ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : غذاهای نوروزی(مخصوص شب عید)



باستان شناس
7th March 2012, 05:58 PM
یکی از متداول‌ترین غذاهایی (http://www.njavan.com/wiki/خوراک) که به مناسبت نوروز پخته می‌شود،
سمنو (http://www.njavan.com/wiki/سمنو)
(سمنک، سومنک، سوملک، سمنی، سمنه) است.

این غذا با استفاده از جوانه گندم (http://www.njavan.com/wiki/گندم) تهیه می‌شود.

در بیشتر کشورهایی که نوروز را جشن می‌گیرند، این غذا طبخ می‌شود.
در برخی از کشورها، پختن این غذا با آیین‌های خاصی همراه است.

زنان و دختران در مناطق مختلف ایران،
افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان سمنو را به‌صورت دسته‌جمعی
و گاه در طول شب می‌پزند .
و درهنگام پختن آن سرودهای مخصوصی می‌خوانند.

برای نمونه در افغانستان در یکی از مشهورترین ترانه‌ها، این بیت به تکرار خوانده می‌شود:



سمنک در جوش ما کفچه زنیم


دیگران در خواب ما دف چه زنیم





پختن غذاهای دیگر نیز در نوروز مرسوم است.

به‌طور مثال

در بخش‌هایی از ایران؛ سبزی پلو (http://www.njavan.com/wiki/سبزی‌پلوماهی) با ماهی در شب عید،

در افغانستان سبزی چلو با ماهی, در ترکمنستان؛ نوروزبامه،

در قزاقستان؛ اویقی آشار، در بخارا (http://www.njavan.com/wiki/بخارا)؛ انواع سمبوسه (http://www.njavan.com/wiki/سمبوسه) پخته می‌شود.

به‌طور کلی پختن غذاهای نوروزی در هر منطقه‌ای که نوروز جشن گرفته می‌شود مرسوم است
و هر منطقه‌ای غذاها و شیرینی‌های مخصوص به خود را دارد.

باستان شناس
7th March 2012, 07:09 PM
و البته من غذاهای مخصوص روزای نوروز رو در شهر شیراز براتون میگم و من به شخصه همیشه ازشون پیروی میکنم ...

غذای روزی که شب مثلا تحویل سال هست ( رشته پلو ) هست در شیراز میگویند ان شا این غذا باعث بشه رشته های امور زندگی در کنار هم باعث خیر در سال جدید شوند.

و شب هم پلو با ماهی هست .

فردای روز نوروز (عید توروز) خورشت سبزی ( همون قرمه سبزی) درست میکنن به نشانه سرسبزی و سبز شدن روزای سال ...

بدانید هر سنتی بدون علت نیست ( منظورم خرافات نیست ولی مواردی هست که در سنت ایرانی که باعث قوام و دوام مراسم ایرانی هست)

باستان شناس
7th March 2012, 07:17 PM
و البته در مورد سمنو ...واقعا میگم پختن مشکلی داره تا خوب به رنگ دلخواه و به مزه دلخواه به بار بشینه ...

در شیراز هر سال خانواده من درست میکنند و البته زحمت بسیاری داره و دقیقا شب تا صبح باید عده ای هر دم اون دیگ رو بهم بزنند واقعا لذت پخت بسیاری داره من همیشه بالای سر دیگه از وقتی خیلی کم سن تر بودم هر چی ارزو داشتم میگفتم .....

شیرینی سمنو باید بدون شکر باشه و با طعه شیرین جوانه گندم باید همراه باشه و نیاز به عده ای هست که باید هر دم دیگ رو چک کنند ....

و همیشه من خودم عاشق گردوهای درسته و بادام با پوست هستم که داخل دیگ میانداختند و با سنگ میشکستم و میخورم ...جاتون سبز هست سر دیگ...

و مثل نذری بعد از پخت شدن سمنو اونو میبرن برای همه اقوام و همسایه ها ....


جای همگی سبز[golrooz]

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد