توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث خواستگار زن است یا مرد؟!
باستان شناس
24th October 2011, 10:15 AM
«چرا ما دخترها همیشه باید صبر کنیم تا کسی به خواستگاریمان بیاید و اگر از پسری خوشمان بیاید نمیتوانیم به خواستگاریش برویم؟» این یکی از مهمترین سوالاتی است که این روزها در ذهن خیلی از دخترها به وجود می آید. به خصوص کسانی که ساختارهای فعلی را به دنبال راه و روش های جدیدتری کند و کاو می کنند و دنبال نوآوری هستند.
http://img.tebyan.net/big/1390/05/115155208752356214711519214245111202623416.jpg
این فقط مخصوص جامعه ما نیست که طبق رسم و عادت قدیمی، خانواده پسر به خواستگاری دختر می روند. حتی این سنت به جوامع شرقی هم محدود نمی شود و ریشه در تاریخ هزاران ساله بشر دارد.
خواستگاری پسر از دختر از فطرت مرد و زن نشأت میگیرد
و مرد همیشه خواهان است و زن خوانده .
به بیان دیگر با وجود مشابهت میان هوش و توانمندی ذهنی دختران و پسران،
تفاوتهای موجود در ویژگیهای زیستی و عاطفی دخترها و پسرها
ویژگی های شخصیتی متفاوتی به آنها می دهد
که بر اساس آن سنت غالب جوامع شکل می گیرد.
این که دخترها در کنار وظیفه خطیر همسری و آرامشگری،
از ارزشمندترین قابلیت انسانی یعنی توانایی مادر بودن نیز بهره مندند،
نشان دهنده شخصیت کمال جوی زنان است
که قابلیت و شایستگی دخیل شدن در پروسه آفرینش را همراه با ویژگی های خاص زیستی و صفات برجسته عاطفی و احساسی در آنها به وجود می آورد.
وظیفه بزرگ و سرنوشت ساز مادری
از نشانه های شخصیت برتر و کمال وجودی زنان است
و به این معناست
که
زنان از احساساتی لطیف و عواطفی فوق العاده عمیق، برخوردارند
که باعث پدید آمدن نگرشها، رفتارها و نیازهای ویژه ای در وجود آنان میشود.
در حالی که که مردان دقیقاً برعکس زنان هستند.
البته باید توجه داشت که تفاوتهای زیستی و روان شناختی موجود میان زن و مرد هرگز به معنای برتری یکی بر دیگری نیست، بلکه این تفاوتها بیانگر ویژگیها و نیازهای خاص، قابلیتها و مسئولیتهای ویژه و در خور هر کدام از آنها است.
بنابراین برای زنان که وجودشان منبع احساسات، عطوفت و مهرطلبی و تمایل درونیشان مبتنی بر محبوب و معشوق بودن است و دوست دارند که بر دل و جان مرد حاکم باشند ، بسیار دشوار خواهد بود از مردی برای ازدواج خواستگاری کنند و احیاناً جواب رد بشنوند و سراغ فرد دیگری بروند.
باید پذیرفت که این امر با ویژگیهای خاص شخصیتی زنان سازگار نیست.
اما درمقابل برای یک مرد بیشتر قابل تحمل است
که از دختری خواستگاری کند و پاسخ رد بشنود
و بعد از مدتی از دختر دیگری خواستگاری کند و او ناز کند، بهانه بیاورد،
شرط بگذارد و نهایتا" جواب منفی بدهد.
این سیر معمولاً برای پسرها ادامه دارد تا زمانی که سرانجام از دختری پاسخ مثبت بگیرند.
http://img.tebyan.net/big/1390/05/2249223554249206571711091481091991661962029.jpg
به بیان دیگر خواستگاری مرد از زن
به خاطر بالا بودن
ارزش، حیثیت، لطافت، ظرافت و قشنگی زن است.
گوهر را در موزه نگهداری میکنند و خواستاران جهت دیدن از آن موجود ارزشمند به سراغش میروند.
به همین دلیل کاملاً خلاف فطرت،
احترام و شخصیت زن است که به دنبال مرد برود.
عده ای از خانمها معتقدند
که چون قادر به خواستگاری رفتن نیستند
پس در انتخاب همسر آزاد نیستند.
در حالیکه وقتی آقا پسر به خواستگاری دختر خانم میرود،
این دخترها هستند که با قدرت انتخاب برتر، گوینده واژهی آری یا خیر میباشند
و پسر تنها شنونده این الفاظ است.
بر این اساس پر واضح است که نه تنها خواستگاری آقایان از خانمها به معنای محدودیت آزادی و اختیار خانمها در حق انتخاب همسر نیست بلکه نشاندهنده حق انتخاب بالای آنهاست.
البته لازم به ذکر است که این امر(خواستگاری دختر از پسر) در اسلام رد نشده است
بلکه نمونه هایی از آن نیز در زندگی بزرگانی چون
حضرت خدیجه (سلام الله علیها)
و دختران حضرت شعیب به چشم میخورد.
« ناگهان یكى از آن دو دختر به سراغ موسی آمد
در حالى كه با نهایت حیا گام برمىداشت،
گفت:
پدرم از تو دعوت مىكند تا مزد آب دادن (به گوسفندان) را كه براى ما انجام دادى به تو بپردازد.
هنگامى كه موسى نزد او ( شعیب) آمد و سرگذشت خود را شرح داد،
گفت:
«نترس، از قوم ظالم نجات یافتى!»
شعیب گفت:
«من مىخواهم یكى از این دو دخترم را به همسرى تو درآورم.... »
(قصص/27 و 25)
راهکار
همانطور که اشاره شد دختر خانم میتواند
در شرایطی که از پسری خوشش آمده و او را لایق همسری میداند،
از او خواستگاری کند.
ولی این امر باید به شکلی صورت پذیرد
که اگر پاسخ پسر منفی بود،
ارزش معنوی دختر خانم کم نشده و او ضربه روحی نبیند؟
یکی از برترین راهها برای رسیدن به این مقصود استفاده از معرف آشنا و امین است.
یعنی اگر دختری خواستار ازدواج با پسری بود نباید خودش مستقیماً خواستگاری نکند
بلکه بهتر است ابتدا فرد امینی را که هم او و هم پسر را میشناسد،
پیدا کند و موضوع را با او در میان بگذارد.
معرف میتواند فردی از خانواده دختر یا یکی از آشنایان و دوستان مشترک طرفین باشد.
سپس معرف باید به صورت غیر مستقیم با فرد مقابل صحبت کرده و او را ترغیب به ازدواج با آن دختر نماید.
نکته مهم در این ماجرا آن است که معرف و دختر خانم (چه ازدواج صورت پذیرد چه نپذیرد)
باید این راز را تا آخر عمر حفظ کرده و برای پسر و اطرافیان بازگو ننمایند.
فرآوری: اکرم اشرفی نژاد
zolfa
8th November 2011, 01:43 PM
برنا: برخی افراد جامعه بر این باورند دختر نباید از پسر خواستگاری کند و با این روش شخصیت دختر زیر سوال میرود. «غلامرضا قاسمیکبریا»، دکترای روانشناسی و مشاوره در اینباره به برنا میگوید: خواستگاری چه از طرف پسر و یا دختر باید از سه حوزه فرهنگ، اعتقاد، ضوابط و قواعد اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد.
ابتدا به بحث قانون میپردازیم، در هیچ قانونی تعیین نشده است که دختر از پسر خواستگاری نکند و یا هیچ الزامی هم وجود ندارد که حتما پسر از دختر خواستگاری کند. از لحاظ اعتقادی در هیچ روایتی و یا آیهای نیامده است که پسر باید از دختر خواستگاری کند.
اما از لحاظ فرهنگی و عمومی که به تدریج شکل گرفته است؛ در جامعه این گونه نهادینه شده است که معمولا دخترها رفتاری همراه با کرشمه دارند وتمایل به مورد پسند قرار گرفتن و جلوهگری در آنها زیاد است، اینطور متعارف شده است که پسر باید برای ابراز عشق به دختر پا جلو بگذارد و از او درخواست ازدواج کند که این فرهنگ به صورت عمومی در بین افراد جامعه القاء شده است.
مشکلی که در بحث خواستگاری دختر از پسر بوجود میآید فقط جنبه فرهنگی آن است. مثلا اگر مادری دختری داشته باشد و یک برادرزاده پسر هم داشته باشد و از خصوصیات و شخصیت برادرزادهاش برایش جذاب باشد و به او بگوید که من دوست دارم تو با دخترم ازدواج کنی، امکان دارد بعد از ازدواج پسر بارها دختر را مورد سرزنش قرار دهند و بگوید «مادرت به من التماس کرد با توازدواج کنم وگرنه من هیچ تمایلی برای ازدواج با تو نداشتم.»
خوشبختانه در فرهنگ دینی هیچ الزامی وجود ندارد که پسر از دختر خواستگاری کند و حتی خواستگاری را به دختر سپرده است. در این مبحث میتوان به خطبهای که دختر و پسر به عقد هم در میآیند، اشاره کرد. وقتی عاقد از دختر میپرسد که «آیا وکیلم شما را به عقد دائم فلانی دربیاورم»؛ یعنی آیا من به نمایندگی شما میتوانم پسر را خواستگاری کنم و به عقد شما درآورم، در این مسئله باید گفت که از طرف دختر، پسر را خواستگاری میکند. خطبه اصلی این است که دختر و پسر خودشان بخوانند و اگر بلد نیستند یک نفر را به نمایندگی خود بگذارند که خطبه را برای آنها جاری کند. خطبه زَوَّجْتُکَ نَفْسی فِی الْمُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلُوم (من میخواهم خودم را به همسری تو در مدت معین با مهر معین درآوردم)
اگر توجه کرده باشید تاریخ به ما آموزش داده است که هیچ الزامی وجود ندارد که پسر باید از دختر خواستگاری کند. اگر دقت کرده باشید پیامبر اکرم (ص) فقط یک دختر داشت که برایش بسیار مهم و ارزشمند بود، اما ایشان از طرف دخترش، امام علی را خواستگاری کرد و دست دخترش را به دامادش گذاشت و یا زنی در جمع و در مسجد از پیامبر خواستگاری کرد؛ که پیامبر به آن زن گفت من شرایط ازدواج با شما را ندارم.
جالب است بدانید اسلام خواستگاری و ازدواج را برعهده زن گذاشته شده زیرا دختر به دلیل شخصیت و رفتار هم جزئیات و هم کلیات را در نظر دارد و از لحاظ مدیریت و همینطور خرید شی، کالا و... زنان از لحاظ انتخاباتی و برنامهریزی بسیار دقیقتر و موفقتر از مردان هستند؛ اما طلاق را بر عهده مرد گذاشته شده، زیرا معمولا مردها تحمل و طاقت بیشتری نسبت به زنان دارند. بارها در جلسات مشاوره دیده شده است که حق طلاق با زن بوده؛ اما بعد از مدتی که زن، همسرش را طلاق داده، پشیمان شده است.
زمانیکه دختر و پسر شرایط همدیگر را درک کنند و طبق شرایط با هم ازدواج کنند، حتی اگر دختر از پسر خواستگاری کند، هیچ اشکالی ندارد و مانعی در خوشبختی آنها وجود ندارد. برخی از شرایط اختلاف سنی، وضع مالی، خواستگاری دختر از پسر که در فرهنگ عمومی به طور غلط به افراد القاء شده است، نه جنبه علمی و نه جنبه قانونی دارد.
حتی سایتهای مختلف همسریابی وجود دارد که در آنجا دختر و پسر از شخصیت همدیگر باخبر میشوند، بدون اینکه چهره همدیگر را ببینند و از این طریق میتوانند از همدیگر خواستگاری کنند. زیرا در این سایت دیگر جنبه ظاهری وجود ندارد و دختر و پسر میتوانند طبق شخصیت طرفین با همدیگر آشنا شوند و بعد ازدواج کنند.
باید این فرهنگ در افراد جامعه نهادینه شود که حق خواستگاری با دختر و حق طلاق با پسر است. حق انتخاب باید با افراد باشد، دختران میتوانند با انتخاب خود، سرنوشت خود را تغییر دهند و هیچ کس نباید این حق را از آنها بگیرد.
Admin
8th November 2011, 01:53 PM
به نظر من دختران هم می تونن از پسران خواستگاری کنند.
منتها برای این از قدیم تاکید کردن که پسران حتما باید از دختران خواستگاری کنند به چند دلیل :
1. غرور دختران خیلی بیشتر از پسرانه
2. خیلی آسیب پذیرتر هستن
3. معیار زیبایی چهره در دید پسران مهم هست و اگر پسری دختری رو از نظر زیبایی ظاهری قبول نداشته باشه مطمئنا جوابش نه خواهد بود.
برای همین همیشه تاکید شده که ابتدا پسران باید دختر رو ببینن و سپس خواستگاری کنند.
البته مشکل دختران امروزی خواستگاری کردن نیست ، مشکل به نظر من مشکل سازی توسط خود این عزیزان برای خودشونه ...
Arash_tanha
9th November 2011, 04:15 AM
برخی افراد جامعه بر این باورند دختر نباید از پسر خواستگاری کند و با این روش شخصیت دختر زیر سوال میرود. «غلامرضا قاسمیکبریا»، دکترای روانشناسی و مشاوره در اینباره میگوید: خواستگاری چه از طرف پسر و یا دختر باید از سه حوزه فرهنگ، اعتقاد، ضوابط و قواعد اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد.
ابتدا به بحث قانون میپردازیم، در هیچ قانونی تعیین نشده است که دختر از پسر خواستگاری نکند و یا هیچ الزامی هم وجود ندارد که حتما پسر از دختر خواستگاری کند. از لحاظ اعتقادی در هیچ روایتی و یا آیهای نیامده است که پسر باید از دختر خواستگاری کند.
اما از لحاظ فرهنگی و عمومی که به تدریج شکل گرفته است؛در جامعه این گونه نهادینه شده است که معمولا دخترها رفتاری همراه با کرشمه دارند وتمایل به مورد پسند قرار گرفتن و جلوهگری در آنها زیاد است، اینطور متعارف شده است که پسر باید برای ابراز عشق به دختر پا جلو بگذارد و از او درخواست ازدواج کند که این فرهنگ به صورت عمومی در بین افراد جامعه القاء شده است.
مشکلی که در بحث خواستگاری دختر از پسر بوجود میآید فقط جنبه فرهنگی آن است. مثلا اگر مادری دختری داشته باشد و یک برادرزاده پسر هم داشته باشد و از خصوصیات و شخصیت برادرزادهاش برایش جذاب باشد و به او بگوید که من دوست دارم تو با دخترم ازدواج کنی، امکان دارد بعد از ازدواج پسر بارها دختر را مورد سرزنش قرار دهند و بگوید« مادرت به من التماس کرد با توازدواج کنم وگرنه من هیچ تمایلی برای ازدواج با تو نداشتم.»
خوشبختانه در فرهنگ دینی هیچ الزامی وجود ندارد که پسر از دختر خواستگاری کند و حتی خواستگاری را به دختر سپرده است. در این مبحث میتوان به خطبهای که دختر و پسر به عقد هم در میآیند، اشاره کرد. وقتی عاقد از دختر میپرسد که «آیا وکیلم شما را به عقد دائم فلانی دربیاورم»؛ یعنی آیا من به نمایندگی شما میتوانم پسر را خواستگاری کنم و به عقد شما درآورم، در این مسئله باید گفت که از طرف دختر، پسر را خواستگاری میکند.
خطبه اصلی این است که دختر و پسر خودشان بخوانند و اگر بلد نیستند یک نفر را به نمایندگی خود بگذارند که خطبه را برای آنها جاری کند. خطبه زَوَّجْتُکَ نَفْسی فِی الْمُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلُوم (من میخواهم خودم را به همسری تو در مدت معین با مهر معین درآوردم)
اگر توجه کرده باشید تاریخ به ما آموزش داده است که هیچ الزامی وجود ندارد که پسر باید از دختر خواستگاری کند. اگر دقت کرده باشید پیامبر اکرم(ص) فقط یک دختر داشت که برایش بسیار مهم و ارزشمند بود، اما ایشان از طرف دخترش، امام علی را خواستگاری کرد و دست دخترش را به دامادش گذاشت و یا زنی در جمع و در مسجد از پیامبر خواستگاری کرد؛ که پیامبر به آن زن گفت من شرایط ازدواج با شما را ندارم.
جالب است بدانید اسلام خواستگاری و ازدواج را برعهده زن گذاشته شده زیرا دختر به دلیل شخصیت و رفتار هم جزئیات و هم کلیات را در نظر دارد و از لحاظ مدیریت و همینطور خرید شی، کالا و ... زنان از لحاظ انتخاباتی و برنامهریزی بسیار دقیقتر و موفقتر از مردان هستند؛ اما طلاق را بر عهده مرد گذاشته شده، زیرا معمولا مردها تحمل و طاقت بیشتری نسبت به زنان دارند. بارها در جلسات مشاوره دیده شده است که حق طلاق با زن بوده؛ اما بعد از مدتی که زن، همسرش را طلاق داده، پشیمان شده است.
زمانیکه دختر و پسر شرایط همدیگر را درک کنند و طبق شرایط با هم ازدواج کنند، حتی اگر دختر از پسر خواستگاری کند، هیچ اشکالی ندارد و مانعی در خوشبختی آنها وجود ندارد. برخی از شرایط اختلاف سنی، وضع مالی، خواستگاری دختر از پسر که در فرهنگ عمومی به طور غلط به افراد القاء شده است، نه جنبه علمی و نه جنبه قانونی دارد.
حتی سایتهای مختلف همسریابی وجود دارد که در آنجا دختر و پسر از شخصیت همدیگر باخبر میشوند، بدون اینکه چهره همدیگر را ببینند و از این طریق میتوانند از همدیگر خواستگاری کنند. زیرا در این سایت دیگر جنبه ظاهری وجود ندارد و دختر و پسر میتوانند طبق شخصیت طرفین با همدیگر آشنا شوند و بعد ازدواج کنند.
باید این فرهنگ در افراد جامعه نهادینه شود که حق خواستگاری با دختر و حق طلاق با پسر است. حق انتخاب باید با افراد باشد، دختران میتوانند با انتخاب خود، سرنوشت خود را تغییر دهند و هیچ کس نباید این حق را از آنها بگیرد.
منبع: برنا
5000
9th November 2011, 01:07 PM
به نظر من خواستگاری از طرف دختر موردی نداره ولی فقط یک چیز رو باید قبول کنه اونهم اینکه وقتی جواب رد شنید مثل آقا پسرا محکم باشه و ناامید نباشه... اگه جرات شنیدن نه رو داشته باشه هیچ مشکلی به وجود نمیاد البته اینو هم فراموش نکنیم که همیشه خانمها شروع کننده دوستی و علاقه هستند با تکنیکهای زنانه ولی در آخر به اسم آقایون تموم می شه.... باز هم مهم نیست مهم فقط روشنفکری دو طرف هست باید طرفت رو بشناسی بعد اقدام کنی.....
Mr.Geo22
9th November 2011, 10:30 PM
دوستان عزیز توجه داسته باشید که اگه در جامعه ای تفکراتی مثل کشور ما و خیلی دیگه از کشورها حاکم نباشه دیگه جواب رد شنیدن یه دختر از پسر اصلا تا این اندازه بد جلوه نمیکنه!
درسته که دخترا احساسی تر از پسرا هستند و البته تا حدودی هم آسیب پذیرتر ولی خواهشا اون ها رو تا این حد ضعیف جلوه ندین!!!
درسته که شنیدن جواب رد در این موارد اصلا حس خوبی نداره و شاید تا حدی هم باعث سرخوردگی طرف تا مدتی بشه ولی این یک حالت کوتاه و گذراست و فقط کسایی که از لحاظ عاطفی و احساسی ضعیف باشند دچار مشکل جدی میشن و این درست نیست که ما پسران بیمار و همه دختران یا اکثرشون رو در یک رده قرار بدیم!
دختران هم مثل پسرا خیلی راحت میتونن با این قضیه که از پسری جواب منفی بشنون کنار بیان و تنها دلیل اینکه در شرایط حاضر این طور نیست مقصر تفکر اشتباه حاکم بر کشور ماست و دخترها جرئت ابراز علاقشون رو از دست دادن!!!
کی گفته که اگه دختر ساکت بشینه و پسرها به خواستگاریش بیان تازه اون موقع دختر آزادی کامل داره؟؟
اتفاقا دخترها زمانی که بتونن آزادانه مثل پسرها و بدون هیچ نگرانی از تفکرات ابتدایی تعدادی کوته فکر دور و ورش به پسری که دوستش داره پیشنهاد بده اون موقع آزادی داره و نه زمانی که فقط منتظر بمونه که آیا اون پسر هم ازش خوشش میاد و پا پیش میزاره یا نه؟
و فقط خودش رو محدود به خواستگارهایی بکنه که شاید هیچ کدوم رو مثل اون پسر دوست نداشته باشه!
البته منظورم من از کوته فکران دور و ور پسرا و دخترایی هستن که فکر میکنن در صورت پیشنهاد دادن (و اگه جواب رد بشنوه که دیگه بدتر) یه دختر به یه پسر اون دختر خودش رو سبک کرده و ممکنه دخترها اون رو مسخره کرده و پسرها به دیده تحقیر به اون نگاه کنن!!!
در کل به نظر من هم خواستگاری و هم طلاق باید دوطرفه باشه و به هیچ عنوان هیچ کدوم در انحصار یکی نباشه...
با تشکر[golrooz]
عرفان سلیم زاده
9th November 2011, 11:00 PM
من مخالف اینم که خواستگار خانوم باشه!
ببینید حتی اگر هم تو هیچ ایه و روایتی هم این موضوع ذکر نشده باشه بازم تبعیض توش وجود داره!
چطور وقتی پسرا خواستگاری دخترا میرن خانوما اعتراض می کنند که شخصیت ما زیر سوال رفته! اما وقتی دخترا میان خواستگاری پسرا ما نباید یه همچین اعتراضی بکنیم؟
منظور ما پسرا از رفتن به خواستگاری خانوما زیر سوال بردن شخصیت اونا نیست! اما خانوم ها اعتراض می کنند!پس ما هم اعتراض می کنیم!
مشکل ما نیستیم خواستگاری مشکل اصلیه!
اگر می خواید چیزی به اسم خواستگاری وجود نداشته باشه دیگه خواهشا بی بند و بارش نکنید!
همه چی زوری نیست! از خواستگاری هم هیچ ایه و روایتی تو قران نیومده!
ببخشید اگه رک گویی کردم[golrooz]
جوان ایرانی
9th November 2011, 11:10 PM
نه جون من فقط دختره چی میخواد به پسره بگه مثلا پسرا میگن منو به غلامی خود قبول کنید دخترا میگن تو رو خدا منو به کلفتی خودتون قبول کنید
یا مثلا اینکه می خوایم عروس سر خونه بشیم مسخره است به خدا [khande]
Mr.Geo22
10th November 2011, 01:05 AM
نه جون من فقط دختره چی میخواد به پسره بگه مثلا پسرا میگن منو به غلامی خود قبول کنید دخترا میگن تو رو خدا منو به کلفتی خودتون قبول کنید
یا مثلا اینکه می خوایم عروس سر خونه بشیم مسخره است به خدا [khande]
[taajob]
واقعا دارین جدی میگین؟؟
بابا غلام کدومه؟ کلفت کدومه؟
دوره این حرفای بی سروته خیلی وقته که گذشته!
دو نفر آدم میخوان با هم و در کنار هم زندگی کنن و هیچ کس هم قرار نیست که غلام یا کلفت اون یکی بشه!
چرا مسخرست اگه یه دختر به یه پسر اظهار علاقه کنه؟؟
من که چیز تمسخر آمیزی نمیبینم!
Mr.Geo22
10th November 2011, 01:07 AM
چطور وقتی پسرا خواستگاری دخترا میرن خانوما اعتراض می کنند که شخصیت ما زیر سوال رفته! اما وقتی دخترا میان خواستگاری پسرا ما نباید یه همچین اعتراضی بکنیم؟
منظور ما پسرا از رفتن به خواستگاری خانوما زیر سوال بردن شخصیت اونا نیست! اما خانوم ها اعتراض می کنند!پس ما هم اعتراض می کنیم!
مشکل ما نیستیم خواستگاری مشکل اصلیه!
راستش اول دقیق متوجه منظورت نشدم
ولی اگه الان درست فهمیده باشم باید بگم که این برخورد هم به خاطر جو حاکم بر جامعه و تفکر اشتباهیه که مردم ما با اون بزرگ میشن و اگه جامعه درست بشه این مشکلات هم حل میشه!
عرفان سلیم زاده
10th November 2011, 01:26 AM
راستش اول دقیق متوجه منظورت نشدم
ولی اگه الان درست فهمیده باشم باید بگم که این برخورد هم به خاطر جو حاکم بر جامعه و تفکر اشتباهیه که مردم ما با اون بزرگ میشن و اگه جامعه درست بشه این مشکلات هم حل میشه!
سلام عزیزم خوبی؟
والا من یه جمله خلاصه بگم که یه ضرب المثله!:
آنچرا که بر خود نمی پسندی بر دیگران نپسند![golrooz]
Mr.Geo22
10th November 2011, 01:37 AM
سلام عزیزم خوبی؟
والا من یه جمله خلاصه بگم که یه ضرب المثله!:
آنچرا که بر خود نمی پسندی بر دیگران نپسند![golrooz]
سلام, قربونت عزیز
شما خوبی؟
حرفت کاملا درسته ولی میگم مسئله اصلی سر اینه که اصلا اینکه اونا نمیپسندن درسته یا نه؟
که خب به نظر من نه! و این هم با اصلاح جامعه درست میشه!
مسئله های مربوط به رابطه دختر و پسر تو جامعه ما خیلی مشکلات داره که متاسفانه هم به دلایل مختلف و زیادی به اون بی توجهی میشه و در مواردی هم که توجه نشون میدن همون بهتر که ندن (از بس که گند میزنن و چیزی رو درست نمیکنن)
.
.
.
[golrooz][golrooz][golrooz]
عرفان سلیم زاده
10th November 2011, 02:04 AM
سلام, قربونت عزیز
شما خوبی؟
حرفت کاملا درسته ولی میگم مسئله اصلی سر اینه که اصلا اینکه اونا نمیپسندن درسته یا نه؟
که خب به نظر من نه! و این هم با اصلاح جامعه درست میشه!
مسئله های مربوط به رابطه دختر و پسر تو جامعه ما خیلی مشکلات داره که متاسفانه هم به دلایل مختلف و زیادی به اون بی توجهی میشه و در مواردی هم که توجه نشون میدن همون بهتر که ندن (از بس که گند میزنن و چیزی رو درست نمیکنن)
.
.
.
عزیز من اخه چرا تا یه مشکلی پیش میاد می ندازین تقصیر جامعه؟
بحث من اشتباه بودن این نظریه نیست! بلکه اهداف اشتباه خانوم هاست!
خب اگر به دنبال اعدالتند و کار هایی که الانه انجام میشه رو بی اعدالتی می دونند خب چرا می خواهند ادامه اش بدن؟
محدودیت ها نباید وجود داشته باشه! اما بعضی به جای اینکه برش دارند میان اونو واسه همه قرارش میدن!
خواستگاری نفسش زیر سوال بردن شخصیت خانوم هاست چون قدیمی ها این عقاید رو داشتند!
اما حالا چی؟ نسل جدید هم همینو رو میخواد ادامه بده؟
راه حل حذف بعضی سنت هاست! وجایگزین سنت های جدید که هیچ کدوم از طرفین توهینی نشه!
Mr.Geo22
10th November 2011, 06:19 PM
عزیز من اخه چرا تا یه مشکلی پیش میاد می ندازین تقصیر جامعه؟
بحث من اشتباه بودن این نظریه نیست! بلکه اهداف اشتباه خانوم هاست!
خب اگر به دنبال اعدالتند و کار هایی که الانه انجام میشه رو بی اعدالتی می دونند خب چرا می خواهند ادامه اش بدن؟
محدودیت ها نباید وجود داشته باشه! اما بعضی به جای اینکه برش دارند میان اونو واسه همه قرارش میدن!
خواستگاری نفسش زیر سوال بردن شخصیت خانوم هاست چون قدیمی ها این عقاید رو داشتند!
اما حالا چی؟ نسل جدید هم همینو رو میخواد ادامه بده؟
راه حل حذف بعضی سنت هاست! وجایگزین سنت های جدید که هیچ کدوم از طرفین توهینی نشه!
مگه جامعه کیه؟ همین مردم و تفکراتشونن دیگه! همین سنت ها و عقایدن دیگه!
جو حاکم بر جامعه درست نیست....
در واقع حرف ما یکیه ولی تو میگی باید خواستگاری رو برداشت نه اینکه اون رو تعمیم بدیم ولی نگفتی پس چی جاش بزاریم؟
یعنی دختر و پسر از هم تقاضای ازدواج نکنن؟؟
یعنی خونواده ها این وسط واسطه نباشند؟
منظورت رو بیشتر توضیح بده تا متوجه بشم...
nika6749
10th November 2011, 06:47 PM
سلام دوستان
از نظر من دختر هم می تونه خواستگاری کنه چون ممکنه دختری بسری رو بخواد اما اون ندونه و وقتی متوجه شد ممکنه با هم ازدواج کنن و زندگی خوبی داشته باشند
اما در کل بهتر که بسر از دختر خواستگاری کنه چون دختر به شرم و حیاش قشنگه به خاطر همین هم هست که خیلی از دخترها یا شاید بهتر بگم 90 درصد اونها همچین کاری رو نمی گنند
عرفان سلیم زاده
10th November 2011, 07:13 PM
مگه جامعه کیه؟ همین مردم و تفکراتشونن دیگه! همین سنت ها و عقایدن دیگه!
جو حاکم بر جامعه درست نیست....
در واقع حرف ما یکیه ولی تو میگی باید خواستگاری رو برداشت نه اینکه اون رو تعمیم بدیم ولی نگفتی پس چی جاش بزاریم؟
یعنی دختر و پسر از هم تقاضای ازدواج نکنن؟؟
یعنی خونواده ها این وسط واسطه نباشند؟
منظورت رو بیشتر توضیح بده تا متوجه بشم...
باشه! تقصیر جامعه است قبول!
منم میگم که خواستگاری رو بردارند نه این که تعمیمش بدن!
به جای خواستگاری "معرفیگاری" رو بجاش بزاریم!
در این سنت دو طرف چه همدیگه رو دیده باشند چه ندیده باشند هر طرف یک "رابط" خواهند داشت!
یعنی یک رابط برای پسر و یک رابط برای دختر!
توجه کنید که رابط هر یک از طرفین باید مشخصات و شرح حال پسر و یا دختری که ازش حمایت میکنه رو بدونه!
اگر فرض بر این بگیریم که دختر از پسر خوشش اومد به رابط خودش میگه که با رابط پسر حرف بزنه و اگر توافق اولیه درست شد، رابط پسره هم این دختر رو به پسر مورد نظر پیشنهاد می کنه!
بیشتر اوقات کار به اشنایی هم نمی کشه! و خود رابط ها با هم به توافق نمی رسند!
اما اگر به توافق اولیه رسیدند رابط پسره میره و با اون پسر حرف میزنه و دختر مورد نظر رو پیشنهاد میده!
اگر شد تازه رابط ها خانواده ها رو همزمان خبر می کنند و اونها رو به یک مکان شیک واسه صحبت های اولیه به همراه دختر و پسر مورد نظر جمع میشن!
به همین سادگی!
Mr.Geo22
10th November 2011, 07:35 PM
به نظرت بهتر نیست به جای رابط ها خود دختر و پسر با هم حرف بزنن؟
اگرم به نتیجه نرسیدن که هیچی!
مشکل سر طرز فکر ماست که میگیم اگه رابط بود و سر نگرفت که مشکلی نیست ولی اگه خودشون بودن و سر نگرفت وا ویلا!
به نظر من که هیچ راهی بهتر از این نیست که دختر و پسر اولش با هم حرف بزنن و بعد از به تفاهم رسیدن اگه خواستن (البته در اسلام برای دختر واجبه) به خونواده هاشون هم بگن تا اونها هم نظرشون رو در این مورد بگن...
مشکلات زیادی به وجود میاد اگه بخوایم این کار رو به دوتا رابط واگذار کنیم...
Mr.Geo22
10th November 2011, 07:39 PM
سلام دوستان
از نظر من دختر هم می تونه خواستگاری کنه چون ممکنه دختری بسری رو بخواد اما اون ندونه و وقتی متوجه شد ممکنه با هم ازدواج کنن و زندگی خوبی داشته باشند
اما در کل بهتر که بسر از دختر خواستگاری کنه چون دختر به شرم و حیاش قشنگه به خاطر همین هم هست که خیلی از دخترها یا شاید بهتر بگم 90 درصد اونها همچین کاری رو نمی گنند
اولا که کی گفته اگه یه دختری از پسری خوشش اومد و عنوان کرد بی شرمه؟!
دوما که دخترا وقتی به هر دلیلی به پسر مورد نظرشون ابراز علاقه نکنن ممکنه اون پسر رو از دست بدن!
در هر صورت به نظرم هیچ دلیلی وجود نداره که این کار رو مختص یکیشون بدونیم و هر کسی از هر فردی که خوشش اومد باید پا پیش بزاره...
haniye.R
10th November 2011, 07:52 PM
اولا که کی گفته اگه یه دختری از پسری خوشش اومد و عنوان کرد بی شرمه؟!
دوما که دخترا وقتی به هر دلیلی به پسر مورد نظرشون ابراز علاقه نکنن ممکنه اون پسر رو از دست بدن!
در هر صورت به نظرم هیچ دلیلی وجود نداره که این کار رو مختص یکیشون بدونیم و هر کسی از هر فردی که خوشش اومد باید پا پیش بزاره...
قشنگی ازدواج تو کدومه؟؟؟
اینکه پسر با احترام تمام از دختر خواستگاری کنه؟؟؟؟
یا دختر ؟؟؟؟؟
به نظر من مرد که بنیان خانوادست باید پا پیش بذاره!!! این خودش یه ارزش برای دختر خانم هاست...
Mr.Geo22
10th November 2011, 08:00 PM
قشنگی ازدواج تو کدومه؟؟؟
اینکه پسر با احترام تمام از دختر خواستگاری کنه؟؟؟؟
یا دختر ؟؟؟؟؟
به نظر من مرد که بنیان خانوادست باید پا پیش بذاره!!! این خودش یه ارزش برای دختر خانم هاست...
به نظر من قشنگتر اینه که هر کسی که از یه نفر خوشش میاد بره و با احترام خواستگاری کنه چه دختر و چه پسر...
دختر با ابراز علاقه به یه پسر بی ارزش نمیشه...
haniye.R
10th November 2011, 08:13 PM
به نظر من قشنگتر اینه که هر کسی که از یه نفر خوشش میاد بره و با احترام خواستگاری کنه چه دختر و چه پسر...
دختر با ابراز علاقه به یه پسر بی ارزش نمیشه...
منظورم این نبود...
ولی اگه یه پسر برای بار دوم بره خواستگاری یه چیزه عادیه...
اما یه دختر میشکنه وقتی غرورش برای یه پسر شکسته بشه و فکر نمی کنم عادی باشه که برای دومین بار بره خواستگاریه یه نفر دیگه....
به نظر من اینجور خواستگاری ها زیبا نیست!!اخلاصه نظر شخصیه منه!!
Mr.Geo22
10th November 2011, 10:07 PM
منظورم این نبود...
ولی اگه یه پسر برای بار دوم بره خواستگاری یه چیزه عادیه...
اما یه دختر میشکنه وقتی غرورش برای یه پسر شکسته بشه و فکر نمی کنم عادی باشه که برای دومین بار بره خواستگاریه یه نفر دیگه....
به نظر من اینجور خواستگاری ها زیبا نیست!!اخلاصه نظر شخصیه منه!!
ببین این هم برمیگرده به اینکه هنوز این قضیه تو جامعه ما عادی نشده و رفتار مردمه که باعث میشه اون دختر بترسه از جواب نه و گرنه به هیچ عنوان شنیدن جواب منفی عیبی نداره چه برای پسر و چه دختر....
این ماییم که باید با تغییر دادن تصوراتمون و تفکراتمون از همین الان برای ساختن آینده ای بهتر برای خودمون و نسل های بعدی تلاش کنیم!
haniye.R
10th November 2011, 10:50 PM
ببین این هم برمیگرده به اینکه هنوز این قضیه تو جامعه ما عادی نشده و رفتار مردمه که باعث میشه اون دختر بترسه از جواب نه و گرنه به هیچ عنوان شنیدن جواب منفی عیبی نداره چه برای پسر و چه دختر....
این ماییم که باید با تغییر دادن تصوراتمون و تفکراتمون از همین الان برای ساختن آینده ای بهتر برای خودمون و نسل های بعدی تلاش کنیم!
اتفاقآ اصلآ ربطی به ترس نداره!!!!!موضوعی که گفتم بر می گرده به احساسات لطیف دخترانه...
دختر ها خیلی بیشتر از پسر ها حساسند این یه چیز ثابت شدست!!!!
حس خواسته شدن و مورد توجه بودن یکی از نیاز های برتر هر انسانیه(کتاب دین و زندگی سوم)[shaad] پس در این جور مواقع شما که پسرهستید موضوع خواستگاری دختر ها رو چیز مناسبی تلقی میکنید دقیقآ برعکس من!!!
من بازم سر حرفم هستم،
مثلآ فکر کنید آقا داماد بره واسه عروس خانم چایی بیاره، یا خانواده عروس بگن دختر ما رو به غلامی قبول می کنید؟[khanderiz][khanderiz]
Mr.Geo22
10th November 2011, 11:28 PM
اتفاقآ اصلآ ربطی به ترس نداره!!!!!موضوعی که گفتم بر می گرده به احساسات لطیف دخترانه...
دختر ها خیلی بیشتر از پسر ها حساسند این یه چیز ثابت شدست!!!!
حس خواسته شدن و مورد توجه بودن یکی از نیاز های برتر هر انسانیه(کتاب دین و زندگی سوم)[shaad] پس در این جور مواقع شما که پسرهستید موضوع خواستگاری دختر ها رو چیز مناسبی تلقی میکنید دقیقآ برعکس من!!!
من بازم سر حرفم هستم،
مثلآ فکر کنید آقا داماد بره واسه عروس خانم چایی بیاره، یا خانواده عروس بگن دختر ما رو به غلامی قبول می کنید؟[khanderiz][khanderiz]
""منظور منم از ترس همین بود که به خاطر رفتار اشتباه دیگران اونا ترس از سرخوردگی و لطمه عاطفی داشته باشند...""
خب پس فهمیدم مشکل از کجاست!!!
ببینید شما هم مثل اون دوستمون که گفته بود یه دختر بره به پسره بگه مارو به کنیزی خودتون قبول کنبد خیلی مسخره است میمونید!
من هم با اون حرف ایشون و هم با این حرف شما موافقم! ولی...
مسئله اینه که شما دارین هنوز هم مثل سیستم قدیم فکر میکنید!
دیگه اصلا مسئله چایی آوردن نیست...
اصلا قرار نیست خواستگاری به اون شکل انجام بشه!
دختر و پسر خودشون با هم حرفاشون رو میزنن و دختر هم به پسری که دوستش داره ابراز علاقه میکنه و ازش میخواد که روی قضیه ازدواج فکر کنه, نه اینکه باپدر و مادرش با گل و شیرینی بره خونه پسره واسه خواستگاری!
دیگه دوره این جور خواستگاری ها تموم شده و تمام بحث الان هم واس همینه که بتونیم این نظام سنتی رو تغییر بدیم که توش مشکلات و محدودیت های زیادی وجود داره!
البته ممکنه خیلی ها از جمله شما به این اعتقاد داشته باشید که باید سنت ها همیشه حفظ بشه, خب در هر صورت نظر شما هر چی که باشه برای من کاملا قابل احترامه ولی بحث اصلی من اینه که بهتره به جای پافشاری روی سنت ها و تلاش برای اصلاح قسمت هایی از اونها که مشکلاتی رو به بار میاره کلا از بنیان روش رو تغییر بدیم!
البته این حرف هایی که من زدم به این معنی نیست که پدر و مادر هیچ نقشی نداشته باشن که در اسلام شرط رضایت پدر برای ازدواج وجود داره و حتی اگه دین اون شخص هم در این مورد دستوری نداده باشه ممکنه خود اون دو طرف تمایل داشته باشند که خانواده ها در این مسیر دخالت داشته باشند این مسئله کاملا شخصیه ولی باید مراسم خواستگاری رو خود دختر و پسر انجام بدن و در صورت نیاز به مشورت با خانواده هاشون به صورت دیدار و معرفی مثلا طی دعوت به یه مراسم شام اون دختر پسر مورد علاقش رو به خانوادش معرفی کنه تا اونها هم نظرشون رو در موردش عنوان کنن...
امیدوارم تونسته باشم منظورم رو واضح بیان کرده باشم[golrooz]
haniye.R
10th November 2011, 11:36 PM
اون قسمت رو که واسه خنده گفتم[shaad]
ولی تو دنیای امروز ما فکر می کنم این شیوه در حال اجراست...
در ضمن خیلی از سنت ها تغییر کردن که به ضررمون بوده!!قرار نیست ما نسل جدیدی ها هرچی که به ذهنمون رسید درست باشه...
نظر شما هم کاملآ مورد احترام هست[golrooz]
Mr.Geo22
10th November 2011, 11:42 PM
[shaad]
منم نمیگم که همیشه هر چیزی که ما میگیم درست و سنت ها همیشه غلط, فقط میگم اگه دیدیم یه سنتی غلطه چه بهتر که تغییرش بدیم حالا حتی اگه هزاران سال هم قدمت داشته باشه!
بحث خوبی بود, ممنون
[golrooz]
عرفان سلیم زاده
11th November 2011, 12:09 AM
به نظرت بهتر نیست به جای رابط ها خود دختر و پسر با هم حرف بزنن؟
اگرم به نتیجه نرسیدن که هیچی!
مشکل سر طرز فکر ماست که میگیم اگه رابط بود و سر نگرفت که مشکلی نیست ولی اگه خودشون بودن و سر نگرفت وا ویلا!
به نظر من که هیچ راهی بهتر از این نیست که دختر و پسر اولش با هم حرف بزنن و بعد از به تفاهم رسیدن اگه خواستن (البته در اسلام برای دختر واجبه) به خونواده هاشون هم بگن تا اونها هم نظرشون رو در این مورد بگن...
مشکلات زیادی به وجود میاد اگه بخوایم این کار رو به دوتا رابط واگذار کنیم...
پیشنهاد بالا رو واسه این دادم که مشکل خواستگاری حل بشه!
درواقع راه حل من به هر دو طرف احترام میزاره و شخصیت هیچ کدومشون رو زیر سوال نمی بره!
اینکه دختر و پسر بخواند مستقیما با هم حرف بزنند مشکلی نیست اما بقیه مراحل بالا باید اجرا بشه!
دیگه من حرفی ندارم! راه حل هم دادم و خداحافظ![khabalood]
5000
11th November 2011, 12:26 PM
شاید همه ما دچار سوء تفاهم شدیم اصل مطلب اینجاست که خواستگاری که باید از طرف آقایون باشه درسته ،من معتقدم که دخترا متونن فقط دوست داشتنشون رو به آقا پسرا ها اعلام کنند ولی خواستگاری به عهده خانواده داماد باشه این بهتر و باارزشتره.......
deepdrip
11th November 2011, 02:33 PM
بستگی به شرایط زمانی ،مکانی ،سطح نگرش افراد به این موضوع ،میزان تحصیلات و عوامل متعدد دیگری دارد .البته آن هم مشروط به شرطها و شروطها .نظارت والدین می تواند در تصمصم گیری بهینه نقش موثری را ایفا نماید
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.