سلام
می خواستم بدونم دلیل آبی شدن نشاسته هنگامی که ید اضافه میکنیم چیه؟
اگر میتونید واکنش رو برام بنویسید
سلام
می خواستم بدونم دلیل آبی شدن نشاسته هنگامی که ید اضافه میکنیم چیه؟
اگر میتونید واکنش رو برام بنویسید
آمیلوز در نشاسته علتِ رنگِ آبی تیره ی اون هست که در حضور ید به نمایش در می آد
ورقه ی مولکولی ید داخلِ یک سیم پیچ مانندی از آمیلوز قرار می گیره مثل شکل زیر ...
ید حلالیت چندانی در آب نداره ، بنابراین معرف ید ( KI ) از حل شدن ید در آب در حضور یدید پتاسیم حاصل می شه ، این باعث می شه که یون خطیِ تری یدید I3 منفی تشکیل بشه .
درواقع یون خطیِ تری یدید درون آمیلوز های نشاسته علتِ آبیِ تیره دیده شدنش هست ...
قابل توجه هست که عنصر ید در حضور یون یدید رنگ سیاهِ آبی رو می ده ، نه ید تنها و نه یون یدید به تنهایی قادر به این موضوع نیست
معرف ید مخلوط I2 و KI و آب هست؟
یعنی اگه ما بخوایم یون تری یدید رو درست کنیم فقط کافیه ید و پتاسیم یدید را در آب حل کنیم؟
من فکر می کردم آمیلوز همون نشاسته هست!!
میشه توضیح بدید که ساختار نشاسته چطوریه؟و منظورتون از آمیلوز درون آن چیه؟
یه سوال دیگه اینکه به خاطر چه ساختار خاص یون تری یدید هست که آبی میشه یعنی
منظورم این هست که چرا ید به تنهایی نمی تونه نشاسته رو آبی کنه؟
ممنون
یکی از اساتید ما اگه به پاسخی که برای سوالای آزمایشگاهیش می دیم رفرنس نذاریم کمِ کمش سه نمره ازمون کم می کنه ... پس تا سه نمره ازم کم نشده بگم که رفرنس پاسخِ بالا این سایت بوده : http://www.elmhurst.edu/~chm/
نشاسته شامل دو پلیمر هست ، که 20 درصدش آمیلوز هست و بقیه آمیلوپکتین هست .من فکر می کردم آمیلوز همون نشاسته هست!!
میشه توضیح بدید که ساختار نشاسته چطوریه؟و منظورتون از آمیلوز درون آن چیه؟
اینم ساختار آمیلوز و آمیلوپکتین
که آمیلوز مسئول رنگ آبی ید در نشاسته هست
یه سوال دیگه اینکه به خاطر چه ساختار خاص یون تری یدید هست که آبی میشه یعنی
منظورم این هست که چرا ید به تنهایی نمی تونه نشاسته رو آبی کنه؟سوال خوبی هست
اگر دقت کرده باشید آمیلوز محلول در آب هست ، اما ید ( I2 ) محلول نیست و یون یدید هم اگه اشتباه نکنم در آب به صورت I منفی وجود نداره بلکه همیشه به حالت تری یدید در می آد
خب با توجه به این که قطبی در قطبی و ناقطبی در ناقطبی حل می شه تنها کمپلکسِ تری یدید هست که می تونه وارد آمیلوز بشه و تغییر رنگ رو ایجاد کنه
چرا اتفاقا این مطلبی که نوشتم " 20% نشاسته آمیلوز هست و محلول در آب و بقیه یعنی80% آمیلوپکتین هست و نا محلول در آب "
نشون دهنده ی این هست که نشاسته در آب حالت سوسپانسیون داره ...
چون اگه 100% حلال بود ، نتیجه ی ترکیب نشاسته در آب ، یک محلولِ شفاف بود
و اگه 100% نامحلول بود ، نتیجه ی ترکیب نشاسته در آب ، یک مخلوط بود که دو فاز دارن ، مثلِ ترکیب روغن و آب
خب این رو هم بالا جوابش رو دادم اما از جهتِ آمیلوز نوشتم ....
ببینید
این قائده رو قبول داریم :: قطبی در قطبی و ناقطبی در ناقطبی حل می شود .
آب قطبی هست _ آمیلوز قطبی هست _ آمیلوپکتین ناقطبی هست _ یون تری یدید قطبی هست _ ید ( I2 ) ناقطبی هست .
ید در آب به شکلِ یون تری یدید در میآد ، پس یدِ خالص در آب نداریم ....
گفتیم یون تری یدید هم قطبی هست پس بنابراین تنها می تونه وارد آمیلوز بشه
قابل درک بود ؟
فک نمی کنم داشته باشیم ، به چه علت می گید که داریم ؟! نمی تونم برای این گفته تون واکنشش رو تصور کنم چه واکنشی براش در نظر می گیرید شما ؟
خب تا اون جایی که یادم هست ، تو آزمایشگاه های تجزیه مون هم استادیمون همیشه تاکید می کردن که ید در آب به صورت تری یدید هست ...
ویرایش توسط *مینا* : 24th July 2011 در ساعت 07:47 PM
ببخشید یه چند تا سوال برام پیش اومده بود گفتم با هم بپرسم سوالا به هم ربطی ندارند و ممنون میشم
اگه جواب بدید
1-چرا قند ها مثل گلوکوز و فروکتوز و ... بصورت حلقوی وجود داره و ساختار زنجیره ای ندارد؟
2-از کجا فهمیدن در آب خالص در دمای 25 درجه ثابت خود یونش آب 10^-14 است؟
3-چرا درجه خلوص یک اسید حداکثر برابر جرم مولی اون هست مثلا برای سولفوریک اسید 98 یا برای
نیتریک اسید 63؟
4-دلیل تغییر رنگ شناساگر های مثل فنول فتالئین دقیقا به خاطر چیه؟
5-دلیل ناپایداری پیوند پروکسید دقیقا به خاطر چیه؟
سلام
در مورد این سوالتون من قبلا خودم یه کنجکاوی ای کرده بودم و یه گوشه ای یادداشت کرده بودم ، الان یادداشت هام و پیدا نکردم تا دقیق براتون بنویسم ، اما تا اون جایی که یادمه ...
شناساگر ها ساختارشون یه زنجیره مانند هستن و روی این زنجیره یه عامل رنگی قرار داره که متحرک هست و در محیط های اسیدی و بازیِ مختلف روی زنجیره حرکت می کنه و هر جا که قرار بگیره رنگ خاصی رو عامل می شه ...
نمیدونم کجا باید سوالامو مطرح کنم تابهم جواب بدین.
یک عالم سوال دارم تورو خدا جوابمو بدین.
ساختار تری یدید یکبار منفی چه شکلیه؟دلیل رنگ قهوه ای اون چیه در مقابل بارنگ ارغوانی i2?
ساختار گسترده بنیان انیونی تترا تیوناتچیست؟
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)