PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : توصیه های تغذیه ای در بیماران مبتلا به هپاتیت



سونای
9th September 2013, 12:38 PM
هپاتيت يا همان التهاب بافت كبد، علل مختلفي دارد كه ويروس‌ها از جمله اين علل محسوب مي‌شوند. در اين ميان ويروس‌هاي هپاتيت A، B و C از شايع‌ترين آنها به شمار مي‌رود كه هر كدام راه‌هاي انتقال مخصوص به خود را دارند، اما آنچه سيب اين هفته در بخش تغذيه باليني بدان مي‌پردازد، اصولي است كه بايد در تغذيه اين بيماران بدان توجه ويژه كرد.
با بي‌اشتهايي مبارزه كنيد:به دليل فعل و انفعالاتي كه طي اين بيماري در بدن رخ مي‌دهد، اين بيماران دچار بي‌اشتهايي مفرط مي‌شوند و در نتيجه مدت بسيار كوتاهي بخش اعظمي از وزن آنان از بين مي‌رود، از اين رو اولين نكته رفع بي‌اشتهايي اين بيماران است. از غذاهايي كه مي‌توانند اشتهاي اين افراد را تحريك كنند، بايد به خوراكي‌هايي همچون سوپ رقيق و كم‌چرب، بيسكويت، كراكر، بستني، ماست كم‌چرب و شير اشاره كرد.

كربوهيدرات‌هاي سالم مصرف كنيد:50 تا 55 درصد انرژي دريافتي فرد هپاتيتي بايد از كربوهيدرات‌هاي پيچيده تامين شود. غلات كامل (به صورت پودر)‌ سيب‌زميني آب‌پز و حبوبات كامل از منابع خوب كربوهيدرات‌هاي پيچيده به شمار مي‌روند. يك رژيم غذايي صحيح رژيمي است كه روزانه حداقل يك وعده كامل از حبوبات پخته شده به ميزان 150 100 گرم يا 3 عدد سيب‌زميني متوسط را در خود داشته باشد. از غذاهاي ديگري كه كربوهيدرات‌هاي مفيد را در خود دارند، مي‌توان به عسل، خرما، كشمش و توت خشك اشاره كرد .

پروتئين فراموش نشود:يك فرد هپاتيتي بايد روزانه‌ 5/1 - 2/1 گرم به ازاي هر كيلوگرم وزن بدن پروتئين دريافت كند. اين موضوع اهميت بسيار زيادي در حفظ وزن بيمار دارد. از اين رو بايد بادقت رعايت شود.

مصرف چربي‌ها ضروري است:توصيه مي‌شود 35 30 درصد كل كالري مورد نياز فرد مبتلا از چربي‌هاي اشباع نشده تامين شود كه در اين ميان روغن زيتون، روغن كانولا و روغن دانه انگور از بهترين‌هاست.

از ميوه‌ها غافل نشويد:ويتامين‌هايي كه به نوعي كبد در ساخت آنها دخيل است، در طي اين بيماري كاهش مي‌يابند و بدن با كمبود آنها و عوارض ناشي از آن مواجه مي‌شود. ويتامين‌هاي K و C، B از جمله اين ويتامين‌ها محسوب مي‌شوند. به همين سبب توصيه مي‌شود روزانه حداقل‌ 2 واحد ميوه يا آب ميوه طبيعي و 2 واحد سبزي تازه در رژيم غذايي فرد گنجانده شود.

از اين غذاها پرهيز كنيد: سالادهاي پرچرب، مايونز، زرده تخم‌مرغ، پوست مرغ، گوشت‌هاي چرب شامل گوشت گوساله‌يا گوسفند چرب، ماهي چرب، انواع كيك و شيريني از جمله غذاهايي است كه بايد از خوردن آنها پرهيز شود.


منبع (http://www.clinicalmedicine.ir/post-6289.aspx)

(http://www.clinicalmedicine.ir/post-6289.aspx)

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد