PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : فضولی دن بیر غزل

*مینا*
2nd April 2012, 09:45 PM
منی جاندان اوساندیردی، جفادن یار اوسانمازمی ؟

فلک لر یاندی آهیمدن، مرادیم شمعی یانمازمی ؟
قامو(هامی) بیمارینه جانا، دوای درد ائدر احسان
نئچون قیلماز منه درمان، منی بیمار سانمازمی ؟
غمیم پنهان دوتاردیم من، دئدیلر یاره قیل روشن

دئسم اول بیوفا بیلمن اینانیرمی، اینانمازمی ؟

شب هجران یانار جانیم، توکر قان چشم گریانیم

اویادار خلقی افغانیم، قارا بختیم اویانماز می ؟

گول رخسارینه قارشی، گوزومدن قانلی آخار سو

حبیبیم فصل گول دور بو، آخار سولار بولانمازمی؟
دئگیلدیم من سنه مایل، سن ائتدین عقلیمی زایل

منه طعن ائیله ین غافل، سنی گورگج اوتانمازمی ؟

فضولی رند و شیدادیر، همیشه خلقه رسوادیر
سورون کیم، بو نه یئودادیر، بو سئودادان اوتانماز می ؟

اوسانماق : یورولماق ، خسته شدن
جاندان اوساندیردی : جانا گتدی _ جونم رو به لبم رسوند
دوتاردیم : ساخلادیم _ نگه داشتم --> می گه : غمم رو پنهان نگه داشتم
قارشی : دوردوم _ ایستادم --> می گه : مقابل رخسارش ایستادم
دئگیلدیم : نبودم --> می گه : من عاشقت نبودم
گورگج : گورن _ ---> می گه : اون غافلی که به من طعنه می زنه به خاطر عشقم به تو ، اگه تورو ببینه ، خجالت نمی کشه به خاطر طعنه زدنش به من ؟ ( اشاره به داستان حضرت یوسف و زلیخا که مردم به خاطر عشق زلیخا بهش طعنه می زدن ولی وقتی حضرت یوسف رو دیدن دستشون رو بردین ... )

محسن آزماینده
20th April 2012, 02:17 PM
پنبه داغ جنون ایچره نهاندیر بدنیم...................دیری اولوقجا لباسیم بودور اولسن کفنیم

جانی جانان دئممیش،ورمک اولماز ای دل..............نه نزاغ ائیلییم اول نه سنیندیر،نه منیم

داش دئلر آهیم اوخو،شهد لبین شوقیندن................نولا زنبور ائوینه اوخشاسا بیت الحزنیم

طوق زنجیر جنون دایره دولت دیر................نه روا کیم بنی اوندان چیخارا ضعف تنیم

عشق سرگشته سیم،سیر سرشک ایچره یئریم..............بیر حبابم کی هوادن دولودور پیرهنیم

بلبل غم زده یم باغ و بهاریم سنسن.........دهن و قد و رخون،غنچه و سرو و سمنیم

ائتمه رم ترک فضولی سر کویون یارین.............وطنیم دیر،وطنیمدیر،وطنیمدیر،وطن یم

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد