توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال و جواب های علمی
yas-90
1st January 2013, 10:19 PM
سلام دوستان [golrooz]
یه سری سایت دیدم که موضوعات جالبی داشتن ...یه سری به سوالایی جواب داده بودن که ساده هستن و لی جالب[khejalat]...........یه سری هم یه آزمایش هایی رو گفته بودن که من چون خودم نشنیده بودمشون براتون میذارم فقط گاماس گاماس[cheshmak] آخه باید ترجمه شن و من نه زبانم اونقدر خوبه که عالی ترجمه کنم و نه سرعت عملم بالا تازه اینم بگم من همین که متوجه شم منظور متن چیه خودم یه جوری سر همش میکنم هر چیزی رو هم که متوجه نشدم لغت به لغت میگم شما خودتون معنیش کنید.
البته فکر نکنید قراره همش ترجمه باشه ها نه..... از سایتای فارسی هم کمک بسیار میگیریم[bamazegi]
راستی نمیدونم جای این تاپیک همینجاست یا نه ......مدیران به بزرگواری خودشون ببخشن
آهان یه چیز دیگه ممنون میشم اگر شما هم تونستید مطلبی بذارید
yas-90
1st January 2013, 10:22 PM
خوب اینم اولیش که برا خودم خیلی جالب بود:
استخراج dna :
میدونید که dna و کار روی اون امروزه یکی از مباحث داغ دنیای علمه و علومی مثل بیوتکنولوژی و ژنتیک و امثال اون ویژه روی این موضوع کار میکنن.
در اصل در این آزمایش شما قراره متوجه شید که آیا دی ان ای گاو با مرغ متفاوته یا نه؟(موضوع جالبیه نه؟؟؟)
dna ( مولکول کوتاه دئوکسی ریبونوکلئیک اسید) که یک مولکول خاص و لازم برای حفظ حیات است. تمام موجودات زنده هم دی ان ای دارن که عامل بروز صفات و ویژگیهای مختلف در آنهاست.
اوففف چقده زیاده ...لطفا خودتون در مورد dna مطالعه کنید...............ممنون [nishkhand]
طی این آزمایش شما یاد خواهید گرفت چطور میشه dna رو از هسته استخراج کرد........و در نهایت مقایسه dna کبد مرغ و کبد گاو یا حالا هر موجود زنده دیگه ای که دوست دارید میتونید انتخاب کنید
dna ماده مرموز و خیلی پیچیده ای ست اما برای حیات ضروری و اساسی ست. شناخت دی ان ای برای شناخت بیماریهای ژنتیکی و درمان آنها ضروریه
این آزمایش یک فرایند چند مرحله ای ست . دانستن اینکه چطور چنین اتفاقی میفته میتونه به درک بهتری برای فهمیدن اینکه در آزمایشگاه های زیست شناسی چه اتفاقاتی رخ میده، کمک کنه.
خوب حالا فکر میکنید در این آزمایش چه اتفاقی میفته؟؟؟
اولین کاری که میکنید اینه که کبد ها رو جداگانه در مخلوط کن ریز ریز میکنید که این باعث آغاز شکست سلول میشه از طرفی هم سلول دارای پلاسما و همچنین غشای سلول هست که به فرایند شکستن سلول ها لیز شدن یا lysing گفته میشه.
غشای پلاسما از دولایه تشکیل شده به نام فسفولیپیدها که همانند چربیها عمل میکنه و حالت آبگریز داره......غشای پلاسما رو میشه با استفاده از صابون و مایع ظرفشویی خراب کرد که اصطلاحا بهش degreaser، برش مواد چربی غشا ، گفته میشه.
همچنین مایع ظرفشویی باعث میشه پوشش هسته ای شکسته شه و دی ان ای در دسترس قرار بگیره
به منظور حذف هر گونه پروتئین و یه جورایی خالص سازی دی ان ای باید مواد را در معرض همون موادی که باعث ترد شدن گوشت میشه(باور کنید نفهمیدم منظورش چیه نوشته بود meat tenderizer ) یا آنزیم های پاک کننده لنزهای تماسی(فکر کنم همین موادی که لنز رو توش نگه میدارن تا تمیز بمونه نمیدونم شاید هم منظورش چیز دیگه ایه شما میدونید منظورش چیه؟؟؟) قرار داد .
گام بعدی برای جدا سازی دی ان ای اینه که اونو در معرض الکل سرد قرار بدید و از اونجاییکه دی ان ای نامحلوله در الکل میشه اونو از محلول جدا کرد.
میشه گفت مواد در الکل باعث ایجاد سه لایه مجزا میشن که لایه پایین اجزای شکسته شده ست. لایه میانی رشته دی ان ای و لایه بالایی الکله
وقتی مواد را جدا کردید میتونید دی ان ای رو جدا سازی کنید.
وسایل مورد نیاز برای آزمایش:
کبد گاو
کبد مرغ
همون ترد کننده گوش یا آنزیم های پاک کننده لنز های تماسی .....فکر کنم منظورش همون محلول های لنز های چشمی باشه
چاقوی آشپز خونه و دستگاه مخلوط کن
نصف قاشق چای خوری نمک(حدود 2.5 سی سی)
دو قاشق غذ خوری مایع ظرفشویی ( 31 سی سی یا میلی لیتر)
یک فنجان آب گرم(354 سی سی)
شیشه باریک یا لوله آزمایش کوچک
بِشِر یا لیوان بزرگ
تور یا فیلتر قهوه
یک فنجان الکل ایزوپروپیل سرد(354 سی سی)
میله شیشه ای، چوبی یا پلاستیکی
میکروسکوپ
انجام آزمایش:
1) با استفاده از چاقو، کبد را به سه قطعه کوچک با اندازه حدود سه سانت برش دهید.
2) آنها را درون مخلوط کن قرار دهید
3) اضافه کردن نمک و آب گرم به کبد( درون مخلوط کن).....دقت کنید که تمام قطعات کبد با آب پوشیده بشه
4) مواد بالا را به مدت 10 تا 15 ثانیه مخلوط کنید.
5) مواد مخلوط شده را از طریق تور یا فیلتر قهوه به درون لیوان بزرگ صاف کنید.
6) مایع ظرفشویی رو اضافه کنید و هم بزنید و بذارید 10 دقیقه بمونه
7) لوله آزمایش یا میله شیشه ای کوچیکی رو به اندازه 1/3 (یک سوم) از مخلوط کبد پر کنید.
8) از همون پاک کننده لنز آنزیمی به اندازه سه قطره اضافه کنید و 20 دقیقه صبر کنید.
9) لوله آزمایش را کمی شیب دهید و سپس به آرامی مقدار مساوی الکل سرد از قسمت پایین لوله اضافه کنید. 20 دقیقه صبر کنید.
10) رشته دی ان ای باید به صورت یک لایه مجزا بین مخلوط پایین و الکل بالای لوله ظاهر شود.
11) قرار دادن یک میله تکان دهنده (یا شیشه ای، چوبی و یا پلاستیکی)، درون محلول حاوی رشته DNA....و پیچیدن رشته DNA در اطراف میله
12) مشاهد اسمیر یا نمونه گرفته شده از دی ان ای زیر میکروسکوپ..همچنین میتونید دی ان ای رو درون یک حوله کاغذی(یا همون دستمال کاغذی خودمون) بپیچید برای حفظ مشخصه ها ی دی ان ای و همچنین مشاهده مجدد اون زیر میکروسکوپ
13) تکرار همین مراحل با کبد مرغ
نکته: در صورت دلخواه شما میتونید این عمل رو روی علاوه بر سلولهای حیوانی روی میوه ها و گیاهان هم انجام بدید.
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.