PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تحلیل‌گر: امریکا برای جلب رضایت اربابان صهیونیست خود تحریم‌هایی علیه ایران اعمال می‌کند

داداشی
2nd August 2012, 01:28 PM
اعمال جديدترين تحريم دولت امريکا بر ضد يک بانک چيني به علت معامله با ايران، خشم پکن را برانگيخته و اين کشور خواهان لغو فوري اين محدوديت‌هاي اقتصادي از سوي واشنگتن شده است.

وزير خارجه چين روز چهارشنبه (۱۱ مرداد) از مقام‌هاي امريکايي خواست ضمن لغو تحريم‌هاي اعمال شده بر ضد "بانک کونلون" به اتخاذ تدابيري که با هدف "آسيب زدن به منافع و روابط چين و امريکا" صورت مي‌گيرد ادامه ندهند.

فراخوان پکن پس از آن مطرح شد که دولت باراک اوباما، رئيس جمهوري امریکا روز سه شنبه (۱۰ مرداد) از اعمال تحريم‌هاي اقتصادي بيش‌تري بر ضد بخش صادرات نفت خام ايران، يک بانک چيني و يک موسسه مالي ديگر در عراق، که واشنگتن آن‌ها را به انجام معاملات تجاري با تهران متهم کرده است، خبر داد.

طبق بيانيه‎اي که کاخ سفيد منتشر کرد رئيس جمهوري امريکا مدعي شد اين تدابير جديد بر عزم واشنگتن در اعمال فشار بر جمهوري اسلامي "براي عمل به وظايف بين‌المللي‌اش" تاکيد مي‌کند.

پرس تي‌وي براي بررسي بيش‌تر اين قضيه با فرنکلين لم، وکيل بين‌المللي از بيروت مصاحبه‎اي انجام داده است که برگردان آن را در ادامه مي‌خوانيد.

پرس تي‌وي: به نظر مي‌رسد واشنگتن با اعمال تحريم‌هاي يک‌جانبه بيش‌تر عليه ايران اين مساله را در سطح ديگري مطرح و هر بار هم خودش نقش قاضي، هيات منصفه و مجري را بازي مي‌کند.

لم: بله واقعا. فکر مي‌کنم مي‌توانيم اين اقدام جديد دولت امريکا را در زمينه مبارزات انتخاباتي در اين کشور بررسي کنيم. همان‌طور که مستحضريد ۱۰۰ روز تا برگزاري اين انتخابات باقي مانده است. يک عنصر نژادپرستانه وجود دارد که ديروز از نتايج يک نظرسنجي به دست آمد و نشان مي‌دهد در ميان راي دهندگان سفيدپوست، ميت رامني ۲۰ امتياز جلوتر از اوباما قرار دارد.

بنابراين آن‌چه که در کنگره روي داد تحت فشار لابي صهيونيست و جمهوري‌خواهان بود، آن‌ها پيش نويس اين قانون را تهيه کردند و همان‌طور که مستحضريد مجلس نمايندگان نيز ديروز به آن راي داد. اوباما براي اين‌که در مبارزه انتخاباتي به خودش کمک کند بر کنگره پيشدستي کرد و با صدور يک دستور اجرايي از لابي صهيونيستي در مبارزه انتخاباتي رامني پيشي گرفت و همان‌طور که مي‌دانيد طبق قانون اساسي امريکا، رئيس جمهوري اين کشور مي‌تواند چنين دستوري صادر کند.

بنابراين وي براي کسب اعتبار در مبارزه انتخاباتي‌اش دست به چنين کاري زد، اعتباري که اتهامات مطرح شده از سوي ميت رامني مبني بر اين‌که اوباما در قبال ايران ضعيف عمل کرده را تشديد کرد و اين يک معامله سياسي بسيار زيرکانه بود. سناي امريکا بدون شک روز جمعه اين پيش نويس را تصويب مي‌کند و اوباما نيز اين قانون را امضا خواهد کرد؛ قانوني که در اصل مشابه دستور اجرايي صادر شده از سوي وي است هر چند اندکي به آن اضافه شده است.

مطمئن باشيد که کاملا درست مي‌گوييد؛ (امريکا) قاضي، هيات منصفه و مجري اين تحريم‌هاست اما همان‌طور که هم شما و هم بينندگان‌تان مي‌دانيد اين مساله به ناراحتي شماري از طرفداران رئيس جمهوري امريکا و حزب جمهوري‌خواه و متحدان امريکا و همچنين کشورهایي نظير چين مي‌انجامد چرا که آن‌ها بهاي اين اقدامات را مي‌پردازند.

همان‌طور که مي‌دانيد تحريم‌ها به مثابه يک شمشير دولبه هستند؛ آن‌ها مسلما به جمهوري اسلامي (ايران) لطمه مي‌زنند اما به مشتريان‌شان نيز آسيب وارد مي‌کنند و سود بسياري از کشورهاي جهان را هم کاهش مي‌دهند. بنابراين اين يک تحول مهم به شمار نمي‌رود اما فکر مي‌کنم اين مساله در زمينه انتخابات رياست جمهوري امريکا که خيلي به برگزاري آن نزديک هستيم و به نظر من اوباما به خوبي از عهده آن برمي‌آيد (از اهميت برخوردار است) من هنوز هم فکر مي‌کنم اوباما در اين انتخابات پيروز مي‌شود اما در ۱۰۰ روز آينده شاهد يک رقابت سخت و نفس‌گير خواهيم بود.

پرس تي‌وي: شکي وجود ندارد که هيبت رو به رشد چين به عنوان يک قدرت جهاني برجسته براي امريکا يک تهديد به شمار مي‌رود، با توجه به اين مساله به نظر شما امريکا در حال بررسي واکنش چين است و تلاش مي‌کند عکس‌العمل پکن به اتخاذ چنين تدابيري را ارزيابي کند؟

لم: راستش من فکر نمي‌کنم اين مساله هدف اوليه از اعمال چنين تحريم‌هايي باشد. مطمئنم در مورد آن‌ها مطالعاتي صورت گرفته و جنبه‎هاي جالبي دارند و همچنين اين‌که ما روابط زيادي با چين داريم و در اين مورد رابطه دوستانه‎اي وجود نداشته درست مثل موضع امريکا در قبال سوريه، روابط سفت و سخت‌تر چيني‌ها را رويگردان کرده است اما در درجه اول به نظر من اين مساله تلاشي در راستاي خشنود کردن لابي صهيونيستي است، براي جلب رضايت منتقدان اوباما و کساني‌که مي‌گويند وي در قبال ايران خيلي ضعيف عمل کرده است؛ صرفا براي مقاصد داخلي در انتخابات آتي.

فکر مي‌کنم مساله اين است و اوباما در واقع در مبارزه سياسي خود با يک کودتاي کوچک مواجه شده است. رامني در سفر ۳ روزه خود خيلي خوب عمل نکرد و در حال حاضر نيز شاهد اقدامات سختگيرانه و شديد از سوي اين ۲ طرف هستيم که تلاش مي‌کنند در اين فرصت ۳ ماهه با پيروزي در انتخابات، کاخ سفيد را تصاحب کنند.

پرس تي‌وي: نظرتان درباره اين پافشاري و سماجت امريکا در مورد ايران چيست؟ اگر مذاکرات و گفت‌‌وگوها تحت چارچوب گروه ۵+۱ در حال انجام شدن است پس چرا آن‌ها باز هم به چنين تدابيري متوسل مي‌شوند؟ به نظر مي‌رسد امريکا واقعا درصدد رسيدن به يک موضع ميانه و حد وسط با ايران در خصوص برنامه انرژي هسته‎اي اين کشور نيست.

لم: با مفهوم سوال شما موافقم چرا که ما مي‌گوييم که خواهان گفت‌وگو و يک راه حل ديپلماتيک هستيم اما اوباما فقط ديروز از اين مساله صحبت مي‌کرد ولي وي بايد خود را با خواسته‎هاي ما مطابقت دهد، خواسته‎هايي که همان خواسته‌هاي جامعه بين‌المللي هستند.

اين تحريم‌ها مطابق قوانين بين‌المللي نيستند بلکه اين اقدام بر اساس اميال امريکا و متحدانش صورت مي‌گيرد. بنابراين فکر مي‌کنم در اين‌جا شاهد بي‌صداقتي هستيم. وي اين سخنان را مطرح مي‌کند اما در واقع منظورش چيز ديگري است. منظورم اين است که فکر نمي‌کنم آن‌ها در اين زمان يک راه حل ديپلماتيک را خواستار باشند دست‌کم تا پس از برگزاري انتخابات و آن‌ها احتمالا چيزي را که جمهوري اسلامي (ايران) را تحقير نکند، مغاير با قوانين بين‌المللي و حقوق کنوانسيون منع گسترش سلاح‌هاي هسته‎اي (ان پي تي) نباشد را نمي‌پذيرند.

بنابراين من چشم اندازي براي يک حل و فصل واقعي و ديپلماتيک همان‌طور که اوباما خواهان آن است مشاهده نمي‌کنم.

PressTV

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد