ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نظریه بیگ کرونچ

Easy Bug
21st January 2012, 11:11 AM
http://www.hupaa.com/db/pages/2012/01/19/009/zimg_001_9-%2BBig-Bang.jpg

بیگ کرونچ (مهرمبش) یک نظریه است. بعضی از دانشمندان بر این باورند که این اتفاقی است که می‌تواند در یک جهان بسته بیفتد.

جهان از رشد متوقف شده، شروع به کوچک شدن می‌کند. کم کم تمام مواد و تشعشعات جهان در یک نقطه طی یک برخورد بزرگ به نام بیگ کرونچ (مهرمبش) به گرد هم می‌آیند. این عمل برخلاف بیگ بنگ (مهبانگ) خواهد بود.

بعضی از دانشمندان معتقدند که بعد از بیگ کرونچ (مهرمبش) احتمال یک بیگ بنگ (مهبانگ) دیگر وجود دارد.

منبع : هوپا

Easy Bug
21st January 2012, 11:18 AM
دوستان سلام ؛
تا اونجایی که من اطلاع دارم ، این پدیده زمانی اتفاق میفته که قدرت جاذبه بیشتر از انرژی تاریک بشه ؛ یعنی در اون زمان جاذبه کل جهان رو اینقدر به هم نزدیک میکنه که شبیه زمان بیگ بنگ کل هستی در یک نقطه متمرکز میشه و احتمالاً بیگ بنگ یک بار دیگه رخ خواهد داد .

حالا خوشحال میشیم تا نظر شما رو هم ببینیم .

با تشکر

**sahel**
21st January 2012, 11:27 AM
باید اتفاق جالب والبته یه خورده ترسناک باشه!!!!!!!!!!!!!ولی راستش من مغزم هنوزبه این چیزا قدنمیده!!!!!!!!!!![eynaki][eynaki]

شه پری
21st January 2012, 12:01 PM
فکر نمیکنم تا 5-6 میلیارد سال دیگه این اتفاق بیافته...
البته 5-6 میلیار سال یه خورده زوده...

Mr.Geo22
21st January 2012, 12:11 PM
ببینید سه تا نظریه وجود داره:

یکی اینکه جهان به انبساط خودش ادامه میده ولی سرعتش رفته رفته کم میشه به طوریکه هیچ وقت کهکشان از هم نمی پاشه و از طرفی هم هیچ وقت انبساطش متوقف نمیشه!!!

یکی اینکه جهان به انبساط خودش ادامه میده به طوریکه در نهایت از هم می پاشه (پروفسور هاوکینگ بیشتر این نظریه رو قبول داره)

و آخری هم اینکه جهان به تدریج سرعتش کم شده و در نهایت متوقف شده و شروع به متراکم شدن میکنه تا جایی که دوباره به زمان قبل از بیگ بنگ میرسه و اون موقع دوباره ما شاهد یه بیگ بنگ دیگه خواهیم بود (من خودم از این یکی بیشتر خوشم میاد)

و البته در صورت درست بودن نظریه سوم باز حدود دو برابر عمر کیهان برای این انقباض وقت نیازه یعنی چیزی حدود ۲۸ میلیارد سال دیگه...

Easy Bug
21st January 2012, 12:22 PM
ببینید سه تا نظریه وجود داره

یکی اینکه جهان به انبساط خودش ادامه میده ولی سرعتش رفته رفته کم میشه به طوریکه هیچ وقت کهکشان از هم نمی پاشه و از طرفی هم هیچ وقت انبساطش متوقف نمیشه!!!

یکی اینکه جهان به انبساط خودش ادامه میده به طوریکه در نهایت از هم می پاشه (پروفسور هاوکینگ بیشتر این نظریه رو قبول داره)

و آخری هم اینکه جهان به تدریج سرعتش کم شده و در نهایت متوقف شده و شروع به متراکم شدن میکنه تا جایی که دوباره به زمان قبل از بیگ بنگ میرسه و اون موقع دوباره ما شاهد یه بیگ بنگ دیگه خواهیم بود (من خودم از این یکی بیشتر خوشم میاد)

و البته در صورت درست بودن نظریه سوم باز حدود دو برابر عمر کیهان برای این انقباض وقت نیازه یعنی چیزی حدود ۲۸ میلیارد سال دیگه...

به به ، سلام دوست عزیز ؛
یه چندتا مستند هستش که میتونی از اینجا (http://mihandownload.com/) دانلود کنی .

یادم نیست تو کدومشون بود ، ولی تو یکیشون که خود پروفسور هاوکینگ صحبت میکرد ؛
میگفتند که احتمال اینکه جاذبه به انرژی تاریک غلبه کنه بیشتره ؛ ولی دقیقاً تو همون مستند گفتند که : "من ترجیح میدم دنیا به انبساط خودش ادامه بده" .
و همونطور که خودتون گفتید نظریه دومی رو بیشتر قبول دارند !!
چرا با اینکه احتمال سومی بیشتره ایشون دومی رو قبول دارن !!

تا اونجایی که به ذهنم میرسه خورشید 5 میلیارد و 100 میلیون سال دیگه زمین رو در بر میگیره ؛ به نظر شما احتمال داره قبل اینکه بشر به دست حرارت نابود بشه سیاهچاله مجاورمون نابودمون کنه !؟؟

حسین متقی
21st January 2012, 12:54 PM
جالبه
فکر کنم انبساط جهان در حال افزایش بود چون یه نفر برای اثباتش نوبل گرفت پارسال (دقیق یادم نیست)
پس اینجوری اگه در حال افزایش باشه احتمال اینکه دوباره برگرده و تبدیل به انقباض جهان بشه خیلی کم میشه
حالا دقیقا من نمیدونم چجوریه انبساط جهان
یعنی مثلا فاصله ها دارن بیشتر میشن؟
یا همه ی ابعاد دارن تغییر میکنن؟ و بزرگتر میشن نسبت به قبل
چون اگه همه چیز به تناسب بزرگتر بشه که خیلی فرقی به حال ما نداره
یا مثلا همه ی جاذبه ها داره ضعیفتر میشه؟(از بین اتمی تا بین اجرام و.....)
میشه یکم توضیح بدید من هم توجیه بشم؟؟

Easy Bug
21st January 2012, 01:05 PM
جالبه
فکر کنم انبساط جهان در حال افزایش بود چون یه نفر برای اثباتش نوبل گرفت پارسال (دقیق یادم نیست)
پس اینجوری اگه در حال افزایش باشه احتمال اینکه دوباره برگرده و تبدیل به انقباض جهان بشه خیلی کم میشه

تا اونجایی که من میدونم (خیلی کم) ، چون وقتی با تلسکوپ های پیشرفته به اجرام یا کهکشانهای دور دست نگاه میکنند ، به رنگ قرمز دیده میشن ؛ از این رو میگن جهان رو به انبساط داره . (این پدیده فیزیکیه که وقتی جسمی با سرعت به شما نزدیک بشه تقریباً آبی رنگ ، و وقتی دور بشه تقریباً قرمز دیده میشه)

بله دقیقاً از بعد از بیگ بنگ فاصله همه اجرام زیاد میشه (البته منظور از اجرام بیشتر در مقیاس کیهانیه ، مثلاً خوشه ها و کهکشانها)
جاذبه تغییر نمیکنه ؛ جاذبه کار خودشو میکنه و انرژی تاریک کار خودشو .

امیدوارم مفید بوده باشه

مسافر007
21st January 2012, 01:16 PM
سلام من هم با حرف دوست عزیزم smart_boy کاملا موافقم. چون اینکه جهان به انبساط خودش ادامه میده به طوریکه در نهایت از هم می پاشه یک نظریست که خیلیها قبولش دارن. در هر صورت امکان همه چی هست .

عرفان سلیم زاده
21st January 2012, 01:32 PM
جالبه
البته حالت های چهارمی هم میتونه وجود داشته باشه!
اینکه جهان پس از واپاشی به ابتدای زمان برگرده!
ببینید گفتیم که کرم چاله ها فضا و زمان رو به هم وصل میکنند!
اگه در اخر دنیا جهان سرد بشه(صفر مطلق) اون وقت شاید از حرکت بایسته!
اگر در این حالت بعد زمان از بین بره کرم چاله های بزرگی پدید میاد که ممکنه فاصله بین جرم ها بسیار کوتاه کنه!
در حد یه نقطه!
و سپس یک انفجار دیگه رخ میده![nishkhand]

Mr.Geo22
21st January 2012, 01:51 PM
جالبه

اگه منظورتون پروفسور آدام ریس هستش ایشون به خاطر کشف انرژی تاریک بود که جایزه نوبل گرفت ولی خب زیادم بی ربط به این قضیه نیست
ولی کشف انبساط جهان توسط هابل بود که حتی متوجه شد که سرعت انبساط هم به فاصله از ما ربط داره یعنی کهکشان های دورتر سریعتر منبسط میشن

در مورد نحوه انبساط هم فک کنم بهترین نمونه انبساط یه بادکنک باشه
شما چند تا نقطه و خط روی یه بادکنک بکش بعد شروع کن باد کردن, میبینی که تمام نقطه ها و خط ها دارن از هم دور میشن و از هر کدوم که نگاه کنی میبینی که بقیه در حال دور شدن هستند در حالی که هیچ کدوم از نقاط مرکز انبساط نیستند (پس ما هم مرکز انبساط نیستیم)

به به ، سلام دوست عزیز ؛
یه چندتا مستند هستش که میتونی از اینجا (http://mihandownload.com/) دانلود کنی .

یادم نیست تو کدومشون بود ، ولی تو یکیشون که خود پروفسور هاوکینگ صحبت میکرد ؛
میگفتند که احتمال اینکه جاذبه به انرژی تاریک غلبه کنه بیشتره ؛ ولی دقیقاً تو همون مستند گفتند که : "من ترجیح میدم دنیا به انبساط خودش ادامه بده" .
و همونطور که خودتون گفتید نظریه دومی رو بیشتر قبول دارند !!
چرا با اینکه احتمال سومی بیشتره ایشون دومی رو قبول دارن !!

تا اونجایی که به ذهنم میرسه خورشید 5 میلیارد و 100 میلیون سال دیگه زمین رو در بر میگیره ؛ به نظر شما احتمال داره قبل اینکه بشر به دست حرارت نابود بشه سیاهچاله مجاورمون نابودمون کنه !؟؟

سلام عزیزم, حال شما؟

ممنون بابت لینک [golrooz]

ببین هنوز هیچ کدوم از فرضیه ها ثابت نشده (تو پست قبلیم گفتم نظریه اشتباه چاپی بود [sootzadan])

برای هر کدوم یه سری مدارک وجود داره ولی هیچ کدوم قطعی ثابت نشده و تازه با اثبات افزایش سرعت انبساط جهان تردیدها بیشتر هم شد چونکه اون یه تا راه حل فریدمن که بالا گفتم همه باعث میشن که انبساط کند بشه ولی مشاهدات داره عملا هر سه تا رو نقض میکنه ولی همون طور که مسافر جون هم تایید کردن فرضیه ای که پروفسور هاوکینگ ترجیح میده در واقع فرضیه محتمل تر هست و اکثر فیزیکدان ها هم اون رو قبول دارن...

تا اونجایی که من میدونم (خیلی کم) ، چون وقتی با تلسکوپ های پیشرفته به اجرام یا کهکشانهای دور دست نگاه میکنند ، به رنگ قرمز دیده میشن ؛ از این رو میگن جهان رو به انبساط داره . (این پدیده فیزیکیه که وقتی جسمی با سرعت به شما نزدیک بشه تقریباً آبی رنگ ، و وقتی دور بشه تقریباً قرمز دیده میشه)

بله دقیقاً از بعد از بیگ بنگ فاصله همه اجرام زیاد میشه (البته منظور از اجرام بیشتر در مقیاس کیهانیه ، مثلاً خوشه ها و کهکشانها)
جاذبه تغییر نمیکنه ؛ جاذبه کار خودشو میکنه و انرژی تاریک کار خودشو .

امیدوارم مفید بوده باشه

کاملا درست و مفید [shaad]

اسم اون پدیده که توضیحش دادید پدیده دوپلر هست که ادوین هابل تونست بر اساس اون انبساط کهکشان ها رو متوجه بشه و سال ۱۹۲۹ بود (فک کنم) که یه مقاله داد و تو اون توضیح داد که سرعت انبساط به فاصله وابسته اس

جاذبه هم که داره کار خودش رو میکنه ولی تمام این مشکلاتی که داریم و تردید ها به خاطر عدم شناخت کافی انرژی تاریکه

ما نه میدونیم دقیقا چقدره نه میدونیم چه نوع هایی از انرژی تاریک وجود داره و نه نحوه عملش رو میدونیم

واسه همین فعلا همه چیز تو هاله ای از ابهامه!

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد