيد و يک جو راه بياندازيد که آي هوار چرا در کشور ما خانمها نمي توانند ورزش بکس انجام دهند؟ اين تبعيض نسبت به بانوان است و ....
از فردا مي بيني افسردگي شديدي اکثر جماعت نسوان را فرا خواهد گرفت و داد و فريادها بلند خواهد شد که واي ... چرا تا حالا به اين موضوع فکر نکرده بوديم و عجب ظلم بزرگي! و همصدا با آن احتمالا" جمعيت هاي حقوق بشر جهاني اظهار نظرهايشان شروع خواهد شد و .........
در صورتي که اصلا" در کشور ما بانوان علاقه اي به بکس ندارند! و اصولا" اگر اجبارشان هم کنند کمتر کسي راغب است که بکسور شود!
مي بينيد! ايجاد اغتشاش به همين راحتي است!!!!!!

به نظر بنده قوميت هاي مختلف در جاي خود کارکرد صحيح خود را دارند انجام مي دهند و اگر کوتاهي است (که من فکر نمي کنم باشد) از خود قوميت ها است! وگرنه دولت چکاره است؟ اصولا" مگر داد خيلي ها بلند نيست که هر چيزي دولتي شود به افتضاح کشيده مي شود؟ و ادعا ندارند که کارهاي فرهنگي که متولي اش دولت است نوعي اجبار را همراه خواهد داشت که لج بازي انسانهاي عامي را به دنبال خواهد داشت؟ مثل همين دين!
پس به نظر من بايد حواسمان را يک کم جمع تر کنيم که رکب نخوريم! چون راه هاي افتادن در دام شيطان بسيار است!!!!

البته من خبر ندارم ولي اگر طرحي در مورد تدريس زبانهاي محلي يا لهجه ها بوده و کسي مخالفت کرده باشد، هم طرح آن جاي تامل دارد (نمي گويم خوب يا بد بوده، مي گويم جاي تامل دارد) و بعد از طرح احتمالي آن، مخالفت با آن هم جاي تامل بيشتري دارد! اصولا" هرگونه دامن زدن به چيزهايي از اين قبيل بهانه دادن به دست دشمن است.
عزيزان من باور بفرماييد که منافع اين دشمن با منافع هيچ ايراني اي يکي نيست!

به نظر من اين يک نوع تحميق مردم است که ما همه کاستي ها را از حکومت بدانيم! مگر حکومت کيست؟ جز خود ما؟ اگر هم حکومت مشکل دارد يعني ما خودمان مشکل داريم!
فرض بفرماييد يک چيز که مد مي شود هي به هم اس ام اس مي فرستند و مي خندند .... جوک راجع به آقاي شريعتي! راجع به آقاي جنتي! جوک راجع به تنبلي شيرازي ها! جوک راجع به لر ها!
مگر همه اينها اين چند ساله مد نشده؟ و انصافا" خداوکيلي مگر نه اين است که خيلي هايتان اگر اين جوکها برايتان بيايد براي ديگري فوروارد کرده و به آنها دامن مي زنيد؟ و هر هر هم مي خنديد؟
حالا من يک سوال دارم! دولت فاسد است يا ماها؟ دولت بي شعور است يا ماها؟
اين همان سياست انگليسي قديمي است و مردم عامي نادان به آن دامن مي زنند! ........... خلايق هر چه لايق!

محسن آزماینده
7th August 2014, 05:44 PM
ممنون که وقت گذاشتید و تشکر از توضیحاتتون
من در این زمینه مطالعه دقیق نداشتم اگه امکان داشته باشه بتونید منابع دقیق رو هم اضافه کنید ممنون میشم
"جنایت" بار هیجانی این کلمه خیلی زیاده

در مورد پیشنهادم هم خود نویسنده و افراد خود ده هزینه رو جمع کردن از سازمانی هم حمایت نشدن

حرف شما متین

چه اشکالی دارید به جای خلیج فارس از خلیج عرب استفاده کنیم؟؟؟

مسلما اشکال دارد.

fa.wikipedia.org/wiki/فهرست_شهرهای_تغییر_نام_یافت ه_در_ایران

جالبه. یک عده دیگه میان هویت مردم را تغییر میدن و مردم برای پس گرفتن اون باید هزینه کنند؟؟؟؟دور از منطق میفرمایید

البته شاید اگر یکی از طرفین این بحث نظام حاکم بر ایران نبود راحت تر میشد بحث کرد.

جنایت همان کلمه است که مسئولان برای تهاجم فرهنگی غرب استفاده میکنند. با اطلاعاتی که توی چند پست گذاشتم مستندا و استدلالا ثابت کردم که تهاجم فرهنگی از طرف قوم حاکم بر سایر اقوام و ملیتها انجام میشه.

موفق باشید

محسن آزماینده
7th August 2014, 05:47 PM
دوباره سلام
نه بنده نمیگم که آموزش زبان مادری یعنی حذف زبان ملی ! ولی در شهری که گویش محلی خاص خودشون رو دارن و درس هم با زبان مادری بخواد آموزش داده بشه اون بچه علنا فارسی یاد نمیگیره تا بخواد در یک محیط جدید وارد بشه تو همین شهر تهران و کرج بیاید من چند نفر نشون بدم که بچه در خانه با زبان محلی خودش صحبت میکنه ولی در مدرسه آموزش از طریق فارسیه ! این چه اشکالی داره؟ این روشی که الان هست چه مشکلی داره؟ هیچ خانواده ایی گویش خودش رو فراموش نمیکنه
بنده مازندرانی هستم و گویش خاص خودمون رو داریم ، بنده تو خونه خودم مازندرانی صحبت میکنم!
نمیتونیم مدارس رو دویا چند زبانه کنیم چون هر گویش خاصی رو در کنارش بزاریم گویش های مختلف استان دیگه براشون سو تفاهم و احساس تفاوت قائل شدن پیدا میکنند (این رو از جهتی گفتم که اگر مد نظرتون آموزش گویش دیگه در کنار زبان فارسی در کل کشور باشه!)
کسی مجبور نمیکنه خانواده ای رو که زبان مادری دارن رو آموزش کودک خودش نده چون اصن امکان نداره ، چون بچه اول در خانواده بزرگ میشه و بعد در مدارس و اجتماع !
مثال میزنم براتون فرض کنید فردی از توابع کرد نشین ها برای سفر به استان های ترک زبان بیاد وقتی این دو فرد بخوان با هم تعامل داشته باشن دقیقا با چه زبانی صحبت کنن؟ آیا زبان فارسی پل ارتباطی نیست؟
شاید از این طریق هم زبان همدیگر را آموزش بدهند، نمی تونیم بگیم که وقتی میگیم آموزش از طریق زبان معیار هست یعنی زبان مادری حذف خواهد شد چون امکان نداره
قبول دارین؟

با کمال احترام حرف شما را اصلا قبول ندارم.

همین دیروز با 6 توریست صحبت میکردم. یکی از آنها کمی فارسی بلد بود و هیچ لطمه ای زبان اصلی او وارد نشده بود.

ما میتونیم یک زبان رسمی داشته باشیم و مثل همین الان توی شهرهای مختلف فراسی حرف بزنیم و در کنار اون میتونیم تزبان خودمون را بنویسیم و بخوانیم و ...

موفق باشید

محسن آزماینده
7th August 2014, 05:59 PM
سلام،
دوستان توجه کنيد:
"اگر يک ملت را از تاريخ و فرهنگش جدا کنند هر بلايي مي خواهند مي توانند بر سرش بياوردند"
ولي اين تنها راه آنها نيست، خيلي زبل تر از اين حرفها هستند!
يک راه ديگر اين است:
"قوميت ها را به جان به هم بياندازند!" به چه بهانه؟ به اين بهانه که: آي ملت چه نشسته ايد که مليتها و قوميتها در کشور دارد سرکوب مي شود!

مردم ما هم که ديده ايد! جو که بگيردشان ديگه .........عقل و منطق تــــــعطـــــــيل!
در صورتي که اصلا" تا ديروز هيچ کس همچين ذهنيتي در خاطرش نبوده که همچين چيزي در کشور وجود دارد!

مثال مي زنم، شما در دو سه تا روزنامه يک مقاله بنويسيد و يک جو راه بياندازيد که آي هوار چرا در کشور ما خانمها نمي توانند ورزش بکس انجام دهند؟ اين تبعيض نسبت به بانوان است و ....
از فردا مي بيني افسردگي شديدي اکثر جماعت نسوان را فرا خواهد گرفت و داد و فريادها بلند خواهد شد که واي ... چرا تا حالا به اين موضوع فکر نکرده بوديم و عجب ظلم بزرگي! و همصدا با آن احتمالا" جمعيت هاي حقوق بشر جهاني اظهار نظرهايشان شروع خواهد شد و .........
در صورتي که اصلا" در کشور ما بانوان علاقه اي به بکس ندارند! و اصولا" اگر اجبارشان هم کنند کمتر کسي راغب است که بکسور شود!
مي بينيد! ايجاد اغتشاش به همين راحتي است!!!!!!

به نظر بنده قوميت هاي مختلف در جاي خود کارکرد صحيح خود را دارند انجام مي دهند و اگر کوتاهي است (که من فکر نمي کنم باشد) از خود قوميت ها است! وگرنه دولت چکاره است؟ اصولا" مگر داد خيلي ها بلند نيست که هر چيزي دولتي شود به افتضاح کشيده مي شود؟ و ادعا ندارند که کارهاي فرهنگي که متولي اش دولت است نوعي اجبار را همراه خواهد داشت که لج بازي انسانهاي عامي را به دنبال خواهد داشت؟ مثل همين دين!
پس به نظر من بايد حواسمان را يک کم جمع تر کنيم که رکب نخوريم! چون راه هاي افتادن در دام شيطان بسيار است!!!!

البته من خبر ندارم ولي اگر طرحي در مورد تدريس زبانهاي محلي يا لهجه ها بوده و کسي مخالفت کرده باشد، هم طرح آن جاي تامل دارد (نمي گويم خوب يا بد بوده، مي گويم جاي تامل دارد) و بعد از طرح احتمالي آن، مخالفت با آن هم جاي تامل بيشتري دارد! اصولا" هرگونه دامن زدن به چيزهايي از اين قبيل بهانه دادن به دست دشمن است.
عزيزان من باور بفرماييد که منافع اين دشمن با منافع هيچ ايراني اي يکي نيست!

به نظر من اين يک نوع تحميق مردم است که ما همه کاستي ها را از حکومت بدانيم! مگر حکومت کيست؟ جز خود ما؟ اگر هم حکومت مشکل دارد يعني ما خودمان مشکل داريم!
فرض بفرماييد يک چيز که مد مي شود هي به هم اس ام اس مي فرستند و مي خندند .... جوک راجع به آقاي شريعتي! راجع به آقاي جنتي! جوک راجع به تنبلي شيرازي ها! جوک راجع به لر ها!
مگر همه اينها اين چند ساله مد نشده؟ و انصافا" خداوکيلي مگر نه اين است که خيلي هايتان اگر اين جوکها برايتان بيايد براي ديگري فوروارد کرده و به آنها دامن مي زنيد؟ و هر هر هم مي خنديد؟
حالا من يک سوال دارم! دولت فاسد است يا ماها؟ دولت بي شعور است يا ماها؟
اين همان سياست انگليسي قديمي است و مردم عامي نادان به آن دامن مي زنند! ........... خلايق هر چه لايق!

دوست عزیز سلام

شما یک مطالعه در مورد تاریخچه آموزش زبان در ایران داشته باشید. خلاصه اون را در چند پست قبلی نوشتم. ماجرای امروز و دیروز نیست. ریشه در زمان قاجار دارد.

از این نکته بگذریم که تصور این نکته که مردم ما جوگیر هستند، نوعی توهین به شعور اجتماعی افراد محسوب میشه.

من همین الان به شما میگم به فیل فکر نکنید. مطمونا اولین چیزی که به ذهن شما میاد فیل هست.

بحث ایجاد فرهنگستان زبان ترکی توسط معاون رییس جمهور در امور اقوام و اقلیتها مطرح شده و فرهنگستان زبان و ادب فارسی مخالفت کرده است. بحث آموزش زبان مادری ندین بار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مطرح شده. ولی نتیجه ای نداشته است.

قبل از اینکه بحث را با شما ادامه بدم، ازتون دعوت میکنم پیتهای قبلی این تاپیک را بخونید. دوستان نکات جالبی مطرح کرده اند.

در مورد اس ام اس ها عرض میکنم براتون که بارها شده اس ام اس ها فیلتر شده اند. برای مثال پیامهایی که در مناسبتهای جنجالی حاوی اسامی رهبران سیاسی و ... باشند فیلتر میشود.

با توجه به اینکه مخابرات کلهم اجمعین در اختیار برادران سپاه (ارگان طرفدار نظام) سیاستهای نظام را برای مردم دیکته میکند . و الا فیلتر کردن اس ام اس های حاوی جک و توهین به اقوام کار دشواری نیست.

در مورد این نکته که اس ام اس ها فیلتر میشود میتوانید به آرشیو جلسات مجلس مراجعه کنید و انتقادهای آنها را پیگیر باشید.

موفق باشید

kamanabroo
7th August 2014, 07:15 PM
سلام به همه دوستان

من چند تا نقد دارم به این تاپیک:

اولا اینکه پست اول و اکثر پست های صاحب تاپیک اون استناد و اتقان ادعایی رو نداره و متعصبانه است! این مسئله در عنوان تاپیک و در عبارات صاحب تاپیک کاملا مشهود است.

دوم اینکه از رهبر کشور در یک فضای عمومی اون تعبیر اصلا قابل قبول نیست و این هم جلوه ای از تهمون تعصب یکطرفه است که منطقی درش دیده نمیشه. و توجیهی هم که آورده شده که احترام با آقا و .. محدود نمیشه خیلی بچگانه و فرار از جواب است. ما برای دوستان خودمون برای بزرگترهای خودمون احترام قائلیم و این احترام رو در لفظ و عمل نشون میدیم و رهبر یک کشور که جای خودش رو داره! خیلی متاسفم که این ضرب المثل رو باید به کار ببرم که "کشمش هم دم داره!"

سوم نظر سنجی هم گزینه هاش کامل و جامع نیست و به عنوان یه نظر سنجی چیزی رو نشون نمیده.

چهارم اینکه ما بدون هیچ دلیلی بخواهیم از همه واسطه های فرهنگی عبور کنیم و مسئولین ذیربط در عرصه مورد بحث رو کلا فاکتور بگیریم و سعی داشته باشیم نشان بدهیم که این یک جریان حکومتی است و فراتر از قوانین و متصدیانش بخواهیم فضا سازی کنیم ، این هم یک بدون دلیل و منطق هست که در نوشته های دوستان دلیلی براش پیدا نکردم. و اینکه بخواهیم با نشان دادن برخی از بیانات رهبرمعظم انقلاب این جریان رو تقویت کنیم, خیلی ناشیانه است و باید تمام کلام ایشون رو مطالعه کرد که بنده مطالعه کردم و هیچ ربطی به بحث قومیت ها و .. نداره.

-------------------------------------------

این نکته حائز اهمیت هست که هر خواسته ای از مردم و اقلیت ها که مطرح بشه طبق قانون یک نهاد مسئول و در رابطه نزدیک با اون مسئله و خواسته است که باید طبق قوانین موجود با اون مواجه بشوند. قانون رو هم کسی و جایی تحمیل نکرده بلکه اگر شما پیگیر جدی همین بحث در گفتگو ها هم باشید متوجه میشید که هر گروهی برای خودشون استدلالی دارند که باید هم دیگر رو قانع کنند. و یکطرفه و با تعصب پیش رفتن دردی رو دوا نمی کنه.

و این رو هم باید بدانیم که تمام ابعاد یک قضیه رو بصورت جامع و کامل ببینیم نه اینکه با احساسات و تعصب یک جریان ایجاد کنیم و سعی در مقابل بودن این جریان با حکومت داشته باشیم یا یک قوم رو با این احساسات در مقابل حکومت قرار بدیم تا احساسات قومیتی رو هم تحریک کنیم.

جالبه بدونید یکی از حامیان فرهنگستان زیان ترکی یک باند تجزیه طلب آمریکایی است! که دشمنی اون برای همه آشکار شده و هر از راهی برای هجمه به فرهنگ ما داره استفاده می کنه. (کافیه کمی درباره استقبال سخنگوی وزارت خارجه امریکا از تاسیس فرهنگستان زبان ترکی در اینترنت جستجو کنید)

و احتمال اینکه ما دنبال یک حرف و حق میهنی باشیم یک چیزه (یعنی در مقام نفی اون و قضاوت درباره اون نیستم) که باید در جای خودش با قانون و منطق به دور از تعصب پیگیری بشه و
احتمال ایجاد زمینه مناسب برای سوء استفاده اون ها برای اختلاف افکنی قومیتی و در نهایت بعد از به راه انداختن جریان متعدد در سایه یک فرهنگستان هجمه تجزیه طلبی و استقلال طلبی, یک چیز دیگه است!

در پایان بهتره بدونیم که جدای از اینکه یک کشور به یک زیان رسمی نیاز داره. تمام حیثیت زبان های رایج در ایران به اموزش دادن و رسمی و ملی بودن نیست بلکه حیثیت اون در متن جامعه و در عرصه های مختلفی ظاهر میشه از جمله نوشتن کتاب.. اشعار.. رسانه ملی محلی و احترام به گویش های رایج محلی و قومی در تمام نقاط ایران.. و آموزش زبان مادری در مراکز آموزشی خصوصی .. و برابر بودن تمام قوانین برای تمام افراد با همه زبانها و تمام اینها معنایش وجود چندین زبان رسمی ملی در کشور نیست! و هیچ بی احترامی هم به زبانهای رایج دیگر هم قلمداد نمیشه.

ممنونم [golrooz]

محسن آزماینده
7th August 2014, 07:36 PM
سلام به همه دوستان

من چند تا نقد دارم به این تاپیک:

اولا اینکه پست اول و اکثر پست های صاحب تاپیک اون استناد و اتقان ادعایی رو نداره و متعصبانه است! این مسئله در عنوان تاپیک و در عبارات صاحب تاپیک کاملا مشهود است.

دوم اینکه از رهبر کشور در یک فضای عمومی اون تعبیر اصلا قابل قبول نیست و این هم جلوه ای از تهمون تعصب یکطرفه است که منطقی درش دیده نمیشه. و توجیهی هم که آورده شده که احترام با آقا و .. محدود نمیشه خیلی بچگانه و فرار از جواب است. ما برای دوستان خودمون برای بزرگترهای خودمون احترام قائلیم و این احترام رو در لفظ و عمل نشون میدیم و رهبر یک کشور که جای خودش رو داره! خیلی متاسفم که این ضرب المثل رو باید به کار ببرم که "کشمش هم دم داره!"

سوم نظر سنجی هم گزینه هاش کامل و جامع نیست و به عنوان یه نظر سنجی چیزی رو نشون نمیده.

چهارم اینکه ما بدون هیچ دلیلی بخواهیم از همه واسطه های فرهنگی عبور کنیم و مسئولین ذیربط در عرصه مورد بحث رو کلا فاکتور بگیریم و سعی داشته باشیم نشان بدهیم که این یک جریان حکومتی است و فراتر از قوانین و متصدیانش بخواهیم فضا سازی کنیم ، این هم یک بدون دلیل و منطق هست که در نوشته های دوستان دلیلی براش پیدا نکردم. و اینکه بخواهیم با نشان دادن برخی از بیانات رهبرمعظم انقلاب این جریان رو تقویت کنیم, خیلی ناشیانه است و باید تمام کلام ایشون رو مطالعه کرد که بنده مطالعه کردم و هیچ ربطی به بحث قومیت ها و .. نداره.

-------------------------------------------

این نکته حائز اهمیت هست که هر خواسته ای از مردم و اقلیت ها که مطرح بشه طبق قانون یک نهاد مسئول و در رابطه نزدیک با اون مسئله و خواسته است که باید طبق قوانین موجود با اون مواجه بشوند. قانون رو هم کسی و جایی تحمیل نکرده بلکه اگر شما پیگیر جدی همین بحث در گفتگو ها هم باشید متوجه میشید که هر گروهی برای خودشون استدلالی دارند که باید هم دیگر رو قانع کنند. و یکطرفه و با تعصب پیش رفتن دردی رو دوا نمی کنه.

و این رو هم باید بدانیم که تمام ابعاد یک قضیه رو بصورت جامع و کامل ببینیم نه اینکه با احساسات و تعصب یک جریان ایجاد کنیم و سعی در مقابل بودن این جریان با حکومت داشته باشیم یا یک قوم رو با این احساسات در مقابل حکومت قرار بدیم تا احساسات قومیتی رو هم تحریک کنیم.

جالبه بدونید یکی از حامیان فرهنگستان زیان ترکی یک باند تجزیه طلب آمریکایی است! که دشمنی اون برای همه آشکار شده و هر از راهی برای هجمه به فرهنگ ما داره استفاده می کنه.

و احتمال اینکه ما دنبال یک حرف و حق میهنی باشیم یک چیزه (یعنی در مقام نفی اون و قضاوت درباره اون نیستم) که باید در جای خودش با قانون و منطق به دور از تعصب پیگیری بشه و
احتمال ایجاد زمینه مناسب برای سوء استفاده اون ها برای اختلاف افکنی قومیتی و در نهایت بعد از به راه انداختن جریان متعدد در سایه یک فرهنگستان هجمه تجزیه طلبی و استقلال طلبی, یک چیز دیگه است!

در پایان بهتره بدونیم که جدای از اینکه یک کشور به یک زیان رسمی نیاز داره. تمام حیثیت زبان های رایج در ایران به اموزش دادن و رسمی و ملی بودن نیست بلکه حیثیت اون در متن جامعه و در عرصه های مختلفی ظاهر میشه از جمله نوشتن کتاب.. اشعار.. رسانه ملی محلی و احترام به گویش های رایج محلی و قومی در تمام نقاط ایران.. و برابر بودن تمام قوانین برای تمام افراد با همه زبانها و این احترام معنایش وجود چندین زبان رسمی در کشور نیست!

قصد نظر دادن هم در مورد موضوع ندارم چون فضای تاپیک فضای منطقی نیست.

ممنونم [golrooz]

با سلام

اول اینکه بنده ارادتی به هیچ کسی ندارم تنها کاری که باید انجام بدم این هست که به کسی در این تاپیک توهین نکنم و نمی کنم. هر وقت توهینی از بنده نسبت به هر کسی مشاهده کردین، بنده انتقاد شما را می پذیرم. حال رهبر باشند یا مدیر ساده یا شهروند عادی

بنده در پست اول نظر رهبر کشور را در مورد از بین بردن فرهنگ و .. مطرح کردم و بعد از اون رفتار حکومت را با سخنان رهبر تطبیق دادم و خواهان نظر سایرین شدم. بله بنده به زبان و حقم تعصب دارم. ولی پست من غضب ورزی نست

گزینه 4 برای این گذاشته شده که شما نظرهای خودتون را وارد کنید و نظرسنجی کامل بشه. بنده ادعایی مبنی بر کامل بودن نظرسنجی ندارم

در مورد بند 4 حرفهای شما بحث مفصلی قبلا در تاپیکهای دیگه کردم قصد تکرار ندارم.

فقط این نکته را میگم که همیشه در این کشورقصور و کاستی ها به گردن دشمن خارجی افتاده. به همدیگه جوک گفتیم،بعد ادعا کردیم کار دشمن انگلیسی است. اختلاص در کشور شده، گفته شده نقشه صهیونیست هست و ...(قصد ندارم دوباره بازگو کنم. ولی دشمن خارجی مایه خیر و برکت برای افرادی توی کشور هست)

دوباره تاکید میکنم این طرح توسط معاون رییس جمهور در اقوام مطرح شده. اگر طح تجزیه طلبان آمریکایی باشد وای به حال نظام جمهوری اسلامی

-----
مشکل این هست که شما در بحث به دنبال برتری هستید تا منطق

حرف من درست نیست. مشکلی ندارد. شما حرف درست را بگویید.

[golrooz][cheshmak]

kamanabroo
7th August 2014, 08:08 PM
با سلام

اول اینکه بنده ارادتی به هیچ کسی ندارم تنها کاری که باید انجام بدم این هست که به کسی در این تاپیک توهین نکنم و نمی کنم. هر وقت توهینی از بنده نسبت به هر کسی مشاهده کردین، بنده انتقاد شما را می پذیرم. حال رهبر باشند یا مدیر ساده یا شهروند عادی

بنده در پست اول نظر رهبر کشور را در مورد از بین بردن فرهنگ و .. مطرح کردم و بعد از اون رفتار حکومت را با سخنان رهبر تطبیق دادم و خواهان نظر سایرین شدم. بله بنده به زبان و حقم تعصب دارم. ولی پست من غضب ورزی نست

گزینه 4 برای این گذاشته شده که شما نظرهای خودتون را وارد کنید و نظرسنجی کامل بشه. بنده ادعایی مبنی بر کامل بودن نظرسنجی ندارم

در مورد بند 4 حرفهای شما بحث مفصلی قبلا در تاپیکهای دیگه کردم قصد تکرار ندارم.

فقط این نکته را میگم که همیشه در این کشورقصور و کاستی ها به گردن دشمن خارجی افتاده. به همدیگه جوک گفتیم،بعد ادعا کردیم کار دشمن انگلیسی است. اختلاص در کشور شده، گفته شده نقشه صهیونیست هست و ...(قصد ندارم دوباره بازگو کنم. ولی دشمن خارجی مایه خیر و برکت برای افرادی توی کشور هست)

دوباره تاکید میکنم این طرح توسط معاون رییس جمهور در اقوام مطرح شده. اگر طح تجزیه طلبان آمریکایی باشد وای به حال نظام جمهوری اسلامی

-----
مشکل این هست که شما در بحث به دنبال برتری هستید تا منطق

حرف من درست نیست. مشکلی ندارد. شما حرف درست را بگویید.

[golrooz][cheshmak]

برادر عزیز
نسبت به رهبر کشور، اصلا منظور بنده استفاده از الفاظی که من یا کسانی که ارادت دارند و استفاده می کنند نبوده و نیست. بلکه فقط بحث جایگاه رهبری یک کشور بود که باید رعایت بشه. نه تنها ایشون بلکه هر مسئولی که در جایگاهی هست باید به احترام جایگاهش احترام اون مسئول رو هم نگه داشت.

بنده هم عرض کردم که نسبت به نفی این طرح یا اثباتش فعلا نظری ندارم و تنها خواسته ام از همه این بود که دور از احساس و تعصب و با روش درست پیشنهاد یا نقد خودمون رو مطرح کنیم .همین!

و دنبال برتری هم نبودم چون فرق اینکه ما دنبال یک حرف و حق میهنی باشیم و یا اینکه تبعاتش رو هم مد نظر داشته باشیم که ببینیم که حرف و نقل هایی در اطراف اون هست رو توضیح دادم. و اصلا نظر قطعی ندارم که این طرح درسته یا غلط! بلکه گفتم طرفین ماجرا استدلال های خودشون رو دارن و باید هر دو رو شنید و قضاوت کرد اما بزرگ سازی و جریان سازی درست نیست.

در مورد اینکه این طرح پیشنهاد معاون رئیس جمهور هست رو بنده هم اطلاع دارم. بنده نگفتم طرح تجزیه طلبان آمریکایی است بلکه گفتم حامی این طرح تجزیه طلبان آمریکایی هستند. چون امیدوارند که در سایه این طرح به خواسته های شومشون که جدایی قومیتی هست برسند. و این برای ایران خوب نیست.

بله اگر مسئولین متصدی بحث زبان ، یک برنامه ای رو اتخاذ کنند که بتونند هم جلوی سوء استفاده اجانب رو بگیرند و هم اینکه بصورت منطقی و قانونی به خواسته های داخلی پاسخ گفته باشند این خیلی عالی است.

امیدوارم منظورم واضح و روشن باشه.[golrooz]

محسن آزماینده
7th August 2014, 08:35 PM
برادر عزیز
نسبت به رهبر کشور، اصلا منظور بنده استفاده از الفاظی که من یا کسانی که ارادت دارند و استفاده می کنند نبوده و نیست. بلکه فقط بحث جایگاه رهبری یک کشور بود که باید رعایت بشه. نه تنها ایشون بلکه هر مسئولی که در جایگاهی هست باید به احترام جایگاهش احترام اون مسئول رو هم نگه داشت.

بنده هم عرض کردم که نسبت به نفی این طرح یا اثباتش فعلا نظری ندارم و تنها خواسته ام از همه این بود که دور از احساس و تعصب و با روش درست پیشنهاد یا نقد خودمون رو مطرح کنیم .همین!

و دنبال برتری هم نبودم چون فرق اینکه ما دنبال یک حرف و حق میهنی باشیم و یا اینکه تبعاتش رو هم مد نظر داشته باشیم که ببینیم که حرف و نقل هایی در اطراف اون هست رو توضیح دادم. و اصلا نظر قطعی ندارم که این طرح درسته یا غلط! بلکه گفتم طرفین ماجرا استدلال های خودشون رو دارن و باید هر دو رو شنید و قضاوت کرد اما بزرگ سازی و جریان سازی درست نیست.

در مورد اینکه این طرح پیشنهاد معاون رئیس جمهور هست رو بنده هم اطلاع دارم. بنده نگفتم طرح تجزیه طلبان آمریکایی است بلکه گفتم حامی این طرح تجزیه طلبان آمریکایی هستند. چون امیدوارند که در سایه این طرح به خواسته های شومشون که جدایی قومیتی هست برسند. و این برای ایران خوب نیست.

بله اگر مسئولین متصدی بحث زبان ، یک برنامه ای رو اتخاذ کنند که بتونند هم جلوی سوء استفاده اجانب رو بگیرند و هم اینکه بصورت منطقی و قانونی به خواسته های داخلی پاسخ گفته باشند این خیلی عالی است.

امیدوارم منظورم واضح و روشن باشه.[golrooz]

جایگاه ایشون در حال حاضر رهبری هست و من هم ایشون را با سمت خودش خطاب کردم[cheshmak]

خواسته شما منطقی هست و تا به اینجا همین روند بوده در بحث. استدلال و استناد معیار اصلی هست.

فکر میکنم شما مسئله را بزرگ میکنید. اصلا بحث تجزیه مطح نیست. همچنین حامیان داخلی این طرح از تجزیه طلبان اعلام برائت میکنند.

مشکل این هست که متصدی زبان مطالعه روی این مبحث را غیرقانونی(!!!) میداند و بحث و ارائه روش جای خود دارد.

سونای
7th August 2014, 08:51 PM
سلام
من کل تاپیک رو نخوندم.. یعنی فرصت ندارم.. اما از چند تاپیک اخر تقریبا موضوعش رو متوجه شدم و در مورد شرایط اینجا باید بگم که..

ما هم توو مدرسه زبان فارسی رو خوندیم..
اما زبان گیلکی رو در مراکز مربوطه دنبال کردیم.. حتی مدیر یه موسسه علمی!!! هم پیشنهاد دادن ماهی یبار کل روز به زبان گیلکی صحبت کنیم..
کلی کارای تحقیقاتی در این زمینه انجام دادیم..
توو گردشا هر چیزی رو میبینیم برگردان لغتهاشو میگیم.. شعرای گیلکی میخونیم..شب شعر گیلکی..
حتی خانه فرهنگ شهرمون هم روزانه برنامه داره و هر کسی با توجه به زمانی که داره شرکت میکنه..
کلی برنامه های فرهنگی دیگه...

حتی برادر زاده من که 6 سالش هست رو هم به اهمیت حفظ این زبان اگاه کردم و بین بازی ها و عروسک گردانی ها با فرهنگ و زبان گیلانی آشنا میکنم.. خودشم خیلی استقبال میکنه... توو کتابخونمون هم کتاب ها و مجلات قابل دسترسه..

من جاهای دیگه رو نمیدونم.. اما در استان ما خوشبختانه خیلی خوب پیش میره... خیلی شاد و مفرح و با برنامه و صدالبته با اشتیاق خود مردم....

کلی مجله در این زمینه چاپ میشه..کلی جشن و میهمانی شام و غیره برگزار میشه..از قدیمی ها دعوت میشه تا جوون ها علاقه مند شن..و بسیار هم با هم دوست و صمیمی هستیم..خیلی فعال هستیم در این زمینه بدون هیچ مشکلی!! و جایزه هم تعلق میگیره..
اتفاقا اصولا هم مکانهای قدیمی و خونه هایی از بافت قدیمی شهر انتخاب میشه که حضور در اون خونه ها بسیار لذت بخشه ..
خلاصه هیچ مشکلی نیست.. و دقیقا هم همین رویه رو میپسندم.. چون با توجه به زبانی ملی هم تعامل با استان های دیگه راحت برقرار میشه و میتونیم راحت تر تبادل اطلاعات کنیم..هم زبان مادری رو حفظ میکنیم به امید خدا...

[golrooz]

محسن آزماینده
7th August 2014, 09:00 PM
سلام
من کل تاپیک رو نخوندم.. یعنی فرصت ندارم.. اما از چند تاپیک اخر تقریبا موضوعش رو متوجه شدم و در مورد شرایط اینجا باید بگم که..

ما هم توو مدرسه زبان فارسی رو خوندیم..
اما زبان گیلکی رو در مراکز مربوطه دنبال کردیم.. حتی مدیر یه موسسه علمی!!! هم پیشنهاد دادن ماهی یبار کل روز به زبان گیلکی صحبت کنیم..
کلی کارای تحقیقاتی در این زمینه انجام دادیم..
توو گردشا هر چیزی رو میبینیم برگردان لغتهاشو میگیم.. شعرای گیلکی میخونیم..شب شعر گیلکی..
حتی خانه فرهنگ شهرمون هم روزانه برنامه داره و هر کسی با توجه به زمانی که داره شرکت میکنه..
کلی برنامه های فرهنگی دیگه...

حتی برادر زاده من که 6 سالش هست رو هم به اهمیت حفظ این زبان اگاه کردم و بین بازی ها و عروسک گردانی ها با فرهنگ و زبان گیلانی آشنا میکنم.. خودشم خیلی استقبال میکنه... توو کتابخونمون هم کتاب ها و مجلات قابل دسترسه..

من جاهای دیگه رو نمیدونم.. اما در استان ما خوشبختانه خیلی خوب پیش میره... خیلی شاد و مفرح و با برنامه و صدالبته با اشتیاق خود مردم....

کلی مجله در این زمینه چاپ میشه..کلی جشن و میهمانی شام و غیره برگزار میشه..از قدیمی ها دعوت میشه تا جوون ها علاقه مند شن..و بسیار هم با هم دوست و صمیمی هستیم..خیلی فعال هستیم در این زمینه بدون هیچ مشکلی!! و جایزه هم تعلق میگیره..
اتفاقا اصولا هم مکانهای قدیمی و خونه هایی از بافت قدیمی شهر انتخاب میشه که حضور در اون خونه ها بسیار لذت بخشه ..
خلاصه هیچ مشکلی نیست.. و دقیقا هم همین رویه رو میپسندم.. چون با توجه به زبانی ملی هم تعامل با استان های دیگه راحت برقرار میشه و میتونیم راحت تر تبادل اطلاعات کنیم..هم زبان مادری رو حفظ میکنیم به امید خدا...

[golrooz]

درود بر شما

توی استان ما هم آموزش زبان مادری توی موسسات وجود داره.

ولی سوال اینه برای اینکه از حقوق شهروندی خودمون(حق آموزش زبان مادری که توی قانون اساسی آموزش به اون به صورت رایگتن هست) اون هم به صورت محدود، هزینه پرداخت کنیم؟؟؟

ولی در مورد آموزش زبان ملی (که در قانون اساسی تفاوتی بین آموزش اون و آموزش زبان مادری ذکر نشده) محدودیت نیست؟؟؟

ممنون

سونای
7th August 2014, 09:18 PM
درود بر شما

ولی سوال اینه برای اینکه از حقوق شهروندی خودمون(حق آموزش زبان مادری که توی قانون اساسی آموزش به اون به صورت رایگتن هست) اون هم به صورت محدود، هزینه پرداخت کنیم؟؟؟

ولی در مورد آموزش زبان ملی (که در قانون اساسی تفاوتی بین آموزش اون و آموزش زبان مادری ذکر نشده) محدودیت نیست؟؟؟

ممنون

ممنونم

این مراکزی که گفتم اموزشگاه زبان نیستن! برای همین ما هزینه ای پرداخت نمیکنیم![nadanestan]خوشبختانه[nishkhand]
البته اساتیدی هم که هستن برای کارای پژوهشی و مقاله نویسی و ... فوق العاده معلم به معنای تمام معلم هستن... و هزینه ای دریافت نمیکنن...همه چیز دلی پیش میره...
البته شهرداری خب یه هزینه ای رو برای خانه فرهنگ و میراث گردشگری و بقیه مراکز خب کنار میزاره..
بعضی ها هم که جداگانه فعالیت دارن.. (مثلا مجله چاپ میکنن..)اینا کمی حمایت میشن و بقیه هزینه ها هم از فروش مجلات بدست میاد...

اما عمده اطلاعات از همون همنشینی های جوون ها با قدیمی ها و اساتید و پیگیری جوون ها بدست میاد...
جوری که اساتید قدیمی هفته ای یک روز رو اختصاص میدن به اینکه هر کسی راهنمایی و کمک میخواد باهاشون ملاقات داشته باشه .. به غیر از روزای دیگه که در مراکز و هرجایی که فعالیت دارن میشه دیدشون و جدای از تماس تلفنی و ایمیل ..

حتی همین سه شنبه هم دکتر صدری افشار برای بار چندم تشریف اورده بودن اینجا و استادمون بهمون اطلاع دادن و یه مهمونی و کتابخوانی توو خونشون ترتیب دادیم و کلی از صحبتهای ناب دکتر صدری افشار استفاده کردیم..
بعضی از اساتید جون میزارن برا جوون ها...

میگم که خداروشکر جو اینجا خیلی خوبه... ( بخوره به تخته [nishkhand]) هرکسی به سهم خودش تلاش میکنه.... خیلی هم راضی هستیم و به هردوش رسیدیم..شکر خدا...
[golrooz]

سونای
7th August 2014, 09:32 PM
درود بر شما

ممنون

راستی انقد یاد خاطرات شیرین افتادم که سوالتون رو یادم رفت جواب بدم..
منظور از رایگان این هست که در مدارس اموزش داده بشه؟

اگه این هست که من مخالف هستم ... البته نظرم خیلی دیگه شخصی هست...[sootzadan] چون اصلا دلم نمیخواد درس دیگه ای باشه که معدل رو بیاره پایین و اجباره دیگه ای بالا سرم باشه...
همینجور با رضایت خودم دنبالش رفتم راضی هستم...

اما اگر کلا منظورتون مراکز دیگه اما رایگان هست... که با این موافقم...
البته همون خانه فرهنگ و بقیه فکر کنم همه جا همینطور رایگان برنامه داشته باشن..باز نمیدونم[nadanestan]

سوال دوم رو متوجه نشدم[khejalat]

ریپورتر
7th August 2014, 09:49 PM
شما منابعتون را چک کنید

آمریکا زبان رسمی ندارد

در سوئد آموزش به 8 زبان توسط دولت(وزارت آموزش) آموزش داده می شود

در سایر کشورها آموزش به چندین زبان اصلا اصلا دلیلی بر رد زبان رسمی نیست

برگردیم به دوران قاجار

زبان دربار 2 زبان ترکی و فارسی بوده

خواهشا مستند صحبت کنید. لینک منبع را قید کنید

شما لطفا چک کنید زبان آموزش رسمی آمریکا چی هست آیا به زبان سرخپوستی و غیره هم که وجود داره تدریس میشه

پس خواهشا واقع بین باشید.
در فرانسه زبان رسمی آموزش داده میشه.در آلمان هم همینطور

دوره قاجار همون در پیت بازی در آوردن که اون شد.آموزش باید قائده و قانون داشته باشه و به یک زبان متحد آموزش داده بشه

جوان ایرانی
7th August 2014, 10:20 PM
با کمال احترام حرف شما را اصلا قبول ندارم.

همین دیروز با 6 توریست صحبت میکردم. یکی از آنها کمی فارسی بلد بود و هیچ لطمه ای زبان اصلی او وارد نشده بود.

ما میتونیم یک زبان رسمی داشته باشیم و مثل همین الان توی شهرهای مختلف فراسی حرف بزنیم و در کنار اون میتونیم تزبان خودمون را بنویسیم و بخوانیم و ...

موفق باشید
میتونم بپرسم توریست کجایی و زبانشون چی بوده؟ ایشون فارسی کم بلد بودن با چه زبانی تعامل کردین؟
در مورد اس ام اس که فرمودین در جواب دیگران باید بگم اولین کسی که پرهیز تمسخر قومیت رو گفتن همون شخص رهبری بودن ، من از اون وقتی که سخنان ایشون رو شنیدم سعی کردم کمتر جوک های قومیتی بگم و یا بخونم و بفرستم
نمیشه کل ملت رو فیلتر کنن، جز (با صراحت تمام) حس نفرت آوردن نسبت به اون قومیت چیزی رو نمیاره و این کار همانند خیلی چیزهای دیگه یه بحث فرهنگی و ارزشیه و آروم آروم باید پیشگیری بشه
نمیدونم چه اصراری دارین زمان رو به قبل قاجار برگردونید...
میتونم بپرسم حکومت قبل قاجار چی بود؟
با تفاسیر نوشته های قبلتون اگر درست متوجه شده باشم آیا این چیزی که شما میفرمایید جز تعصب شخصی و قومیتی نسبت به کل ملت ایران نیست؟اگر اشتباه متوجه شدم اول با عذر و پوزش از شما ، دوم منظور خودتون رو واضح تر بیان کنید.
من هیچ فکر نمیکنم زبان های مادری هر استانی در خطر باشه جز اینکه اون خانواده خودش بخواد اصالتش رو فراموش کنه
در تایید فرمایشات بانو سونای باید بگم که برای بنده اتفاق افتاده که در دانشگاهم استادی مازنی داشتم و با گویش خودم با ایشون صحبت کردم! خیلی راحت تر میشه زبان و فرهنگ قومیت خودمون رو برای دیگران آشنا کنیم نه با تشویش عمومی و ذهنی دوست داران این قومیت ها!
باز هم میگم زبان معیار پل ارتباطی هست و احترام به کل ملت هست

محسن آزماینده
7th August 2014, 10:20 PM
شما لطفا چک کنید زبان آموزش رسمی آمریکا چی هست آیا به زبان سرخپوستی و غیره هم که وجود داره تدریس میشه

پس خواهشا واقع بین باشید.
در فرانسه زبان رسمی آموزش داده میشه.در آلمان هم همینطور

دوره قاجار همون در پیت بازی در آوردن که اون شد.آموزش باید قائده و قانون داشته باشه و به یک زبان متحد آموزش داده بشه

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA_%D9%85%D8%AA% D8%AD%D8%AF%D9%87_%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D 8%A7

فرهنگستان فرانسه (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D 9%86_%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%87) تعیین کننده سیاست‌های کشور در زمینه زبان فرانسوی است؛ با این حال این سیاست‌ها که پذیرش‌ آنها اجباری نیست گاه از سوی دولتمردان فرانسه نیز نادیده انگاشته می‌شوند. برای نمونه دولت لیونل ژوسپن (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86%D9%84_%DA %98%D9%88%D8%B3%D9%BE%D9%86&action=edit&redlink=1&preload=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8%A C%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%E2%80%8 C%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C&editintro=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8 %AC%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D9%86%D9%88%D8%A A%DB%8C%D8%B3&summary=%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF+%DB%8C%DA%A 9+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D9%86%D9%88+%D8% A7%D8%B2+%D8%B7%D8%B1%DB%8C%D9%82+%D8%A7%DB%8C%D8% AC%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%B1&nosummary=&prefix=&minor=&create=%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA+%DA%A9%D8%B1%D8%AF %D9%86+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D8%AC%D8%AF %DB%8C%D8%AF&withJS=MediaWiki:Intro-Welcome-NewUsers.js) خواهان مونث‌سازی بعضی واژگان از جمله واژه وزیر در «خانم وزیر» (madame la ministre) بود که با واکنش فرهنگستان که خواهان باقی ماندن وزیر به صورت مذکر (madame le ministre) بود، مواجه شد.
زبان‌های محلی متعددی در فرانسه وجود دارند که بعضی از آن‌ها همچون زبان برتون (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D8%A8%D8%B1%D8%AA%D9%88% D9%86) و زبان آلزاسی (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D8%A2%D9 %84%D8%B2%D8%A7%D8%B3%DB%8C&action=edit&redlink=1&preload=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8%A C%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%E2%80%8 C%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C&editintro=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8 %AC%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D9%86%D9%88%D8%A A%DB%8C%D8%B3&summary=%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF+%DB%8C%DA%A 9+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D9%86%D9%88+%D8% A7%D8%B2+%D8%B7%D8%B1%DB%8C%D9%82+%D8%A7%DB%8C%D8% AC%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%B1&nosummary=&prefix=&minor=&create=%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA+%DA%A9%D8%B1%D8%AF %D9%86+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D8%AC%D8%AF %DB%8C%D8%AF&withJS=MediaWiki:Intro-Welcome-NewUsers.js) با زبان رسمی فرانسوی تفاوت بسیار دارند. بعضی زبان‌های نواحی، همانند خود زبان فرانسوی، ریشه‌ی رومی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D9%84%D8%A7%D8%AA%DB%8C% D9%86) دارند از جمله زبان اکسیتان (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D8%A7%DA%A9%D8%B3%DB%8C% D8%AA%D8%A7%D9%86). زبان باسک به گونه کامل با فرانسوی تفاوت دارد و ریشه در هیچ زبان دیگری در جهان ندارد. گویشوران این زبان در مناطق جنوب غربی فرانسه تا شمال اسپانیا (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7) زندگی می‌کنند. نسخه‌ای بازنگری شده از قانون اساسی فرانسه (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86_%D8%A7%D8%B3%D8%A7% D8%B3%DB%8C_%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%B3%D9%87) که در آن زبان‌های محلی (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D9%85%D8 %AD%D9%84%DB%8C&action=edit&redlink=1&preload=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8%A C%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%E2%80%8 C%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C&editintro=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8 %AC%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D9%86%D9%88%D8%A A%DB%8C%D8%B3&summary=%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF+%DB%8C%DA%A 9+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D9%86%D9%88+%D8% A7%D8%B2+%D8%B7%D8%B1%DB%8C%D9%82+%D8%A7%DB%8C%D8% AC%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%B1&nosummary=&prefix=&minor=&create=%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA+%DA%A9%D8%B1%D8%AF %D9%86+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D8%AC%D8%AF %DB%8C%D8%AF&withJS=MediaWiki:Intro-Welcome-NewUsers.js) به رسمیت شناخته شده‌اند در سال ۲۰۰۸ در نشست پارلمانی در کاخ ورسای (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%A9%D8%A7%D8%AE_%D9%88%D8%B1%D8%B3%D8%A7%DB%8C) به امضا رسید.[۲] (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF_%D9%81%D8%B1%D8%A7% D9%86%D8%B3%D9%87#cite_note-2) زبان انگلیسی در فرانسه به عنوان زبان دوم در مدرسه‌ها و نهادهای آموزشی آموزش داده می‌شود.

در مورد دوره قاجار اختصارا در چند پست قبل در همین تاپیک توضیح دادم

محسن آزماینده
7th August 2014, 10:39 PM
میتونم بپرسم توریست کجایی و زبانشون چی بوده؟ ایشون فارسی کم بلد بودن با چه زبانی تعامل کردین؟
در مورد اس ام اس که فرمودین در جواب دیگران باید بگم اولین کسی که پرهیز تمسخر قومیت رو گفتن همون شخص رهبری بودن ، من از اون وقتی که سخنان ایشون رو شنیدم سعی کردم کمتر جوک های قومیتی بگم و یا بخونم و بفرستم
نمیشه کل ملت رو فیلتر کنن، جز (با صراحت تمام) حس نفرت آوردن نسبت به اون قومیت چیزی رو نمیاره و این کار همانند خیلی چیزهای دیگه یه بحث فرهنگی و ارزشیه و آروم آروم باید پیشگیری بشه
نمیدونم چه اصراری دارین زمان رو به قبل قاجار برگردونید...
میتونم بپرسم حکومت قبل قاجار چی بود؟
با تفاسیر نوشته های قبلتون اگر درست متوجه شده باشم آیا این چیزی که شما میفرمایید جز تعصب شخصی و قومیتی نسبت به کل ملت ایران نیست؟اگر اشتباه متوجه شدم اول با عذر و پوزش از شما ، دوم منظور خودتون رو واضح تر بیان کنید.
من هیچ فکر نمیکنم زبان های مادری هر استانی در خطر باشه جز اینکه اون خانواده خودش بخواد اصالتش رو فراموش کنه
در تایید فرمایشات بانو سونای باید بگم که برای بنده اتفاق افتاده که در دانشگاهم استادی مازنی داشتم و با گویش خودم با ایشون صحبت کردم! خیلی راحت تر میشه زبان و فرهنگ قومیت خودمون رو برای دیگران آشنا کنیم نه با تشویش عمومی و ذهنی دوست داران این قومیت ها!
باز هم میگم زبان معیار پل ارتباطی هست و احترام به کل ملت هست

از سوییس اومده بودن. بنده کمی باهاشون صحبت کردم

در مورد اسم اس ها قبلا در سطح ملی فیلتر شده و من قصد ندارم در این مورد صحبت کنم. مرتبط به بحث نیست.

من علاقه ای به برگشت به زمان قاجار ندارم. هر چند از نظر افزایش سطح دانش مردم، دوره قاجار دوره بی نظیری بوده و بسایری از اتفاقات مهم تاریخ کشور مثل مشروطه، اعزام دانشجو به خارج و زیرساختهای سیاسی و ... در دوره قاجار بوده.

هدف من گفتن شرح وضعیت اموزش زباد در کشور در طول تاریخ بوده

بله اگر اقدامات فقط همین بود خطری فرهنگ بومی را تهدید نمیکرد

ولی در همین تاپیک به تغییر نام شهرها که بدون هیچ دلیلی اشاره کردم که نشان از از بین بردن فرهنگ بومی است

ردیف
نام سابق
نام جدید

۱
قره داغ
ارسباران (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86)

۲
خیاو
مشگین‌شهر (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D8%B4%D9%8 7%D8%B1)

۳
گیوی
شهرستان کوثر (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86_%DA%A9% D9%88%D8%AB%D8%B1)

۴
دشت مغان (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AF%D8%B4%D8%AA_%D9%85%D8%BA%D8%A7%D9%86)
۳ شهر گرمی (شهر) (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%AF%D8%B1%D9%85%DB%8C_%28%D8%B4%D9%87%D8%B1%29) ، پارس‌آباد (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3%E2%80%8C%D8%A2%D8%A8%D8%A 7%D8%AF) و بیله‌سوار (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%DB%8C%D9%84%D9%87%E2%80%8C%D8%B3%D9%88%D8%A 7%D8%B1)

۵
ملکان کندی
ملکان (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D9%84%DA%A9%D8%A7%D9%86)

۶
اوشقایا
اسکو (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D9%88)

۷
سراسکانرود - آذران
هشترود (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%87%D8%B4%D8%AA%D8%B1%D9%88%D8%AF)

۸
خراسان (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AE%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D9%86)
صایین‌قلعه (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B5%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D9%82%D9%8 4%D8%B9%D9%87)

۹
قوشاچای
میاندوآب (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%A2%D8%A8)

۱۰
سولدوز
نقده (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D9%82%D8%AF%D9%87)

۱۱
اورمیا
ارومیه (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%85%DB%8C%D9%87)

۱۲
تیکان تپه
تکاب (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%DA%A9%D8%A7%D8%A8)

۱۳
شاهین قلعه
شاهین‌دژ (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D8%AF%DA%9 8)

۱۴
دیلمان و شاپور
سلماس (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%84%D9%85%D8%A7%D8%B3)

۱۵
ارپلار
پلدشت (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D9%84%D8%AF%D8%B4%D8%AA)

۱۶
قره عینه
سیه‌چشمه (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%DB%8C%D9%87%E2%80%8C%DA%86%D8%B4%D9%85%D9%8 7)

۱۷
ساوجبلاغ
مهاباد (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AF)

۱۸
ری
شهر ری (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D9%87%D8%B1_%D8%B1%DB%8C)

۱۹
باختران
کرمانشاه (پیش از نام باختران همین نام رایج بود)

۲۰
طهران
تهران (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86)

۲۱
سپاهان
اصفهان (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86)

۲۲
شهسوار
تنکابن (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%A8%D9%86)

۲۳
گمبرون
بندر عباس (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1_%D8%B9%D8%A8%D8%A7%D8%B3)

۲۴
بندر شاهپور
بندر امام خمینی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1_%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85_ %D8%AE%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C)

۲۵
بندر پهلوی
بندر انزلی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1_%D8%A7%D9%86%D8%B2%D9%84% DB%8C)

۲۶
علمده
رویان (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%86_%28%D8%B4%D9%87%D8% B1%29)

۲۷
هگمتانه
همدان (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%87%D9%85%D8%AF%D8%A7%D9%86)

۲۸
سلده
نور (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D9%88%D8%B1)

جوان ایرانی
7th August 2014, 10:49 PM

در مورد اسم اس ها قبلا در سطح ملی فیلتر شده و من قصد ندارم در این مورد صحبت کنم. مرتبط به بحث نیست.

من علاقه ای به برگشت به زمان قاجار ندارم. هر چند از نظر افزایش سطح دانش مردم، دوره قاجار دوره بی نظیری بوده و بسایری از اتفاقات مهم تاریخ کشور مثل مشروطه، اعزام دانشجو به خارج و زیرساختهای سیاسی و ... در دوره قاجار بوده.

ولی در همین تاپیک به تغییر نام شهرها که بدون هیچ دلیلی اشاره کردم که نشان از از بین بردن فرهنگ بومی است

ردیف
نام سابق
نام جدید

۱
قره داغ
ارسباران (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86)

۲
خیاو
مشگین‌شهر (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D8%B4%D9%8 7%D8%B1)

۳
گیوی
شهرستان کوثر (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86_%DA%A9% D9%88%D8%AB%D8%B1)

۴
دشت مغان (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AF%D8%B4%D8%AA_%D9%85%D8%BA%D8%A7%D9%86)
۳ شهر گرمی (شهر) (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DA%AF%D8%B1%D9%85%DB%8C_%28%D8%B4%D9%87%D8%B1%29) ، پارس‌آباد (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3%E2%80%8C%D8%A2%D8%A8%D8%A 7%D8%AF) و بیله‌سوار (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%DB%8C%D9%84%D9%87%E2%80%8C%D8%B3%D9%88%D8%A 7%D8%B1)

۵
ملکان کندی

۶
اوشقایا

۷
سراسکانرود - آذران

۸
صایین‌قلعه (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B5%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D9%82%D9%8 4%D8%B9%D9%87)

۹
قوشاچای
میاندوآب (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%A2%D8%A8)

۱۰
سولدوز

۱۱
اورمیا

۱۲
تیکان تپه

۱۳
شاهین قلعه
شاهین‌دژ (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D8%AF%DA%9 8)

۱۴
دیلمان و شاپور

۱۵
ارپلار

۱۶
قره عینه
سیه‌چشمه (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%DB%8C%D9%87%E2%80%8C%DA%86%D8%B4%D9%85%D9%8 7)

۱۷
ساوجبلاغ

۱۸
ری

۱۹
باختران

۲۰
طهران

۲۱
سپاهان

۲۲
شهسوار

۲۳
گمبرون
بندر عباس (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1_%D8%B9%D8%A8%D8%A7%D8%B3)

۲۴
بندر شاهپور
بندر امام خمینی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1_%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85_ %D8%AE%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C)

۲۵
بندر پهلوی
بندر انزلی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1_%D8%A7%D9%86%D8%B2%D9%84% DB%8C)

۲۶
علمده
رویان (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%86_%28%D8%B4%D9%87%D8% B1%29)

۲۷
هگمتانه

۲۸
سلده

ببنید من باز هم در تغییر این اسمها چیزی نمیبینم یا تخریب قومیتی رو نمیبینم که بگم وا اسلاما قومیت هامون نابود شدن
چون تغییر اسمها نه دست حکومته نه دست استکبار خارجی
مردم در طی زمان با لهجه ها و گویش های خودشون این تغییرات رو به وجود میارن

اگر شما فکر میکنید فرهنگ بومی در خطره با دلایل بیان کنید

محسن آزماینده
7th August 2014, 10:54 PM
ببنید من باز هم در تغییر این اسمها چیزی نمیبینم یا تخریب قومیتی رو نمیبینم که بگم وا اسلاما قومیت هامون نابود شدن
چون تغییر اسمها نه دست حکومته نه دست استکبار خارجی
مردم در طی زمان با لهجه ها و گویش های خودشون این تغییرات رو به وجود میارن

اگر شما فکر میکنید فرهنگ بومی در خطره با دلایل بیان کنید

پس با این حساب شما تغییر نام خلیج فارس را به خلیج عرب تایید میکنید؟؟؟

والا مردم محلی که نامهای قبلی را میگن. تابلوهای اسمی جدید هم توسط مردم نصب نمیشه

کار شما توجیه کارهای دیگران است. نه استدلال از ستندات ارائه شده

باشد که رستگار شویم[cheshmak]

✿elnaz✿
7th August 2014, 11:18 PM
حرف شما متین

چه اشکالی دارید به جای خلیج فارس از خلیج عرب استفاده کنیم؟؟؟

مسلما اشکال دارد.

fa.wikipedia.org/wiki/فهرست_شهرهای_تغییر_نام_یافت ه_در_ایران

جالبه. یک عده دیگه میان هویت مردم را تغییر میدن و مردم برای پس گرفتن اون باید هزینه کنند؟؟؟؟دور از منطق میفرمایید

البته شاید اگر یکی از طرفین این بحث نظام حاکم بر ایران نبود راحت تر میشد بحث کرد.

جنایت همان کلمه است که مسئولان برای تهاجم فرهنگی غرب استفاده میکنند. با اطلاعاتی که توی چند پست گذاشتم مستندا و استدلالا ثابت کردم که تهاجم فرهنگی از طرف قوم حاکم بر سایر اقوام و ملیتها انجام میشه.

موفق باشید

خب صحبت در مورد زبان فارسی و زبان گویش های رایج در ایران مگه نبود ؟
به طور خلاصه شما منظورتون در تهدید بودن گویش ها و نابودیشون هست دیگه ؟
الان چرا زبان عرب و خلیج عرب رو دخالت دادین
تو این که شکی نیست

مردم روی زبان و نژاد خودشون پایبند هستن لازم نیست که آموزش اون به صورت جداگانه و مختص هر زبان آورده بشه.
به نظرم تصورش هم تقریبا ناممکنه
تعداد گویش ها تو کشورمون خیلی بالاست.

هویت؟! جنایت
این ها باز هم خیلی بار هیجانیشون بالاست

سلامت باشین[golrooz]

محسن آزماینده
7th August 2014, 11:25 PM
خب صحبت در مورد زبان فارسی و زبان گویش های رایج در ایران مگه نبود ؟
به طور خلاصه شما منظورتون در تهدید بودن گویش ها و نابودیشون هست دیگه ؟
الان چرا زبان عرب و خلیج عرب رو دخالت دادین
تو این که شکی نیست

مردم روی زبان و نژاد خودشون پایبند هستن لازم نیست که آموزش اون به صورت جداگانه و مختص هر زبان آورده بشه.
به نظرم تصورش هم تقریبا ناممکنه
تعداد گویش ها تو کشورمون خیلی بالاست.

هویت؟! جنایت
این ها باز هم خیلی بار هیجانیشون بالاست

سلامت باشین[golrooz]

برای اینکه تغییر نام خلیج فارس به خلیج عرب دقیقا مشابه کاری است که با نام شهرها و اماکن اقوام انجام میشه[golrooz]

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%81%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA_%D8%B4%D9%87%D8%B1% D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1_% D9%86%D8%A7%D9%85_%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA%D9%87_% D8%AF%D8%B1_%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86

چند درصد مردم میتونن زبان محلی خودشون را بخوانند و بنویسند؟؟؟این یک زنگ خطر برای زبان اقوام است.

هر کسی میتونه صحبت کنه. ولی آیا ثبت زبان مهمتر نیست؟؟؟

شاد باشید

نو آور
8th August 2014, 12:08 PM
به نظر من اشکالی نداشت تو این سالها، مثلا یک وزیر سیه چرده از مناطق جنوبی کشور می داشتیم. یا دست کم فقط یک وزیر اهل سنت مثلا از قوم بلوچ، یا یک وزیر مسیحی از منطقه جلفای اصفهان؛ متاسفانه در ایران، حتی انتخاب استاندار و یا وزرای زن هم، از موارد نادر محسوب می شود.

علي پارسا
8th August 2014, 10:34 PM
دوست عزیز سلام

شما یک مطالعه در مورد تاریخچه آموزش زبان در ایران داشته باشید. خلاصه اون را در چند پست قبلی نوشتم. ماجرای امروز و دیروز نیست. ریشه در زمان قاجار دارد.

از این نکته بگذریم که تصور این نکته که مردم ما جوگیر هستند، نوعی توهین به شعور اجتماعی افراد محسوب میشه.

من همین الان به شما میگم به فیل فکر نکنید. مطمونا اولین چیزی که به ذهن شما میاد فیل هست.

بحث ایجاد فرهنگستان زبان ترکی توسط معاون رییس جمهور در امور اقوام و اقلیتها مطرح شده و فرهنگستان زبان و ادب فارسی مخالفت کرده است. بحث آموزش زبان مادری ندین بار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مطرح شده. ولی نتیجه ای نداشته است.

قبل از اینکه بحث را با شما ادامه بدم، ازتون دعوت میکنم پیتهای قبلی این تاپیک را بخونید. دوستان نکات جالبی مطرح کرده اند.

در مورد اس ام اس ها عرض میکنم براتون که بارها شده اس ام اس ها فیلتر شده اند. برای مثال پیامهایی که در مناسبتهای جنجالی حاوی اسامی رهبران سیاسی و ... باشند فیلتر میشود.

با توجه به اینکه مخابرات کلهم اجمعین در اختیار برادران سپاه (ارگان طرفدار نظام) سیاستهای نظام را برای مردم دیکته میکند . و الا فیلتر کردن اس ام اس های حاوی جک و توهین به اقوام کار دشواری نیست.

در مورد این نکته که اس ام اس ها فیلتر میشود میتوانید به آرشیو جلسات مجلس مراجعه کنید و انتقادهای آنها را پیگیر باشید.

موفق باشید

در مورد شعور اجتماعي من به چيزي به نام شعور اجتماعي اعتقاد ندارم![nishkhand] ببخشيد ديگه! هر فردي اعتقادي دارد ديگه![nishkhand]
من به "اکثر الناس هم لايعقلون و لايعلمون و لايشکرون" و اين مايه ها اعتقاد دارم.[shaad]
در مورد اس ام اس ها هم من نمي دانم چيزي فيلتر مي شود و يا اصلا" مي شود فيلتر کرد يا نه! ..... ولي:
اصلا" فرض کنيم که نظام اس ام اس هاي قومي را خودش توليد کند!!! من مانده ام اين "شعور اجتماعی" کجا است که با دامن نزدن به آن چنين چيزي را در نطفه خفه کند![khande]
موفق باشيد.

محسن آزماینده
8th August 2014, 11:22 PM
در مورد شعور اجتماعي من به چيزي به نام شعور اجتماعي اعتقاد ندارم![nishkhand] ببخشيد ديگه! هر فردي اعتقادي دارد ديگه![nishkhand]
من به "اکثر الناس هم لايعقلون و لايعلمون و لايشکرون" و اين مايه ها اعتقاد دارم.[shaad]
در مورد اس ام اس ها هم من نمي دانم چيزي فيلتر مي شود و يا اصلا" مي شود فيلتر کرد يا نه! ..... ولي:
اصلا" فرض کنيم که نظام اس ام اس هاي قومي را خودش توليد کند!!! من مانده ام اين "شعور اجتماعی" کجا است که با دامن نزدن به آن چنين چيزي را در نطفه خفه کند![khande]
موفق باشيد.

بنده با اعتقاد شما بحث نمیکنم.

اینجا سواد افراد مورد توجه ماست.

سوادتون را تقویت کنید متوجه میشید که شعور اجتماعی چی هشت و اکثرالناس و ... چه نقشی دارد[cheshmak]

بحث اصلی در مورد زبان و هویت ملی هویت فرهنگی-قومی و ... است.

اینکه شما نمیدانید و نمیخواهید بدانید و به خود زحمت تحقیق و مطالعه از منبعی که معرفی کردم نمیدهید، نشان از لجاجت شما در بحث است. نه بحث منطقی و نتیجه گیری و استفاده درست از زمان

پایدار باشید[golrooz]

علي پارسا
9th August 2014, 12:38 AM
بنده با اعتقاد شما بحث نمیکنم.

اینجا سواد افراد مورد توجه ماست.

سوادتون را تقویت کنید متوجه میشید که شعور اجتماعی چی هشت و اکثرالناس و ... چه نقشی دارد[cheshmak]

بحث اصلی در مورد زبان و هویت ملی هویت فرهنگی-قومی و ... است.

اینکه شما نمیدانید و نمیخواهید بدانید و به خود زحمت تحقیق و مطالعه از منبعی که معرفی کردم نمیدهید، نشان از لجاجت شما در بحث است. نه بحث منطقی و نتیجه گیری و استفاده درست از زمان

پایدار باشید[golrooz]

متشکرم، بسيار عالي، فکر کنم اين نوشته شما به همه دوستان کمک کند تا بهتر فضاي بحث را درک نمايند!

مهشاد ولی
9th August 2014, 12:43 AM
یکی به ما بگه زبان ما چیست؟

علي پارسا
9th August 2014, 01:34 AM

ردیف
نام سابق
نام جدید

۱
قره داغ

۲
خیاو

۳
گیوی

۴

۵
ملکان کندی

۶
اوشقایا

۷
سراسکانرود - آذران

۸

۹
قوشاچای

۱۰
سولدوز

۱۱
اورمیا

۱۲
تیکان تپه

۱۳
شاهین قلعه

۱۴
دیلمان و شاپور

۱۵
ارپلار

۱۶
قره عینه

۱۷
ساوجبلاغ

۱۸
ری

۱۹
باختران

۲۰
طهران

۲۱
سپاهان

۲۲
شهسوار

۲۳
گمبرون

۲۴
بندر شاهپور

۲۵
بندر پهلوی

۲۶
علمده

۲۷
هگمتانه

۲۸
سلده

عرض کنم خدمت دوستان که نفرتي که از رژيم سابق در مردم وجود داشت باعث شد که بعد از انقلاب نه تنها شهرها بلکه اکثر معابر و حتي نامهاي خانوادگي که در آنها عبارت "شاه" وجود داشت تعويض گردد با وجود اينکه شايد بعضي هايشان به سلطنت هم ربط نداشت. که البته به مرور زمان بعضي از نامها مانند باختران دوباره به حالت اول در آمد.
اين از اين!
از نظر ديگر مواردي مانند طهران با تهران! ري با شهر ري! سپاهان با اصفهان! بيشتر به بهانه جويي براي بحث شبيه است تا اقدام عليه اقوام!
در مورد ديگر بندر عباس به دليل پيروزي شاه عباس بر پرتقالي ها در آن بندر تغيير نام يافته پس بي دليل نبوده! ضمن اينکه اصولا" مدرک مستدلي مبني بر اينکه اصل واژه گامبرون هم پرتقالي نباشد وجود ندارد!
در مورد ديگر نام بندرانزلي در حکومت سابق با نام جعلي بندرپهلوي عوض شده بود که بعد انقلاب به حالت اول برگشت (حتما" اين هم اقدام عليه قوميتها حساب مي کنيد و بايد نامش پهلوي مي ماند!)
در مورد هگمتانه و همدان هم که موضوع مال عهد بوق است! و خيلي موارد ديگر هم به مرور زمان در هر جاي دنيا اين ادغام فرهنگها و تعامل و بده بستان فرهنگها وجود داشته و بحثش اصولا" با بحث اقدام عليه قوميتها ربطي پيدا نمي کند.
اگر اين طور باشد ما اصلا" برابر تخت جمشيد و بيستون خط کشورمان ميخي بوده.
لذا از آنجايي که به نظر مي رسد بحث از مسير عقلاني خود خارج و به سمت مقاصد مشکوکي دارد سوق پيدا مي کند، بهتر مي دانم آن را ادامه ندهم
موفق باشيد.

جوان ایرانی
9th August 2014, 01:48 AM
پس با این حساب شما تغییر نام خلیج فارس را به خلیج عرب تایید میکنید؟؟؟

والا مردم محلی که نامهای قبلی را میگن. تابلوهای اسمی جدید هم توسط مردم نصب نمیشه

کار شما توجیه کارهای دیگران است. نه استدلال از ستندات ارائه شده

باشد که رستگار شویم[cheshmak]
اول یه اخطار جدی !
اینکه فکر کنید شما غیرت دارید رو کشورتون ما نداریم رو از ذهنتون پاک کنید ! من نسبت به تاریخ و هویت کشورم مانند دین و مذهب و عقیدم همونقدر حساسم !
بحث خلیج عربی و فارسی (که همیشه خلیج فارسی است) کاملا متفاوت با زبان های قومیتی و هم ملیتی هست ، پس مغلطه کلام نکنید!متشکر!
من که ندیدم همدانی ها بگن من هگمتانه ایم ! تابلو ها هم فقط در این زمان نصب نشده !
بیشتر تغییرات اسمی که فرمودید اگر اشتباه نکنم دست کم کمترین آن 50 سال هستش
کار بنده منطقی صحبت کردنه
منطق میگه مردم نیازمند تعامل هستن و نیازمند پل ارتباطی با هم وطنای خودشون!

محسن آزماینده
9th August 2014, 09:52 PM
اول یه اخطار جدی !
اینکه فکر کنید شما غیرت دارید رو کشورتون ما نداریم رو از ذهنتون پاک کنید ! من نسبت به تاریخ و هویت کشورم مانند دین و مذهب و عقیدم همونقدر حساسم !
بحث خلیج عربی و فارسی (که همیشه خلیج فارسی است) کاملا متفاوت با زبان های قومیتی و هم ملیتی هست ، پس مغلطه کلام نکنید!متشکر!
من که ندیدم همدانی ها بگن من هگمتانه ایم ! تابلو ها هم فقط در این زمان نصب نشده !
بیشتر تغییرات اسمی که فرمودید اگر اشتباه نکنم دست کم کمترین آن 50 سال هستش
کار بنده منطقی صحبت کردنه
منطق میگه مردم نیازمند تعامل هستن و نیازمند پل ارتباطی با هم وطنای خودشون!
یک یادآوری:

اینکه من غیرت و هویت ملی خودم را دارم، دلیل نمیشه هویت کشوری نداشته باشم

من واقعا از کاربرای سایت ناامید شدم

دوستی میاد میگه تغییر نام به دلیل اسم شاه و خانواده اون بوده. مثل تغییر نام شاه گلی به ائل گلی ذر تبریز. من نمیگم بیایید تابلوها را بخوانید و از مردم اسم بپرسید.

ولی در مورد تغییر نام شهرها که اعتراض مردم را اشته خیلی راحت بهانه میاورند. کاسه داغتر از آش میشوند. سوال من این هست چرا فرهنگستان زبان فارسی باید برای شهرستان ها اسم انتخاب کند؟؟؟

اگر مردم اسمها را عوض کرده اند و رسمی نیست، چرا وزارت کشور نقشه ها را با اسامی جدید چاپ میکند؟؟

شباهت تغییر نام در خلیج فارس و اسامی شهرهای ایران یکی است. فقط طرفین درگیر فرق دارند.

منطق از اعتدال حرف میزنه

آیا اعتدال رغایت میشه؟؟؟

تاریخ قضاوت خواهد کرد

بحث تمام

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد