باستان شناس
7th March 2012, 05:58 PM
یکی از متداولترین غذاهایی (http://www.njavan.com/wiki/خوراک) که به مناسبت نوروز پخته میشود،
سمنو (http://www.njavan.com/wiki/سمنو)
(سمنک، سومنک، سوملک، سمنی، سمنه) است.
این غذا با استفاده از جوانه گندم (http://www.njavan.com/wiki/گندم) تهیه میشود.
در بیشتر کشورهایی که نوروز را جشن میگیرند، این غذا طبخ میشود.
در برخی از کشورها، پختن این غذا با آیینهای خاصی همراه است.
زنان و دختران در مناطق مختلف ایران،
افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان سمنو را بهصورت دستهجمعی
و گاه در طول شب میپزند .
و درهنگام پختن آن سرودهای مخصوصی میخوانند.
برای نمونه در افغانستان در یکی از مشهورترین ترانهها، این بیت به تکرار خوانده میشود:
سمنک در جوش ما کفچه زنیم
دیگران در خواب ما دف چه زنیم
پختن غذاهای دیگر نیز در نوروز مرسوم است.
بهطور مثال
در بخشهایی از ایران؛ سبزی پلو (http://www.njavan.com/wiki/سبزیپلوماهی) با ماهی در شب عید،
در افغانستان سبزی چلو با ماهی, در ترکمنستان؛ نوروزبامه،
در قزاقستان؛ اویقی آشار، در بخارا (http://www.njavan.com/wiki/بخارا)؛ انواع سمبوسه (http://www.njavan.com/wiki/سمبوسه) پخته میشود.
بهطور کلی پختن غذاهای نوروزی در هر منطقهای که نوروز جشن گرفته میشود مرسوم است
و هر منطقهای غذاها و شیرینیهای مخصوص به خود را دارد.
سمنو (http://www.njavan.com/wiki/سمنو)
(سمنک، سومنک، سوملک، سمنی، سمنه) است.
این غذا با استفاده از جوانه گندم (http://www.njavan.com/wiki/گندم) تهیه میشود.
در بیشتر کشورهایی که نوروز را جشن میگیرند، این غذا طبخ میشود.
در برخی از کشورها، پختن این غذا با آیینهای خاصی همراه است.
زنان و دختران در مناطق مختلف ایران،
افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان سمنو را بهصورت دستهجمعی
و گاه در طول شب میپزند .
و درهنگام پختن آن سرودهای مخصوصی میخوانند.
برای نمونه در افغانستان در یکی از مشهورترین ترانهها، این بیت به تکرار خوانده میشود:
سمنک در جوش ما کفچه زنیم
دیگران در خواب ما دف چه زنیم
پختن غذاهای دیگر نیز در نوروز مرسوم است.
بهطور مثال
در بخشهایی از ایران؛ سبزی پلو (http://www.njavan.com/wiki/سبزیپلوماهی) با ماهی در شب عید،
در افغانستان سبزی چلو با ماهی, در ترکمنستان؛ نوروزبامه،
در قزاقستان؛ اویقی آشار، در بخارا (http://www.njavan.com/wiki/بخارا)؛ انواع سمبوسه (http://www.njavan.com/wiki/سمبوسه) پخته میشود.
بهطور کلی پختن غذاهای نوروزی در هر منطقهای که نوروز جشن گرفته میشود مرسوم است
و هر منطقهای غذاها و شیرینیهای مخصوص به خود را دارد.