ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال سئوالی جنجالی. برخورد شما با موضوعات به اصطلاح ناموسی

M@hdi42
14th June 2012, 06:14 PM
با یاد ونام خداوند مهربان

سلام بر دوستان نخبه

مدتی بود که به این فکر میکردم که در مناطق مختلف ایران برخورد با موضوعات ناموسی چطوریه؟/ برخورد با این مسائل به چه دیدی دیده میشه؟ مثلا برخورد فیزیکی و چیزی که ما اونو غیرت مینامیم بر خلاف موازین جامعه هست ویا عرفی کاملا پذیرفته شده و تایید شده؟ سئوال من از شما اینه که اگه خدایی نکرده ,خدایی نکرده ,زبانم لال, چشمم کور ,گوشم کر , یک مشکل ناموسی براتون یا فامیلهلتون ویا نزدیکهاتون پیش بیاد مثلا اگه متوجه بشین یکی از دختران فامیل با یک پسری غریبه میپلکه , برخوردتون چیه؟ ایا به شدید ترین صورت ممکن باهاش برخورد میکنین یا با مسالمت و در اخفا حلش میکنین بره ویا صورت مسئله رو پاک میکنین؟

منتظر نظرات ارزشمندتون هستم

-------------
پ.ن : اقا اگه خدایی نکرده مثلا یکی از دختران فامیل چنین کاری بکنه طبق عرف جامعه اول پسر رو میبریم کوه با اسلحه(برنو یا پران) میکشیم بعد دختر رو یا میکشیم یا مجبور به دار زدن خودش میکنیم. چون این موضوع برامون قابل قبول نیست.اگه هم پسری مزاحم بشه اول ابروشو میبریم بعد خودشو میکشیم بعد خانوادشو به اتیش میکشیم. .

اصلاحیه:

هدف کلی سئوال فهمیدن نحوه برخورد جوامع مختلف با این پدیده هست. ایا در جامعه به نظر شما این موضوع چطور جا افتاده؟ با این دست اتفاقات چطور برخورد میشه؟ ایا راه حلی برای حل وفصل اینگونه موارد هست؟ ایا میتوان با برخورد مناسب اینگونه مسائل رو بدون خشونت حل کرد؟ اصلا در این موارد به نظرتون نرمی و عدم قاطعیت در برخورد باهاش باعث افزایش یا کاهش این مسئله در جامعه میشه؟

و.....

فرخنده.
14th June 2012, 07:19 PM
ما بچه ها که پایه ایم بزرگترا اوون طرفو بدبخت میکنن دختررو هم تحت کنترل میگیرن که آب هم نتونه بخوره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![taajob]

NameEly
14th June 2012, 07:37 PM
به نظر من جاهایی که قبیله ای زندگی می کنن از این رسم ها دارند

توی استانی که زندگی می کنم راستش ندیدم من اینجور چیزهایی رو و بیشتر دربارش توی سمت های غرب و جنوب شندم

عقیده ی خودم میگم هر کسی عقل داره و هرکسی رو توی قبر خودش میزارن
کسی رو ببینم تنها کاری که میکنم به کسی نمی گم که ابروش نره

چون از هر دستی بدی از همون دست هم میگیری
ابرو چیز گران قیمتی هستش که با پول به دست نمیاد

M@hdi42
14th June 2012, 11:22 PM
به نظر من جاهایی که قبیله ای زندگی می کنن از این رسم ها دارند

یعنی جاهای دیگه معذرت میخوام معذرت میخوام کم غیرت هستن. اینو روشن کنید.

بعد اونجور که شما میگین یعنی اینکارا بی فرهنگیه؟

elinaaa
14th June 2012, 11:22 PM
به نظرم این روابط دختر-پسری نسبت به قبل خیلی عادیتر شده و تا آنجایی که من دور و برم میبینم برخورد خیلی جدی و درستی صورت نمیگیره و ته تهش یعنی بعد از اینکه همه ی کاسه کوزه ها سر دختره شکسته میشه این ارتباط با اجبار و یه کتک کاری مسخره تموم میشه...معمولا این جور موقع ها بیشترین صدمه رو دخترا میبینن و حتی اگه یه پسری تو خیابون هم مزاحم دختری بشه میگن دختره خوب نیست و بعدشم نهایتا با چارتا فحش و بد وبیراه قضیه تموم میشه اما نظرم اینه که غیرت ها یه ذره کم رنگ شده البته جسارتی نمیکنم کلی میگم...ولی به قول دوستمون باید آبروی افراد رو حفظ کرد که متاسفانه خیلی وقتا اینجوری نیست و همه خبردار میشن...

M@hdi42
15th June 2012, 12:25 AM
به نظرم این روابط دختر-پسری نسبت به قبل خیلی عادیتر شده و تا آنجایی که من دور و برم میبینم برخورد خیلی جدی و درستی صورت نمیگیره و ته تهش یعنی بعد از اینکه همه ی کاسه کوزه ها سر دختره شکسته میشه این ارتباط با اجبار و یه کتک کاری مسخره تموم میشه...معمولا این جور موقع ها بیشترین صدمه رو دخترا میبینن و حتی اگه یه پسری تو خیابون هم مزاحم دختری بشه میگن دختره خوب نیست و بعدشم نهایتا با چارتا فحش و بد وبیراه قضیه تموم میشه اما نظرم اینه که غیرت ها یه ذره کم رنگ شده البته جسارتی نمیکنم کلی میگم...ولی به قول دوستمون باید آبروی افراد رو حفظ کرد که متاسفانه خیلی وقتا اینجوری نیست و همه خبردار میشن...

به نظر من پسرا در بیشتر موارد مقصر شناخته میشن.دخترا گرچه ضربه روحی میبینن ولی پسرا دیگه بحث بحث احساسات و سرزنش و.. نیست بلکه معمولا باهاشون برخورد فیزیکی صورت میگیره حتی در بعضی موارد خیلی راحت همونطور که میبینیم به قتل میرسن که امارشم موجوده

mamadshumakher
15th June 2012, 12:48 AM
اقا اگه خدایی نکرده مثلا یکی از دختران فامیل چنین کاری بکنه طبق عرف جامعه اول پسر رو میبریم کوه با اسلحه(برنو یا پران) میکشیم بعد دختر رو یا میکشیم یا مجبور به دار زدن خودش میکنیم. چون این موضوع برامون قابل قبول نیست.اگه هم پسری مزاحم بشه اول ابروشو میبریم بعد خودشو میکشیم بعد خانوادشو به اتیش میکشیم. .
اگه همه همین برخورد رو داشتن که دیگه دختر و پسری جرات نداشتن خطاهایی که امروزه انجام میدن رو انجام بدن.

ببینید باید اینو در نظر داشته باشید که یه سری رفتار ها در طول زمان به دلیل شرایط جامعه تغییر میکنه.مثلا:
بارها شنیدم دختری با پسری دوست بوده وقتی که همه فهمیدن تازه ازدواج کردن.
یا دختری با پسری دوست بوده بعد از 2 سال دختره به مامانش میگه مامان یه پسری هست ..... مامان هم میگه خب بهش بگو بیاد ببینیم کیه.
یا همینطور برای پسر پیش میاد.توی این بحث کاری به علت عادی شدن همچین روابطی نداریم.
اما در همین جامعه هستن کسایی که اگه متوجه همچین روابطی بشن خیلی ناراحت میشن و میشینن حسابی با فرد خطاکار صحبت میکنند و جلوی رابطه رو میگیرن.کسایی هم این ناراحتیو با برخورد فیزیکی نشون میدن.
ببینید اگه منظور سوال به پی بردن به روابط عاطفی 2نفر باشه برخورد فیزیکی و به اب و اتیش زدن و بردن ابروی 2طرف درست نیست.اما میشه جلوی ارتباط رو گرفت.
اما اگه پای مزاحمت در میون باشه من خودم اماده ی کشتن مزاحم هستم.

داداشی
15th June 2012, 03:12 AM
سلام
وقت بخیر
آرزو میکنم که لحظاتی شاد و دلنشین داشته باشید.

خدمت طراح سوال بگم که من منظور شما از طرح این سوال رو نفهمیدم.
دقیقا میخوایید چه نتیجه ای بگیریم؟ ایا میخواییم از زندگی خصوصی همدیگر بفهمیم؟
یا مثلا من بیام عمل و عکس العمل یک ناهنجاری یا هر چیز دیگه ای که در زندگی خصوصی بنده هست رو تعریف کنم که چه نتیجه ای حاصل بشه؟
میخواییم بفهمیم کی غیرتی تره یا کی خدای نکرده بی غیرته ؟

*FATIMA*
15th June 2012, 11:17 AM
با یاد ونام خداوند مهربان

سلام بر دوستان نخبه

سئوال من از شما اینه که اگه خدایی نکرده ,خدایی نکرده ,زبانم لال, چشمم کور ,گوشم کر , یک مشکل ناموسی براتون یا فامیلهلتون ویا نزدیکهاتون پیش بیاد مثلا اگه متوجه بشین یکی از دختران فامیل با یک پسری غریبه میپلکه , برخوردتون چیه؟ ایا به شدید ترین صورت ممکن باهاش برخورد میکنین یا با مسالمت و در اخفا حلش میکنین بره ویا صورت مسئله رو پاک میکنین؟

پ.ن : اقا اگه خدایی نکرده مثلا یکی از دختران فامیل چنین کاری بکنه طبق عرف جامعه اول پسر رو میبریم کوه با اسلحه(برنو یا پران) میکشیم بعد دختر رو یا میکشیم یا مجبور به دار زدن خودش میکنیم. چون این موضوع برامون قابل قبول نیست.اگه هم پسری مزاحم بشه اول ابروشو میبریم بعد خودشو میکشیم بعد خانوادشو به اتیش میکشیم. .
[soal]

NameEly
15th June 2012, 02:16 PM
یعنی جاهای دیگه معذرت میخوام معذرت میخوام کم غیرت هستن. اینو روشن کنید.

بعد اونجور که شما میگین یعنی اینکارا بی فرهنگیه؟

نه كم غيرت نيستن دوست گلم
شما بايد بقول دوستان هدفتون رو از طرح سوال مشخص كنيد ؟

نگاه كنيد توي شهر ها چون رابطه ي دختر پسري كمي نرمال هست و همه با خبر هستند با ديدگاه ديگه اي نگاه مي كنن به اين قضيه ( البته در ديدگاه من )‌ ولي توي جاهاييي كه قبيله اي هستند طرز ديدشون به اين قضيه خيلي فرق مي كنه

طرز فكر ها خيلي فرق مي كنه دوست گلم
شايد فرهنگ رو بشه از طرز فكر برداشت كرد

ولي منظور بي فرهنگي نيست منظور يك فرهنگ خاصي هست كه حكم فرما هستش

به عنوان مثال در خارج از كشور دختر پسر جلوي خانواده هاشون با هم ارتباط دارن ولي در ايران نه اين راطه به اين صورت نيست
پس اون ها به ما ميگن بي فرهنگ ؟؟؟؟
اين يك فرهنگي هست كه بر كشور ما حكم فرماست

M@hdi42
15th June 2012, 02:33 PM
خدمت طراح سوال بگم که من منظور شما از طرح این سوال رو نفهمیدم.
دقیقا میخوایید چه نتیجه ای بگیریم؟ ایا میخواییم از زندگی خصوصی همدیگر بفهمیم؟
یا مثلا من بیام عمل و عکس العمل یک ناهنجاری یا هر چیز دیگه ای که در زندگی خصوصی بنده هست رو تعریف کنم که چه نتیجه ای حاصل بشه؟
میخواییم بفهمیم کی غیرتی تره یا کی خدای نکرده بی غیرته ؟

سلام
این چیزایی که گفتید به چه درد من میخوره که بخوام بدونم؟
هدف کلی سئوال فهمیدن نحوه برخورد جوامع مختلف با این پدیده هست. ایا در جامعه به نظر شما این موضوع چطور جا افتاده؟ با این دست اتفاقات چطور برخورد میشه؟ ایا راه حلی برای حل وفصل اینگونه موارد هست؟ ایا میتوان با برخورد مناسب اینگونه مسائل رو بدون خشونت حل کرد؟ اصلا در این موارد به نظرتون نرمی و عدم قاطعیت در برخورد باهاش باعث افزایش یا کاهش این مسئله در جامعه میشه؟

دوس جون
15th June 2012, 02:40 PM
اصلن سوالتون جالب نبود ادم هرچی میاد بنویسه ناموسی میشه
[khabalood]

م.محسن
15th June 2012, 09:50 PM
گره ای که با دست وا بشه با دندون بازش نمی کنن

ساناز فرهیدوش
15th June 2012, 11:19 PM
سلام دوستان خوبم

این سوال رو می شه از چند دید با واژه های مجاز بررسی کرد :

دیدگاه اول جامعه ایکه روابط دختر و پسر به هر شکل مجاز و مشروع هست .
جامعه ایکه که به طور کل خیلی سنتی است و روابط غیر ازدواج های احباری مفهومی ندارد .
جامعه ب مورد بررسی ما کشوری اسلامی است که با رشد روز افزون با مفاهیم ارتباطی از نوع جدید تری آشنا می شود . مثلا ادامه تحصیل افراد . تغییر رفتار های افراد که می تواند ناشی از از استفاده از رسانه ها باشد .
در جامعه ما و دین ما برای هر مسئله ایی تدبیری اندیشیده شده . برای مثال وقتی ارتباط نا مشروعی صورت بگیرد غیر از مجازات طرفیت موظف به ازدواج با یکدیگر می شوند .
اما مسائلی پیرامون تجوارز و ارتباطات تعریف نشده وجود دارد . اینکه هر کس خود را قاضی می کند و دست به خشونت و ارتکاب قتل به اسم غیرت می زند .
ارتباط بین خانم اقا جزو نیاز های اولیه هست اما می باید طبق عرف . دین و ارزش های جامعه انجام شود .

عامیانه تر عرض می کنم ارتباط بین زن و مرد خوبش خیلی خوبه ! اگر واقعا کسی قصد ارتباط داره باید هدفش معلوم باشه .

به نظرم کمی جنبه به خرج بدیم بگذاریم برای مثال خواهر کوچکمون . برادرمون حرف دلش رو بزنه . به جای اینکه دعواش کنیم واقعا بگیم این جوریه ها . این اتفاقا می افته .
یا اگر واقعا اتفاق بدی افتاده یه جوری آبرو داری کنیم .
و در نهایت به خاطر حرف مردم خیلی چیز ها رو زیر پا نذاریم .
خودمون رو کمی اصلاح کنیم . چرا وقتی یه اقا یه متلک می گه همه می خندن ولی به خانم می گن سنگین تر باش یه جوری بودی بهت یه چیزی گفتن !!
بحث رو داغ نکنین بگین خانم این جوری اقا اون جوری .
به نظرم تعصب خیلی خوب هم هست غیرت هم همین طور اما طوری نشه که عزیز ترین کسامون اسیب ببینن . از /ان طرف بوم بیفتمن پایین .

اگر می خوایم فرهنگ سازی کنیم باید به دیگران به چشم اعضای خانوادمون نگاه کنیم . می تونیم ؟
همه کار بکینم اما از راهش .
کسی اگر به هر نحوی آسیب دیده دستش رو بگیریم . به جای کمک یک سره کارش رو تموم نکنیم .
پلیس . دکتر . ر.ان شناس . قاضی و هزار جای دیگه به خاطر همین به وجود آمدن .

عرفان سلیم زاده
15th June 2012, 11:21 PM
از نظر من تنها توصیف قابل درک برای "غیرت" دفاع از ناموس در برابر مهاجمینی هست که قصد اسیب رساندن به ان را داشته باشند.
پس غیرت شروع کننده دعوا نیست و همین طور پیشگیری کننده از دعوا و فقط برای دفاع به وجود امده.
در این صورت از طرف اون فرد با غیرت به هیچ وجه نباید هیچ گونه ازاری به ناموس خودش برسه و نباید طوری با ان رفتار کنه که بخواد از تجاوزی جلو گیری کنه.
حالا ببینم کی مردشه بزاره ناموس خودش راحت باشه و از تجاوز دیگران پیشگیری کنه![golrooz]

M@hdi42
17th June 2012, 06:57 PM
سلام دوستان خوبم

این سوال رو می شه از چند دید با واژه های مجاز بررسی کرد :

دیدگاه اول جامعه ایکه روابط دختر و پسر به هر شکل مجاز و مشروع هست .
جامعه ایکه که به طور کل خیلی سنتی است و روابط غیر ازدواج های احباری مفهومی ندارد .
جامعه ب مورد بررسی ما کشوری اسلامی است که با رشد روز افزون با مفاهیم ارتباطی از نوع جدید تری آشنا می شود . مثلا ادامه تحصیل افراد . تغییر رفتار های افراد که می تواند ناشی از از استفاده از رسانه ها باشد .
در جامعه ما و دین ما برای هر مسئله ایی تدبیری اندیشیده شده . برای مثال وقتی ارتباط نا مشروعی صورت بگیرد غیر از مجازات طرفیت موظف به ازدواج با یکدیگر می شوند .
اما مسائلی پیرامون تجوارز و ارتباطات تعریف نشده وجود دارد . اینکه هر کس خود را قاضی می کند و دست به خشونت و ارتکاب قتل به اسم غیرت می زند .
ارتباط بین خانم اقا جزو نیاز های اولیه هست اما می باید طبق عرف . دین و ارزش های جامعه انجام شود .

عامیانه تر عرض می کنم ارتباط بین زن و مرد خوبش خیلی خوبه ! اگر واقعا کسی قصد ارتباط داره باید هدفش معلوم باشه .

به نظرم کمی جنبه به خرج بدیم بگذاریم برای مثال خواهر کوچکمون . برادرمون حرف دلش رو بزنه . به جای اینکه دعواش کنیم واقعا بگیم این جوریه ها . این اتفاقا می افته .
یا اگر واقعا اتفاق بدی افتاده یه جوری آبرو داری کنیم .
و در نهایت به خاطر حرف مردم خیلی چیز ها رو زیر پا نذاریم .
خودمون رو کمی اصلاح کنیم . چرا وقتی یه اقا یه متلک می گه همه می خندن ولی به خانم می گن سنگین تر باش یه جوری بودی بهت یه چیزی گفتن !!
بحث رو داغ نکنین بگین خانم این جوری اقا اون جوری .
به نظرم تعصب خیلی خوب هم هست غیرت هم همین طور اما طوری نشه که عزیز ترین کسامون اسیب ببینن . از /ان طرف بوم بیفتمن پایین .

اگر می خوایم فرهنگ سازی کنیم باید به دیگران به چشم اعضای خانوادمون نگاه کنیم . می تونیم ؟
همه کار بکینم اما از راهش .
کسی اگر به هر نحوی آسیب دیده دستش رو بگیریم . به جای کمک یک سره کارش رو تموم نکنیم .
پلیس . دکتر . ر.ان شناس . قاضی و هزار جای دیگه به خاطر همین به وجود آمدن .

کاملا موافقم.....................

با قسمت دوم مخصوصا

KOOLOOCHE
18th June 2012, 12:34 AM
ببینید این چیزا فقط مربوط به اطرافیان فرد میشه ممکنه ومخصوص به هیچ جایی نیست یکی حتی توجایی که براشون این چیزامهمه براش مهم نیست ویکی برعکس ونمیشه به صورت کلی گفت.........

سونای
22nd June 2012, 04:56 PM
اما اگه پای مزاحمت در میون باشه من خودم اماده ی کشتن مزاحم هستم.

خب چه کاریه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! سرنوشت خودتو خونوادتو اونو خونوادشو خراب کنی که چی بشه!! همیشه گفتیم پیشگیری بهتر از درمانه!
مسیرای نزدیک که همه همو میشناسن و امنیت هست هیچ ، اما اگه به هر دلیلی کلاس ،کار ،خرید و...و..و.. قرار شد مسیرای شلوغ یا بیگانه قسمت عزیزانت بشه!! شما اونجا خونوادتو همراهی کن ، وقتی کنارش باشی کسی به خودش اجازه نمیده مزاحم بشه ( این واسه وقتیه که شما امکانشو داری وقت بزاری)
وقتیم که شرایطشو ندارین آژانسو ماشین شخصیو ..... میتونه گزینه ی مناسبی باشه
تا وقتی که سطح اجتماعی بعضی از آقایون ( دور از جناب خوباش) به حدی برسه تا این قضیه براشون حل بشه و سرشون به کار خودشون باشه
چگونگی این فرهنگسازی هم بر عهده ی متخصصینش!!! چون واقعا گاهی وقتا آدم نمیدونه چجور میشه درست بودن رو به یکی یاد داد.......
یبار شنیدم که گفته شد در طول روز آدم ربع ثانیه به جنون میرسه و اگه اونو کنترل کنه .......
پس دیگه وقتی عصبانی هستین تصمیم نگیرین
و هم اینکه عواقب کار رو بسنجید بعد عمل کنید
اینجوری متوجه میشین که خیلی از کارا ارزش انجامشو نداره
این از مزاحم
حالا از این سمت:
اگه همیشه حامی خونوادت باشی و لحظه به لحظه عاطفی هم کنارشون باشی(که قطعا همینطوره) باور کن مشکلی پیش نمیادو دست نیازشون همیشه سمت خودتون میاد...
مث خواهرو برادر تو یه خونه ،وقتی عشق و محبت توو خونواده باشه، زمانی که متوجه بعضی از پیشنهادهای هم نشین، چون بخوایم نخوایم بعضی از پنجره های دید مرد و زن با هم فرق میکنه!اخه بعضی گوشزد ها ادمو غافلگیر میکنه که به چه چیزایی توجه میشه!!! با اینکه شاید بعضی درخواست هاو صحبتا و اخرش گاهی هم حتی اجبار ِ برادرت[nishkhand][khejalat] رو درک نکنی ولی میپذیری که به حرفش گوش کنی چون تورو به این باور رسونده که همیشه خوبتو خواسته و همیشه بالاترین عشق رو نثارت کرده هر وقت بهش نیاز داشتی بوده پس اینبار هم همینه....

انقدر هم فقط به فکر خودتون نباشید که چون بهتون بر خورد ، پس هر کاری باید بکنید تا دلتون خنک شه! نخیر
شما در قبال خدا و زحمتی که خونواده واستون کشیده مسئولین! پس با زندگیتون بازی نکنید خیلی راه های ساده تر و محکمتری هست که از خونوادتون محافظت کنید
هیچوقت عملی توو عصبانیت مشکلی رو حل نکرده بعد از اینهم اینطور نخواهد بود
[golrooz][golrooz][golrooz]

SaSaMc2
22nd June 2012, 10:02 PM
سلام...[golrooz]

فرهنگ روش مورد پسند تر هر جامعه براي زندگي در كنار هم هست...

اين روش انتخاب كه پرسيده شده بايد مشخص شود كه در رويارويي با چه نوع ارتباطي هست...

مزاحمت گذري؟ مزاحمت دائمي؟ مزاحمت براي فرد مجرد؟ مزاحمت براي يك نوجوان ناپخته؟ مزاحمت در پي ارسال سيگنال تمايل اوليه از سمت دختر؟

تجاوز به عنف؟ تجاوز در پي فريب؟ تجاوز در پي طمع دختر؟ تجاوز در پي حماقت دختر؟

ارتباط در سنين كم؟ ارتباط متاهل با مجرد؟ ارتباط مجرد با متاهل؟ ارتباط براي شناخت قبل از ازدواج؟ ارتباط با آگاهي اعضايي از خانواده؟

تمام اين گونه موارد برخوردي متفاوت از هم دارن...

در انتخاب برخورد: زمانه، فرهنگ، و پيشينه فرد برخورد كننده بايد در نظر گرفته شود...

كشتن كلا در هيچ عملي مجاز نيست و اگر لازم باشه خداوند كه جان دهد خود ميداند كه جان را كي و چگونه بگيرد...

اما در زماني كه ارتباط بوي ناخوشايندي داشت...

در مرحله اول بسته به حفظ آبرو و فرهنگ اون منطقه بايد عاقلانه عمل كرد...

در مرحله بعد بايد تا حد ممكن با گفتگو و آگاه سازي مشكل را برطرف كرد...

در مرحله بعد بايد به مراجع قضايي مراجعه كرد...

اگر جواب خوبي دريافت نشد تحديد و برخورد فيزيكي لازم است...

و البته در مورد خيانت كه در تمام دنيا انواع برخورد هايي از كشتن تا بي تفاوتي را به دنبال دارد بحث از مشكلات ناموسي فراتر است...

(در كل اكثر چنين برخوردهايي از روي خودخواهيست نه چيزي به نام غيرت)

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد