PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : چرا تقلید؟

مهدی عباسزاده
9th March 2012, 06:16 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

دوستان من سوال دارم: آیا اصلا تقلید کردن کار درستیه؟

لطفا توی بحث شرکت کنید و نظرتون رو بگید و هر پستی که خوندید همین که خوندید اون پست رو تشکر بکنید که ما بدونیم اگه هم مطلب نمینویسید لااقل میخونید.

اگه توی بحث شرکت کنید که خیلی عالی میشه این سوال رو خیلی ها توی دلشون دارن میخوام همه بیان نظر بدن کسی نترسه هیچ کس دید بدی بهش پیدا نمیکنه همه میدونیم که سوال بهتر از جهله و ابراز عقیده هم ایرادی نداره.

منتظرم.

التماس دعا

shabhayebarare
9th March 2012, 07:01 PM
سلام
تقلید.......
بستگی داره از چی تقلید بکنیم یه وقت می بینی اگه یه سری چیزا رو از بقیه تقلید بکنی خیلی هم خوبه . گاهی نه
اما در کل آدم باید خودش برای زندگیش تصمیم بگیره و شیوه های نوین برای زندگیش بسازه و سعی کنه انقدر خوب باشه که دیگران از اون تقلید کنن نه اون از روی دیگران
امیدوارم منظورم رو رسونده باشم[nishkhand]

mahsa deltang
9th March 2012, 08:45 PM
سلام دوستان.
اولین جایی که به ذهنم رسید مرجع تقلید که به جز رجوع به ان درست نیست برای فهمیدن سوالامون.
خوبه ما موارد و رفتارهاوکارهای خوبو تقلید کنیم وبهش موارد خوبه دیگری اضافه کنیم یعنی تقلید از کسی باعث پیداشدن منبع خوبی برای گرفتن ایده باشه.
شاید چیزی که خودمان به مورد تقلید اضافه کنه که خود تقلید به چشم نیاد.
این نظر من بود.
باتشکر[cheshmak]

سهیلا محمدی1
9th March 2012, 08:49 PM
سلام

آیا اصلا تقلید کردن کار درستیه؟

واقعا نمی دونم ولی دوست ندارم از کسی تقلید کنم.

مهدی عباسزاده
9th March 2012, 08:57 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

من فعلا نظری نمیدم تا همه بچه ها بیان و نظراتشون رو هم بدن انشاء الله بعدا پستها رو ارزیابی میکنیم و یه نظر دسته جمعی که همه باهاش موافق باشیم میدیم

التماس دعا

salma1
9th March 2012, 10:16 PM
سلام
بنظرم هرچیزی به نوبه ی خودش و به اندازه ی خودش خوبه
تقلید هم خوبه ولی زیاد نباید باشه چون همه ی افکارها باهم تفاوت دارن. تقلید از خوبی های دیگران عالیه
آرزوی سلامتی برای همه ی شما دوستان
بدرود

hedii
9th March 2012, 10:54 PM
be nazare man bazi vaghta taghlid lazeme chon mibini khodet hich ideyi nadari hala dar har zamineyi mitoni az nazarate digaran estefade koni albate fek nakonam in esmesh taghlid bashe , ye noe digam darim oonam vaghtiye ke hich etelaati dar morede yek movzoo nadarim masalan dar zamineye dini ya anjame masaele vajebe dini taghlid bad az agahi az fardi ke mikhaym azash taghlid konim be nazare man vajebe

مهدی عباسزاده
9th March 2012, 11:41 PM
be nazare man bazi vaghta taghlid lazeme chon mibini khodet hich ideyi nadari hala dar har zamineyi mitoni az nazarate digaran estefade koni albate fek nakonam in esmesh taghlid bashe , ye noe digam darim oonam vaghtiye ke hich etelaati dar morede yek movzoo nadarim masalan dar zamineye dini ya anjame masaele vajebe dini taghlid bad az agahi az fardi ke mikhaym azash taghlid konim be nazare man vajebe

فارسی: به نظر من بعضی وقتا تقلید لازمه چون میبینی خودت هیچ ایده ای نداری حالا در هر زمینه ای میتونی از نظراته دیگران استفاده کنی البته فکر نکنم این اسمش تقلید باشه یه نوع دیگه هم داریم اونم وقتیه که هیچ اطلاعاتی در مورده موضوع نداریم در زمینه دینی یا انجام مسائل واجب دینی تقلید بعد از آگاهی از فردی که میخوایم ازش تقلید کنیم به نظر من واجبه

اگه میشه بچه ها فارسی بنویسن(تا اونجا که یادمه جزو قانون سایت بود!) البته انگلیسی نوشتن از ننوشتن بهتره فکرکنم!!

MANE1371
9th March 2012, 11:48 PM
باسلام خدمت دوستان
به نظرمن تقلید هم مثل اکثر ابزارآلات دو جنبه داره هم خوبه(در مورد فروع دین) و هم بده در مورد اصول دین(که نیاز به استدلال و ایمان شخصی داره)

SaSaMc2
10th March 2012, 02:57 AM
سلام...[golrooz]

منظورتون از تقليد در اجتهاد هست؟

يا هر گونه تقليد؟

lindaya
10th March 2012, 12:19 PM
درمورد مسائل عقیدتی:

با تقلید کاملا مخالفم چون قرآن صراحتا میفرماید: از چیزی که بدان علم نداری پیروی مکن که گوش وچشم وقلب مسئول هستند در برابر آنچه که انجام میدهند.

سعی میکنم در مورد مسائل فروع فقهی هم سطح مطالعاتم را تا حدی زیادی بالا ببرم اگه درمورد مسئله ای هم اطلاع نداشتم میپرسم از کسی که میداند وازش منابع ومرجع میخوام به دو دلیل: اول اینکه تشریحش من درآوردی نباشه. دوم منابعش باید قابل اطمینان باشه واگر دیدم داره از کتابی که ارزش علمی چندانی نداره نقل قول میگیره دیگه ازش سوال نپرسم.

نکته: دین تقلیدی سودی به حال انسان نداره هرکس وظیفه داره جدا از محیط خانواده و اجتماع در مورد عقایدش تحقیق کنه واز روی اختیار و علم دین و عقیده اش رو انتخاب کنه.

[golrooz]

مهدی عباسزاده
10th March 2012, 09:19 PM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم [golrooz]

منظورتون از تقليد در اجتهاد هست؟

يا هر گونه تقليد؟

فکر میکنم منظور شما تقلید در احکام باشه.

فرقی نمیکنه شما میتونید هم اختصاصا نظرتون رو در مورد تقلید در احکام بگید هم نظرتون رو در مورد تقلید در تمام مسائل زندگی بگید هم هر دو رو بگید.

منتظر نظر زیبای شما هستم.

اما نظر زیبای lindaya دارای یک آیه از قرآن مجید است:

الإسراء : 36 وَ لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَ الْبَصَرَ وَ الْفُؤادَ كُلُّ أُولئِكَ كانَ عَنْهُ مَسْؤُلاً

و آنچه را كه برايت بدان علمى نيست پيروى مكن، همانا گوش و چشم و قلب فروزان، همگى اينها مورد پرسش و بازخواست بوده اند.

فعلا نظرات رو نقد نمیکنیم تا لا اقل این صفحه هم پر شه اون وقت ببینیم اگه گذاشتنش توی مباحث داغ هفته که باز هم میذاریم بچه ها نظر بدن و اگه نذاشتن شروع میکنیم به بررسی نظرات.

از کسانی که شرکت کردن هم تقاضا دارم دوستانشون رو ترغیب به شرکت در بحث بکنن هر چند که نظراتشون تکراری باشه ایرادی نداره بیانها فرق میکنه خود این هم ارزش داره.

خلاصه منتظریم.

التماس دعا

SaNbOy
10th March 2012, 09:29 PM
من نمیدونم شما دقیقا منظورتون از تقلید تو چه موضوعی هست اما اونطوری که دیدم دوستان گفتن نظر خودم رو در این باره بگم که تو اسلام به نظره من نباشه نمیشه....

اما تو موارد دیگه بستگی داره که کاره خوب باشه یا بد...
به هر حال به نظره من یه چیزه شخصی هستش هر کس بنابه اعتقاد خودش میتونه در اینباره تصمیم بگیره..
شاید کسی باشه که اصلا یه تقلید تو اسلام هم عقیده نداشته باشه...اینا همش بسته به اعتقادات فرده..

من مثلا دوست دارم همیشه از یه آدم موفق تقلید کنم....مثلا استیو جابز وای خدای من یه حالی میده از این آقا تقلید کنی :)) بخدا...

خلاصه از آخره حرفم بگم که من در کل تقلید رو دوست ندارم...تو مسائل اسلامی رو نمیگم تو زندگی خودم...

nika6749
10th March 2012, 10:20 PM
سلام
از نظر من اگر تقلید از یک ادم درست وحسابی باشه یعنی جامعه یا حداعقل اکتر مردم قبولش دارن چرا که نه ازش تقلید میکنیم

SaSaMc2
11th March 2012, 01:40 AM
سلام...[golrooz]

تقليد تعاريف متفاوتي داره...

در لغت كه يه چي تو مايه هاي قلاده ميشه...!

در فلسفه هم ميگن: پذيرفتن نظر كسي بدون دليل، ميشه تقليد...

در شريعت هر ديني جز پيامبر اون دين كه مستقيم سخن خداوند رو به مردم ميرسونده تقليد اشتباه است...

چون ميتونه در گذر زمان تحريف بشه...

در مورد تقليد عمومي:

يه مثال مهم بين معماران بزرگ هست كه ميگه:

يه كپي خوب بهتر از يه طرح بد هست...

ولي در كل:

چون شرايط دنيوي هست و اگر هم اشتباهي شد آسمون به زمين نمياد، زياد خطري نيست...

هرچند من فكر ميكنم در شريعت هم آسمون واسه اشتباهي به زمين نمياد...!

بســـم اللــه الرحــمن الرحـــیم...

البته اين يه نظر هست و شايد روزي فهميدم تقليد چيز ديگريست...

با تشكر... [golrooz]

312
11th March 2012, 01:48 AM
سمعاوطاعتا[khejalat]
زمان استخدام ازم پرسيدند:لزوم دين چيه؟گفتم عمرانسان كوتاهتر از تجربه شخصي و استفاده فردي هست.يعني من توي مثلا يك عمر 70 ساله نميتونم به تنهايي از يك سالگيم شروع بكنم به فهميدن بهترين كارها براي بيشترين استفاده از عمرم.يعني ميشده كه ديگران باروشهاي مطمئن, خودشون منو بزرگ بكنندو پرورش بدهند تا زماني كه خودم بتونم به انجام بهترين روش زندگي درك پيداكنم واونقدرهم آمادگي قبلي داشته باشم كه اون روش رو براي ادامه عمرم انجام بدم.يعني خيلي محتمل هست كه يك آدم از دوران كودكي و نوجواني وميانسالي دچار ضعف تربيت باشه ونهايتا هم نتونه سر سالم به گور ببره.حالا براي اينكه پايان كاردنيايي يك نفربراش مفيدباشه بهتره كه يك دفترچه نحوه مصرف بهينه همراه اين كالا(مخلوق[cheshmak]) از طرف سازنده وجودداشته باشه تا به خوش قلبي سازنده اطمينان پيداكرد.از نظرمن اين راهنما همون دين هست كه خالق انسان(حضرت باري تعالي جل جلاله) در طول زمان به تناوب ورژنهاي مختلف اين كاتالوگ رو با زبانهاي مختلف براي كيفيتهاي مختلف اين محصول(كه فتبارك الله احسن الخالقين هم نسبت به توليد اين محصول گفته شده)ارائه وارسال كردندوبه نظر مامسلمونها آخرين وكاملترين ورژن توسط حضرت رسول اكرم(ص) به ميان انسانها آورده شده.
اين ورژن آخر توسط يك سري افراد موثق (ائمه12گانه)درحال توضيح در طول زمان بودتا اينكه كاربه اونجا رسيدكه مخالفان اين ورژن آخر(وحتي ورژنهاي قبلي) از امكان بيان توضيحات توسط آخرين فردموثق (حضرت مهدي صاحب الزمان(عج))جلوگيري سلبي و قهري شديد كردندو ارتباط اون امام واجب الاطاعه با عموم مردم كنسل شدو اين ارتباط به يك سري رابطين خيلي محدود(نواب اربعه)و تك وتوك افراد خاص محدود گرديد.
طبق شرايط قابل قبول عقلي و ديني در اين زمان توضيح مسايل مرتبط با كاتالوگ آخر بعهده افرادي هست كه با كسب يك قابليتهايي ملقب به مجتهد در دين شيعه ميشوند اين افراد(مجتهدهاي تشيع) الزاما علامه دهر نيستند و در زمانهاي نيازاز متخصصين زمينه هاي مختلف علوم استفاده بهينه ميكنند تا توضيح بهتري از مسايل مرتبط ورژن پاياني براي عموم مردم وجودداشته باشه.
من به شخصه معتقدم كه وقتي توي يك زمينه خاصي ميشه از آدم مجربتر پرسيدكه چي بيشتربه صلاح ما هست نبايداز اينكار ابا كرد.بايدبا افتخاراز فرد مجربترو آگاهتر سوال پرسيد وجوابهاروهم با اطمينان حداكثري شنيد و بكاربست.
خاصيت ممتازدر بين مجتهدهاو مراجع تقليد(لول بالاتر مجتهدين) اين هست كه اين افراد خالصاومخلصابراي تقرب بيشتربه ذات اقدس الهي درتلاش و تكاپو هستندو درراه رسيدن به حداكثر عبوديت با هيچ بني بشري تعارف و اغماض ندارند. شاهداين قضيه اين هست كه درراه انجام احكام الهي خودشون از همه جلوتر هستندو در حدودو صغور احكام بيشترين احتياطهارو بر خودشون تحميل ميكنند.
درباره اينكه پرسيده ميشه كه چرا بايد تقليدكرد بايدگفت به دلايل متعددعقلي;انسان بايد از به اشتباه افتادن وضرركردن پرهيزبكنه تا منابع زماني و مادي ومعنويشو از دست نده.
ما ميتونيم توي ساختمون گلي زندگي بكنيم وبايك زلزله 3 ريشتري به فنا بريم ودر مقابل ميتونيم از دستورات يك مهندس ساختمان اطاعت وتقليدبكنيم وخونه اي بسازيم كه با زلزله 8ريشتري هم خراب نشه.
ما ميتونيم توي يك جنگ بصورت نفر به نفر بجنگيم و خودمون رو در مقابل دشمني با تكنيك به فنا بديم ودرمقابل ميتونيم تحت دستورات يك ژنرال كاربلدبا تكنيك بجنگيم و از تكنيك دشمونمون سرتر باشيم و اونهارو شكست بديم وخودمون رو حفظ بكنيم.
ما ميتونيم ازروش آزمون وخطا جلوبريم و خودمون رو ضعيف بكنيم وقمارباز بدي بشيم ودر مقابل ميتونيم از استقرا استفاده بكنيم واز آمارو احتمالات استفاده علمي كارشناسانه(تحت نظرات عالمين اين علوم و تحت عنوان تقليد آگاهانه) بكنيم ودر (حتي) قمار پيروز آخر بازي باشيم.
علم سلاح هست و اين انكار شدني نيست.
بهتره براي مسلح بودن و آسيب نديدن پيش عالمان علوم بريم و با زانوزدن به درگاه اونها خودمون رو از منفعت دنياو آخرت محروم نكنيم.
درزمينه تقليداز يك مرجع مرحوم بايدعرض كنم اين رو هم مراجع زنده مطمئنا بهتر از ما ميدونندكه در چه مسائلي نميشه از مرجع مرحوم بهره برد ونهايتا بايداز مراجع زنده تبعيت كرد.پرسش از مراجع زنده براي بقا بر ميت به ما اجازه واطمينان ميده كه بايد براي چه مسائلي دوباره به مرجع زنده فعلي خودمون حتما رجوع بكنيم
عذراز موجزنبودن[nadanestan]
سپاس از تاپيك[golrooz][golrooz]

مهدی عباسزاده
11th March 2012, 07:29 AM
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم

درزمينه تقليداز يك مرجع مرحوم بايدعرض كنم اين رو هم مراجع زنده مطمئنا بهتر از ما ميدونندكه در چه مسائلي نميشه از مرجع مرحوم بهره برد ونهايتا بايداز مراجع زنده تبعيت كرد.پرسش از مراجع زنده براي بقا بر ميت به ما اجازه واطمينان ميده كه بايد براي چه مسائلي دوباره به مرجع زنده فعلي خودمون حتما رجوع بكنيم

این جاش اینجا نبودا!!! انتقالش میدم به قسمت خودش و در موردش بحث میکنم اگه دوست دارید اونجا پیگیری کنید. به اینجا (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?116554-%D8%AA%D9%82%D9%84%DB%8C%D8%AF/page4) برید.

التماس دعا

mozhgan.z.1368
11th March 2012, 09:38 AM
اگه یه چیز خوب توی وجود یه نفر میبینی رو هوا بزن تقلید کن مگه چه اشکالی داره؟
ولی وای به اون روز که بد بودن بخوای تقلید کنی

*مینا*
12th March 2012, 07:10 PM
در فلسفه هم ميگن: پذيرفتن نظر كسي بدون دليل، ميشه تقليد...
اگه تقلید اینه که من دوس ندارم تقلید کنم

من تقلید رو زمانی می پسندم که با فکر باشه ، چه از لحاظ دین چه غیر دین ، در مورد مسائل غیر دینی هم باید بگم که من دوس ندارم به طور کامل تقلید کنم ، موقع تقلید حتما باید یه قسمتیش رو عوض کنم حالا این قسمت هر چه قدر می خواد کوچیک یا بزرگ باشه ، اما زیاد دوس ندارم کارایی که قبلا انجام شده رو کامل تکرار کنم
در مورد مسائل دینی ، به دنبال تقلید می رم

ashkanrazi
12th March 2012, 08:50 PM
سلام. انشاء الله که حال همگی خوبه.
به نظر بنده الگو قرار دادن یک فرد خیلی بهتر از تقلید کردن از اونه. چون ممکنه شرایط و وضعیتی که ما تو اون قرار داریم با اون فرد فرق کنه. جامعه فرق کنه و.... .
در کل با تقلید مخالفم حتی اگه اطلاعات کافی راجع به اون موضوع نداشته باشیم.

aliiiiiiiii
13th March 2012, 04:33 PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام آقای ashkanrazi (http://www.njavan.com/forum/member.php?235921-ashkanrazi) شما یه پزشک هستید یه لحظه فکر کنید من یه بیمار هستم وبه شما مراجعه کردم و شما پس از تشخیص بیماری برای من دارو تجویز میکنید آیا منطقی من به شما بگم چون درباره ی این دارو اطلاعاتم کافی نیست از اون مصرف نمیکنم واگر شما بخوان من رو قانع کنید چون من در باره ی پزشکی اطلاعاتی ندارم نمی تونم قانع بشم
اما در اصل من باید این دارو رو از شما بپذیرم چون شما رو علم ودانا نسبت به این موضوع میدونم وحرف شما هم برام ملاک در واقع این همون تقلید است...

aliiiiiiiii
13th March 2012, 04:37 PM
[shaad]آقای ashkanrazi (http://www.njavan.com/forum/member.php?235921-ashkanrazi) سعی کنید ازاین لبخند تقلید کنید تا شاد باشید

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد